Getaway

Getaway (Closed)

Getaway (Closed)
7K
Rabbitmama
岜里風情fusion菜
Rabbitmama
2023-10-12
Follow
這間Funsion餐廳以峇里度假風為主題,無論環境或是食物都好igable可惜當晚花花打卡位有其他客人了🥲Dinner Set $398一位,包括湯 + 主菜 +甜品另外可以加錢加Salad/ Starter & Bites/ Drinks💛 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧 & 𝘽𝙞𝙩𝙚𝙨 (+$𝟴𝟴 𝙚𝙖𝙘𝙝)泰式紅蝦刺身 — 噴煙視覺效果一流,打卡必備👍🏻 紅蝦新鮮,爽口彈牙檸檬蜜糖烤雞肉串燒 — 雞肉好嫩滑,雞皮烤得焦香,檸檬和蜜糖味酸甜開胃 💛 𝙎𝙤𝙪𝙥冬蔭功脆米湯 — 味道香辣,香料味突出,脆米可口,為這個湯增添不少口感泰式龍蝦湯 — 好香濃的龍蝦味,湯裡也有不少龍蝦肉,同樣也有一點脆米💛 𝙈𝙖𝙞𝙣西班牙烤乳豬 (+$30) — 豬皮好香脆,豬肉嫩滑多汁,伴碟有一些酸菜以減低油膩感香煎肉眼扒配牛骨髓 (+98) — 肉眼扒我們點了五成熟,煎得剛剛好,能保持到內裡粉紅色。沾一點海鹽或者沾紅酒汁更能提升牛味。牛骨髓入口即溶,牛脂香氣四溢,但有少少膩,如果能搭配法包多士會更好💛 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕 — 牛油果味好突出!芝士蛋糕質地很軟滑馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕 — 乍一看還以為是雪糕/ 忌廉,原來是馬斯卡彭芝士,和朱古力味道很合得來💛 𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 (+$𝟴𝟬 𝙚𝙖𝙘𝙝)Wood’s Your Name — 以威士忌作基調,口味偏甜和濃烈A Slice Of Moon — 味道fruity, 味道酸酸甜甜,十分清新Read More
Kchelseapy
Let's Getaway Again!
Kchelseapy
2023-10-10
Follow
一直對中環E間Getaway念念不忘, 除左因為佢嘅環境好chill, 佢地嘅食物質素都係相當高, 所以朋友一話想約中環食飯果陣, 車車就二話不說提議去E到! 餐廳除左有a la carte menu, 仲有Set Dinner可供選擇, 佢地嘅cocktails亦係車車極度推薦之一, 因為好飲之餘又可以打卡!🌟海膽配日本帶子刺身海膽同日本帶子刺身本身嘅味道已經好鮮美, 海膽豐富奶油嘅口感配上爽嫩鮮甜嘅帶子, 兩者口感相互襯托好好味!⭐白麵豉比目魚配意大利飯白麵豉比目魚配意大利飯係一個幾有趣嘅組合, 將日式同意式風味結合埋一齊, 鹹香嘅白麵豉配上與鮮嫩可口嘅比目魚, 啖啖魚肉, 紮實鮮味, 配上口感煙韌嘅意大利飯, 感覺好有新鮮感⭐香煎雞翼配是拉拉蛋黃醬雞翼外皮酥脆, 內部多汁嫩滑, 配上香濃嘅蛋黃醬, 邪惡感滿滿⭐墨西哥餅泰式生菜包墨西哥餅泰式生菜包, 幾有創意而且味道相互搭配得好好, 帶嚟一種多元化嘅風味!墨西哥餅質地鬆脆, 搭配上泰式生菜包嘅清爽口感, 微微辣新地好開胃⭐馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕馬斯卡彭芝士蛋糕質地綿密細膩, 帶香濃嘅朱古力同芝士味, 甜而不膩⭐Drive me "Coconut"⭐A Slice of MoonRead More
yingyo
峇里島風圓拱房🤍
yingyo
2023-10-06
Follow
超級instagramable 位於中環嘅一家餐廳峇里島風,好cozy 仲有間private area 圓拱房🤍朋友問我係咪約佢哋影結婚相🥹仲有outdoor area可以飲野😙呢間咁靚嘅餐廳絕對唔係得個樣食物質素同擺盤都好唔錯Order左個龍蝦湯,唔會太鹹,仲有Q蛋龍蝦肉呢到嘅Cocktail 都好fancy,order 左杯Drive me Coconut 原個椰子殼上不特止,仲俾咗成個森林我😂🌴🥥 杯cocktail 好香椰味但唔太甜唔太heavy 不錯喔🤍Main order 左suckling pig有啲驚喜,外皮脆到不得了,豬仔係1/3肥2/3瘦,個人覺得個比例啱啱好,肉質又嫩👍🏼仲嗌左個signature chicken,擺盤靚不在話下連味道都有驚喜,有少少冬陰功味,食落好開胃見到隔籬枱嗌咗唔同嘢,有啲仲有仙氣煙霧效果岩曬三五知己黎打卡同慶祝🍾️🎊Read More
慕容有兒
🌴多國Fusion菜 x 🏖️峇里風休閑Vibe
慕容有兒
2023-10-06
Follow
🌟Getaway🌟係一間提供多國fusion菜嘅樓上餐廳,店家位於中環,峇里風格🌴嘅裝修設計,加埋室外露台座位🏖️,勁有度假feel🏄🏻‍♀️!🍽️Dinner Set $388🥩香煎肉眼扒配牛⻣髓 +$98肉眼扒🥩煎得啱啱好,五成熟口感軟嫩仲要勁爆多肉汁💦!加埋入口即綿化嘅🦴牛骨髓一齊食,肉香同埋脂香大幅提升,超正🤤!🌸Wanderlust +$80靚到爆嘅signature cocktail🍹,微微果酸🍊之中,滲出椰香🥥,而且酒味極溫和,女士們打卡必點📸!🦞泰式龍蝦湯龍蝦湯🦞加入咗脆米,為濃鮮嘅🇹🇭龍蝦湯增添口感!🥗泰式牛肉沙律 +$58新鮮嘅🥬沙律菜,加入切成薄片嘅🐂烤牛肉,一啲都唔heavy!🔥檸檬蜜糖烤雞肉串燒 +$88巨型嘅🍢烤雞串,🔥燒到香口,同時🐓雞肉保持爽嫩,檸檬蜜糖醬🍯又夠惹味!🍰牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕加入咗🥑牛油果嘅巴斯克,多了一份新清✨!Read More
agnes.gourmet
✨峇里風樓上餐廳✨
agnes.gourmet
2023-10-05
Follow
朋友喺中環發掘咗間樓上小店,有好靚嘅峇里打卡位。食物質素都喜出望外。估唔到可以喺中環食到咁高質素嘅泰菜。✨冬蔭公脆米湯呢個冬蔭公喺非泰式餐廳嚟講係超級好飲。唔係得酸味辣味,而係有埋蝦頭蝦膏嘅鮮味。✨泰式龍蝦湯幼滑又濃郁嘅龍蝦湯!同冬陰功一樣都係鮮味十足。✨紅蝦意粉配龍蝦辣汁紅蝦好大隻而且蝦肉好爽口。意粉嘅硬度啱啱好。龍蝦辣汁冇想像中咁辣。✨西班牙烤乳豬豬皮脆卜卜,豬肉好嫩同完全冇羶味。蔬菜酸酸辣辣好開胃。✨牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕口感幼滑,喺舌尖融化嘅感覺超級正。冇一般巴斯克蛋糕咁甜。✨馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕有啲似曲奇🍪😳。朱古力味道又香又濃。✨泰式紅蝦刺身生蝦彈牙爽脆,蝦頭都冇腥味。✨墨西哥餅泰式生菜包好香九層塔味道,少少辣好開胃。Read More
+ 5
Ratings
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
挑戰者2號
峇里島度假Style 配出色東南亞菜
挑戰者2號
2023-09-30
Follow
中環嘅Getaway,峇里島度假Style嘅佈置勁IG able!設VIP房同埋室外位置,更Chill而且方便呼吸!食物份量足,而且頗為高質,值得推薦!Dinner Set $388包括湯品、主菜、及甜品,亦可以超級優惠嘅價錢加購沙律、小食、飲品等!A Slice of Moon +$80Signature Cocktail之一,以月亮為主題,入口輕盈而且香甜,尾韻帶一點點酒香,微醺嘅感覺真係夠晒Chill!冬蔭公脆米湯熱湯自斟嘅Style,好睇又夠特色!加入脆米嘅冬蔭公湯,酸爽之餘仲多咗一層脆卜卜嘅口感,唔錯!軟殼蟹沙律 +$58軟殼蟹炸到香脆可口,沙律菜新鮮爽嫩!泰式紅蝦刺身 +$88巨型嘅紅蝦軟糯甘甜,泰式醬汁口味微辣,特別滋味!西班牙烤乳豬 +$30烤到皮脆肉嫩嘅肥美乳豬,甘香美味,極度邪惡!伴碟嘅醃菜酸爽解膩!馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕輕巧綿滑嘅馬斯卡彭芝士,令濃郁嘅朱古力蛋糕變得愈食愈開胃,呢個配搭真係勁正!Read More
+ 7
Wincyholic
中環峇里風情西餐廳🍽 精緻又浪漫💕
Wincyholic
2023-09-26
Follow
峇里島風格:中環高級餐廳 Getaway💕..位於中環蘇豪區的全新高級餐廳🍽,裝修主要以峇里島風格為主🌴,滿滿異國風情亦設有室外露天雅座,黎食飯打卡or約會聚餐都非常舒適呢。菜式方面主打新派精緻東南亞 fusion菜,例如馬來西亞烤魚餅 Otak Otak、泰式紅蝦剌身 及 泰式軟殼蟹沙律 等,超豐富😍。主菜有心思,連甜品及飲品也滿有創意,eg 芒果糯米飯拿破崙、核桃餡餅配酸橙果子露及泰式椰子Mascarpone Parfait 配芒果醬等等,東南亞風情的fine dining🍽 $398 起,來試一下吧。🔸Soup: 泰式龍蝦湯Thai Lobster Bisque 湯頭🦞味道咸香濃郁,配上脆米脆脆 很有口感。
🔸西班牙烤乳豬 +$30Roasted Suckling Pig乳豬🐽 皮脆而肉夠嫩滑。🔸香煎肉眼扒配牛骨髓 +$98US Ribeye with Bone Marrow肉質粉嫩💕 食落tender 有肉香。🔸軟殼蟹沙律 +$58Soft Shell Crab Salad炸得香脆不油膩,🦀肉質很可以!🔸泰式牛肉沙律 +$58Thai Beef Salad牛肉🐮過老,但沙律清新。🔸泰式紅蝦刺身 +$88Red Prawn Sashimi新鮮厚肉 加上泰式辣醬很有風味。🔸檸檬蜜糖烤雞肉串燒 +$88Lemon Honey Chicken Skewers燒時已加檸檬蜜糖醬 如不夠可再加😚很有炭燒香🖤,雞皮香脆 雞肉很嫩滑喔!🔸牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕Avocado Basque Burnt Cheesecake🔸馬斯卡彭芝士朱吉力蛋糕Mascarpone Cream Chocolate CakeSignature Cocktail🔸Island of Desires $148Aromas: HervaceousFlavours: Pandan, jasmine, coconut, vodkaStructure: Supple🔸Wanderlust $148Aromas: FruityFlavours: Citus, coconut, vodkaStructure: Creamy..×××××ש中環擺花街43號The Workstation 2樓..Read More
sweetiebunnie
好味同時ig-able
sweetiebunnie
2023-09-22
Follow
咗中環呢間以峇里度假為主題嘅Getaway一入去已經好有BALI風  好舒服食物同雞尾酒都好IG-ABLE我鍾意佢有埋VIP房同露天花園襯無咁熱可以坐OUTDOOR享用美食, 應該會幾浪漫冬蔭功湯酸酸辣辣好開胃, 海鮮亦足料泰式龍蝦湯味道濃郁, 仲食到彈牙嘅龍蝦肉添紅蝦意粉配龍蝦汁蒜蓉同紅蝦味道都好夠, 而且蝦肉爽口彈牙Al dente 意粉配少少辣嘅龍蝦汁 好讚西班牙烤乳豬外脆內嫩脂肪已經烤到半溶化狀態, 入口即化而且無油膩感甜品Mascarpone Cream Chocolate Cake其實已經好FULL, 所以只係要咗一份甜品就算係我喜歡嘅朱古力,配埋香脆嘅杏仁片, 又幾好味Signature Cocktail Island of Desires 成個寶盒裝住幾特別飲落好似茉莉花茶又帶點椰子味酒味唔濃 飲落好清新Read More
+ 11
yan_piggg
渡假感覺•東南亞風情美食🏝️
yan_piggg
2023-09-19
Follow
有開心事想慶祝一下🎊放工後去到中環揾咗間環境好有渡假feel嘅小店,令我回想起去泰國旅行時嘅chill爆餐廳🏝️帶點浪漫氣氛💕適合dating🌹Dinner Set好抵食,有Soup, Main Course, Dessert都係$398,加杯Cocktails都係$80,就試下個Dinner Set!泰式紅蝦刺身 $188————————————單點咗一份紅蝦刺身做前菜,三大隻新鮮紅蝦實在太吸引啦🥹蝦身好飽滿,蝦頭有蝦膏,蝦肉食落質感Creamy。配上嘅泰式超開胃涼拌醬汁,酸酸地嘅清爽感覺,好正呀👍🏼泰式龍蝦湯————————————好有龍蝦嘅香氣,味道濃郁,龍蝦肉🦞都幾多,加上蕃茄仔等材料,凸顯龍蝦湯嘅鮮甜味,比一般西式龍蝦湯偏少少酸,帶點泰式冬蔭功嘅感覺,果然係泰式龍蝦湯。墨西哥餅泰式生菜包 (+$88)————————————加咗個Starter,好有儀式感嘅上菜方式🤣炒肉碎份量好滿,用Taco包住個生菜包就穩固啲🌮個炒肉碎勁好食😋惹味又唔會過鹹,真係齒頰留香😋西班牙烤乳豬 (+$30)————————————個乳豬皮係超級薄脆!豬肉伴隨住香噴噴嘅油脂入口,肉質嫩滑,果然係外脆內滑!配上特色酸蔬菜,好特別。A Slice of Moon (+$80)————————————依間餐廳嘅Cocktails各有特色,而且賣相靚,啱晒打咭。我就鍾意light啲清爽啲同fruity嘅Cocktails,於是我點咗杯有荔枝同檸檬香氣、以Vodka做base嘅A Slice of Moon🌙色調好夢幻✨聞落陣甜甜嘅香氣真係好難忘🥹希望揾得返依隻香味🥹味道甜甜,有點檸檬酸,超好入口🥹真係大推依杯Cocktails🍸牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕————————————最後食返個甜品先🍰Creamy嘅芝士蛋糕,牛油果味🥑都幾出,唔會太甜,啱晒我呀👍🏼Read More
+ 3
1秒去到峇里島
workingwithfood
2023-09-14
Follow
由中環1秒去峇里島嘅體驗😳超靚花花主題餐廳🤤露台去到室內全部都充滿度假風嘅設計!午市套餐 $158 起,有多款選擇包括Getaway秘製烤雞、龍蝦汁紅蝦意粉等等~超推介加埋小食檸檬蜜糖烤雞肉串燒($58)雞肉份量多度爆炸🙀食完已經飽飽地🤣醬汁甜甜地好有趣🤤紅蝦意粉足足有兩大隻紅蝦,啖啖肉之餘,龍蝦汁的濃稠恰到好處,而且份量都幾多🐒外面有露台仔,亦係打卡好地方,如果天氣凍左記得訂枱去,氣氛更加正!Read More
newlywed.lifestyle
峇里洞穴·度假風花園餐廳
newlywed.lifestyle
2023-09-01
Follow
位於中環的Getaway以峇里度假風為主題,營造出一個放鬆寫意和遠離煩囂的用餐環境。餐廳裝潢充滿熱帶風情,佈置著舒適藤椅、柔和燈光和花葉植物。最具特色的是洞穴風的半開包廂,打卡一流!價錢相宜,Dinner Set只需$388,已包湯,主菜和甜品,可再額外加前菜~ 擺盤精美,善用不同顏色的食材和食用花搭配。 🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸 ($1,320/2pp)♦️Soup✦Thai Lobster Bisque, with Crispy Rice✦Tom Yum Bouillabaisse 兩款湯都用透明茶壺裝著熱湯。可以自己倒入裝有脆米通、車厘茄、蘑菇、蜆和青口的碗中,儀式感滿載!冬陰功風味濃烈,海鮮煮得恰到好處👍,鮮嫩飽滿,加上米通香脆口感,一碗湯已經有多重口感!龍蝦湯香濃不苦澀,裡面還有粒粒龍蝦肉。♦️Salad ✦Soft Shell Crab Salad + $58鋪有一隻炸軟殼蟹,外皮香脆,內裡鮮美。沙律份量十足。♦️Starter & Bites ✦Red Prawn Sashimi + $80兩隻紅蝦在白煙繚繞中呈上,鮮嫩甜美,肉質軟糯起膠,蘸上泰式辣汁,更加提鮮誘人。♦️Mains✦ US Rib-eye with Bone Marrow +98 (medium)精準烹調,保留了肉質的細嫩多汁,每一切口下,肉質仍帶著粉嫩。搭配豐潤的牛骨髓,口感綿密,脂香濃郁。✦Uni Linguine 意粉煮得剛好,帶嚼口,每條吸入豐富的海膽醬汁,上面鋪著一瓣瓣鮮嫩海膽。♦️Dessert ✦Mascarpone Cream Chocolate Cake香滑濕潤的Mascarpone奶油搭配brownie口感的朱古力cake同杏仁脆片,口感夠豐富,味道不會過甜膩。✦Avocado Basque Cheesecake口感順滑,牛油果味不會太強勁,芝士味則更會香濃,一旁有Raspberry sauce & apple puree可以解膩~🍸 Signature cocktails 菜單以手繪畫方式呈現,更直觀地了解每道cocktails的aromas,flavours,和structure 。更易根據個人喜好找到合適的選擇。✦ Wood’s Your Name +$80用玻璃罩住上枱,一打開即可煙霧繚繞, 煙燻做主題以威士忌為基底,融合了伯爵茶和蘋果的獨特風味。 ✦ The Traveler +$80貝殼和黑沙擺盤,打卡一流!以花香帶人展開感官之旅。混合玫瑰洛神花、清脆的青瓜和琴酒,清新怡人,可以自己加減 洛神花和青瓜汁的比例。Read More
軟殼蟹沙律
Wood’s Your Name
maifeng1122
高質新派東南亞菜🥰
maifeng1122
Follow
今日來中環Getaway餐廳吃晚飯,一進入就仿似來到峇里島渡假,用心的裝潢非常優雅舒適,每個位置角落都是打卡點,我很喜歡🤩😍我點個套餐,$398有湯配、甜品,十$88有紅洒一杯,有拷西班牙乳豬,我喜歡飲點紅洒,龍蝦湯好有來頭,在你面前將濃湯灌入龍蝦刺身肉,特別鮮甜美味😋乳豬亦拷得皮酥脆,肉嫩滑好入味,配菜淹菜甜酸醒胃特別推介墨西哥餅泰式生菜包,曾經在紐約時吃過呢個墨西哥餅好掛 住呢種風味,估不到今天在這再吃上,還多了泰式香茅味,香辣惹味,賣相又吸引,愛了愛了😻😻老公點的西京燒比目魚配喇沙意大利飯,賣相精緻吸晴😍飯粒煮得分明軟糯,淡淡喇沙香味,香煎比目魚外脆肉嫩,美味😋👍,今日是我吃過最美味的新派嘅東南亞菜,我地會再光顧的😋😋Read More
ahmanxd
花海峇里島風主題餐廳❤️超適合打卡!
ahmanxd
Level 3
Follow
每次去到中環太煩惱 😣就是因為這邊真的有非常多的餐廳有不同的菜式今天來到了一間fusion餐廳Getaway 🫶🏻除了有滿滿的峇里島風打卡位❤️調酒也是十分的有特色非常適合一班姊妹去放鬆一下!即使是下午去吃lunch set!CP值亦非常高!兩個人吃超多東西總共不超過$400 是中環難得一見好吃又划算又有個人特色的餐廳🍴泰式牛肉沙律(套餐配的,單點 $138 )不得不說他們給的沙律菜真的非常多,光是吃沙律菜已經很飽🤣牛肉非常鮮嫩!搭配起來,飽足得來又健康!軟殼蟹沙律 (套餐配的)沙律菜的基調和牛肉沙律是一樣的,玄學蟹的調味略嫌有點普通,但是炸得很香脆!秘製烤雞 (單點$328)個人覺得是帶有一點墨西哥調味的烤雞🍖吃起來不柴雞肉也很嫩海膽扁意粉 (單點$298)濃厚的海膽味每吃一口都非常衝擊,每一條意粉都沾上了海膽汁🥹感覺很幸福檸檬蜜糖烤雞肉串燒 (單點$128)冬陰功脆米湯 (套餐加$48)必點!脆脆的香米配上酸辣的冬陰功出奇意外的很配搭!泰式紅蝦刺身(套餐加$58 )鮮甜的刺身,不會有臭臭的味道❤️🍸Wanderlust (套餐加$30,單點$148)椰子味蠻重也蠻香的,是女生喜歡的微醺調酒!🍹 Island of desire (套餐加$30,單點$148)喜歡喝茶和調酒的不能錯過,是他們餐廳特調的飲品,加入香蘭和茉莉茶 ,也是偏甜的口味#跟住大金食好西 #getawayhk #峇里島風 #Fusion Read More
chingbee0808
中環忘憂之地😍😍
chingbee0808
Follow
想感受下峇里風未必一定要遠行中環新開的峇里風餐廳絕對值得一試!Lunch set只係$158起 包前菜 主菜 甜品🍮叫左泰式牛肉沙律 真係又fresh又開胃做前菜即刻胃口大增!木瓜絲口感爽脆令人頓時個心想即刻飛去泰國🇹🇭另一款軟殼蟹沙律🥗上面亦加上各式各樣可食用的小花🌺色彩繽紛 令人心花怒放 沙律用上麻醬 少少甜甜地配上爽脆沙律菜和蕃茄仔和腰果口感超豐富😍龍蝦意粉🍝就係呢度嘅主打菜好似藝術品一樣咁靚😍令人賞心悅目好似飲緊龍蝦湯 意粉偏硬口感實在getaway仲有個signature 雞 佢嘅肉非常嫩滑東南亞口味特別香口 感覺好似食緊是拉差醬🤤配埋炸球 外面好似雞軟骨脆粒 但入邊係一粒粒米飯呢飲品有花茶同埋cocktail選擇 其中Traveler 呢款飲品🍸好靚 用唔同嘅貝殼做擺盆 上面加上士多啤梨醬汁同埋蘋果汁隨自己心意調配甜度 效果一流!📷🌴🌴Read More
VivianCheung9744
【中環|城市綠洲; 輕奢峇里島風情𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧菜餐廳🌿】
VivianCheung9744
2023-08-28
Follow
收工最啱搵間靜靜地又有情調嘅餐廳食返餐好🍴夜晚嘅Getaway將燈光調暗,點上蠟燭帶點輕奢浪漫💕 餐廳更設有室外露台位置!indoor仲有呢個自成一角嘅打卡位😍 晚市提供$398/位嘅Dinner Set,有齊湯,主菜及甜品。今次嚟試下佢地嘅a la carte menu先😋 𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑✦ Hokkaido Scallop with Salmon Roe and Uni海膽配日本帶子刺身|$𝟐𝟔𝟖花形擺盤再放上花瓣裝飾🌸 海膽配日本鮮帶子中間再放有三文魚籽,又靚又啱晒鍾意刺身嘅朋友!✦ Mussel in Rose White Wine Sauce忌廉白酒煮藍青口|$𝟐𝟑𝟖藍青口肉質比較嫩滑味道較濃,忌廉白酒淡淡調味,可以感受青口本身嘅海鮮味~𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄✦ Getaway Signature Chicken (For 2)Getaway 秘製烤雞|$𝟑𝟐𝟖必點❤️ 有別平日食到嘅烤雞,冇咁乾同唔係燒脆皮個種。鍾意食皮嘅我,一咬落皮滑嘟嘟肉質好juicy唔鞋,而且起好晒骨食得好方便☺️ 佢配以微辣泰式風情醬汁調味好惹味同開胃👍🏻 啖啖肉夠晒飽~✦ Red Prawn Pasta with Spicy Lobster Sauce紅蝦意粉配龍蝦辣汁|$𝟐𝟗𝟖2隻大紅蝦搭意粉掛滿龍蝦辣汁,醬汁偏濃同辣,鍾意濃味同海鮮嘅朋友可以一試~𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓✦ Avocado Basque Burnt Cheesecake牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕|$𝟖𝟖💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:環境好清幽舒服,配合燈光同磚牆,拱形設計同花藝更加有情調~ 食物擺盤好精緻,加入好多花嘅元素🌸 本人非常喜歡佢哋嘅烤雞🍗 呢到好啱拍拖/聚會/飲酒嘅好地方👍🏻Read More
+ 7