2025-08-06 0 views
去完旅行🧳落機都夜晚7點幾,又冇食飛機餐好肚餓😅揀咗呢間Delifrance食ღ雞肉意粉配鹹香濃郁嘅奶油醬,雞肉滑嫩多汁,配上醬汁更提味,整體口感濃郁又圓潤餐飲跟嘅伯爵茶清香帶點微苦,剛好平衡了奶油嘅濃厚感ღ招牌三文治比較乾身,食落冇茶餐廳咁juicy搭配有機蘋果茶,果味清新,入口清爽〰〰️〰️〰️〰️ 〰〰️〰️〰️〰️ 〰〰️〰️〰️〰️G1.Chicken Pasta w/S $78: Earl GreyS6. Signature Club Sa $78 rganic Apple Teaღ(♫ ♪ ♫ ¢яєαмfυи ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ
去完旅行🧳
落機都夜晚7點幾,又冇食飛機餐好肚餓😅
揀咗呢間Delifrance食

餐飲跟嘅伯爵茶清香帶點微苦,剛好平衡了奶油嘅濃厚感

ღ招牌三文治比較乾身,食落冇茶餐廳咁juicy
搭配有機蘋果茶,果味清新,入口清爽

〰〰️〰️〰️〰️ 〰〰️〰️〰️〰️ 〰〰️〰️〰️〰️
G1.Chicken Pasta w/S $78
: Earl Grey
S6. Signature Club Sa $78
rganic Apple Tea

2025-06-15 108 views
這道焗意式蜆肉意粉是一道色香味俱全的驚喜之作。首先是賣相吸引,焗得金黃的芝士層鋪滿整盤,香氣撲鼻,令人食慾大開。蜆肉選料新鮮,肉質飽滿、鮮甜,與濃郁的白醬結合得恰到好處,完全沒有腥味,反而散發出淡淡的海洋氣息。意粉的熟度控制得很好,既不會過硬也不會太軟,保留了彈牙的口感。每一口都能吃到滿滿餡料與醬汁的濃郁風味,讓人忍不住一口接一口。焗製後的芝士表層微脆,中間則軟滑香濃,與蜆肉和白醬融合得天衣無縫,吃起來層次豐富。整體份量適中,無論是獨享還是分享都很合適。這道菜不但味道出眾,更讓人感受到用心與誠意,是一道令人回味無窮的高質意粉料理。無論你是海鮮控還是焗粉愛好者,這道菜絕對值得一試。
2025-06-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$72 (Tea)
  • 焗意式蜆肉意粉
2025-06-01 158 views
⭐ 評分:★★★☆☆ (3.5/5) ---🍝 雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉 ✅ 優點: - 份量足:螺絲粉煮得al dente,雞肉和菠菜比例合理,合桃增添脆口層次。 - 芝士汁:濃郁但不會過膩,適合想補充能量的旅客。 - 性價比:$78包熱飲,機場價位算合理。 ❌ 缺點: - 味道普通:芝士汁偏罐頭感,缺乏驚喜,適合求快不求精的食客。 - 合桃軟身:如果是烘烤過的脆合桃會更香口。 ---☕ 熱即磨咖啡 → 中規中矩,酸苦平衡,免費贈送來說合格有餘,適合提神醒腦。 ---🏙️ 環境 & 便利性 - 位置超方便:抵港層非禁區,接機前或落機後即食,不用再出市區。 - 自助形式:快靚正,適合趕時間的旅客。 - 座位:機場大堂開放式座位,不算特別舒適,但足夠歇腳。 ---📌 總結 「機場$78免加一套餐!」 - 最大賣點是 免加一和送咖啡,性價比在機場區無敵。 - 適合:不想捱貴價機場餐的人。 - 不要期待精緻味道,但絕對能飽肚。 #機場美食 #免加一 #Délifrance #快靚正---💡 小貼士 1. 其他選擇:如果不想吃螺絲粉,可以考慮Délifra
⭐ 評分:★★★☆☆ (3.5/5)

🍝 雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
✅ 優點:
- 芝士汁:濃郁但不會過膩,適合想補充能量的旅客。
- 性價比:$78包熱飲,機場價位算合理。

❌ 缺點:
- 合桃軟身:如果是烘烤過的脆合桃會更香口。

☕ 熱即磨咖啡

🏙️ 環境 & 便利性
- 自助形式:快靚正,適合趕時間的旅客。
- 座位:機場大堂開放式座位,不算特別舒適,但足夠歇腳。

📌 總結
「機場$78免加一套餐!」
- 最大賣點是 免加一和送咖啡,性價比在機場區無敵。
- 適合:不想捱貴價機場餐的人。
- 不要期待精緻味道,但絕對能飽肚。

#機場美食 #免加一 #Délifrance #快靚正

💡 小貼士
1. 其他選擇:如果不想吃螺絲粉,可以考慮Délifrance的牛角包三文治套餐,同樣抵食。
2. 自取快閃:趕時間可以外帶,上車或搭機鐵前食。

一句話評價:「機場$78包飲品,仲想點?」 😆
2025-05-18
2025-02-27 356 views
新產品開心果黑糖麻糬鬆餅,大小二個size,加熱佢。呢款開心果黑糖麻糬鬆餅一試難忘!熱氣騰騰嘅鬆餅一咬下去,鬆軟得來帶點溫暖嘅幸福感,上面灑滿嘅開心果粒脆脆地,咬落好香口。而酥餅入面藏住麻糬,煙煙韌韌嘅口感同鬆餅嘅軟糯完美結合,食落真係令人心花怒放,滿足到不得了!

2025-02-14 366 views
寄存行李後,仲有大把時間。離境前,同父母一齊去呢間鋪食。其實從前喺機場做兼職時,貪佢有員工價食意粉,隔左咁多年再食,味道同款式唔一樣。招牌至尊公司三文治:父母超級讚揚,可能佢哋喺市區無搵到咁有質素同份量既公司三文治啦。佢哋表示食材新鮮,而且塊雞肉同其他配料好夾,而我覺得是中上水平。火雞煙肉炒意粉:應該是限定時候既菜。麵是幼身夾乾,阿爸形容係正式煮法,我就唔識了,不過雞肉好「嚡」,煙肉不過不失。雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉:熱騰騰食時非常好食,雞肉和菠菜配合得很不俗,合桃視乎個人是否接受,只能說是有趣的配搭,因為攤凍了就不搭味,但螺絲粉加埋汁是好吃的。飲料:咖啡,很不錯;奶茶,尚好;蘋果茶,要加上飲第2次才開始好飲。
招牌至尊公司三文治
火雞煙肉炒意粉

雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
冬甩
Other Info. : 1.員工服務態度一流,亦非常有禮貌 2.時間任坐,可能正值沒人時段 3.質素好 4.機場食店是很不錯的選擇
2025-02-05
$88 (Dinner)
招牌至尊公司三文治
雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
冬甩
本來Delifrance 食品質素幾好。 消費滿$100 送朱古力 到期日28/02/2025朱古力內果仁有油(益)味,已經變咗,雖然係送出,都要保持質量。令人失望!希望保持良好公司形象,送禮的話,有心才送,好過送快到期貨品。

2025-01-15
2024-12-17 664 views
係香港機場接機大堂個層有幾間食肆,早餐想飲咖啡,揀左 Delifrance 一齊食個早餐先上飛機,呢度環境闊落,客人也不少,沒有掃 QR code 落單,要出去 cashier 點餐,然後問你坐邊,之後就有人送餐俾你Delifrance 既牛角包,麵包類都很好味,其他的也不錯,咖啡做得不馬虎,雖不濃,也有咖啡味,仲拉埋花添,價錢吾貴,算係吾錯既選擇。
2024-12-05
$60 (Breakfast)
2024-12-08 662 views
由於最近屋企的Delifrance 就係機場,每逢周日都去食早餐,平時有時做完運動之後食午餐,雖然係很普遍的食物,保持到質素的歺廳。 今次主要係感受到佢哋嘅team work 精神,見到佢哋互相幫助,大家同心協力去工作,不會計較,很是感動和開心嘅歺廳😊, 很舒服和諧。員工工作效率高、解決問題完滿,對待客人有愛心💕,我的家人也有同感。 佢哋無分彼此嘅工作,只要令客人感到滿意。

2024-12-08
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$60 (Breakfast)
2024-07-14 1053 views
星期日10:48時候去到機場Delifrance 食早餐,今日一如以往點B6 A餐,一個點雙腸雞扒加螺絲粉同豆奶咖啡。另一個餐就選咗腸仔雞扒同煙肉及牛角包普通咖啡,今日兩個餐嘅腸仔雞扒都好新鮮帶有微熱,特別係雞扒比較嫩滑。兩人都好滿足今日嘅早餐。😄唯一有點遺憾嘅係嗰個雞扒每次來都大細唔一樣。

兩人都好滿足今日嘅早餐。😄

唯一有點遺憾嘅係嗰個雞扒每次來都大細唔一樣。
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$52 (Breakfast)
2024-06-17 1251 views
太耐冇去機場,印象中大路既太興/麥當勞都會貴d,更唔使講其他好似food court 坐法既食店。估唔到今次晚上7點幾平日黎到delifrance 係大把位坐,價錢仲要唔貴。order 完出左去counter 俾錢,餐ready 仲有人送埋黎。QR code 落單,以上包+指定茶飲唔使加錢,都只係$68。我飲檸檬茶,檸檬都冇苦澀味。包熱辣辣外脆內軟,手撕豬都多汁唔會又乾又鞋。同行朋友食公司三文治,都大到嚇親,非常足料。另外都見有人食pasta 類,份量唔算多,但都係$6-70 左右,如果想食少少野先上機,都係一個唔錯既選擇。

手撕豬肉芝士班里尼包

2024-06-13
$68 (Dinner)
手撕豬肉芝士班里尼包
2024-04-30 978 views
原來一早起身去到嘅機場,係冇乜嘢食架。可能需要入到禁區裏面先至有餐廳吧但係我哋預早好多時間仲約埋團友,所以都係諗住喺機場出邊食咗先唯有去到呢間餐廳啦,好彩都仲有。今次飛去嘅地方係好多美食㗎,但係出發之前都係好想食個靚早餐嚟迎接新嘅旅行一天食早餐一定要飲咖啡,呢度熱咖啡latte幾唔錯㗎。炒蛋同埋沙律菜,仲有個濃湯通粉。補充咗一日嘅體力,開啟到去旅行的節奏。希望今次旅程順順利利應該得到嘅都得到,最緊要係安全平安同團友有一個美好嘅回憶。
原來一早起身去到嘅機場,係冇乜嘢食架。
可能需要入到禁區裏面先至有餐廳吧
唯有去到呢間餐廳啦,好彩都仲有。
食早餐一定要飲咖啡,呢度熱咖啡latte幾唔錯㗎。

2024-04-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Breakfast)
2024-01-30 984 views
哇塞!試咗這家店嘅二人餐,真係滿足到我嗰兩條腸胃!揀咗個忌廉湯,呢個湯厚滑得嚟味道好夠,真係暖笠笠;沙律青翠欲滴,開胃過癮。飲嘢方面,個芒果soda同柚子soda啲泡沫個個彈跳,又甜又撲鼻,喉嚨一路過去一路開心。🍹講到重頭戲,三文魚carbonara啦,味道正中紅心,入口即化,面條Q彈得㗎嘞!天使面嘅大蝦個頭唔錯,蜆肉更加鮮甜,就算面味道輕微少少,我都係吞得好開心。🍤最後個蝴蝶酥,香脆又不膩,一啖一啖嘅幸福味道,同雪糕是真正嘅happy ending!之後出到嚟肚腩得意洋洋,走咗好遠先消化得七七八八。總之,來到呢度,食得開心,玩得惬意,下次有機會又要嚟光顧!🍜🍨💯

2023-08-03 1303 views
入去機場接機,遇上下午茶時份,愛好西式既我就走左去Délifrance食d野🤣一去門口已經比佢個All day breakfast 吸引左,就食呢個喇😋🍳All day breakfast $109平時出去食會係配磨菇,佢呢度就係配杏飽菇😜我覺得佢都整得好食,多汁唔太韌口👍魚柳係條狀,炸得脆口又唔係成層油咁,配上沙律醬都好味🥰🥰其他薯餅腸仔粟米等等都正常發揮👍🍫焦糖爆谷凍朱古力 $38未飲過杯凍朱上面有爆谷🤣但可可淋左焦糖醬,加埋凍朱食又幾得意,不錯🥭香橙芒果特飲呢個酸酸甜甜幾清新,都幾Match夏日炎炎要消暑既感覺😌可以😌😌😌

🍳All day breakfast $109

🍫焦糖爆谷凍朱古力 $38

🥭香橙芒果特飲
2023-07-27 1023 views
好耐冇去過機場啦~終於有得離開香港放下假!今次出發之前,就選擇嚟咗呢間餐廳食返個早餐!對上食都好似係五六年前啦!記得之前食嘅時候,感覺不錯。所以今次出發前都特登嚟咋呢間餐廳食早餐。但係比我感覺就有啲失望!一入到間餐廳order完,搵位坐低。張凳好污糟,好似以前舊式九巴嗰啲毛毛凳咁。如果着短褲嘅女孩子,真係要小心,如果唔係可能會皮膚敏感。今次叫咗個All day breakfast嚟到嘅時候,賣相已經唔係好好。好似好多嘢都係現成同埋雪藏製品咁樣。個三角薯餅味道不太好。呢一個雞髀菇超級冇誠意,切都唔切,成舊煮完擺落嚟。好似白烚完,然後再攞去煎咁樣,完全冇味。跟住條腸完全唔吸引,又係白烚完咁,望落去勁似小學時候識嘅活力午餐嗰個熱狗腸咁。最弊係嗰塊煙肉,有浸油溢味,咬咗一啖,之後完全食唔落!最後嗰杯咖啡都算見得下人。但係總括嚟講,下次去到機場有更加好嘅選擇!
好耐冇去過機場啦~

今次叫咗個All day breakfast

2023-06-20 773 views
我今早送機前,與朋友去了位於香港機場的Delifrance食咗份All Day Breakfast。這份巨大的全日早餐,裡面有煙肉、薯餅、香腸、烤番茄、雞肶菇、粟米、沙律菜和炒蛋等,還有鎮店之寶「牛角酥」。食物豐盛美味且份量十足,讓我吃得飽飽的,今日午餐已不用再費神。餐廳的氛圍也很特別,有少許座位擁有日出的晨光,照著進食別有一番風味。如果你下回到機場時間夠充裕,除咗上層離境層嘅餐廳,也可到地面的入境大堂搵其他美食,或者到我推介的Delifrance食番份All Day Breakfast,也是一個值得一試的選擇。另加$11升級飲熱朱古力😋配有幾粒爆谷😋

另加$11升級飲熱朱古力😋配有幾粒爆谷😋

2023-06-20
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$110 (Breakfast)