2022-10-19 878 views
晚市唔駛等位,而且大量吉枱,但等食物等左20分鐘先上個飯,再等多10分鐘先上意粉,再再等多5分鐘先上豬肋骨……等到好似等運到咁!忘左影個麵包籃,d包硬到咬唔到,可能呢d係麵包既特色啦…個蛋糕我就鐘意食,有再叫多個黎食添黑松露野菌意大利飯好味既,好香既菇菌味,個飯既白汁都好creamy經典肉丸意粉個肉丸味道ok,但好散,蕃茄汁好稀亦偏甜傳統燒烤美國豬排骨啲肉好鞋同咸,但個炸蕃薯條好好味可以用海港城coupon都算抵,但短期內都唔會再去,好食過佢既餐廳太多!

黑松露野菌意大利飯
好味既,好香既菇菌味,個飯既白汁都好creamy

經典肉丸意粉
個肉丸味道ok,但好散,蕃茄汁好稀亦偏甜

傳統燒烤美國豬排骨
啲肉好鞋同咸,但個炸蕃薯條好好味

2022-10-17
2022-10-05 798 views
十幾年前嗰個年代,哩間嘢訂咗位都要等九個字。無他,因為佢好食。✨因為唔想等位,所以有一段好長嘅時間冇嚟幫襯。咁啱有日見到OpenRice有得訂位,仲有九折,二話不說就約朋友訂咗呢間晚餐一聚。✨當日7:00準時到咗,現場不如以往,沒有爆場的情況,有不少吉枱。✨打開餐牌,覺得選擇很少,我們得兩口子,求其叫咗兩樣,兩樣嘢都難食到不得了😖。✨西冷扒:塊西冷扒成400蚊,但係質素似超級市場$50嘅貨色,而且煎到油淋淋,一啲都唔好食。✨芝加哥拼盤:雞翼係凍嘅,味道超難食,炸洋蔥好一般,係得薯皮入得口。✨難食成咁真係好意外!嚇到我哋連咖啡甜品都唔夠膽喺呢度叫,走人轉場再食過。唔怪得知以前座無虛席嘅情況不再,而且仲有九折。兩樣嘢買單$675.4。✨冇下次。

西冷牛扒

芝加哥拼盤:
雞翼係凍嘅,味道超難食,炸洋蔥好一般,係得薯皮入得口。
芝加哥拼盤

冇下次。
2022-09-29
2022-09-14 872 views
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨以前lunch hour成日要排隊排好耐,依家多左人WFH,唔洗點排就可以入坐。餐廳星期一至五都有供應lunch set,包餐飲及餐包,埋單仲可以用埋海港城coupon🌟性價比好高,岩哂中意食西餐既你😍🍕巴馬火腿芝士薄餅 💰108 📝7/10一人size份量,啱啱好唔驚食唔晒。薄餅用咗厚底批,材料好足,Parma Ham切到薄薄一片,加埋蕃茄汁底同火箭菜,味道十分芳香。🫕周打蜆湯(餐湯加💰5即可轉)📝8/10呢個湯好驚喜,湯底不但聞起黎香噴噴,仲食到唔少蜆肉和薯仔,口感豐富🥰🥩夏威夷火腿扒📝9/10呢個係我至愛🥰材料睇落好簡單,但火腿扒食起黎嫩滑有口感,菠蘿片加埋特製燒汁一齊食,味道更加香甜💕💭小小建議:可以改善上菜時間,特別係lunch hour🌟
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

🍕巴馬火腿芝士薄餅
💰108 📝7/10

🫕周打蜆湯(餐湯加💰5即可轉)
📝8/10

🥩夏威夷火腿扒
📝9/10

💭小小建議:可以改善上菜時間,特別係lunch hour🌟
今晚與朋友預約了到此餐廳晚飯,誰知一進門即被要求更新最新版安心出行,否則不能進入,即使我已符合掃描安心出行及針卡要求。進店後,我與朋友如常點餐,結果到結帳時職員才告知因為點了套餐,導致失去了OpenRice的九折優惠,兼不能使用任何信用卡優惠,但當我點餐時完全沒有任何提示所點的套餐會令整餐晚飯失去任何優惠。我對此餐廳的服務感到十分不滿及失望,與我期望的一間美式餐廳有十分明顯的差距,我將永遠不再光顧此餐廳。
I honestly believe that Dan Ryan is an ok franchise. But this place is so busy that the service and food quality is under par. Can you blame the staff? No! They tried their best. But when you have so much traffic - how are you supposed to keep consistency and quality?
2022-08-21 2480 views
有海港城coupon就諗住 一早book定去食牛扒啦點知 失望到一個點我哋嗌咗一個set再加幾款單點share麵包籃 唔知點解有個係甜嘅朱古力蛋糕 有啲怪怪哋Buffalo NY Chicken Wings (8 pcs) $132酸酸辣辣嘅雞翼 再加埋酸忌廉 都唔錯Hand Breaded Onion Rings (half) $52炸得好香脆 BBQ sauce好濃郁Homemade Lasagna $198一切落去 好結實 使唔使成舊芝士啊😂😂😂一層麵一層醬一層芝士🧀蕃茄醬味道唔錯嘅 用嚟點麵包一流只係芝士真係too much 同埋個人唔鐘意咁厚實嘅質感🫠Set menu $580-周打蜆湯 好濃郁好杰身仲有成個包 好開心-炭烤16安士美國有骨肉眼扒配烤焗蒔蘿新薯及烤蒜球 失望到一個極點綠色膠碟望落好有茶餐廳嘅feel 連質素都係茶餐廳level🫡肥膏同埋筋都齊晒肉好嚡好柴皮 衰過outback🤯好耐無食過咁難食嘅扒-朱古力雪糕新地好American style嘅甜品 一大pat cream 😶Chocolate Milkshake $65Sangria $90Overall,
有海港城coupon就諗住 一早book定去食牛扒啦

肉好嚡好柴皮 衰過outback🤯好耐無食過咁難食嘅扒

-朱古力雪糕新地
Chocolate Milkshake $65
Sangria $90
Overall, 小食同飲品幾好 但主菜嘅牛扒同千層麵都唔係好得
服務都唔係特別好 每樣嘢都要講兩次先有人理
2022-07-16
2022-08-18 496 views
麵包籃一坐低就會上枱特別推介Miffin好好食!又香又鬆軟😋而且仲可以配埋士多啤梨味牛油粉紅色吸睛好開胃🤩炭燒沙朗牛扒 五成熟牛味係香濃既 但略嫌肉質有啲乾又無乜肉汁 有少少失望😿但係粟米好清甜,,薯條點酸忌廉好好食😋肉醬千層麵 我係芝士控都覺得有點漏🤭勁creamy勁邪惡呀!茄味都好濃!食完真心覺得飽飽😂水牛雞翼 典型酸辣既味道 中間有西芹同青瓜配藍芝士醬 普普通通🙈甜品係另一個胃 朱古力brownie 配咖啡味雪糕份量都好大呀!同埋係偏甜既😋岩哂鍾意食甜品既朋友我會為左個麵色籃同士多啤梨牛油再去😂
麵包籃一坐低就會上枱
特別推介Miffin好好食!又香又鬆軟😋
而且仲可以配埋士多啤梨味牛油
粉紅色吸睛好開胃🤩

炭燒沙朗牛扒 五成熟
牛味係香濃既 但略嫌肉質有啲乾又無乜肉汁 有少少失望😿
但係粟米好清甜,,薯條點酸忌廉好好食😋

肉醬千層麵 我係芝士控都覺得有點漏🤭
勁creamy勁邪惡呀!茄味都好濃!
食完真心覺得飽飽😂

甜品係另一個胃
朱古力brownie 配咖啡味雪糕
份量都好大呀!同埋係偏甜既😋
岩哂鍾意食甜品既朋友

我會為左個麵色籃同士多啤梨牛油再去😂
黑松露野菌香草醬薄餅🍕黑松露味其實唔係好濃,唔鍾意太重口味的朋友都可以試下,醬汁同餡料分配頗為平均👍,雖然松露味唔濃,但都值得一試😆蝦、青口、蜆、三文魚、白魚番茄意大飯意大利飯都幾大份的😛,味道略嫌清淡,可以多啲咸味🧂相信可以付成碟飯增添色彩😜費城牛肉三文治配薯條🍟三文治🥪個包烘得幾脆,芝士味都係突出的,有件西瓜🍉配埋啲薯條三文治,食落都幾清爽布朗尼🍰雪糕配埋大量朱古力醬🍫極邪惡!朱古力味勁香濃,鍾意朱古力的朋友一定要試😍薯仔沙律🥗沙律係同平時大家食開落左好多沙律醬的薯仔沙律一樣,可以唔試😎午市跟餐仲有餐包,沙或沙律,飲品Dan Ryan's Chicago Grill (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
黑松露野菌香草醬薄餅🍕

蝦、青口、蜆、三文魚、白魚番茄意大飯

費城牛肉三文治配薯條🍟

布朗尼🍰

薯仔沙律🥗

午市跟餐仲有餐包,沙或沙律,飲品

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
2022-07-31
2022-07-27 478 views
一入餐廳🍴每個小朋友都有一張填色圖畫同兩支蠟筆🖍️,我D女已經好開心系度畫,之後每人在送一個氫氣球,真系開心到飛起😂問我可唔可以日日來🫣🫣每位12歲一下小朋友都可以叫一份兒童餐,價錢在用海港城Coupon後真系便宜過M記。⭐️Dan's Mini-Burger HKD75: 迷你漢堡🍔真系一D都唔迷你好大一個,還有薯條🍟、兩片西瓜同一粒士多碑梨,各方面相當唔錯阿女好鐘意。⭐️Chicken Finger HKD68: 炸雞柳外脆內滑,味道都可以配菜水果同漢堡一樣,但系份量相比漢堡少好多。⭐️香炸黃金洋蔥圈(Half)HKD52: 味道OK,都算香脆,但系好多油,食到第3塊已經唔想食。⭐️皇牌辣肉醬漢堡🍔HKD205: 份量相當大,我老公飯量都算唔錯,但系都勉強食曬好飽😂,漢堡扒有碳香味,辣肉醬一D都唔覺得啦,像一個相當出色漢堡包🍔,好好食。⭐️布朗尼咖啡奶昔 HKD72: 咖啡奶昔無咩咖啡味,好淡,插左一細舊布朗尼,一D都唔好食,價錢貴唔推薦大家飲。⭐️兒童餐蘋果汁HKD30和可樂HKD24:好普通,無咩特別。整體來講用Coupon後十分抵食,非常適合一家大小,小朋友特別開心😃

皇牌辣肉醬漢堡
2022-07-19
皇牌辣肉醬漢堡
  • 兒童餐
2022-07-23 605 views
因為有海港城券,所以試下海港城入面間Dan Ryan’s Chicago Grill周打黃金球(麵包碗)包較硬,湯入面的海鮮尚算足料,但只有好少湯招牌凱薩沙律普普通通,正正常常洋蔥圈全餐最好食的一樣炭燒美國肉眼牛扒叫了三成熟,但煎出來至少5成熟,有肉味,但煎得唔腍已大扣分數,牛扒表面燒得燶燶地,但唔脆嘅!薯條過得去,但喂呀!條粟米凍的!咩事?海鮮濃湯燴意大利飯蜆同青口凍的🙈飯還好,但不似意大利飯的口感,比較腍身迷你布朗尼美式甜品可能偏甜,甜得只吃了一半傳統芝加哥甘筍蛋糕餐廳送的,但不太接受到蛋糕加入了甘筍的味道😓不太啱口味好彩有海港城券,正價食真係心在淌血之前食又一城那間的質素好好多,今次試呢間真係大失所望!

周打黃金球(麵包碗)
包較硬,湯入面的海鮮尚算足料,但只有好少湯

招牌凱薩沙律
普普通通,正正常常

洋蔥圈
全餐最好食的一樣

炭燒美國肉眼牛扒
薯條過得去,但喂呀!條粟米凍的!咩事?

海鮮濃湯燴意大利飯
蜆同青口凍的🙈飯還好,但不似意大利飯的口感,比較腍身

迷你布朗尼
美式甜品可能偏甜,甜得只吃了一半

傳統芝加哥甘筍蛋糕
餐廳送的,但不太接受到蛋糕加入了甘筍的味道😓不太啱口味

好彩有海港城券,正價食真係心在淌血
之前食又一城那間的質素好好多,今次試呢間真係大失所望!
2022-05-05
2022-07-19 646 views
海港城地點方便,餐廳格局又好,服務員態度非常友善 + 美味食物,真係要寫下食評分享一下:# 經OpenRice 網上訂枱很方便,仲可以選擇AsiaMile 9折優惠👏(若用海港城coupon, 就冇9 折, 優惠不可同時使用, 咁又係)# 美式餐廳, 美式格局,坐位舒服, 碰巧對面枱坐了一位一歲大的小寶寶,很可愛😍# 服務員態度非常有禮貌,每位小朋友仲免費送上一個氣球🎈# 服務態度令我們有賓至於歸的感覺,由上餐包,點菜,換碟,全部都美容滿面😃# 餐包, 沙律,BB rib, 餐飲, 甜品 都保持水準, 好味道😋# 可用海港城coupon, 非常超值👍

# 服務員態度非常有禮貌,每位小朋友仲免費送上一個氣球🎈

# 可用海港城coupon, 非常超值👍
2022-07-16
$200 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • RIBS
海港城coupon半價食大份美國菜香炸黃金洋蔥圈 Half $52新鮮手切 入口香脆口感鬆化 配上經典 BBQ醬夠晒濃郁紐約人氣水牛城雞翼 8pc $132酸上青瓜 西芹同藍芝士醬 傳統辣醬入口好酸好辣 我覺得似泰式雞翼焗肉醬千層麵 $198香濃芝士同自家製番茄肉醬一層一層夾係Lasagna 淋上濃郁意式忌廉醬 入口既溶勁creamy 好邪惡呀Chicago Set menu $580周打蜆湯 湯比較小 料好多但比較咸 連埋個包一齊食我覺得一般烤16安士美國有骨肉眼扒配烤焗蒔蘿新薯及烤蒜球 medium rare 但好多根 咬落有啲辛苦 小失望呢朱古力雪糕新地California Sangria Regular $90白桃酒 紅酒 小紅莓汁 飲落比其他餐廳同款較甜~加一服務費(海港城優惠卷最多可用5張)Dan Ryan's Chicago Grill (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
海港城coupon半價食大份美國菜

香炸黃金洋蔥圈 Half $52
新鮮手切 入口香脆口感鬆化 配上經典 BBQ醬夠晒濃郁

紐約人氣水牛城雞翼 8pc $132

焗肉醬千層麵 $198

Chicago Set menu $580
朱古力雪糕新地

白桃酒 紅酒 小紅莓汁 飲落比其他餐廳同款較甜~

加一服務費
(海港城優惠卷最多可用5張)

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
  • 餐前麵包
2022-07-17 332 views
The steak is of great quality, yet the only downside is that the portion is really big. Eatigo discount is also available, but more pricy than The Grill Room. If you are looking for a date night, i would recommend Dan Ryan over The Grill Room based on the environment and location.I don't recommend the pasta. Really thick sauce that doesn't blend well with the pasta.

Steak
Steak
2022-07-14 364 views
很久沒來過這餐廳了,上一次都已N年前!今次因商場coupon活動,消費$200減$100,所以再來這店。我和朋友點了最愛nachos😘和洋蔥圈🧅Nachos很不錯,特別配上微辣蕃茄,非常開胃洋蔥圈也不錯,脆醬不算太厚,洋蔥亦爽甜Super green salad 這沙律用了很多superfood 如 baby spinach leave, 西蘭花、牛油果、藜麥和藍莓。有幾片青皮生果,以為是青蘋果,吃下才知道是啤梨😍配上松子和野莓醬,很清新好吃突然覺得自己好健康😆 Lasagna肉醬千層麵,味道挺不錯,很香濃,但可能太rich,所以吃了六份一已覺得很滯!另外每枱點餐後都會上麵包和muffin讓人客墊墊肚,但他們忘記了上,待我們吃完正餐才上🤣🤣還記得從前他們的muffin蠻好吃的,現在吃覺得非常一般,不知是他們變了,還是現在有太多好選擇總括而言,食物質素穩定地一般正常,有coupon來吃更覺經濟😂

我和朋友點了最愛nachos😘和洋蔥圈🧅

Nachos很不錯,特別配上微辣蕃茄,非常開胃
洋蔥圈也不錯,脆醬不算太厚,洋蔥亦爽甜

Super green salad

有幾片青皮生果,以為是青蘋果,吃下才知道是啤梨😍
配上松子和野莓醬,很清新好吃
突然覺得自己好健康😆

Lasagna

2022-07-07 459 views
時隔成年,再一次黎呢度食飯,充滿美式風格,熱鬧又溫馨,坐低先黎一藍麵包,有2個小餐包,一個muffin,高質素嘅麵包,muffin又香又甜又鬆軟,好想吃多一隻但又怕食唔落正餐😜叫左半份大蝦青瓜沙律、半份脆炸黃金洋蔥圈同埋一份炭烤8oz沙朗牛扒。大蝦青瓜沙律好清新,沙律汁夠晒酸,好開胃,青瓜片有啲乾,可能雪得太耐。洋蔥圈正常發揮,夠大圈,洋蔥味甜爽多汁,炸衣唔會太厚,醬汁微辣惹味。沙朗牛扒烤得好香,可惜過熟,肉汁蒸發左,肉質比較乾,不過牛味濃郁,都算林,如果有返多啲汁就好。配菜嘅粟米好大條,好香好甜好味😋

餐包籃
大蝦沙律半份
脆炸黃金洋蔥圈
炭烤8oz沙朗牛扒
2022-07-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
餐包籃
脆炸黃金洋蔥圈