2021-07-29 514 views
無得飛,唯有食最近愛上食燒物,愈食愈喜歡今次就揀左有專人燒既好燒式,呢度仲要開下午四點半,可以早啲食唔使同人迫。周圍環境都乾淨,冇油煙味揀完食物揀辣度,辣度以全單計。若選大辣就會全部食物都會大辣。所以要同食伴傾清楚,肯好我同朋友嗜辣度係一樣,就無冇所謂。芝士煙肉大啡菇大啡菇大隻又厚肉,切開時爆汁,勁juice面層放滿厚厚既煙肉碎和金黃色既芝士,有大啡菇做中和,所以一啲都唔覺腬。泰式燒豚肉份量嚇親人好大塊,燒得剛好,很香口。醮埋啲泰式蝦醬更惹味。泰國露荀露荀很鮮嫩,爽口清甜,好吃👍原條蒜蓉燒茄子長長既原條茄子,放滿蒜蓉,烤至皮脆內軟,茄肉軟棉又辛辣,好正😋低温去骨燒乳鴿乳鴿通常食紅燒,第一次食呢種方法既乳鴿,首個印象係好方便。佢地將乳鴿既身體起肉,但保留翅膀和腿俾你舔骨,既有啖啖肉既口感,亦可保留舔骨既滋味,又不會食到滿嘴滿臉都係,超方便超貼心。以後想食乳鴿,又多一個選擇了
無得飛,唯有食

最近愛上食燒物,愈食愈喜歡
周圍環境都乾淨,冇油煙味
揀完食物揀辣度,辣度以全單計。
芝士煙肉大啡菇
大啡菇大隻又厚肉,切開時爆汁,勁juice
份量嚇親人
好大塊,燒得剛好,很香口。醮埋啲泰式蝦醬更惹味。
泰國露荀
露荀很鮮嫩,爽口清甜,好吃👍
原條蒜蓉燒茄子
低温去骨燒乳鴿
乳鴿通常食紅燒,第一次食呢種方法既乳鴿,首個印象係好方便。
2021-07-25
Dinner
  • 蒜蓉燒茄子
  • 泰式燒豚肉
  • 招牌無骨燒乳鴿
平時宵夜都幾中意食下串燒,但多數都係要外賣又要等好耐,而呢度就係貼地價仲要有得坐得舒舒服服等食️  😍墨西哥芝士雞肉薄餅😍 必叫,勁好食囉😋😋真係本身覺得呢度食串燒冇喇喇有呢個幾特別先叫下,冇乜期望,但又出奇地好食佢個外層係烤到好脆,食落暖流地,仲有d拉絲芝士配雞肉,真係好滿足😍  😋泰式燒豚肉😋 呢個唔叫真係對唔住自己,燒到勁令仲要大大份比個飯我送唔該🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️  🤗串燒🤗 呢度分別有牛肋串,牛柳串,黑毛豬肋串同豬頸肉串,牛肉好多肉汁完全唔乾,豬肉就伴住滿滿既油脂香   😚豬仔脾😚 呢個有兩舊,好少見有呢個叫就試下,第一次食豬肉好似食雞脾咁食,都幾特別😂 埋單食咁多野都係人均$12x,真係好高質,唔想大熱天時係街食串燒呢度真心幾唔錯😋😋😋

😍墨西哥芝士雞肉薄餅😍

必叫,勁好食囉😋😋

😋泰式燒豚肉😋

呢個唔叫真係對唔住自己,燒到勁令仲要大大份
比個飯我送唔該🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

🤗串燒🤗

😚豬仔脾😚

豬仔脾

2021-05-18 478 views
燒得夠火喉,醬汁又入味最近天氣真是很熱 ,好想BBQ,但又不想曬太陽。所以跟c小姐昨日即興去了旺角近油麻地的一間叫好燒式串燒專門店。地方牆上貼滿各款特色小食/ 燒物,枱上又有點餐紙,都幾方便。搓手液和紙巾又放在枱上,衛生又方便。埋單二人連加一服務費,248元,平均每人$124。-芝士煙肉大啡菇$38大大隻大啡菇上面有厚厚的芝士,中間隔住煙肉,煙肉的香氣令芝士味道有昇華,大啡菇保留裏面原有的菇汁,一口咬下去,好惹味,煙肉味好出眾,芝士香氣撲鼻。煙肉金菇卷$19一串三件,煙肉裏面包住金菇,煙肉燒到食落口不肥膩,加上特製醬汁 ,餸酒一流。泰式燒豚肉$39意想不到的份量,原來這個泰式燒豚肉份量都幾多。切到一條條條狀。燒到好香,豬肉味好重。肉質好嫩,咬幾口就啃。當小食閒聊,又或者餸飯都好適合。好食 。多春魚$21一客有三條,燒到好香口,連骨都食。沾醬汁又得,不沾醬汁都已經有豐富的燒烤魚味。魚尾微脆,魚肉不乾不硬,保持到魚原有的肉質,好味。日本番薯$18一客五粒,真是好甜。外皮燒到好乾身,裡面有軟綿綿感,而且極度甜。番薯的甜味完全散發。-牛油粟米$25一客兩件,剛好和她一人一條。哈哈。牛油配粟米,
燒得夠火喉,醬汁又入味

芝士煙肉大啡菇

煙肉金菇卷

日本番薯
牛油粟米
一客兩件,剛好和她一人一條。哈哈。牛油配粟米,絕配的組合。
菜心
好嫩的菜心。不老。
串燒豆腐
一客三件 ,醬汁好好味,令整個燒豆腐好惹味,不但外脆,味濃,裡面豆腐又不乾,仍有少許水份,好食。
雀檸$14
加多寶$16
2021-05-17
2021-09-02 0 views
【心思思想食串燒嘅晚上🤤】成日都係睇完人地食野就會好想食嗰一種菜嘅人,有日見完人食串燒就激起左好想食串燒嘅念頭,最好嗰日放工就有得食,事實嗰日講完收工就去左食串燒,開心🥳好燒式啲野唔貴又幾好食💛,位置、服務都唔錯,地下唔係好滑,食得幾舒服😌埋單2個人食$3百頭,高質抵食✨✨墨西哥雞肉芝士薄餅 $48好少見串燒店有賣呢個,認真幾好食,有拉絲,雞肉又juicy✨原條燒茄子🍆✨韮菜✨牛肋串✨牛舌串✨雞腎串✨雞軟骨✨豬頸肉串✨羊肉串✨牛柳串✨蒜蓉蠔 個沾醬都唔錯,帶多啲鮮味亦冇甘油膩😋

【心思思想食串燒嘅晚上🤤】

✨✨墨西哥雞肉芝士薄餅 $48
好少見串燒店有賣呢個,認真幾好食,有拉絲,雞肉又juicy
✨原條燒茄子🍆
✨豬頸肉串
✨羊肉串
✨牛柳串
✨蒜蓉蠔

個沾醬都唔錯,帶多啲鮮味亦冇甘油膩😋
墨西哥芝士雞肉薄餅
今天跟朋友來了旺角吃串燒,還說我一定會喜歡的,於是我們便來了好燒式串燒專門店,真的很期待啊!我們叫了很多皇牌之選,包括有黑毛豬肋串、雞中翼、煙肉露筍卷、羊肉串、芝士年糕、原條蒜蓉燒茄子、翠玉瓜、串燒豆腐,飲品叫了竹蔗茅根,及青島啤酒。黑毛豬肋串:肉質鮮嫩,咬落juicy,好有肉香雞中翼:火候掌握得很好,皮脆肉嫩,非常惹味煙肉露筍卷:這個配搭非常好,吃時一點都不覺肥膩,反而吃到露筍的鮮味及爽口羊肉串:涮味十足,入口肉質細嫩,現在仍回味無窮至於翠玉瓜、豆腐及芝士年糕也很不錯,而最有驚喜的就是原條蒜蓉燒茄子,蒜蓉惹味,茄子非常嫩滑,確是最好的配搭。也推介給素食者,這裡有很多優質兼多元化之選吃完飯後,確令人有大満足的感覺

黑毛豬肋串:肉質鮮嫩,咬落juicy,好有肉香
雞中翼:火候掌握得很好,皮脆肉嫩,非常惹味
羊肉串:涮味十足,入口肉質細嫩,現在仍回味無窮

吃完飯後,確令人有大満足的感覺
2021-08-29
Dinner
同事知我為食,佢強烈推薦呢間串燒店🍢,佢話又抵又好味🤤!!!同朋友afternoon tea完,就試下好同事嘅推介~好燒式位置方便👍🏻,喺地鐵站行去只需5分鐘。餐牌有唔少大路串燒,燒海鮮,仲有意粉可以叫🤗,喺串燒店少有的。首先出場嘅串燒佳麗們🤣鹽燒牛舌串😝牛舌厚切,入口軟熟😍,唔會韌,有別於薄的牛舌片爽脆有嚼口,進入了牛舌嘅新世界😋!!🐖泰式燒豚肉(1份)豚肉份量充足!!! 燒到剛剛好,肉質軟嫩唔鞋,有好香嘅燒烤味~配上泰式醬汁,醒晨又開胃🤤~🍍燒菠蘿最鍾意嘅燒菠蘿呀💖!!!🔥BBQ嘅時候,必定要燒菠蘿的!!!! 菠蘿燒烤後,甜味更突出,好好味😋!!!串燒豆腐💓串燒豆腐必點💯!! 豆腐外皮香脆,內裡嫩滑,醬汁咸甜咸甜好惹味!!! 諗起都流口水🤤~燒雞脾🐔生燒原隻雞脾~雞脾大大隻,外皮燒得酥脆可口,肉嫩多汁!! 必點又多一樣喇~🤩肉厚多汁!!!🍆原條蒜蓉燒茄子🍆串燒店的燒茄子總是好味些😏~燒茄子淋滑,水份充足,加上蒜蓉同辣椒粉調味,真係一口接一口🔝~🌽牛油粟米🌽粟米粒粒香甜飽滿,有淡淡的牛油香氣,oishi~🥒翠肉瓜(1份)🥒翠肉瓜水份充足唔乾,味道清甜,可以中和肉類的濃味,好似沙漠中的
同朋友afternoon tea完,就試下好同事嘅推介~
好燒式位置方便👍🏻,喺地鐵站行去只需5分鐘。

首先出場嘅串燒佳麗們🤣

鹽燒牛舌串😝

🐖泰式燒豚肉(1份)

🍍燒菠蘿
最鍾意嘅燒菠蘿呀💖!!!

串燒豆腐💓

燒雞脾🐔

🤩肉厚多汁!!!

🍆原條蒜蓉燒茄子🍆

🌽牛油粟米🌽
粟米粒粒香甜飽滿,有淡淡的牛油香氣,oishi~
🥒翠肉瓜(1份)🥒
翠肉瓜水份充足唔乾,味道清甜,可以中和肉類的濃味,好似沙漠中的清泉👍🏻~
初次嘗試就點左BB辣,嗜辣嘅我覺得下次可以挑戰中辣!!!
下次想試燒海鮮同燒乳鴿呀~😊

跟朋友經過這間好燒式串燒專門店數次了,每次撲鼻而來的香氣都很吸引,這次終於忍不住要和朋友進去嘗試這間店的串燒😆門外貼了餐單,可以看見有非常多的選擇,海鮮、蔬菜、小食、飲品、肉類,還有和牛、意粉和墨西哥薄餅呢!我和朋友都十分喜歡墨西哥薄餅,所以叫了一客墨西哥薄餅芝士雞肉來分享。墨西哥薄餅芝士雞肉很快便送來,應是即叫即煎,所以很香和脆,店家毫不吝嗇的加了許多芝士,還有拉絲效果呢!入口香脆還有少許辣,很有墨西哥風味,我和朋友很快便消滅了這碟墨西哥薄餅芝士雞肉😁肉類串燒亦很快送上來,以幾串為一碟,侍應一一為我們介紹分清楚不同的串燒肉類,分別有牛肋串、牛舌串、羊肉串、豬頸肉串,還有雞腎串。牛舌串和牛肋串很鬆軟,配上辣粉和香料,吃完一串還想再來一串,羊肉串加了孜然粉,一點也不羶,很好吃,豬頸肉串和雞腎串肉質鮮嫩有嚼勁。店家還備有不鏽鋼料理鉗子,方便客人邊拿着串燒串,邊把肉夾下來,再也不必費勁用牙齒咬或拉開肉串,十分貼心呢!吃串燒前侍應遞上泰式辣醬,以供我們搭配泰式燒豚肉和串燒享用,吃畢串燒後,泰式燒豚肉、多春魚和芝士年糕隨後而來,果然泰式燒豚肉和泰式辣醬很合得來,我和朋友都吃得津津有味,泰式燒豚肉

吃串燒前侍應遞上泰式辣醬,以供我們搭配泰式燒豚肉和串燒享用,吃畢串燒後,泰式燒豚肉、多春魚和芝士年糕隨後而來,果然泰式燒豚肉和泰式辣醬很合得來,我和朋友都吃得津津有味,泰式燒豚肉肥瘦適中,金黃色的表皮,內裏則是粉嫩的豚肉。多春魚燒得剛剛好,有很多魚春,魚肉香脆,沒有絲毫苦澀味。而芝士年糕也令我和朋友驚為天人,入口鬆軟彈牙,芝士餡很濃厚,外脆內軟😋

最後當然少不了蒜蓉原條燒茄子,茄子皮肉分離得很輕鬆,再輕輕一拉一捲已可捲出很多茄子肉,蒜蓉和茄子真是天作之合,每次吃串燒都會叫一條,這間的茄子更是比其他串燒店的大,皮薄肉厚🤩

這間串燒原來外賣自取有9折優惠,而且營業至凌晨2時,是夜宵不二之選呢,下次還想嘗試一下這間餐廳的海鮮和和牛🤤

墨西哥薄餅芝士雞肉

• 炭燒牛舌串
  • 燒茄子
  • 原條燒茄子
2021-07-20 98 views
前日去好燒式串燒專門店食晚餐~ 其實都不算是晚餐,只是逛到5點幾,肚又餓,又想食燒食,所以就去了旺角的好燒式串燒專門店(*^o^*)食完肚子飽飽~所以直接當晚餐\(//∇//)\原條茄子最愛食!(^з^)-☆加多寶32.00-每罐$16-食燒食一定要叫加多寶清熱氣(#^.^#)你懂的~牛舌串28.00-燒得惹味香口-調味有好輕微好輕微的辣感 -牛舌有咬口雞肉串17.00-肉質不硬不乾-偏甜,鹹中帶甜,好味煙肉金菇卷20.00-一串三件-配附送的特色醬汁更好味,微辣,微酸,多重味道在心頭,刺激了食慾-煙肉燒得乾身香口,金菇有咬口,兩種口感交雜,另有一番滋味泰式燒豚肉39.00-豚肉燒得不硬不乾,好火喉-配特色醬汁較好味,增添酸辣感-豚肉份量不少,坻食,比一隻手掌還要大蒜蓉燒茄子(原條)36.00-最愛食茄子,尤其原條燒的茄子,用筷子將茄子肉一條條撕下來,茄子肉有燒香感,肉質又軟又綿,再有特調調味料在上面,好食秋葵18.00-一串在五條秋葵-每條秋葵都燒到外乾內不乾,秋葵裡面的黏液仍豐富保留在裡面-不用沾醬汁,光是上面佈滿的調味粉,已經好夠味虎皮尖椒17.00-虎皮尖椒,名副其實辣到飛天,

加多寶32.00

-每罐$16

-食燒食一定要叫加多寶清熱氣(#^.^#)你懂的~

牛舌串28.00

-燒得惹味香口

-調味有好輕微好輕微的辣感

-牛舌有咬口

雞肉串17.00

-肉質不硬不乾

-偏甜,鹹中帶甜,好味

煙肉金菇卷20.00

-一串三件

-煙肉燒得乾身香口,金菇有咬口,兩種口感交雜,另有一番滋味

泰式燒豚肉39.00

-豚肉燒得不硬不乾,好火喉

-配特色醬汁較好味,增添酸辣感

-豚肉份量不少,坻食,比一隻手掌還要大

蒜蓉燒茄子(原條)36.00

秋葵18.00

-一串在五條秋葵

-每條秋葵都燒到外乾內不乾,秋葵裡面的黏液仍豐富保留在裡面

-不用沾醬汁,光是上面佈滿的調味粉,已經好夠味

虎皮尖椒17.00

-虎皮尖椒,名副其實辣到飛天,好辣好辣好辣,辣到不得了,唯有說三次強調

-本身虎皮尖椒已經辣,再有辣粉,辣到飛起,喜歡食辣的大哥大姐可以挑戰一下(^з^)-☆

串燒豆腐18.00

-一串三件又肥又大的豆腐

-上面的燒汁微甜,微鹹,加上有燒風味,外乾脆,內保留著豆腐的豆腐汁

人均消費$248/2 —> $124 (●°u°●)​ 」又飽又好味

2021-07-15
2021-07-18 68 views
今日同老豆黎到旺角好燒式食串燒!我地叫左牛柳串,羊肉串同埋雞肉串。牛柳都幾嫩,雞肉就正常發揮,老豆幾鐘意羊肉,佢話好食亦都唔算好騷。另外,煙肉金菇卷同露筍卷都好好食,個人最鐘意既尤其係煙肉露筍卷,煙肉脆,露筍嫩。而煙肉金菇卷既金菇可以keep到水份唔算太乾,都幾好我地叫左秋刀魚慢慢食,有骨但好甜,適合慢慢食。如果需要吊味的話可以加檸檬汁,會帶到個鮮味出黎。 今餐同老豆食呢個下午茶都幾滿意。唔錯唔錯。
今日同老豆黎到旺角好燒式食串燒!

而煙肉金菇卷既金菇可以keep到水份唔算太乾,都幾好

今餐同老豆食呢個下午茶都幾滿意。唔錯唔錯。
2021-07-16 49 views
平時一直都係佢嘅擁躉今日放工時間尚早😚😚😚經過見到冇乜人排隊就入咗去燒翠肉瓜,勁多汁,咬落去超級香嘅瓜味蒜香牛油燒金菇,好重牛油味好香,但係我覺得蒜蓉可以再多啲😛😛鹽燒牛舌,燒到兩邊脆皮,中間軟熟,一啲都唔韌❣️❣️❣️蜜糖燒雞軟骨,雞軟骨都燒到勁脆,加埋蜜糖甜甜地好正🥰🥰🥰蜜糖燒豬頸肉,豬頸肉好香,邊都燒得好脆,正😍😍😍😍燒菠蘿,呢個真係要大讚👍🏿,菠蘿係超級無敵甜,而且勁多汁,呢個我encore左兩次,超級正😘😘
平時一直都係佢嘅擁躉
今日放工時間尚早😚😚😚經過見到冇乜人排隊就入咗去

燒翠肉瓜,勁多汁,咬落去超級香嘅瓜味

鹽燒牛舌,燒到兩邊脆皮,中間軟熟,一啲都唔韌❣️❣️❣️

蜜糖燒雞軟骨,雞軟骨都燒到勁脆,加埋蜜糖甜甜地好正🥰🥰🥰

蜜糖燒豬頸肉,豬頸肉好香,邊都燒得好脆,正😍😍😍😍

週末起身找食篇 去了旺角油麻地附近的串燒食物選擇多 串燒加西餐 除咗串燒 仲有意粉 小食 薄餅 乳鴿而且串燒價錢好合理 店員亦好親切介紹解釋得很清楚=蒜蓉/什菇露筍 燒扇貝=好大隻扇貝 肉厚又爽口有兩種味 最常見到的蒜蓉味 燒得好香什菇露筍 感覺清清地幾清甜=鹽燒白鱔=同出面燒鱔比 又平份量又合理鱔皮燒得脆 鱔肉彈牙 最近要係無泥味=炭燒牛舌串=一串有四五塊 牛舌肉厚燒得好香口 但又好淋身=串燒豆腐=外脆內軟 燒時加了燒醬汁甜甜的 我覺得幾特別幾好味=雞胸軟骨串=有嚼勁又入味=秋刀魚= 串燒調味十足 實在好想試佢其他食物但實在唔太餓 我已經諗定下次要試咩
週末起身找食篇 去了旺角油麻地附近的串燒

串燒調味十足 實在好想試佢其他食物
但實在唔太餓 我已經諗定下次要試咩
2021-06-20
2021-06-13 133 views
基本上我和老婆吃下午茶已經到了成精的地步, 今日在旺角行街行到倦透時, 竟然想到天時暑熱吃串燒做下午茶, 不過又真的另有一番風味, 開拓一個食燒烤物的好地方。舖頭唔算很大, 但烤物的類型選擇很多。 店員仲會很有心機的在點餐紙上寫上及介紹時令的菜式,但始終夜晚約了人吃飯, 而且屬於試味性質, 未有太放肆, 只是點了安格斯牛肋串, 西班牙黑毛豬肋串, 鹽燒白鱔, 魷魚鬚, 燒日本雞泡魚乾, 虎皮尖椒及黑松露雜菇墨西哥薄餅。安格斯牛肋串牛肉軟腍,而且醃得入味。 牛的油脂香充斥整條串燒, 外表燒得半帶焦香, 不用點任何醬汁已經非常出色。西班牙黑毛豬肋串如果你係喜歡油脂香的肉食, 這個你絕對不能錯過。 一層肥一層瘦吃到除了嫩滑的肉, 就是入口即溶的油脂, 甘香非常。 配上臺上的秘製辣椒醬, 帶出豬肉的香甜。鹽燒白鱔鱔皮已經燒得帶點脆口, 配上少量海鹽調味, 配合鬆化的白鱔肉, 可惜只爭一口冰凍啤酒, 不過已經是十足的完美。魷魚鬚魷魚鬚非常新鮮, 而且燒的火候剛好, 依然非常爽口, 燒烤時塗上日式燒汁, 更突顯魷魚的新鮮度。燒日本雞泡魚乾之前在其他餐廳試過非常喜歡, 這裏亦做得出色, 燒得非常香脆

安格斯牛肋串

西班牙黑毛豬肋串

鹽燒白鱔

魷魚鬚

燒日本雞泡魚乾

之前在其他餐廳試過非常喜歡, 這裏亦做得出色, 燒得非常香脆亦保留一點韌勁, 點沙律醬零舍好味。

虎皮尖椒

喜歡尖椒的清爽翠綠口感, 但又有點怕烤過的尖椒經常帶點苦味, 但這裏在燒烤的過程中加上一點孜然粉, 將苦味完全帶走不特止, 還多了一份惹味, 讚。

黑松露雜菇墨西哥薄餅

驚喜之作, 上枱見到滿瀉的餡料已經非常有好感, 除了毫不吝嗇的松露外, 配搭香濃的雜菇, 口感豐富的芝士, 神來之筆是加上一點酸瓜碎, 令味道和口感都進一步提升。

這些美味,令我下次想再來試試更多主食, 期待!
2021-06-06
$120 (Tea)
2021-06-04 167 views
疫情開始穩定,終於放心出返街食好西!今日呢間好燒式平時好爆場,所以趁住放假book定位去試下佢。呢度食物選擇多過其他串燒店好多,除咗一定有嘅串燒肉類、蔬菜同海鮮之外,仲有意粉、小食同廚師推介嘅墨西哥薄餅同乳鴿之類。今次我同男朋友得兩個人,所以主要都係揀返串燒。店家亦都超貼心,填紙落單嘅時候有得揀返辣度同埋想要嘅調味。 每次去食串燒都必叫嘅雞泡魚乾,燒得啱啱好唔會太乾,香味十足。 呢度嘅蒜蓉包真係一啲都唔孤寒!啲蒜蓉係鋪滿包面,包你啖啖都食到,仲要另加跟埋個燒蒜頭,蒜蓉控係不能錯過! 串燒肉類方面,我哋叫咗(左起)雞軟骨x2、牛脷、安格斯牛肋串同墨魚丸。所有串燒調味十足,燒得香口,值得一提係牛脷同牛肋串燒得嫩口又juicy、牛味香濃!之後到重頭戲海鮮!今次叫咗蒜蓉燒扇貝同蟶子皇,兩款都超高質! 扇貝睇相都見到好厚肉,而且燒得恰到好處,嫩滑又鮮甜。 而蟶子超級新鮮,爽滑彈牙,都係必試之選!仲有原條燒茄子、韭菜同埋娃娃菜,我哋揀咗孜然粉,所以好惹味!原條茄子超大份! 最後食到超滿足,埋單每人都係$300,高質又抵食,下次一定會再嚟!