Restaurant: Coucou Hotpot‧Tea Break (Gala Place)
Offer: Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
嘩~好興奮呀!🔥 湊湊火鍋有個超正嘅試食活動要同大家分享!😍**台式夜市任飲任食震撼登場** 🎉原價$238,而家推廣價淨係$128!呢個價錢就可以任食任飲幾十款台式經典美食,真係抵到爛!從台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞,再到日本三得利冰凍生啤同珍珠奶茶,全場任你食任你飲!🍜🍺🧋**必試推介** ✨招牌洪湖大閘蟹粉麵同台式紅燒牛肉麵絕對唔可以錯過!呢兩款係佢哋嘅皇牌,食過就知點解咁多人推薦啦~**超值優惠回饋合集** 💰🌅 早鳥85折夜貓8折,由朝到晚都有特別折扣✈️ Cathay Pacific linked card額外購取$4=2 Asia Miles積分🏦 渣打2人套餐低至75折💳 AEON信用卡消費滿$1000減$100;滿$350減$25👶 火鍋單點送寶寶餐(價值$128),大人細路齊開心

**台式夜市任飲任食震撼登場** 🎉

**必試推介** ✨

**超值優惠回饋合集** 💰
🌅 早鳥85折夜貓8折,由朝到晚都有特別折扣
🏦 渣打2人套餐低至75折
👶 火鍋單點送寶寶餐(價值$128),大人細路齊開心
Dining Offer
Tasting Event
💰 【新推廣優惠】原價$238,震撼推廣價$128!幾十款台菜+手搖飲+啤酒任食任飲,啤酒珍奶飲多兩杯已經回本~🤭🤭𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕋𝕒𝕚𝕨𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖 𝔽𝕖𝕤𝕥𝕚𝕧𝕒𝕝゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃 🍹 手搖飲自由・冰雲朵絲絨錫蘭紅茶| 奶蓋夠厚夠濃,非常芝味🧀・大紅袍珍珠奶茶| 經典台式手搖,珍珠煙韌🧋(三得利生啤同樣任飲!🍺🍺🍺) 🍜 必食回本推薦・洪湖大閘蟹粉麵| 蟹粉份量唔算少,搭配幼麵超掛汁🦀・台式紅燒牛肉麵| 用台灣刀削麵,牛𦟌軟腍🐂・蚵仔麵線| 好有台式風味,蚵仔鋪面🦪🍗 經典夜市小食・台南鹽酥雞| 經典台灣小食,外脆內嫩・四川小酥肉| 花椒麻辣夠過癮 ・台式蛋餅| 餅皮煎到微焦脆 • 台灣香腸|鹹鹹香香,送啤酒一流 • 蔥油餡餅|細細粒,半煎炸熱辣辣𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚ 雖然湊湊主力係做火鍋,但係估唔到佢哋嘅麵食同小食都一樣咁出色,完全唔hea😏所有嘢都係即叫即做上到枱熱辣辣,呢個價錢啤酒、手搖同台式美食都係任飲任食,簡直就係超值🤩話晒喺出邊搵間台灣嘢食閑閑地都$2-300落樓,呢度仲要任食喎

💰 【新推廣優惠】

🍹 手搖飲自由
・冰雲朵絲絨錫蘭紅茶| 奶蓋夠厚夠濃,非常芝味🧀
・大紅袍珍珠奶茶| 經典台式手搖,珍珠煙韌🧋
(三得利生啤同樣任飲!🍺🍺🍺)

🍜 必食回本推薦
・洪湖大閘蟹粉麵| 蟹粉份量唔算少,搭配幼麵超掛汁🦀

・台式紅燒牛肉麵| 用台灣刀削麵,牛𦟌軟腍🐂

・蚵仔麵線| 好有台式風味,蚵仔鋪面🦪

🍗 經典夜市小食
・台南鹽酥雞| 經典台灣小食,外脆內嫩
・四川小酥肉| 花椒麻辣夠過癮

・台式蛋餅| 餅皮煎到微焦脆

• 台灣香腸|鹹鹹香香,送啤酒一流
• 蔥油餡餅|細細粒,半煎炸熱辣辣

雖然湊湊主力係做火鍋,但係估唔到佢哋嘅麵食同小食都一樣咁出色,完全唔hea😏所有嘢都係即叫即做上到枱熱辣辣,呢個價錢啤酒、手搖同台式美食都係任飲任食,簡直就係超值🤩話晒喺出邊搵間台灣嘢食閑閑地都$2-300落樓,呢度仲要任食喎🤯

🤑 人均消費:~$174
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:湊湊火鍋‧茶憩 (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊地庫B3號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#lifestyle #hklife #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #旺角美食 #旺角宵夜 #宵夜之選 #宵夜 #湊湊火鍋 #台式任食 #$128放題 #蟹粉麵 #手搖飲自由 #台式火鍋 #coucouhotpothk #hotpot #火鍋 #打邊爐 #小火鍋 #香港火鍋 #香港打邊爐 #任飲
太誇張喇!!!湊湊火鍋最近的全新「台式夜市任飲任食」優惠大放送,低至$64/位,不得了!但有限時段的,午市、下午茶、宵夜時段都有不同優惠的台式夜市美食茶飲任食任飲… yo去了食宵夜… ʚ. 台灣夜市·下午茶宵夜自助 $69.9/位當晚yo等至9點後才入座,QR code落單。選擇中有幾十款台式經典美食、小食、手搖茶,如台南鹽酥雞、蔥油餡餅、滷肉飯、台式蛋餅、台式紅燒牛肉麵等,還有湊湊的招牌大紅袍珍珠奶茶、招牌洪湖大閘蟹粉麵、日本三得利冰凍生啤、台灣菠蘿啤(✯◡✯) 另外,自助區有生果、涼拌小食,全場任食任飲 ,實在太爽太過癮喇!雖然不是每款小食都合yo口味,但總有一些值得encore… 如滷肉飯、紅糖糍粑、荔枝蝦球、紅燒牛肉麵、比目魚柳、台灣香腸等,又有三得利生啤、台灣菠蘿啤任飲,還有yo很喜歡飲的大紅袍珍珠奶茶♡ 真是飲兩杯已經值回票價!

ʚ. 台灣夜市·下午茶宵夜自助 $69.9/位

2025-07-26 309 views
琴晚上完堂同同學去湊湊本身想打邊爐🍲意外發現佢哋新出嘅台式夜市放題👬 即刻試咗成個menu🌟✨ 味蕾大爆發🦀 洪湖大閘蟹粉麵金黃色嘅蟹膏醬濃到黏嘴唇!每啖都食到蟹肉絲,鮮味喺口腔停留成分鐘~🐮 台式紅燒牛肉麵牛肋條燉到筷子一夾就散,湯底藥材香好治癒,自己加酸菜同辣椒油仲正!🍗 鹽酥雞即炸上枱仲冒煙,脆皮”咔嚓“聲,肉汁多到滴落枱,九層塔香氣仲勁過台灣夜市~🧋 珍珠奶茶茶底可以揀烏龍/茉莉,珍珠煙韌度100分!我偷偷mix咗兩種茶底,自創鴛鴦珍奶成功✨已經約定下個weekend再戰!目標要試勻全menu~
琴晚上完堂同同學去湊湊本身想打邊爐🍲
意外發現佢哋新出嘅台式夜市放題👬
即刻試咗成個menu🌟

✨ 味蕾大爆發
🦀 洪湖大閘蟹粉麵

🐮 台式紅燒牛肉麵

🍗 鹽酥雞

🧋 珍珠奶茶

已經約定下個weekend再戰!目標要試勻全menu~
自己一個人午市去左依度打邊爐🍽️,一個set 有蔬菜拼盤、一大碟肉同一份主食,都幾豐富,而且都算係一個健康嘅選擇,因為大多數都係原型食物,健身人士都岩👍💪🏻🥗🥳湯底我間左番茄湯,味道鮮甜,可以提起食材嘅味道。🍅Join 佢地會員可以免費升級自助區,有d 前菜、水果、炸物等,出面自助嘅食物味道都好,但我去果日refill 得有少少慢,炸物出左一round 就無咩點見到。🍘🍉野飲方面免費提供嘅係好熱嘅熱水,如果要飲涼少少嘅水就要自己倒定出嚟預先攤凍d la.🫖整體都係好滿足嘅一餐,一個人或朋友、家庭lunch gathering 都係一個好選擇🍲
湯底我間左番茄湯,味道鮮甜,可以提起食材嘅味道。🍅
自助區
自助冷盤小菜
自助冷盤小菜
2025-07-22 390 views
我一直以為呢間野係sell服務好耐之前係銅鑼灣個間已經漏單半個鐘無人跟最近見佢做優惠去試下睇下換間分店可能會好啲帶位個女仔同落單個男仔都幾禮貌兩人比左四人位都坐得幾舒服大伏!食同飲都係大伏!但佢啲食物相同實際上都幾大出入1. 蟹粉麵無蛋同菜,蟹粉比得都算足既,但味道都好似係大陸買返黎個啲麵咁,無咩驚喜2. 牛肉麵只有兩片𦟌,牛肚同筋是沒有的3. 小食不過不失,正常味道,上得都算快4. 飲品都係標準正常台飲,推薦翡翠橙綠茶仲有,原來飲品係叫左第一款之後只可以續,唔比叫第二款仲要拎返你飲過個隻杯去沖第二杯見啲野食未上,出左去睇下有咩優惠,然後突然間有個店員走黎同我講,如果食淨野要加238,本來提示都好閒,然後又再補一句,我地社交媒體網站有寫,個廣告板都有寫,我唔知佢係米早排比客鬧過有應激反應但我就真係乜mood都無曬仲即場決定以後都唔會幫襯假設咁樣經營既餐廳仲有以後
我一直以為呢間野係sell服務
好耐之前係銅鑼灣個間已經漏單半個鐘無人跟
最近見佢做優惠去試下
睇下換間分店可能會好啲
帶位個女仔同落單個男仔都幾禮貌
兩人比左四人位都坐得幾舒服

大伏!食同飲都係大伏!

但佢啲食物相同實際上都幾大出入
2. 牛肉麵只有兩片𦟌,牛肚同筋是沒有的
3. 小食不過不失,正常味道,上得都算快
4. 飲品都係標準正常台飲,推薦翡翠橙綠茶

仲有,原來飲品係叫左第一款之後只可以續,唔比叫第二款

仲要拎返你飲過個隻杯去沖第二杯

我唔知佢係米早排比客鬧過有應激反應
但我就真係乜mood都無曬
仲即場決定以後都唔會幫襯
假設咁樣經營既餐廳仲有以後

突然間想飲雲朵奶蓋🧋即刻同同事去咗湊湊食lunch😋咁啱見到湊湊6周年有半自助午市套餐優惠,可以無限暢食 “免費小料台”,任食水果、台式小食同埋正版滷肉飯🍚🤤🍜 一品海皇大閘蟹粉麵睇Menu見到依家除咗打邊爐,仲有呢一個大閘蟹粉麵,二話不說叫咗嚟試🦀原來係由四隻洪湖大閘蟹手工現拆濃縮入一碗,極度香濃,而且會捉掉價,仲有鮮蝦同鮑魚添,加埋日本風味嘅拉麵同埋昆布湯真係Perfect Match😋嘢飲,我就叫咗最新推出嘅雲朵椰青茉莉花加珍珠🤤真係想一飲再飲!🍲 關西白鰻魚燒鍋啱啱去完名古屋,突然愛上食鰻魚飯🍚🤤最估唔到午餐竟然有關西鰻魚師兄話用8分鐘就可以蒸好鮮嫩白鰻魚,仲有秘製特調醬汁提鮮,夠晒滋味。今次嘅新台式套餐結合日式味道,夠晒特別、驚喜!嘢飲方面當然都係要試佢哋嘅雲朵大紅袍加茶凍🧋正到不得了!

🍜 一品海皇大閘蟹粉麵

🍲 關西白鰻魚燒鍋
2025-07-16 420 views
湊湊火鍋最近推出左全新既台式定食午市套餐,趁今日lunch就去食下😋宜家仲要勁抵有6週年優惠!一個套餐仲有得無限任食免費小料台🤩可以自己裝滷肉飯、水果,仲有麻辣魚皮同埋杏鮑菇。1⃣️和風御湯海鮮麵套餐($76)每份套餐跟前菜鴨血豆腐同埋肉燥青菜,台式風味滿滿。另外仲有一份四川小酥肉,食落香脆可口👍海鮮麵融合日本海鮮精髓同埋台式湯底,湯頭清甜,配合鮮甜海鮮。最後仲有紅豆豆花布丁同埋鳳梨沙冰,布丁豆香香醇食落滑溜。2⃣️ 一品海皇大閘蟹粉麵套餐($91)每份蟹粉都用左四隻蟹濃縮而成,湯汁濃稠,帶濃郁蟹香,麵條掛上蟹黃蟹肉,口感層次豐富🦀3️⃣ 香酥蚵仔(跟餐+$34)蚵仔炸得薄脆外層帶椒鹽香,夜市風味十足😚4️⃣ 冰蘭香烏龍鮮奶茶(跟餐+$16.5)(茉莉茶凍+$4)(芝士奶蓋+$9)黎到湊湊最鍾意飲佢地既茶飲~奶蓋飲落芝士味同奶香濃稠,仲要分開上,可以自己倒落野飲到🤤5️⃣ 冰大紅袍珍珠奶茶(跟餐+$16.5)珍珠彈牙,同大紅袍奶茶一齊飲正🧋

1⃣️和風御湯海鮮麵套餐($76)
四川小酥肉

2⃣️ 一品海皇大閘蟹粉麵套餐($91)
一品海皇大閘蟹粉麵套餐
紅豆豆花布丁
鳳梨沙冰

3️⃣ 香酥蚵仔(跟餐+$34)
香酥蚵仔
蚵仔炸得薄脆外層帶椒鹽香,夜市風味十足😚

5️⃣ 冰大紅袍珍珠奶茶(跟餐+$16.5)
珍珠彈牙,同大紅袍奶茶一齊飲正🧋
四川小酥肉
一品海皇大閘蟹粉麵套餐
紅豆豆花布丁
鳳梨沙冰
香酥蚵仔
平時都有去開湊湊火鍋食一人鍋做lunch今日去到發現推出咗新台式定食!好多海鮮option 呢排咁熱想食得輕怡啲就啱晒👍🏻留意返餐廳做緊6週年三重奏優惠23-29/7每日精選午市套餐半價!仲有全日6折孖寶~半自助午餐無限暢食 “免費小料台”有肉燥飯、生果、涼拌魚皮、筍尖等等🥰肉爆燥飯惹味得嚟唔油膩 西瓜夠晒清甜☺️點咗兩個鍋 上檯計時煮7分鐘就食得~❣️關西白鰻魚燒鍋白鰻魚肉質實淨 魚皮彈牙 膠質豐富落咗金不換 更加帶出獨特嘅台式風味❣️台式鳳梨啤酒蝦燒鍋一份有五大隻新鮮海蝦 好生猛 煮嘅時候仲跳緊隻隻脹卜卜 食落爽口彈牙 台式鳳梨啤酒入餚都係第一次食到有清香嘅菠蘿味 轉左刀削麵掛湯一流配料仲有金菇、貢丸同粟米 好豐富半價優惠加點台式飲品🫶🏻🧋芝士奶蓋冰雲朵絲絨錫蘭紅茶錫蘭紅茶有回甘味道 芝士奶蓋夠挺身 奶蓋夠滑溜 食到淡淡嘅芝士咸香 出色🧋冰大紅袍燕麥奶茶大紅袍飲落茶香醇厚 食到粒粒嘅燕麥 冇諗過咁夾最後仲有甜品送添!🍮紅豆豆花布丁豆花布丁食落好重豆味 口感滑溜布丁微甜 配埋粒粒紅豆食好夾題外話 呢度嘅環境好舒服 傾偈一流
平時都有去開湊湊火鍋食一人鍋做lunch
今日去到發現推出咗新台式定食!
好多海鮮option 呢排咁熱想食得輕怡啲就啱晒👍🏻
留意返餐廳做緊6週年三重奏優惠
23-29/7每日精選午市套餐半價!
仲有全日6折孖寶~

半自助午餐無限暢食 “免費小料台”
有肉燥飯、生果、涼拌魚皮、筍尖等等🥰
肉爆燥飯惹味得嚟唔油膩 西瓜夠晒清甜☺️

點咗兩個鍋 上檯計時煮7分鐘就食得~

❣️關西白鰻魚燒鍋
白鰻魚肉質實淨 魚皮彈牙 膠質豐富
落咗金不換 更加帶出獨特嘅台式風味

❣️台式鳳梨啤酒蝦燒鍋
一份有五大隻新鮮海蝦 好生猛 煮嘅時候仲跳緊
隻隻脹卜卜 食落爽口彈牙
台式鳳梨啤酒入餚都係第一次
食到有清香嘅菠蘿味 轉左刀削麵掛湯一流
配料仲有金菇、貢丸同粟米 好豐富

半價優惠加點台式飲品🫶🏻
🧋芝士奶蓋冰雲朵絲絨錫蘭紅茶
錫蘭紅茶有回甘味道 芝士奶蓋夠挺身
奶蓋夠滑溜 食到淡淡嘅芝士咸香 出色
🧋冰大紅袍燕麥奶茶
大紅袍飲落茶香醇厚 食到粒粒嘅燕麥 冇諗過咁夾

最後仲有甜品送添!
🍮紅豆豆花布丁
豆花布丁食落好重豆味 口感滑溜
布丁微甜 配埋粒粒紅豆食好夾

題外話 呢度嘅環境好舒服 傾偈一流
人氣火鍋店「湊湊」適逢開業六週年,推出全新「新台式定食」午市套餐!首度引入和風新台式定食,價格親民低至$78起,多達18款套餐選擇,仲可以無限暢食「免費小料台」,仲有滷肉飯食😍細細聲話比大家知餐廳做緊6週年三重奏,期間限定23-29/7, 每日精選午市套餐仲有半價,另外仲會有全日6折孖寶,真心抵食鳳梨啤酒蝦燒鍋湯底加入北海道昆布細火慢熬4小時,再配以台式鳳梨啤酒,湯底清而甘醇,配上特調麻椒,唔辣帶有麻香,值得一試! 配料方面加入鮮活跳跳蝦及時令蔬菜,蝦肉大隻鮮甜彈牙一品海皇大閘蟹粉麵蟹粉鮮甜香口,掛上麵條一齊食大滿足另外仲有鮮蝦、鮑魚,鐘意食海鮮既朋友不要錯過佢地仲有多款台式飲品,套餐加配仲有半價今次叫左茉香珍珠奶綠同翡翠橙綠茶🍵奶綠奶香味濃,珍珠有咬口😍 橙綠茶酸甜開胃,有助解膩最後仲有紅豆豆花布丁🍮仲有附送的菠蘿冰沙,為整餐劃上完美句號

鳳梨啤酒蝦燒鍋

一品海皇大閘蟹粉麵
蟹粉鮮甜香口,掛上麵條一齊食大滿足
另外仲有鮮蝦、鮑魚,鐘意食海鮮既朋友不要錯過

佢地仲有多款台式飲品,套餐加配仲有半價

2025-07-04 367 views
胡椒豬肚湯好好味,個湯頭勁好飲,係可以飲幾杯嘅,最好喺美祿嘢之前就飲。蔬菜放落胡椒豬肚湯勁鮮味!店員服務非常好,不停咁樣問我哋使唔使加鴨血豆腐。食得好自在舒服。
蔬菜放落胡椒豬肚湯勁鮮味!
店員服務非常好,不停咁樣問我哋使唔使加鴨血豆腐。
食得好自在舒服。
2025-07-01 381 views
最近去咗呢間垃圾餐廳食飯,真係嬲爆!落單等咗成40分鐘,乜都未嚟🍽️,叫條靚仔幫手跟下,佢竟然係度扮有跟進🙄,但實際上完全冇做嘢。問咗三次只係傻笑😂,完全冇幫到忙,搞到最後要叫經理出嚟先有人幫手📢。啲新人真係蠢到冇朋友,手腳又慢🐢,態度又差,咁樣做生意真係好難頂!而家仲叫啲人留港消費?🫠 倒不如返深圳食飯啦,平啲又快啲,服務又好啲🇨🇳。同啲餐廳講句,唔改善下服務質素,遲早客都走曬👋!真心希望佢哋醒啲啦,唔係只會越做越衰。

2025-07-01
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 垃圾
本身我同神隊友都鍾意去台灣逛夜市食地道好西,呢排佢比較忙抽唔到時間、叫我暫時忍忍、做完project約定一齊飛去吃過飽✈❗果日行經旺角望見到呢間餐廳嘅全新台式「任飲任食」,全場任食幾十款夜市小食、加任飲珍珠奶茶仲有日本三得利生啤,個推廣價簡直顛覆我想像⁉️ 即拍板先嚟個“自私食”,下次再預隊友啦《洪湖大閘蟹粉麵》~ 店員會用個紅黑色手提便當盒上菜、可以疊幾層食物,呢個idea有諗頭又有儀式感,每碟食物份量唔會太多咁咪可以試勻唔同款okay喎。呢個麵用秘製海鮮蟹粉醬鋪面、大閘蟹醬撈入麵度食味道幾鮮甜《紅燒牛肉麵》~ 之前喺另一間食tea食過,今次一貫“高汁”、牛展肉煮得軟腍膠質重、牛味香濃《黑虎蝦蝦卷》~ 新鮮炸起個黃金腐皮又薄又脆,蝦肉調味帶甜、混入馬蹄蘿蔔口感更豐富,我encore咗兩次《比目魚魚柳》~ “魚痴”嘅我幾like呢個小食,外酥內嫩又香口,風格十足《台南鹹酥雞》~ 既食到雞肉嘅嫩又保留點點肉汁,炸衣鹹香酥脆《臺灣香腸》~ 必食夜市小吃,夾住蒜片嚟食零舍有feel《臺灣滷肉飯》~ 滷汁味道濃郁、醬油味道不過鹹,配埋絞肉眨下眼又鯨吞咗成碗飯,想講佢哋啲飯煮得幾好,粒粒分明啱我呢

《洪湖大閘蟹粉麵》

《紅燒牛肉麵》

《黑虎蝦蝦卷》

《比目魚魚柳》

《台南鹹酥雞》

~ 既食到雞肉嘅嫩又保留點點肉汁,炸衣鹹香酥脆

《臺灣香腸》

~ 必食夜市小吃,夾住蒜片嚟食零舍有feel

《臺灣滷肉飯》

~ 滷汁味道濃郁、醬油味道不過鹹,配埋絞肉眨下眼又鯨吞咗成碗飯,想講佢哋啲飯煮得幾好,粒粒分明啱我呢亭飯桶

《紅糖糍粑》

~ 至愛呢款,次次嚟都必點,糯米炸到又香又煙韌,一夾d紅糖汁咇晒出嚟,邪惡到佢呀

《炸魚皮》

~ 咯咯脆又薄身又香口,好似薯片咁酥鬆

《凍冬瓜檸檬茶》

~ 食埋咁多食煎炸嘢點呢杯清熱下火兼消暑,就算全糖都唔會太甜,唔錯

《熱經典燕麥奶茶》

~ 咀嚼控推薦飲呢杯,燕麥粒口感Q彈有咬口、卜卜脆咁好似食緊薏米,感覺較健康飽肚

《日本三得利生啤》

~ 食炸嘢飲冰凍啤酒是常識!天氣悶熱隊返杯暑氣全消、飲勝

2025-06-26 911 views
朋友話湊湊新出左個任飲任食套餐上次食過打邊爐覺得勁正今次仲可以任飲任食台式菜式咁正所以今日出開旺角就決定同佢一齊黎食😋下午茶/宵夜必食👅原價$238 宜家震撼推廣價仲只係$128😮😍下午2:30-5:30 宵夜21:00-00:00限時90分鐘幾十款台式經典美食、小食、手搖茶等任你揀由台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞都有得食飲品仲有日本三得利冰凍生啤、珍珠奶茶等等個招牌洪湖大閘蟹粉麵、台式紅燒牛肉麵超推介!
朋友話湊湊新出左個任飲任食套餐
上次食過打邊爐覺得勁正
今次仲可以任飲任食台式菜式咁正
所以今日出開旺角就決定同佢一齊黎食😋

下午茶/宵夜必食👅
原價$238 宜家震撼推廣價仲只係$128😮😍
下午2:30-5:30 宵夜21:00-00:00
限時90分鐘
幾十款台式經典美食、小食、手搖茶等任你揀
由台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞都有得食
飲品仲有日本三得利冰凍生啤、珍珠奶茶等等
個招牌洪湖大閘蟹粉麵、台式紅燒牛肉麵超推介!
2025-05-23 1227 views
今日同同事lunch time想打邊爐因為聽講有午市小火鍋套餐所以黎到咗湊湊我哋兩個叫咗牛板腱小火鍋我哋兩個唔想太熱氣都嗌咗椰子湯底椰子湯好清甜牛板腱見嘅牛味都非常濃郁套餐仲有包紫薯麵、小菜、滷肉飯同埋甜品食到好飽晚餐都唔使再食啦
今日同同事lunch time想打邊爐
因為聽講有午市小火鍋套餐
所以黎到咗湊湊

我哋兩個叫咗牛板腱小火鍋
我哋兩個唔想太熱氣都嗌咗椰子湯底
椰子湯好清甜
牛板腱見嘅牛味都非常濃郁
套餐仲有包紫薯麵、小菜、滷肉飯同埋甜品
食到好飽
晚餐都唔使再食啦