2023-07-06 496 views
朋友介紹來呢度食,看到食評有點担心。抱住試吓的心態,親身體驗係咪咁差先。不論男、女的淺啡色衫年輕一些的侍應、態度都非常好,好樂意幫忙。我原本坐的位置剛巧有一大班人一齊,比較嘈吵,同個男仔講,他立即幫我轉位。點餐時,大致都ok , 只是覺得綠色衫的侍應有點不耐煩,朋友問多句,都有點唔想答你咁,耐性有待改善。但後來埋單傾計,態度多ok 喎。午餐前菜:餐包餐湯或沙律主菜:點左兩個餐-左個牛扒和盲鰽魚,魚好好食,3 件,好精緻。煎香塊皮,d 肉好鮮嫩。d 配菜好豐富:有南瓜、車厘茄、薯仔、菜(有少少醋調味)

前菜:餐包餐湯或沙律

2023-03-26 1237 views
星期日黎食 lunch, 點知食野變受氣。個阿姐黑口黑面態度十分惡劣,講野大聲過大排檔,員工之間傾計竟然夾雜粗口。明明大把吉位,係要安排坐死位,同佢講話想坐出d, 態度超差大話話[好呀],之後掉餐牌落枱。食野一直無人收碟,張枱無位擺,送餐見到都堅持唔收碟,叫又無人應,唯有將碟叠起,之後粗聲粗氣男人竟然話做乜叠起d碟,佢好難攞喎。兩大兩細叫咗4個餐,加埋錢叫曬飲品,小朋友攞支水出黎飲,竟然即刻叫收埋,如果唔係要收錢。收碟又唔見佢咁快。我唔會再黎亦唔建議,如果呢兩個人唔係老闆,係打工既,老闆真係慘。
星期日黎食 lunch, 點知食野變受氣。

餐廳入面好啱打卡📸️第一次去食👍味道幾好 湯都正 連埋野飲同湯樓上鋪Cafe價錢中等既西餐廳!玻璃屋設計裝修近彌敦道大街和地鐵站,位置方便,環境裝修,好好一班朋友聚會,😍😆早去食午餐時間不太多人☺️無論兩、三個人或多人去坐都好🫶推薦😆📌三文魚黑松露蛋炒飯📌香煎紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁
樓上鋪Cafe價錢中等既西餐廳!玻璃屋設計裝修

📌三文魚黑松露蛋炒飯
📌香煎紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁
三文魚黑松露蛋炒飯
香煎紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁
2023-02-17
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
三文魚黑松露蛋炒飯
香煎紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁
2023-01-03 1254 views
公眾假期同朋友冇咩Planning,又冇Book餐廳,喺彌敦道搵餐廳嘅時候,咁啱上咗一間隱世西餐廳食晚飯。是日餐湯係椰菜花湯,加$48可以轉海鮮龍蝦湯,所以我地一次過試曬兩種湯。龍蝦湯鮮味好濃,材料幾有誠意,有青口又有鮮蝦。除咗湯之外,每人都可以從六款頭盤沙律甜品揀一款。我地揀咗黃金薄脆海鮮酥同煙三文魚凱撒沙律。海鮮酥上嘅沙律醬非常開胃,魚子醬帶出蝦嘅鮮甜味。煙三文魚凱撒沙律冇咩特別,煙三文魚大份啲會食得更滿足。上主菜之前,我地點咗一份芝士焗西蘭花。上碟時仲係熱辣辣,菜式用上兩款芝士,拉絲非常好食,西蘭花新鮮、焗得唔太老。主菜之一嘅意大利飯嘅配料簡單,帶子調味適宜,肉汁保留咗喺裏面;龍蝦汁就係頭先龍蝦餐湯溝淡咗嘅版本。另外一款主菜就係燒牛肋排,燒得好淋,唔駛用刀都食到肉,調味非常出色。甜品需要另外加錢追加,絕對冇令人失望。日式蘋果芝士餅非常好食同Creamy;水蜜桃雪葩用雪凍咗嘅水蜜桃裝起,雪葩水蜜桃味好強。餐廳會定期更新Menu,有興趣嘅朋友就快啲去試下啦。黃金薄脆海鮮酥煙三文魚凱撒沙律 $68香煎北海道帶子配龍蝦汁意大利飯 $208自家醬燒美國牛肋排 $218日式蘋果芝士餅 $38
海鮮龍蝦湯

煙三文魚凱撒沙律

芝士焗西蘭花

自家醬燒美國牛肋排
香煎北海道帶子配龍蝦汁意大利飯

水蜜桃雪葩
日式蘋果芝士餅

餐廳會定期更新Menu,有興趣嘅朋友就快啲去試下啦。

煙三文魚凱撒沙律 $68
香煎北海道帶子配龍蝦汁意大利飯
水蜜桃雪葩
日式蘋果芝士餅
2022-12-26 805 views
聖誕同另一半喺油麻地行到攰又夠鐘食Dinner,於是近近地又去返呢間餐廳。唔講咁多廢話,羅勒蕃茄濃湯同法式海鮮龍蝦湯一如保持水準,main就叫咗炭燒西班牙粟飼配黑醋蘋果蓉帶骨豬,燒到外脆內軟,冇得輸,而烤美國野雞配法式金菌牛油汁雞肉好軟滑,好好味👍🏼另外再嗌嘅黃金薄脆海鮮酥就真係麻麻,凍咗同失水準,蜜糖雞翼唔錯不過不失啦。跟餐甜品雖係自家製,但唔太好引起我興趣,所以散嗌兩個雪芭,菠蘿雪芭同朱古力雪芭,反而有驚喜,兩個甜度都恰到好處。下次經過會再幫襯。

下次經過會再幫襯。

2022-12-25
  • 烤美國野雞配法式金菌牛油汁
  • 菠蘿雪芭
  • 朱古力雪芭
2022-12-20 638 views
朋友介紹嚟食,佢話性價比高同又好食嘅餐廳。餐廳位於旺角,高樓底,望景一流。水牛城單骨雞翼7成熟西冷牛扒炸魚薯條鮮茄辣蝦意粉只不過佢食飯的時間有限制,中午60分鐘,夜晚我就唔知啦同埋佢哋啲態度唔係幾好,要改善下。

水牛城單骨雞翼
7成熟西冷牛扒
炸魚薯條
鮮茄辣蝦意粉

只不過佢食飯的時間有限制,中午60分鐘,夜晚我就唔知啦

同埋佢哋啲態度唔係幾好,要改善下。
2022-11-14 557 views
食物質素可以,普普通通。2個 lunch set 共$180,時限一小時。食快餐的水準,唔值。下單時,想之後才order飲品,服務員說是有1小時時限,夠鐘食唔晒,自負😒。向服務員要一杯水,說等一等,終於等到食完都無提供。(沒有再要求,不想自討沒趣,兼被人黑面)
食物質素可以,普普通通。
2022-11-10 492 views
高樓底,望街景!環境一流!奈何服務態度非常惡劣,可以用冇禮貌來形容。我問:「餐飲有咩?」侍應:「寫哂係度,你自己睇。」意思:「你盲架?」如果餐牌寫得好啲、清晰啲,我咪唔會問囉!後來我們都吃完碟上的食物,有一位侍應過來問我們:「食完未?」我哋呆咗,都唔知點答好。個碟都冇哂食物,唔係食完可以係乜嘢?侍應見到我哋呆咗,就再大聲啲問我哋一句:「我問你食完呀?」就係我哋坐夠兩個鐘之後,餐廳空無一人,有冇人等位,另一位侍應就攞張單過嚟,說:「只可以坐兩個鐘唔該埋單。」其實態度差係唔緊要嘅,但餐廳至少要寫明比顧客知道,原來請嘅侍應係有社交障礙,咁我哋會理解並且更加支持。我唔會再嚟囉。絕對冇下次。

我唔會再嚟囉。絕對冇下次。
$80 (Tea)
2022-10-18 426 views
前幾日lunch 諗食野無意中發掘到呢間餐廳,餐廳環境睇落好光猛,有落地大玻璃,採光度充足。入到去掃安心時職員就表示 lunch限60分鐘,餐廳lunch有時間限制,感覺怪怪哋,雖然我 lunch 都係得1個鐘。叫左份7成熟西冷牛扒配薯菜,有餐湯配蒜蓉包,一杯飲品。蒜蓉包烘得脆,好香幾好食,不過餐湯蔬菜雞湯就似中式,覺得唔太配合到蒜蓉食。西冷牛扒比較驚喜7成熟既程度岩岩好,味道幾鮮同嫩滑,可惜有一個位置有筋位咬唔到,薯菜係幼薯條,如果配粗薯條會好食d。

西冷牛扒比較驚喜

2022-10-05 378 views
個大媽,一嚟度黑口黑面,呼呼喝喝,叫我坐埋一邊,我明一個人食係要坐細枱,但全場都係4人枱,我見一個人都冇,咪是但坐,要我起身轉位,然後又話只開以食一個鐘,我知lunch time , 但講嘢可唔可有返d尾音,叫嘢食,又臭寸, 嬲到爆😡😡😡
2022-09-29 339 views
食意粉、鋸扒嚟講呢間都算係平!而且味道都唔錯~烤海蝦黃金意大利飯 $88 4/5😋呢個價錢仲送埋餐湯同麵包!湯就麻麻地,冇咩味🥲個飯好香鹹蛋黃味!食到少少沙沙地嘅口感😍配埋啲飯味道一流!蝦就正正常常~如果可以多啲配菜就更加好!BBQ燒豬肋骨配薯條 $88 3.8/5😋豬肋骨size唔算大,不過食落去都好淋😍本身上面已經淋咗酸酸甜甜嘅醬,一開始覺得唔係咁夾,但食落都ok~相反隔離擺喺度嘅醬就冇咩味,單食反而更加好!水牛城單骨雞翼 $56 3.8/5😋味道就正正常常冇咩特別🤣不過呢個價錢嚟講份量都好多!整體來講晚市叫埋嘢飲每人$150左右真係好抵!其實主菜味道都唔錯😍但感覺啲醬同其他位同配菜可以做得好啲!
食意粉、鋸扒嚟講呢間都算係平!而且味道都唔錯~

烤海蝦黃金意大利飯 $88 4/5😋

BBQ燒豬肋骨配薯條 $88 3.8/5😋

水牛城單骨雞翼 $56 3.8/5😋

味道就正正常常冇咩特別🤣不過呢個價錢嚟講份量都好多!

2022-09-15 339 views
今日到旺角辦事,找到附近一間樓上餐廳食晏,地方雖不大,但樓底高,空間感十足,陽光從窗外透入,感覺舒適自在。一行二人,两個set lunch。香煎比目魚鮮茄汁配飯及紅酒燴牛尾配薯蓉。整體食物味道不錯。比目魚肉嫩,皮煎得十分香脆,牛尾份量十足,如是两個女孩子吃一份再加個沙律餐便足夠了。有點美中不足,Mocha味道有點像一般即磨咖啡,稍微調整吓會更滿足。
2022-09-15
2022-08-25 499 views
旺角呢間樓上餐廳位置方便而且好容易搵,入面座位寬闊,適合多人聚餐。晚市套餐有丼飯、意粉、扒類選擇,食物質素唔錯,以晚市西餐黎講價錢合理。🥖🥣晚市套餐提供南瓜湯同蒜蓉包,麵包既蒜蓉味唔算濃,但勝在有咬口,一啖麵包一啖湯就啱啱好。🍝🐚 白酒汁蜆肉意粉 $78蜆肉分量非常多,但欠缺其他配菜同醬汁,所以味道比較單調,而意粉口感適中,整體而言中規中矩。🥩🍟 香煎澳洲西冷牛扒配薯條 $88西冷牛扒厚身大份,切開中間可以睇到肉質鮮嫩,牛肉味夠,美中不足嘅係牛扒上面有好多血汁,雖然唔影響味道,但外觀唔討好。薯條啱啱炸好,好香口,但就冇其他配菜。
🥖🥣
🍝🐚 白酒汁蜆肉意粉 $78
🥩🍟 香煎澳洲西冷牛扒配薯條 $88
2022-07-14
2022-08-20 417 views
特色-每位入座最低消一個set lunch,有限時人均價格-$96評分-🌟🌟🌟🌟🌟油麻地找一個舒服,食物質素好嘅餐廳,唔係咁易。如果路過,提議大家試下呢一間💜之前食過一次,今次第二次,質素維持到,星期六中午要一早搵位,唔係就無位,落地大玻璃,採光度好高,光猛舒服,加上木枱櫈,帶來自然清新的感覺今天叫了2個sets,一個係ALL DAY BREAKFAST,另一個係漢堡包(仲有沙律,意大利飯,煎扒等選擇)All day breakfast樣樣都好食,特別推介:漢堡包爆醬芝士,口感層次好豐富,仲有厚厚嘅漢堡扒,食落好滿足😋😋雖然呢個包係等得耐少少,但一直叫廚房係出漢堡包占中,証明好多人也點了漢堡包飲品方面:伯爵茶,早餐茶2款不用加錢,其他也要加錢

特色-每位入座最低消一個set lunch,有限時
人均價格-$96
評分-🌟🌟🌟🌟🌟

油麻地找一個舒服,食物質素好嘅餐廳,唔係咁易。
如果路過,提議大家試下呢一間💜

飲品方面:伯爵茶,早餐茶2款不用加錢,其他也要加錢

Lunch 食咩好?諗唔到就食Explore Kitchen,每一次食都有新驚喜👍🏻 今次係「日式咖喱牛肉蛋包飯」同埋「明太子鮮蝦意粉」,而我今次食日式咖喱牛肉蛋包飯🥚🥩🍚🍛⭐️日式咖喱牛肉蛋包飯 💰$62唔好睇佢簡簡單單嘅日式蛋包飯咁,原來佢嘅飯係連埋牛肉一齊煮㗎,所以食每一啖飯都有好香濃嘅牛腩味👍🏻而且飯入邊嘅牛肉呢都係入口即溶😋如果想食嘅朋友可以打一打電話過去問,幾時會出日式咖喱牛肉蛋包飯😂⭐️明太子鮮蝦意粉 💰$56淨係睇個賣相都好正,佢嘅每一隻蝦都好新鮮,仲幫你搣埋外面嘅殼,留返頭同尾保留返蝦嘅原有形態😂🍤🦐成個意粉又唔會太鹹,又有好香濃嘅明太子嘅味道,整體來講都係唔錯呀!👍🏻😋

日式咖喱牛肉蛋包飯

⭐️日式咖喱牛肉蛋包飯 💰$62