Restaurant: Crab Fairy (Universal Mansion)
Info:

2024-03-10 755 views
今日朋友book咗一間隱世餐廳,我搵咗20分鐘先搵到,一入到去,原來係食蒸海鮮,我們叫咗兩個一人前既海鮮set,原價$9XX,現在做半價449,睇落去都算底食,唔知海鮮生唔生鮮呢~一開始職員就將碗碟放落蒸爐消毒,確保衛生,之後就上了一碟五款既海鮮,裡面有青口,蠔,大蝦,聖子同一款貝類(唔記得叫咩貝)第一樣蒸的是加拿大大蝦,很厚肉,加小小車鼓油一口食哂,好滿足第二樣蒸聖子,好大隻,好爽第三蒸鮑魚,唔算好大,但都有返咁上下size,不錯第四就樣就係貝類,青口同乜乜貝,海水味超強,不用調味已經很夠味~原來以上只係頭盤,接着黎先係主角首先食澳龍,雖然龍蝦不算好大每人半邊,原隻開邊蒸,能保留龍蝦的汁水,又多肉,正~之後蒸隻未見過既蟹,經理說,這個叫石頭蟹,這隻蟹捕捉時間只有6月-12月,因為這隻蟹大部份時間只會在深海石那之間,發情先會出來,以最靚嘅姿態去求偶,所以頗為珍貴,講到肉質,好細緻,真係好食,唯一美中不足就是肉少~接住來這個餸是最欣賞的,就是奄仔蟹,我諗大家都知道奄仔蟹的質感,我都不用說太多,唯一可以講這隻奄仔蟹超級大,肉多蟹膏多,現在都回味緊~跟住食埋蒸菜同埋個海鮮粥底,大滿足~總括黎

第二樣蒸聖子,好大隻,好爽
第三蒸鮑魚,唔算好大,但都有返咁上下size,不錯

原來以上只係頭盤,接着黎先係主角
跟住食埋蒸菜同埋個海鮮粥底,大滿足~

總括黎講,物超所值
經理說,基本上大部份海鮮都係野生,根本上就不需要豉油,已經夠晒味道~
2023-10-20 2646 views
我一向都好鍾意食海鮮,之前都食過蒸海鮮鍋,感覺都幾好。今次就嚟到尖沙咀位於天文臺道呢間主打蒸氣海鮮鍋的酒家。入面主要係卡座形式,另外有獨立包廂房,座位舒適。整個過程,無論擺放海鮮入鍋同計時,店員都會過嚟幫手,佢地會清楚邊D海鮮要蒸先同埋每種海鮮蒸煮分鐘,基本上完全唔需要自己動手處理,避免自己因為唔清楚而蒸過龍情況。佢地有多種海鮮套餐選擇,價錢根據海鮮種類及不同大細而定,多款套餐都做緊5折起優惠,海鮮會因應當日空運到港而提供,亦見到酒家入面個海鮮缸,隻隻生猛新鮮。❇️今次我地一行二人,分別揀咗「尊貴海鮮套餐」(折後每位$449)及「爆膏大閘蟹套餐」(折後每位$699)*另收加一服務費,粥底及醬油費$15/位❇️「尊貴海鮮套餐」自選:野生膏仔蟹、太平洋饅頭蟹、野生琵琶龍蝦、大西洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、加拿大翡翠螺另外亦有:台灣九孔鮑魚、加拿大野生大赤蝦、韓國斧山珍珠蠔、有機蔬菜籃❇️「爆膏大閘蟹套餐」每位2隻特選5兩太湖大閘蟹、台灣九孔鮑魚、加拿大野生大赤蝦、韓國斧山珍珠蠔、有機蔬菜籃、無激素蟲草花雞件另外自選:台灣花尾龍躉片、澳洲青年龍蝦、大西洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、加拿大翡翠螺🔸先嚟第一
入面主要係卡座形式,另外有獨立包廂房,座位舒適。

*另收加一服務費,粥底及醬油費$15/位

❇️「尊貴海鮮套餐」
另外亦有:
台灣九孔鮑魚、加拿大野生大赤蝦、韓國斧山珍珠蠔、有機蔬菜籃

❇️「爆膏大閘蟹套餐」

🔸先嚟第一盤海鮮,用一個蟹造型的盤裝住,每款都好新鮮。野生大赤蝦大大隻,肉質爽口彈牙。翡翠螺好大隻,入面D汁充滿鮮味。
🔸斧山珍珠蠔入口有海水味同時亦食到蠔肉的鮮味
龍躉片非常嫩滑
當中我最印象深係刀貝蚌,肉質彈牙而且海鮮味最濃亦最多汁!
🔸適逢食大閘蟹季節,兩隻大閘蟹份量都唔細,而且蟹膏同蟹油都多
第一次食澳洲青年龍蝦,味道同平時食開的龍蝦有D分別,蝦膏都多
🔸饅頭蟹同琵琶龍蝦平時比較少機會食到,同膏仔蟹一樣都好鮮味。
基本上每種海鮮都唔太需要點醬食,因為新鮮所以先食到最原汁原味。
🔸食完海鮮再嚟蔬菜籃清清味蕾,蟲草花雞件肉質嫩滑。
🔸最後食埋個粥底,煲得好綿,入面仲有粟米粒、芋頭粒同埋排骨,店員亦會問加唔加蔥花同菜脯,加埋入去可以提升粥底味道
🔸飲品都有好多選擇,我地叫咗一渣玫瑰茉莉,入面係茶包冷泡茶,另外店員額外送咗每人一杯薑茶比我地。

✅總括來講,海鮮選擇豐富而且每款都好新鮮,店員態度有禮,價錢唔貴,真心推薦比鍾意食海鮮嘅朋友💖
2023-10-17
Type of Meal
Dinner
4 day(s) ago 0 views
之前喺厚福街食開嗰間蒸籠火煱執咗,試過粥底火鍋,但係都係心思思想食返蒸籠,上網搵到呢間,於是訂枱嚟試吓。喺餐廳門口見到呢隻可愛嘅🦀梗係要打吓卡啦。😂坐低見到蒸爐上面放哂啲餐具喺度高溫消毒,眼前一亮,俾Like👍🏼👍🏼👍🏼。我哋上次食火鍋冇乜食海鮮,今次叫咗個海龍皇海鮮五人套餐。第一味上嘅係鲜魚皮(剌身),我食咗一嚿,好爽甜,不過其中一個Friend話佢唔敢食,嚇到我都唔敢再食😂😂😂,最後碟嘢俾其餘三個人清哂🤣🤣🤣。我唔飲得,但係另外嗰四個好得,所以叫咗枝Sake,搞到今餐人均消費高咗添!🤣今日個象拔蚌刺身夠晒特別,我諗係新年限定😂,老闆娘叫我哋預備好手機影video,原來佢有火機喺手點呢個迷你煙花! 煙花賀新年,刺身夠晒甜。👍🏼👍🏼👍🏼之後每人一隻海虎蝦🦐,講真係幾大隻嘅,不過肉質有啲實,好似蒸得耐咗少少咁。啲蟹🦀好大隻又多膏,老闆娘話先啜哂啲膏先食肉。👍🏼😋龍蝦🦞我覺得都幾唔錯。跟住就係貝殼類,鮑魚厚肉、蠔肥美👍🏼👍🏼,扇貝加咗炸蒜𦴦鮮味出晒嚟。😋😋條魚啲肉好滑,唔會輸俾大酒樓。😂蒸完哂海鮮,下面有一煱美味嘅豬骨粥,啲海鮮精華落哂啲粥度,又真好好味喎。😋最後老闆娘話請我哋食壽包,雖然

我哋上次食火鍋冇乜食海鮮,今次叫咗個海龍皇海鮮五人套餐。

象拔蚌刺身

條魚啲肉好滑,唔會輸俾大酒樓。😂

最後老闆娘話請我哋食壽包,雖然初七過咗,我哋又冇人喺二月生日,不過多謝晒!😂

今餐我最欣賞係個象拔蚌刺身(唔係因為個煙花仔😂),雖然海鮮夠新鮮,不過咁嘅價錢真係有啲貴。我自己個人比較鍾意有啲肉配撘嘅火鍋,但係對海鮮粉絲又唔係好介意俾呢個價,都係值得一試嘅。😊
2024-02-18
象拔蚌刺身
2024-04-03 149 views
記得前幾年好興食蒸海鮮,但香港食蒸海鮮價錢都比較貴。但今日同屋企人試咗呢間雖然地理位置唔係咁理想,但係性價比10分高,海鮮超級新鮮,新鮮生猛捉上嚟即蒸即食,以呢個價錢食到呢個質素嘅海鮮係香港真係好難搵。服務都十分周到,每一款海鮮都有專人幫你計時蒸好開蓋,所以每樣都生熟剛好,更添美味👍🏻我哋今日點左個set,包括十款海鮮,仲有蔬菜籃,最後食埋個粥底,真係食得很滿足👍🏻推介鍾意食海鮮嘅朋感覺不妨一試,一定唔會失望!
推介鍾意食海鮮嘅朋感覺不妨一試,一定唔會失望!

2024-04-03 100 views
復活節假期的一天好想食蒸海鮮,  所以就去尖沙咀蟹仙海鮮蒸氣鍋,老闆經營香港海鮮入口商批發超過30年,每日新鮮直運新鮮海鮮到店舖,有多個套餐選擇, 仲有專人幫手蒸海鮮, 真系正今次試左尊貴海鮮套餐 ($449/每位)。套餐十道菜式包左膏蟹, 龍躉片, 琵琶龍蝦, 鮑魚, 青口, 虎蝦, 珍珠蠔, 刀貝蚌、大元貝同有機蔬菜藍,  店員會幫手將每款海鮮按味道由淡至重放落蒸氣鍋同提示蒸煮時間, 真系貼心膏仔蟹肉鮮甜滑嫩, 蟹膏極為新鮮,味道濃郁 清蒸琵琶龍蝦, 肉質有彈性新鮮, 呢兩款真心推介龍躉片魚肉爽滑鮮甜九孔鮑魚肉質爽脆又清甜, 沒有一點腥味青口,刀貝蚌, 大元貝及虎蝦肥美濃厚多汁啖啖鮮味珍珠蠔帶蠔肉清甜加上,  海鮮味濃有娃娃菜、生菜、粟米加埋吸各款海鮮汁既粥,加入排骨粟米特別香甜仲有椰汁雪燕甜品, 真系讚📌蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖

膏仔蟹肉鮮甜滑嫩, 蟹膏極為新鮮,味道濃郁
清蒸琵琶龍蝦, 肉質有彈性新鮮, 呢兩款真心推介

龍躉片魚肉爽滑鮮甜
九孔鮑魚肉質爽脆又清甜, 沒有一點腥味
青口,刀貝蚌, 大元貝及虎蝦肥美濃厚多汁啖啖鮮味

珍珠蠔帶蠔肉清甜加上,  海鮮味濃

仲有椰汁雪燕甜品, 真系讚

📌蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
2024-04-01
作為海鮮迷嘅貓奴,一定唔會錯過食海鮮蒸鍋🤩 今晚叫咗尊貴海鮮套餐 $449,有幾項自選嘅項目,我哋交俾店員推薦當日邊款海鮮新鮮就食邊款🤓店員先送上6款海鮮,店員會安排由淡至濃味咁蒸:🔸加拿大野生海虎蝦🦐🔸台灣九孔鮑魚🔸蟹皇大元貝🔸台灣花尾龍躉🔸韓國斧山珍珠蠔🦪🔸野生青口🔸紐西蘭刀貝蚌全部都好新鮮!仲有店員全程主理,時間火侯完全唔需要操心,啱晒淨係坐響到食嘅貓奴😍🔸爆膏奄仔蟹🦀大大隻蟹之餘仲要爆膏、頂肉😍 真係一試難忘😍🔸琵琶蝦琵琶蝦雖然外表醜,但勝在有內在美🤩 肉質彈牙鮮甜。我反而更喜歡佢肉質較爽,有別於龍蝦厚實嘅感覺😋海鮮始終用蒸嘅烹調方式,先食得出最原有嘅鮮味😋未蒸嘅時候已經好靚仔好吸引🤩 蒸完見到爆滿金黃嘅蟹膏,真係流晒口水🤤最後仲有蒸粟米🌽、生菜同娃娃菜🥬男友要增加口感,叫咗個炸魚皮送海鮮粥🤭拆咗啲蟹肉同海鮮粥一齊食,一流😋套餐一共有十款海鮮,仲有成鍋粥,真係唔洗擔心食唔飽,份量十足👍🏻 店員亦好好禮貌,不時留意我嘅進食嘅速度去調整,好細心😊 🐾貓奴足跡🐾🌐蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
店員先送上6款海鮮,店員會安排由淡至濃味咁蒸:
🔸韓國斧山珍珠蠔🦪
🔸野生青口
🔸紐西蘭刀貝蚌

🔸爆膏奄仔蟹🦀
大大隻蟹之餘仲要爆膏、頂肉😍 真係一試難忘😍
🔸琵琶蝦
海鮮始終用蒸嘅烹調方式,先食得出最原有嘅鮮味😋
最後仲有蒸粟米🌽、生菜同娃娃菜🥬
男友要增加口感,叫咗個炸魚皮送海鮮粥🤭
拆咗啲蟹肉同海鮮粥一齊食,一流😋

🐾貓奴足跡🐾
🌐蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)
📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
2024-03-25
Type of Meal
Dinner
  • 尊貴海鮮套餐
  • 野生琵琶龍蝦
  • 野生膏仔蟹
2024-03-28 38 views
在蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢度過的美妙晚餐,我品嚐了一份尊貴海鮮套餐,給我留下深刻的印象。這個套餐以粥底蒸海鮮為基底,融入了不同種類的蒸海鮮,讓我先品味海鮮的精華,最後再享用濃郁的粥湯。首先,餐點中的韓國生蠔令我驚艷。這些鮮嫩多汁的蠔肉散發著海洋的香氣,與自家製的蟹黃醬相得益彰,帶來令人難以忘懷的口感。接著,鮑魚的豐潤和台灣花尾龍躉片的獨特風味進一步豐富了這道套餐的層次感。而翡翠螺、刀背蜆以及野生琵琶龍蝦等海鮮的鮮美,令人彷彿置身於海洋的寶庫。然而,最令我驚艷的是野生罕見綠膏蟹。這種珍貴的蟹種擁有獨特的翠綠色蟹黃,帶來絕佳的口感和濃郁的蟹味。每一口蟹肉都散發著鮮甜的滋味,令人回味無窮。除了海鮮,套餐還包括了精心蒸製的時蔬和香氣撲鼻的粥。這些蒸菜保留了原料的新鮮度和營養價值,為整餐帶來了平衡和豐富的口感。總的來說,蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢的尊貴海鮮套餐給我留下了難以磨滅的印象。新鮮的海鮮食材和精心烹調的手法使得每一道菜品都充滿了驚喜和美味。對於喜愛海鮮的人來說,這裡絕對是一個值得品味的餐廳。無論是餐點的味道還是食材的特別,蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢都展現了他們對於美食的專業和用心。

然而,最令我驚艷的是野生罕見綠膏蟹。
這種珍貴的蟹種擁有獨特的翠綠色蟹黃,
帶來絕佳的口感和濃郁的蟹味。
每一口蟹肉都散發著鮮甜的滋味,令人回味無窮。

除了海鮮,套餐還包括了精心蒸製的時蔬和香氣撲鼻的粥。

2024-03-22 94 views
蟹黃青瓜&蟹皇海哲 (正常發揮)- 冰鎮原隻冰鎮龍蝦個人認為龍蝦生食冇咁好食,都係清蒸或者配上醬汁會更好。生食嘅龍蝦可以配上醬油一起享用。其實食落口感有啲似魚生😂都係一個唔錯嘅體驗。- 帶子帶子刺身味道鮮甜,唔係爽口嗰種帶子,係入口即溶嗰種!所以小編好推介大家揀帶子!- 野生琵琶龍蝦🦞琵琶龍蝦個樣真係好醜樣!🫠搞到我都唔係好想食,但佢味道係鮮甜,而且味道濃郁,喺出邊好少食到👍🏻- 膏蟹🦀佢唔算好大隻,但都好多肉。我哋揀咗隻公,會比較鮮甜好食。- 龍蝦(額外加錢+$450)🦞龍蝦都係蒸嘅好食!頭先嘅刺身只係一個體驗,蒸龍蝦最能夠將龍蝦嘅鮮味帶出,都算幾大隻嘅!- 八頭南非鮑魚鮑魚酸甜軟熟,蒸熟咗之後將個鮮味帶出,唔錯🥰- 韓國斧山珍珠蠔的確係幾鮮甜,但蒸嚟食冇咩特別🥲- 紐西蘭刀貝蚌有少少韌,個人唔係咁鍾意,唔建議大家選擇。有機蔬菜籃🥗龍蝦粥🍲聞落去就好濃郁嘅龍蝦味,但係食落就覺得還好,比預期中冇乜特別😅個粥係真係鮮甜,但味道唔夠濃郁。店員亦會將剛才食剩嘅龍蝦肉同龍蝦膏放入粥底入面熬製😊
蟹黃青瓜&蟹皇海哲 (正常發揮)

- 冰鎮原隻冰鎮龍蝦
- 帶子
- 野生琵琶龍蝦🦞
- 膏蟹🦀
佢唔算好大隻,但都好多肉。我哋揀咗隻公,會比較鮮甜好食。

- 龍蝦(額外加錢+$450)🦞

- 八頭南非鮑魚
鮑魚酸甜軟熟,蒸熟咗之後將個鮮味帶出,唔錯🥰
- 韓國斧山珍珠蠔
的確係幾鮮甜,但蒸嚟食冇咩特別🥲
- 紐西蘭刀貝蚌
有少少韌,個人唔係咁鍾意,唔建議大家選擇。
有機蔬菜籃🥗

• 日本野生大赤蝦
  • 海鮮拼盤
  • 日本赤蝦
2024-01-24 590 views
本人一向鍾意食海鮮,但自己烹調過程都比較麻煩,出去食價錢又唔平。今日試咗呢間先蒸海鮮,真係非常有驚喜。放工相約朋友過嚟,佢有set,大概四百零蚊一個,包十款海鮮,當中有啲可以自選。餐廳入邊有海鮮缸養住啲新鮮,睇落好生猛。原來老闆係香港海鮮入口商經營批發30年經驗,確保拎到最靚既海鮮,天天直接空運到每間店鋪,食落口真係無得輸,每款都好新鮮,仲要size 一啲都唔細!要讚嘅係佢哋將啲海鮮處理得好乾淨,食得好放心!野生琵琶龍蝦龍蝦大大隻,裏面都有幾多膏,肉質好爽好鮮甜!台灣九孔鮑魚鮑魚清潔得好好,肉質好淋。紐西蘭刀背蚌肉大大隻,好鮮甜,冇腥味。台灣花尾龍躉片龍躉片厚身,肉質又林又滑,冇腥味。最後,所有海鮮嘅精華煮咗個粥,實在太美味太滿足

野生琵琶龍蝦
龍蝦大大隻,裏面都有幾多膏,肉質好爽好鮮甜!

台灣九孔鮑魚
鮑魚清潔得好好,肉質好淋。

紐西蘭刀背蚌
肉大大隻,好鮮甜,冇腥味。

台灣花尾龍躉片
龍躉片厚身,肉質又林又滑,冇腥味。

最後,所有海鮮嘅精華煮咗個粥,實在太美味太滿足
2024-01-18 420 views
蒸氣海鮮最能鎖住海鮮嘅鮮味,所以每次一諗起食海鮮就必定係清蒸首選!蟹仙海鮮選擇種類眾多之餘,佢哋嘅蟹特別肥美又新鮮🤤▫️尊貴海鮮套餐 $449正式開始之前,餐廳會把所有海鮮放於一個竹籃內,見到新鮮海鮮全部出現喺眼前,立即十分期待😍先上鮑魚及蠔,蠔身超飽滿一咬爆汁,鮑魚亦夠新鮮,不會太韌👍🏻接住落嚟的魚及扇貝,特別欣賞其扇貝超多汁❤️龍蝦則比較細隻,但鮮甜同多膏。主角奄仔蟹一出,立即明白餐廳名字為何要叫做蟹仙!蟹身超級大隻,又多膏又多肉,因為夠大隻,令蟹肉十分容易取出,滿足又滋味!蔬菜籃及粥底填滿肚內最後一點位置,食飽又滿足!甜品仲贈送椰汁燕窩,好味又唔膩👍🏻💬 推薦想食清蒸蟹嘅朋友來一試,天氣凍食蒸氣火鍋就更加適合❤️

▫️尊貴海鮮套餐 $449

2024-01-18 315 views
揀左包羅萬有海鮮二人套餐,套餐包括:香辣海蜇青瓜、野生膏仔蟹、花尾龍躉片、青年龍蝦、九孔鮑魚、野生海虎蝦、野生青口、韓國斧山珍珠蠔、刀貝蚌和蟶子。除左海鮮仲有黑安格斯牛肉、濟洲黑毛豬肉、無激素蟲花雞件、芝心小籠包、瀨尿牛丸、蝦蟹棗丸、豬骨濃汁貢丸和蔬菜籃,一共18款食物,每款一件食完已經超飽。食物:海鮮🦞都係十分新鮮,刀貝蚌和膏仔蟹不用沾醬料,自帶海水的鹹香味已經十分美味。龍蝦、海蝦和鮑魚彈牙可口,每款海鮮只係蒸幾分鐘,保持到海鮮的鮮味。牛肉、黑毛豬肉每款每人有兩塊,肉質嫩滑易咬。四款丸當中我最鍾意芝心小籠包,一咬開濃濃的芝士味❤️蒸籠下面係煮緊豬骨粟米🌽粥,海鮮的鮮味流晒係個粥到,比平時的粥更加鮮甜。環境:乾淨簡潔,注重衛生,一開始店員先幫忙消毒,枱數不多,建議預先預約。服務:店員十分友善健談,亦會主動分享一些海鮮的知識👍🏼

食物:海鮮🦞都係十分新鮮,

服務:店員十分友善健談,亦會主動分享一些海鮮的知識👍🏼
2024-01-11 155 views
朋友啱啱喺外國返嚟,問我有咩好食,第一時間諗起海鮮,外國所有海鮮都係冰凍,邊有喺香港咁幸福食到新鮮原汁原味嘅海鮮。今次同佢嚟咗尖沙咀分店嘅蟹仙,一早訂好位。我哋揀咗個10款海鮮嗰個餐,蟹仙嘅優勢就係服務員會一套服務幫你處理好晒啲海鮮,包括計時蒸海鮮,我哋淨係負責傾偈同埋食。每款海鮮都好鮮甜,好新鮮,食到海水嘅味道,所以根本都唔需要點豉油食,最難得就係食到原汁原味。今晚啲蟹仲要特別多膏,如果自己食到一隻會更加滿足,不過怕膽固醇高半隻都夠,最後仲有個甜品送係椰汁燕窩。
2024-01-11 78 views
成日食打邊爐怕熱氣,蒸氣海鮮就適合我呢啲怕熱氣既人,蟹仙呢晅連鎖蒸氣海鮮餐廳真係好推薦。今次黎到尖沙咀分店,位置都方便,附近又有咪錶位,方便泊車。兩個人食,揀咗尊貴海鮮套餐有10款海鮮,兩個平時如果喺自己屋企食食唔到咁多款,出去餐廳食,最好就係有乜都食到啲最滿足。蟹仙名副其實就一定重點係食蟹,佢嘅蟹係來自菲律賓,我之前去過菲律賓對啲蟹印象都非常非常深,隻隻都超肥又多肉又多高又鮮甜,香港其他蟹完全食唔到菲律賓各種質素,重點係下線,服務員會幫你將啲海鮮夾啱時間整到啱啱好。
2024-01-10 73 views
朋友介紹食蒸海鮮,性價比很高,就選擇咗呢間,店舖不算很大,但坐得舒服。每張枱有一個蒸鍋,魚夫帽做蓋子,很特式。一人海鮮套餐:有十款海鮮,每款海鮮非常新鮮,選料上乘,而且有專人服侍,所有海鮮都較咗時間制,所以時間啱啱好絕對唔會過老龍躉片:清蒸龍躉片,口感嫩滑鮮美龍蝦:半隻龍蝦,結實多肉有膏鮑魚:刷洗得好乾淨,食得好放心,而且鮑魚好淋滑,牙齒不好亦冇問題珍珠蠔:好大隻而且好嫩滑。由於所有食材都好優質,蒸嘅時間剛剛好,非常美味,還有一盆有機蔬菜最後一鍋粥:所有精華都在粥裹,而且粥底還有挑骨,所以好好味。以這個價錢有這個質素不錯👍
龍躉片:清蒸龍躉片,口感嫩滑鮮美
龍蝦:半隻龍蝦,結實多肉有膏
2024-01-08 81 views
朋友們同我慶祝生日,去食蒸海鮮我地3人行,揀左松葉蟹海鮮三人套餐另外仲叫左個好抵食嘅海膽3人餐 每人一件 份量唔算好多好抵食又新鮮嘅海膽松葉蟹係蒸好先拎上檯比我地中間有好多蟹膏最後有個粥底,但我地都覺得偏淡唔知係咪因為海鮮唔算多
2023-12-21
Celebration