蟹仙海鮮蒸碢大公館

Crab Fairy
2022-06-14 287 views
【蟹仙海鮮蒸碢大公館】零味精海鮮蒸碢 所有食材都好新鮮🦀🦞🦐基本上完全唔使點調味都食到海鮮既鮮味😎今次我哋要咗一個專櫃海鮮套餐 共有10款菜 (💰$449每位)套餐入邊有兩款蟹分別係太平洋饅頭蟹同埋罕有大黃奄蟹🦀太平洋饅頭蟹係食佢嘅海水鮮味 唔算話多肉而大黃奄蟹就勁多膏 相比起饅頭蟹個味道就重好多 食到成手套都係黃色既蟹膏😆澳洲青年龍蝦🦞龍蝦肉質幾彈牙 而且都幾多肉 越南大虎蝦🦐呢個重點係佢個蝦頭啲蝦膏 超香!大家食佢都唔係食蝦肉而係佢啲蟹膏😏 超濃味韓國慶南珍珠蠔🦪一食已經食到好大浸海水既咸味 亦帶有小小鮮味 完全唔使加任何調味已經好好食另外仲有幾款貝殼類台灣九孔鮑魚大西洋野生青口紐西蘭刀貝蚌 紐西蘭月亮貝 佢哋會建議唔用任何嘅調味下去試吓佢哋海鮮用咗豉油反而會喧賓奪主🥸🥸有機蔬菜籃 食完海鮮之後 會有個清蒸既蔬菜比你中和一下 食晒啲海鮮之後仲有一個粥底呢個真係超好食!!佢哋係完全零味精想熬個粥底 味道唔算濃但個人覺得啱啱好 有種老火粥嘅感覺😂😂😂椰汁燉雪燕 💰$138食完海鮮之後再加上呢個甜品 椰汁味算濃但味道偏甜~
【蟹仙海鮮蒸碢大公館】
零味精海鮮蒸碢 所有食材都好新鮮🦀🦞🦐
基本上完全唔使點調味都食到海鮮既鮮味😎

今次我哋要咗一個專櫃海鮮套餐
共有10款菜 (💰$449每位)

套餐入邊有兩款蟹分別係太平洋饅頭蟹同埋罕有大黃奄蟹🦀

太平洋饅頭蟹係食佢嘅海水鮮味 唔算話多肉

澳洲青年龍蝦🦞

龍蝦肉質幾彈牙 而且都幾多肉

越南大虎蝦🦐

呢個重點係佢個蝦頭啲蝦膏 超香!
大家食佢都唔係食蝦肉而係佢啲蟹膏😏 超濃味

食完海鮮之後 會有個清蒸既蔬菜比你中和一下

食晒啲海鮮之後仲有一個粥底

有種老火粥嘅感覺😂😂😂

椰汁燉雪燕 💰$138

食完海鮮之後再加上呢個甜品 椰汁味算濃但味道偏甜~
$510.5 (Dinner)
2022-05-31 756 views
今日終於派咗bonus 超開心!計我話梗係要食好啲,我就帶咗海鮮控媽咪去銅呢間蒸氣海鮮餐廳—蟹仙食返餐好既~~ 佢地有好幾款海鮮餐 我地就揀咗呢個尊貴海鮮套餐$449 有鮑魚龍蝦蟹 媽咪應該都滿意啦📍罕有大黃奄蟹佢呢個蟹肉質肥美,值得講講,佢啲蟹膏係黑色,味道偏甘,算係好罕有既品種!📍太平洋饅頭蟹唔好睇佢size細細,雖然比起奄蟹佢無咁啖啖肉但肉質佢甜過奄蟹好多📍澳洲青年龍蝦肉質爽口入口超彈牙,最緊要蒸得剛好一啲都唔鞋,味道極鮮甜📍台灣九孔鮑魚鮑魚上黎仲係咁郁緊,好新鮮~ 📍越南大虎蝦大大一隻,肉身爽彈一食就知新鮮啦📍大西洋野生青口初初睇樣青口size 唔算大但入口嘩好鮮甜 📍紐西蘭刀貝蚌貝蚌厚肉肥美,好想encore ~~📍日本大元貝元貝鮮味十足,而且大大一粒 入口超滿足📍韓國慶南珍珠蠔細細一隻,但肉質口感creamy~~📍有機蔬菜籃食完咁多海鮮,都要食啲菜菜~菜有唐生菜/娃娃菜同埋粟米📍粥底食晒啲野,啲海鮮精華點樣留住?佢地啲精華全部都落晒個蒸鍋下面既粥底度,咁你可以想像到呢一個粥底係會有幾鮮~海鮮精華加埋豬骨粟米蔥同菜脯 再煲一煲 個粥鮮到綿滑到一個點~ 📍椰汁雪燕燉官燕原來個海

佢地有好幾款海鮮餐

📍罕有大黃奄蟹

📍太平洋饅頭蟹

📍澳洲青年龍蝦
肉質爽口入口超彈牙,最緊要蒸得剛好一啲都唔鞋,味道極鮮甜

📍台灣九孔鮑魚
鮑魚上黎仲係咁郁緊,好新鮮~

📍越南大虎蝦
大大一隻,肉身爽彈一食就知新鮮啦

📍大西洋野生青口
初初睇樣青口size 唔算大但入口嘩好鮮甜

📍紐西蘭刀貝蚌
貝蚌厚肉肥美,好想encore ~~

📍日本大元貝
元貝鮮味十足,而且大大一粒 入口超滿足

📍韓國慶南珍珠蠔
細細一隻,但肉質口感creamy~~

📍有機蔬菜籃
食完咁多海鮮,都要食啲菜菜~菜有唐生菜/娃娃菜同埋粟米

📍粥底

📍椰汁雪燕燉官燕
原來個海鮮粥都未係最後,最後最後原來仲有個椰汁雪燕、啲官燕份量好多,幾飽都要食埋佢唔好蝕吖嘛hahaha
  • 罕有大黃奄蟹
2022-05-05 1407 views
今晚好想食蒸海鮮,即刻約好友去蟹仙銅鑼灣店食個滿足先。今晚揀左尊貴海鮮套餐$439/位,包來自世界各地的9款海鮮,蔬菜藍,海鮮粥底和甜品,好期待!深海東星斑半條~ 肉質潔白細嫩,厚實彈牙,配上薑絲和葱已經十分鮮甜。越南大虎蝦~肉質爽脆飽滿,蝦味濃郁。台灣九孔鮑魚~ 爽甜彈牙 ,口感軟嫩,好好味。韓國慶南珍珠蠔~ 蠔身較細,但飽滿滑嫩,甘甜。紐西蘭刀貝蜆~肉厚,好爽好甜。大西洋野生青口~十分肥美嫩滑,海水味十分濃郁,非一般冷藏青口可比美。月亮貝~口感較爽實,鮮甜。澳洲青年龍蝦~蝦頭十分多蝦膏,又滑又甘甜,肉好白,啖啖肉,口感爽彈,肉質細嫩,味道十分鮮甜。罕有大黄奄蟹~最美味的通常留到最後,最喜歡滿到瀉的蟹膏,甘甜軟滑,肉質細嫩鮮甜,蟹肉十分香甜,好美味呀!有機蔬菜籃~有生菜,娃娃菜和粟米,可能因為是有機菜,所以特別覺得清甜健康。海鮮汁粥底~ 粥底充滿海鮮的精華鮮甜,再加上粟米,排骨和芋頭粒,又暖胃又飽肚。甜品~ 椰汁燉越南雪燕~清甜的椰香配上雪燕的口感,真是大滿足。
今晚好想食蒸海鮮,即刻約好友去蟹仙銅鑼灣店食個滿足先。

越南大虎蝦~肉質爽脆飽滿,蝦味濃郁。

台灣九孔鮑魚~ 爽甜彈牙 ,口感軟嫩,好好味。

韓國慶南珍珠蠔~ 蠔身較細,但飽滿滑嫩,甘甜。

紐西蘭刀貝蜆~肉厚,好爽好甜。

月亮貝~口感較爽實,鮮甜。

Dinner
  • 月亮貝
  • 台灣九孔鮑魚
  • 澳洲青年龍蝦
  • 越南大虎蝦
  • 大西洋野生青口
  • 罕有大黃奄蟹
👯超愛吃海鮮的我們👯梗係要搵間蒸海鮮嘅專門店醫下肚仔啦😍望見個餐牌,已經感到大滿足🥰尊貴海鮮套餐(原價$798) ✨現在特價$439/位(10款)大胃王或大食妹👫還可以按照喜好😋升級或追加各款海鮮🐟深海海星斑肉質厚實好新鮮洒上熱辣辣嘅豉油超級鮮味😋生猛大蝦及5款新鮮貝殼越南大虎蝦肉質鮮甜,口感彈牙台灣九孔鮑魚蒸嘅時間調教得剛好👍鮑魚肉質厚實, 唔韌有嚼感紐西蘭刀貝蚌好鮮味,肉質爽口日月蚌不常吃到嘅蚌類好新鮮,冇沙, 肉質爽甜滑口🦪韓國慶南珍珠蠔蠔肉係爽身嘅口感仲有淡淡嘅海水味大西洋野生青口好大隻白白淨野生青口嘅口感真係唔同肉厚得嚟肉質軟淋淋,好嫩口🦞澳洲龍蝦仔肉質鮮嫩無比,蝦肉味濃口感彈牙👍😍🦀大黃奄蟹蟹肉味鮮甜,超多蟹膏入口即溶,口味回甘👍🥬🌽有機蔬菜籃食材好新鮮菜籃內有三款蔬菜及粟米蒸鍋內鍋底嘅粥材料也絕不馬虎, 內有芋頭粒,粟米粒及瓜粒, 最後再加一啲大頭菜粒,薑絲及蔥花, 濃濃海鮮味嘅粥, 好滋味😋最後上埋甜品🍬🍬🥥椰汁西米露
👯超愛吃海鮮的我們👯
梗係要搵間蒸海鮮嘅專門店
醫下肚仔啦😍
望見個餐牌,已經感到大滿足🥰

尊貴海鮮套餐(原價$798)
✨現在特價$439/位(10款)
大胃王或大食妹👫

超級鮮味😋

生猛大蝦及5款新鮮貝殼
肉質鮮甜,口感彈牙
蒸嘅時間調教得剛好👍
鮑魚肉質厚實, 唔韌有嚼感
好鮮味,肉質爽口
日月蚌
不常吃到嘅蚌類
好新鮮,冇沙, 肉質爽甜滑口
🦪韓國慶南珍珠蠔
蠔肉係爽身嘅口感
仲有淡淡嘅海水味
好大隻白白淨
野生青口嘅口感真係唔同
肉厚得嚟肉質軟淋淋,好嫩口
🦞澳洲龍蝦仔
肉質鮮嫩無比,蝦肉味濃
口感彈牙👍😍
🦀大黃奄蟹
蟹肉味鮮甜,超多蟹膏
入口即溶,口味回甘👍

🥬🌽有機蔬菜籃
食材好新鮮
菜籃內有三款蔬菜及粟米

蒸鍋內鍋底嘅粥
材料也絕不馬虎, 內有芋頭粒,
粟米粒及瓜粒, 最後再加一啲
大頭菜粒,薑絲及蔥花, 濃濃海鮮味嘅粥, 好滋味😋

最後上埋甜品🍬🍬
🥥椰汁西米露

Dinner
2022-01-13 2142 views
每過一排就會想去食下海鮮,蟹仙的確係市區食海鮮好地方!每次去總會非常難忘,因為每款海鮮都好有鮮味😋餐廳都幾多人,而且店員服務好好,會周圍同人傾計介紹海鮮款式同來源,感覺好開心融洽呢!而這裡特別之處是,店員會幫忙蒸+夾海鮮,只需要坐定定傾計等食就ok!點了$439的海鮮餐,先來的是貝殼類海鮮,每款海鮮都是野生的,而且上碟時還在動,非常新鮮!台灣九孔鮑魚—口感幾好,咬落去軟香中滲出甜味,海水味濃郁,慢慢食,享受鮮甜味道紐西蘭刀背蚌、月亮貝同大西洋野生青口都超大隻,特別喜歡月亮貝 ,食落去超鮮甜,仲包含了滿滿的海水鮮味😋另外韓國蠔雖然不算好大隻,但同樣咬落去微甜中帶鮮味,水準不錯食過貝殼類,就到了重點-龍蝦和蟹😍幾樣都是我favourite,而且每款都超水準,好滿足😋澳洲龍蝦蒸的時間調配得剛剛好,啖啖肉之餘肉質超新鮮彈口,龍蝦膏非常香口,有點似蛋黃😋另一滋味之選是罕有大黃奄蟹🦀,當晚的蟹是特別的綠色膏,代表這蟹並非雜食,而是食海草的。蟹膏食落去甘香味重,吃過後有好特別的回甘味,再加上甜香實在的肉質,一吃難忘。至於饅頭蟹,不能expect食好多肉食,主要是吃鮮甜味 ,特別喜歡橙色膏的蟹,食落去

紐西蘭刀背蚌

太平洋饅頭蟹

至於饅頭蟹,不能expect食好多肉食,主要是吃鮮甜味 ,特別喜歡橙色膏的蟹,食落去超鮮甜!

最後就品嚐吸收了海鮮精華的粥,真係好鮮甜~

以這個價錢,食到如此fresh的野生海鮮,還有
極緻服務 (店員非常快手地蒸海鮮、倒垃圾、湛水),的確難得!一定再來😆😋😋

紐西蘭刀背蚌
2022-06-18 0 views
因為見OpenRice一致好評所以揀咗呢間餐廳星期六晚慶祝父親節環境闊落舒服店員態度好好揀咗四百零蚊豪華同埋二人餐頭幾樣蝦、蠔、貝都算新鮮但尚有進步空間琵琶龍蝦尚算不錯每款食物都有不同蒸煮時間但可能唔夠人手 每轉食物都等得相對耐時間頭一次上蟹等左半個鐘 上到枱都仲有旭 係新鮮切點知蒸完出嚟兩隻蟹膏同肉都係苦店員解釋因為蟹是草食品種 所有間中有同樣情況馬上跟進上新一輪新嘅蟹雖然膏仲有少少苦同唔香 但肉質係香甜嘅可惜苦嘅蟹膏已經落晒去粥底到最後我地個粥都太咸太苦十分失望但最不滿係本來兩個鐘食完嘅飯食左三個幾鐘店員最後有送糖水俾我地道歉但係都補唔返成個體驗加埋飲品平均每人六百蚊埋單😕 整體感覺好失望

環境闊落舒服店員態度好好

揀咗四百零蚊豪華同埋二人餐
頭幾樣蝦、蠔、貝都算新鮮但尚有進步空間
琵琶龍蝦尚算不錯

2022-06-18
Celebration
Father's Day
2022-06-17 0 views
平日晚上都有不少嚟到蟹仙食蒸海鮮。呢度有多款套餐,我哋揀咗個 $449 嘅餐,有10款海鮮。首先上嘅係一條叫喜知次嘅魚,因為好肚餓所以一嚟就食哂。條肉無乜骨,啲肉質地比較實。再蒸兩隻虎蝦, 好夾甜。然後到各式貝類,有鮑魚,生蠔,刀貝,扇貝。鮑魚蒸得剛好,唔會過熟。重頭戲主角龍蝦同奄仔蟹出場。龍蝦開邊好快食得,蝦頭位仲有啲膏,正。奄仔蟹非常多膏,絕無欺場。套餐附送一份菜,有粟米,生菜及娃娃菜。最後以帶有海鮮精華的豬骨粥結尾,非常滿足。

。奄仔蟹非常多膏,絕無欺場。

2022-06-15
2022-06-16 0 views
蟹仙海鮮蒸鍋, 位於銅鑼灣謝斐道, 餐廳老闆經營海鮮入口數十年, 亦自設魚池於餐廳之內, 以確保所有海鮮能以最新鮮送上。餐廳店員服務一流,主動積極推介每一款套餐,而且對每種海鮮亦非常熟悉。尊貴海鮮套餐,每位$449,全部共十款海鮮蔬菜,款款新鮮美味鮮甜。清蒸半條喜知次,日本魚肉質比較實淨,嫩滑,餐廳配偏蒸魚醬油,不算多骨。奄仔蟹非常多膏,蟹肉實膏軟硬殼,半隻份量剛好。半隻澳洲青年龍蝦,鮮甜好食。鮑魚貝類款款新鮮,款款精彩。餐後的海鮮粥,味道極濃。滿足的一餐

餐後的海鮮粥,味道極濃。滿足的一餐

2022-06-15
2022-06-16 0 views
到了銅鑼灣蟹仙食蒸海鮮,海鮮只要係新鮮就基本上贏哂,所以食材好緊要!蟹仙老闆經營海鮮批發多年,確保拎到最靚既海鮮,新鮮既自己 keep左先!所以全部 A grade貨,海鮮愛好者不能夠錯過!喜之次,日本3大名魚之一,原來清蒸都好食!只要新鮮的話,肉質厚肉,夠實又有嫩口!魚味幾足,唔會過多細骨,真係啖啖肉。北海道赤蝦,蝦頭大量膏!吸啜蝦頭既精華好正,又濃又鮮,正宗野生蝦!又甜又彈牙!好得。鮑魚, 煙煙靭靭,蒸完都唔會太過縮水,彈牙有質感,唔會乾爭爭。紐西蘭青口,青口飽滿漲身!野生同養殖幾大分別!野生殼會有條海草,鮮嫩漲卜卜。澳洲龍蝦,本人全晚驚喜!非常好食,大約手掌 size, 肉質好有彈性,keep到 juicy感覺。任何配料都唔需要加,食原味才是王道!菲律賓海蟹,膏爆澎滿瀉,creamy鮮味多汁, 蟹肉鮮甜一嗦嗦!最後食粥底, 海鮮嘅鮮味 滴漏在粥,非常鮮甜。

喜之次,日本3大名魚之一,原來清蒸都好食!只要新鮮的話,

北海道赤蝦,蝦頭大量膏!

澳洲龍蝦,本人全晚驚喜!非常好食,

菲律賓海蟹,膏爆澎滿瀉,

creamy鮮味多汁, 蟹肉鮮甜一嗦嗦!

最後食粥底, 海鮮嘅鮮味 滴漏在粥,非常鮮甜。
入席之後,店員簡介各套餐重點及分別,減低選擇困難😂,我們選擇了包羅萬有套餐,店員捉供烹蒸食物服務,又解說食材來源資料,非常殷勤。由第一道蝦,之後的蚌,青口,鮑魚,蠔,豈次魚,龍蝦,琵琶蝦及蟹,以上每款食材都非常鮮味。 如喜歡食海鮮的,都很推薦這一家。 之後一定會再次去幫襯。

2022-06-08 21 views
又差唔多到食奄蟹既季節❣️今次去左呢間位於銅鑼灣既蟹仙海鮮蒸鍋大公館✨·餐廳乾淨企理 · 座位寬闊🎈完全唔怕同人迫住坐♡ 尊貴海鮮套餐($399)大黃奄蟹|大虎蝦|刀貝蚌|野生青口|澳洲青年龍蝦|九孔鮑魚|珍珠蠔|喜之刺|蔬菜籃店員會幫忙教導煮既次序同時間👩🏻‍🍳ఌ大黃奄蟹超級爆膏 · 金黃蟹膏既奄蟹🦀蟹肉肉質幼嫩蟹膏呈半凝固 · 甘香濃郁🤤就是怎能不愛它💕ఌ 日本喜之刺魚肉超級嫩滑 · 一個字鮮到不行🐟ఌ澳洲青年龍蝦第一次聽呢個名🦞龍蝦蝦肉呈粉色 · 超級爽彈嫩滑果然☺️年輕就是有勁✨ఌ越南大虎蝦蝦肉結實爽彈 · 仲爆膏♥️ఌ九孔鮑魚 |珍珠蠔兩者火喉控制得好好👍🏻鮑魚軟腍 · 完全唔韌珍珠蠔粒粒飽滿 · 蠔味十足🦪ఌ 野生青口打敗了我最愛既藍青口🙈真係好正 · 肉質新鮮爽嫩💨·ఌ刀貝蚌鮮甜飽滿 · 仲有少少爆汁💦ఌ大元貝大大粒✨新鮮彈牙·食完海鮮· 店員會幫手蒸埋蔬菜一定要食番啲菜 · 保持飲食均衡👻之後就輪到本日壓軸😎海 · 鮮 · 粥吸收哂以上種種既精華♥️真係巨鮮甜 正當食到飽一飽🤰🏻原來仲有靚靚既蒸窩糖水🤭真係鬼咁滿足༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑
又差唔多到食奄蟹既季節❣️
今次去左呢間位於銅鑼灣既
蟹仙海鮮蒸鍋大公館✨
餐廳乾淨企理 · 座位寬闊🎈
完全唔怕同人迫住坐

♡ 尊貴海鮮套餐($399)
店員會幫忙教導煮既次序同時間👩🏻‍🍳

吸收哂以上種種既精華♥️真係巨鮮甜

正當食到飽一飽🤰🏻
原來仲有靚靚既蒸窩糖水🤭
真係鬼咁滿足

༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ꨄ
小小總結:
店員服務超好 · 會幫你手調較火喉之餘
每次用食具夾海鮮前會先消毒👩🏻‍🍳
絕對令你食得開心又放心💕
喺香港都比較少見到呢種類型嘅餐廳,所以朋友話帶我去食蒸海鮮嘅時候都少少驚中伏,諗住試下無妨,點知有意外驚喜😋店員好細心咁樣首先幫我哋將所有嘅餐具都用蒸氣消毒左一次👍🏻 疫情底下出街食嘢有依個舉動10分加分👏🏻我哋叫咗兩個尊貴海鮮套餐($499/1) 準備要食海鮮食到飽😂呢隻越南大虎蝦肉質鮮甜彈牙,一啲都唔誇張,重點係原來野生嘅蝦膏係可以咁惹味😭鮑魚新鮮有咬口,而且個頭都唔細,食得好滿足~ 青口比平時食既味道更重,唔怪得店員不斷強調佢哋買嘅都係野生海鮮,而唔係培植出嚟嘅🤣 日本大元貝比較甜,都好耐無食過啲冇冰鮮味道嘅元貝了🥺之後去到全晚嘅重頭戲— 太平洋饅頭蟹,罕有大黃奄蟹同埋野生龍蝦💕太平洋饅頭蟹肉質比較清甜,而且肉比較多,啱晒啲食得健康小小嘅朋友👍🏻隻龍蝦真係有我手掌咁大隻㗎😂😂 肉質鮮嫩,完全唔使點豉油同埋任何調味,只係食龍蝦肉嘅鮮味已經夠晒🥹 完全唔似食自助餐嗰啲龍蝦得陣鹹味😂 果然野生嘅係唔同啲當初就係比呢隻罕有大黃奄蟹吸引咗😝 雖然肉嘅味道冇麵包蟹咁突出,但佢啲蟹膏真係夠撈飯食咁制🍚 超邪惡勁內疚,不過真係好滿足😳食完咁多蛋白質,補充番少少纖維,中和返啱啱食得咁重口味嘅一餐~

最後用蒸海鮮嘅精華嚟煮埋呢一個粥,員工話俾我哋知呢一個粥既gimmick就係完全冇放過任何味精👏🏻

最後送埋一碗燉官燕,好重嘅椰子香,更加食到粒粒官燕非常足料😭

2022-06-02 33 views
終於到開心星期五!!星期五就梗係要搵啲好嘢食,佢就好鍾意食海鮮,所以就揀咗銅鑼灣呢一間銅呢間蟹仙試試 佢係嗰啲新派嘅蒸氣海鮮餐廳佢分咗幾款海鮮套餐,價錢由三百幾蚊起跳笑死佢哋仲有個兒童餐百幾蚊就有交易! 我哋就揀咗一款中價嘅尊貴海鮮套餐—$449 罕有大黃奄蟹起初佢嚟到嘅時候都嚇一嚇,睇到點解啲蟹膏係黑色嘅!店員見我地面都青埋就解釋返俾我哋知原來呢一款係好罕有嘅黑蟹膏蟹,我食嗰時覺得浸味有啲似菠菜味佢又未去到苦嘅,至於隻蟹就唔使講啦,啖啖肉而且肉質仲好彈牙~太平洋饅頭蟹店員好細心全程都同我哋慢慢逐樣逐樣解釋,呢一種蟹唔好睇佢細細隻原來啲肉質好鮮甜!! 澳洲青年龍蝦龍蝦肉身好雪白蒸熟後肉身仲好爽彈,入口味道極為鮮甜台灣九孔鮑魚鮑魚係每次海鮮宴我都好期待既item~ 因為新鮮鮑魚好厚肉超有口感會想係咁不斷encore! 越南大虎蝦虎蝦肉身彈牙得兩隻真係好唔夠喉!!大西洋野生青口青口鮮甜仲有陣陣海水味紐西蘭刀貝蚌貝蚌一共有四隻,蒸熟以後勁鮮甜肉質厚肉完全唔需要調味已經好正日本大元貝元貝黎到已覺得佢賣相一流,元貝大大一粒形狀飽滿一食就知正野韓國慶南珍珠蠔珍珠蠔雖然細細一粒,但佢肉質都好厚身而且

笑死佢哋仲有個兒童餐百幾蚊就有交易!

我哋就揀咗一款中價嘅尊貴海鮮套餐—$449

澳洲青年龍蝦
龍蝦肉身好雪白蒸熟後肉身仲好爽彈,入口味道極為鮮甜

越南大虎蝦
虎蝦肉身彈牙得兩隻真係好唔夠喉!!

青口鮮甜仲有陣陣海水味

日本大元貝
元貝黎到已覺得佢賣相一流,元貝大大一粒形狀飽滿一食就知正野

韓國慶南珍珠蠔
珍珠蠔雖然細細一粒,但佢肉質都好厚身而且味道咸鮮

有機蔬菜籃
菜有唐生菜,娃娃菜同粟米樣樣都好海鮮

粥底
食晒啲野就係時候食埋個海鮮粥喇,粥底加豬骨粟米蔥同菜脯加埋一齊煮呢鍋粥超鮮味~

椰汁雪燕燉官燕
大家最後唔好miss左呢個椰汁雪燕,燕窩份量好多加埋椰汁超滿足!