Hiring
Up to $23,000
Monthly (Negotiable)
Restaurant: Délifrance (Hong Kong International Airport)
Info:

2024-04-30 124 views
原來一早起身去到嘅機場,係冇乜嘢食架。可能需要入到禁區裏面先至有餐廳吧但係我哋預早好多時間仲約埋團友,所以都係諗住喺機場出邊食咗先唯有去到呢間餐廳啦,好彩都仲有。今次飛去嘅地方係好多美食㗎,但係出發之前都係好想食個靚早餐嚟迎接新嘅旅行一天食早餐一定要飲咖啡,呢度熱咖啡latte幾唔錯㗎。炒蛋同埋沙律菜,仲有個濃湯通粉。補充咗一日嘅體力,開啟到去旅行的節奏。希望今次旅程順順利利應該得到嘅都得到,最緊要係安全平安同團友有一個美好嘅回憶。
原來一早起身去到嘅機場,係冇乜嘢食架。
可能需要入到禁區裏面先至有餐廳吧
唯有去到呢間餐廳啦,好彩都仲有。
食早餐一定要飲咖啡,呢度熱咖啡latte幾唔錯㗎。

2024-04-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Breakfast)
2024-01-30 317 views
哇塞!試咗這家店嘅二人餐,真係滿足到我嗰兩條腸胃!揀咗個忌廉湯,呢個湯厚滑得嚟味道好夠,真係暖笠笠;沙律青翠欲滴,開胃過癮。飲嘢方面,個芒果soda同柚子soda啲泡沫個個彈跳,又甜又撲鼻,喉嚨一路過去一路開心。🍹講到重頭戲,三文魚carbonara啦,味道正中紅心,入口即化,面條Q彈得㗎嘞!天使面嘅大蝦個頭唔錯,蜆肉更加鮮甜,就算面味道輕微少少,我都係吞得好開心。🍤最後個蝴蝶酥,香脆又不膩,一啖一啖嘅幸福味道,同雪糕是真正嘅happy ending!之後出到嚟肚腩得意洋洋,走咗好遠先消化得七七八八。總之,來到呢度,食得開心,玩得惬意,下次有機會又要嚟光顧!🍜🍨💯

2023-08-03 760 views
入去機場接機,遇上下午茶時份,愛好西式既我就走左去Délifrance食d野🤣一去門口已經比佢個All day breakfast 吸引左,就食呢個喇😋🍳All day breakfast $109平時出去食會係配磨菇,佢呢度就係配杏飽菇😜我覺得佢都整得好食,多汁唔太韌口👍魚柳係條狀,炸得脆口又唔係成層油咁,配上沙律醬都好味🥰🥰其他薯餅腸仔粟米等等都正常發揮👍🍫焦糖爆谷凍朱古力 $38未飲過杯凍朱上面有爆谷🤣但可可淋左焦糖醬,加埋凍朱食又幾得意,不錯🥭香橙芒果特飲呢個酸酸甜甜幾清新,都幾Match夏日炎炎要消暑既感覺😌可以😌😌😌

🍳All day breakfast $109

🍫焦糖爆谷凍朱古力 $38

🥭香橙芒果特飲
2023-07-27 500 views
好耐冇去過機場啦~終於有得離開香港放下假!今次出發之前,就選擇嚟咗呢間餐廳食返個早餐!對上食都好似係五六年前啦!記得之前食嘅時候,感覺不錯。所以今次出發前都特登嚟咋呢間餐廳食早餐。但係比我感覺就有啲失望!一入到間餐廳order完,搵位坐低。張凳好污糟,好似以前舊式九巴嗰啲毛毛凳咁。如果着短褲嘅女孩子,真係要小心,如果唔係可能會皮膚敏感。今次叫咗個All day breakfast嚟到嘅時候,賣相已經唔係好好。好似好多嘢都係現成同埋雪藏製品咁樣。個三角薯餅味道不太好。呢一個雞髀菇超級冇誠意,切都唔切,成舊煮完擺落嚟。好似白烚完,然後再攞去煎咁樣,完全冇味。跟住條腸完全唔吸引,又係白烚完咁,望落去勁似小學時候識嘅活力午餐嗰個熱狗腸咁。最弊係嗰塊煙肉,有浸油溢味,咬咗一啖,之後完全食唔落!最後嗰杯咖啡都算見得下人。但係總括嚟講,下次去到機場有更加好嘅選擇!
好耐冇去過機場啦~

今次叫咗個All day breakfast

2023-06-20 458 views
我今早送機前,與朋友去了位於香港機場的Delifrance食咗份All Day Breakfast。這份巨大的全日早餐,裡面有煙肉、薯餅、香腸、烤番茄、雞肶菇、粟米、沙律菜和炒蛋等,還有鎮店之寶「牛角酥」。食物豐盛美味且份量十足,讓我吃得飽飽的,今日午餐已不用再費神。餐廳的氛圍也很特別,有少許座位擁有日出的晨光,照著進食別有一番風味。如果你下回到機場時間夠充裕,除咗上層離境層嘅餐廳,也可到地面的入境大堂搵其他美食,或者到我推介的Delifrance食番份All Day Breakfast,也是一個值得一試的選擇。另加$11升級飲熱朱古力😋配有幾粒爆谷😋

另加$11升級飲熱朱古力😋配有幾粒爆谷😋

2023-06-20
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$110 (Breakfast)
2022-09-21 1449 views
自選特級早餐 $47Premium Choice自選麵包# / 迷你長通粉+自選3款美食:焗茄汁豆 / 蛋* / 珍寶腸/煙肉/煙火腿/烤雞/杏鮑菇 /香甜粟米/迷你炸薯餅Choice of Bread# / Mini Penne + Choice of 3 Items:Baked Beans in Tomato Sauce / Egg* /Jumbo Sausage / Bacon / Gammon Ham /Roasted Chicken / King Oyster Mushroom / Sweet Corn / Mini Hash Brown# 早餐可配法國百吉包/全麥百吉包/法國貴族牛角酥/芝麻包/牛奶多士French Baguette/Wholemeal Baguette / French Heritage Croissant /Sesame Roll/ Milk Toast can be substituted with selected set meals* 可選擇太陽蛋/ 反蛋/炒蛋/熟蛋Sunny side up egg/ Over easy egg/Scrambl
自選特級早餐 $47
Premium Choice
自選麵包# / 迷你長通粉+自選3款美食:

* 可選擇太陽蛋/ 反蛋/炒蛋/熟蛋
Sunny side up egg/ Over easy egg/Scrambled egg / Well done egg are available

配以熱鮮磨咖啡/錫蘭奶茶/有機茶(雜莓/蘋果/綠茶)
Served with Hot Freshly Brewed Coffee / Hot Ceylon Milk Tea / Organic Tea (Forest Fruit / Apple / Green Tea)

好味指數 3/5 🍭🍭🍭
{我地自選左:雞扒 珍寶腸 炒蛋 牛角酥 杏鮑菇 迷你炸薯餅 太陽蛋 迷你長通粉 每個餐都有一片青瓜同一片番茄 整個餐唔算好大份 包類很香很脆 迷你長通粉湯底很濃 配料有菇同少少肉 珍寶腸外皮很脆 入面既肉唔算好特別同平時食到既腸差唔好 唔會太鹹 如果選杏鮑菇同迷你炸薯餅 每個餐都有兩件 杏鮑菇很新鮮 但可能煮法既問題 令到菇本身既腥味好突出 雞扒份量較少 皮與肉之間既脂肪唔多 肉質唔算好乾 但亦冇嫩滑既感覺 飲品方面我地選擇左咖啡 奶茶 蘋果有機茶 奶茶冇甚麼特別 咖啡較苦澀 蘋果有機茶係茶包沖既 嗅到好香既蘋果味 入口香而清新 不錯}

2022-05-14 1088 views
黎到機場送機,疫情關係好多餐廳都冇開,或者太早未開。行過見倒早餐似好正同埋唔貴,不過等埋朋友之前食唔切。最後午餐餐牌簡左焗雞野菌飯。雞肉數量都唔少,同汁嘅調味好好,重送左優惠卷以後用,下次到黎機場可以再戰!
2022-03-27 667 views
今早晨早流流去咗機場送朋友機估唔到個機場可以咁少人🤣世紀難得一見好多餐廳茶記都冇開同幾位朋友去咗delifrance都幾大間不過燈光比較暗座位設計上幾好叫左個 B6蘑菇長通粉配火雞🦃️雞扒熟蛋Milk tea都幾好飲茶味奶味足夠
今早晨早流流去咗機場送朋友機

雞扒
熟蛋
Milk tea都幾好飲茶味奶味足夠
2021-08-26 768 views
2人餐-好抵食, 包左2份前菜,2個主菜,2杯野飲,2份甜品焗薯蓉-一片片嘅薯仔,上面仲有d 芝士,份量正常,味道剛好唔會太乾單骨雞翼-好香口,但無咩肉,好似泰式烤雞翼咁,唔會好乾蘑菇意大利粉-正常烤雞蘑菇長通粉-好多蘑菇汁,建議少d 會好點, 食得多有點厭,好多雞肉,但有點老雪糕蝴蝶酥-雪糕幾滑,但無咩奶味,好似cream
焗薯蓉

單骨雞翼

單骨雞翼-好香口,但無咩肉,好似泰式烤雞翼咁,唔會好乾
蘑菇意大利麵

蘑菇意大利粉-正常
烤雞蘑菇長通粉

蝴蝶酥雪糕

雪糕蝴蝶酥-雪糕幾滑,但無咩奶味,好似cream
焗薯蓉
單骨雞翼
蘑菇意大利麵
烤雞蘑菇長通粉
2021-07-10 403 views
早兩日送完機但又未有巴士走,所以決定係赤鱲角機場食埋個lunch先走😌依家既機場真係冷清左好多🥺 但竟然俾我見到好~耐都未食過既Délifrance🤤 直到今日我先知原來Délifrance係有漢堡包食架🤤 相信大家係上圖都睇到個漢堡包係超足料🥳 有生菜、蕃茄、牛肉、芝士、煙肉、沙律醬😛 而啲薯條同平時係快餐店食個啲唔同架,好味超多~🍟 即使大家去唔到赤鱲角呢間,都可以去Délifrance 其他分店試下🥰

2021-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
2021-02-28 416 views
黎到機場,選擇唔多,因為疫情關係,好多都唔開。之前黎開機場都係食delifrance ,見到有開同無咩人,所以都揀番delifrance 。平時都係食意粉多,今次試下d炸物。叫左一個亞拉斯加珍寶魚柳配薯條🍟,聽個名都覺得好熱氣,所以叫番個凍啡平衡一下黎到,份量都幾多,魚柳好脆,咬落去脆卜卜,非常滋味薯條都唔錯,唔淋,份量多,差d食唔晒凍啡中規中矩。總括,炸物不錯,價錢中等,可接受,若機場黎講,算係不錯,會再幫襯
黎到機場,選擇唔多,因為疫情關係,好多都唔開。
平時都係食意粉多,今次試下d炸物。
叫左一個亞拉斯加珍寶魚柳配薯條🍟,聽個名都覺得好熱氣
,所以叫番個凍啡平衡一下

黎到,份量都幾多,魚柳好脆,咬落去脆卜卜,非常滋味

薯條都唔錯,唔淋,份量多,差d食唔晒

凍啡中規中矩。

2020-01-01 1221 views
一路都對機場分店印象唔錯,難得第一次日頭落機,即去回味下。有一排冇幫趁,餐牌都唔同曬。今日叫咗1+1套餐拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵拿破侖菠蘿有機鮮蘑菇扁意粉分別跟紅湯以及凍檸水。由於係下午茶時段關係,店鋪入面食客人數不算多,等待上菜時間也不算久。柔和燈光加上安靜環境,頗舒適,值得一去。好快就上菜了,扁意粉上面蓋上厚厚的一層蕃茄醬,再加上2片火箭菜點綴,賣相唔錯食物夠熱,火箭菜都好新鮮,味道濃郁,意粉有咬口惟一不足係蕃茄醬未能同意粉完全融合大致上同以前差不多,下次可以再黎
今日叫咗1+1套餐
拿坡里大蝦蜆肉炒天使麵
拿破侖菠蘿有機鮮蘑菇扁意粉
分別跟紅湯以及凍檸水。
環境,頗舒適,值得一去。

食物夠熱,火箭菜都好新鮮,味道濃郁,意粉有咬口
惟一不足係蕃茄醬未能同意粉完全融合
大致上同以前差不多,下次可以再黎
2019-12-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2019-12-30 499 views
6日5夜南九州自駕遊,完滿!下午航班回港,今次坐廉航,不含餐食,落機想吃點東西再回家,就來了Delifrance,生意很好!差不多90‰入座率。點了2個 pasta:#菠菜忌廉汁三文魚燴飯:米飯沒有夾生,我不喜歡吃夾生的米飯,這個軟硬適中,味道不錯!份量也足!#鮮蝦蜆肉天使麵:味道不錯!套餐可配羅宋湯或熱飲,配了2杯熱檸檬茶,配pasta挺好的!以上2個套餐,1個88元,1個86元,機場店定價比市區的高,但可接受!
6日5夜南九州自駕遊,完滿!

點了2個 pasta:
#鮮蝦蜆肉天使麵:味道不錯!

2019-12-27
$87 (Tea)
2019-11-01 637 views
坐廉航無飛機餐食,上機前同朋友食番少少野先。機場而家T2準備要拆,好多餐廳連food Court都冇埋,得返嘅選擇真係唔多!食返間少少有保證嘅連鎖cafe,起碼唔會係天價又難食!迷你牛角包方面有好多種味,我哋揀咗朱古力同埋抹茶,係有流心嘅效果!!酥皮亦都好脆!另外叫咗個薯蓉批同埋芝士法包!同平時出面食嘅差唔多味,包亦都唔會太硬,個批底都好食☺️酥皮另外就有個蘋果酥同咖喱牛肉酥!蘋果酥唔會太甜,有少少玉桂味!咖喱牛角酥都中規中矩!至於個蘋果茶好好飲,唔會太甜亦都好香!依家要喺機場搵間正常價錢又OK嘅餐廳都有啲難,依間算係唔錯嘅選擇!

至於個蘋果茶好好飲,唔會太甜亦都好香!
每次check in完,都會落返接機大堂到食一食Délifrance 既早餐通常都唔洗等位,三個人叫兩個餐,再等到上機食野就prefect 喇都幾多野食揀下,睇你有有時間喇,有時間就叫個餐,再食埋杯野就啱啱好趕就可以係收銀前個食物櫃買走食,同出要市區啲餐廳差唔多價錢,又唔洗入閘食貴野唔鐘意飲咖啡可以飲果茶,小小酸甜果味屋企人就最鐘意食牛角包,呢間啲牛角包唔會油淋淋一pat野咁,都可以一試嫁至於個雞扒通粉就不過不失,湯底唔會死鹹,雞扒都幾juicy

唔鐘意飲咖啡可以飲果茶,小小酸甜果味

至於個雞扒通粉就不過不失,湯底唔會死鹹,雞扒都幾juicy