2021-08-11 412 views
一間非常非常之難食的咖哩店。🤮🤮🤮咖哩味超級不似是咖哩,就是一個怪味。🤢🤢🤢招牌豬吉列豬的樣子很好看,但就係只係好看,本應香脆的黃金表面卻極度堅硬,如同碎石,這種口感,實在難受至極。😵😵😵另外,炸薯條🍟,味道可以,比麥當勞好,但份量很少很少⋯⋯😑😑😑還有的是沙律,用的不是白色的沙律醬,而是疑醬油⋯⋯但味道還行,能入口。🙄🙄🙄飲品可樂,沒有什麼好說的。飲食環境,大大的差,因為是超市內門口,收銀的特別慢,所以長期排長龍,你可以想像一下現在的疫情下,在這樣的環境用餐有多麼的差😫😫😫
一間非常非常之難食的咖哩店。🤮🤮🤮

咖哩味超級不似是咖哩,就是一個怪味。🤢🤢🤢

飲品可樂,沒有什麼好說的。

2021-02-06 534 views
銀咖喱嘅咖喱係甜甜地嘅,而且料到幾多,經典嘅炸豬扒咖喱飯都份量非常大。但我最鍾意就係食佢嗰個炸雞咖喱飯,銀咖喱嘅炸雞配上銀咖喱嘅咖喱真係絕配。一般人第一次食可能都會選擇炸豬扒,但係我覺得炸雞咖喱飯係好值得嘗試嘅,一定比到驚喜你。而且只要你有學生證或者着校服就可以免費有一杯汽水!但店內嘅空間比較細,而且係同隔離嘅aeon連買嘅所以可能會比較嘈同埋會有好多人經過,疫情期間比較擔心嘅可以選擇係冇咁多人嘅時候去食或者外賣返屋企食。
2019-11-19 1191 views
今個週末,觀塘迫爆,憑就去藍田食嘢。依家銀咖喱,冇乜人楚,啱晒我同女朋友兩個一齊食嘢,有咩啱男女朋友一齊食,除咗二人餐之外就係呢一個大個你嘅頭嘅火山咁樣嘅咖喱飯。一個飯先$88 ,有漢堡扒、流心蛋、腸仔、豬扒等等。兩個人食飽到上心口。味道唔錯,又平,不過都等左8分鐘到,可以改善。下次再嚟可能都會食,可以試吓海鮮咖哩。

2019-08-13 783 views
星期六,又曬又熱,懶得出街。但總要吃呀,於是用 Openrice 外賣自取落柯打,到達餐廳時食物已準備好,立即回家開飯。咖喱飯大大份,飯粒軟熟之餘仍保持口感;微甜的咖喱濃稠適宜,薯粒差不多已煮至完全溶入咖喱中。平常較偏好完整的薯粒,但這次的"薯蓉"頗香滑,拌飯吃也不錯。至於咖喱"大辣"部份,則來自一小茶匙的辣椒粉,自行與咖喱拌勻後提升咖喱香氣及辣度 。雞蛋跟芝士雖然是配角,但煎蛋應可處理得更好的,有很大的改善空間。魚柳薄薄一片,肉很實,但未至於柴。而忌廉薯餅外層夠香脆,不油膩。"忌廉"呈半凝固狀,不夠香滑。整體來說,咖喱飯價錢平,份量足,還可以。至於炸物,雖然也不貴,但食材跟味道均低於水平。
星期六,又曬又熱,懶得出街。
芝士蛋包咖喱飯 大辣

吉列魚柳

魚柳薄薄一片,肉很實,但未至於柴。
蟹柳忌廉薯餅

2019-08-10
TakeAway
Type of Meal
Lunch
2018-11-14 1065 views
芝士咖哩蛋包飯 $48 晚餐不知道吃什麼好,在aero轉了圈,發現了有銀咖哩,以前讀書做part time的時候,lunchtime 也常吃銀咖哩,貪其便宜又飽肚,味道還不錯!在眾多選擇中(其實都是咖哩XD),我選了芝士咖哩蛋包飯,全都是我喜歡的材料!即叫即制,約等了7分鐘左右,食物終於來了。賣相可以,豬扒炸得酥脆,咖哩味道香口,少少甜少少辣,芝士正在融化中,蛋也沒有太老,雖然比不上出面餐廳的柔軟嫩滑的蛋包飯,總體幾乎沒有什麼可以挑剔的地方!以後突然想吃咖哩,又不想吃太貴的話,銀咖哩真的是首選!

芝士咖哩蛋包飯 $48

即叫即制,約等了7分鐘左右,食物終於來了。

2018-10-28 604 views
漢堡包餐 HKD 32 :整體味道很好,而且整個包份量非常充足,十分飽肚。包入面有牛肉漢堡、芝士及沙律醬。雖然只有好簡單既材料,但口感、味道卻十分豐富。牛肉漢堡扒方面,咬落好鬆軟,而且咬落仲會有牛肉汁,唔會煎得太乾身,同芝士非常配合。套餐亦都包含埋薯角。薯角炸得內脆外軟,食落唔會油膩。整體:非常推薦銀咖喱嘅下午茶餐,因為性價比好高。32蚊黎講好豐富,食物質素都好高。而且最欣賞,每樣炸物都炸到岩岩好,脆身得黎,唔會燶。
漢堡包餐

漢堡包餐 HKD 32 :

套餐亦都包含埋薯角。薯角炸得內脆外軟,食落唔會油膩。

整體:
2018-10-27
$35 (Tea)
漢堡包餐
2018-10-13 379 views
魚柳包下午茶餐,包括魚柳包、薯角及一杯汽水。魚柳包餐 HKD 27 整體味道很好。正常魚柳包入面會有他他醬同芝士,但因為唔太喜歡,所以全走。魚柳炸得岩岩好,外脆內軟。就算個包走醬走芝士,都唔會太乾。值得一提既係,麵包都有輕微烤過,所以麵包表面都非常香脆。跟餐既薯角都非常出色,每一舊都好粗身,炸得好香脆。整體黎講,非常推薦銀咖喱嘅下午茶餐,因為性價比好高。27蚊黎講好豐富,食物質素都好高。而且最欣賞,每樣炸物都係即叫即炸,所以上菜時每樣炸物都好脆身。
魚柳包下午茶餐,包括魚柳包、薯角及一杯汽水。

魚柳包餐 HKD 27

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$27 (Tea)
2018-09-05 434 views
今晚揸車途經藍田,就停低揾野食。原先諗住揾啟田邨美食廣場食野,點知揾黎揾去都揾唔到,最終放棄,就去左最上果層是旦揾間舖頭坐低食野。呢度係Aeon既小型美食廣場,有拉麵同咖哩飯揀,我地最後揀左銀咖哩。銀咖哩,睇名就知係食咖哩,仲要係用銀色盆裝,個名都改得幾形象化😝呢度位置都好細,得幾張枱。我男友點左富士山🗻88元,我就點左豬扒飯40幾富士山個飯量比普通飯大3-4倍,同多好多餸,有腸、太陽蛋、豬扒、漢堡扒⋯⋯表層仲有一層芝士。我男友一個人幾乎食晒成碟,剩低北面山腳而已。銀咖哩裡面既咖哩有紅蘿蔔係裡面,味道普通,當快餐食都算ok

我男友點左富士山🗻88元,我就點左豬扒飯40幾

銀咖哩裡面既咖哩有紅蘿蔔係裡面,味道普通,當快餐食都算ok

2018-08-16 294 views
這是我最喜歡的其中之一的咖哩餐廳。性價比高。不僅服務很好,而且還提供非常便宜的食物。我叫了一份豬排咖哩飯。咖哩的味道不太spicy,味道很偏甜,豬肉外脆內軟,仲保留到小小肉汁,所以非常好吃,好值得推介.
2018-08-12 175 views
銀咖哩相信好多人都食過,個人認為佢真係幾低食 同埋每間分店嘅味道都唔會有很大分別。我比較喜好唔太辣嘅咖哩,所以銀咖哩呢啲甜甜地嘅咖啡就岩哂我口味。今次試左個漢堡排芝士煎蛋咖哩飯 一,塊漢堡加埋芝士同咖哩飯一齊食,味道非常之夾,真係唔錯。 快餐咖哩黎講銀咖哩係不二之選。

快餐咖哩黎講銀咖哩係不二之選。

2018-08-01 231 views
黃氏力場今日剛才來自日本的銀咖喱,我們兩大一小總共叫了一個富士山飯,話明富士山飯梗係有返咁上下大細啦,這個飯是這間店舖的代表作,個個見到都話呢碟野好勁好靚呀!我專食平嘢嘅人梗係叫呢一個啦!呢個飯仲可以免費加白飯,最多只可+400gram,另外我仲加多左一隻蛋,只係加$4姐!呢個飯有荷包蛋、兩條腸仔、芝士、吉列豬扒、以及一片很厚的免飴牛肉!咖喱汁係由牛肉豬肉造成嘅,所以肉香味十足,我們也不需要另外加飯,都勉強可以食得晒!原因係我老婆加咗錢配汽水及炸薯角,估佢唔到又炸得幾好食喎!啲咖喱味又唔辣,我個女都食得落!最重要坐得舒服又唔多人,之後仲可以喺吉之島度購物, yeah !

2017-06-04 727 views
好耐無食過藍田依間銀咖哩,比以前有好大改善👍🏻d飯無以前咁淋,我叫左海鮮蛋咖哩飯加杯可樂。咖啡分量好充足,可以撈哂成碟飯,海鮮都好夠,個蛋食落去個口感岩岩好👍🏻有進步!
2017-02-24 612 views
聽聞藍田開了「銀咖哩」,但一直都沒有來品嚐過。這天剛好經過啟口商場,所以便決定到這裡品嚐一次「銀咖哩」的咖哩。我點了一個招牌吉列豬扒咖哩飯,只需要34元,很是便宜!現在可以用30多元的價錢在香港吃到晚餐的地方已經不多了!豬排的份量很充足,外皮炸得金黃色的,然後均勻的切成條狀,很是吸引。咖哩是日式的咖哩,內裹有一點牛肉碎,增添口感,適合一些不太愛吃太辣的人。最後我還是加了5元,點了一杯可樂,銀咖哩真的是挺不錯的!

最後我還是加了5元,點了一杯可樂,銀咖哩真的是挺不錯的!
2017-02-23
2016-08-22 661 views
銀咖哩個下午茶咖哩飯,性價比幾高 🤑,叫咗個咖哩🐔飯, 飯嘅份量同送嘅份量比例啱啱好 👍,雞肉都幾嫩滑,有香濃日式咖哩汁呢, 咖哩微辣之餘又好香甜嘅奶油味 ,日本米🇯🇵的念性幾高,夠晒飽肚😋
2016-07-19 624 views
好久以前在大埔某商場的銀咖哩吃過一次, 味道不過不失。 現在藍田也開了分店, 第一次來幫襯,不是招牌菜的咖哩飯,而是下午茶餐,這裡的下午茶餐有三款。 我選擇了簡單的手作漢堡飽餐。這個漢堡飽餐跟一客薯角及汽水($28): 估不到這裡的漢堡飽做得那麼好。 漢堡很厚身,肉質嫩,配搭燒汁,加上雞蛋及芝士, 材料豐富,味道真係好正👍,令人一吃難忘。 薯角就比較普通,没什麼特別。 以後想食漢堡飽做下午茶又多一個好選擇。
以後想食漢堡飽做下午茶又多一個好選擇。
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)