2022-11-10 9 views
好耐之前已經見到人介紹👉🏻 汀汀烤活魚 👈🏻 今次朋友想去試下,就一齊嚟喇👅..餐廳嘅裝修係型格玩味風,窗邊就已經放左幾隻 BE@RBRICK,仲用咗霓虹燈整Kaws 做裝飾,係幾正嘅➰.“烤沙巴龍躉鍋” (HK$368) 一共有4款口味揀,包括: 香辣、麻辣、酸菜 同 蕃茄👀 我就揀左香辣但要 BB 辣🙈 上台見到條龍躉都幾大,肉質嫩滑,味道鮮甜,加上已經有嘅配料,豆卜、豬皮、芽菜、芫荽,如果細食嘅朋友就已經好夠‼️..“黃金墨魚餅”(HK$68) 熱辣辣上台,即叫即整,金黃色香脆嘅外皮,入面肉質爽彈,加上酸酸甜甜嘅醬汁,都幾開胃😌..“豆卜、芋絲”(HK$32@每樣)食烤魚又點可以冇配料,豆卜同竽絲都要早啲放入去一齊煮,先可以吸到烤魚汁嘅精華喔👍🏻.“萵筍”(HK$48)碧綠爽脆嘅萵筍,切得厚薄適中,唔需要煮太耐就食得😬.“嫩鴨血”(HK$48) 鴨血充份吸辣,香辣湯味道夠,食落口感軟嫩,唔錯喔👏🏻.“Somersby Apple”(HK$38) 食飯飲酒是常識吧🤣 一路飲啤酒一路食烤魚,真係好正💯..🔥 59折優惠 - 星期一至四 🔥 逢星期一至四可享有59折優惠,但只適用於指

“烤沙巴龍躉鍋” (HK$368)

“黃金墨魚餅”(HK$68)
“豆卜、芋絲”(HK$32@每樣)

“萵筍”(HK$48)
碧綠爽脆嘅萵筍,切得厚薄適中,唔需要煮太耐就食得😬
“嫩鴨血”(HK$48)
鴨血充份吸辣,香辣湯味道夠,食落口感軟嫩,唔錯喔👏🏻

“Somersby Apple”(HK$38)
食飯飲酒是常識吧🤣 一路飲啤酒一路食烤魚,真係好正💯.
🔥 59折優惠 - 星期一至四 🔥
逢星期一至四可享有59折優惠,但只適用於指定酸菜魚、烤魚、雞煲
💁🏻‍♀️題外話
原來餐廳係有K 房可以book,仲要私隱度一流,想一班人邊唱K 邊食烤魚,可以考慮下😉
2022-11-09 12 views
之前成日見到旺角汀汀烤魚原來依家轉咗做樓係變咗一間玩味超重嘅烤魚店入到去見到好潮物而且裝修店舖新穎咁呢度梗係食烤魚先啦朋友唔食得好辣所以今次我哋就嗌咗個小辣酸菜烤魚一想到你見到條魚已經好靚仔啦外皮好香脆而且肉量好多最緊要梗係個湯底啦呢個酸菜唔係好鹹而且個酸菜好好食條魚非常之大條啖啖肉已經好爽所以我哋只係加咗啲佢哋自製嘅雲吞水餃雲吞同埋水餃都係啖啖肉自家製㗎因為個湯底同埋酸菜太正所以我哋就加入啲紅薯粉去吸晒啲味講明係玩味重既店佢哋嘅嘢飲都非常吸晴叫咗個Apple cider 㗎打卡同埋解辣都好爽來一個雜果梳打都不錯味道同埋裝修都得宜嘅餐廳店員講呢度仲有得私人包房下次成班人一齊嚟可以trytry
之前成日見到旺角汀汀烤魚

店員講呢度仲有得私人包房
下次成班人一齊嚟可以
trytry
2022-11-08 5 views
人氣雞煲+烤魚既餐廳,係餐廳門口已經聞到好香~❤️小龍蝦雞煲 店員先炒香個雞煲,一路炒一路聞得好香,等收晒汁就食得~小龍蝦肉好新鮮彈牙,雞肉嫩滑,少辣都非常香辣惹味,愈食愈滋味呀!! 食完雞煲之後再加湯打邊爐,小龍蝦雞煲🧡鮮蝦雲吞 粒粒雲吞都大大隻,大大粒鮮蝦仁好足料💛手打墨魚丸x牛柏葉 新鮮既手打墨魚丸特別彈牙,仲有牛柏葉都好爽口💚響玲 脆脆響玲浸左湯,咸咸地好夠味💙蔬菜籃 有粟米+冬瓜+薯仔片+蓮藕等等💙🏷酸菜魚+烤魽魚鍋+雞煲~星期1-4 全部都係59折,超抵呀!!🪄見到仲有一間K房夠12個人唱K,一路打邊爐一路唱K真係好正
人氣雞煲+烤魚既餐廳,係餐廳門口已經聞到好香~

🧡鮮蝦雲吞 粒粒雲吞都大大隻,大大粒鮮蝦仁好足料

💚響玲 脆脆響玲浸左湯,咸咸地好夠味

💙蔬菜籃 有粟米+冬瓜+薯仔片+蓮藕等等💙

2022-11-07 9 views
烤魚食材真的太少,雞煲更加少得可憐,我心想了一下,在旺角晚上吃飯很少機會下午六點可以留位8點半去吃晚飯,服務態度非常差,服務員叫佢哋當聽唔到,這樣吃完一定不會又下一次,又貴又少,還是有點生氣,你收我加一服務費什麼都沒有做到,我哋入去吃飯真的幫店主養活工人工資。
2022-11-05
Waiting Time
65 Minutes (Dine In)
2022-11-01 20 views
汀汀烤活魚搖滾塗鴉潮玩元素的烤魚店,一進來就被時尚奔放的塗鴉牆和滿天花板彩光閃爍的螢光燈牌吸引,牆邊是一排各具風格的暴力熊,時尚感滿滿。往裡走還有一間K歌房,大圓桌很適合聚會,邊唱歌邊烤魚也太酷了。首創烤荀殼魚鍋,鮮紅的辣椒,滿滿的花椒,還有香菜,芹菜,大蔥各類配料疊在炸製過的肥嫩的烤魚上,魚皮炸得酥脆,在浸潤過湯汁之後變得軟糯滑嫩,魚肉一點也不柴,吃得出的新鮮,一點腥味都沒有,一筷子夾起一大塊魚肉連帶著魚皮,一口下去,肥嫩爽口。配菜依次下鍋,淋上鮮紅的湯汁,土豆軟糯,袖珍菇多汁,牛百葉爽脆,湯底的炸豬皮,豆芽,黃瓜,配上一口入味的粉絲,裹上粒粒分明的大米飯,颱風天來上這麽一口,暖心又暖胃。大家陸陸續續在颱風天齊聚在這裡,吃著烤魚聊著天,也是一種特別的緣份。
汀汀烤活魚

2022-10-31 9 views
天氣越嚟越涼,打邊爐食烤魚就最啱啦!聽過好多人都推介呢間餐廳嘅烤魚,今日一於專程嚟試吓啦😉 餐廳就喺旺角地鐵站附近,非常方便,約埋一班朋友聚會就最啱啦。而且餐廳入邊嘅裝修都幾特別,就咁睇唔似係食烤魚嘅地方,反而有啲玩味,七彩顏色嘅裝修有啲似酒吧~餐牌都唔複雜,主打幾樣嘢:烤魚,雞煲,酸菜魚等等。今次我哋就專登嚟食麻辣烤筍殼(bb辣) $368烤魚份量非常足,魚皮煎到又脆又香,超好食!魚肉都非常嫩滑,冇話煮得耐就會好鞋👍🏻👍🏻調味方面絕對係啱晒我,夠重口味😂 BB辣唔算好辣,適合唔食得辣嘅朋友,而且個湯底係越食越滋味,完全係食到停唔到口!🤤 配菜方面有青瓜,豬皮,豆卜,芫荽等等除咗食烤魚我哋另外加咗兩個餸打邊爐, 牛白肉即係牛胸爽,同香辣嘅湯底非常夾, 夾埋啲配菜一齊食,正👍🏻另一樣嘢我哋就叫咗韓國麵,加埋個湯底一齊煮,就好似食部隊鍋咁,夠晒入味🥰食完辣嘢梗係要飲番杯嘢飲啦,我哋叫咗個水果梳打,好解辣,又唔會太甜,爽👍🏻👍🏻👍🏻私心評分食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

私心評分
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
2022-10-28 600 views
📸汀汀烤活魚汀汀真係算係初代既烤魚店好多年前已經聽過佢汀汀宜家鋪位上咗樓 係百寶利感覺比以前方便咗☺️裝修暗黑型格又有科幻感⭐️一入去就見到4隻Be@rbrick仲有用霓虹燈整成既Kaws牆飾餐廳有烤魚 雞煲 酸菜魚可選為食妹選擇困難症發作我全都要!叫咗烤魚同雞煲🍴芝士雞煲 $198💛9/10完全喜出望外本身以為同平日食既芝士雞煲一樣辣雞煲加芝士鋪面點知原來係熱溶芝士加雞黎炒🥹🥹咸咸辣辣 唔會好膩雞肉煮得啱啱好嫩滑又唔會切到太碎 啖啖都係碎骨👉🏻老闆娘介紹要加個公仔麵落去真係超好食🙈🙈🙈我同男朋友係搶黎食🤣🤣一個麵餅完全唔夠搶🍴烤荀殼魚 $368💛8.5/10根據老闆娘 烤荀殼魚係佢地獨家一聽到獨家就即刻要試食落魚肉滑又唔算多骨主要係啲粗身既大骨烤魚入面仲配咗豬皮 豆卜 大豆芽 莞茜🥰食完烤魚仲可以加火鍋配料打邊爐不過食咗兩款野之後太飽為食妹就無加👉🏻今次叫咗麻辣小辣但食落真係幾辣吓🙈為食妹食開三小辣 完全頂唔順#wwh食勻旺角 #wwh川菜#wwh火鍋
📸汀汀烤活魚

#wwh食勻旺角
#wwh川菜
#wwh火鍋
2022-10-20
$350 (Dinner)
2022-10-28 15 views
好有驚喜的川菜火鍋店,主打四川口味的烤全魚、酸菜魚及雞煲🤤 有多款火鍋口味及配料供應,照顧到不同客人的口味需要☺️餐廳環境乾淨企理,裝修時尚新潮,牆身是街頭塗鴉,別具特色。座位寬敞舒適,霓虹燈光加上音樂,很有氣氛,適合一班朋友共渡歡樂時光🍺 店員服務態度很好,價錢中等,食物質素高,好味有驚喜🤩👍🏻晚市二人消費:$587 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅🦐小龍蝦雞煲 (小辣) ($238)✨大力推薦!一鍋滿足到兩種口味,小龍蝦好入味,肉質鮮嫩又爽口,雞肉煮得嫩滑又入味,食唔停口🤤🤤 麻辣醬汁調味好出色,配上紫洋蔥、蒜蓉、香蔥、芫荽、辣椒,十分香濃惹味,小辣辣度剛剛好👍🏻 有附上手套剝小龍蝦☺️ 享用完可以請店員加湯,繼續打邊爐😆🔥🥩二人安格斯肥牛 ($128/10片)✨推薦!偏厚身,肉質好嫩滑, 完全不會靭,入口即溶😍👍🏻👍🏻🧀芝心丸 ($36/6粒)✨🥬唐生菜 ($32/份)✨𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔🍉新鮮八仙果水果梳打 ($38)✨🍉新鮮八仙果水果綠茶 ($38)✨大力推薦!大大杯,味道清甜,配有豐富新鮮水果,有熱情果、火龍果、西瓜、橙,解辣解膩一流!𝑶𝒕𝒉𝒆𝒓

晚市二人消費:$587 🫧連加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
🦐小龍蝦雞煲 (小辣) ($238)✨

🥩二人安格斯肥牛 ($128/10片)✨
推薦!偏厚身,肉質好嫩滑, 完全不會靭,入口即溶😍👍🏻👍🏻

🧀芝心丸 ($36/6粒)✨

𝑶𝒕𝒉𝒆𝒓𝒔
🥜花生 ($10)✨

🍵茶位 ($8/位)✨
2022-10-24 17 views
裝修都幾新潮再加上滿滿的霓虹燈好有氣氛座位都幾舒適同闊落食材選擇好多辣度更可選大中小辣🍽小龍蝦雞煲 **小辣一上枱就聞到好香店員都好熱心幫我地炒個雞煲自家製的醬汁再加上紫洋蔥、蒜頭、蔥、辣椒等香料炒至香味撲鼻醬汁夠濃 辣而不嗆小龍蝦同雞件都能夠沾盡醬料 小龍蝦有膏 肉身爽彈雞件d肉又夠嫩煮得幾入味 唔錯歎完雞煲,再加湯打邊爐🍽二人安格斯肥牛d紋都好靚 切得又夠薄碌兩碌就食得🍽台山桶蠔肉厚鮮甜夠新鮮 每隻蠔都非常飽滿🍽野生竹笙吸盡湯頭濃香🍽鮮鵝腸擺盤勁岩打卡略韌有嚼勁🍽嫩鴨血🍽水魷魚鬚🍽紅薯粉整體環境同食物質素都好好上菜速度都好快仲有VIP房岩哂一大班朋友黎食仲有得唱K
裝修都幾新潮

辣度更可選大中小辣

🍽小龍蝦雞煲 **小辣

一上枱就聞到好香
店員都好熱心幫我地炒個雞煲
自家製的醬汁再加上紫洋蔥、蒜頭、蔥、辣椒等香料炒至香味撲鼻
醬汁夠濃 辣而不嗆
小龍蝦同雞件都能夠沾盡醬料
小龍蝦有膏 肉身爽彈
雞件d肉又夠嫩
煮得幾入味 唔錯

歎完雞煲,再加湯打邊爐

🍽二人安格斯肥牛

2022-10-19
Type of Meal
Dinner
2022-10-21 16 views
近排天氣開始涼返就想食酸菜魚, 今次就嚟咗旺角呢間舖頭試吓呢度嘅酸菜魚

一入到餐廳餐廳裝修幾型格,周圍有霓虹燈幾有氣氛, 今次就叫咗老壇子酸菜魚(酸菜辣), 因為本身唔識得喇所以叫咗BB辣, 湯底係魚湯嚟, 再加上花椒、紅辣、 辣椒、菊花等等材料,鱸魚肉好滑冇咩骨、份量足夠, 湯底做得唔錯,酸道、辣道同埋麻辣嘅味道都做得恰到好處!
另外叫咗花雕醉雞件, 雞件滑溜

極品黑豚肉, 黑豚肉幾好食而且幾厚身 彈牙桂花蚌, 入口彈牙帶點鮮味 Apple cider 打卡一流,仲有叫咗一杯新鮮百仙果水果茶

另外叫咗花雕醉雞件, 雞件滑溜

極品黑豚肉, 黑豚肉幾好食而且幾厚身

彈牙桂花蚌, 入口彈牙帶點鮮味

2022-10-19 597 views
最近天氣開始轉涼啦緊係要食啲辣野暖吓身🤣所以今日就同咗朋友去旺角食烤魚啦😋呢間鋪頭裝修好新潮🤪 而且仲會播流行曲嘅超有氣氛👍🏻今次呢間係朋友介紹嘅,用QR code落單超方便🙆🏻‍♂️而且scan code入面仲有好多選擇🤣如果人多嘅話仲可以包房唱K,私人房感覺可以食得盡興啲😆我地兩個人食叫咗一個小辣嘅烤魚,不過感覺比想像中辣🥵大家真係要量力而為🥵條魚大大條而且份量十足😋食落肉質嫩滑,啲骨比想像中少同易食🤣嫩鴨血切得好厚身而且結實唔會散開🤩二人安格斯肥牛肉質好嫩滑, 肥瘦分明入口即溶,輕輕淥一淥就食得了🤤極品黑豚肉好大份🤩  唔會話好肥就算減緊肥都唔洗擔心🤣最後我地仲叫咗份薯粉同丸類雙拼薯粉唔會話好散同容易斷🤣因為真係好辣所以我地叫咗啲汽水同新鮮百仙果水果梳打呢個水果梳打入面好多生果呀超正😆 兩個人食平均每人330左右,同埋下次再攞呢張單去仲有九折地址:旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓
最近天氣開始轉涼啦緊係要食啲辣野暖吓身🤣
所以今日就同咗朋友去旺角食烤魚啦😋
呢間鋪頭裝修好新潮🤪 而且仲會播流行曲嘅超有氣氛👍🏻
今次呢間係朋友介紹嘅,用QR code落單超方便🙆🏻‍♂️
而且scan code入面仲有好多選擇🤣
如果人多嘅話仲可以包房唱K,私人房感覺可以食得盡興啲😆
我地兩個人食叫咗一個小辣嘅烤魚,不過感覺比想像中辣🥵
大家真係要量力而為🥵
條魚大大條而且份量十足😋
食落肉質嫩滑,啲骨比想像中少同易食🤣
嫩鴨血
紅薯粉
新鮮百仙果水果梳打
汽水
2022-10-19 484 views
呢兩日天氣開始涼左少少🤏突然間好想食烤魚🤤🤤見呢間烤活魚專門店位置勁方便☺️就係旺角鬧市,於是即刻約埋女仔fd一齊黎食😋佢哋嘅烤魚有三款可以揀,有招牌烤魽魚、烤筍殼魚同埋沙巴龍躉,我哋揀左價錢最高既沙巴龍躉🤭🤭點完之後再order左響鈴、巨型蟹棒及炸蝦餅😝😋烤魚好快就上到枱☺️店員好細心為我哋講解煮到滾起時就將火轉細到400度👍而我地點既配料都好快陸續送到🤤有我最鍾意食嘅響鈴卷佢哋嘅蟹棒超級長仲長過我隻手🥰🥰蝦餅份量雖然唔算好多,但兩個人食岩岩好👍點埋甜酸醬簡直一流😋沙巴龍躉肉質鮮嫩,而且都彈牙,加埋酸菜令到魚更加鮮味十足👍食到咁上下,店員為我地加湯,就係我哋開始打邊爐嘅時候🤭🤭同店員傾談起,原來呢度除咗可以同朋友食烤魚之外,仲可以有K房🎙🎙🎶🎶俾人聚會食烤魚之餘,仲可以有房唱K,私隱度絕對一流👍👍搞到我都心郁郁,要快啲搞返場聚會體驗下🤩🤩🥳🥳其實想講呢度嘅裝修同格局都好特別充滿霓虹燈感覺📌 汀汀烤活魚 (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓#烤魚推介 #旺角美食 #美食推介 #烤魚雞煲 #火鍋推介 #旺角美食 #汀汀烤活魚 #K房 #唱K聚會 #yummy #teamhap

點完之後再order左響鈴、巨型蟹棒及炸蝦餅😝😋

有我最鍾意食嘅響鈴卷

佢哋嘅蟹棒超級長仲長過我隻手🥰🥰

沙巴龍躉肉質鮮嫩,而且都彈牙,加埋酸菜令到魚更加鮮味十足👍
食到咁上下,店員為我地加湯,就係我哋開始打邊爐嘅時候🤭🤭

其實想講呢度嘅裝修同格局都好特別充滿霓虹燈感覺

📌 汀汀烤活魚 (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓

#烤魚推介 #旺角美食 #美食推介 #烤魚雞煲 #火鍋推介 #旺角美食 #汀汀烤活魚 #K房 #唱K聚會 #yummy #teamhappyfoodies #fish #hotpot #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat #hkblogger
2022-10-17
$325 (Dinner)
2022-10-17 27 views
搵到一間新開嘅烤魚舖,原來係由地舖搬左上樓。
霓虹燈飾加上暗黑色調,玩味十足嘅烤魚火鍋。.🌸老壇子 酸菜魚 $268滿滿當當的酸菜魚,魚肉係一塊塊好嫩滑。食到停唔到。上面有乾辣椒,越食越有辣味。入面有唔少料,豆卜,酸菜,金菇等等。.🌸極品黑豚肉 $78新鮮黑豚肉,少油少筋,肥瘦分明,口感一流。.🌸水餃 $48大大粒豬肉餡好好味。.🌸紅薯粉 $26呢個紅薯粉感覺好似烏冬咁,但其實煮熟之後會變得透明,口感都係平時食開嘅紅薯粉。.🌸牛百葉 $38性價比高 口感超爽口,份量十足!.🌸午餐肉 $32
搵到一間新開嘅烤魚舖,原來係由地舖搬左上樓。

霓虹燈飾加上暗黑色調,玩味十足嘅烤魚火鍋

🌸老壇子 酸菜魚 $268
滿滿當當的酸菜魚,魚肉係一塊塊好嫩滑。食到停唔到。

上面有乾辣椒,越食越有辣味。
入面有唔少料,豆卜,酸菜,金菇等等。

🌸極品黑豚肉 $78
新鮮黑豚肉,少油少筋,肥瘦分明,口感一流。

🌸水餃 $48
大大粒豬肉餡好好味。

🌸紅薯粉 $26

🌸牛百葉 $38
性價比高 口感超爽口,份量十足!

🌸午餐肉 $32
2022-10-13 408 views
同閠蜜去食雞煲,大家中點位响旺角, 所以我專登選咗呢一間餐廳畀佢, 因為呢間餐廳啱啱搬咗新開鋪, 而裝修又好新潮, 餐廳闊落企理,兩位好友傾計好舒服🤭朋友好鍾意牆上的畫,他話打卡做背景一流☺️水果百香綠茶朋友話茶唔係太甜,但就係天然甜,而且生果係新鮮製造, 朋友話都好多生果, 每啖生果都係真生果, 朋友激讚👍☺️apple cider食雞煲我一定要飲啤酒, 支啤酒勁凍勁透心涼☺️ 沙白雞煲(半隻)呢度嘅雞煲好特別有沙白,田雞,小龍蝦, 因為我哋兩個又鍾意食海鮮,所以我哋叫咗沙白。 雞煲一上枱,朋友即刻問我係咪嗌咗成隻雞煲, 估唔到半隻都大大份,雞件勁大勁滑。 店員好好,慢慢將雞汁雞撈勻。 而且個鑊係石鍋鑊,一啲都唔黐底, 每次炒起都聞到濃郁嘅雞煲味。 沙白分量多,而且夠鮮甜亦都索曬雞汁👍芫茜控一定唔好錯過因為勁多芫茜勁清翠🤭上:廣島蠔廣島蠔肉質鮮嫩, 熟起後唔會縮, 而且 蠔味勁重☺️ 鬼馬雙拼朋友最鍾意食炸嘢🤣所以鬼馬雙拼好啱佢 ,有蝦膠同墨魚膠再釀入油炸鬼。 油炸鬼放嚟咗唔會淋, 而且勁脆口, 蝦餃同墨魚膠有彈性, 好有咬口唔好以為細細嚿, 都要分幾次食🤣☺️安格斯肥牛肥牛肥瘦分明, 而且

朋友好鍾意牆上的畫,他話打卡做背景一流

☺️水果百香綠茶

☺️apple cider
雞煲我一定要飲啤酒, 支啤酒勁凍勁透心涼

☺️ 沙白雞煲(半隻)

芫茜控一定唔好錯過因為勁多芫茜勁清翠🤭

上:廣島蠔
廣島蠔肉質鮮嫩, 熟起後唔會縮, 而且 蠔味勁重

☺️ 鬼馬雙拼

唔好以為細細嚿, 都要分幾次食🤣

☺️安格斯肥牛
肥牛肥瘦分明, 而且分佈位置平均, 唔需要淥太耐, 輕輕淥一淥已經熟, 而且夠嫩滑, 入口即溶👍

臨走前店員開門執房, 見到咁大班房好啱三五知己入去食雞煲, 而且鍾意佢有兩大部空氣清新機, 好符合疫情下, 約三五知己都食得安全👍 而且自成一角空間感極高😜 店員話仲可以唱卡拉ok🤣
  • 廣島蠔
  • 鬼馬雙拼
  • 安格斯肥牛
  • 新鮮百香果綠茶
  • 沙白雞煲
2022-10-12 27 views
汀汀烤活魚🐟今日帶🐣試新嘢,位於旺角樓上舖,有間好有格調嘅食酸菜魚/雞煲嘅舖頭🥳因為🐣成日都話想食酸菜魚,今次帶佢食啦🥹🐟🐟🐟🐟老壇魚·酸菜魚 (1條/2條選擇)$268呢個酸菜魚好堅🙂平時酸菜肉就一定無骨,但原來姨姨話佢地係原條魚自己拆骨架!之後佢哋再炸埋魚骨、魚頭同魚尾,比我地愛魚之人啜骨,食法係放落湯到,煮一煮再食,入哂D酸菜味,超好食🥰酸菜魚,無骨係一定架啦,佢魚肉好結實,又好滑😎酸菜湯超香濃,超足料,雖然姨姨話有少少辣,但我認為佢唔算辣,🐣唔太食得辣都食到🫡姨姨都好好人,問我地洗唔洗加辣添,所以呢個岩哂食得辣/唔食得辣嘅人🥰之後我哋落咗8吋長蟹柳、午餐肉,響鈴😜😜值得一提!係佢嘅烏冬,佢係讚岐烏冬!!!!!真係好少有🥹酸菜魚個湯配上烏冬,好絕!我想講!烏冬分分鐘正過薯粉/米線😂隱藏食法🙂🐟🐟🐟🐟黃金墨魚餅 $68平時蝦餅就食得多,炸墨魚餅就真係第一次試(可能我同🐣見識少😜)不過真心好好食!首先炸粉好少,平時出面嘅炸物,都係重炸粉型,但呢間係薄薄一層,墨魚好彈牙!超厚身!呢個必叫🥳(🦦表示可以食50個😂)🥤🥤🥤🥤新鮮百仙果水果茶 $38好大杯🥹兩個人飲一杯都夠🙂$38抵到爛!生
汀汀烤活魚🐟

🐟🐟🐟🐟老壇魚·酸菜魚 (1條/2條選擇)$268

🐟🐟🐟🐟黃金墨魚餅 $68

🥤🥤🥤🥤新鮮百仙果水果茶 $38
好大杯🥹兩個人飲一杯都夠🙂$38抵到爛!生果足料又清甜,配番呢個酸菜魚,好夾🥤

值得提下佢嘅舖頭,超乾淨,平時有潔癖嘅🦦表示,地板都好乾淨,感覺好舒服,加上佢地播嘅歌,好跟得上潮流🥳MC🥳🥳林家謙🥳🥳blackpink🥳🥳有別於其他舖頭👀(提外話,佢有間房係可以唱k,🦦8卦問姨姨,佢話你唱到幾時都得架,唱到收工都得🙂但有兩個唔同收費,平日同假日都有兩個價錢,但係任唱🥹咁最低消費就$2000-$3000不等,視乎番咩日子去🙂詳情可以查詢🥳🥳咁細妹都就生日,都有諗過book嚟玩下🥳同埋呀姨姨好細心,在場都好多客人,都留意到佢每枱客仔都會關心下,平時出面個d由你架嘛,呢到姨姨都會好細心介紹下,條魚都係佢介紹我哋知,成條人手拆肉,同介紹我哋新食法🥹