平時宵夜都幾中意食下串燒,但多數都係要外賣又要等好耐,而呢度就係貼地價仲要有得坐得舒舒服服等食️  😍墨西哥芝士雞肉薄餅😍 必叫,勁好食囉😋😋真係本身覺得呢度食串燒冇喇喇有呢個幾特別先叫下,冇乜期望,但又出奇地好食佢個外層係烤到好脆,食落暖流地,仲有d拉絲芝士配雞肉,真係好滿足😍  😋泰式燒豚肉😋 呢個唔叫真係對唔住自己,燒到勁令仲要大大份比個飯我送唔該🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️  🤗串燒🤗 呢度分別有牛肋串,牛柳串,黑毛豬肋串同豬頸肉串,牛肉好多肉汁完全唔乾,豬肉就伴住滿滿既油脂香   😚豬仔脾😚 呢個有兩舊,好少見有呢個叫就試下,第一次食豬肉好似食雞脾咁食,都幾特別😂 埋單食咁多野都係人均$12x,真係好高質,唔想大熱天時係街食串燒呢度真心幾唔錯😋😋😋

😍墨西哥芝士雞肉薄餅😍

必叫,勁好食囉😋😋

😋泰式燒豚肉😋

呢個唔叫真係對唔住自己,燒到勁令仲要大大份
比個飯我送唔該🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

🤗串燒🤗

😚豬仔脾😚

豬仔脾

2021-05-18 181 views
燒得夠火喉,醬汁又入味最近天氣真是很熱 ,好想BBQ,但又不想曬太陽。所以跟c小姐昨日即興去了旺角近油麻地的一間叫好燒式串燒專門店。地方牆上貼滿各款特色小食/ 燒物,枱上又有點餐紙,都幾方便。搓手液和紙巾又放在枱上,衛生又方便。埋單二人連加一服務費,248元,平均每人$124。-芝士煙肉大啡菇$38大大隻大啡菇上面有厚厚的芝士,中間隔住煙肉,煙肉的香氣令芝士味道有昇華,大啡菇保留裏面原有的菇汁,一口咬下去,好惹味,煙肉味好出眾,芝士香氣撲鼻。煙肉金菇卷$19一串三件,煙肉裏面包住金菇,煙肉燒到食落口不肥膩,加上特製醬汁 ,餸酒一流。泰式燒豚肉$39意想不到的份量,原來這個泰式燒豚肉份量都幾多。切到一條條條狀。燒到好香,豬肉味好重。肉質好嫩,咬幾口就啃。當小食閒聊,又或者餸飯都好適合。好食 。多春魚$21一客有三條,燒到好香口,連骨都食。沾醬汁又得,不沾醬汁都已經有豐富的燒烤魚味。魚尾微脆,魚肉不乾不硬,保持到魚原有的肉質,好味。日本番薯$18一客五粒,真是好甜。外皮燒到好乾身,裡面有軟綿綿感,而且極度甜。番薯的甜味完全散發。-牛油粟米$25一客兩件,剛好和她一人一條。哈哈。牛油配粟米,
燒得夠火喉,醬汁又入味

芝士煙肉大啡菇

煙肉金菇卷

多春魚

日本番薯
牛油粟米
一客兩件,剛好和她一人一條。哈哈。牛油配粟米,絕配的組合。
菜心
好嫩的菜心。不老。
串燒豆腐
一客三件 ,醬汁好好味,令整個燒豆腐好惹味,不但外脆,味濃,裡面豆腐又不乾,仍有少許水份,好食。
雀檸$14
加多寶$16
2021-05-17
2021-06-04 26 views
疫情開始穩定,終於放心出返街食好西!今日呢間好燒式平時好爆場,所以趁住放假book定位去試下佢。呢度食物選擇多過其他串燒店好多,除咗一定有嘅串燒肉類、蔬菜同海鮮之外,仲有意粉、小食同廚師推介嘅墨西哥薄餅同乳鴿之類。今次我同男朋友得兩個人,所以主要都係揀返串燒。店家亦都超貼心,填紙落單嘅時候有得揀返辣度同埋想要嘅調味。 每次去食串燒都必叫嘅雞泡魚乾,燒得啱啱好唔會太乾,香味十足。 呢度嘅蒜蓉包真係一啲都唔孤寒!啲蒜蓉係鋪滿包面,包你啖啖都食到,仲要另加跟埋個燒蒜頭,蒜蓉控係不能錯過! 串燒肉類方面,我哋叫咗(左起)雞軟骨x2、牛脷、安格斯牛肋串同墨魚丸。所有串燒調味十足,燒得香口,值得一提係牛脷同牛肋串燒得嫩口又juicy、牛味香濃!之後到重頭戲海鮮!今次叫咗蒜蓉燒扇貝同蟶子皇,兩款都超高質! 扇貝睇相都見到好厚肉,而且燒得恰到好處,嫩滑又鮮甜。 而蟶子超級新鮮,爽滑彈牙,都係必試之選!仲有原條燒茄子、韭菜同埋娃娃菜,我哋揀咗孜然粉,所以好惹味!原條茄子超大份! 最後食到超滿足,埋單每人都係$300,高質又抵食,下次一定會再嚟!

雞泡魚乾
特色蒜蓉包
串燒

蒜蓉燒扇貝
扇貝睇相都見到好厚肉,而且燒得恰到好處,嫩滑又鮮甜。
蒜蓉燒蟶子皇
而蟶子超級新鮮,爽滑彈牙,都係必試之選!

韭菜

原條茄子超大份!

2021-05-20
  • 燒牛脷
  • 安格斯牛肋串
  • 蒜蓉包
2021-05-30 35 views
二訪嘅串燒店🤤keep住高質同好服務👍🏻一黎員工已經逐一介紹有咩海鮮,直接mark價錢埋落menu等客人可以慢慢考慮👍🏻聖子皇好大隻,加埋蒜蓉同粉絲非常入味,今日人唔多冇試其他海鮮,下次想試埋扇貝蔬菜入面菠蘿最有驚喜,好甜🤤茄子原條上啖啖肉墨魚吊桶連燒汁都推薦Staff介紹完先知仲有隱藏Menu,可以叫娃娃菜、秋葵同大啡菇今日揀左娃娃菜,燒完重係好juicy 全部都係叫左小辣,味道唔太明顯,鍾意食辣嘅可以中辣起跳🥳
二訪嘅串燒店🤤keep住高質同好服務👍🏻

蔬菜入面菠蘿最有驚喜,好甜🤤
茄子原條上啖啖肉
墨魚吊桶連燒汁都推薦

Staff介紹完先知仲有隱藏Menu,
可以叫娃娃菜、秋葵同大啡菇
今日揀左娃娃菜,燒完重係好juicy

全部都係叫左小辣,味道唔太明顯,鍾意食辣嘅可以中辣起跳🥳
  • 燒茄子
  • 燒菠蘿
大家有冇發現平時去食串燒通常都唔夠飽,因為價錢都偏貴會就住就住order🥲(小編都係咁🥲) 而今日要同大家介紹既串燒店絕對唔會有呢個問題!因為佢整體價錢非常合理,而且高質素,所以隨心嗌都唔會肉赤!🤤 而小編就準備左幾款特別出色既食物同大家介紹~🌟 安格斯牛肋串 ($26)呢度既牛肋串cp值高,牛肉既肉質唔會嚡口,同時又冇多餘既肥膏😍 食落口有陣陣牛肉既肉味,絕對唔係平時既cheapcheap牛柳☝🏻🌟 雞軟骨/雞腎 ($18/$17)有冇人都好鐘意佢地🤤 雞軟骨同雞腎燒得好香串滿成支竹籤,配埋店家既蜜糖汁真係無得輸😽🌟 蒜蓉燒茄子 ($34)呢度嘅茄子可以選擇原條或者切片🍆 第一次食切片燒茄子,發現原來咁樣會鎖住茄子本身嘅味道,非常juicy🤩🌟 黑松露雜菇墨西哥夾餅 ($48)我諗睇圖都見到佢既芝士有幾多🧀️ 真係十分邪惡!微微黑松露配上雜菇係perfect match😽 不過夾餅會有d辣,但都屬於可接受範圍~🌟牛油粟米 ($25)一份粟米會原條切開一半🌽 本身冇咩特別期望🤪 但一上枱,個粟米真係燒!得!好!香!食落去係好豐富既牛油蜜糖味,而聞落仲有d焦糖爆谷味🤣店家每款串燒都可以揀

🌟 安格斯牛肋串 ($26)

🌟 雞軟骨/雞腎 ($18/$17)

🌟 蒜蓉燒茄子 ($34)

🌟 黑松露雜菇墨西哥夾餅 ($48)

🌟牛油粟米 ($25)

店家每款串燒都可以揀味道,而小編覺得蜜糖味係最香口惹味🍯 唔鐘意甜既朋友都可以揀孜然口味~

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌖
係旺角行街睇嘢買嘢,攰到唔想再行,就隨意係open rice 搵吓附近有乜好食,有間好燒式串燒,啱晒我🙋‍♀️可以食好多唔同嘅嘢啦😍😍好少串燒舖有咁多海鮮賣的,所以二話不說:先嚟個蕃茄清酒煮花甲,清酒味不太濃,花甲大大隻,好鮮甜,仲加左好多蕃茄仔同粉絲,吸盡海鮮嘅精華👍🏻再叫蟶子皇,簡單煮法:蒜蓉蒸。正正可以帶出蟶子嘅鮮味!更估唔到,隻蟶子$68可以咁大隻😋見燒海蝦$58有三隻咁抵,梗係叫嚟試吓,嘩!上枱已聞到好香,拆開個蝦頭仲見到有蝦膏,加分加分🤩🤩食完有蝦膏嘅蝦,就梗係要試吓松葉蟹蓋😋😋,這個蟹蓋全是蟹膏,面上放滿蟹籽,配搭香脆的法包嚟食,真係鮮,甜,甘,香,脆!一定一定一定要叫!一輪海鮮後就試吓其他,叫了個芝士煙肉大啡菇,濃味嘅芝士和煙肉配隻大啡菇,你絕配😝😝坐吓傾吓,又叫了幾串串燒:雞中翼,好入味,肉質好滑,日本甜番薯,再加蜜糖嚟燒,甜上加甜。羊肉串,這個好好味,燒完又仍保留肉滑😘😘鹹檸檬七喜$18更係抵到不得了👍🏻👍🏻
好少串燒舖有咁多海鮮賣的,所以二話不說:
鹹檸檬七喜$18更係抵到不得了👍🏻👍🏻
  • 松葉蟹蓋
2021-02-28 574 views
跟朋友聚聚舊,去了太子一間串燒店串燒種類算好多,另外,還有義粉類👍🏻因為實在點左太多串燒,特別推最好味😋1️⃣蒜蓉燒茄子🍆 $34可以選擇原條上,或者切片,但識食當然要食原條上啦😆都算「多肉」,調味料佈滿成條茄子🍆肉,好均勻!無一部分係唔夠味❤️最後叫左兩碟2️⃣豆卜 $17一串有4件豆卜,整粒豆卜都甜甜的味道😋甜得剛剛好!而且皮有少少🤏脆,食落不熱氣❤️最後點了兩串3️⃣燒胸雞軟骨串 $27$27有兩串,估唔到原來幾好味😋因為大件過雞軟骨,所以會「夠喉」啲❤️最後點了一串4️⃣雞軟骨 $18講到串燒一定要食雞軟骨!幾乎好難燒得難食😆❤️最後點了兩串5️⃣燒日本芝士年糕 $12粒燒得剛剛好,表皮少少軟,雖然芝士不是流心,亦沒有拉絲,但中心的啲芝士,食落還是軟軟的,不是鹹芝士😋我中意。❤️最後點了一粒點餐的時候可以選擇辣的味道,不辣、小辣、中辣、大辣、或可以自選其他調味料👍🏻正正常常的串燒,味道不會過份偏鹹👍🏻不過串燒款式略有小貴,而且有加一,但約朋友吹水食宵夜,是不錯選擇!服務幾好😏
跟朋友聚聚舊,去了太子一間串燒店
串燒種類算好多,另外,還有義粉類👍🏻

因為實在點左太多串燒,特別推最好味😋

1️⃣蒜蓉燒茄子🍆 $34

5️⃣燒日本芝士年糕 $12粒

❤️最後點了一粒

2021-02-27
2020-11-29 621 views
約咗保險朋友仔傾吓啲保單問題佢揀咗呢間BBQ原本我聽到BBQ覺得好熱氣但係完全諗唔到食咩好咁就是但就貢咗入嚟環境來講係有少少逼夾嘅不過枱與枱之間都有塊膠板格住都幾好然後佢啲食物材料都好新鮮不過比我想像中就偏貴尤其是安格斯牛,得三舊仔成二百幾蚊🙈保險朋友突然請我食呢餐生日飯,仲話好抵食🙈我先知道咩叫貧富懸殊🙉🙉🙉另外覺得佢嗰個翠玉瓜好好食佢燒得程度啱啱好,辣到都啱啱好其他個墨魚丸都唔錯其實普遍都好味,可能我本身鍾意啲好多香料嘅嘢另外個燒生蠔都好味,枱頭嗰個醬汁簡直加分仲有個蒜蓉包,加埋個焗左嘅大蒜蓉搽上包面👍🏻
約咗保險朋友仔傾吓啲保單問題
環境來講係有少少逼夾嘅
不過枱與枱之間都有塊膠板格住都幾好
然後佢啲食物材料都好新鮮
不過比我想像中就偏貴
尤其是安格斯牛,得三舊仔成二百幾蚊🙈
保險朋友突然請我食呢餐生日飯,仲話好抵食🙈
我先知道咩叫貧富懸殊🙉🙉🙉

另外覺得佢嗰個翠玉瓜好好食
佢燒得程度啱啱好,辣到都啱啱好
其他個墨魚丸都唔錯
其實普遍都好味,可能我本身鍾意啲好多香料嘅嘢
另外個燒生蠔都好味,枱頭嗰個醬汁簡直加分
仲有個蒜蓉包,加埋個焗左嘅大蒜蓉搽上包面👍🏻
2020-11-28
Dinner
Celebration
Birthday
週末晚上想去吃串燒,朋友推薦吃這間。入店前,店員問我們是有沒有預訂桌子的。我們沒有預約的,是Walk-in的,幸好不用等就能進去了。坐下來看餐牌發現,這家店不只有串燒,更有一些主食、小吃。.餐桌上放了一大枝酒精搓手液,供人使用。餐具放桌子側的抽櫃,與很多茶餐廳一樣。.點餐紙排版很清晰,串燒款式總數不算很多,但種類分類清楚,感覺應有盡有,有蔬菜類、串燒肉類、海鮮類、廚師推介、意粉類(不過意粉類裡包含海鮮荷葉飯😂所以應該是主食分類才對)、小食類、飲品(啤酒 / 無酒精).首先我們確認了當日有隱藏版串燒 - 雞皮串燒,就叫了2份辣味的。這是點餐紙上沒有的,它們店的雞皮一大片,新鮮即炸,超香口好吃!其他點的串燒,味道選擇了走辣、孜然粉。點餐後很快就做好,很有效率。先來的是以下。雞中翼夠熱、燒得夠香,司華力腸是切片上,右邊是泰國露筍(1份)。跟隨著上餐的是以下:牛柳串口感不錯,不會乾,不過配上我選的味道,好像沒太多鹹味,不夠重口味。我覺得如果配辣粉會更好吃。燒蠔(煙肉款)好吃,又大又有汁,不乾身,想再試其他口味款式。黑松露菌蝦多士,即炸即吃,又熱又香,愛蝦和松露之人必吃!原條茄子亦好吃吃光桌上食
週末晚上想去吃串燒,朋友推薦吃這間。
雞皮串燒

跟隨著上餐的是以下:

燒蠔

黑松露菌蝦多士
吃光桌上食物後,店長會很客氣地問還需不需要下單,如果不需要,就麻煩結帳讓店外的客人進來吃。
下次再去吃串燒,我會首選這家!
雞皮串燒
燒蠔
黑松露菌蝦多士
  • 原條燒茄子
旺角 大家心目中嘅不夜天因疫情同外圍因素影響感覺已經沒有以往般熱鬧繁華*****晚上九點多到達想去嘅餐廳居然準備收爐內心感到徬徨無比之際友人一句說話:定喎,呢度係旺角!的確,仲有好多選擇*****行下行下黎到“好燒式“哈!個名又改得唔錯喎衰鬼望下店內 坐滿九成試下冇壞啫*****兩個人叫左十樣野墨西哥芝士雞肉薄餅呢樣野唔係周圍食到印象中Greyhound 有得食味道相若價錢貴一倍個人覺得好食雞中翼雞全翼燒雞翼係串燒必點食物無論味道大小火候個人覺得係水準以上燒雞胸軟骨串(2)燒黑豚肋骨串燒菜心雞胸軟骨比較特別入口嫩滑唔鞋口只係肉較少軟骨又食唔到落肚黑豚肉鮮嫩入味菜心也出乎意料地好吃有調味之餘又有菜味燒茄子目測每枱必叫睇相已明解唔使多介紹忌廉白酒煮青口咁啱聽到老闆話青口逢星期五新西蘭到港又咁啱見到隔離枱食緊咁多配菜嘅煮青口真係少見青口唔算大隻但夠鮮味有驚喜的一道菜燒羊架(2支)又一驚喜菜式羊肉口感鮮嫩唔韌醬汁也是自家調製平日不吃羊的友人也讚口不絕燒粟米一條粟米一開二上一上枱即夾了一支忘了影相冇咩好講 冇野好彈*****做串燒睇落好易要突圍而出食材一定要夠新鮮調味料只係錦上添花呢度雖然鋪仔細
旺角
到達想去嘅餐廳
居然準備收爐
內心感到徬徨無比之際
友人一句說話:
定喎,呢度係旺角!
的確,仲有好多選擇

雞全翼

燒雞翼係串燒必點食物
無論味道大小火候
個人覺得係水準以上

燒雞胸軟骨串(2)
燒黑豚肋骨串

即使西式嘅薄餅青口亦處理得唔錯

2020-10-30
燒羊架
2020-10-17 405 views
同老爺奶奶去食,老爺鐘意食海鮮但係奶奶食素的,好意外素菜很多選擇奶奶好滿意,海鮮很多時令款式同埋都很新鮮,老爺話一定要再嚟食,再加埋服務很好價錢又大眾化,我自己本人覺得意粉很有驚喜👏🏻👏🏻
2020-10-06 386 views
長假期第三日好想食串燒就去番旺角好燒式呢間已經食過好幾次了CP值好高價錢唔算貴雖然海鮮係時價入座後店員主動告知海鮮價錢唔會HARD SELL感覺OK~今晚試左蟶子夠新鮮呀加埋蒜容蔥去燒好香好香今晚食左好多野呀蝦餅啦 ~即炸的,好香口雞軟骨~ 本身鍾意食,好味雞腎 ~ 本人喜歡食內臟,呢個好啱我墨魚丸~ 正常, 朋友點的原條茄子~ 呢個係必點的, 一定要原條唔切片先原汁原味多春魚 ~ 正常牛肋條 ~本人本身唔好牛,都覺得呢個幾好味露筍~ 本身喜好的, 除左有少少老,味道係OK司華力腸~正常豆卜~夠干身, 有少少蜜糖味, 幾好豆腐 ~正常本身想ENCORE雞軟骨的但太飽了完全食唔落下次再食過啦PS 入座後會有個類似食泰式生蝦點的辣汁,呢個非常惹味,一定要試呀佢唔算好辣,但勁香,我地食咩都點呢個汁,讚~
長假期第三日
夠新鮮呀
加埋蒜容蔥去燒
好香好香

今晚食左好多野呀
蝦餅啦 ~即炸的,好香口
雞軟骨~ 本身鍾意食,好味
雞腎 ~ 本人喜歡食內臟,呢個好啱我
墨魚丸~ 正常, 朋友點的
原條茄子~ 呢個係必點的, 一定要原條唔切片先原汁原味
多春魚 ~ 正常
牛肋條 ~本人本身唔好牛,都覺得呢個幾好味
露筍~ 本身喜好的, 除左有少少老,味道係OK
司華力腸~正常
豆卜~夠干身, 有少少蜜糖味, 幾好
豆腐 ~正常

本身想ENCORE雞軟骨的
但太飽了
完全食唔落
下次再食過啦

佢唔算好辣,但勁香,我地食咩都點呢個汁,讚~
Other Info. : 餐廳唔算好大,但都坐得舒服,職員都好HELPFUL
2020-10-03
  • 原條茄子
2020-07-07 926 views
很久沒有吃串燒了,於是今晚跟男友來到太子這間串燒店大飽口福。收銀枱有設置酒精消毒啫喱, 座位之間有板間隔,防疫措施有做足,注重衛生。餐廳不算大,但都坐得舒服。串燒的款式都很多,海鮮及肉類都有很多選擇。除了串燒之外,還有意粉及飯。首先我們點了泰式燒豚肉$39 ,炭燒牛舌串$28 ,雞軟骨串$18。三串串燒表面都燒得剛剛好,燒豚肉肉質滑嫩多汁。燒牛舌肉質軟淋淋,厚身。雞軟骨燒得卜卜脆,好香口。然後點了原條蒜蓉燒茄子,賣相非常可觀,濃烈的蒜香味撲鼻而來,吃落非常惹味,加了辣粉更加刺激。點餐時可以預先跟店員要求辣度。再來,我們點了芝士年糕$12 ,外表燒得乾身香脆,一口咬下去,芝士一湧而出,口感豐富。燒多春魚$21,魚骨煎酥,加上滿肚魚籽,十分鮮味。安格斯牛肋串$26,牛肉味香濃,肉質結實多汁,有咬口,吃得好滋味最後點了一碟大蝦意粉,原隻大蝦切開放上,賣相非常吸引,大蝦味道鮮甜。意粉軟硬適中,有彈性,味道酸酸甜甜,好吃

餐廳不算大,但都坐得舒服。

龍蝦汁大蝦意粉

龍蝦汁大蝦意粉
收工想食啲野,又唔想食澱粉質既情況下,決定食串燒,係朋友介紹下黎到 好燒式 。一黎到第一個感受就係服務相當好,由介紹食物到講解食法,唔單止專業仲相當熱情,令客人十分舒服,好似去左朋友屋企食飯咁。由於本人唔食得太辣,所以嗌左小辣,辣味唔會蓋過食材味,調味平衡得相當好。所有串燒都燒得時間岩岩好唔會太老。佢既原條燒魚亦相當不錯,因為見當時唔少客人都有嗌,就跟住嗌左條馬友,肉質相當相嫩滑,加埋每人都都有既泰色辣醬一齊食,又多左一重風味。黎到推介環節,依一個烤蒜味道唔算好濃烈,有淡淡甜味,加上香草味,有扒房質素。依個帶肉既雞軟骨,燒得香脆,雞軟骨條充滿咬口,食落好過引。依個燒白鱔係必食之選,魚皮燒到極脆,一啲都唔腥,肉質依然嫩滑,我一次可以食3條呀!只要收工/宵夜想搵野食依個都係相當唔錯既選擇,而且位置方便易搵,係可以試完再試又再試既串燒店。

黎到推介環節,

依個帶肉既雞軟骨,燒得香脆,雞軟骨條充滿咬口,食落好過引。

2020-05-05
2020-04-15 768 views
近排同男朋友搬屋,裝埋傢俬、清潔埋,下下都11點幾12點,好彩太子一帶好多餐廳都開到好夜,我哋行行吓就行到呢間串燒店。由於客人唔係好多,所以服務好周到,會向我哋推介有乜嘢好食😋叫咗雞翼、燒冬菇、黑毛豬同埋煙肉蘆筍卷,即叫即燒,熱辣辣,雞翼皮燒到脆卜卜,入面肉質好嫩滑juicy, 味道有種自己去燒嘢食嘅感覺。冬菇就加咗七味粉吊味,但仍食得出菇味濃郁。黑毛豬豬味都好重,不錯!另外叫咗雞軟骨同埋牛舌,雞軟骨成舊都係脆嘅,兩個人分一串還好,一人一串就多左啲!牛舌就真係相當好食!唔會乾爭爭,好juicy!!!再追加左牛油金菇,重牛油,正!幾欣賞佢呢度唔係好似大陸咁,全部食材加七味粉,一樣味,而且普遍都幾好食,不過價錢相對貴左少少,如果平番啲,性價比就高啦!

再追加左牛油金菇,重牛油,正!