2006-06-25 21 views
我有好多星加坡FRIENDS都好潔癖,這一個聽說由星加坡人管理出來的FOOD COURT真的UNCLEAN,全部所有用品都肥過肥姊真失敗,服務又必仲差過以前太古又貴又吳好食都吳知大古做物又無水大家樂都有熱水買個餐蓮汽水都無坏吳知做物生意又等死的美食廣場仲話自己大食代,一D都吳@XYZ好食。各位OPENRICE好友可以是洗去又貴又無水又吳好食S
我有好多星加坡FRIENDS都好潔癖,這一個聽說由
2006-06-25 17 views
不值, food court食就要一個<快>字下次吳好再咬等到發皮四又何必right又吳係D物同起級買都無分別為物要等30分鍾好多人對名氣店有偏愛, 因此我朋友硬拉我來食一次, 本身在上海食過不少店之小籠包, 孰優孰劣食了便知. 一人叫了一客小籠包及蟹黃湯包, 小籠包跟上海城隍廟的差不多, 在上海不是最好食在香港亦然, 始終皮厚, 肉汁尚可. 蟹黃湯包湯水ok, 噱頭嘢, 但各位緊記包身不是供食用的, 勿做大鄉里俾人笑
不值, food court食就要一個<快>字
2006-06-21 7 views
好似我地D比$48都不知道自己食肥油定食所為海南雞飯. 二片青瓜二片番茄,全碟最好味就是個番茄. 你話,上次食得5件, 少過今次,你講個唔咸唔談中文的是個馬拉仔, 我上次食都是.辣椒又有苦味的,薑又水溜溜,都唔知什麼一樣可以叫自海南雞飯應刻叫海南黒 面肥油雞至真

辣椒又有苦味的,薑又水溜溜,
都唔知什麼一樣可以叫自海南雞飯
應刻叫海南黒 面肥油雞至真

2006-06-19 11 views
話自己星洲三巡,我令年四月再星加坡食真正三巡完全二件事,上星期晚寄起星州三巡老闆mr .kwong說番港他都有分店叫去太古食,話做得好好食一心去食下三巡'掂知六黠機去到無人排隊都有d期,完來有因由。去到見到說出吳咸吳譚的廣東話肥仔再收銀機前煲電話粥都吳知是否做生意我看了3分鐘雞才有帶眼鏡女仔從後出來說星加坡無骨海南雞飯,想食雞一心食下三巡都吳知香港三巡做d怎麼/同星有九條街1/雞份量少$48 六件又少切雞人剛煲完電話粥手都吳洗又帶手套切雞又好像我們客人乞他的一樣口黑面黑和他說金少師傅話不發一言走入後面.2/雞友又肥又厚都吳知$48食左怎麼最少有$20肥油3/油飯又無香味又有生米又無香蘭葉味同星加坡二件事4/辣椒有X味,5/黑油OK6/湯有雞味同當歸味OK$48我一定吳會去!
2/雞友又肥又厚都吳知$48食左怎麼最少有$20肥油
3/油飯又無香味又有生米又無香蘭葉味同星加坡二件事
4/辣椒有X味,
5/黑油OK
6/湯有雞味同當歸味OK
$48我一定吳會去!
2006-06-04 3 views
某月某日同蝦子餅行太古城的foodpublic行了一轉,見到有間食鐵板燒的(一入去靠近右邊的店舖),咪諗住摘日去試.平日去千登世多,見屋企附近有新開的鐵板燒店,咪去試下囉!點知......幻想是美麗,現實是殘酷.服務員態度散漫,十問九唔應,無笑容,無反應,食物味道差劣(落味太咸,炒飯用白飯代替),師父手勢唔專業,制服有污漬...雖然明知唔可以同千登世比,但都唔好太離譜呀...鐵板燒!
雖然明知唔可以同千登世比,但都唔好太離譜呀...鐵板燒!
2006-05-15 4 views
老媽子樣樣都想食,咁就叫多個泡菜飯食. 不過這個算3樣食物中最差, 佢唔似出面食石頭飯咁有飯焦唔夠香口...泡菜對我來講唔夠辣同香, 成個飯似係將d熟飯放係個煱再放豬肉及泡菜...可以不試
2006-05-11 8 views
下午到太古城中心開會,中午十二點三巳經到達。為那麼早到,為的是試試這個新food court。據報導,這個名為Food Republic 的美食廣場,食物種類繁多,就連Bread Talk、糖水、果汁、一人火鍋、日式鐵板燒、跟越、印、日、臺、滬…都有。(以「南翔饅頭x」最為高調。)懷念臺灣的路邊攤,所販賣的牛肉麵,於是便在臺灣食品檔,買了碗「臺式雜錦麵」($32)。等約四分鐘,便有得食。好大碗!除了彈牙麵條,配料有:肉燥、滷肉、兩粒香菇貢丸、半隻滷水蛋、炸菜絲、開邊小棠菜、大量蔥粒。肉燥和滷肉都是值得推介,店家下了相當的香辛調味料,花椒八角下得不手軟,好足料。(比「仙x岩」好許多!)滷肉的軟骨超正,一吃難忘。麵條不少,就連我這大胃王都「難得地」吃剩,奇!店裡有即製蚵仔煎出售,睇落去都唔錯。有機會實會試。
等約四分鐘,便有得食。
滷肉的軟骨超正,一吃難忘。
麵條不少,就連我這大胃王都「難得地」吃剩,奇!
店裡有即製蚵仔煎出售,睇落去都唔錯。有機會實會試。