2023-07-10 1084 views
這裡主打韓式燒烤,除了一大堆生的食材可選擇外,其實還有很多熟食可選,可能就是因為這裡還有在做兩餸飯的關係!燒烤放題(5:30—10:00PM)(198元/人)單是熟食熟就有十幾款可選,各式中式小菜,如生炒骨,燉牛腩,炒排骨,班腩等,還有炸物可選!最好的地方還可我喜歡的無骨鳳爪!而主角韓式燒烤,常見的種類都有,其中我比較喜歡吃這裡的牛肋骨,牛舌,豬仔骨和蜜汁叉燒,調味都挺吸引的,吃起來也不會沾其他調味料也夠味了,當然重口味人士還可以沾燒肉汁了!飲品方面,這裡有個台式飲品配料的地方,有珍珠,紅豆,爆珠等給你加進飲品內,算是挺特別的,小朋友最愛!雪糕比想像中多選擇,味道也很多款,我都有吃到,能吃過癮!A4和牛(額外加錢)看到這裡有做優惠就額外點來試試,油花不錯,吃起來非常嫩滑,是真的日本和牛!

燒烤放題(5:30—10:00PM)(198元/人)

雪糕比想像中多選擇,味道也很多款,我都有吃到,能吃過癮!

A4和牛(額外加錢)

2023-07-09 549 views
朋友介紹我嚟油塘呢間燒肉放題試吓 又真係幾抵食 幾值得推介俾大家😚 燒肉係自助形式拎野食嘅 外面有分咗唔同嘅區域拎野食 排列得幾整齊同埋有食物嘅tag👍🏻肉類推介基本上嘅豬牛雞都滿足到😎 安格斯黑椒洋蔥牛柳粒 極尚牛肋骨 汁燒牛舌 韓式護心肉 牛肉質素都唔錯😉 燒烤又點少得雞中翼同雞扒🐥 沙薑雞扒 韓式雞中翼 炭燒燒汁雞翼都幾厚肉 另外都食咗好多件豬仔骨 蜜汁叉燒 同埋五花腩🐷燒烤海鮮龍脷魚柳 鯖魚 魚肉嫩滑 唔會有好大嘅雪藏味🐟 幾推介咖喱魷魚🦑 燒完真係香噴噴日系風味完全冇諗過呢度仲會有日式嘅食物 雪櫃入面有三文魚刺身 一碟三片 但係已經俾我急不及待咁食咗一塊🫢 仲有一啲前菜 同卷物🍣 例如係芝麻八爪魚同埋加州卷人氣小炒及脆卜卜炸物有甜醋豬腳薑 菠蘿生炒骨 同埋蘿蔔牛腩牛筋 牛筋炆得好入味😙 炸雞中翼 春卷 咖喱角 麥樂雞 薯條 樣樣都係微暖 但依然好脆口 特別中意佢嘅炸雞中翼 好大隻 又好juicy😉特色甜品一入門口已經見到甜品區 有啫喱杯 檸檬撻 朱古力炸彈 牛奶公司雪糕 仲有韓國特色水果雪條🫢 朱古力炸彈幾有驚喜 入面有少少流心咁🍫多款飲品有好多汽水 啤酒任飲 燒肉配啤酒係

肉類推介

燒烤海鮮

日系風味

人氣小炒及脆卜卜炸物

特色甜品

多款飲品
有好多汽水 啤酒任飲 燒肉配啤酒係個唔錯嘅選擇🍻 仲有楊協成產品 可以清涼少少🤏

我同朋友都食得好開心 因為真係好抵食😏 呢個價錢食到咁多嘢真係好正 真心推薦大家過嚟試吓🤩
2023-07-06 1977 views
月頭工作開始忙喇🥺 收工都想搵餐好嘢食擦餐勁嘅 呢晚朋友揀咗呢間油塘商場嘅燒肉放題 又真係幾抵食喎🫢肉類自助形式喺出面夾嘅 不同款式同埋調味嘅豬牛雞都可以搵到🫢 豬肉方面特別想推介豬仔骨 雖然比較厚身要燒耐啲 但係呢啲近骨位置嘅肉係非常嫩滑🥰 蜜汁叉燒 五花腩 沙薑雞扒 都幾好 韓式雞中翼 炭燒燒汁雞翼 呢兩樣真係人氣之選🐥 牛肉都有好多款式 特別鍾意呢個安格斯黑椒洋蔥牛柳粒 細細粒容易燒又易熟 極尚牛肋骨 汁燒牛舌 韓式護心肉 樣樣都幾好👍🏻海鮮鍾意食海鮮嘅朋友都唔駛失望 呢度有龍脷魚柳 鯖魚同咖喱魷魚🦑 魷魚燒完真係好香炸物呢度仲有熟食可以即食 炸雞中翼 春卷 咖喱角 麥樂雞 薯條🍟 雖然我夾嘅時候唔係啱啱出爐 但都仲係好脆同埋有暖燈照住壽司除咗有炸物 呢度都有日式食物 有前菜嘅芝麻八爪魚 和風螺肉 中華沙律🥗 加州卷 青瓜卷 蟹柳卷 仲有一碟碟嘅三文魚刺身 鑊氣小炒真係幾有驚喜 連呢啲港式小炒都有🙈 甜醋豬腳薑 豬腳煲得好腍 好易食用🐷 菠蘿生炒骨 蘿蔔牛腩牛筋 呢兩個餸幾有風味甜品呢度嘅甜品都算多元化 有啫喱杯 檸檬撻 朱古力炸彈 雀巢雪糕 韓國出名嘅Melona雪條 仲要有好

肉類

海鮮

炸物

壽司

鑊氣小炒

甜品
呢度嘅甜品都算多元化 有啫喱杯 檸檬撻 朱古力炸彈 雀巢雪糕 韓國出名嘅Melona雪條 仲要有好多款口味添啊🍨

飲品
飲品除咗汽水 啤酒從而可以自製台式飲品🧋

估唔到呢個200零蚊嘅燒烤放題有咁多唔同款式嘅食物😉每樣食物質素都唔錯啊 可以稱得上係物超所值👏🏼
2023-07-05 434 views
餐廳燒肉放題都係200幾有埋熟食 炸物 壽司 雪糕雪條🍦飲品任飲連清酒梅酒都有🍶而且樓底高 坐得舒服😌牆上有壁畫好fancy💗燒爐底下有得抽油煙食完都唔會好大陣味👏.🌟燒肉款式多有牛舌 牛肋骨 護心肉豬扒 豬仔骨 叉燒 五花腩🥓雞肉 龍俐柳 鯖魚 青口仲有唔同瓜/菇類最推薦牛肋骨👍調味剛好肉質夠腍.🌟熟食好surprise有埋豬腳薑🤩煲到好入味好軟腍👍薑冇渣!仲有苦瓜炆排骨苦瓜好淋夠晒苦🥰.🌟是日糖水係紅豆沙煲到起晒沙 甜度適中🫘.📍 Grill n More (油塘)油塘高超道38號大本型地下G30號舖
餐廳燒肉放題都係200幾
仲有苦瓜炆排骨
苦瓜好淋夠晒苦🥰
🌟是日糖水係紅豆沙
煲到起晒沙 甜度適中🫘
📍 Grill n More (油塘)
油塘高超道38號大本型地下G30號舖
2023-06-30 471 views
今日同太太專誠由上水出來試食午餐燒烤放題,以無需300元二位價錢叫做值得,食物質素合格(譜遍調味較淡)急凍魚柳因為加咗D檸檬調味,去除咗D雪腥味幾好,黑椒雞扒勁好味,牛肉亦都非常有水準(如果用生菜包住食仲正),壽司得三款,食唔食都無所.除咗燒烤,熟食都幾有水準,推介:羅白牛腩(羅白入味,牛腩及牛根都非常林),咸菜豬肚(夠酸辣,再加D唐芹一齊煮..….....正),咖喱角、春卷非常脆口,甜品除咗有二款生果外仲有冬甩、啫喱杯(可惜無淡奶供應)、雪糕(香港古佬品牌)、幾款韓國雪條.遲D諗住帶同仔仔再試下晚餐,對比一下.
遲D諗住帶同仔仔再試下晚餐,對比一下.
2023-06-30
$142 (Lunch)
2023-06-29 278 views
行街行到攰攰地,經過開見韓燒店唔洗等位,晚飯時間價錢又唔算貴,就入左去食一餐啦。首先一入門口,就見到水果(西瓜火龍果)同甜品(綠茶撻同冬甩),行過少少有炸物(咖哩角春卷薯條炸雞翼)同埋韓國湯、豬腳薑、木瓜雪耳糖水,仲有一系列簡單中菜(西蘭花、咕嚕肉等)同特色韓國前菜(泡菜芽菜等),如果肚餓的話可以淺嚐呢d熟餸先再慢慢燒。再行入少少有飲品(梅酒清酒五花茶啤酒可樂等選擇),仲有可以自制奶茶,有珍珠等唔同配料,總有一款岩自己。隔離就係可燒食物,牛豬雞,連海鮮都有(青口魷魚八爪魚鯖魚等),任君選擇,仲有蔬菜例如茄子金菇生菜菠蘿等,總之就係數都數唔哂。食左少少炸物打底之後,就可以慢慢燒,肉類醃得好入味,最推薦鯖魚同八爪魚🐙,夠彈牙又入味。菠蘿酸酸甜甜夠哂開胃。不過真係幾考功夫,先可以熟得黎唔好燒燶。服務方面,侍應態度都好友善,主動清理碟,要求換爐都唔會黑口黑面,而且環境寬敞,坐得都夠舒服,整體唔錯👍評語店員有禮超多選擇價錢優惠🐵推介🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

評語
店員有禮
超多選擇
價錢優惠

🐵推介🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)
約左屋企人係油塘食野,先發現到原來大本型開左間超抵食既韓燒😍星期一至五晚市只係$198(星期六日/公眾假期其實都係加少少$218)如果係特價時段段仲抵😍餐廳鋪位面積大,坐位都好寬敞,而且樓底高,食完都唔會成身燒烤味,呢晚因為我都算早到,安排左卡位,卡位之間有分隔,私隱度都幾高,唔會好嘈👍🏻小食區🧡炸物 - 春卷、薯條、麥樂雞、咖哩角正常發揮,小朋友見到應該樂開心lol 炸雞翼有驚喜,雞翼入味,炸到脆卜卜,幾樂食🧡韓式冷盤 - 泡菜、芽菜、酸蘿蔔、雲耳、無骨鳳爪,款款我都食左2 round🤣🤣韓國菜我最愛就係食冷盤😂😂甜品/水果區水果有2款,係西瓜同紅肉火龍果,甜品方面簡單有幾款顏色啫喱、椰汁糕、抹茶撻同埋冬甩,重點可以放係雪糕雪條櫃😍雪糕有雀樂綿花杯,雪條有mega脆皮雪條同大熱既韓國鮮果雪條,士多啤梨🍓芒果🥭椰子味🥥都有,燒完野食,食返條超超超冰凍既雪條真係好爽🧊熱葷類咕嚕肉、豆腐班腩、勝瓜雲耳、蒜蓉菜芯、蘿蔔炆牛腩等等中式餸菜都有😂同行有長者或太肚餓唔想等啲野食燒熟都可考慮試下😆旁邊仲有白飯任添,大胃王既朋友岩晒👍🏻燒烤肉類/蔬菜類基本豬、牛、雞、海鮮都齊,我最鍾意食鯖青、八爪魚同

小食區

甜品/水果區

熱葷類

燒烤肉類/蔬菜類
基本豬、牛、雞、海鮮都齊,我最鍾意食鯖青、八爪魚同魷魚,醃得好入味,八爪魚同魷魚燒出黎爽口彈牙,同行朋友更加夾左幾round八爪魚🐙
蔬菜區都有十款,我專攻羅馬生菜同菠蘿,生菜爽脆用黎包肉一流,燒過既菠蘿超甜又開胃🍍

沙律/壽司
沙律吧有幾款蔬菜自行配搭,有車厘茄、粟米粒同紅腰豆🫘壽司主要係加州卷,三文魚刺身要另外問師傅拎出黎

飲品區
飲品除左肉類旁邊有自助飲品機外(五花茶、綠茶、清酒、梅酒),行到餐廳最尾有汽水凍櫃,汽水啤酒都一應俱全🥤🍺

2023-06-22 313 views
朋友仔生日去咗附近慶祝🎉 餐廳位於油塘,主打燒烤放題,呢度採取全自助形式,想攞咩就攞,唔使等職員幫手~ 整體環境好闊落,座位多,樓底又高,空間感十足,座得十分舒適!另外價錢真係好抵,睇嚟又有多個聚會好去處💖燒物款式眾多,安格斯牛肉、牛肋骨、護心肉、特級五花腩等,大部份食材都醃製過,但唔會多到蓋過原本嘅肉味~ 個人最推鯖魚同八爪魚, 前者大塊,嫩滑、後者爽口彈牙,不過要留意返個火候,幾考功夫🫣 值得一讚嘅係呢度嘅爐下面會抽走油煙,食完都唔會好大陣味!除多款肉類亦有超過十幾款熱食,卷物,糖水,中西湯等!原來呢度有做開兩餸飯,會話熱食嘅整體質素十分有驚喜,蘿蔔炆牛腩、鹹菜豬肚、咕嚕肉、苦瓜夠苦,菜類炒得好有鑊氣,雖然大家都不停食但餐廳不斷refill,唔怕出到去冇嘢食,好難得😎 小食方面有各式炸物,麥樂雞、雞中翼、春卷、炸薯條、咖喱角、朱古力炸彈,平時食放題呢類冇咩人食所以通常都會放到淋曬,但呢度竟然脆到誇張,而且仲係熱㗎添,完全係大開眼界☺️ 旁邊亦有供應三文魚刺身、壽司、風味韓式小菜、中式包點、甜品同雪糕,亦有梅酒、清酒、啤酒、汽水任飲!整體嚟講真係好滿意,店員服務態度十分有禮貌,仲會幫手

小食方面有各式炸物,麥樂雞、雞中翼、春卷、炸薯條、咖喱角、朱古力炸彈,平時食放題呢類冇咩人食所以通常都會放到淋曬,但呢度竟然脆到誇張,而且仲係熱㗎添,完全係大開眼界☺️ 旁邊亦有供應三文魚刺身壽司、風味韓式小菜、中式包點、甜品同雪糕,亦有梅酒、清酒、啤酒、汽水任飲!

整體嚟講真係好滿意,店員服務態度十分有禮貌,仲會幫手轉爐,食物款式實在太多真係食唔晒,不過要揀嘅話會推介一定要留肚食豬腳薑同紅豆沙!前者煮到超級腍,裏面仲有原隻蛋,掛汁,入味,唔覺唔覺都encore咗四五碗、後者雖然偏水但煲得好靚,甜度適中,飲完好暖胃🤤
2023-06-20 319 views
2023年6月20號 入坐時間下午5點30分, 入咗前店員問是否7點30分離座, 7點30分前離座時特價時段, 價錢158一位(成人), 但當我埋單嘅時候, 個店員收我178, 我問佢點解佢話呢個係成人價, 我同佢講特價時段唔係158咩, 佢話係178加埋一成一百九十幾蚊, 感覺上有被騙嘅感覺, 畀你呃咗幾十蚊我唔會再有下次, 唔怪得知咁少人去食, 希望呢段文字可以幫到人冇咗畀人呃, 睇咗之後堅持要去嘅貴客自理。
2023-06-20
2023-06-05 752 views
📍 #油塘 #GrillnMore#羊羊在油塘#羊羊在九龍早排見做promotion,於是就叫埋啲fd一齊食👯‍♀️👯不過講開都幾啱聚會,因為有長枱可以坐到8個,多fd都不妨一試😆餐廳採取全自助,食物同飲品都要出面自己拎🙌🏻不過職員都好好態度,叫換爐網都好快到,又唔會黑口黑面咁,都好主動收碟清枱👍🏻💁🏻‍♀️三小時任燒任食日韓網燒晚市自助餐講真每人$200有找,仲可以坐咁耐都抵🤑🐑自助區有咩🥩燒物蔬菜有茄子、粟米個啲,都新鮮唔會霉咁🥬燒肉就主要食醃製凍肉,即係醃雞翼、豬扒、雞肉,都幾濃味下😹仲有啲凍海鮮,八爪魚仔最推介,醃得唔算重口味,燒口感仲幾特別,軟綿綿嘅頭同少少脆嘅爪🐙🍲熟食呢間餐廳仲會賣雙餸飯,所以出面都有餸🤣有啲蜜桃骨、魚柳、牛仔骨食,味道就係同出面差唔多😗另外仲有啲小食炸物,有春卷、雞翼、薯條等🍟唔熱,不過食落仲脆(唔計薯條🤪🥗冷盤提供沙律吧,可以自己整沙律,食完好似健康啲😂有沙律菜、紅腰豆、海量沙律醬,不過冇蓋遮住,有昆蟲飛過唔多好🫠竟然有三文魚刺身,限定每次拎3塊🍣一早切定放係雪櫃,要就拎出嚟,抽到乾哂水,又薄切,都唔知食梗咩🤷🏻🍨甜品有兩個大雪櫃,放咗啲韓國雪條,同埋雀巢

📍 #油塘 #GrillnMore

#羊羊在油塘
#羊羊在九龍

💁🏻‍♀️三小時任燒任食日韓網燒晚市自助餐
講真每人$200有找,仲可以坐咁耐都抵🤑

🐑自助區有咩
🥩燒物
蔬菜有茄子、粟米個啲,都新鮮唔會霉咁🥬

🍲熟食

🥗冷盤

🍨甜品
有兩個大雪櫃,放咗啲韓國雪條,同埋雀巢雪糕杯🍦

熟食區都有啲抹茶撻同甜甜圈,評價係不可一不可再🍩

🥤飲品
除咗大路罐裝汽水,同紙包飲品之外,仲有啲少見嘅教主代言梳打水(利申非教徒🧏🏻‍♀️

另外出面有飲品吧,自己調台式飲品,同自家涼茶,幾特別✌🏻

人均價錢 - $105+30 (快閃優惠,宜家冇了)

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #油塘美食 #九龍美食 #美食推介 #燒肉 #韓燒 #食肉獸 #自助餐 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #情侶好去處
2023-05-23 772 views
我地本身正價入埸,後尾發現食唔到咁耐見到價錢牌寫住7:30前離場有得平到$20。我哋就諗住同佢講,我哋會喺7:30前,係咪都會按照價錢牌所寫嘅7:30離場嘅價錢啊?佢話因為電腦入咗單,所以一定要收我哋正價,我問佢可唔可以取消電腦張單再改,佢話因為要同老闆交代,所以冇得咁做。我見其他餐廳全部都係根據離埸時間收費,呢間餐廳要入場就決定咗離埸嘅時間🙏🏻我明白你哋有呢個規則,但係希望可以好似其他餐廳咁樣跟返離場嘅時間收費🥹另外刺身方面係隱藏餐單,要問佢攞先有得,大家食記得去問🥹食物方面,質素普通。勝在飲品方便有清酒梅酒👍🏻而且店舖選材十分細心,選用了香港人最喜歡的口味-三餸飯,最主要嘅原因可能擔心客人唔夠飽,所以熟食方面全部都係飽肚既食物,十分適合大胃王😍
2023-04-06 1849 views
放工約埋三五知己食燒肉,Grill n More 位於油塘港鐵上蓋的大本型商場,主打日韓韓燒肉自助餐,價錢極親民,食物質素唔錯。平日晚市去食,120分鐘 每位都係$178👍👍餐廳地方好寬敞,食材新鮮,種類都相當豐富👍🏻包括安格斯牛肉、牛肋骨、護心肉及特級五花腩等、 以及刺身三文魚、風味小菜、梅酒、清酒、啤酒、汽水任飲、甜品吧任食,應有盡有😆個人特別推介:咖喱魷魚🦑魷魚好大條😍口感爽脆燒一燒,咖喱味出晒嚟,好惹味,真係食唔停口🤤成餐飯食得好開心,一路燒一路同朋友傾偈,下次一定會再嚟💕

平日晚市去食,120分鐘 每位都係$178👍👍

餐廳地方好寬敞,食材新鮮,種類都相當豐富👍🏻

個人特別推介:咖喱魷魚🦑

魷魚好大條😍口感爽脆

燒一燒,咖喱味出晒嚟,好惹味,真係食唔停口🤤

成餐飯食得好開心,一路燒一路同朋友傾偈,下次一定會再嚟💕

2023-03-25 1506 views
近排發現油塘大本型有間超抵食既燒肉放題Grill n More💗,加埋一都唔洗200蚊已經大把野食。😋餐廳幾大,樓底非常高,座位多,坐得好舒服。全部野食都係出面拎,有一系列既小菜、冷盤、甜品吧、雪條櫃、各款燒肉蔬菜、飲品,仲有三文魚刺身任食😍。❤️心水推介:🔸安格斯牛肉、安格斯黑椒牛柳粒🔸燒汁豚肉眼肉質軟腍,入味🔸護心肉每隻豬得約200-300克,肉質結實有咬口,肉味甚濃👍🔸特級五花腩油脂肥美,肉味濃郁🔸好甜既燒菠蘿🍍🔸三文魚🐟刺身食又得,炙一炙又得。🔸飲品除左汽水同茶嗰啲之外,仲有梅酒、清酒、啤酒任飲🍻,其中一個回本位🌟。🔸甜品選擇好多,韓國蜜瓜雪條同檸檬撻最正。✔️咁抵食,成日黎食都得啦。

餐廳幾大,樓底非常高,座位多,坐得好舒服。

❤️心水推介:

🔸安格斯牛肉、安格斯黑椒牛柳粒

🔸燒汁豚肉眼

肉質軟腍,入味

🔸護心肉

每隻豬得約200-300克,肉質結實有咬口,肉味甚濃👍

🔸特級五花腩

油脂肥美,肉味濃郁

🔸好甜既燒菠蘿🍍

🔸三文魚🐟

刺身食又得,炙一炙又得。

🔸甜品選擇好多,韓國蜜瓜雪條同檸檬撻最正。

✔️咁抵食,成日黎食都得啦。
2023-02-13 2055 views
平時比較少去油塘見到有間韓燒☺️雖然網上啲人話好似漢xx但見好似幾抵食 所以我哋都去試下 睇下似唔似先😆當日都比較遲食嘢大約3點到 佢就比我哋食到4點半😆食物種類唔算好多不過會有啲熟食例如麥樂雞、雞翼、豬腳薑等等佢係用啲燈照住 等啲食物keep住熱熱地咁😆燒嘢食既種類唔算好多 但牛肉、豬扒、雞翼、腸仔 呢啲基本嘅都會有當然肉既品質唔可以話好好但以呢個價錢黎講 我覺得個性價比都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻兩個人加埋都係$300到😆平價食餐韓燒都係幾好既選擇
平時比較少去油塘

當日都比較遲食嘢
大約3點到 佢就比我哋食到4點半😆
食物種類唔算好多
不過會有啲熟食
例如麥樂雞、雞翼、豬腳薑等等
佢係用啲燈照住 等啲食物keep住熱熱地咁😆
燒嘢食既種類唔算好多
但牛肉、豬扒、雞翼、腸仔 呢啲基本嘅都會有
當然肉既品質唔可以話好好
但以呢個價錢黎講
我覺得個性價比都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
兩個人加埋都係$300到😆
平價食餐韓燒都係幾好既選擇
【Grill n More】自從疫情之後就好耐無食過放題啦😭平時放題都要二百幾三百蚊起今次竟然比我搵到呢間 @grillnmore.hk地方寬敞樓底高,全店約有2⃣️6⃣️0⃣️0⃣️呎最平都只係💲1⃣️1⃣️8⃣️/位 (另收加一) 咋❕可以話係全港其中一間最抵食嘅放題店😍.食物取餐區分咗唔同區域:🥗沙律|🐤開胃小菜|🔥熟食🍤炸物|🍣壽司刺身及卷物🥣中西湯及韓式人蔘雞湯🥦蔬菜類|🥩肉類|🍦糖水、雪糕及甜品🥤多款飲品及清酒梅酒 (任飲)🌟沙律區有薯仔沙律🥔、中華沙律🌱、螺肉🐚等;開胃小菜區就有泰式鳳爪、秘制泡菜、大和芽菜等🇰🇷🌟熟食同炸物就有麥樂雞、炸雞中翼、春卷、炸薯條、咖哩角、薑醋豬腳薑等🐷薑醋豬腳好軟,酸酸甜甜,入味又開胃,仲要有好多薑醋蛋添🥚🌟蔬菜區有唐生菜、茄子、羅馬生菜、南瓜、翠玉瓜、冬菇、菠蘿等🍍肉類仲有更加多款選擇❗有韓式護心肉 (紅酒、大醬)、韓式八爪魚、黑椒豬肚、極上牛肋骨 (黑椒、燒汁)、五花腩、豬仔骨、炭燒燒汁/韓式雞翼、蜜汁叉燒、多春魚、黑椒豬大腸等,全部都已經醃好曬,BBQ嘅時候真係超級肥美入味,特別係極上牛肋骨、雞中翼同叉燒😋另外有限量優惠,可以加💲6️⃣0️⃣/每客4件 - 日本直送A4日
【Grill n More】
食物取餐區分咗唔同區域:
🥗沙律|🐤開胃小菜|🔥熟食
🍤炸物|🍣壽司刺身及卷物
🥣中西湯及韓式人蔘雞湯
🥦蔬菜類|🥩肉類|🍦糖水、雪糕及甜品
🥤多款飲品及清酒梅酒 (任飲)

🌟沙律區有薯仔沙律🥔、中華沙律🌱、螺肉🐚等;
開胃小菜區就有泰式鳳爪、秘制泡菜、大和芽菜等🇰🇷

🌟蔬菜區有唐生菜、茄子、羅馬生菜、南瓜、翠玉瓜、冬菇、菠蘿等🍍肉類仲有更加多款選擇❗有韓式護心肉 (紅酒、大醬)、韓式八爪魚、黑椒豬肚、極上牛肋骨 (黑椒、燒汁)、五花腩、豬仔骨、炭燒燒汁/韓式雞翼、蜜汁叉燒、多春魚、黑椒豬大腸等,全部都已經醃好曬,BBQ嘅時候真係超級肥美入味,特別係極上牛肋骨、雞中翼同叉燒😋另外有限量優惠,可以加💲6️⃣0️⃣/每客4件 - 日本直送A4日本產和黑毛牛西冷 (鹿兒島/熊本)🇯🇵店員嘅小小Tips就係可以換網後先烤咗五花肉逼d油出黎先烤和牛,食嘅時候用生菜包著小菜一齊食,和牛薄身入口即融,簡直無得彈🤩❤️

🌟飲品區得意嘅係有個任選配料區,有紅豆、晶球、爆珠、寒天、珍珠、小芋圓等配料款式,鐘意飲台式飲品嘅我真係覺得超級幸福☺️而甜品就有啫喱杯同donut🍩雪糕除咗Melona仲比我發現咗個超級好味嘅泰國香芋雪條,最後仲食咗兩條添💜

當日2個人去食都有卡位坐,可以一人坐一邊好闊落,邊烤肉邊傾計好輕鬆,整體感覺真係超級正✨
店內裝修由本地嘅藝術插畫師Zoie Lam及
Smile Maker係牆身設計進行現場Graffiti🎨
燒烤利用咗日本Shigpa專用爐🇯🇵
烤肉嘅時候會由個爐嘅下面抽走曬d油煙
所以食完都唔會話好大陣味🤩
仲有特別醬汁、澳洲海鹽麻油鹽
自家制泡菜及茶潰物等💛
鍾意食烤肉同放題,平平地又多一間選擇啦🔥
味道:❤️❤️❤️❤️

#香港美食 #852美食 #油塘美食
#香港美食指南 #美食分享 #自助餐
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#GrillnMore #烤肉 #韓國菜
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger