2021-02-04 2335 views
今天媽媽放假,難得機會就陪她出去吃飯,這次就選了一間位於工廈的特色西餐廳,試試看!前菜—煙鴨胸配阿根延青醬沙律這個吃起來挺特別的,沙律下了阿根延青醬後,味道濃烈,但又帶點清新的感覺。另外煙鴨胸的煙燻味很很濃郁,配上沙律後,吃起來沒那麼膩,但又不會互相搶奪大家的味道!前菜—有機牛油南瓜栗子沙律這個賣相很有特色,非常吸引眼球,顏色配搭很豐富!沙律味道不錯,而且還很特別的加了栗子,吃起來爽脆中又帶點栗子的清香,而牛油南瓜吃起來更是入口即熔的感覺,非常香甜!中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯(168元)這個被媽媽說成是叉燒...雖然味道還真的有點像!豬柳肉質非常柔軟,焗得外表有點焦脆,最後又下了麥芽糖,所以除了能吃到肉香之餘,還能感愛到一絲絲的甜味,挺特別的!而溫泉蛋令到本來已經非常濃密的意大利飯增添了蛋香和變得更加幼滑了,愛吃溫泉蛋的不要錯過!香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒(238元)這個擺盤很特別,而且更加可以看到牛扒的熟度有沒有過熟!這次叫了的是五成熟,送到來的是剛剛好,粉嫩粉嫩的,非常誘人!不止是看起來很嫩,吃起來也感感受到這個肉眼扒是真的嫩,而且牛肉味很濃,油香十足!再配上店員特別提醒的醬汁,

前菜—煙鴨胸配阿根延青醬沙律
煙鴨胸配阿根延青醬沙律

前菜—有機牛油南瓜栗子沙律
有機牛油南瓜栗子沙律

中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯(168元)
中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯

香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒(238元)
這個擺盤很特別,而且更加可以看到牛扒的熟度有沒有過熟!這次叫了的是五成熟,送到來的是剛剛好,粉嫩粉嫩的,非常誘人!不止是看起來很嫩,吃起來也感感受到這個肉眼扒是真的嫩,而且牛肉味很濃,油香十足!再配上店員特別提醒的醬汁,更加能突出牛肉的香味,據說是店員煮了足足2天才煮好的醬汁!醬汁我只吃出加了紅酒,其他就不知道了!牛扒下面的蔬菜也不錯,很新鮮和嫩!旁邊的是薯蓉,下了大量的牛油,所以能吃出陣陣的牛油香,而且非常幼滑!

飲品—熱檸檸茶
味道正常,茶底挺香的!

甜點—藍莓芝士蛋糕
藍莓之士蛋糕味道不錯,很濃芝士味,吃起來也很幼滑,令人一口接一口!
藍莓芝士蛋糕
2021-02-03
煙鴨胸配阿根延青醬沙律
有機牛油南瓜栗子沙律
藍莓芝士蛋糕
2021-03-22 399 views
今次喺朋友嘅介紹之下嚟到呢一間位於荔枝角工業大廈嘅西餐餐廳 食佢個 3 course晚餐-✨周打蜆湯呢一度嘅周打蜆湯同出邊嘅好唔同 飲落比平常嘅Creamy好多 -✨廣島蠔配薑汁橄欖油餐廳用咗一個好特別既方法既整 落左薑汁同橄欖油 食落去更能夠突顯廣島蠔既鮮味✨慢煮龍蝦配荷蘭汁 荷蘭泡沫個擺盤擺得好出色 好似米芝連一樣咁有一堆荷蘭泡沫 慢煮龍蝦煮到好嫩好多汁,配埋荷蘭汁同埋旁邊嘅配菜 顯岀額外嘅龍蝦鮮味-✨羊腹腩扒配阿根廷青醬呢一個羊腹腩扒簡直係全日嘅焦點 味道非常惹味 羊腩之間嘅油脂非常香 羊腩嘅質地都煮得好軟好入味-✨澳洲M5和牛扒配中東米 (+$48)對呢份和牛扒非常有期望 因為賣相真係幾靚仔同埋好有特色 開頭以為牛扒中間紅紅地係未熟 原來係落神花醬 有少許酸酸甜甜 同牛扒出奇地夾-✨creme brulee 呢一份法式焦糖燉蛋甜到調校得恰到好處質感細滑 有入口即溶嘅感覺 搵一個可惜嘅一點係焦糖位置做得唔夠脆 但味道真係一百分

✨周打蜆湯

✨廣島蠔配薑汁橄欖油

✨慢煮龍蝦配荷蘭汁 荷蘭泡沫

✨羊腹腩扒配阿根廷青醬

✨澳洲M5和牛扒配中東米 (+$48)

✨creme brulee

2021-03-11
  • 香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒
  • 慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫
  • 餐包
2021-03-16 1620 views
今日同男朋友去左荔枝角交收,交收完都夜晚七八點,又肚餓,好奇之下開OpenRice睇吓有咩食。荔枝角本身比我嘅印象係商業區,冇乜特別嘅餐廳,但碌吓碌下,發現到呢間環境幾好嘅西餐廳。佢哋餐廳位於工廠大廈入面,上到去7樓,見到佢哋嘅門面真係有啲意外,估唔到喺工廠區入邊會有咁別緻嘅餐廳。餐廳入邊人唔算多,可能係因為位於工廠大廈入邊,正常唔會見到。餐湯上枱時,積存好細心幫我地舖上餐巾,呢個舉動係好多高級餐廳都唔會有,實在值得一讚。餐湯我哋叫咗周打蜆湯,同埋雜菌湯。雜菌湯味道新鮮,雖然唔係好濃,但係好清楚食到菌味,清新得黎好好飲。而周打蜆湯用料足,非常香,味道非常真實,食得出冇加任何味精。餐包佢哋做咗一個非常細心嘅舉動,平時出邊啲餐廳食到嘅餐包,都係已經擺到凍哂,但佢哋個餐包熱辣辣,放舊凍牛油上去,熱力足夠令牛油完全溶化,滲入包入邊。值得一讚。頭盤我地叫左煙鴨胸配阿根廷青醬沙律,蔬菜好新鮮,煙鴨胸味濃,兩者配合起嚟起到非常好嘅平衡,清新得來香濃,值得一試。平時出邊見到嘅都係威靈頓牛柳,但佢哋呢度有一個威靈頓豬肉眼扒,所以我哋都叫咗嚟試吓。外層烤得非常香脆,醃豬肉眼扒亦juicy。最特別嘅係佢哋係

平時出邊見到嘅都係威靈頓牛柳,但佢哋呢度有一個威靈頓豬肉眼扒,所以我哋都叫咗嚟試吓。外層烤得非常香脆,醃豬肉眼扒亦juicy。最特別嘅係佢哋係豬肉眼扒同外層烤皮中間加咗蔬菜,令到成件事唔會好膩,濃郁中帶點清新。而果醬亦都同豬肉眼扒非常配合,食呢個嘅話一定要點啲試下。

另外我哋仲嗌左羊腹柳扒配阿根廷青醬,聞落去有少少騷味,但係食落完全唔覺。腹部油脂比較多,反而令成件事變得Juicy,油脂適中唔會膩,第一次食羊腹柳扒,真係一個好好嘅開始。

總括來講,餐廳裝修同環境都非常舒服,食物質素高,價錢合理。下次行都會黎試埋佢其他嘢。
2021-03-15
2021-03-14 1448 views
近日終於可以過番稍微正常既社交生活, 決定放一放假去搵朋友仔lunch (你懂的, 唔洗儲假期旅行..)地點限定荔枝角區, 又想食得靚D, 最後朋友聽人推薦去FAB KITCHEN。久未出城的我對出街食飯既期待又開心, 而呢間的確無令我失望!Lunch menu係工廈黎講算係中上, 不過裝潢都好chill, 以白色為主又有D食材水墨畫點綴, 燈光打得好靚! 所以相機食先下張張都好吸引!* 餐包似係自家製, 圓圓地硬硬地, 但係內裡超軟熟, 係有誠意既餐包! 咸咸香香, 點oil/vinegar好食過搽牛油! * Starter: - 鴨胸沙律 配左D薄脆, 感覺幾新鮮, 青醬唔會一味得油而係herb為主- 另一個沙律選擇係豆腐芝麻醬, 加左D椰菜絲同類似米粉既冷面, 日系路線, 但對我黎講較清淡。*主菜1) 黑毛豬肉眼配橙蓉: 呢個係成餐最最最滿意的! 黑毛豬味濃不在話下, 最重要係煮的剛剛好, 望落粉嫩食落非常多肉汁。醬汁係類似豉油同香草汁混合體, 唔太咸, 非常match!*主菜2)  澳洲M5和牛肉眼扒: 呢個都無令人失望, 但可能前面既黑毛豬太出色, 令到和牛相比下不太有驚喜

lunch set

* Starter:

*主菜2)  澳洲M5和牛肉眼扒: 呢個都無令人失望, 但可能前面既黑毛豬太出色, 令到和牛相比下不太有驚喜 哈哈。我地叫左5成熟係好香嫩多汁的, 擺盤都好有性格。 餐廳介紹醬汁既時候話係煮左2日既汁, 味道酸酸地的, 似黑醋加肉汁, 很適合消油膩感。

*餐飲: 少(中)女心爆發想要openrice見到既line熊仔, 原來flat white/latte都可以拉花, 跟餐+15就得到!
超可愛~ 奶味又重, 岩晒怕苦但又想飲咖啡既人

*是日甜品係blueberry cheesecake: 雖然細細塊但芝士都幾濃幾漿口, 所以係好飽架!

食物除外, 呢度既服務都好好, 星期五lunch hour好多人但都好有秩序, 食物上菜快又有溫度。
非常推薦附近朋友黎試
 (餐廳提醒我地FB訂位有85折, 下次再黎!)
$245 (Lunch)
lunch set
  • 黑毛豬肉眼
2021-03-10 1172 views
FAB Kitchen餐廳在工廠區小店之一,去完D2再去食晚餐真的好正~是日同HONEY慶祝下,加上開返晚市堂食~所以決定去哩間FAB Kitchen食我地的浪漫晚餐~~入到去,唔知真的以為自己去左地面的西式餐廳~~入到來,店員會給左我地一藍的麵包,另外有埋OLIVER同埋醋食,另外送上牛油,熱的麵包真的好好食,好香脆,我同HONEY決定點左個3個COURSE的套餐,COURSE會包一杯35蚊內的飲品~~粟米湯,周打蜆肉湯粟米湯真的好甜,有少少粟米碎可以食,周打蜆肉湯有唔少的蜆肉,味道唔錯,慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫龍蝦配荷蘭汁真的好清新的味道,龍蝦肉彈性高,如果份量再多一點會更好~~法式火腿醬凍批法式火腿醬凍批好有彈性,咬口,另外加埋少少醬真的味道提升左~~主食點左挪威三文魚配芹菜蓉,咖哩杏仁醬,另外系羊腹柳扒配阿根延青醬挪威三文魚配芹菜蓉,咖哩杏仁醬,挪威三文魚煎得香口,另外加埋芹菜蓉可中和三文魚羊腹柳扒配阿根延青醬,羊腹柳扒都煎得唔錯,仲有少少肉汁,另外有埋青醬可以無咁蘇,飲品點左姜蜜茶同埋熱即磨咖啡,真的完美的ENDING。
是日同HONEY慶祝下,加上開返晚市堂食~
所以決定去哩間FAB Kitchen食我地的浪漫晚餐~~

入到去,唔知真的以為自己去左地面的西式餐廳~~

熱的麵包真的好好食,好香脆,

我同HONEY決定點左個3個COURSE的套餐,
COURSE會包一杯35蚊內的飲品~~

粟米湯,周打蜆肉湯
粟米湯真的好甜,有少少粟米碎可以食,
周打蜆肉湯有唔少的蜆肉,味道唔錯,

慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫

法式火腿醬凍批

羊腹柳扒配阿根延青醬,

羊腹柳扒都煎得唔錯,仲有少少肉汁,另外有埋青醬可以無咁蘇,

飲品點左姜蜜茶同埋熱即磨咖啡,真的完美的ENDING。
2021-03-09
Dinner
  • 羊腹柳扒配阿根延青醬,
  • 挪威三文魚配芹菜蓉,咖哩杏仁醬,
2021-05-05 0 views
荔枝角多小店,黎親食野都覺得性價比幾高。今次試西餐,工廈入面嘅餐廳環境都好舒服幾靚!依到個dinner menu有5個course,可以自己揀要3/4/5 course,價錢分別係$338,$388,$438,都好合理。今日唔太餓所以同朋友都揀左3course!首先餐湯有龍蝦湯,聞已經聞到好香龍蝦味,飲落個湯比較稀,但龍蝦味都好濃。餐包都值得一讚,係熱辣辣嘅一開始就揀左原木菇啫喱豆腐千層糕,原木菇係日本嘅花菇,菇味係比較濃郁,豆腐好重豆味但又淡淡地,幾清,兩者加埋食幾夾!另外揀左紅橙醬鵝肝批,個鵝肝入口即溶,口感好滑,微酸嘅紅橙醬可以中和一下鵝肝嘅油膩!主菜方面要左烤焗日本麵豉醃漬黑鱈魚配麵豉湯,好少食魚係配麵豉湯,但原來都幾好味,個魚皮部份煎得好脆,魚肉就好滑,正!最後仲揀左寶雲蘇羊柳配台灣鳳梨,寶雲蘇係一種法國傳統焗羊嘅方法,用芥末醬、麵包糠同香草黎焗,食落多啲層次,個羊一啲都唔羶!另外同鳳梨一齊食令成件事一啲都唔heavy,係好食嘅!整體來講,食物質素都幾高,而且擺盤都有花心思,係幾好嘅!
荔枝角多小店,黎親食野都覺得性價比幾高。
今次試西餐,工廈入面嘅餐廳環境都好舒服幾靚!

今日唔太餓所以同朋友都揀左3course!
餐包都值得一讚,係熱辣辣嘅

整體來講,食物質素都幾高,而且擺盤都有花心思,係幾好嘅!
呢日喺荔枝角覓食,記得好耐之前曾經嚟過呢間喺工廠大廈裏邊嘅西餐廳,印象中幾好味道,見咁耐冇去,咁就決定食過番尋味😆要咗$188嘅 Lunch Set「德國🇩🇪鹹豬手配炸薯條 German Pork Knuckle with French Fries」😋- Starter 係「芝麻豆腐椰菜沙律🥗」:呢個沙律加咗啲硬硬哋嘅米粉,同軟腍腍嘅豆腐一齊食,口感有趣😋- 「鹹豬手」好有鹹香,豬皮仲脆脆哋😋;仲有啲一粒粒嘅炸薯蓉,分量超多,食晒會好飽😋- 甜品係一小件芝士蛋糕🍰,仲有杯熱咖啡幾香濃😋

- 甜品係一小件芝士蛋糕🍰,仲有杯熱咖啡幾香濃😋
$207 (Lunch)
2021-05-05 0 views
工廠大廈一向都有好多隱世餐廳等待大家去發掘去試,今次搵到fab factory都係其中之一。入到去第一個感覺就同高級餐廳無分別,氣氛好浪漫,係一個好適合拍拖談心的地方。講返食物原味菇啫喱, 豆腐千層糕:清新的豆腐味,做成千層糕,視覺上很好看,像藝術品一樣,但較為淡口。西班牙辣味香腸, 豬脆脆配洋蔥汁:和豆腐剛好相反,好夠辣味,香腿味,出面比較少食到,推介比大家。意式牛肝菌, 半圓雲吞配 鼠尾草牛油汁:意大利雲吞,以前試過唔鐘意,今次再試發現原來都可以煮很好好味,配上濃濃白汁味,相信會愛上佢。楓糖燒豬肉眼配新薯 甘荀青蘋果醬:燒豬肉,加上楓糖,感覺好特別,但又出奇的配合,可以再試。如果大家想搵個有情調地方去拍拖,一定要來試試。

講返食物

如果大家想搵個有情調地方去拍拖,一定要來試試。
2021-04-19
2021-05-04 0 views
今日嚟到荔枝角工廈搵食,location喺D2 Place附近都好容易搵到,裝修簡單清雅,係我鍾意嘅style,叫咗三個course menu($338)!! 呢間餐廳主打意法料理,每碟菜都decorate得好靚,啱晒打卡,又有d fusion菜嘅feel,菜式有驚喜得嚟又好味,都啱情侶嚟慶祝享受美食!! 首先上餐包,係微暖嘅~Soup of the day - Lobster Soup 濃郁龍蝦味,飲落好順滑!! Foie gras with orange jam 鵝肝配上橙醬非常夾,中和返油膩嘅感覺!!Pineapple salsa with scallopsWow呢個賣相好靚,酸,酸地嘅莎莎醬作為前菜好開胃,帶子煎得剛剛好!! Ham hock terrine呢個dish幾驚喜,將肉造成啫喱凍食,好清新!! Roasted black cod fish 全晚最愛呢個dish,魚肉好滑,熟度控制得剛剛好先至可以咁滑,同個miso soup醬汁都好夾!! Black treacle brined pork ribeye最後係豬柳,唔算非常軟淋有咬口,用咗青蘋果醬做個汁,發現呢度都幾鍾

首先上餐包,係微暖嘅~

濃郁龍蝦味,飲落好順滑!!

Foie gras with orange jam
鵝肝配上橙醬非常夾,中和返油膩嘅感覺!!

Pineapple salsa with scallops

Ham hock terrine
呢個dish幾驚喜,將肉造成啫喱凍食,好清新!!

Roasted black cod fish

最後係豬柳,唔算非常軟淋有咬口,用咗青蘋果醬做個汁,發現呢度都幾鍾意用生果嚟入饌,幾特別但都幾夾!!

最後飲埋咖啡就大滿足,法國菜每碟份量係偏小,所以食完好多嘢都唔會話太飽,對女仔來講剛剛好!!
2021-05-04 0 views
收工來到這間餐廳,感覺好舒服。餐廳裝修優雅,燈光柔和,枱上擺設花盡心思,餐具乾淨整齊,相當有氣氛。而且每款食物擺碟都非常精緻,睇得出廚師落足功夫,不單腹肚飽足,眼球都大滿足。係一個環境舒適,傾計放鬆的好地方。套餐有3-5 course選擇,也有散叫的。我哋兩個人叫了兩個3 course套餐,暖笠笠餐包附上牛油,枱面還有黑醋和橄欖油,可因應個人喜好加配汁食。法式海鮮濃湯和紅橙醬鵝肝批,湯好濃郁,好重龍蝦鮮味,有啲似熬咗好耐嘅老火湯。鵝肝伴着脆多士和紅橙醬,入口好fresh,味道又好夾。台灣鳳梨莎莎配牛油帶子和法式火腿醬凍批,配搭新鮮,味道恰到好處。大啡菇千層穌皮批和楓糖燒豬肉眼配新薯甘荀青蘋果醬,穌皮批層次分明,內裡大啡菇熱辣辣,好有口感。大大舊肉眼扒唔會煎得過熟而韌,配上青蘋果醬,味道清新,舌尖新嘗試。有機茶,香氣清新,舒緩減壓。值得一讚係店員殷勤有禮,我哋食完前菜後,就幫我哋收起多餘嘅餐具和換上乾淨嘅碟,非常貼心。

有機茶,香氣清新,舒緩減壓。

2021-04-28 0 views
想食好味既西餐,又想食平啲, 今次嘗試去工廈覓食。留意到依間餐廳有吾少好評,地點亦近地鐵站,十分方便,所以最後選擇咗同朋友係依度聚餐。店員都會好緊慎為我地每一位量體溫掃安心出行或填寫資料,絕不馬虎,每張枱都有隔板,令人可以放心堂食。💯我同朋友都選了4 COURSE ,前菜面包正常發揮,胃口細既朋友可以直接跳過。First course :廣島蠔配薑汁。🦪蠔細隻但飽滿,經過汆水,蠔吾係全熟,食落JUICY 有彈性。可以ENCORE👍Second course:慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫 。這道菜有驚喜,原來以為會係冷藏龍蝦,點知食落去鮮甜有彈性,配上醬汁,好味道! 同朋友各點一個Entrees 然後share 食,朋友叫了洛神花油醃M5和牛肉眼扒🐃,牛扒煎得不錯,外脆內軟,入口好香牛味,推薦鐘意食牛扒既朋友加錢食依道菜。另外,配菜有點驚喜,平時餐廳都多數係配薯蓉或露荀,依度配上紅菜中東米,中東米有少少香甜,口感綿密似薯蓉。而我點了羊腹柳扒配阿根廷青醬🐏。平時餐廳多數都係食羊架較多,羊架雖然淡淡肉,不過太多油脂,很油膩,依度用既食材係羊腹柳扒,油脂分布平均軟熟,亦不失羊味,羊腹柳扒香口軟熟,
想食好味既西餐,又想食平啲, 今次嘗試去工廈覓食。

First course :廣島蠔配薑汁。🦪

Second course:慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫 。

同朋友各點一個Entrees 然後share 食,

而我點了羊腹柳扒配阿根廷青醬🐏。平時餐廳多數都係食羊架較多,羊架雖然淡淡肉,不過太多油脂,很油膩,依度用既食材係羊腹柳扒,油脂分布平均軟熟,亦不失羊味,羊腹柳扒香口軟熟,青醬有啲似平時青醬咖哩既味道,偏向清新🌱,配上羊肉可以解膩。

服務員亦因我地既口味幫我地推薦餐酒俾我地,~$300 ,性價比不錯。
整體晚飯味道氣氛價錢我地都好滿意,會再黎☺️。
2021-04-27 0 views
👫去完D2 place 行市集 又黎覓食 今次又去左億利工業中心 樓上既西餐廳一入到去登記資料係FAB餐廳自有既網頁 唔洗寫紙仔 又環保又安全 👍👍是日靚湯:南瓜湯🎃 好濃既南瓜味 法式海鮮濃湯🦐 呢個好正 濃濃蝦湯 應該用大量蝦殼煎香後煲湯 鮮味十足 但一啲都唔腥 自家製面包 🍞 熱辣辣脆卜卜 我最中意食西餐就係佢地既面包凱撒沙律配烤雞🥗 沙律菜好Fresh 醬汁烤雞好juice 唯一個面包粒好硬呀 差啲咬唔到😂大蝦意大利飯配羅勒青醬 大蝦好細心 已經開邊並煎香 方便進食 🦐正常Size 唔算大蝦 但新鮮 肉感彈牙 意大利飯配羅勒青醬 濃而不膩 舖滿大量芝士碎 yummy澳洲M5和牛肉眼扒配紅菜頭中東米 🍖🍖 一上枱 嘩 係咪得3成熟 紅卜卜血淋淋 原來係洛神花醬 嚇一嚇我 洛神花酸酸甜甜配肉眼扒都係第一次 又幾夾咼 中和牛扒既油膩感 👏👏中東米更係第一次食 感覺似藜麥 細細粒 幾得意
自家製面包 🍞 熱辣辣脆卜卜 我最中意食西餐就係佢地既面包
中東米更係第一次食 感覺似藜麥 細細粒 幾得意
2021-04-27 14 views
工廈入面既餐廳都多時都比到好大既surprise我.今次食左FAB Kitchen既3 Course Dinner Menu, 食物唔錯之餘擺盤都好靚!.♦ 紅橙醬鵝肝批鵝肝味道唔算好濃,加上紅橙醬味道唔會太heavy. 食落口感雖然唔算好rich,但個人認為合格有餘.♦ 台灣鳳梨莎莎配牛油帶子呢個course好開胃! 帶子香口而周圍鋪滿鳳梨粒,夾埋一齊食好refeshing.♦ 麵豉醃漬黑鱈魚配味噌湯呢個主菜好好味!💯 鱈魚好滑,滑得來肉質又夠實.而且麵豉醃過味道好夠.底下有味噌湯配蜆肉同豆腐,清清地Balance返個味道.♦ 楓糖燒豬肉眼朋友叫既呢個主菜都唔錯, 肉眼都腍不過偏乾身,如果蜜糖味重D同juicy D會正好多..♦ 3 Course Dinner Set ⋆ $338

♦ 紅橙醬鵝肝批

♦ 台灣鳳梨莎莎配牛油帶子

♦ 麵豉醃漬黑鱈魚配味噌湯

♦ 楓糖燒豬肉眼
♦ 3 Course Dinner Set ⋆ $338
2021-04-25 28 views
💁🏻‍♀️ FAB Kitchen (荔枝角) 🍽-工廠🏭大廈入面嘅隱世fine dine restaurant 🥂3 course dinner selection ($338 per person)原木菇啫喱 豆腐千層糕好特別嘅菜式,用菇整成嘅啫喱,食落真係有淡淡菇味,加埋千層糕texture好豐富紅橙醬鵝肝批鵝肝味極濃郁🦢 配搭紅橙醬可以中和到鵝肝本身嘅膩楓糖燒豬肉眼配甘荀青蘋果醬用楓糖燒豬比起蜜糖味道會冇咁甜,肉眼燒到恰到好處,keep到juicy嘅口感,一口配埋青蘋果醬食寶雲蘇羊柳配台灣鳳梨🍍羊柳唔太蘇,亦唔會煮到太硬,配埋台灣鳳梨超級香甜😚📍 FAB Kitchen (荔枝角)#荔枝角 長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖#小丸子搵食記 #小丸子荔枝角-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #甜品
💁🏻‍♀️ FAB Kitchen (荔枝角) 🍽

原木菇啫喱 豆腐千層糕