2024-05-31 0 views
伏香港服務業務表表姐 ,可一不可再,永不光顧!身處旺角中心區,此餐廳的惡劣服務態度,真係港味代表..!因位置方便,無論本地人同遊客都會到訪的本地茶餐廳,此餐廳致力爛服務文化推廣到極點:一,小心地滑,豐富油脂鋪地下,溜冰場一樣 二,金毛阿姐,送餐用力掉落枱面,十分晦氣,好似俾乞兒咁。三,重點特色所在,全部侍應都會鬧人,包括落單 ,尤其是收銀阿姐表情凶狠,吾滿意同公司講吾好同我講,一副關我鬼事嘅嘴臉。四,經理努力鬧員工 ,站左門口向水吧位置破口大罵,全場客人陪鬧。五,各位待應姐姐被鬧,心情當然煩燥,向住客人態度更差勁,遇上客人不悦反駁,姐姐們就大聲叫經理然後行開。六,早晨時間 。半場空置,仍堅持要搭枱(併桌),為公司提高成本效益,同時成功令客人反面。總結,食得落你就去食啦…

香港服務業務表表姐 ,可一不可再,永不光顧!
身處旺角中心區,此餐廳的惡劣服務態度,真係港味代表..!

一,小心地滑,豐富油脂鋪地下,溜冰場一樣

二,金毛阿姐,送餐用力掉落枱面,十分晦氣,好似俾乞兒咁。

總結,食得落你就去食啦…
  • 小心地滑
  • 預備俾待應鬧
2024-05-26 42 views
今晚同朋友喺旺角睇完戲都成11點幾😌有啲肚餓就直接去食宵夜☺️呢間喺旺角新之城樓下嘅龍城冰室,平時晏晝經過見到都要排隊🤪即使依家嚟到都仲有好多人喺度食野傾偈!鮮銀芽蝦球泡飯用左肥美鮮蝦球、銀芽、勝瓜做餸😌蝦球食落口感爽脆、仲有成五隻咁多😍勝瓜清甜、濃郁嘅龍蝦湯底泡飯真係幾好食😋鐵板招牌黑椒牛柳配意粉同黑椒汁🐮牛柳厚實叫五成熟剛好保留了肉質鮮嫩滑🫶搭配上濃郁馥醇的黑椒汁令人口齒留香🤤意粉軟硬度適中👍餐湯羅宋湯飲落酸味味令人好開胃😊西蘭花炒龍躉球炒得幾有鑊氣😌西蘭花保持爽脆口感,龍躉片厚切啖啖肉😊一啲都唔孤寒👍龍躉皮充滿骨膠原,調味恰到好處,不會過鹹油膩👍飲品叫做港式凍咖啡及熱檸水

鐵板招牌黑椒牛柳配意粉同黑椒汁🐮
意粉軟硬度適中👍
餐湯羅宋湯飲落酸味味令人好開胃😊

西蘭花炒龍躉球炒得幾有鑊氣😌
調味恰到好處,不會過鹹油膩👍

飲品叫做港式凍咖啡及熱檸水

• 海鮮湯龍躉泡飯
2024-05-25 19 views
一入去已經冇人理 等左陣有個黑面呀姐指我地去張枱 坐低叫野食啦 條友勁唔耐煩咁:講numberok 咁講number囉 全程黑面黑到以為佢同我有仇一路食一路有一隻隻飛黎飛去 打死左2隻食完出黎隻腳勁痕野食係好茶廳質素囉 搞唔掂
一入去已經冇人理 等左陣有個黑面呀姐指我地去張枱
坐低叫野食啦 條友勁唔耐煩咁:講number
ok 咁講number囉 全程黑面黑到以為佢同我有仇

一路食一路有一隻隻飛黎飛去 打死左2隻
食完出黎隻腳勁痕
野食係好茶廳質素囉 搞唔掂
2024-05-14 32 views
Feeling a bit dizzy after doing my shopping in Tsim Sha Tsiu. Had to hop off the train for food. I googled the closest restaurant to me. It lead me to this restaurant I ordered french toast with peanut butter and grilled Japanese tenderloin The French toast was served right after I placed my order. Thought it wouldn’t be fresh but the toast was so fresh and crispy!! The tenderloin was so tender but not well done! Otherwise it’d be overcooked to my taste. So many people. Basically full house

2024-05-10 38 views
大家好今晚去了旺角龍城冰室這間店位於旺角地鐵站旁邊新之城隔離人流都幾勁既位置 人都好多因為佢有一個咖喱吉列豬扒飯好似幾正我就點了一個這個咖喱似係屬於比較濃郁既馬來咖喱食得出有椰漿同好多馬來香料果種也唔會太辣好易入口豬扒方面足足有兩塊甘多加埋比我手掌仲大少少炸得好香脆仲有兩件幾腍既薯仔可以送咖喱添另外這個飯仲可以加$6 配埋凍擰茶因為菠蘿包似乎都係呢度既特色再叫多個榴槤菠蘿包菠蘿包都幾大個 菠蘿皮好脆切開菠蘿包都真係有榴槤餡料係裏面另外一提這間店位於旺角中心地帶但服務員既姐姐都好有禮貌唔會好急操服務唔錯
大家好

服務唔錯
2024-05-07
凍檸茶
2024-05-08 38 views
龍城冰室一向都是自己在旺角的飯堂,無論食物質素還是員工嘅工作效率都非常高,上菜速度快,今晚自己一個食飯,由於晚飯時間尚早,吾洗等位就入到座。天氣悶熱,選左海鮮湯龍躉泡飯 ,同埋菠蘿包,飲品就選咗凍檸茶。 先來菠蘿包,菠蘿包一貫水準,包微暖,酥油皮脆口,是好好的餐前小食。跟著到海鮮湯龍躉泡飯,一來見到泡飯上面有3大嚿龍躉肉、好多勝瓜同雜菌,好足料。海鮮湯係龍蝦湯的味道,好飲又暖胃,龍躉肉泡過油,魚肉肉質彈牙香口,泡飯易入口連埋其他配料,不知不覺已經食晒成碗,份量充夠,簡單滿足的一餐。😋😋
海鮮湯龍躉泡飯
Dining Offer
Tasting Event
海鮮湯龍躉泡飯
2024-05-06 40 views
好耐都冇食過港式味道鐵板餐。網上翻查資料,見到旺角#龍城冰室 評價唔錯,決定就黎呢邊試試。餐牌選擇眾多,種類有煎炒煮炸煲等,連小菜都有。鐵板餐都系$100左右 ,特飲都只係加$9。招牌鐵板黑椒牛柳配黑椒汁 $118牛扒係好淋身, 7成熟加黑椒汁,味道更勝一籌,呢度嘅扒都係淋身有口感,仲包埋餐湯,餐包,鍾意食淋身扒一定唔好錯過!鐵板照燒鰻魚雞扒$108雞扒相信燒左一陣,不過肉質都仲好嫩滑,而且大大件勁抵食,唔食牛嘅朋友都絕對推介,仲有塊鰻魚食!!雜果冰+9紅豆冰+9 店家坐落於旺角鬧市區域,座位寬闊,坐得舒適,百零蚊食得好飽,晚市時間已經開始滿座,好快就現人龍,預留時間等位。
招牌鐵板黑椒牛柳配黑椒汁 $118
鐵板照燒鰻魚雞扒$108
雜果冰+9
紅豆冰+9
2024-05-06 25 views
咖喱香煎牛脷飯 $69馬來咖喱正常嘅有d「結」,不過牛脷煎過咗火,都幾乾幾柴🥴另叫檸檬茶,茶好淡冇乜茶味。店員雖然好忙,不過服務態度ok嘅。特別溫馨提示:餐廳地下好油好滑,要小心哦😅
咖喱香煎牛脷飯 $69

馬來咖喱正常嘅有d「結」,不過牛脷煎過咗火,都幾乾幾柴🥴

另叫檸檬茶,茶好淡冇乜茶味。

店員雖然好忙,不過服務態度ok嘅。

特別溫馨提示:餐廳地下好油好滑,要小心哦😅
$90 (Lunch)
2024-05-03 30 views
果日有d忙, 做完野返到旺角附近已經好晏心念念想食龍城以前係觀塘開果時已經有幫襯開, 野食質素係好正的過黎旺角呢間, 人流好多好旺不過衛生係差少少, 就算佢地keep著拖掃地, 都會見到有d野食跌左落地下我去到已經係11點左右有宵夜食不過我個人鍾愛食和風牛柳轉意粉牛柳量黎講真係唔少而且味道不錯, 好岩我口味雖然旺角而家開左紅x, 但龍城始終係我首選其實佢都仲有其他野食我會之後再試, 有機會再寫多d佢個酸菜魚我見d人食得好滋味但係我一個人就無嗌之後睇返餐牌先知原來係有一人份量
果日有d忙, 做完野返到旺角附近已經好晏心念念想食龍城
以前係觀塘開果時已經有幫襯開, 野食質素係好正的

過黎旺角呢間, 人流好多好旺

我去到已經係11點左右有宵夜食
不過我個人鍾愛食和風牛柳轉意粉
牛柳量黎講真係唔少
而且味道不錯, 好岩我口味
雖然旺角而家開左紅x, 但龍城始終係我首選

其實佢都仲有其他野食我會之後再試, 有機會再寫多d
佢個酸菜魚我見d人食得好滋味
但係我一個人就無嗌
之後睇返餐牌先知原來係有一人份量
和風牛柳意粉
2024-04-22
和風牛柳意粉
2024-05-03 17 views
香港人最鍾意就係食茶記,有6間分店嘅龍城冰室長期爆棚,分店包括在觀塘、旺角、尖沙咀、銅鑼灣等非常就腳👍🏻今日咁崎約左朋友去旺中行街,行完就立即去醫下肚仔~⋄食物款式種類非常多~有小食、現焗麵包、炒粉麵飯、小菜、燒味,炸物、川菜等,應有盡有,未能盡錄😍食物質素挺好,價錢親民,環境舒適有很多卡位🛋️====—====—====—====—✦ 麵包 ✦🥯🧈招牌冰火菠蘿油($14)麵包是現場烘焙,新鮮出爐😛招牌冰火菠蘿油結合了冰涼的凍油與熱騰騰的菠蘿包,冰火交融,口感豐富👍🏻⋄✦ 小食 ✦🐷🥗香煎豬扒包配沙律($38)豬扒煎得香脆多汁,麵包軟熟,搭配新鮮的沙律,口感鮮美😝—🍗🍟脆炸雞髀配薯條($39)雞髀炸得酥脆,雞肉嫩滑,搭配香脆美味薯條非常滋味😙 ⋄✦ 龍城辣辣一人套餐 ✦🐟招牌酸菜魚($88)配白飯🍚|附送熱飲|凍飲加$3|特飲加$9酸辣烹煮的湯汁搭配酸菜,酸辣開胃,充滿風味,魚肉鮮嫩,非常開胃。⋄✦ 皇牌鐵板套餐 ✦🥘美式雜扒(豬、牛、雞、紐倫堡腸、煙肉)($108)配黑椒汁🖤配香酥丹麥多士🍞|意粉🍝|附送熱飲|凍飲加$3|特飲加$9以鐵板盛住,上桌時餐滋滋作響,各種肉類烤出美味的香氣,

====—====—====—====—
✦ 麵包 ✦
🥯🧈招牌冰火菠蘿油($14)

✦ 小食 ✦
🐷🥗香煎豬扒包配沙律($38)

豬扒煎得香脆多汁,麵包軟熟,搭配新鮮的沙律,口感鮮美😝

🍗🍟脆炸雞髀配薯條($39)

雞髀炸得酥脆,雞肉嫩滑,搭配香脆美味薯條非常滋味😙

✦ 龍城辣辣一人套餐 ✦
🐟招牌酸菜魚($88)

配白飯🍚|附送熱飲|凍飲加$3|特飲加$9

✦ 皇牌鐵板套餐 ✦
🥘美式雜扒(豬、牛、雞、紐倫堡腸、煙肉)($108)
配黑椒汁🖤
配香酥丹麥多士🍞|意粉🍝|附送熱飲|凍飲加$3|特飲加$9

以鐵板盛住,上桌時餐滋滋作響,各種肉類烤出美味的香氣,搭配黑椒汁更加提升了風味😙配香酥丹麥多士酥脆香口,意粉爽口,非常滿足😍

✦ 冰室飲品 ✦
🧋凍咖啡(套餐加$3)
凍咖啡是非常受歡迎的飲品😆

✦ 冰室特飲 ✦
🍹雜果賓治(套餐加$9)

配合多種水果,是正宗餐廳雜果賓治味道👅
====—====—====—====—
📌店名:龍城冰室’
📍地址:旺角亞皆老街65號旺角新之城地舖
2024-04-12
2024-04-21 45 views
食過兩次,一次帶阿媽去食,食物味道還好,某些樓面態度差到爆,第一次知道原來服務行業還可以鬧客人痴線😅冇惹佢,鬧我就算,鬧嘅係自己父母。脾氣差到呢⋯唔知仲以為佢係顧客我哋要氹住佢服務佢,好心啦,躁底就唔好做啦。最後都係經理出面道歉,自己匿埋鬧完就走。
2024-04-19 49 views
今日喺旺角食晚餐喺旺中行完街見到呢間冰室就搵咗呢間冰室食晚餐餐廳入面有好多客人我喺出面等咗幾分鐘就有位坐餐廳嘅食物類型好豐富👍🏻有韓式、日式、中式、西式、咖哩等等🤤相片睇落好吸引🤤🤤最後我揀咗餐廳推薦嘅菠菜汁焗魚柳飯嘢飲就揀咗最愛嘅紅豆冰🤤等咗一陣 先上嘅係紅豆冰🤤奶味好濃 仲有好多紅豆喺底味道都唔錯 飲落唔會好甜👍🏻平時喺其他餐廳都有食魚柳焗飯但多數都係焗芝士或者白汁今次見到餐牌上面菠菜汁焗魚柳飯有推薦嘅標誌所以就想試下到底菠菜汁焗魚柳飯好唔好食☺️結果菠菜汁焗魚柳飯味道好正👍🏻上面鋪滿芝士 同埋飯底係炒飯而且雖然餐牌上寫係菠菜汁 但其實佢都有放好多菠菜係面鍾意食菠菜嘅人就會覺得呢個飯好正🤤
今日喺旺角食晚餐
喺旺中行完街見到呢間冰室
就搵咗呢間冰室食晚餐

餐廳入面有好多客人
我喺出面等咗幾分鐘就有位坐
餐廳嘅食物類型好豐富👍🏻
有韓式、日式、中式、西式、咖哩等等🤤
相片睇落好吸引🤤🤤

而且雖然餐牌上寫係菠菜汁
但其實佢都有放好多菠菜係面
鍾意食菠菜嘅人就會覺得呢個飯好正🤤

2024-03-17 238 views
今日中午過左旺角嗰頭,試下呢間。辣水魷麵成個idea係好的,水魷發得十分好、算幾入味,爽口又彈牙,但個汁可以再改善下,係帶點柱侯咖哩既味道,或者可以加少少蘿蔔或肉類去煲增加鮮甜味。但另外嗰個拼左榨菜肉絲,搞到湯底咸到Gg個焗豬又係一般,炒飯底係就係粒粒分明,但就十分乾,可能因為預先炒好一大兜擺喺度…蕃茄汁又唔夠!豬扒乸得不算太甘,但個炸粉太過厚!焗就只係焗到個面既芝士溶,入面唔熱煎蛋芝士菠蘿油就成件事無harmony…芝士不太濃味,包包中規中距,烘得不夠熱,脆皮粉粉地?個奶茶濃就幾濃,但有苦澀味同有中藥味既aftertaste唔明要排隊既位喺邊?
今日中午過左旺角嗰頭,試下呢間。

個奶茶濃就幾濃,但有苦澀味同有中藥味既aftertaste

唔明要排隊既位喺邊?

辣魷魚叉燒米粉
焗豬扒飯
煎蛋芝士菠蘿油
奶茶
2024-03-06 198 views
啲外國friend話最近都係見網上啲人講香港既街頭美食,我話其實點只得街頭野呀,茶記都好正架。 因為咁,今日食茶記都特登影下相比friend 睇下先。雖然成日食茶記其實都係個啲,但都有好唔好食既。 今日同朋友食旺角呢間龍城冰室,係正地鐵口,一出就係。 以為咁大間又新又盛,冇呢特別啦,又唔係wor。 叫左個下午茶餐: 豬扒腸米粉,跟火腿蛋同丹麥包,最傳統既花生醬西多,紅豆冰,同熱檸水。第一次黎,冇諗過佢下午茶餐都咁大份,碗米粉好多,塊豬扒手版咁大塊,犀利wor。 而且都應該係即煮,因為豬扒唔係好油,連份西多上既牛油都仲熱到有泡泡。 西多好厚,切完都唔會淋,落單哥哥話流心芝士西多仲受歡迎,因冇咁甜,但我地就係鍾意傳統個種。 最正係杯紅豆冰,超多紅豆同好大粒,飲落唔會好水,係真係細個飲個隻味,奶同紅豆比例好得。 呢間真係可以再黎。
雖然成日食茶記其實都係個啲,但都有好唔好食既。
2024-03-06
Type of Meal
Tea
  • 紅豆冰
2024-02-25 184 views
叫外賣一個小時還沒有整好,打電話去問,態度差話整要時間,要整一個小時,沒有說完直接掛掉電話等外賣要1個小時,不會說太多人整不了要不就是叫外賣送過來就好像一定要給小費一樣,一點禮貌也沒有
等外賣要1個小時,不會說太多人整不了
要不就是叫外賣送過來就好像一定要給小費一樣,一點禮貌也沒有
2024-02-25
Waiting Time
65 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Breakfast