好唔好食又睇落去 267 回: 跟阿蘇去女人街食飯@DATES!?http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=33329同車厘子去左一間叫 Dates 既食店! 至於好唔好食? 又睇落去? 原來門口有蘇絲黃介紹, 不過我地入去食既原因唔係因為蘇絲黃, 係因為間間食店都要排隊, 時間倉猝要睇戲, 呢間唔使排就入去啦! 入去之前, 車厘子仲擔心會唔會唔好食? haha...地址: 旺角通菜街35號地下鮮露筍雜菌菠菜意大利飯: 車厘子全"植物"之選, 全是健康食物, 菠菜粒連忌廉一齊煮, 野菌、露筍及紅椒絲, 忌廉好像清啖了很多, 可能自己味覺對濃烈食物味道會敏感點, 加上 risotto 向來唔係我既 favorite, 無太大要求呢! hehe...鵝肝醬海鮮意粉: 咁高膽固醇既野, 梗係我呢個唔理健康既"好"孩子叫架啦! 用料有肝醬切粒 (可唔可以切得靚 d?), 蝦, 帶子, 野菌, 香草等, 汁未算 creamy 到黏咀, 個人喜歡 sticky 到黏咀0個種 , 忌廉調味鮮甜, 有落香蒜, 0岩口味! 意粉就比較幼身

地址: 旺角通菜街35號地下

鵝肝醬海鮮意粉: 咁高膽固醇既野, 梗係我呢個唔理健康既"好"孩子叫架啦! 用料有肝醬切粒 (可唔可以切得靚 d?), 蝦, 帶子, 野菌, 香草等, 汁未算 creamy 到黏咀, 個人喜歡 sticky 到黏咀0個種 , 忌廉調味鮮甜, 有落香蒜, 0岩口味! 意粉就比較幼身軟硬亦剛好, 味道唔錯! 不過......

點解隻碟崩左都拎出黎?? 咁就算好味到飛天都唔得! 雖然做生意成本睇得緊很正常, 不過就算唔講賣相或者衛生, 隻碟崩左如果有人係拎起啜意粉, 咀都分分鐘介傷...(雖然唔會有太多人咁做)...茶餐廳崩碟都算, 但係收得一百元一碟意粉就唔可以接受呢!

兩個菜埋單二百, 無要甜品同湯。

環境: 2.5 (裝修以白色為主, 好太多花巧室內設計, 放上不倫不類既裝飾顯得怪怪的... )
衛生: 2.5(我車了車厘子幾巴, 因為有烏蠅仔! )
服務: 3 (中規中矩)
設計: 2.5(Menu 設計字型太雜(有方,有圓又有 free style)...圖片太細亦唔太吸引...)
味道: 3 (味道無問題, 至少車厘子食剩既我全部清哂, 難食就打 C 都唔食!)
價錢: 2.5 (意粉平均八九十元, Risotto 最貴去到$128, 加湯加包再加三十元, 女人街價錢算貴了。)

最終評分: (2.5) 快 d 換走隻爛碟啦!
2009-02-08 16 views
離上堂還有個半鐘,當然要搵一個坐得舒舒服服的地方食lunch!所以朋友選了Date.叫了兩個set lunch,一個係煎龍利柳意粉,一個係三文魚天使麵.頭盆有雜菜沙律同薯仔忌廉湯選安全計,選了湯.正當我以為好穩陣,一飲個湯,出事啦,無薯仔粒,又無薯仔味,係罐頭湯同生粉水的合體.但比起旺角tomato,它還是可以入口.不想敗興,轉食個包.好難得,係一個唔香的蒜蓉包,無叮熱,當然係死實實又唔香.還在飲湯之際,服務員已急不及待將主菜放晒上檯,成檯都係野,真係"一流"港式西餐廳的服務!跟朋友要了一點煎龍利柳,味道一般,但朋友說偏咸,煎得不夠乾身同皮脆.雖然意粉不夠口感,撈過橄欖油同香草倒是可口.到三文魚天使麵,三文魚都新鮮,天使麵跟意粉一樣無口感,但因"加工"而變ok.餐茶選了熱檸水,個人喜歡唔落糖,兩片的檸檬,篤左幾下,杯野竟然好酸,加咗水重好有味,應該係e一餐的唯一驚喜啦!

好難得,係一個唔香的蒜蓉包,無叮熱,當然係死實實又唔香.

!

,應該係e一餐的唯一驚喜啦!
$44 (Lunch)
2009-02-02 15 views
呀SO介紹完都有留意過依間野,,,不過見個價錢好似5係幾值就無去試,,,無啦啦豬仔話想食西餐又無咩IDEA就把心一橫去試下,,,門口好易認,,因為成個門口都個女人街格格不入,,,望下有咩岩食,,其實真係麻麻地,,連D相都5吸引,,,坐低1杯暖水,,無檸檬無冰,,,MENU懶PRO,,但真係好港式,,,最後叫左1個SET DINNER同1份ANGUS牛扒,,,紅酒牛尾飯SET $68ANGUS牛扒餐 $158加$28加甜品 - 心太軟前菜餐湯 - 羅宋湯餐沙津 - 吞拿魚沙津羅宋湯偏甜,,同平時果D比多左1種味 - BBQ SAUCE,,,好奇怪點解會加BBQ SAUCE,,但出梨個味就RICH D,,,1份餐湯都跟2個飽,,算叫做得體,,麥飽同牛油都叫比平常好,,,餐沙津可以接受,,隻碟都凍既,,夠專業,,但材料一般,,,主菜2份主菜同時間上,,夠專業,,,紅酒牛尾飯,,$68蚊梨講佢真係抵食,,,味道都叫做好食,,但欠了1份香味,,,好鍾意D餐廳有自己既碗碟,,加分安格斯牛扒7成熟,,,生熟格度滿意,,但調味偏向NATURAL,,,GRAVY比例淡,,亦比較少,,,牛扒太薄,,欠口感
呀SO介紹完都有留意過依間野,,,
不過見個價錢好似5係幾值就無去試,,,
無啦啦豬仔話想食西餐又無咩IDEA就把心一橫去試下,,,

門口好易認,,因為成個門口都個女人街格格不入,,,
望下有咩岩食,,其實真係麻麻地,,連D相都5吸引,,,

坐低1杯暖水,,無檸檬無冰,,,
MENU懶PRO,,但真係好港式,,,

最後叫左1個SET DINNER同1份ANGUS牛扒,,,
紅酒牛尾飯SET $68
ANGUS牛扒餐 $158
加$28加甜品 - 心太軟

前菜
餐湯 - 羅宋湯
餐沙津 - 吞拿魚沙津

餐沙津可以接受,,隻碟都凍既,,夠專業,,但材料一般,,,

主菜
2份主菜同時間上,,夠專業,,,

紅酒牛尾飯,,$68蚊梨講佢真係抵食,,,
味道都叫做好食,,但欠了1份香味,,,
好鍾意D餐廳有自己既碗碟,,加分

安格斯牛扒7成熟,,,
生熟格度滿意,,但調味偏向NATURAL,,,

GRAVY比例淡,,亦比較少,,,
牛扒太薄,,欠口感,,無肉汁,,但位置適中,,5太多肥,,,
話CHARCOAL GRILL,,但FEEL5到囉,,,
配菜就出色,,VEG岩岩好,,5會淋到死媒哂,,,
薯容味道都好好,,但收人$158理應要好食啦,,,

甜品
心太軟,,份量適中,,雪糕偏細,,,
朱古力5會太甜,,食完1啖會想食第2啖,,,
平心而言,,佢個心太軟好食過天機棧,,,
PRESENTATION 5係特別,,但好過天機棧隻碟仔,,,
$28值得加,,成餐最好食就係佢,,,
  • 心太軟
2K
2008-11-14 10 views
13-11-2008從食友 Facebook message thread 中得知呢度有心太軟食, 仲好似話不錯, 趁呢日要去旺角, 拉了朋友0黎睇睇. 0黎到門口赫然發覺係港式得很的港式西餐廳, 不過既然未0黎過, 又試試. 見 set dinner 又湯又主菜又飲品仲有得加錢要個甜品, 結果一人叫一份 ($68) 再一人加一個自選甜品 (每份加 $28).餐湯揀了羅宋湯, 幾稀, 飲落好鹹, 難飲. 唯一好在雜菜份量唔少, 當食多幾羹 fibres 吧 -_-"朋友揀了粟米磨菇忌廉湯, 飲了一啖話「拍得住新寶馬咁難飲」(「新寶馬」即係呢度: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=154229), 我就覺得比新寶馬更難飲 -- 同羅宋湯一樣稀, 味道 = 生粉水 + 罐頭粟米 + 磨菇粒, 認真唔掂!麵包 (黑糖包?) 反而唔差, 暖烘烘又幾鬆軟, 可惜牛油硬如石頭, 美中不足.大家的主菜都揀了扒, 但 order 時店員並無問我0地兩份扒要幾多成熟 (!!!), 心已涼了半截... 而食完
13-11-2008

大家的主菜都揀了扒, 但 order 時店員並無問我0地兩份扒要幾多成熟 (!!!), 心已涼了半截... 而食完之後的結論係, 如果當呢度係茶餐廳咁看待佢 d 食物, 會開心少少的:
- 我揀的香草羊脾扒, 賣相完全唔似羊扒, 似快餐店「雜扒餐」的豬扒多 d, 肉幾韌, 食落只有醃料及疑似 gravy 的味道,「媒」多幾「媒」先有少少羊味; 件頭唔細, 但有超過一半都係一舊舊肥膏來的, 果然係一舊水有找的羊扒 -_-" 粉開的薯茸好「KFC 走 gravy」feel; 西蘭花及椰菜花就見到都唔想食, 所以決定唔食.
- 朋友的西冷牛扒一樣韌, 一樣只有醃料及疑似 gravy 的味道, 肉味被梳打粉 "la" 走得一乾二淨; 同茶餐廳出品0既唯一分別, 應該係呢塊0野叫做厚少少?

主菜咁 xyz, 對甜品期望唔敢太高, 亦可能因為咁, turned out 又 ok?:
- 心太軟伴0云呢0拿雪糕 (散叫 $38): serve 時底部已開始漏漿, 一拮落去就有更多朱古力漿流出, 賣相幾對辦. 朱古力蛋糕質地 spongy, 我覺得太乾, 不過蘸了朱古力漿及雪糕, 當然又唔同; 朱古力味道唔算濃郁, 但唔係靚0野的關係, 都收貨了; 身體不適, 0云呢0拿雪糕就只食了一啖, 感覺一般香滑. 整體唔及灣仔 La Bons (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1913926), 但比起同區的 Magic Cafe (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1907530), 我覺得呢個好食 d, 可以一試.
- Creme brulee: 樣衰到無人有, 使唔使咁多 icing 呀!?!?!? 可幸食落唔算太差, 雖然一定唔係好 -- 面層焦糖太厚, 結果食落好硬, 下面的 custard 算香甜, 但實在幾0鞋身. 西餐廳0黎講呢個 creme brulee 絕對水準以下, 但都係0個句吧, 唯有「自我安慰」, 當佢係茶餐廳吧.

仲有杯熱咖啡, 奉上的係花奶 (!!!!!), 未飲已聞得出係酸澀味的, 飲落亦然, 唯有放棄; 朋友更唔俾面佢的凍檸茶, 飲了一啖立即將佢擺埋一邊.

環境裝修疑似西餐廳, 但白檯白椅始終唔「襟」污糟, 黑色一0鞋0鞋感覺好差; 招呼亦係茶餐廳式招呼, 果然 -_-"

每人約 $105 埋單, 話貴唔貴, 但就一定唔係平, 唔會再幫襯了.

P.S. 睇你個心太軟份上, 俾 marginal 到唔 marginal 的 ok 面你啦.
超鹹羅宋湯
人唔似人, 鬼唔似鬼
心太軟 ok; creme brulee 勁樣衰
聞到已知唔飲得!
$105 (Dinner)
2008-11-10 3 views
兩星期前, 悶悶地所以約朋友放工後dinner, 佢要落旺角買野, 所以無奈去果頭食飯...除咗樂園牛丸, 其實每次響旺角都無頭緒食乜...問買野鋪頭D sales靚仔&靚女嘅推介, 不約而同都係提議呢間...入門口前, 突然見到蘇絲黃個嘜頭, eeEE~唔通有好野!?!?無揀set dinner, 反而叫散餐 :什菌湯: 好多菌茸, 但唔濃菌味, 只係淡淡然, 尚可接受...好過朋友果碗, 唔記得係乜, 印象中味道係例湯之level...散叫就好唔值.鵝肝:面硬內淋有筋又薄...你收我咁嘅價錢!?!?!?!海鮮併盤:都唔奢望有鮮味, 比反D魚味, 蟹味..都好呱...可添飲鮮橙汁:朋友要嘅...一D都唔鮮, 飲到個杯吉曬都無侍者主動添加, 反正味道一般, 朋友都費時叫佢添.我唔o岩, 我唔應該有要求, 有期望...每人$180.-...唉....下次都係去樂園吃粉把咧~
無揀set dinner, 反而叫散餐 :

鵝肝:面硬內淋有筋又薄...你收我咁嘅價錢!?!?!?!

2008-11-05 18 views
想試試招牌菜白汁青口,可惜只有2個人晚飯,叫一客青口又太多($82),唯有放棄有機會再試。Set Dinner :紅豆忌濂湯 - 茶餐廳忌濂湯加上少少紅豆蓉,味道不配合。白汁爐魚柳 - 白汁美味,爐魚滑沒有雪味另外Set Dinner:炸蠔+豬扒 - 炸蠔一般,豬扒不錯總括是港式西餐廳,食品不太精緻,茶餐廳服務,不用等位所以才會考慮再去
Set Dinner :
紅豆忌濂湯 - 茶餐廳忌濂湯加上少少紅豆蓉,味道不配合。
白汁爐魚柳 - 白汁美味,爐魚滑沒有雪味

另外Set Dinner:
炸蠔+豬扒 - 炸蠔一般,豬扒不錯

$75 (Dinner)
2008-10-27 3 views
阿蘇介紹左呢間野好耐,平時見佢係女人街都賣到咁貴,都要等到有特別日子先試下。阿蘇當年介紹dates既時候話佢係平民法國菜,但係見到餐牌上都係一d好「港式」既西餐,最平都要成$98/set! 因為當晚大家都唔係好餓既關係,所以5人散叫4個main course,再加$25任飲汁先生既果汁。Traditional Italian pizza: 都還可以既,唔算太意大利囉, 個餅底係薄脆,相對pizza hut冇咁港式,但係d ham好鹹鵝肝海鮮意粉:嘩,咩來架?乜係鵝肝來架咩?連鹹牛肉都不如,but d 意粉ok,但好乾乳鴿risotto: 最正常呢樣春雞焗蠔:咁都叫法式? d白酒汁好似泡咁,好怪,隻蠔細到搵唔到甜品: 餐牌上所列既甜品得番最冇heart既new york chesse cake 同阿蘇推介既心太軟,但係完全唔覺得個心太軟有咩特別可能我地坐係個收銀處隔離,所以成日睇唔到我地!! 如果係女人街都賣到成百幾蚊一個人,d質素要再好d先值得囉!

乳鴿risotto: 最正常呢樣

Pizza 冇特別喎
鵝肝?? 好怪呀!
心太軟?唔係本人食過最好
$146 (Dinner)
2008-10-16 1 views
上星期去食左個set dinner係紐西蘭肉眼扒, 好薄, 熟透, 頭尾乾硬.個例湯綠色唔知咩黎, 不過似忌廉湯, 都ok, 麵包ok.唔知係咪set, 塊扒就差d呢.
個例湯綠色唔知咩黎, 不過似忌廉湯, 都ok, 麵包ok.

唔知係咪set, 塊扒就差d呢.
$75 (Last Night Supper)
2008-10-09 8 views
小弟向來只會上下openrice睇下有咩好介紹, 就會去食...既然有間餐廳難食成咁話說...今日難得madam大人放我出去,陪佢下午去完深水埗......再落旺角食晚飯,諗左好耐都唔知食咩好,行下睇下有咩食,見到餐廳出面貼住<<阿蘇>>介紹過此餐廳,就同madam大人入去一試.入去之前個侍應企在店裹面門口位置,都唔知想點,都唔會幫客開門入到去都冇咩人,可能好早,個時未到7:00 PM , d 侍應都好游閒, 見到水吧位個職員係度睇報紙上馬經. 唔講咁多.講食既方面 : (叫左兩個set dinner)($68/set) 要加一 講下個湯先, 我叫左個羅宋湯 味道 : 好淡, 好似只係加水返煲, 唔係連鹽都慳, 整只係有dd味, madam大人叫左個忌廉湯 味道 : 比我個個重淡, 只係加生份同水再加粟米湯, 整體似係生份水. 最後有樣好dd既係個餐包, 都ok, 上枱還熱的. madam大人叫左個雞扒拼吉列蝦 好差, d汁唔得, 冇味, 色有,香同味都冇....比咁既價錢, 去茶餐廳都好食過佢 我就叫左個肉眼扒好差.....去太熟, 一個字難食
再落旺角食晚飯,諗左好耐都唔知食咩好,行下睇下有咩食,

madam大人叫左個雞扒拼吉列蝦
我就叫左個肉眼扒
好差.....去太熟, 一個字難食....都想嘔.
最後個餐飲都係同d湯一樣冇味...我未試過係出面飲過杯奶茶係冇奶味同茶味...只有顏色...而且有泡.....利害.....

$77 (Dinner)
其實都估到呢類街頭餐廳都只係得個樣,不過估唔到呢間連個樣都無一開始要我自己開門都嬲嬲地架啦仲要我企左成分鐘先比位我坐,噤嬲嬲地我梗係要下d野食啦捉左個server問下d野食啦:你地d焗蠔咩國家,個goose liver幾多安士之類既問題啦最後,係無人可以答到我既ok fine,照叫野食啦個roasted chicken又唔算太過分既,不過配個焗蠔就唔得喇,好細隻之餘仲有殼個fd個rib eye就一般囉,叫岩岩好過扒王小小噤啦結論,明明價錢,服務,食物,裝潢都唔係高級,噤一開始就唔好話我知係高級餐廳啦,如果你唔係話高級餐廳的話,我相信我會比高點的評價
其實都估到呢類街頭[高級]餐廳都只係得個樣,不過估唔到呢間連個樣都無

一開始要我自己開門都嬲嬲地架啦
仲要我企左成分鐘先比位我坐,

噤嬲嬲地我梗係要[了解]下d野食啦
最後,係無人可以答到我既

[係佢地對自己間餐廳賣既野唔了解,唔係我特登玩佢地]

ok fine,照叫野食啦

個fd個rib eye就一般囉,叫岩岩好過扒王小小噤啦

如果你唔係話高級餐廳的話,我相信我會比高點的評價

2008-09-01 11 views
朋友同我慶祝生日,蘇絲黃推介鵝肝及甜品,弟弟數月前去過說OK,咪諗住試吓!平日晚,5個人,見有2pairs人於門口等,入去問位男侍應甲要唔要攞飛仔,問了佢2次扮做野唔應我,跟住我咪行入去問女侍應,佢同我講無飛仔派,要喺門口排隊等。等了約15分鐘,多了一班4位及2 PAIRS人等,跟住有位男侍應乙出來問晒前前後後幾多位兼落簿,佢同我講6位要等好耐,問我電話號碼話有位CALL我。之後去咗附近許留山hei 咗大半個鐘,然後行返去問有位未,個女侍應攞本簿出來問我是那一位,我見排我後面有8pairs人及一班4位都入了去,佢D位係可以一張張併為2、4、6、8...位的,但佢同我講無6個人一齊走,所以無位俾我,我問如果一直都無6位同時間走,咁成晚都唔駛食LA! 跟著佢入去一陣出來同我講有一張4人枱埋單,隔鄰1張2人枱很快走,叫我地入去先,點知見隔鄰只是剛剛開餐,因為有一邊是一排梳化,那邊就有迫咁坐3個人,一坐下就見門口位有6位走,然後我地問轉位,個最差的男侍應甲說已叫客人入內,所以唔理我地,天呀!!!!朋友說蘇絲黃推介蘋果批,第一時間已落ORDER,男侍應甲說賣晒,連心太軟等什麼甜品都沒有,ORDE
朋友說蘇絲黃推介蘋果批,第一時間已落ORDER,男侍應甲說賣晒,連心太軟等什麼甜品都沒有,ORDER了香煎鵝肝現紅酒蘋果、Set Dinner-羊扒、炭燒澳洲鮮肉眼扒(上次弟弟說這個過了火無肉汁,但都是ORDER多次)、巴馬火煺乾蕃茄意粉、白酒青口及海鮮意大利飯。
點完菜,鵝肝都上埋,都未有水給我們,見對面又有6位走,要求轉位,問了2次侍話等陣要執位,跟著係叫出面一班4位及1pair人坐都唔幫我轉,服務超差!
朋友說快快吃完走,因為多得蘇絲黃,唔駛服務都會有客! (蘇絲黃又騙人了,可能是做媒的,除了讀者推介佢試過ok的就無問題,就好似佢同毓民friend就同佢hard sell毓民私房牛肉麵,那是我吃過最難吃的!)
鵝肝外皮都煎得脆同大塊,但是過了火,一切開是溶化了及滲出好多油。

白酒青口,因季節問題沒有藍青口,是本地青口,唯一OK的。
Set Dinner-羊扒,雖然唔羶,但淡口無味,老實說我自己煎仲好食,或者差不多價錢吃翠華的羊扒好食得多。
巴馬火煺乾蕃茄意粉,乾蕃茄及意粉OK,巴馬火煺可能是用太平價貨,一致裁定難食。

海鮮意大利飯,扮正宗意大利餐廳的硬飯,但不好吃,我跟在座2位朋友吃過尖沙咀的Munch是100分,呢間就是50分。

要追ORDER最後上菜的炭燒澳洲鮮肉眼扒,塊扒肉質都OK,但我ORDER 7成熟,佢俾件9成8 DRY扒我
(上次弟弟說這個過了火無肉汁,今次又如是),仲要價錢唔平,呢個是最差的,連我朋友說大家樂新出的西蘭扒還好吃,幹嗎來吃個又貴又DRY嘅扒,那我不如去金鳳又平又好吃!

平心而論,食物一般,愛吃的是不合格,最後隔鄰同我們差不多時間走,很迫的一直都無可轉枱,從未見過如此差-100分服務,完全唔理客,一間無HART的餐廳。
2008-08-08 9 views
早排朋友同我補食生日飯~ 行過女人街中間....畀尼間排門口的"報紙"吸引o左...見到有so si 黃的介紹~ 再睇睇門口個餐牌~set dinner都係$6x 左右...所以就入去.(1)oh~ 我叫o左Set Dinner 的羊扒... OK喎!!! 幾好食!!! if 可以畀埋薄荷醬我就更加好啦~(2)我個fd 叫另一個Set dinner~豬扒+紅酒汁....oH NO~ d豬扒超難食... 好o鞋~又薄...(口感似係烚熟再煎,一d味都無...)全靠d汁去吊味.... 無o左d紅酒汁... d豬扒真係食唔落口.(3)套餐可加錢要甜品~ 我o地叫o左一個"心太軟"share食... 嗯! 賣相幾靚.味道ok ~ 但略厭外面的cake濕o左d~裡面的朱古力稀o左d.....(( coz 我同我個fd去過另一間@旺角叫天機棧的~ 我o地都覺得o個度的心太軟,好似好味d))

Set Dinner-羊扒
Set Dinner -豬扒(紅酒汁)
甜品-心太軟
心太軟(opened)
$80 (Dinner)
Set Dinner-羊扒
2008-08-05 16 views
上星期五同左兩個朋友仔去左呢間餐廳試下。不過比我預期之中無咁好。我地點左鮮露笋雜菌菠菜意大利飯, 炭燒澳洲鮮肉眼扒, 巴馬火煺佯乾蕃茄意粉。其中肉眼扒一個係餐, 另外兩個就係散叫, 要加$35先可以轉餐。我地大約8點半去到, 無book位, 要等左一陣先有位。其實我覺得論食物跟價錢黎睇, 就唔係咁抵食。由其是散叫, 如果唔散叫, 食set dinner就會覺得ok。埋單有匯豐信用咭有9折, 所以total $300 落樓。
上星期五同左兩個朋友仔去左呢間餐廳試下。

不過比我預期之中無咁好。

我地大約8點半去到, 無book位, 要等左一陣先有位。

埋單有匯豐信用咭有9折, 所以total $300 落樓。

2008-07-27 1 views
果晚行過,見到個商務dinner 68蚊,幾ok,咪走入去食囉~d 野食都ok ge..有個男waiter 幾細心,唔錯:]不過我叫個甜品menu 就叫左好耐都未俾我...之後諗住加28蚊叫個心太軟,個心太軟好味!最後埋單果時淨係收左我$152...我計左好耐先計到,原來佢應該係收少左個甜品果28蚊...哈哈,我已經問多佢1次"係咪152?"架喇,佢話係丫嘛...哈哈...俾少左錢咁開心,點可以唔俾個笑佢呢?XD"
不過我叫個甜品menu 就叫左好耐都未俾我...
之後諗住加28蚊叫個心太軟,個心太軟好味!
哈哈...俾少左錢咁開心,點可以唔俾個笑佢呢?XD"
$76 (Dinner)
  • 心太軟
同行好友推介,加上印象中試過同街的餐廳質素都有驚喜, 2人八点半到,唔使等位味道鵝肝--配蘋果ok 好味, 但鵝肝又冇食落口有溶的感覺, 莫講甘香豐腴,連膩口的口感也沒有,唯有可取是比較大件o的, 總體ok!牛扒餐--有包,有湯,主菜來了, 非常之失望, 除了因為服務外(見下文), 薯角又硬又凍, 配菜少得可憐, 是得2棵西籣花仔和1棵椰菜花仔, 我真係想衝入去問吓嗰師傅知唔知d配菜的作用係乜?當裝飾呀?未食, 睇嗰樣輸....哂塊扒size ok適中, 算係厚切, 火口又ok, 做到要求的四成熟, 粉紅靚色, 這個可以一讚, 可惜成瑰肉係乏味, 一d味都無, 汁無汁味,肉冇肉味, 我知靚的牛是無汁無味, 用鹽帶出鮮味, 但肯定唔係我眼前這塊嘢....希望找鹽去證明.......成個鹽壺都係米......一粒鹽都冇......侍應拿了第二壺鹽,卻又一粢到塊塊....唉....意大利餐廳.....另一重點係, 我幾接受唔到大家叫同一樣嘢牛扒...... 有三碟(連埋隔籬枱個個) 冇一樣嘢係一樣囉.....由配菜,薯條的數量和款色到牛扒的size...好似抽獎咁!朱古力梳夫厘--對比之下梳

朱古力梳夫厘--對比之下梳夫厘真係比較好!!

火都o黎!!!!明明2人叫2個餐,侍應又有比2份包,2份湯....真係諗唔到係乜嘢情況下可以漏主菜單,算,追問嗰侍應3次先話漏單,想點?同枱食完咁濟先上, 態度懶散........再加上食物質素 .......唉....意大利餐廳.....

環境+衛生
因為長時間的等待....花了很長的時間打量環境,整體白色牆身,白色梳化, 但都黑了,黄了,壁燈又有d燒咗.......不過都算乾淨的, 廁所有朱古力梳夫厘的味........, 好彩食完先去....不過都噁心!!這個唔係佢的錯!!

一d都唔抵, 唔講味道....連最基本的飽肚都冇...