2023-06-21 945 views
我最近去了Goobne😁有維多利亞港景的餐廳,這裡擁有絕佳的景緻,銅鑼灣夜景,好靚!除此之外,這家餐廳的食物和環境也都得到了好評。特別是烤雞芝士火鍋和年糕,這些菜式對小朋友來說非常開心,他們非常享受這種烤肉與火鍋的結合方式。另外,飲品和蛋卷也得到了讚賞,飲品非常特別,喝起來很清新。蛋卷的口感非常好,入口即化,給人留下深刻的印象。另外,餐廳一款泡菜薄餅,整得非常好,口感酥脆,配上泡菜的酸辣味,讓人回味無窮。整體來說,這家餐廳的食物和環境都非常值得一試,特別是對於喜愛海景的人來說,這裡是一個非常不錯的選擇。我很喜歡這家餐廳,希望能有機會再次光顧。對這家餐廳的整體印象非常好

對這家餐廳的整體印象非常好
2023-06-16
$250 (Dinner)
  • 韓式雞蛋卷
  • 香辣炒年糕
  • 韓式雞蛋捲
  • UFO芝士火鍋
  • 鯊魚之淚
2023-06-19 746 views
Goobne Chicken是一家以烤雞著名的餐廳,近日推出了全新菜單。首先,部隊鍋的份量十分足夠,建議共享。鍋中有豐富的配料,包括新鮮的蔬菜、香菇、年糕和雞肉。鍋底的湯頭非常濃郁,味道很好。聞起來就讓人食慾大開。雞肉是這道鍋的主角,非常鮮嫩多汁,口感極佳。蔬菜和年糕也都煮得恰到好處,入口即化,非常好吃。香菇的味道也很突出,非常適合喜歡香菇的朋友們。除了部隊鍋,Goobne Chicken的烤雞也非常有名。烤雞的表皮烤得很酥脆,內部卻十分嫩滑,而且油脂分布均勻,吃起來不會覺得太油膩。還有他們的薯條和沙拉也很好吃,是搭配烤雞的絕佳選擇。

2023-05-27
Type of Meal
Lunch
2023-06-09 726 views
應該是全港最高的韓式炸雞店!座落銅鑼灣黃金地段,在25樓高層,無敵海景,環境寬敞,座位舒適!炸雞選擇多,質素高!員工服務周到,有一些店員是韓國人,特別有feel!
應該是全港最高的韓式炸雞店!
座落銅鑼灣黃金地段,
在25樓高層,無敵海景,
環境寬敞,座位舒適!
炸雞選擇多,質素高!
員工服務周到,有一些店員是韓國人,特別有feel!
2023-06-06
Waiting Time
630 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 甜辣烤雞
2023-05-07 1175 views
早兩天同家人去食韓式炸雞,Goobne chicken 真的給人驚喜。環境開揚,仲有落地玻璃,睇見個景都已經好舒服。我地點咗新出嘅蜜糖BBQ芝加哥薄餅,有好多芝士,味道好濃厚,再配埋蜜糖雞粒,整體味道更豐富,小朋友食到停唔到😆⋯⋯另外,仲點左半半烤雞(原味+蜜糖味)、韓式蛋旦卷、鐵板海鮮薄餅。味道也相當不錯,份量好足夠。除咗pizza,我自己就比較喜歡韓式蛋卷。期待下次再去試吓其他菜式呢

$180 (Lunch)
  • 韓式雞蛋卷
  • 蜜糖BBQ芝加哥薄餅
  • 蜜糖香滑烤雞
  • 原味烤雞
2023-05-03 671 views
員工態度好好,食物質素都好好,食過幾次都係咁好食!本身冇expect會幫手慶生,但餐廳主動幫手準備成個過程,又播生日歌同幫手影相,仲同我講講有生日背景可以影合照,超意外!令我哋會再回頭幫襯!
153目前食過最好食嘅烤雞,近期最愛厚邊pizza,全部喺同一間餐廳食得到。餐廳更加坐落大廈25樓高層,坐擁無敵維港街景。垂涎美食配美景,成功登上153近期最愛食店之一❗️———❝ 甜辣烤雞 + 蜜糖蒜香烤雞 | $248全份烤雞份量大得誇張,整碟裝得滿滿,目測可能有一打咁多😧甜辣烤雞甜味較重,只有微辣,卻無阻醬汁發揮惹味本色。蜜糖烤雞亦非常入味,配以香脆蒜片會令人食唔停口。重點係烤雞非常juicy, 肉質亦十分滑嫩,入口瞬間被豔絕了😭❤️ 呢個質素真係冇得輸!評分:8/10———❝ Goobne 蜜糖BBQ芝加哥薄餅 | $208超厚批邊鬆脆香口,薄餅底鋪滿惹味烤豬、多重芝士、香甜蜜糖等材料。批邊更有啖啖綿滑薯蓉,厚厚批邊食落完全唔寡。薄餅整體鹹甜鹹甜,口感味道層次皆豐富,魅力完全沒法擋。最後飽到上心口,都要堅持食埋最後一塊!評分:8/10———Goobne Chicken @goobnehk📍餐廳地址:銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓

❝ 甜辣烤雞 + 蜜糖蒜香烤雞 | $248

全份烤雞份量大得誇張,整碟裝得滿滿,目測可能有一打咁多😧

評分:8/10

❝ Goobne 蜜糖BBQ芝加哥薄餅 | $208

評分:8/10

Goobne Chicken @goobnehk

📍餐廳地址:
銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓
2023-02-08 1008 views
下午三時左右到達餐廳看到餐廳只有幾台人,大部份位置也是空的沒人坐。窗口位可以看到香港風景便詢問店員能否坐窗口位?店員說已經有人留了位我說三四張枱也留了?他們說是,但下午3時誰會留位?那便算了。那麼我便和朋友兩個人坐另一張2人枱,我們叫了很多東西吃,枱很細幾乎放不下,我問店員能利用旁邊的枱嗎?因為都有沒有人用。他們說:”不行,每個人也是用這張台,別人能放得下,為什麼你們不行?”我說:”他們兩個人都有叫五六樣東西嗎?那你放給我看?這個時間也沒有人,你說很多客人我也沒辦法”真的再放我的碟也要拿著,還有一樣東西沒來,那個雞的爐已佔了一半台,然後我告訴店員再問一下經理 ,然後店員問完經理回來,告訴我:”不行”那我告訴店員叫經理來,然後店員回去,叫經理來經理不肯來。那又不肯來的經理?然後我叫他告訴經理OpenRice見,叫他告訴我經理的名字,我見那個經理其實只在我們旁邊不遠不夠10步,然後店員問完經理回來說:”你們是否想坐窗口位?現在有位置了,也幫你們拍張四人枱,現在幫你移動過去嗎?”我說:”你們窗口位四人枱不是已預約嗎?突然又有了?叫你的經理過來吧,說明一下為什麼說謊”最後,我們移動了,經理也沒
下午三時左右到達餐廳
看到餐廳只有幾台人,
大部份位置也是空的沒人坐。

窗口位可以看到香港風景
便詢問店員能否坐窗口位?
店員說已經有人留了位
我說三四張枱也留了?
他們說是,但下午3時誰會留位?
那便算了。

那麼我便和朋友兩個人坐另一張2人枱,
我們叫了很多東西吃,枱很細幾乎放不下,
我問店員能利用旁邊的枱嗎?
因為都有沒有人用。

他們說:”不行,每個人也是用這張台,
別人能放得下,為什麼你們不行?”
我說:”他們兩個人都有叫五六樣東西嗎?
那你放給我看?這個時間也沒有人,
你說很多客人我也沒辦法”

真的再放我的碟也要拿著,
還有一樣東西沒來,
那個雞的爐已佔了一半台,
然後我告訴店員再問一下經理 ,
然後店員問完經理回來,告訴我:”不行”
那我告訴店員叫經理來,然後店員回去,
叫經理來經理不肯來。
那又不肯來的經理?

然後我叫他告訴經理OpenRice見,
叫他告訴我經理的名字,
我見那個經理其實只在我們旁邊不遠不夠10步,
現在幫你移動過去嗎?”
我說:”你們窗口位四人枱不是已預約嗎?
突然又有了?叫你的經理過來吧,說明一下為什麼說謊”

最後,我們移動了,經理也沒有過來,
也不肯過來。直接無視了我們。
那個經理是年輕的男,
是我看過香港最差的服務
這是半年多前的事,我終於有時間上來寫。

Type of Meal
Tea
2023-01-25 793 views
UFO 芝士火鍋🫕$268焗雞可以揀兩款口味 今次就揀咗韓式BBQ味同埋醬油蒜香味 係無骨嘅 所以食落好方便 雞皮烤到夠脆,肉質嫩多汁,個人比較鍾意bbq味,加埋芝士就perfect,夠曬邪惡😈芝士用咗mozzarella,cheddar cheese ,Grana Padano,所以拉絲效果超級強勁開火後等兩三分鐘左右芝士就開始慢慢溶,可以keep住撈下啲芝士以免佢變硬同痴底變燶因為份量都幾所有我地3個女仔share都食到好飽,overall食得好滿足😋
UFO 芝士火鍋🫕$268

2023-01-23 602 views
平日同朋友去開銅鑼灣,想食韓國菜食烤雞。 我地12:30左右到,餐廳食客人數未開始多, 我地被安排坐窗口位。我地點左一份烤雞午餐,一份粉絲牛肉飯午餐,午餐有好多配菜。 如果想試佢的烤雞午餐都幾抵食,分量好足夠。 男士都夠食。 午餐當日因為店舖坐位多,入咗率6-7成左右, 如果想慢慢食同朋友傾計, 都係唔錯選擇, 餐廳空間感都幾大。 店員服務都幾好。
呢間韓國餐廳已經幫襯咗數次,一向質素穩定冇失望👍🏼🐥韓式bbq 醬烤雞+🍯蜜糖香滑烤雞 比起炸雞,烤雞更加健康!韓式bbq醬烤雞味道香濃,肉質嫩滑😋 蜜糖香滑烤雞帶甜甜蜜糖嘅香甜✨鐵板🧀芝士泡菜炒飯 用鐵板上可以保持熱度🔥泡菜微辣,令到食欲大增😋 邪惡嘅🧀芝士可以有拉絲效果👍🏼上面仲有煎蛋撈飯一流😋推介指數:⚡️⚡️⚡️ ⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️ 服務態度:⚡️⚡️ ⚡️ ⚡️再訪:Yes

呢間韓國餐廳已經幫襯咗數次,一向質素穩定冇失望👍🏼

🐥韓式bbq 醬烤雞+🍯蜜糖香滑烤雞

再訪:Yes
  • 韓式bbq 醬烤雞+蜜糖香滑烤雞
  • 鐵板芝士泡菜炒飯
2022-12-30 517 views
Set A $388甜辣烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅 Sweet & Spicy Chicken + Honey BBQ Chicago Pizza好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭{感覺這套餐超抵食 烤雞超多 大件肉厚 非常嫩滑 調配既甜辣味剛好 很惹味 薄餅很大個 芝士超多 愛食芝士既人一定like 配料亦很豐富有烤豬肉粒和薯仔粒 烤豬肉粒很香口 肉質彈牙 好正!}韓式雞蛋卷 $148Special Egg Roll好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬{蛋卷既蛋好厚身 熟度剛好 唔會太乾或太濕 用料新鮮 餡料亦很豐富包括有青瓜 醃紅蘿蔔 餐肉 海苔 芝士}卡邦尼炒年糕 $155Carbonara Tteokbokki好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬 {味道同平時食既卡邦尼差不多 汁很多很濃很香 睇菜色名以為只有年糕 但原來和平時一樣有意粉 年糕份量不多 只有十條左右 好感煙韌 味道一般很淡 掛不起醬汁}
Set A $388

好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬
  • 蜜糖BBQ芝加哥薄餅
  • 甜辣烤雞
2022-12-26 419 views
Goobne x社內相親套餐 $388有3款烤雞選擇,配蜜糖BBQ芝加哥Pizza 果味醬油蒜香烤雞果味就食唔出,但甜甜地既醬油味唔會伏,烤雞外脆內嫩,比炸雞健康又唔會老,份量足夠3-4人分享。黃色既醬係蒜味醬,蒜味唔多覺,但顏色上多d層次😉蜜糖BBQ芝加哥Pizza超強既拉絲效果,3種芝士令味道更加豐富,蜜糖同薯仔甜甜地,BBQ醬增加一點點鹹味,批底夠薄,如果多d配料就更加分藍莓/芒果冰沙 $58人工藥水味+甜味,呢個價位不如食完出去買杯台式飲品仲開心

Goobne x社內相親套餐 $388

有3款烤雞選擇,配蜜糖BBQ芝加哥Pizza

果味醬油蒜香烤雞

果味醬油蒜香烤雞

蜜糖BBQ芝加哥Pizza

蜜糖BBQ芝加哥Pizza

藍莓/芒果冰沙 $58

人工藥水味+甜味,呢個價位不如食完出去買杯台式飲品仲開心

• 蜜糖BBQ芝加哥Pizza
  • 果味醬油蒜香烤雞
朋友問周圍都可以食到炸雞, 點解揀銅鑼灣Goobne? 首選:位置好!雖在鬧市, 位高25樓, 另有一番寧靜, 環境寬敞, 落地玻璃, 可覽馬場, 維港夜色美景, 未食已令人賞心悅目, 絕對係兩口子細語綿綿, 感情倍增之地👍🏻放工後, 最好揀杯冰凍嘅啤酒黎舒解煩忙嘅工作, 喜歡Hoegarrden因為味道似香檳, 叫價$38枝, 公道。另叫一杯Corona Rita, 一杯$88, 一上枱立即打卡, 好大杯, 好靚, 除咗好啱打卡之餘, 杯飲品都好好味喎. 值得!😍點個小食:蟹籽流心芝士蛋卷, 即叫即整, 蛋香, 味滑, 因為有流心芝士, 口感豐富, 加埋蛋面嘅蟹籽, 層次感更多,整體8/10, 當小食細件D,平D,好D, 等客人可叫一兩個小食嘛。到主食啦, 就緊係要叫雞, 揀咗半半炸雞(甜辣味/果味蒜香)真係製作需時, 不過我地又唔會介意喎, 一邊欣賞銅鑼灣夜景, 一邊同朋友傾吓計, 多好~✌🏻香噴噴嘅炸雞份量超多,  我比較喜歡甜辣味, 每一塊雞件都甜甜辣辣, 雞肉又滑溜, 平時唔食雞皮嘅我都抗拒唔到咁脆口嘅雞皮。朋友就較喜果味蒜香, 佢話蒜香味濃郁, 仲有果香, 啱哂佢重口味。😋
朋友問周圍都可以食到炸雞, 點解揀銅鑼灣Goobne?
2022-11-07 368 views
Happy Birthday to ME!!今次棟呢間黎食生日飯純粹覺得幾特別,又有夜景window seat,讚UFO芝士火鍋-芝士控既朋友應該會好鍾意,點了兩款口味甜辣烤同芝士烤雞,味道OK,用火爐慢慢煮溶芝士再點上烤雞,勉強倣到拉絲效果。甜辣烤雞-點多左!!的確點多左!!!雞!又係雞!!!!!不過呢款比上面果款好味!!!亮點!亮點!!西柚米酒!!!充滿濃濃西柚果汁味,仲隱約見到果溶飄下飄下~~~~~~米酒份量比較少,當果汁飲就OK
Happy Birthday to ME!!

2022-11-04
一個人 又食唔曬 兩個人食就岩岩好 🤣🤣🤣🕺🏽🕺🏽🕺🏽(1) 海鮮煎餅 煎得巧香👍🏻👍🏻👍🏻 不過有啲嫌棄佢有啲油,食落去係好香脆但係海鮮料唔係好夠,男朋友話食完好似食咗蘿蔔糕咁🤣🤣🤣.(2)蜜糖咖哩烤雞-有骨版 已經試咗好多唔同味嘅我哋就覺得蜜糖蒜香味會比咖喱味更加香,會多咗浸蒜香嘅味道。蜜糖咖喱味咖喱味都足夠,雞嘅其他部位都還好,但係我哋都略嫌雞髀位有浸雪味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤡🤡而且入味未夠,實在係有種美中不足嘅感覺,可能因為我哋覺得雞髀係最好食嘅位,俾咗好大期望佢🥲🥲🥲🥲🥲
一個人 又食唔曬 兩個人食就岩岩好 🤣🤣🤣🕺🏽🕺🏽🕺🏽
(1) 海鮮煎餅