2023-05-12 270 views
放假去同朋友食烤魚,味道好唔錯!班女仔朋友都話地方好靚,好啱佢哋打卡。✨金湯酸菜烤魚金湯酸菜係最好嘅調味,又酸又開胃。每一啖魚肉都充滿鮮味。魚肉烤得香脆,色香味俱全。我哋揀咗牛小排、豆卜串作為火鍋料。牛小扒又嫩又香,肉味好濃郁。豆卜串、金菇吸晒湯底,酸酸哋好開胃。✨B 仔翼尖煮得好入味,辣辣哋好惹味。✨冷泡伯爵鮮檸檬紅茶香甜清新,好啱食辣嘅時候飲!📍Error19 夢幻烤魚場 (旺角)旺角彌敦道726號19樓

✨金湯酸菜烤魚

✨B 仔翼尖
煮得好入味,辣辣哋好惹味。

✨冷泡伯爵鮮檸檬紅茶
香甜清新,好啱食辣嘅時候飲!

📍Error19 夢幻烤魚場 (旺角)
2023-05-12 160 views
金湯酸菜烤魚金湯酸菜烤魚可以選江團魚或清江魚,炭火上烤至表面微焦,內裡鮮嫩多汁。烤魚上面搭配酸菜和金湯,味道更豐富多樣,酸菜酸味同金湯鮮味相互融合,酸味亦唔會搶走魚肉本身嘅鮮味,整體湯底亦都唔會過酸。燒豆卜串豆卜串經過炭火烤烤後,表面略帶焦香,內裡鬆化多汁,非常之開胃。搭配上適量調味料,口感更加好。燒茄子茄子經過炭火燒烤後,表面呈現金黃色,內裡鬆軟而且多汁,肉質鮮甜。再搭配上適量調料,口感更加豐富。

燒豆卜串

燒茄子

2023-05-11 119 views
上網見到餐廳嘅裝潢,少女心即刻出晒嚟已經好想試😍終於夾到時間同朋友一齊嚟朝聖💕香濃蕃茄烤魚 清江魚 見嗌咗咁多其他辣嘅小食,就叫呢一款清清地嘅蕃茄烤魚,食落去湯底超濃郁,滿口都係蕃茄蓉,條魚烤得啱啱好,所以魚肉依然嫩滑,食落去魚肉吸晒蕃茄湯嘅精華,超推介!🍅麻辣豬大腸嚟到呢一間麻辣店,梗係要叫下最地道嘅豬大腸!愛辣嘅我覺得辣度啱啱好,軟淋淋好入味👍🏻炸小饅頭 難得見到有得叫就即刻點咗你試吓,小饅頭炸得啱啱好, 再點少少煉奶,外脆內軟,係回憶中嘅味道🥹B 仔翼尖見到個名即刻諗返起元朗嘅B仔🤣同樣都係因為雞翼尖而為人所聞🤣食落對於愛辣嘅我嚟講算微辣,都幾入味👍🏻

香濃蕃茄烤魚 清江魚

B 仔翼尖
2023-05-11 100 views
好少烤魚店嘅裝修主題係咁少女心🤪呢間的確有驚喜😆:🍴香濃蕃茄烤魚🍅🐟 $348推薦🌟因為同行朋友唔係好食得辣所以就叫左呢個蕃茄烤魚🤣蕃茄味非常濃郁!酸酸甜甜越食越開胃🤤我地就揀左江團魚,魚肉炸過都仲keep到嫩滑👍🏻🍴羊卷肉🐑 $108份量十足,半肉卷切成薄片,涮幾下已經可以食得😃耐嚼多汁🥰我發現同個蕃茄湯都幾夾因為可以突出羊肉既鮮味!大家如果試蕃茄烤魚既話都可以叫呢個羊肉試下😏🍴蓮藕 $42平時食烤魚配菜都會加萵筍,今次朋友介紹蓮藕都好好味,原來都好夾🤩口感爽脆,食落無咁膩~整體來講,食物質素okay😗價錢合理,環境坐得舒舒服服唔會好嘈😌岩哂中意打卡既大家😎而且佢既選擇都算多,除咗烤魚仲有火鍋、串燒、小食😜同一班朋友來gathering就最好不過啦😛📍Error19 夢幻烤魚場 旺角彌敦道726號19樓
好少烤魚店嘅裝修主題係咁少女心🤪呢間的確有驚喜😆:

🍴香濃蕃茄烤魚🍅🐟 $348

🍴羊卷肉🐑 $108

🍴蓮藕 $42

📍Error19 夢幻烤魚場
2023-05-11 43 views
位於旺角彌敦道726號既Error19出晒名裝修pink pink💖同環境舒適, 適合打卡, 但當然食物都要啱口味先得!一入到鋪頭已經聞到淡淡濃湯味, 唔會太攻鼻, 我地都叫左個烤魚🐟 佢係有酸菜底, 平衝左辣度唔會太刺激, 加上成條魚大大條好鮮味, 拆左啲魚肉出來再浸湯食真係不得了, 揀左清江魚魚肉好滑😋食左半條魚就叫左D蔬菜打邊爐, 窩荀片同土豆片都好新鮮。窩荀夠脆口,淥耐D淋D又得, 薯仔我地就鍾意淥到勁淋勁入味。總括來講,呢個烤魚好食,食材好新鮮, 值得推介!

食左半條魚就叫左D蔬菜打邊爐, 窩荀片同土豆片都好新鮮。

雖然天氣開始熱,但係有時候都會突然想嘆住冷氣食啲熱辣辣嘅嘢🌶🌶同個friend聚下舊搵吓旺角有咩食,唔想次次食米線咁頹,就揀咗間粉紅色幾靚嘅餐廳💕💓💗我哋早食飯六點幾七點,唔算太多人,餐廳座位都好舒服👍🏻兩個人叫咗一個烤魚,再加一碟小龍蝦酸菜烤魚可以揀辣度,魚肉幾鮮滑,酸酸辣辣有啲腐皮喺入面,魚肉又索晒啲汁幾好味😋麻辣小龍蝦就真係好辣🥶但係啲肉好飽滿,除咗個殼,連啲肉都吸晒啲麻辣汁好入味😍正😛食物唔錯環境舒服服務都好好❣️整體中上,可encore👍🏻👍🏻

我哋早食飯六點幾七點,唔算太多人,餐廳座位都好舒服👍🏻

兩個人叫咗一個烤魚,再加一碟小龍蝦

2023-05-06 80 views
烤魚|Error19 夢幻烤魚場|旺角餐廳以粉紅色做主題~—————————————金湯酸菜烤魚(可選江團魚/清江魚)食完烤魚仲可以火鍋!!加入蓮藕、蔬菜類等 一齊食🤍—————————————🫶🏼 牛小排 份量極大 所以CP值好高 牛小排嘅油脂分配均勻 識落入食溶🫶🏼 烤魚酸辣極度開胃 撈埋白飯一齊食一流魚嘅質地嫩滑 唔會太乾————————————————————————📍 旺角彌敦道726號19樓————————————————————————Overall 💗💗💗💗
烤魚|Error19 夢幻烤魚場|旺角

餐廳以粉紅色做主題~
—————————————
金湯酸菜烤魚
(可選江團魚/清江魚)
食完烤魚仲可以火鍋!!
加入蓮藕、蔬菜類等 一齊食🤍
—————————————

📍 旺角彌敦道726號19樓

————————————————————————

Overall 💗💗💗💗
2023-05-06 64 views
旺角有間充滿少女心嘅烤魚餐廳,食物質素好高!✨金湯酸菜烤魚酸菜酸味同金湯味道完美融合。魚肉爽嫩多汁。 魚肉喺烤製過程中完美地保持湯汁,望落非常多汁,令人垂涎欲滴。小麻小辣香得嚟好易入口。✨麻辣豬大腸豬大腸的質感也非常好,非常爽口。麻辣豬大腸辣度非常高,但同時帶有麻味同香料嘅香氣。✨B 仔翼尖辣雞翼尖辣度非常高,但同時帶有調味料嘅香氣。翅尖的內部肉質則鮮嫩多汁,非常惹味。📍Error19 夢幻烤魚場 (旺角)旺角彌敦道726號19樓
旺角有間充滿少女心嘅烤魚餐廳,食物質素好高!

✨金湯酸菜烤魚

✨麻辣豬大腸

✨B 仔翼尖

📍Error19 夢幻烤魚場 (旺角)
2023-05-05 61 views
Error19 夢幻烤魚場 (旺角)旺角彌敦道726號19樓川式口水雞川式口水雞是一道傳統的四川菜品,以其濃郁的口味和獨特的烹調手法而聞名。這道菜的色澤金黃,外皮酥脆,內裡肉嫩多汁,讓人一看就垂涎欲滴。其香氣濃郁,主要來自於烹調過程中使用的各種香料和調味料,包括花椒、辣椒、姜、蒜、醬油等等,這些材料的混合使得菜品的香味更加豐富。在口感方面,川式口水雞酸辣可口,辣味刺激,但不會過於辣,適合大多數人的口味。烹調過程中需要將雞肉煮熟後切塊,再加入各種調味料拌勻,使得每一塊雞肉都能充分吸收調味料的味道,讓口感更加細膩,入口即化。烹調川式口水雞需要高超的廚藝技巧和經驗,主要有煮、切、調味等多個步驟,需要耐心和細心地操作。烹調過程中,需要使雞肉熟透但不過熟,保持肉質的鮮嫩多汁,同時還要注意調味料的份量,使得口味達到最佳效果。總之,川式口水雞是一道美味的四川菜品,具有獨特的色、香、味和烹調手法。如果您喜歡口感豐富、香氣撲鼻的菜品,那麼川式口水雞絕對是您不容錯過的佳餚。
Error19 夢幻烤魚場 (旺角)

川式口水雞

2023-05-05 44 views
今日放假,和朋友逛街,由油麻地走到旺角。走到累了,就走去餐廳食下午茶。到了夜晚,大家在猶豫食西餐好,還是中餐好。突然,她心血來潮說想食Error19 夢幻烤魚場。我問她為什麼,她說早排她和她男朋友食過,環境和食物質素都滿意。所以想和我去食一食。結果,我們便朝着這間餐廳方向走……..金湯酸菜烤魚 辣度可選 名字叫金湯,的確職員送到面前時,烤魚的汁是微金黄色的。口感味道開胃醒神。酸菜和烤魚結合,味道匹配。肉質不腥,帶有微酸的。體型份量亦頗大條。牛小排 脂肪和肉的比例分佈均勻,紅紅白白橫間分佈得幾明顯。因為脂肪的比例和肉的比例參半,所以煮完都不會硬不會老。口感鬆軟。冷泡伯爵鮮檸檬紅茶冰涼感的檸檬紅茶,茶味濃,加上新鮮檸檬,飲完涼透心。

辣度可選

牛小排

冷泡伯爵鮮檸檬紅茶
冰涼感的檸檬紅茶,茶味濃,加上新鮮檸檬,飲完涼透心。
2023-05-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-05-05 30 views
🇭🇰旺角-Error19 夢幻烤魚場整體方面☑️員工服務態度友善,餐具乾淨,環境整潔,性價比高,喜歡川辣的朋友仔可以去!👅金湯酸菜烤魚(⭐9/10) 係勁多酸菜嘅烤魚啊😍所以酸味絕對足夠~魚係滑嫩的~配白飯食不錯喔👅麻辣小龍蝦(⭐8/10) 每碟嘅份量都唔少,而且都大大隻,蝦肉彈牙新鮮,仲有佢嘅麻辣味,小龍蝦亦都索哂麻辣味!!正啊~👅豆卜串(⭐8/10) 豆卜串浸晒喺啲酸菜入面勁索味,而且一串串好晒可以唔使浸好耐就拎上嚟食~~👅黑糖冰粉(⭐7/10) 食完熱辣辣既野,食呢個涼浸浸既冰粉就最正啦~~食落唔會過甜 又有甜野落口幾好👍🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址:Error19 夢幻烤魚場 (旺角)旺角彌敦道726號19樓
🇭🇰旺角-Error19 夢幻烤魚場

整體方面☑️

👅金湯酸菜烤魚(⭐9/10)

👅麻辣小龍蝦(⭐8/10)

👅豆卜串(⭐8/10)

👅黑糖冰粉(⭐7/10)

🎏地址:Error19 夢幻烤魚場 (旺角)
2023-05-04 37 views
大陸開關,不但可以返鄉下,又可以回大陸覓食。今日才知道香港有間又靚又有得食烤魚的餐廳。這餐廳都是和同事上班閒聊時,她告訴我的。事源我跟她說大陸開關,不如相約返去食下東西,周圍看看,順便可以拍照留念。她就告訴我,附近有間餐廳打卡都是美美的。然後放午飯,她便帶我去食一次。餐廳粉紅色做主題,眼看周圍都是粉色的,很吸引少女打卡。哈哈,所以我未食已經拿手機自拍了幾張相。我們叫了午市一人烤魚套餐,細鮮青椒烤魚$78,叫了小辣,所以感覺辣度適中。微辣,有刺激感,味蕾在青椒的刺激下,配白飯,很開胃。鱸魚烤得肉質嫩嫩的。青椒和其他調味料的味道滲入了肉質,很滋味尼。另外,套餐可以加錢追加小食。於是就加了$21,叫了個紅油抄手。這款辣中帶麻。外皮薄薄的。餡料豐富。21元已經有4隻,自我感覺很實惠。哈哈。

2023-05-02
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
Lunch
旺角彌敦道726成棟野都食餐廳, 我地兩個女仔胃口唔太大 但又想搵個舒適環境傾下計, 就揀左Error 19, 修面裝修全部都係粉紅色好靚, 連食物碟同餐具都好靚 💖同朋友兩個人黎食, 叫左個金湯酸菜烤魚, 金湯味道濃郁,酸菜嘅酸味啱啱好,味道好豐富; 佢可以揀唔同魚種, 我地揀左江團魚, 肉質非常鮮嫩,用金湯煮, 個味道同魚既鮮味好夾, 係一個pink pink環境食到咁傳統既粵菜好正~😚跟住叫左個麻辣豬大腸, 我地兩個都食辣勁中意! 口感爽脆,醬汁夠晒香辣, 同埋雖然係內臟但係洗得好乾淨, 完全冇腥味!😋最後叫左炸小饅頭當甜品, 口感勁鬆軟,點左煉奶好香甜😛

麻辣豬大腸

最後叫左炸小饅頭當甜品, 口感勁鬆軟,點左煉奶好香甜😛
2023-04-28 63 views
今日同屋企人拜完山之後諗住搵間餐廳食飯,突然阿妹話好想食烤魚。所以我就搵咗一間嚟我哋距離最近嘅烤魚店,估唔到竟然令我哋咁有驚喜😵首先梗係要直入我哋嘅主題啦,就係烤魚啦。因為要遷就妹妹嘅關係所以今次就揀咗一份唔辣嘅烤魚。佢哋可以有好多唔同款式嘅魚類俾我哋選擇👍🏻今次我哋就揀咗蕃茄味,估唔到喎入邊嘅蕃茄份量都幾多,所以味道真係夠晒濃郁。另外呢我爸爸好鍾意食鴨血㗎,佢話呢間餐廳竟然有鴨血可以單點,佢就即刻叫咗一份放落個鍋度烚完之後佢話覺得好滿足喎🤣果然男人食嘢真係冇乜要求😂有得食已經好開心。我媽咪呢就叫咗一個烤茄子🍆,佢話見好多枱客都有食所以自己都叫咗一份,估唔到烤得咁香口,佢話真係好值得叫嚟試吓。我自己呢最鍾意就係佢個杯打卡飲品-藍金橘梳打💜💙藍藍紫紫咁樣真係好夢幻啊,味道有少少酸酸甜甜嘅感覺,我覺得拎嚟消暑就啱晒啦

2023-04-21
Dinner
今日我嚐試左兩款菜式,分別係✨鮮青椒烤魚同❤️玫瑰梳打。先講講😚鮮青椒烤魚,呢份烤魚除咗滿滿嘅辣椒同青椒,仲有一條烤魚,魚肉鮮甜彈牙,而且個size都好啱,啱啱好食唔會太飽。烤魚嘅味道同青椒辣椒好夾,一齊食更加開胃,加埋啲白飯🍚就更加完美啦!再嚟講講🌹玫瑰梳打,呢個梳打飲品呈現淡粉紅色,好靚好靚,一飲落去味道香甜,帶有淡淡嘅花香,加上啲氣泡🫧,清新解渴,啱哂呢個天氣飲。總括而言,🤭今次嘅食評體驗都好正,特別係鮮青椒烤魚,好啱嘅份量同味道,令人回味無窮。玫瑰梳打都好啱飲,味道清新,啱哂呢個季節🌸。下次再黎一定會再食返鮮青椒烤魚同飲埋玫瑰梳打‼️
今日我嚐試左兩款菜式,分別係✨鮮青椒烤魚同❤️玫瑰梳打。