成日係元朗蒲頭的我竟然要朋友介紹先知道有間咁嘅餃子放題。。。。😳😳咁趁放假就專程嚟試一試佢啦!先唔講佢好唔好食, $58蚊餃子任食本身都已經係勁抵,由其是對於我地呢D大食人士一坐低首先俾咗碗湯我飲,係豬骨蓮藕栗米湯,好足料跟住落單叫餃子,老板問我有冇咩唔食,我話每樣都嚟D試下啦~好快就俾咗2大碟我,每碟有15~20隻左右佢主要有4款,栗米豬肉餃﹑白菜豬肉餃﹑黑毛豬韭菜餃同茴香豬肉餃而且4款餃子仲可以揀煎或煮整體嚟講4款都算皮薄多肉多汁一路食老板就已經問定我洗唔洗再添,要唔要試下佢地D麵,都唔洗加錢不過麵我就覺得一般,而且好頂胃,可以留返個胃食更多餃子我最後都差唔多食咗成80隻,老板仲送咗一細碟醃蘿蔔嚟俾我消化下,仲問我夠唔夠飽😂下次再過嚟食呀咁老實講我真係幾滿意呢間,未至於D人批評到佢好差咁,個價錢就擺晒係到,任食到餃子+鍋貼+麵+普通茶+湯+醃蘿蔔+老板熱情好客嘅態度仲想奢求乜野米芝連級數呢??點都好過你係超市買急凍餃仲要又煮又洗囉

一坐低首先俾咗碗湯我飲,係豬骨蓮藕栗米湯,好足料

跟住落單叫餃子,老板問我有冇咩唔食,我話每樣都嚟D試下啦~

好快就俾咗2大碟我,每碟有15~20隻左右
而且4款餃子仲可以揀煎或煮
整體嚟講4款都算皮薄多肉多汁

不過麵我就覺得一般,而且好頂胃,可以留返個胃食更多餃子

老實講我真係幾滿意呢間,未至於D人批評到佢好差咁,
仲想奢求乜野米芝連級數呢??
點都好過你係超市買急凍餃仲要又煮又洗囉
2021-11-10 706 views
完全中伏,見電視節目影出黎又大粒又多汁,但從來未食過咁難食既餃子,原本$58任食,都唔會抱太大期望,但冇唸過差得咁緊要😤,首先,以為自己可以選擇食邊款,但變左配給🙈,第一轉員工分每人大約4-6粒,有兩款,同員工講想食另外兩款,冇得選擇,咁唯有照食其他,一等就十幾分鐘先再出第二轉,跟本等於冇得你選擇,焗你食,佢出咩,你食咩,唔食就冇得食,餃子皮好厚,好細粒,有幾粒直情肉少到得皮😒,仲衰過超市急凍餃子,食完返去超口渴,建議大家不要試
2021-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-11-07 513 views
餃子放題之前見電視介紹,咁啱係屋企附近,一路都想去試,終於今日同屋企人試咗。😜之前星期日經過見好多人,要等位,所以揀平日去,食飯時間都唔係好多人,唔使等位,$58 45分鐘包一個牛尾湯或者蟲草花雞湯,雞湯都唔錯,但牛尾湯好好味,餃子係比較細隻少少嘅,水餃同鍋貼全部款試晒,如果你冇特別唔鍾意食邊款,佢通常都係攞個盤裝起你個碟嗰度,個人鍾意食鍋貼多個水餃,味道冇乜特別唔同,食咗幾多隻我都冇數住,但$58性價比都算高,可以一試。另外值得一提係姐姐啲服務態度好好,好有禮貌。本來每人只包一碗湯,但屋企人話牛尾湯好好飲,問佢可唔可以再加少少,佢都冇問題,我本來係叫咗雞湯嘅,之後問佢可唔可以俾少少我試吓,姐姐都冇say no。🥰
餃子放題
2021-11-01
$58 (Lunch)
餃子放題
2021-10-26 477 views
放題方式唔係自己落單,唔係自己決定食咩同食幾多,而係坐定定,等佢派餃子。兩個人食,每次派4隻,每次隔5-15分鐘不等,食45分鐘,每人食得14隻佢無趕人走,但最終自己頂唔順走人。講真,唔好味同唔飽都唔係重點,浪費時間先係最慘。$58餃子放題,原本都唔抱太大期望,佢亦無令人失望,可能因為價錢問題,部份餃子薄到得塊皮咁滯順帶一提,放題價錢唔包飲品。仲有留意返,10隻淨餃都係$38-48,所以俾多$10食多2隻都好似好合理。總結,真係不可一不可再

總結,真係不可一不可再
2021-10-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$58 (Lunch)
  • $58餃子放題
今日原本專登入元朗去倆口小吃食刈包,但點知門口貼咗內部裝修休息一天!唯有去搵其他嘢食,轉彎見到餃子放題決定去一試!入到去店員問你係咪食放題,然後就問你要牛湯定雞湯,我同店員講我想要白菜同韮菜餃,但佢話廚房會煮一盤出來到時會分俾你!於是我唯有等⋯ 10分鐘後終於有得食,店員拿出一盤餃分配俾各枱食客,而我分配到9隻:6隻茴香及3隻粟米。大鑊!我唔鍾意食茴香㗎!於是我同店員講,佢話佢都控制唔到廚房煮咩餃出嚟。過咗一陣店員係冇問過我要唔要嘅情況下放咗6隻煎餃係我隻碟就行開了!救命!我都無話要煎餃,但最重要是有3隻係茴香!我再問店員究竟除咗茴香餃之外,會唔會有其他味道菜餃,她說仲有白菜、粟米同韮菜。最後我再等多一轉,店員給再分6隻俾我。終於有3隻韮菜 …..仲有3隻茴香!呢次餃子放題我一共食咗21隻,但其中有12隻係我唔鍾意嘅茴香囉!
2021-10-15
$66 (Lunch)
2021-10-17 375 views
第一,客人唔洗落單,個呀姐逐枱畢幾隻餃子俾你,感覺不太好第二,餃子質素仲差過超市買哥d,d 餃子好散,又穿曬窿咁第三,又話餃子放題,有四種餃可選擇,但食黎食去都係白菜餃同韮菜餃第四,老闆娘成日問要唔要野飲,但野飲係要加錢但又唔講第五,環境好差,食到一半頂唔順走左
第一,客人唔洗落單,個呀姐逐枱畢幾隻餃子俾你,感覺不太好
第二,餃子質素仲差過超市買哥d,d 餃子好散,又穿曬窿咁
第四,老闆娘成日問要唔要野飲,但野飲係要加錢但又唔講
第五,環境好差,食到一半頂唔順走左
2021-10-16 339 views
呢間係我食過最混亂既餐廳😂首先講拎飛過程,應該係老闆娘寫飛比我地,個飛number係隨心所慾😂同第二個客撞左number,好彩大家都知道邊個黎先😂然後,老闆娘仲要係繁忙時間,食客慢慢既時候痴d宣傳單張係鋪頭入面,仲要食客起身讓開比佢痴😂😂其實可以用15分鐘係開鋪前痴一痴🙊等左大概半個鐘後,鍾意到我地🙊餃子放題$58蚊包4款餃子任食+一碗湯可以揀番茄牛尾湯或者蟲草花雞湯,嘢飲要另加錢。我地每人叫左一種我自己飲蟲草花雞湯,都飲得出係足料而且冇味精既,但係就過份地鹹🙃姐姐會比兩隻碟比我地,廚房會一盤盤咁出湯餃或者煎餃子🥟然後再分比每檯,比4-5隻一碟,餃子味道隨機。食左4輪出黎既餃子,廚房就停頓左,大家齊齊冇嘢食😂煮唔切餃子了,粟米豬肉餃仲已經冇曬。於是大家就開始同姐姐落order要咩餃子同要幾多。本來打算食多一輪就走了,但已經出唔到餃子,所以同姐姐order左一打白菜水餃。等左10多分鐘後,姐姐比左19隻白菜混韭菜餃比我地😂好明顯d單已經亂曬,中途有多檯客係到促單,仲有檯客表示佢黎左已經30分鐘,只係食左3隻餃子🙊所幸我地係出現混亂前已經食完🙊餃子味道正常,細細隻,皮好似比一般厚,鍾意食茴
呢間係我食過最混亂既餐廳😂

我地每人叫左一種

所幸我地係出現混亂前已經食完🙊

餃子味道正常,細細隻,皮好似比一般厚,鍾意食茴香既可以試下,味道好突出🤓

整體黎講,個人比較有耐性,對食物要求唔高的話都可以黎試下既🙊但我就試一次就足夠啦😂😂

2021-10-06 713 views
之前喺 fb 睇到有介紹呢度嘅餃子放題,咁就特登入元朗試下。由於唔熟路,搵咗好耐先搵到間舖。老闆娘聽見我話搵咗好耐先搵到,就即刻斟杯水畀我,仲問我要唔要汽水,我話我唔飲汽水,佢就斟咗杯凍豆漿畀我,非常好招呼。跟住落單叫餃子放題,除咗包頭先嘅豆漿外,原來仲有一大碗湯同醃蘿蔔。湯有兩款選擇,蟲草花雞湯或者蕃茄牛尾湯,我就要咗牛尾湯試下。湯底非常鮮甜,茄味好濃但唔濁,仲有啲薯仔粒,而且飲到碗底竟然真係有牛尾肉!少少羶嘅牛尾肉好腍滑彈牙,雖然細細粒肉,但牛味都好重。好飲!聽老闆娘講,佢哋廚師每朝 7 點返舖頭煲架,而且所有食物都冇味精,真材實料。醃蘿蔔酸酸辣辣幾醒胃,最啱係食到咁上下餃子再食片蘿蔔嚟醒醒味蕾。豆漿正常味,唔會太大杯。輪到講主角嘅餃子。依次叫咗半打黑毛豬韮菜餃、半打韮菜豬肉餃、2 隻粟米豬肉餃、2 隻茴香豬肉餃、2 隻白菜豬肉餃同半打黑毛豬韮菜鍋貼,一共 24 隻 。黑毛豬韮菜餃:肉多過韮菜,但韮菜豬肉餃嘅肉味竟然仲重過黑毛豬!我再三同老闆娘確認過有冇調轉到,佢話冇喎。粟米豬肉餃:好鮮甜,啲粟米粒粒分明又好咬口。老闆娘話啲粟米係用新鮮粟米人手剝,唔係罐頭架!難怪咁鮮甜。茴香豬肉餃

豆漿正常味,唔會太大杯。

茴香豬肉餃:有買過茴香就知其實街巿唔係時時有得賣,而且價錢唔平。但呢度就包咗好多茴香,食落去就有種好獨特嘅香草味,回味無窮。

白菜豬肉餃:白菜好清甜又軟腍,可以食到最基本嘅肉味。

粟米豬肉鍋貼:鍋貼唔同煎餃,煎餃係將用嚟烚嘅水餃拎去煎,而鍋貼就係好大隻,企得喺度嘅餃子。由於當日有電視台去拍節目,所以啲餃子上得好慢,尤其是鍋貼。到廚師終於忙完拍攝可以幫我煎時,佢就問我想唔想煎燶啲。我話冇所謂,最緊要少油。佢話好,會放多少少水落去煎。結果煎出嚟真係做到又少油又香脆嘅效果,勁!(其實我本來係叫咗黑毛豬韮菜鍋貼,不過佢嚟錯咗。唔緊要啦,都體諒當日特殊情況嘅。)

總結,呢度嘅餃子符合返北方人嘅口味,就係餃子細細隻,皮略厚,肉多菜少。如果你心目中嘅餃子係勁大隻又皮薄嘅,咁就錯哂了!我就比較鍾意呢種,一啖一隻。仲有 老闆娘話啲餃子係朝朝由佢哋工場人手包架,保證新鮮!

仲有,本來放題係限時 45 分鐘,但因今日廚房忙,老闆娘就特別恩准唔限時畀我任食!
最後捧住個肚返屋企,幾乎夜晚嗰餐都唔使食!
  • 蕃茄牛尾湯
  • 韮菜豬肉餃
  • 粟米豬肉鍋貼
  • 茴香豬肉餃
2021-10-01 1126 views
聽過呢度胡椒豬肚湯好出名,一於去試吓,點知去到發現轉左手,得返啲餃子鍋貼。但係一場嚟到,一於坐低試吓。食物叫咗白菜豬肉水餃、韭菜豬肉煎餃、凍檸茶。個餐仲包一碗蟲草花雞湯。個水餃同煎餃包得好核突,粒粒大細唔同。味道就麻麻哋,個皮好厚。個湯味道唔錯,足料嘅。杯凍檸茶好難飲,茶又苦又澀,冇叫少冰但係得一粒冰,裝得八分滿。服務餐廳有得選擇用手機QR code點餐,但係強迫人註冊wechat 先可以用。侍應唔係好熟手,落單重複咗幾次,上菜亦都有撈亂嘅情況出現。老闆娘成日行嚟行去,問你係唔係食放題。總括而言,轉左手之後情況十分惡劣,食物質素偏差,賣相核突。環境同服務都唔係幾舒服。最後,千祈唔好叫罐裝汽水以外嘅飲品!

食物

最後,千祈唔好叫罐裝汽水以外嘅飲品!

白菜豬肉水餃
韭菜豬肉煎餃
蟲草花雞湯
凍檸茶
2021-10-01
$50 (Lunch)
蟲草花雞湯
2021-08-29 766 views
彩虹鮮花拔絲 好食真係好L好食,日日都食。留評論都係只因2個字 - 好食離開都係為左再次光臨好L好食,樂而忘返記得日日食,好好味轉左手嫁啦,再唔係之前果間叫一個麵,會黎錯幾次,等至少9個字。
彩虹鮮花拔絲 好食

真係好L好食,日日都食。
留評論都係只因2個字 - 好食
離開都係為左再次光臨

好L好食,樂而忘返

記得日日食,好好味

轉左手嫁啦,再唔係之前果間
叫一個麵,會黎錯幾次,等至少9個字。
以前既獨當一麵,食完會令大家時時會記住既味道。早兩日我專登去元朗食佢既胡椒豬肚湯麵,結果到門口先發現轉左手。當然都要一試仲食唔食得返以前既味道啦。着先係張menu非常亂,唔容易睇。問下老闆娘點填,老闆娘好似唔太滿意我問餐單內容。然後食物都係失望既,豬骨湯冇左種甜味,胡椒味又唔夠。另外叫左個九菜餃麵,其中一粒餃得個皮,入邊係冇餡,我究竟食緊咩🙄?希望舊老細睇到重開!

胡椒豬肚雞腳湯麵
2021-06-19 621 views
以前都食過,今日行過見裝修左一上菜就發現應該轉左手 味道唔同左碗湯無乜味咁,加$8 牛柏葉又得三塊細細塊🥲仲慘過屋企自己煮😩 個豆漿好似用水開咁一啲都唔好食,唔會再來了
以前都食過,今日行過見裝修左
一上菜就發現應該轉左手 味道唔同左
碗湯無乜味咁,加$8 牛柏葉又得三塊細細塊🥲
仲慘過屋企自己煮😩 個豆漿好似用水開咁
一啲都唔好食,唔會再來了
2021-06-04 637 views
朋友推介我一定要試這裏的「胡椒牛肚雞腳湯底」,一場來到我就叫多了「醉雞卷」當小食,點知真係好鬼失望囉⋯⋯《首先》我期待的胡椒牛肚雞腳湯底,連半點胡椒和牛肚味都沒有,味道簡直平淡似水,但搞嘢嘅係竟然有甜味!我不知道這裏是提供什麼菜式,但我比較喜歡港式胡椒牛肚湯,牛肚味濃郁帶胡椒粒的味道!至於醉雞卷,肉質雖然OK。但敗筆之處是沒有酒香味亦沒有鹹味和其他調味料!總括來說成餐飯都係無味無道的。更不幸嘅地方係,我一入去間舖頭就被蚊在頸上叮了一口。

總括來說成餐飯都係無味無道的。

更不幸嘅地方係,我一入去間舖頭就被蚊在頸上叮了一口。

2021-06-03
2021-04-27 473 views
放工經過鳳攸北街睇下有咩新野買黎當晚餐,之前其實都試獨當一麵,但見到門口貼左張野寫住試業,  同埋內部裝修都唔同晒(輕奢+工業風),就叫左個胡椒豬肚湯底(中辣)+日式豚肉+米線外賣試下, 絕對係有驚喜,湯底同之前既味道一樣濃郁,豬骨同雞腳都煲到好冧身,胡椒味既中辣岩岩好for飲埋D湯,份量都好足夠。 等外賣果陣同老板傾左一陣都幾Nice,推介左醉雞脾,看到店入面都有人order,因為買左其他小食啦,下次黎專門試下醉雞脾先,Overall係唔錯!

2021-04-26
Waiting Time
7 Minutes (TakeAway)
2019-05-05 956 views
從友人口中得知這裡要關門了,有點不捨,同類型的店實在不多,即使每次需坐一小時巴士都要過來幫襯(認真一問,香港有同類型的店嗎?有的話請告訴我)很喜歡這種可以自選配料及辣度的設定,100%胡椒實在太刺激所以我每次都選50%的,辣度剛剛好,胡椒的辣味當中帶一點點豬骨湯的甜味;有點令人不解的是為什麼沒有75%?有次我買外賣就試過買一碗100%+另一碗50%,返到家再把兩碗混在一起自製75%!較少人談論的煎豬扒,個人覺得比附近某以豬扒為名的店更入味,更好吃期望這次只是暫別,店主早日解決問題後會再度營業
(認真一問,香港有同類型的店嗎?有的話請告訴我

很喜歡這種可以自選配料及辣度的設定,100%胡椒實在太刺激
自製75%!

豬扒

期望這次只是暫別,店主早日解決問題後會再度營業

2019-04-19
$60 (Lunch)
豬扒