Restaurant: Fulum Palace
Info:

Restaurant: Fulum Palace
Info:

2023-08-11 274 views
在黃大仙新光中心的「富臨皇宮」推出晚市三優惠,三選一,當中包括“$1金陵片皮鴨”,五人以上一隻,二至四人半隻。酒樓在商場三樓,大廳採用無柱設計,非常開揚,適宜做婚宴場地。旁邊有個大魚缸,養住各類海鮮,最有趣的是幾條超過一米長的大龍躉游來游去。餐牌上有推介優惠,我便選了幾個菜。“杏汁燉白肺湯”,一大鍋,超多豬肺,豬肺既爽口,又軟滑。杏汁湯真材實料,清甜帶杏仁香味,還可吃到碎杏仁。“金陵片皮鴨”,賣相別緻,鴨片砌得有心思。鴨皮香脆,鴨肉鬆軟可口,配上青瓜、大蔥、薄餅,加點酸梅醬包住來吃,特別滋味。孖寶----“清蒸東星斑配極品燒鵝皇”,原條東星斑,大大條,火候控制剛好,肉質保持嫩滑,味道鮮美。燒鵝皇皮脆肉嫩,肥美多汁,全碟用慢火暖住,保持溫度,口感與別不同,份外惹味。這裏餸菜質素高,價錢大眾化,加上不時推出優惠,所以特別旺場。

餐牌上有推介優惠,我便選了幾個菜。

2023-08-05 251 views
經朋友介紹之下,來到了幫襯一蚊雞,大家冇聽錯,真係一蚊一隻雞,唔鍾意食雞,還有其他的選擇,在今時今日的香港,真是天大的福音!這炸子雞很受歡迎的小吃。它的做法是先將雞肉切塊,再用一種特殊的調料醃製一段時間,讓調料入味。接著,將醃好的雞肉再將其油炸至金黃酥脆。炸子雞有著外酥內嫩的口感,香氣四溢。它可以作為主菜或下酒小吃,是許多人喜愛的美食之一, 真是一蚊雞的.豬肺湯火候十足,過程之繁複,卻是一度考功夫的菜式!燒鵝在烤的過程中,往往需要不斷的翻轉和刷上一層蜜糖水,以保持肉質的嫩滑和外皮的色澤,因此廚師十分之用心,鵝肉控制火候得宜.龍蝦伊麵真是一道美味絕倫的菜品!它結合了鮮嫩的龍蝦肉和滑軟的伊麵,搭配著豐富的醬料和香料,營造出口感豐富且風味獨特的美食體驗。首先,龍蝦的鮮味是這道菜的重點。新鮮的龍蝦肉質鮮美,口感絲滑豐潤,它的鮮甜味道和韌勁的肉質能夠給菜品帶來獨特的風味。其次,伊麵的選擇也至關重要。優質的伊麵應該具有彈性和滑爽的口感,與龍蝦肉相得益彰。烹飪時應適當控制伊麵的軟硬程.

豬肺湯火候十足,過程之繁複,卻是一度考功夫的菜式!

2023-08-02 232 views
今晚陪媽媽食飯 見富臨做緊唔同嘅特價 叫咗好幾個餸菜晚飯三大優品可以揀$1脆皮童子雞 或 $18半隻片皮鴨 或 $28海皇冬瓜盅我哋叫咗脆皮童子雞 做緊一蚊特價所以完全冇要求 但雞肉非常嫩滑 正宗皮脆肉嫩 簡簡單單配碗飯已經好滿足 另外仲有孖寶$488東星斑配燒鵝皇例牌 清蒸東星斑 東星斑出奇意料地非常滑 唔會過熟 口感嫩滑 啖啖肉 豉油汁亦都好香 撈飯一流 燒鵝皇油脂十足 外皮香脆 入口甘香 嚟富臨食飯 計返條數 仲好似抵過自己喺屋企煮 好味抵食 very good
今晚陪媽媽食飯 見富臨做緊唔同嘅特價 叫咗好幾個餸菜

天氣咁熱~冇人想煮飯途經黃大仙富臨酒家,好吸引好多抵食孖寶,特惠小菜,決定入內晚餐。人流不少,亦差不多坐滿。花生脆口唔會好硬,相片質素唔錯,唔會好個好碎嘅茶葉,茶底清澈甘香~晚市孖寶:東星班配燒鵝例牌少有較貴價嘅海上鮮配廣東燒味,這款孖寶好受歡迎。東星班細細條,肉質超嫩滑,接近入口即溶,而且魚味都相當出衆,蒸魚豉油味道亦調校得啱啱好,令東星斑更加鮮味!燒鵝例牌,近髀嘅部位較為多肉,其餘部位較肥,皮脆肉嫩,仲好入味!杏汁燉白肺湯杏仁即日生磨,飲到有微細嘅杏粉,用料十足,奶白色嘅湯底味道清甜,超潤肺之選。豬肺洗得乾淨,仲吸滿鮮甜嘅湯底,美味,兩個人竟然毫無難度喝光這盅燉湯!一蚊一隻脆皮燒雞😋✨相信唔食片皮鴨就會揀依款抵食之選。燒雞size適中,所以肉質嫩滑,雞皮烤得香脆,賣一蚊雖然都係噱頭,但絕對貨真價實,仲係幾好食嘅燒雞。價錢大眾化,酒席都係豐儉由人,個埸都幾大唔會有侷促感,啱晒親友聚會晚飯傾偈!
天氣咁熱~冇人想煮飯

人流不少,亦差不多坐滿。
燒鵝例牌

東星班
晚市孖寶:東星班配燒鵝例牌
少有較貴價嘅海上鮮配廣東燒味,這款孖寶好受歡迎。

脆皮童子雞

一蚊一隻脆皮燒雞😋✨相信唔食片皮鴨就會揀依款抵食之選。

Type of Meal
Dinner
東星班
2023-07-27 107 views
見到富臨5位以上有$1 一隻脆皮童子雞,2-4人都有半隻,即約埋屋企人一齊食。$1的脆皮童子雞真係好抵食,賣相不錯,醃得入味,燒得皮脆肉嫩。$188 一大盅杏汁白肺湯,湯渣豐富,奶白色的白肺湯,濃香奶滑,飲到啖啖杏汁味,入口清甜滋潤,5個人都足夠一人一碗。晚飯孖寶,清蒸紅東星斑及極品燒鵝皇例牌$398,十分抵食,東星蒸得剛好,魚肉鮮嫩,清甜無腥味。燒鵝有用熱盤烘著,上莊的燒鵝肉比較多,肉汁滿滿,肉的香味濃郁。

2023-07-25
2023-07-27 97 views
富臨酒家 - 黃大仙今日約咗同事食飯 見富臨酒家做緊晚飯孖寶 又有一蚊雞特價 一於試試佢脆皮童子雞 外皮香脆 肉質好嫩 如果可以跟埋淮鹽就最好啦杏汁燉白肺湯 雪白色嘅豬肺湯 非常暖胃極品燒鵝皇 燒鵝新鮮燒起 外皮超香脆 肉質仍然保留到肉汁 而且我哋好好彩分派到下莊位有時真係出街食抵過喺屋企煮 又唔使煩 街坊飯堂之選#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食
富臨酒家 - 黃大仙

脆皮童子雞 外皮香脆 肉質好嫩 如果可以跟埋淮鹽就最好啦

杏汁燉白肺湯 雪白色嘅豬肺湯 非常暖胃

有時真係出街食抵過喺屋企煮 又唔使煩 街坊飯堂之選

2023-07-27 70 views
朋友說富臨皇宮提供不同的優惠食品,邀約我一同前往去吃晚飯。 經理耐心的介紹各類優惠,有「脆皮童子雞」只需$1。2至4位客人可享半隻,我跟朋友就可點半隻,非常花算 又有「晚飯堂食孖寶」。看來也不錯,便定了下來。❣️ 脆皮童子雞 (半隻)脆皮童子雞具獨特香氣,外皮脆薄,雞肉入味。❣️ 杏汁燉白肺原盅盛上,奶白色的杏汁燉白肺湯,真材實料,白肺數量多,全無臊腥味。杏汁味道突出,原汁原味,是一道滋補清潤的湯。❣️ 極品燒鵝皇 (例)燒鵝皮脆肉嫩,入味多汁,甘香可口。以火爐盛上,保持熱力,慢慢品嚐也不會放凉,不錯。❣️ 清蒸紅東星班約1斤重的新鮮紅東星班,廚子烹調時間掌握得宜,肉質嫩滑,味道鮮美,令人回味。這裏交通方便,食物質素不錯,價格合理,值得再來光顧。
朋友說富臨皇宮提供不同的優惠食品,邀約我一同前往去吃晚飯。

又有「晚飯堂食孖寶」。看來也不錯,便定了下來。
❣️ 脆皮童子雞 (半隻)
脆皮童子雞 (半隻)
脆皮童子雞具獨特香氣,外皮脆薄,雞肉入味。
❣️ 杏汁燉白肺
杏汁燉白肺
杏汁味道突出,原汁原味,是一道滋補清潤的湯。

❣️ 極品燒鵝皇 (例)
極品燒鵝皇 (例)
❣️ 清蒸紅東星班
清蒸紅東星班
這裏交通方便,食物質素不錯,價格合理,值得再來光顧。
2023-07-20
Type of Meal
Dinner
脆皮童子雞 (半隻)
杏汁燉白肺
極品燒鵝皇 (例)
清蒸紅東星班
2023-07-24 84 views
呢間酒樓平日都好full吓,做緊$1 脆皮童子雞,真係好抵食👍🏻其他套餐都好優惠,龍蝦🦞嘅質素仲好高杏汁燉白肺個湯好大盅,啱晒一家大細飲,又夠晒足料,充滿杏汁嘅香氣,飲落香甜美味脆皮童子雞$1真係超抵食,肉質夠嫩滑,2-4位有半隻,5位以上有1️⃣隻,而且唔算太細隻,都算多肉極品燒鵝皇平時啲熱食凍咗就變得冇咁好食,呢度有個火熱住燒鵝可以慢慢歎,例牌份量嘅燒鵝仲有隻鵝脾,食落好香滑上湯澳洲龍蝦伊麵龍蝦🈶大約1斤,夠晒大隻厚肉,而且仲好新鮮,咬落爽口彈牙,鮮味十足,伊麵都有好多,夠晒飽肚

極品燒鵝皇

上湯澳洲龍蝦伊麵
2023-07-24 84 views
早排朋友告知酒樓推出了新優惠,我們這些街坊常客當然要去捧場一下。未到夜晚七點酒樓已經差不多8成滿坐,真的非常誇張,好在決定早一點過來。估唔到真的超多優惠,片皮鴨竟然$38-1隻😨,點解可以咁平,而且份量十足。杏汁燉白肺白肺湯用了杏汁、豬肺、瘦肉、雞腳等原鍋燉整,出來湯呈乳白色,杏汁味香濃,豬肺洗得非常乾淨,食落軟淋。脆皮童子雞(半隻)而家每2-4人可以用$1 優惠價叫半隻,外皮外酥內嫩,雞皮炸到完全鎖住雞肉的肉汁,脆嫩可口。極品燒鵝皇極品燒鵝皇皮脆肉嫩不肥膩 ,最驚喜加上火爐上柗,食到最後也保持肉的溫度,沾上少許酸梅醬,可以減低油膩感,更加滋味。東星斑肉質嫩滑魚味清甜,夾起來魚肉是一疏疏的,細骨也不多,淋上蔥花豉油提味,更加帶出魚肉鮮甜香味,魚肉蒸得剛剛好,滑溜多汁。

杏汁燉白肺

脆皮童子雞(半隻)

極品燒鵝皇

東星斑

2023-07-20 89 views
富臨皇宮的美食絕對是讓人回味無窮的,不僅味道美妙,而且份量十足。如果您喜歡嚐試不同口味的菜品,這裡也有許多選擇,包括燒味、海鮮、中式點心等等。除此之外,餐廳的環境也十分舒適,桌椅整潔,氛圍雅緻,為用餐增添了許多愉悅的氛圍。見到隔離脆皮童子雞非常吸引人,所以也叫了,不單是外觀吸引,原來雞味濃郁且脆口的特色讓人難以抗拒。除此之外,杏汁白肺湯的清甜口感也讓人感到舒適。而食孖寶的東星斑配燒鵝例牌更是讓人垂涎三尺,新鮮的東星斑肉質嫩滑,廚師烹調的時間把握得恰到好處,讓人對這道菜品讚不絕口。另外,舒適的環境也是讓人想一試的原因之一。總體而言,富臨皇宮的美食和環境絕對值得一試!,值得一提的是,酒樓的服務也非常周到。

值得一提的是,酒樓的服務也非常周到。
小姐妹一直說很饞說想去吃燒雞,剛好富臨搞活動,一蚊一隻雞🐔,那當然二話不說,帶她去啦,嘻嘻!這家店特別火爆,是老字號的粵式品牌,名廚坐鎮,交通也非常便捷,餐廳裝潢有點歷史悠久,但是曾幾何時也是富麗、奢華、高端的!😄經理非常nice 好客,給我們推薦了抵食套餐,最終我們點了上湯龍蝦(約1斤)伊麵配燒鵝皇$448,杏汁燉白肺/一大盅$188,脆皮童子雞(一隻1$/5位,不足5位就半隻),味道都非常好!
2023-05-15 523 views
母親節上午與太極團體十多人參加活動完畢想揾地方食晏,以為體育節兼母親節好難揾食,竟然俾我哋打電話book到黃大仙富臨皇宫。由蒲崗村行十分鐘就到。一点半入到去部長已安排好兩張大枱,點心也好快到。可能大家肚餓又dup濕身,覺得啲煎釀點心不錯,不太油也不太燶。燒賣好味過蝦餃,啲蝦餃材料不靚,失水準。义燒包大隻,炒飯ok但米不靚,燘米啲肉絲黏埋一嚿未推開,好彩熟,炸麵就料靚麵底好夠咬口又大碟。整體水準一般,目測都街坊多仲有大把位剩。相信鑽石山有好多其它選擇!
2023-05-14
$80 (Lunch)
2023-05-03 378 views
除左推薦的點心之外😝😝稻香酒家的飲茶還有許多其他美食值得一試。他們的燒味拼盤非常豐富,有叉燒、燒鵝、燒豬腩等,每一樣都十分美味。如果你喜歡海鮮,不要錯過他們的蒸蝦、蟹肉燒賣等,鮮甜可口。此外,他們還有經典的鮮奶糯米飯和馬蹄糕,口感Q彈,味道香甜,是絕不能錯過的甜點。最重要的是,稻香酒家的服務十分周到,員工熱情友好,讓人感到宾至如歸。總而言之,稻香酒家的飲茶不僅是一個美味的用餐體驗,還充滿著令人愉悅的氛圍和服務。
除左推薦的點心之外😝😝
一個好遲起身,日日瞓到自然醒嘅人,雖然都好鍾意食點心飲茶,但係就要起到身,所以我一般都係比較呢啲地方有夜查可以飲先會去。但呢一日就做孝順女同爸爸媽媽去飲茶,今次就去咗黃大仙富臨飲茶。點咗幾樣點心,但係零零舍舍覺得有其中兩款好可愛,所以影低相留念。整體佢哋食物嘅質素都OK,但係味道偏鹹,略嫌佢上枱時間等好耐,可能因為比較多客人,上到枱啲食物唔夠熱。但我個人比較重口味,所以覺得佢哋未到天行都還可以,但相比起我平時最鍾意食嘅點心,佢都係從未咗少少,但係價錢唔算貴,整體感覺都還可以。

趁着過年前就好想同屋企人去茶樓,食返個中餐慶祝下,咁近地就揀咗喺黃大仙附近嘅一間富臨皇宮。☺️先叫左個冷盆冰鎮和味鮑魚伴秋葵$228,有6大隻連殼鮑魚😍調味帶出少少咸鮮味,隻隻都好入味而且爽彈,我個人就中意點少少wasabi同鼓油🫶🏻當然要食呢度招牌嘅例牌燒鵝皇,一例118之餘仲要有埋燒鵝髀食,上到枱就知道呢個燒味非常有水準,色澤亮麗,油脂充足,成隻拎住食真係好過癮!😳最後邊個話黎茶樓食飯一定要食粉麵飯,就連晚市都可以逐隻奶皇包咁order,所以我地每人叫咗一隻奶黃包,熱辣辣奶黃又好流心,簡簡單單過年前同屋企人食個晚飯熱已經好開心😀不得不提呢度上菜速度好快手,服務不錯👍🏻

不得不提呢度上菜速度好快手,服務不錯👍🏻