2017-01-14 2630 views
半夜十二點同同事收咗工,好肚餓😂於是行咗去日之食食放題🙈又真係唔覺有其他食評寫得咁差反而佢地侍應比我既感覺係好nice💕兩個女仔上去食 比咗張卡位我地🙊感覺好闊落 坐得好舒服出去拎野飲時都發覺有湯類既食品同沙律可以自取佢地都好好服務 本身我拎咗罐芒果汁有個叔叔介紹我試下真露海特嗰隻芒果啤酒我拎咗一罐返位試🙈🙊的確好味剌身好新鮮。三文魚夠肥 一啲都唔梅🤑並冇因為我地十二點半先入去食而特登比次貨👽壽司都好好味👀👀火炙三文魚壽司油香重!即叫即燒 encore咗兩round成餐飯零漏單 零cut走我地食物💕燒既食物都夠新鮮 枱面有鹽同黑椒調味可以食到食物鮮味😎會再去🙈🙈
半夜十二點同同事收咗工,好肚餓😂於是行咗去日之食食放題🙈
又真係唔覺有其他食評寫得咁差
反而佢地侍應比我既感覺係好nice💕
兩個女仔上去食 比咗張卡位我地🙊
感覺好闊落 坐得好舒服
出去拎野飲時都發覺有湯類既食品同沙律可以自取
佢地都好好服務 本身我拎咗罐芒果汁
有個叔叔介紹我試下真露海特嗰隻芒果啤酒
我拎咗一罐返位試🙈🙊的確好味

壽司都好好味👀👀火炙三文魚壽司油香重!
即叫即燒 encore咗兩round

成餐飯零漏單 零cut走我地食物💕
燒既食物都夠新鮮 枱面有鹽同黑椒調味
可以食到食物鮮味😎會再去🙈🙈
2016-12-09
$180 (Last Night Supper)
  • 刺身
  • 燒物
  • 火炙三文魚壽司
2017-01-01 1698 views
難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃難吃。。。。因為今天元旦,決定不要窩在家裡吃公仔面,和爸爸一起出去吃飯慶祝。誰知道,大鍋口就三間分店Book滿了。為了不想等到9點再吃,就試一試這一間。誰知道,很難吃,原因是。。東西都一小塊一小塊,又沒有味道,沒有泡調料。燒烤爐也不行,烤半天,外面糊,裡面生。端上來的東西,都不知道是什麼。麵條鹹得要死,什麼都是醬汁,好像醬料不用錢。螃蟹又不新鮮,看看就好。壽司飯的白飯也很粘牙。。。不知道吃了什麼。。服務員的態度。。應該是工作很久了吧,每一個人臉上表情都像吃了大便的一樣。。(=_=;)我們就是為了過節,花錢而花錢,錢扔了。也是撞一下運氣,這間難吃,也不會有下一次。。

誰知道,很難吃,原因是。。

東西都一小塊一小塊,又沒有味道,沒有泡調料。

燒烤爐也不行,烤半天,外面糊,裡面生。

端上來的東西,都不知道是什麼。

麵條鹹得要死,什麼都是醬汁,好像醬料不用錢。

螃蟹又不新鮮,看看就好。

壽司飯的白飯也很粘牙。。。不知道吃了什麼。。

服務員的態度。。

我們就是為了過節,花錢而花錢,錢扔了。
也是撞一下運氣,這間難吃,也不會有下一次。。

2017-01-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Chinese New Year
2016-12-25 1322 views
好個方面:服務質素好 有禮貌,抵食 最後食咗每人150蚊左右 有好多肉同唔同款嘅壽司😊 好啱一啲大食量嘅朋友。仲有環境唔錯 每一個位都有部電視 總會預留一啲房間比一大班人 大概十個以上。差個方面:食完之後真係成身都好臭 好大陣油煙味 冇普通韓國餐廳嗰啲吸油煙個D。我嗰陣時食完真係接受唔到自己咁臭😂總括而言整體上係唔錯嘅 起碼服務好 食物又唔差 雖然真係食完會成身好臭😂所以有潔癖嘅朋友仔可以唔使去。畀著係我 我未必會再去因為我好怕成身都臭😶
2016-09-28 3012 views
其實已經係第二次去。第一次之所以去係因為有朋友唔食魚生,但其他人又想食,咁岩呢度又有刺身又有燒烤,一次滿足所有願望。一向唔信openrice食評既我雖然唔信,但都會睇。睇完我真心覺得要幫呢間餐廳還返個公道!我會去第二次因為第一次感覺良好。價錢抵食,食物都算多,有電視睇。而有d人所講既服務態度差我又完全感覺唔到;相反我又覺得服務幾好wo... 食得幾開心,至少兩次都唔錯,之後亦都會再去。
2016-09-26 2320 views
雖然嘢食唔係多,但勝在平燒嘢食个時冇咩油煙,啲油唔會彈曬出嚟服務不錯但冇甜品一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一
雖然嘢食唔係多,但勝在平
燒嘢食个時冇咩油煙,啲油唔會彈曬出嚟
服務不錯
但冇甜品
2016-09-25 1557 views
一間店中有曬日式放題同埋燒肉真係難得,但好可惜我同朋友都決定一致唔會再去,全因為食物質素真係好一般同埋服務員的態度很差。我眼見個waitress攞緊一大盤野過黎,我已經就曬位讓俾佢過,但係佢死都衝過黎,差啲倒曬落我個身!!!我當下的反應是瞪大眼,因為我真係睇住啲野食就跌落我個身。但仲唔到該長啡頭髮、近中年的女侍應見到我瞪大眼佢反應仲俾我更激、對我怒目而視!!!佢既反應真係令人百思不得其解。日式放題方面,三文魚切得好奇怪。雖然顏色係新鮮同靚,但係切到一粒粒咁比較難咬同刃口。燒物方面,雞翼似乎係冇醃就攞出黎俾人食....白雪雪、冇黎味道;(!素食方面都算多選擇既,有好多款沙律同埋有韓式粉絲等等。

素食方面都算多選擇既,有好多款沙律同埋有韓式粉絲等等。
2016-08-18 1363 views
好久沒有進入過這間放題了,原本不在考慮範圍之內, 因多年前吃過一次感覺太差,但因朋友說不想於其他熱門放題門口等超過一小時, 而這間馬上就有位, 所以我們就進入了這間日之食,餐桌位置挺好不萛太少, 比以前多了一個燒烤爐可以自行燒東西吃,食物質素還是一般, 只是上菜速度快了而且準確, 可能人比較少的關係吧,而燒烤肉類有一些需要自行調味, 桌子旁邊亦有提供鹽和七味粉等等,飲品種類挺多, 而魚湯亦十分甜美, 這次進食的感覺比以前好了一點, 希望還會繼續進步,如果外面的放題還是那麼多人等候的話還會再考慮這一間的。
好久沒有進入過這間放題了,

原本不在考慮範圍之內, 因多年前吃過一次感覺太差,

飲品種類挺多, 而魚湯亦十分甜美,
這次進食的感覺比以前好了一點, 希望還會繼續進步,

如果外面的放題還是那麼多人等候的話還會再考慮這一間的。
放題
2016-08-10
  • 燒烤類
2016-08-17 990 views
第一次去食 環境算不錯但食左半個鐘已經比張單你好似吹你埋單咁 有位光頭疑似部長服務態度十分差 食物還可 $178還要加一 咁既服務質素真的不合理唔會再有第二次 比錢受氣 可一不可再
唔會再有第二次 比錢受氣 可一不可再
2016-07-18 1506 views
要韓燒?食到冇野好食都米食呢間垃圾 就算免費都唔會去,Staff態度差 d野食未解凍就岀 啲煎炸嘅太「諗」牛肉切得唔夠薄,超韌魚生好明顯hea切,雪硬拎岀黎冇處理過就比客人。另外就係服務態度唔係咁好未食夠一個鐘 已經岀單叫埋數叫左嘅野等勁耐都未到要求跟單 居然話冇收到order ?!最無奈嘅係舊呑拿魚魚生係硬到有冰我想放落爐熱一下仔 有個呀叔衝過黎話「喂,唔好將d魚生落爐燒 你再係咁 我停止比野你燒」我好想用粗口鬧個到嘅一個呀叔我個7舊水跌左落海都冇咁嬲!跟著比錢個陣 佢地好冇禮貌咁放低張單我地,好無奈...
要韓燒?

食到冇野好食都米食呢間

垃圾 就算免費都唔會去,
Staff態度差 d野食未解凍就岀
啲煎炸嘅太「諗」
牛肉切得唔夠薄,超韌
魚生好明顯hea切,雪硬拎岀黎
冇處理過就比客人。

另外就係服務態度唔係咁好
未食夠一個鐘 已經岀單叫埋數
叫左嘅野等勁耐都未到

要求跟單 居然話冇收到order ?!

最無奈嘅係舊呑拿魚魚生係硬到有冰
我想放落爐熱一下仔

我好想用粗口鬧個到嘅一個呀叔
我個7舊水跌左落海都冇咁嬲!

跟著比錢個陣 佢地好冇禮貌咁放低張單我地,
好無奈...
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
2016-05-26 2118 views
琴晚收工心血來朝想食放題,曰之食收得夜兼交通方便所以去左幫襯。点知中伏了!原來樓下寫住優惠時段$158是要兩個或以上嘅offer,一個人要收$178,計埋加一要$196. 刺身款式比較少。熟食方面,連芝士年糕,虎蝦,炒雜菜也沒有,真是冷人失望。
2016-04-18 2640 views
好都食評都話呢度d野難食!不過我都係食完先至留意由收到樓下傳單,到搭電梯上去,其實整個觀感都唔差上到三樓,發覺d冷氣都好凍,推門入去,有個伯伯走過來問我地幾多位,我地問左價先,$158加一之後就安排我地去個卡位,今晚客人都幾多,約有半個場坐滿,去過好多放題,呢間既烤爐都幾特別同乾淨,烤既方式都要有技巧,盡量唔好放係中間度烤,咁樣烤會搶火,好易燒焦(呢d都係伯伯同我地講既!)食物方面我就無影太多相,因個人本身比較少相機食先,食物種類都唔少,不過寫既份量就來得唔足,出現好多任食店鋪都常出現既問題,食物方面,刺身款式十分少,只得最最基本既刺身,例如三文魚、八爪魚、北寄貝、同甜蝦咁刺身新鮮程度一般,可算是不過不失,除刺身外都仲有好多唔同款式既野食,豬牛羊一定會有,仲有d魚類:龍脷魚、多春魚咁所有肉類近乎無經醃製,除非食物質十分理想,否則會幾難食一如我所預料,牛肉肉質好實,我食左1-2件就放棄,羊肉同樣好實,豬肉好d,不過就唔太新鮮,呢度只簡單提供4款汁,芝麻汁、烤肉汁、沙爹汁同咪唔記得係咪油醋汁,基於食物本身一般,單只靠呢幾款汁提升,似乎有所難度!壽司飯好大件,飯處理得未如理想,太濕。配料尚可
好都食評都話呢度d野難食!不過我都係食完先至留意
由收到樓下傳單,到搭電梯上去,其實整個觀感都唔差

我地問左價先,$158加一
之後就安排我地去個卡位,

今晚客人都幾多,約有半個場坐滿,

食物方面我就無影太多相,因個人本身比較少相機食先,
刺身新鮮程度一般,可算是不過不失,
所有肉類近乎無經醃製,除非食物質十分理想,否則會幾難食
基於食物本身一般,單只靠呢幾款汁提升,似乎有所難度!
壽司飯好大件,飯處理得未如理想,太濕。配料尚可。
2016-02-19 2213 views
食$200食d咁既質素,仲衰過去明將落左order20分鐘都未有野食三文魚刺身係ok,壽司真係一般般韓燒先係離譜,d油煙走唔到,完全吉眼,真係喊住咁食,個爐唔熱,燒個牛仔粒成半個鐘都未well done天婦羅仲衰,痴埋一舊
食$200食d咁既質素,仲衰過去明將
落左order20分鐘都未有野食
三文魚刺身係ok,壽司真係一般般
天婦羅仲衰,痴埋一舊
2016-02-17
2016-01-25 1641 views
原本打算一行四人去食韓燒,但之後無位就改去日之食。壽司上得慢飯又散,燒既肉類又無味又難咬,成$200一個人呢個價錢真係好唔抵,有大把更好既選擇!d肉無咩味,有d海鮮有d腥添,而且d飯又酸酸地好奇怪…同行友人都話唔知食左d乜咁,我都好小打食評,但真係難食到忍唔住要打!
d肉無咩味,有d海鮮有d腥添,而且d飯又酸酸地好奇怪…
2016-01-05
2015-12-20 2330 views
挨咗咁耐終於完sem,成班人齊齊約定去食飯。天寒地凍,燒肉放題一定係首選! 由於創興排隊的人多到見唔到龍尾,frd子話飛達有間日之食唔錯,人未算多,臨時決定轉場。門口看到價錢比較其他間都平,不過因為係Friday加非閑時,所以無得平。 刺身驚喜,有馬刀貝,可惜雪得滯,要等冰融,不過肉質幾甜,甜蝦都係,凍到幾條蝦痴埋一舊。三文魚腩看似瘦,其實不然,口感新鮮且切很厚。帶子推薦!每粒都大隻鮮甜,食起來超帶感的。 烤肉方面,牛同羊肉嘛嘛地,淹得有啲過,味道唔係幾好,牛仔骨也切很薄。豚肉就好好多,花腩分布均勻。雞翼切成一半,方便易熟很多。 蟹子沙律有誠意,又多又鮮,good。 配料方面,有燒汁,泰醬,黑醋,麻醬味道有啲奇怪。 有趣的是,成間鋪都係電視機,無論坐邊個位都看得見,很貼心。食物質素不錯,大家都食得好開心。原來仲有間相對隱匿的平價放題,以後會再黎。

蟹子沙律有誠意,又多又鮮,good。

配料方面,有燒汁,泰醬,黑醋,麻醬味道有啲奇怪。

有趣的是,成間鋪都係電視機,無論坐邊個位都看得見,很貼心。

2015-12-18
1K
2015-12-10 2462 views
見到張傳單是好平的放題,分時段同人數有不同優惠,即有興趣,上網一睇即見到好多劣評...但個價又真係好平,二百內任食2小時,又有刺身又有燒肉,於是博一舖呀。平日的夜晚9:00,冇乜人,環境好大,裝潢是木系為主,帶點和式。我地2人,坐卡位,坐位闊絡,坐得幾舒服,每個卡位都有獨立電視,好方便呀,唔洗遠看,又可自成一角。水吧位,有汽水、綠茶,最窩心係有涼茶,可清熱氣呀。自助沙律吧。湯類。即睇有咩食,有燒物、刺身、壽司、小食及沙律等。點燒物的醬。太肚餓,即來個刺身先,要了三文魚、甜蝦、吞拿魚及帶子。帶子,都幾鮮味。甜蝦幾好味,三文魚正常水準,吞拿魚雪得太冰了。螺肉,味道普通。芝士帆立貝壽司及鰻魚壽司,因為怕太飽,只要了兩款壽司,鰻魚壽司幾惹味,芝士帆立貝壽司味道不俗。大蝦天婦羅及冬菇天婦羅,正常水準。燒物:牛舌、牛肋條、肉眼粒、羊脾肉粒、豚頸肉及豚漢堡。冬菇、粟米及雜菜餅。急不及待燒烤了,雖然食過好多次日/韓燒,但經常都是燒到黐底,店員好好人呀,見我地燒到好論盡,教我地點燒同點擺放食物。改良版,原來肉類最好擺上面個位,等油份可流落爐中間,中間最好擺較難熟的牛舌及雜菜餅等。講下燒物,牛舌,厚切的,
水吧位,有汽水、綠茶,最窩心係有涼茶,可清熱氣呀。
自助沙律吧。
湯類。
即睇有咩食,有燒物、刺身壽司、小食及沙律等。
點燒物的醬。
太肚餓,即來個刺身先,要了三文魚、甜蝦、吞拿魚及帶子。
帶子,都幾鮮味。
甜蝦幾好味,三文魚正常水準,吞拿魚雪得太冰了。
螺肉,味道普通。
大蝦天婦羅及冬菇天婦羅,正常水準。
燒物:牛舌、牛肋條、肉眼粒、羊脾肉粒、豚頸肉及豚漢堡。
冬菇、粟米及雜菜餅。
改良版,原來肉類最好擺上面個位,等油份可流落爐中間,中間最好擺較難熟的牛舌及雜菜餅等。講下燒物,牛舌,厚切的,口感鬆化。牛肋條,牛味濃郁,幾好味。肉眼粒,肉質較鮮,口感豐富。羊脾肉粒,不太羶味有口感。豚頸肉,香口惹味。
食左好多肉,係時候食點沙律中和下,要了菠蘿、水蜜桃、粟米及提子等,好清新呀。
食到尾聲,見唔到有甜品點,以為冇甜品食,正抱怨冇時即有甜品上,是香芋雪糕,好冰凍,有好香芋頭味,特別又好味呀。

每位計埋加一只係$190.5,好抵食呀,又有刺身又有燒肉,一次過滿足晒了,大部分的燒物都好味,刺身就普通左點,個人幾鐘意沙律吧,食左幾轉,環境舒適,有電視睇果下正,服務態度幾好,上菜快,會教下點燒烤,下次可再戰呀。