Restaurant: Fairwood (Bellagio Mall)
Info:

2023-10-30 101 views
很久沒到過大快活, 點了個下午茶, 多士是涼涼的, 似方包質感, 軟淋淋 , 米粉的湯也是涼的, 唯一的是吃了會有飽肚感, 似把垃圾硬塞進肚裡去. 現在盛汽水的杯子也花巧多了, 杯底是弄虛的, 佔去杯的1/4, 比以往的更甚.
2023-10-30
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2023-01-02 170 views
今日落咗樓下打個邊爐,諗住試咗先,叫咗一個人蔘枸杞湯火煱,真係唔合格❌喇。1、啲牛肉又未解凍硬梆梆,恰咗落去又超超超鞋。雖然我知道快餐店嘅平民打邊爐都唔會有太大期望,但都唔使咁呀哇….2、醬汁又剩係得齋豉油,連我阿媽都頂佢唔順,於是出去問佢:「除咗豉油之外,係咪冇其他醬汁配料㗎啦?」佢哋話:「剩係得辣椒同蒜茸(要特登出去問先至有🙄)」冇蔥,其他乜都冇喇….講真一句,呢啲配料價值幾多錢,一個火鍋基本嘅配料都冇提供,要問先得兩樣嘢😐實在很失望囉😑好彩我哋兩個人淨係叫咗一份試吓先,真係唔敢再試🥴

好彩我哋兩個人淨係叫咗一份試吓先,真係唔敢再試🥴
2018-01-06 746 views
行完山,落山之後就去咗深井大快活,即刻食個下午茶餐補充體力先。朋友點的燒雞翼拼春捲配紅豆冰$29。我點的雪菜肉絲米,奶醬多,脆皮腸,飲熱咖啡$24。奶醬多的花生醬是粒粒花生醬,我最鍾意食,因為有粒粒花生食落有口感又特別香口。淋上煉奶又香又甜,多士烤得好爽脆。切開仲可以同朋友一齊分享,因為花生醬煉奶份量都唔算多,係完全可以吃光的。雪菜肉絲米,米粉分量適中,因為咁平的價錢,不會預佢大碗,米粉質地爽口,沒有浸到淋曬,但湯就不夠熱,覺得煮好咗好耐,又沒有翻熱,就拿出來給客人吃,質量差少少。脆皮腸的皮,其實不夠脆不過多一舊肉用作補充體力,好過無。這個餐很多野食,只是$24,十分抵食,但味道就不用期待太多,快餐店的味道就是不過不失,不是難吃,但不能給予太高期望。

朋友點的燒雞翼拼春捲配紅豆冰$29。

我點的雪菜肉絲米,奶醬多,脆皮腸,飲熱咖啡$24。

脆皮腸的皮,其實不夠脆不過多一舊肉用作補充體力,好過無。

2018-01-06
$30 (Tea)
2017-09-12 419 views
住附近,真係冇啖好食,想搵間好d既餐廳都冇,成日就係死焗住要食呢d咁既野算啦,都預左今次大快活新裝修,試下佢味道有冇改善先餐牌是新的,竟然有我勁like既公司三文治😍😍😍而男朋友就叫了西炒飯+雪菜肉絲米公治好食,但西炒飯就🙈🙈🙈🙈🙈🙈

算啦,都預左

今次大快活新裝修,試下佢味道有冇改善先

餐牌是新的,竟然有我勁like既公司三文治😍😍😍

而男朋友就叫了西炒飯+雪菜肉絲米

公治好食,但西炒飯就🙈🙈🙈🙈🙈🙈
2017-09-02
Type of Meal
Tea
2017-07-21 292 views
又是一個人開飯的日子,最近大快话裝修完,有種新鲜感走入去食個晚餐也好! 環顧一下四周環境,有種压迫感同樣的格局,但好像新不如舊的舒服感,可能主色調~橙色太強烈吧!選了一個套餐;這份套餐好抵食,$ 38 + 3 餐飲有配菜,肉餅,份量夠,若是飯不夠的可提出加飯,會多小半碗。真的要讚一聲大快话!! 好窩心的服務啊!肉餅口感鬆軟,味甘香,加上間中吃吃也無妨的咸蛋黄就更加滋味!再加一杯餐飲凍奶茶~其樂無窮!!:! 耳目一新的裝修!
選了一個套餐;

這份套餐好抵食,$ 38 + 3 餐飲
大快话!! 好窩心的服務啊!

再加一杯餐飲凍奶茶~其樂無窮!!:!

耳目一新的裝修!

2017-07-15
2016-08-02 453 views
今晚好想吃焗豬排飯,六時整準時到達大快活,可惜收銀員一時說未焗起,一時又說無貨,每次只會口齒不清地答覆一句,多問一句她是不會回應的,看見她那種模稜兩可,神智不清的狀態, 我還是不要再等,轉叫鐵板餐好了~我點的鐵板餐是西冷牛扒併黑椒雞肉腸(要黑椒汁),套餐配有迷你蕃茄腸片焗飯,蒜蓉包和一杯細汽水(我點的是走冰,可惜這個迷惘中的收銀員忘了),共$60。大快活正在做一個《全線晚市送餐》推廣,點餐的時候會發給你一個感應器,將感應器放到桌上對應的位置,服務員便會將套餐送到你桌上, 有別於以往需要先等待,再按号到吧台取餐,比較方便老人家和帶有小朋友的家長們。共等了五至八分鐘左右…套餐份量比我想像中小,蒜蓉包的面積和牛扒差不多大,先嚐嚐味道吧~一如網民評價,這塊Sirloin比較瘦薄,但也未致於是傳說中的「一口牛」,而且肉質尚且細嫩,也嚐到少許肉汁的鮮嫩。蒜蓉包值得一讚,好比翠華的奶油豬豬包,麵包很厚身,配上香濃的牛油,焗得非常鬆化香脆,配著濃濃的黑椒汁進食,正宗啖啖滋味!套餐配的迷你茄汁焗腸片飯,蕃茄的味道可以一解我對焗豬扒飯的相思,這個飯底是白飯,不是炒飯底,茄汁混合著少量和腸片, 酸酸甜甜的味
,多問一句她是不會回應的
,看見她那種模稜兩可
,神智不清的狀態
, 我還是不要再等,轉叫鐵板餐好了~

),共$60。
鐵板西冷牛扒+黑椒雞肉腸
共等了五至八分鐘左右…

」,而且肉質尚且細嫩,也嚐到少許肉汁的鮮嫩。

蒜蓉包值得一讚
迷你蕃茄腸片焗飯
套餐配的迷你茄汁焗腸片飯,蕃茄的味道可以一解我對焗豬扒飯的相思,這個飯底是白飯,不是炒飯底,茄汁混合著少量和腸片, 酸酸甜甜的味道也不錯!
這個套餐看似細小,吃著吃著也廷飽肚的,小肚子又漲了起來~
2016-08-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
鐵板西冷牛扒+黑椒雞肉腸
迷你蕃茄腸片焗飯
  • 迷你蕃茄腸焗飯
  • 鐵板牛扒+雞肉腸
2016-07-24 209 views
喺大快活食晏、發現有新口味推出喎……"菜胆鷄湯飯"……見到餐牌上嘅圖片好吸引呀~翠綠嘅菜胆、一件黄皮油润嘅鷄肉喺碗湯上面、即刻中左伏、想像緊幾好味啦~、可能天口熱掛、好想食濕濕地嘅野、啱晒 ! 好期待咁等在一陣、當見到個餐……餐牌'上的圖片、好吸引呀…………夏天冇乜胃口、本耒係好好嘅選擇!個餐賣相同個圖實在太大差别啦!湯底都算有D甜味但唔係濃、唔算太重味精、好彩湯面唔油膩……鷄肉"鞋拾拾"、就係煲三小時嘅鷄肉、一株白菜分開两份、入口即溶!唔知自己係食緊菜……還有两粒冇味冬菇、湯係跟一個白飯嘅、將白飯加落湯一齊食時、飯硬兼散、湯唔夠熱、食落覺得好乏味!
好期待咁等在一陣、當見到個餐……
餐牌'上的圖片、好吸引呀…………
夏天冇乜胃口、本耒係好好嘅選擇!
個餐賣相同個圖實在太大差别啦!

湯底都算有D甜味但唔係濃、唔算太重味精、好彩湯面唔油膩……
鷄肉"鞋拾拾"、就係煲三小時嘅鷄肉、
一株白菜分開两份、入口即溶!唔知
自己係食緊菜……
還有两粒冇味冬菇、
湯係跟一個白飯嘅
、將白飯加落
湯一齊食時、飯硬兼散、湯唔夠熱、
食落覺得好乏味!
2013-07-10 101 views
今次黎個下午茶真係瀨曬野,我叫左個油占多+紅豆冰,我親眼目睹個職員加左少少椰子汁之後就落勁多冰,不出我所料,杯野係無味的油占多唔厚,只得好濃烈的油浸味,下次都係去番傳統茶餐廳食好過!即係咁,我覺得身為一間食店唔係應該提供最好的服務質素俾客人咩?既然要慳皮,就不如只做幾樣食物,集中資源,提昇服務質素好過啦~而且宜家價錢愈來愈貴,又keep唔到水準,真係覺得快餐已死...
今次黎個下午茶真係瀨曬野,
我叫左個油占多+紅豆冰,
我親眼目睹個職員加左少少椰子汁之後就落勁多冰,
不出我所料,杯野係無味的

Type of Meal
Tea
2010-12-01 55 views
終於有一間快餐店落戶在住所附近,滿懷希望的食到起碼一般水準的食物,快餐不能要求甚麼吧!但起碼有著和大X樂 同 美X 一般的水準啊結果顯示,低於水準,仍需改善。跟同店比較也有不足之處,各位請看其他大快活分店之焗豬食評。始終是新店吧! 加上第一人寫食評,給你個OK 吧!餐牌上的焗豬寫明增量番茄50%.....就被騙下了,點了怎知,增量茄汁嗎??飯來講,也是正常的,但廚師的口味也太過酸了點吧,不知是茄汁多了點定波蘿多了點同一價錢,同大X樂比,真有所不及,人地豬扒雖得一塊,但是厚切,雖然豬扒都是用粉製過,但依然有JUICY 感覺。跟同店比較,這個豬扒也好像乾了點吧八字真言焗豬來講,有待改善
門面寛濶,夠新潮

但起碼有著和大X樂 同 美X 一般的水準啊
始終是新店吧! 加上第一人寫食評,給你個OK 吧!
餐牌上的焗豬寫明增量番茄50%.....就被騙下了,點了
怎知,
增量茄汁嗎??
那裏有增量番茄呢! 除非話原來都是冇, 咁我無說話好講

用心的看,也只有茄汁加波蘿

個無味精湯落加5蚊取得,返而正

找了兩塊豬扒,有煎過喎

差,食落乾到爆,又SLIM 又乾

跟同店比較,這個豬扒也好像乾了點吧
八字真言
焗豬來講,有待改善

2010-11-24
$35 (Lunch)
個無味精湯落加5蚊取得,返而正
門面寛濶,夠新潮
  • 暫時未有,期待中