2020-11-27 298 views
家陣年紀一過咗二字頭 唔知點解總係會講舊時 唔只係下雨天都總會掛念從前。。。不過今日同女朋友去呢間餐廳 竟然俾我搵番以前嘅感覺!呢間餐廳連個名都特別懷舊 叫火水爐🔥雖然以我嘅年紀應該唔知咩嚟 但因為我見多識廣所以知道😎入到去連裝修都咁悉心佈置 地板 牆身 裝飾都用咗90年代嘅風格👍🏻坐底左就梗係叫野食啦!我地叫左呢個和牛花膠火鍋放題 可以食到質素之餘仲唔洗就住叫🙈呢度大部份嘅火鍋配料都係任叫 除咗啲海鮮之外•懷舊小食拼盤🍢•-呢個咁港式嘅餐前小菜有餐廳魚蛋同埋炸燒賣 味道都好好 好有以前小學嘅感覺!🤤.然後湯底都到啦!•花膠雞湯底🍲•-呢個湯底好足料 用咗花膠同埋雞件熬製而成 而且個湯底仲可以就咁飲 好重雞味 仲有花膠嘅黏口🤤之後啲火鍋配料都到啦!•黑毛豬肉片🐷•-呢個黑豬嘅肉質好彈牙 而且食得出好香肉味 唔會好似出邊嗰啲成浸雪藏味咁👍🏻•美國頂級肥牛🐮•-呢個牛嘅肉味都好香 雖然脂肪唔算好多 但咬落都好軟熟 而且解凍時間啱啱好 唔會係咁出血水😏•澳洲雪花和牛❄️🥩•-和牛唔一定要日本先靚嘅 澳洲嚟嘅一樣咁有質素😍呢個肉真係極力推薦! 因為佢嘅油脂分布好平均 食落去入口即溶 勁高質!👍🏻

呢間餐廳連個名都特別懷舊 叫火水爐🔥
雖然以我嘅年紀應該唔知咩嚟 但因為我見多識廣所以知道😎

坐底左就梗係叫野食啦!

呢度大部份嘅火鍋配料都係任叫 除咗啲海鮮之外

•懷舊小食拼盤🍢•
然後湯底都到啦!

•花膠雞湯底🍲•
之後啲火鍋配料都到啦!

•黑毛豬肉片🐷•

•美國頂級肥牛🐮•

•澳洲雪花和牛❄️🥩•
和牛唔一定要日本先靚嘅 澳洲嚟嘅一樣咁有質素😍
呢個肉真係極力推薦! 因為佢嘅油脂分布好平均 食落去入口即溶 勁高質!👍🏻👍🏻

•鮮枝足 芋絲 牛丸 凍豆腐 牛柏葉🧆•
除咗肉類之外 我哋都有叫好多唔同嘅火鍋配料 凍豆腐同埋鮮枝足就最吸引 因為凍豆腐吸晒個湯底 一咬落去啲精華出晒嚟 正阿!🙈🙈
放題嘅質素來講 有和牛已經好吸引 仲要佢嘅和牛質素有一定嘅水準 加上環境有悉心裝修過 食都食得開心啲!🤣
Dinner
  • 澳洲雪花和牛
2020-11-19 236 views
經常到旺角行街,所以對旺角附近的餐廳都很熟悉,這間火水爐,就在旺角旺區,今日就專程來到火水爐食火鍋。餐廳懷舊的舊戲院、夜總會招牌、康樂棋壁畫,還有滿排的火水爐 ……,充滿懷舊的70年代風格及氣息!坐下後,餐廳先送上前菜小食炸魚蛋 及炸燒賣,可以一邊食一邊選擇配料,認真夠貼心。Menu免費放題有很多選擇。和牛花膠雞煲火鍋放題套餐$298要了個和牛花膠火鍋放題套餐,澳洲雪花和牛、安格斯牛頸脊 及美國頂級肥牛……等任飲任食。花膠湯及雞湯底有花膠雞蘿蔔,非常足料,湯底濃郁清甜,我們每人都飲了兩碗,滋補又清甜!澳洲雪花和牛和牛切得都很大件很薄,帶有油香有牛味。食火鍋最愛有自調醬汁,各人喜好辣度及咸道自行調制,令肉類味道更為提升及增添味道。安格斯牛頸脊牛頸脊比和牛切得細件小小,灼上約3秒就可以食,點上辣醬汁,夠鮮味 。炸魚皮炸魚皮都很大件, 不用灼太多時間, 少少脆口又腍身,吸滿花膠雞湯底的精華,很愛食。牛柏葉平時食的牛柏葉不容易腍,一般帶硬性,但這個牛柏葉不用灼太多時間就已經很腍,且腍中帶點口感,點上自調的醬汁,滿好味的!其它我要了很多喜愛的配料,有鵝腸、水餃、西洋菜、南瓜、菠菜、紫洋蔥、粟米及

Menu免費放題有很多選擇。

和牛花膠雞煲火鍋放題套餐$298

澳洲雪花和牛
和牛切得都很大件很薄,帶有油香有牛味。

炸魚皮

牛柏葉

其它我要了很多喜愛的配料,有鵝腸、水餃、西洋菜、南瓜、菠菜、紫洋蔥、粟米及黑木耳…,飲品要了可樂。

放題食物都很多,任飲任食,食得滿滋味的……!!-
2020-11-19 250 views
天氣轉涼,次次約食飯都係打邊爐🍲今晚等朋友收工又一齊去打邊爐先🤤呢間鋪好特別,大大個招牌仲要好懷舊,我地9點去有85折,見幾特別唔太貴就試下。估唔到上到去咁夜都仲要排隊😱真係好旺場,餐廳唔算好大,我數過大概有15張枱左右,我地又無訂枱,所以唯有就等一陣啦。等果時可以揀定食邊個set同要邊個湯底,我地揀左298個set,同點花膠雞鍋,因為我地唔食辣嘅,等左大概15分鐘就有位啦。呢間餐廳由外表到內,都係懷舊風,連枱凳都好舊式。一坐低就有架醬油車仔,之後就上湯底,呢個湯底真係不得了!勁多材料,店員話滾起可以飲碗湯先,味道好濃郁又重膠質,因為好多花膠係入面,仲要超大塊又厚身。火鍋材料係寫紙仔,種類好多。澳洲雪花和牛呢碟牛牛淥一淥就食得,好滑又香牛味。我地點左呢個餐係可以任食和牛㗎!真係好雪花,岩哂我唔中意食咁肥嘅人!安格斯牛頸脊呢款就un 啲啲,有趙口,味道無咁濃郁美國頂級肥牛平時打邊爐最常見嘅肥牛,不過食左和牛對比就緊係無咁好啦。之但係我個朋友仔話中意食呢款多啲半肥半瘦,岩佢😂火鍋材料寫好,店員會跟人數執好一份,材料都好新鮮,起碼擺放得好企理整齊。蔬菜類都洗得好乾淨㗎。呢度食嘢感覺真係好得意

火鍋材料係寫紙仔,種類好多。

安格斯牛頸脊
呢款就un 啲啲,有趙口,味道無咁濃郁

美國頂級肥牛

呢度食嘢感覺真係好得意,所有裝飾都好懷舊,打卡一流,食物質素又唔差。。正啦,不過覺得90分鐘有小小趕,如果耐啲啲就好啦,嘻嘻。。同埋店員好有禮貌,值得一讚
2020-11-18
$300 (Last Night Supper)
2020-11-19 108 views
星期六冇野做,行下廣華街睇玩具,順便去食懷舊主題火鍋放題。個名幾cute叫火水爐!樓下正門都好有噱頭,仲係仿照舊戲院既設計,留意下個燈牌好搶眼寫住“火水爐丸線”🤣!沿樓梯行上一樓,就見到由火水爐砌出黎既圍欄。係呢度會揾得到好多昔日茶記既風貌,橙綠色筷子吖、茶壺甚至收銀機同地板,樣樣野都充滿老香港風味,夠晒玩味。先來個餐前小食打頭陣,係港式地道風味既炸魚蛋同炸燒賣,外皮少少油多多脆,可以食到完全跟街頭小食檔冇分別既原汁原味道。火鍋套餐主要有三種選擇同五款湯底配搭,緊係要黎個豪華D既澳洲雪花和牛配濃厚花膠雞湯鍋,滋補養顏之餘又夠濃郁鮮甜。用料真係好足,大大塊厚花膠加埋勁多鮮滑雞件同蘿白,湯頭又唔會成層黃油。未落配料之前先飲多幾啖花膠雞湯,骨膠原豐富又有雞汁精華,暖胃又有energy。放一片薄切牛頸脊入湯,來回拖幾下就食得,質感軟滑肉味相對濃厚堅挺,完全嘆到牛肉純鮮感覺。和牛肉層有雪花般既油花,入口啖啖誘人既牛油香氣,油份含量比岩岩好,唔會食到成口油。廣島蠔隻隻新鮮肥美有光澤,下湯煮至嫩白熟透,撈起仲係幾有彈性張力,味道鮮甜,細味一口鬆化外層蠔鮮一湧而出!香口脆炸既金黃魚皮更加唔少得,手快浸
星期六冇野做,行下廣華街睇玩具,順便去食懷舊主題火鍋放題
個名幾cute叫火水爐!
澳洲雪花和牛配濃厚花膠雞湯鍋

香口脆炸既金黃魚皮更加唔少得,手快浸一浸湯就食得,咬落仲有卜卜聲就知有幾正!
響鈴細細卷索一索熱湯稍軟即食,豆香夾埋濃郁熱雞湯感覺簡直絕配!
雖然冇叫麻辣湯,但都要叫鴨血滿足下口癮,薄薄地切開幾片,煮熟左夠晒熱燙燙地入口,加埋少少雞油一齊食味道唔錯,輕咬感覺柔滑。

內臟我比較鍾意食鮮鵝腸,腸壁既脂肪去得一乾二淨,更加唔會有一股內臟異味,煮熟左size唔會縮到細細條冇野食,牛柏葉同鵝腸係最佳火鍋孖寶,爽脆彈牙既程度有點驚喜,加少少蒜蓉食仲Perfect!
蔬菜籃可以平衡一下肉食後滯悶感,有金菇又有時令西洋菜,加埋莞茜既獨有香氣,湯既清甜度更上一層。
打邊爐嘆返口冰凍既檸樂,有氣之餘味道酸酸地幾開胃,飲落去透心涼。
奶茶紅豆冰味道同樣做出港式茶記既味道,茶香醇滑粒粒紅豆起沙。
紅豆冰奶茶
澳洲雪花和牛配濃厚花膠雞湯鍋
紅豆冰奶茶
2020-12-15 21 views
禁晚市堂食前打邊爐 如果唔係都唔知幾時先有得去😅😅花膠雞煲大概$298任食 食物種類都多😋不過就無乜海鮮 唔太適合鍾意食海鮮嘅朋友環境係懷舊香港風味 幾有特色好多小細節 可以滿足喜歡影相打卡嘅人 🍲🍲湯底揀左花膠雞湯 味道正常但好足料最正嘅有兩塊好大嘅花膠 真係接近A5 size🤣煲到好淋一大啖花膠咁食勁滿足!!🎏🎏剩係食個花膠都飽飽地🤣🤣🤣另外雖然係任食 但啲牛都好大碟任食火鍋黎講 價錢算合理😛服務都算attentive 不過唔去太夜去 因為佢地大概0930左右就收枱催人走 依樣就有小小掃興 🤣🤣 但整體都係可以一戰😋😋
禁晚市堂食前打邊爐
依樣就有小小掃興 🤣🤣
但整體都係可以一戰😋😋
  • 花膠雞煲
2020-12-12 25 views
火水爐冰室火鍋 (旺角).古早秘製麻辣鴨血花膠鍋.🥰任食火鍋,好想食鴨血所以叫咗呢個鴨血花膠鍋,個花膠超級肥美勁大片,滿滿嘅骨膠原,鴨血又多!麻辣火鍋食鴨血真係絕配!.任食肉我哋叫咗牛頸脊,牛小排同牛板肩,牛頸脊好香好惗,有牛肉味另外任食配料有粟米蔬菜🥬呢啲基本啦,另外仲有特別啲嘅丸類,有粟米貢丸,芝心丸等另外有得任叫小食,有我最鍾意食嘅魚蛋燒賣! ! 係炸魚蛋同燒賣,仲有泰式辣醬配!嗰隻燒賣好好食我encore左兩次(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).而飲品方便呢度只有汽水係免費任飲,如果大家想飲其他嘢嘅話就要另外再加錢.—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐⭐服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📍 火水爐冰室火鍋 (旺角)旺角煙廠街33號朗廷軒1樓.
火水爐冰室火鍋 (旺角)

古早秘製麻辣鴨血花膠鍋

🥰任食火鍋,好想食鴨血所以叫咗呢個鴨血花膠鍋,
個花膠超級肥美勁大片,滿滿嘅骨膠原,鴨血又多!
麻辣火鍋食鴨血真係絕配!

另外有得任叫小食,有我最鍾意食嘅魚蛋燒賣! !
係炸魚蛋同燒賣,仲有泰式辣醬配!
嗰隻燒賣好好食我encore左兩次(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📍 火水爐冰室火鍋 (旺角)
旺角煙廠街33號朗廷軒1樓
2020-12-06 12 views
火水爐嘅裝修真係下了不少功夫 非常別緻 漂亮 充滿特色 無論是牆身/招牌/甚至地板/餐桌上使用的壹碗壹碟 都帶有一份昔日香港老情懷 感覺真係好似穿越時空 回到未來一樣安排入座後 店員好細心為我們講解餐牌的內容 餐廳提供任飲任食火鍋套餐 價錢大概分為三項 $198/$258/$298我從來對食都比較講究 所以揀咗個$298嘅套餐 主要係啲肉比較高質素 可以任食澳洲雪花和牛/安格斯牛頸脊/美國頂級肥牛及黑毛豬肉片 以及其他火鍋配料點餐紙大概分為幾類 先選擇火鍋湯底 然後點選火鍋配料 色括 : 肉類/ 餐前小食/ 蔬菜/粉麵 丸類/ 手包雲吞水餃, 亦有時令海鮮提供 不過需要另外付費餐前小食 炸燒賣及炸陳皮魚蛋 充滿香港特色 的港式小食 燒賣炸到外皮脆卜卜 營造出外脆內軟嘅效果 配合泰式辣醬 酸酸辣辣 勁惹味 而陳皮魚蛋就勁香 充滿濃郁陳皮香味 口感夠彈牙濃厚花膠雞湯鍋 湯底確實非常濃郁 奶白金黃的雞湯底 香味撲鼻 湯底非常足料 除了有鮮雞件外 還有兩至三塊超級巨型的花膠片 花膠超厚的 充滿骨膠原 簡直係女士恩物急不及待 飲番碗花膠濃雞湯先 即刻有暖胃嘅效果 飲完之後個嘴唇有黏黏嘅感覺

急不及待 飲番碗花膠濃雞湯先 即刻有暖胃嘅效果 飲完之後個嘴唇有黏黏嘅感覺 超濃縮的雞湯

個湯底咁正 一定要點啲吸湯火鍋配料 炸響鈴吸收曬湯底嘅精華 食落有爆汁效果

炸魚皮香脆可口 山根煙韌 冇油益味

整體火鍋配料好新鮮 選擇又夠多 食材會因人頭份量配給 每樣都小小的 唔夠就再叫 唔會造成食物浪費

一分錢一分貨 牛肉片質素非常上乘 和牛雪花分佈細節 不但有肉味 肉質亦很嫩滑

$298任飲任食90分鐘 現在餐廳在做八五折優惠 折後價每位$258 有咁靚嘅肉食 簡直值回票價
廣華街兩旁其實隱身左好多餐廳, 其中一間玩懷舊FELL既特別搶眼, 門面仿舊式戲院既設計, 加埋"火水爐"燈牌, EYE-CATCHING! 沿樓梯上一層, 就見到一排排火水爐, 周圍既裝潢同佈置都好有FELL呀!依度主打係花膠雞煲火鍋,  套餐主要有三款, 唔洗$300已經食到最頂級個澳洲雪花和牛餐. 當然就揀佢啦! 整個小食過下癮先, 有炸陳皮魚蛋同埋炸燒賣, 係依個環境下食就更加有風味。招牌麻辣花膠雞煲足料度100%! 雞件大件多肉唔會得D骨, 花膠好多塊而且塊塊都成張被咁大又厚,  容許我形容得有D誇張因為佢真係好大塊, 而且口感好好膠質超豐富!! 煲入面仲有超入味又爽脆既豬皮, 平時少食豬皮既我都食唔停口! 雞煲既調味亦都要盛讚!唔會過咸之餘佢落左超多天然食材配料而唔係全靠哂雞煲醬汁, 大量蔥蒜薑紫洋蔥辣椒等等, 成個雞煲味精冇咁重, 又乾身又香口, 係我食過最好食既雞煲頭3甲。依度蔬菜既款式都好似特別多, 連平時出街打邊爐成日都食唔到既茼萵都有, 仲加左份莞茜, 勁香!! 岩哂我依D莞茜怪。今晚打邊爐既主打一定係安格斯牛頸脊同埋澳洲雪花和牛, 兩款牛既色水同雪花都好靚, 安

招牌麻辣花膠雞煲

今晚打邊爐既主打一定係安格斯牛頸脊同埋澳洲雪花和牛, 兩款牛既色水同雪花都好靚, 安格斯牛頸脊牛味濃郁質感軟熟, 而澳洲雪花和牛肉肉質更加細嫩, 入口有油香, 兩款我都愛不釋手, 叫左3 ROUND!

響鈴
響鈴都係火鍋必食, 帶微脆, 吸哂湯正!

雲吞
依度既雲吞係手包既, 皮薄餡靚, 入面D蝦肉好爽彈!

依度個雞煲已經入左我既最愛LIST, 中意佢雞煲既超多配料做法同埋味道, 仲有佢既牛肉質素係出乎左我意料咁高質, 仲要係任食,  真係冇得輸, 一定要試!
2020-12-04 8 views
朋友結婚派帖 天氣凍凍地我地都想打邊爐 今次簡左呢間!! 好有傳統特式既港式火鍋店湯底-麻辣花膠雞煲 個雞煲選左小辣 好惹味 雞件入哂味 又淋 仲有花膠係大大塊 食完個雞煲都飽左一半鴨血-吸左湯底汁 超級惹味澳洲雪花和牛-每一塊嘅厚度一樣 唔會太厚亦都唔會太薄 肉質淋稔 入口即溶 配埋個湯底豉油都唔使點安格斯牛頸脊-擺得好靚 我地都好欣賞佢既賣相 脂肪分佈比例平均 食落口感好正虎蝦-咬落非常爽口 好新鮮 加埋湯底真心無得輸韓國石蠔-蠔味十足 明顯好新鮮 一d 霉味都無日本廣島蠔-咬落去有咬口 係新鮮先有既口感 鮮味十足 絕對唔係唔新鮮個隻霉味北海道帆立貝-肉質彈牙 仲好大粒 食完覺得好滿足蜂巢豆腐-吸收晒湯低啲精華 不得了午餐肉-食落去口感最好 肥瘦均勻韭菜餃-皮薄餡靚 餡料勁豐富 韭菜既比例絕對佔大部分 好正魚皮餃-粒粒大細均勻 娃娃菜-新鮮青綠 份量宦唔小一啲都唔孤寒 平衡一下食左咁多濃味食物$298有得任食雞煲同埋打邊爐 政治環境乾淨食物質素又高 我諗全香港都冇咩邊度可以搵到
湯底-麻辣花膠雞煲雞煲選左小辣 好惹味 雞件入哂味 又淋 仲有花膠係大大塊 食完個雞煲都飽左一半
鴨血-吸左湯底汁 超級惹味
午餐肉-食落去口感最好 肥瘦均勻
韭菜餃-皮薄餡靚 餡料勁豐富 韭菜既比例絕對佔大部分 好正
魚皮餃-粒粒大細均勻
2020-12-03 17 views
最近天氣秋風起🍂三蛇肥🐍又係時候嚟個“邊爐快車”瘋狂打邊爐!! 好耐之前小妹試過火水爐嘅午餐邊爐覺得唔錯, 今次就帶朋友去左食和牛花膠放題滋補滋補😋!花膠雞湯🥘一上枱店員會先建議食左塊花膠同飲啖湯先, 花膠真係幾大塊同厚肉, 咬落亦幾爽脆! 湯汁雞味幾濃幾鮮, 亦有少許雞油係面, 味道幾香!炸燒賣/炸陳皮魚蛋外層香脆, 內裡熱辣辣, 沾埋甜辣醬好惹味!澳洲雪花和牛🐂脂肪分怖細緻平均, 肉質鮮嫩多汁, 具彈性!安格斯牛頸脊🐂相對和牛肉味較濃, 肉質較為結實美國頂級肥牛🐂口感軟腍脂味重黑毛豬肉片🐖豬肉味道濃郁, 口感鮮嫩其他火鍋配料選擇幾多, 每樣都係一份份咁叫, 每份嘅份量唔會話好多, 唔夠先再叫, 唔會哂野👍🏻

花膠雞湯🥘

炸燒賣/炸陳皮魚蛋
外層香脆, 內裡熱辣辣, 沾埋甜辣醬好惹味!

澳洲雪花和牛🐂
脂肪分怖細緻平均, 肉質鮮嫩多汁, 具彈性!

安格斯牛頸脊🐂
相對和牛肉味較濃, 肉質較為結實

美國頂級肥牛🐂
口感軟腍脂味重

黑毛豬肉片🐖
豬肉味道濃郁, 口感鮮嫩

2020-12-01
  • 濃厚花膠雞湯鍋
2020-12-02 4 views
一入到去已經比佢地嘅裝修吸引左,好復古,好適合打下卡。佢地有幾個級別嘅任食套餐,我地就選擇左最高級嘅雪花和牛花膠火鍋套餐,湯底就擇左麻辣鴨血花膠湯,一上台已經有大大舊花膠同鴨血係入面,煮佢一陣先食就更加入味。係食材方面,佢地小食同鍋配料都係任食,仲可以加錢加超抵嘅海鮮,我最鍾意嘅佢嘅澳洲雪花和牛,大大片,好有口感,又香牛味,除咗牛肉,佢哋有一款醬爆魚蛋都好好食,咬落去係豬肉餡,仲會爆汁。除咗任食嘅食品,仲有特色嘅糖水,都好平㗎。
一入到去已經比佢地嘅裝修吸引左,好復古,好適合打下卡。

除咗任食嘅食品,仲有特色嘅糖水,都好平㗎。
2020-11-21 16 views
上網見到依間餐廳超級得意,裝修全部都係老香港嘅特色,一於過嚟朝聖下,順便打下卡啦!一嚟到樓下,真係好似去咗五60年代嘅香港咁,裝修超級用心、勁特別🤩例如有好多懷舊嘅poster、舊風扇、就連依度嘅枱枱登登都係模擬返舊香港嘅情景,真係好似去咗大排檔打邊爐咁,但重點係依度嘅環境好乾淨,嘢食亦都好好食,最緊要係飲食啊🌟價錢好抵,我哋叫左雪花黃牛花膠火鍋放題套餐湯底叫咗特濃花生🥜沙嗲花膠鍋真係超級龍,湯底又大大嚿嘅花膠,超級足料!你買呀我哋仲叫咗好多和牛叫咗超級超級多嘅肉類,全部肉質都好鮮嫩,超級滿足嘅一餐😆澳洲雪花和牛安格斯牛頸脊美國頂級和牛黑毛豬肉片大蝦、生蠔、扇貝、生菜🥬呢度嘅海鮮全部都好新鮮,特別係生蠔,真係勁有鮮味❤️

價錢好抵,我哋叫左雪花黃牛花膠火鍋放題套餐
湯底叫咗特濃花生🥜沙嗲花膠鍋

真係超級龍,湯底又大大嚿嘅花膠,超級足料!
你買呀我哋仲叫咗好多和牛
叫咗超級超級多嘅肉類,全部肉質都好鮮嫩,超級滿足嘅一餐😆

美國頂級和牛
黑毛豬肉片

大蝦、生蠔、扇貝、生菜🥬
呢度嘅海鮮全部都好新鮮,特別係生蠔,真係勁有鮮味❤️
2020-11-17 52 views
好耐無打邊爐啦!今日約埋個朋友去旺角呢個有懷舊氣息既火水爐打邊爐~餐廳都幾full架,walkin要等到9點先有得食,所以想食最好都係bk定位!8點幾上到去都爆曬!一去到餐廳落去已經被懷舊風既裝修同佈置吸引,打卡一流啊!呢間係任食火鍋,限時1.5hr 我地簡左呢個$298套餐 澳洲雪花和火花膠火鍋放題套餐 依家晚市仲有85折添!折左$253一位 都幾抵食啊!坐低之後先揀湯底,呢到最出名係花膠湯,緊係叫返個濃厚花膠雞湯煲啦!之後會有醬汁配款可以加自己鐘意既野,有芫茜,蔥,生薑,炸蒜,生蒜,辣椒同花生醬!叫完之後先黎左個餐前小食:炸燒賣同炸魚蛋,好快清曬 因為超餓😂之後就可以劃想食咩款啦,肉類方面有澳洲雪花肥牛、安格斯牛頸脊、美國頂級肥牛、黑毛豬肉片,每樣先黎兩碟先!火鍋黎左之後一打開驚為天人!超多花膠同雞啊,個雞湯都超香,流曬口水,花膠充滿骨膠原,即刻整兩塊食先!之後食雞件,都好滑!正~入面仲有好多白蘿蔔,煮到淋曬,好正!跟住食得差唔多就可以加其他配料啦!幾款肉睇落都好新鮮,肥瘦岩岩好,我最鐘意雪花肥牛,好新鮮,肉又淋好食!另外黑毛豬肉片都好鮮味!朋友就鐘意安格斯牛頸脊多d,話好香牛味喎