2023-04-02 400 views
本身係一個不太喜愛沾麵嘅人🍜覺得唔及得上沾麵咁好食,但係試過海老名沾麵之後,令我對沾麵多翻唔少好感😀餐廳座位唔算好多,基本上次次都要等位🪑🦥蝦汁蕃茄沾麵$99沾麵+番茄湯底+紫菜脆米🍅沾麵偏粗身有口感,掛汁後味道一流🤤唔夠仲可以按需要嘅重量追加💰番茄湯底入面有櫻花蝦、叉燒、溏心蛋、甘筍,溏心蛋入味之餘仲好流心🥚入面有好多番茄,番茄味係好濃郁!我比較中意食到一半嘅時候加清湯當湯麵食,食灑啲麵之後再飲埋剩底啲湯😋就咁飲個湯都覺得好正😍🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.8/5🌼懶住去指數:4.8/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤海老名沾麵 (長沙灣)長沙灣元州街213號美居中心20號舖
🦥蝦汁蕃茄沾麵$99

沾麵+番茄湯底+紫菜脆米🍅
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.8/5
🌼懶住去指數:4.8/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

2023-03-22 508 views
呢間嘢舖面簡約,個名細到你唔行埋去都唔知佢係咩名,我自己就唔太鐘意啲懶係神秘同高級嘅舖嘅🤣不過男友話佢食過一次唔記得佢咩味先再試下,平日晚上排隊20分鐘🫡蝦汁蕃茄沾麵🥫 💰99 ❤️‍🔥6.5/10分溏心蛋幾好,真係流心嘅,湯底有淡淡櫻花蝦味,麵煙韌有彈性好咬口🤩但好明顯食得出湯底係用咗大量茄膏,唔係新鮮蕃茄,唔expect依個價錢用料係咁🫠蝦汁醬油沾麵🍜 💰79 ❤️‍🔥7/10分第一啖食落去醬油味有啲淡,食到後面就覺得啱啱好,麵嘅口感同上個一樣〰️想吐嘈兩碗嘅肉都係五花腩咁,完全唔係叉燒,薄到呢😵‍💫而且食落都唔係好香豬肉味或炙燒味😵‍💫唔值依個價,唔值得等咁耐🫣

蝦汁蕃茄沾麵🥫 💰99 ❤️‍🔥6.5/10分

蝦汁醬油沾麵🍜 💰79 ❤️‍🔥7/10分

唔值依個價,唔值得等咁耐🫣
2023-03-11 589 views
🔥Follow IG : tastydailyhk海老名沾麵係深水埗都開業數年,平時經過睇到好多時候都要排隊,今次唔洗排隊就一於入去試下。鋪面好細,大概有10個座位左右,地下唔算乾淨。沾麵有3款口味,海老醬油 、味噌同埋番茄。今次揀左味噌同埋醬油海老醬油沾麵 💰79海老味噌沾麵 💰89每碗沾麵都配有一隻糖心蛋、筍同兩塊叉燒。叉燒肥瘦均勻,表面略為燒過。兩款湯底既蝦味都好香濃,中意蝦湯既朋友會好中意。醬油比起味噌冇咁鹹。麵底好大碗,麵質做到掛湯👍🏻糖心蛋醬油味同蛋味都好香,裡面亦都冇過熟保持到流心既效果 唔錯👍🏻整體水平都不過不失,但味道偏鹹,食完之後成晚都口乾。如果經過唔使排隊可以一試,始終深水埗比較少呢類型嘅舖頭。店員都好貼心有主動問需唔需要加湯👍🏻總評分:7/10食物:7/10環境:5/10服務:7/10🗺️地址:海老名沾麵 (長沙灣)長沙灣元州街213號美居中心20號舖🔥Follow IG : tastydailyhk
🔥Follow IG : tastydailyhk

鋪面好細,大概有10個座位左右,地下唔算乾淨。

沾麵有3款口味,海老醬油 、味噌同埋番茄。
今次揀左味噌同埋醬油
海老醬油沾麵 💰79
海老味噌沾麵 💰89

每碗沾麵都配有一隻糖心蛋、筍同兩塊叉燒。
叉燒肥瘦均勻,表面略為燒過。

麵底好大碗,麵質做到掛湯👍🏻

店員都好貼心有主動問需唔需要加湯👍🏻

🔥Follow IG : tastydailyhk
海老醬油沾麵
海老味噌沾麵
海老醬油沾麵
又到 👦🏻 搵麵食既時間~𝖡𝗈𝗈𝗄 𝗆𝖺𝗋𝗄 左呢間被喻為隱世人氣沾麵店餐廳主打三款口味的蝦汁沾麵分別是醬油、味噌、蕃茄 🍅🍅🍅餐廳門前裝修非常低調 其實有招牌 但超迷你內裡吧枱座位唔多 有時需要排隊入座⭐️ 特製烏賊炸玉店家安排既前菜 口感脆卜卜🍜 蝦汁醬油沾麵 𝖧𝖪𝖣𝟪𝟫醬油味道較突出 🍤 蝦味好似被蓋過 比較淡味湯的質地較厚身 麵條煙韌有咬口 掛湯力高配上一隻流心蛋 兩大塊叉燒仲有櫻花蝦 香蔥等 整體配料好豐富👍🏻🍜 蝦汁蕃茄沾麵 𝖧𝖪𝖣𝟫𝟫足料蕃茄加上蝦油 湯底十分濃稠唔知係未太多蕃茄(膏) 🍅🍅🍅 湯底味道好酸蝦味 🦐 不似預期⋯⋯食開酸野 👧🏽 食左一半就放棄了食沾麵 最緊要就係湯底 同 麵底今次麵底就合格了 但湯底就真係失望如果屬於重口味既朋友仔 不妨一試😂海老名沾麵 (長沙灣)🍴長沙灣元州街213號美居中心20號舖𝖳𝖺𝗌𝗍𝖾 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖲𝖾𝗋𝗏𝗂𝖼𝖾 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖣𝖾𝖼𝗈𝗋 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖧𝗒𝗀𝗂𝖾𝗇 ♥︎♥︎♥︎♡♡𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♡♡

又到 👦🏻 搵麵食既時間~
𝖡𝗈𝗈𝗄 𝗆𝖺𝗋𝗄 左呢間被喻為隱世人氣沾麵店
餐廳主打三款口味的蝦汁沾麵
分別是醬油、味噌、蕃茄 🍅🍅🍅
餐廳門前裝修非常低調 其實有招牌 但超迷你

𝖣𝖾𝖼𝗈𝗋 ♥︎♥︎♥︎♡♡
𝖧𝗒𝗀𝗂𝖾𝗇 ♥︎♥︎♥︎♡♡
𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♡♡
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
特製烏賊炸玉
2023-01-25 828 views
小弟非常鍾意食沾麵多年前拉麵陳(本店老闆)係深水埗開左幾間拉麵沾麵 各有特色 有唔少慕名而來的捧場客本店嘅蝦沾曾經係我至愛自從兩年前質素下降後 一直都唔敢再試….近日得知店鋪經過裝修 打算重臨舊地叫左碗蝦味增沾麵同蕃茄蝦沾個人食沾麵會先試麵條有冇麥香但呢間食左咁多年都知 重鹼水味 不過勝在夠粗夠爽彈麵條合格 而且師傅甩水步驟無馬虎湯底夠熱 可惜湯底大不如前 櫻花蝦欠奉之外 湯底濃厚但蝦味極淡3/10另一碗蕃茄蝦沾,湯底濃厚 偏咸 偏酸重點係無蝦味 毫無蝦味幻想下係茄膏湯底就可以味道0/10總結:想排隊兼中伏就黎啦
小弟非常鍾意食沾麵
本店嘅蝦沾曾經係我至愛

自從兩年前質素下降後 一直都唔敢再試….

近日得知店鋪經過裝修 打算重臨舊地

麵條合格 而且師傅甩水步驟無馬虎

湯底夠熱

可惜湯底大不如前 櫻花蝦欠奉之外 湯底濃厚但蝦味極淡

3/10

另一碗蕃茄蝦沾,湯底濃厚 偏咸 偏酸

重點係無蝦味 毫無蝦味

幻想下係茄膏湯底就可以
味道0/10

總結:想排隊兼中伏就黎啦
2023-01-25
2023-01-07 870 views
唔好盡信廣告、IG、或KOL嘅介紹,呢間沾麵我覺得唔專業亦唔值得排隊食嘅拉麵。細細嘅店舖可以坐8-10個人,但店內職員安排座位好有問題,前一批客走咗6個,兩個兩個咁走,佢等埋一次過然後再安排另一批6個人入去。我開頭諗點解唔俾客入去,後尾入到去坐低就知,係個廚房處理唔切,相比起其他專業拉麵店,個廚房職員手腳非常慢,煮好哂麵,煮好湯,共6碗,佢逐張單對要放咩材料,啲湯及麵嚟到時已經凍哂。我唔係嚟食冷麵,沾麵我都想食啲湯係熱嘅。灣仔有一間沾麵,佢會問你要熱湯熱麵定係熱湯凍麵,有得俾你揀。唔係呢度咁,灘凍你碗麵。結論係:唔洗試。叫咗加紫菜,坐低冇耐就俾呢樣嘢我,個碟好肉酸。朋友加咗蝦,個賣相係咁有個男師傅,再俾兩個麵你,但唔係同啲湯一齊上檯,幾有趣,完全唔尊重沾麵及食客。我碗沾麵,你睇個碗及碟,再睇埋啲灘暖哂,一啲都唔滾,去到咁,對一個對食係有要求嘅人嚟講,已唔想食。朋友叫嘅蕃茄湯底,我問朋友呢個係咪蕃茄汁,佢過似煮到好濃好杰嘅蕃茄膏,總之佢唔係同你煮埋一齊,而係用同一湯底再加一個蕃茄汁/膏上去。

結論係:唔洗試。

叫咗加紫菜,坐低冇耐就俾呢樣嘢我,個碟好肉酸。

朋友加咗蝦,個賣相係咁

2023-01-03
2023-01-02 566 views
✍︎︎專門食蝦汁沾麵嘅小店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐牌只有3個口味(醬油,味噌,蕃茄)同1個期間限定口味首先會有一個紫菜天婦羅脆脆,店員話係就咁包住食就得,唔好放入沾麵到呀蝦汁醬油沾麵 $79湯汁好濃郁好香,雖然上枱會俾紅色蝦油嚇親,但係唔洗俾佢嚇親!沾麵預咗會油膩少少🤏🏻而且加入櫻花蝦特別香口麵條硬身煙韌配菜有兩片叉燒,一粒溏心蛋,幾塊荀片,十分足料枱上有山葵醬汁,加入後又係另一個層次!店員最後會加入清湯,加湯後蝦湯更加鮮味好飲(´▽`)❥座位只有10個左右••••••••••••••••••••••••••••••🔎海老名沾麵 長沙灣元州街213號美居中心20號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
專門食蝦汁沾麵嘅小店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
餐牌只有3個口味(醬油,味噌,蕃茄)同1個期間限定口味

蝦汁醬油沾麵 $79
沾麵預咗會油膩少少🤏🏻
而且加入櫻花蝦特別香口
麵條硬身煙韌
配菜有兩片叉燒,一粒溏心蛋,幾塊荀片,十分足料

枱上有山葵醬汁,加入後又係另一個層次!

店員最後會加入清湯,加湯後蝦湯更加鮮味好飲(´▽`)

❥座位只有10個左右
🔎海老名沾麵
  • 蝦汁味噌沾麵
  • 蝦汁醬油沾麵
  • 蝦汁蕃茄沾麵
今日要去長沙灣做嘢,長沙灣不嬲都多美食,今次搵到一間相當有名氣既隱世沾麵店。店舖裝修相當日式,全店座位L字型排開,位置唔多,大約只有10個。如果同朋友一齊嚟,可能要等耐少少~今日咁啱食飯時間前黎到,唔洗排隊(≧∇≦)到我食完走已經見到有十幾人排緊嚕~蝦汁蕃茄沾麵($99)一坐低就送上紫菜脆米,味有少少似紫菜天婦羅,少食多滋味👍🏻佢地既湯底非! 常!濃!郁 ! 蕃茄🍅味重,同埋食到茄蓉,酸酸甜甜好開胃~最重要既仲會食到櫻花蝦🦐味(。ì _ í。)絕對不止是蕃茄湯底咁簡單! 蕃茄令蝦味提鮮左好多,鮮甜味湧出嚟,真係好正!🍜麵條即叫即煮,放上枱係熱辣辣,飄晒煙o(≧v≦)o 麵條偏粗同硬,但掛湯一流(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)邚講有口感又煙韌! 叉燒肥瘦適中,相對薄身,但燒得好香口惹味(*ˉ︶ˉ*)平時嘅拉麵舖大多數俾半隻蛋,呢度有足一隻,開心! 真係堅流心架! ! (≧∇≦)抵讚! 食完沾麵,大家通常會點處理湯汁? 呢度好歡迎大家加上清湯,咁湯咁飲~食飽飽真係好滿足⸜❤︎⸝ 另外,餐廳有水提供,不過就係自助形式,大家要自己照顧自己啦~

蝦汁蕃茄沾麵($99)
一坐低就送上紫菜脆米,味有少少似紫菜天婦羅,少食多滋味👍🏻

2022-12-21 382 views
之前已經來過不過昨晚再食咗一次其實這間店舖位於住宅區, 不過就沒有門牌只有一塊很有日本味道的門口布. 店內座位最多只能容納10名顧客沾麵的選擇也不多, 基本上只有三至四種同埋可以選擇加配料或其他. 沾麵和拉麵是很不相同的, 我本身比較喜歡湯麵所以沾麵亦不是我最佳的選擇. 始終要大口大口喝湯才是味道當然食完沾面之後可以加滾水落汁嗰度, 你可以把它們全部飲晒, 不過始終和湯麵有很大的距離這間舖頭仔長期有人排隊, 相信都係識食之人長期的光顧吧; 我本身亦好支持這一種很有性格的小舖頭. 繼續努力吧
之前已經來過不過昨晚再食咗一次

2022-12-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-12-17 473 views
蝦汁味噌沾麵 (加麵底)*Time : DEC 2022, Lunch*Price : $107-HKD *Place : 海老名沾麵*Review : 又是一間長年人氣沾麵小店,通常都要排隊等位,鋪面其貌不揚,店內坐位很小,很有日本舊式麵店的感覺- 蝦汁味噌沾麵:此店菜單只有3款沾麵,外加限定的蠔拉麵,沾麵湯底都是蝦汁,滿滿櫻花蝦的甜味,味道濃烈但又不嗆喉,質地像濃忌廉湯,配上這裏彈牙的拉麵,口感順滑,湯汁亦更能夠混合麵條,配料方面,火义燒比較薄,表面有烤過的,好能夠帶出湯的鮮味。整體是好評的,份量不錯,麵條的質地好,而且湯的味道一流,難怪長年都很有人氣海老名沾麵地址 : 長沙灣元州街213號美居中心20號舖

蝦汁味噌沾麵

蝦汁味噌沾麵 (加麵底)

*Time : DEC 2022, Lunch
*Price : $107-HKD
*Place : 海老名沾麵

海老名沾麵
地址 : 長沙灣元州街213號美居中心20號舖
一直以黎,日本除左拉麵文化殖根香港外,近年香港亦興起另一種吸引人的日本麵類-「沾麵」。根據不同高手們的解釋,沾麵原來係日本只系興起左大概十至二十年左右;而且由拉麵的食法引申出來(有錯的話歡迎高手們指正)。所以部分對拉麵十分喜愛的日本人,其實頗為討厭沾麵。不過,對於日本文化了解甚淺的小弟黎講,其實都系個句老土說話:「英雄莫問出處;好味ge野『有麝自然香』。」而且小弟未接觸過沾麵,自然要搵機會奢侈一番。網路上眾多高手介紹過唔同地區的推介,其中小弟身處的九龍,就有呢間排隊小店-「海老名沾麵」。「沾麵」最主要ge特色,在於自己將麵夾過去碗「湯/汁」度,然後再夾起麵黎食。要搵正宗沾麵,當然可以趁而家開關﹑「返鄉下」自己摸索,碰碰運氣,看看搵唔搵到間令自己滿意ge;但系好似小弟無乜「銀兩」,又想嘗鮮的話。呢間主打海老(蝦)沾麵的著名小店。可能系其中一個好選擇。店舖面積非常細,而且門面無寫明店名「海老名沾麵」,但都無損D熟客、高手們前黎排隊的決心;而且環境算乾淨企理,服務員頗為細心。顧名思義,呢間小店其實只有櫻花蝦沾麵,不過有味僧、醬油同埋番茄味道選擇;小弟第一次幫襯,揀左味僧版本。之後可以自己加錢
「英雄莫問出處;好味ge野『有麝自然香』。」
而且小弟未接觸過沾麵,自然要搵機會奢侈一番

海老味僧沾麵(追加)

顧名思義,呢間小店其實只有櫻花蝦沾麵,不過有味僧、醬油同埋番茄味道選擇;小弟第一次幫襯,揀左味僧版本。之後可以自己加錢追加配料同飲品;小弟誤會左無半熟蛋,所以呢次追加隻「玉子」(不過呢個誤會反而令小弟因禍得福,食左兩隻唔錯ge蛋)。
小店ge沾麵,比起一般拉麵粗身,外表望落平平無奇(可能小弟唔識野
),但系夾起D麵過去碗「蝦湯」個時,終於見識到乜野叫做「掛汁」。沾麵撈落碗汁之後,麵條沾上蝦湯所顯現的蝦紅色(而且唔「甩色」),極度吸引小弟眼球;食個啖麵ge時候,麵條充滿蝦湯的味道,兼且麵條尚算彈牙,唔會太淋
(小弟比較喜好煙韌ge粗身麵條)。食落去只需要一個字形容當下感覺-「爽」

至於「蝦湯」本身分量唔算大碗,叉燒同埋筍量唔算多,又唔算大舊(但系半熟蛋反而成隻上);遇著小弟呢種比一般人大食的「為食鬼」,有D唔夠喉(一般人的話應該岩岩好)。
最後,小弟忍唔住連埋蝦汁全清

埋單出去,價錢屬於香港拉麵、沾麵店的正常價位;作為沾麵入門,呢間真心唔錯,下次幫襯個陣,可以看看應該加D乜野配料。
2022-12-10
30 Minutes (Dine In)
好饞好饞沾面! 忍不住就過來探店了中午12點開始營業 我12點半到的 已經開始要排隊啦 不想排隊的 可以早點來噢 還有蠻多人開車過來吃/打包的 排隊前可以先進門跟服務員拿號 幾位會給你幾張 還有一支筆 選好等服務員來收就可以啦 我另外點的生蠔拉麪^在菜單上沒有 是小姐姐收的時候 我直接跟她點的 蝦汁番茄沾面^99HKD嗜酸口的我怎麼會錯過這個番茄口味的沾面呢? 先說結論 個人覺得一般沾面的面用的是我喜歡的粗麪 熟度剛好(帶韌勁) 而且很掛湯汁 不會覺得沒有味道 湯汁油脂很豐富 而且非常濃郁 很熱(點贊)! 帶有番茄的酸 🍅味道挺突出的 但蝦味不是特別突出 整體味道還可以 湯汁的料很足 有豚肉(叉燒) 溏心蛋 小蝦米 筍… 豚肉不是特別新鮮的味道;溏心蛋的溏心非常優秀 但是蛋白的質地感覺泡醃汁裏太久了(生蠔拉麪的溏心蛋比較好)搭配天婦羅和海苔一起吃 口感很豐富生蠔拉麪^128HKD好像每天有限定 不過我不是特別執著這種 有就吃生蠔是先煎了一下的 很香 味道不錯 湯頭非常的鮮 鹹度剛好 可以撈到很多細碎的小海鮮 裙帶菜在這個拉麪里很解膩!拉麪我也喜歡~ 整體還是偏濃郁口 非常有飽腹感
好饞好饞沾面! 忍不住就過來探店了

好像每天有限定 不過我不是特別執著這種 有就吃

生蠔是先煎了一下的 很香 味道不錯
湯頭非常的鮮
鹹度剛好 可以撈到很多細碎的小海鮮
裙帶菜在這個拉麪里很解膩!拉麪我也喜歡~
整體還是偏濃郁口 非常有飽腹感

總體來說我個人最喜歡蝦汁番茄沾面裏粗麪的texture 和生蠔拉麪的湯頭

在我吃過的拉麪和沾面中 味道不算特別驚艷 但還可以

环境:
小小的~ 就很經典的拉麪店裝修和佈局 開放式廚房 茶水自助 非常貼合我這樣的社恐

服务:
還挺好的 交流不多 但該有的服務不會少
2022-11-05
30 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
生蠔
  • 广岛蚝拉面
  • 面条
2022-12-08 176 views
呢間隐世小店真係唔認真睇就好易錯過,門面細細,招牌細細,店內座位都係得七八個,lunch 時間真係會大排長龍,但係翻枱速度都快嘅。佢嘅招牌真係好得意,連使用日本蛋嘅牌都大佢好多。既然叫得海老名,海老又點會差呀,佢最出名嘅就係海老沾麵,佢個湯底真係飲得出由好多蝦熬出嚟,蝦油出曬嚟,飲得蝦嘅鮮味同香味,再配埋頗有咬口嘅沾麵,真係配合得天衣無縫。食完沾麵後,佢會幚你加清湯,令你將海老湯底一滴不漏咁樣飲曬落肚。除咗呢個基本海老沾麵,佢都有推出限量嘅金蠔沾麵,鍾意食蠔嘅唔好錯過啦

2022-09-23
$80 (Lunch)
以前的佔了一半湯都唔夠熱😢而且食到中途好油膩所以對沾麵觀感一般.但呢一間的確令小妹改觀🥸分別去左2次而且最近已換上新裝修所以門面係有唔同可以睇返圖10🤓. 餐廳門面好低調.但認人龍就會搵到😂😂.第一次食先發現原來每日提供10碗蠔拉麵🦪決定二訪➿廣島蠔拉麵 🦪蠔拉麵係海老名限定拉麵.每日大概10碗左右.見到師傅先將蠔煎到金黃.再有煎過既京葱.湯底見到師傅剪碎廣島蠔🦪放入湯底所以食到尾段係會食到蠔肉.每個步驟都用心製作所以等待時間比沾麵耐少少成碗麵材料豐富.蠔肉都飽滿.而且份量都多.湯底蠔味唔算濃郁.因為湯底用左菜同魚去熬製.口味好鮮甜.配料有溏之蛋🥚.肉碎.柚子.海帶同煎香大蔥.食到一半湯底混合配料.湯底更有層次.如果麵底可以選用幼身直面口感會更好🍜➿蝦汁蕃茄沾麵🦐🍅食沾麵好怕會好油膩.所以揀蕃茄蝦汁🍅🦐湯底好濃稠.蝦味都突出.有驚喜.湯底用新鮮蝦同豬骨煮成.食到有酸甜既鮮茄粒.就咁飲都唔會好濟.而配料有兩塊燒叉燒.櫻花蝦,糖心蛋.蔥.醃筍.海老名沾麵各款有附有糖心蛋.煮到好流心🤩幾款麵價錢都唔過$100重有埋溏心蛋.內心默默加分了🥰雖然地方比較逼但流轉量快.唔會排好耐.等麵期間亦提供紫
➿廣島蠔拉麵 [限量]🦪
➿蝦汁蕃茄沾麵🦐🍅
廣島蠔拉麵

幾款麵價錢都唔過$100重有埋溏心蛋.內心默默加分了🥰雖然地方比較逼但流轉量快.唔會排好耐.等麵期間亦提供紫菜同脆脆做小食
➿蝦汁蕃茄沾麵 HKD 99
➿廣島蠔拉麵 HKD 128
(.❛ ᴗ ❛.) foodiepoison
👩‍🍳  整體味道: 8/10
💸  性價比: 9/10
📸  打卡指數: 7/10
🤵🏼  環境服務: 7/10
🤔  推薦指數: 8/10
Other Info. : 蠔拉麵係海老名限定拉麵.每日大概10碗左右.
2022-11-10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2022-11-11 440 views
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕🌕咁出色既沾麵,係香港都好難搵到第2間,佢個湯超入味,d麵粗得黎又煙煙韌韌,成set配合得天衣無縫,食完一啖,會想繼續食第2啖🤤所以呢間野成日都要排隊😂🎈環境:🌕🌕🌕🌑🌑有少少迫,肥少少都覺得有🤏🏻🤏🏻壓迫感,都算乾淨,好有漫畫日本拉麵店既感覺😊🎈服務:🌕🌕🌕🌑🌑食物上菜速度都快,門口差唔多排到你嘅時候,職員會比定餐單你選擇,加快流程👍🏻有自助水飲,哈😂🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕個麵真係好好食,一定會回購❤️❤️❤️
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕🌕

🎈環境:🌕🌕🌕🌑🌑

🎈服務:🌕🌕🌕🌑🌑

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕
個麵真係好好食,一定會回購❤️❤️❤️