疫情下,我在2020年3月開始展開我的 Staycation 至今! 在香港,體驗不一樣的住宿! 以我自己 Book 來自住的酒店,通常直接上酒店官網訂,join 酒店集團會員,享用會員優惠價訂房!  如心酒店旗下的 Vivva Club,會員其中之一個優惠是會員生日禮遇免費自助晚餐 (要2人同行)! 在7月份,我收到會員通知 Email,7月生日會員生日禮遇直至7月尾!上年,在我的 Birthday Long Staycation,租住位於天后站附近的銅鑼灣如心酒店!銅鑼灣如心酒店1樓 <Corner 18> 可享酒店會員優惠生日晚飯的 Semi dinner buffet! 多謝好街坊專登揸車過海為我慶祝生日!首先要講服務方面:服務超班!因應食客需要而作出相關安排!由於,我在 Openrice app booking 時,已註明對牛肉會引起皮膚敏感!由我們被安排入座到埋單走,也感受到顧客至上!入座時,戴眼鏡的靚女侍應為我拉開椅子,我們安坐後,她隨即跟我講,留意到我訂枱時,已註明對牛肉會引起皮膚敏感,向我們推介有什麼菜式沒有牛肉,她問清楚廚師後提醒我,某些菜式的醬汁也
 在香港,體驗不一樣的住宿!

多謝好街坊專登揸車過海為我慶祝生日!
首先要講服務方面:
服務超班!
因應食客需要而作出相關安排!
由我們被安排入座到埋單走,也感受到顧客至上!

入座時,戴眼鏡的靚女侍應為我拉開椅子,我們安坐後,她隨即跟我講,留意到我訂枱時,已註明對牛肉會引起皮膚敏感,向我們推介有什麼菜式沒有牛肉,她問清楚廚師後提醒我,某些菜式的醬汁也加入牛肉熬製!

如果選擇某些菜式也會跟牛肉,用上同個煎 pan 烹調,要求廚師以獨立的廚具烹調,這樣不會影響!做得非常好!

此外!當我們走出去自助取食物區,她好似眾裡尋她找我,並提醒我有什麼食物含有牛肉,提醒我不要拿!

當晚是平日,相對少食客!
桌上除了備有餐具之外,還有紙巾、濕紙巾、消毒搓手液,相當週到!
Semi dinner buffet $518/位 (星期日至四) +10%
會員生日優惠免費 (要2人同行,另一位收取正價)
Semi dinner buffet menu: 某些菜式 +$100
贈送:刺身、焗生蠔 & 香檳
香檳
自取食物區:包括:冷盤、沙律、甜品...等!
冷盤
沙律
檸檬橙汁
他為我調配的飲品,加入一片檸檬的橙汁,把本身甜美的橙汁,檸檬滲出檸檬酸,開胃又消暑!
 的確不錯喝無介紹錯!
刺身

我受不到生嘢,整碟給他享用吧!
刺身
焗生蠔
有4隻,我食3隻,蒜蓉提鮮,幾惹味呀!
焗生蠔
當男侍應一併把我們的主菜同時送上,兩者賣相及立體感高下立見!

我碟黑毛豬好似藝術品般精緻漂亮,卻是很扁平!
 他的燒春雞立體感十足!

燒原隻春雞配百里香燒汁
所以,他跟我分享他的雞肉,問我要什麼部份?我就要肉質較粗嚡又不會太油膩的雞胸肉,啖啖肉之餘,香口又帶有肉汁,肯定他食得津津有味嘞!
 就算分了約三份之一給我,他也覺得好飽呀!

反而,正好填補我份量較少的主菜吧!
炭燒伊比利亞黑毛豬梅肉配松露薯蓉伴芥末籽汁
散發焦香惹人垂涎,每件薄切炭燒黑毛豬梅肉肉嫩又 Juicy!
 松露薯蓉口味突出!
 整體份量比預期少!
炭燒伊比利亞黑毛豬梅肉配松露薯蓉伴芥末籽汁
最後,送上生日蛋糕!

擺盤花心思,比起同集團荃灣如心酒店的 Cafe Circle 更勝一籌,
當然其 Dinner buffet 陣容遠不及 Cafe Circle!
生日蛋糕
2021-07-22
$569.8 (Dinner)
Celebration
Birthday
生日蛋糕
2022-04-06 2183 views
Corner 18為咗慶祝生日吃大餐,今次就來到位於銅鑼灣如心酒店的 Corner 18品嚐全新環球美饌半自助晚餐, 既能享受自助餐的多元變化,又可以細味精緻的熱盤主菜,Semi-buffet絕對是不二之選,餐廳樓底很高, 加埋落地玻璃可以好清楚出面夜景, 感覺開揚, 增加儀式感!!半自助晚餐的主菜可以自選一款經典國際美饌或招牌手工意粉, Semi-buffet的好處勝在可以吃到即叫即整又熱辣辣的main dish,這次兩人各自選了炭燒美國肉眼扒和三文魚扒。1.主菜三文魚扒外脆內軟好有魚油同魚香味, 至於炭燒美國肉眼扒更是驚喜之作,比起酒店buffet常見的任食燒西冷高質得多,火侯控制得精準,表面帶炭火焦香,卻又可保留內裡濃郁的肉汁,生熟程度剛好,粉紅嫩心,入口肉質軟滑, 食唔到有根, 牛味特別濃厚。2.海鮮自助counter有好海鮮先可以選擇, 包括冰鎮青口, 海蝦及翡翠螺,刺身有三文魚、八爪魚、鯛魚及吞拿魚,全晚源源不絕地供應,refill 速度亦夠快3.甜品有維也納朱古力蛋糕、芒果忌廉蛋糕、意大利芝士蛋糕、拿破侖、咖啡撻、伯爵茶慕絲蛋糕、布朗尼、蝴蝶酥、即製窩夫及班戟, 我自己私
Corner 18

1.主菜

2.海鮮

3.甜品

有維也納朱古力蛋糕、芒果忌廉蛋糕、意大利芝士蛋糕、拿破侖、咖啡撻、伯爵茶慕絲蛋糕、布朗尼、蝴蝶酥、即製窩夫及班戟, 我自己私心最推介佢個拿破崙, 外脆內軟. 當然仲有Häagen-Dazs雪糕任食😍🤩, 甜點控記得要留肚!

食物非常美味,服務態度很好,坐位非常舒服! 下次一定會再來光顧!

性價比:🌟🌟🌟🌟/5
味道:🌟🌟🌟/5
衛生:🌟🌟🌟🌟🌟/5
回頭率:🌟🌟🌟🌟/5
2022-02-18 1643 views
服務 勤快,有禮 環境 開揚,有天然光,坐位舒適 食物 水準平均,貴精不貴多,對於食量唔太多的我相對適合。海鮮類尤其美味 衛生 相當滿意,有精緻的口覃袋提供,值得收藏紀念 總結 以價錢來講,絕對值得一試餐前先享用幾款麵包組合的麵包籃,微溫下質地鬆軟,塗上牛油更可口。前菜是香煎北海道珍寶帶子配南瓜扁豆沙律,帶子肥大肉厚,煎至兩邊微焦,但內裡肉質幼嫩,置底的沙律清新甜美,翠綠新鮮,我鍾意。西湯中,自己最愛龍蝦湯,其次係洋蔥湯,其實說穿了,都是喜歡味道鮮甜。雖然是套餐,但龍蝦湯份量十足,尤其是舀一下,真的有龍蝦肉,而且仲好爽甜,creamy的質感份外濃稠,喝起來,每口都是龍蝦的香味。主食是西班牙火腿牛肝菌黑松露扁意粉,意粉煮至al dente更是啱我胃口,每條麵條緊扣牛肝菌的幽香,拌著西班牙火腿一齊食,更添上一份鹹香。

2022-02-01
2022-01-20 1404 views
晚市沒有堂食,唯有中午出外覓食,這裡有寬敞的環境,玻璃外牆令視野更廣闊,餐廳樓底特高,感覺特別舒服安全。🤗中午有套餐供應,我們選了三道菜餐,頭盤是三文魚沙律和巴馬火腿沙律,主菜選了煎三文魚,甜品是提拉米蘇和萍果金寶雪糕,每道菜都做得美輪美奐,色香味樣樣俱全,價💰錢也不貴,疫情中有這樣的美餚佳位,實屬難得。感謝大廚的創意佳作。👍
2022-01-18 345 views
沒有晚市堂食的日子,天天買外賣,這種日子不知還要維持多久,總不能虧待自己,馬虎對待晚餐。幸好附近有海景酒店的餐廳提供外賣服務,晚餐有不少選擇,還有二人套餐。今天選了咖啡豬扒飯,加中湯,西洋菜甘筍豬肉湯,特別滋潤,豬扒飯夠熱夠份量,吃完夠力量持久抗疫。💪
2022-01-18 1009 views
𝓒𝓸𝓻𝓷𝓮𝓻 18 係天后如心酒店入面o既一間餐廳環境舒適寧靜預約sofa位仲可以喺樹底下afternoon tea 🌴𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙄𝙣𝙙𝙪𝙡𝙜𝙚𝙣𝙘𝙚 𝘼𝙛𝙩𝙚𝙧𝙣𝙤𝙤𝙣 𝙏𝙚𝙖𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚黑松露風乾牛肉芝士雲吞黑松露炒蛋多士煙火雞芝士迷你三文治自家醃紅菜頭三文魚伴鱒魚子醬卡真蝦伴牛油果醬𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕𝒔榛子四重奏配黑松露柚子芝士蛋糕綠茶紅桑子慕絲蛋糕意式栗子馬卡龍玉桂紅莓乾鬆餅價錢唔貴 食物都好有心思放假只想簡簡單單搵個寧靜環境食個tea 😌
𝓒𝓸𝓻𝓷𝓮𝓻 18 係天后如心酒店入面o既一間餐廳

意式栗子馬卡龍
玉桂紅莓乾鬆餅

價錢唔貴 食物都好有心思
放假只想簡簡單單搵個寧靜環境食個tea 😌
Other Info. : 致電預約後 如先付訂金有8折優惠啊
2021-12-18
2022-01-05 480 views
因為會員有生日優惠,今晚嚟食自助晚餐,可能因為是星期二,所以客人不多。主菜選了半隻龍蝦併牛扒及伊比利亞豬扒各一,份量不少,龍蝦用芝士焗,好惹味,牛扒生熟剛剛好,豬扒更是肉嫩得嚟又肉汁豐富,有驚喜。其他是自助形式,凍海鮮就比較一般,翡翠螺有沙,麵包蟹冇乜肉。熱盤明太子雞翼、燒豬脾、炸海鮮、天婦羅,都吾錯,焗蠔就比較細小。甜品都幾多選擇,麵包布甸奶味香濃,蝴蝶酥幾鬆啲化,柚子慕絲旦糕甜甜酸酸好醒胃,窩夫就比較硬身,綠茶旦糕味通古怪仲有啲苦味,豆腐花普普通通。8點有即切伯爵茶古早旦糕,茶味同古早旦糕味道吾太夾,麻麻地。飮品有橙汁、凍檸茶、咖啡,也是自助形式。埋單$614/2位,侍應勤快而且有禮,整體來說,相當不錯。
飮品有橙汁、凍檸茶、咖啡,也是自助形式。
埋單$614/2位,侍應勤快而且有禮,整體來說,相當不錯。
2022-01-04
Celebration
Birthday
2022-01-03 369 views
❀ Corner 18 #天后 ❀❗️聖誕節豐富半自助餐 ❗️——————————————————銅鑼灣如心酒店趁聖誕節推出左選擇豐富嘅半自助餐😆主菜有波士頓龍蝦同埋扒類,另外仲有數十種冷盤、熟食、甜品等等!聽聞餐廳嘅行政主廚仲曾經到訪意大利接受專業培訓,當中嘅薄餅、意粉麵團都係餐廳親手製作㗎!另外仲有得任食如心酒店最出名嘅蝴蝶酥添😽.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Semi Buffet Dinner $518/adult $468/senior $398/child ♥ 冷盤前菜有齊沙律、巴馬臣火腿、各種芝士等等經典冷盤。.♥ 海鮮刺身包括鮮蝦、螺、蟹,亦有三文魚、吞拿魚、油甘魚、螺片等刺身。雖然絕對比唔想日本餐廳咁新鮮,但係以自助餐水準來講都算唔錯🤣。.♥ 主菜✦ 半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒西冷牛扒✦ 半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒羊扒主菜方面佢哋主打芝士焗波士頓龍蝦,大大隻彈牙龍蝦,配上香濃嘅芝士🥰!不過牛扒同羊扒就有少少失色,當日口感比較鞋🙈。.♥ 熟食雖然每人已經包一份主菜,但係佢哋嘅熟食都唔錯☺️。有即叫即整嘅意粉,麵團係師傅自己製作,韌度適中!仲可以揀白汁或者蕃茄,兩種醬汁味道都非常好。另外仲有
❀ Corner 18 #天后 ❀
❗️聖誕節豐富半自助餐 ❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
♥ 冷盤前菜
有齊沙律、巴馬臣火腿、各種芝士等等經典冷盤。
♥ 海鮮刺身
包括鮮蝦、螺、蟹,亦有三文魚、吞拿魚、油甘魚、螺片等刺身

♥ 主菜
✦ 半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒西冷牛扒
✦ 半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒羊扒
不過牛扒同羊扒就有少少失色,當日口感比較鞋🙈。

♥ 熟食
雖然每人已經包一份主菜,但係佢哋嘅熟食都唔錯☺️。
另外仲有焗蠔、自家製薄餅、蒸魚等等!

甜品
最後當然唔少得甜品
欣賞佢哋全部甜品都係自家製作,而且選擇極豐富,包括tiramisu、麵包布甸、咖啡朱古力蛋糕等等。仲有即刻製作嘅窩夫同埋crepe,配上任食嘅Haagen dazs雪糕🤩!
當然唔少得如心酒店最出名嘅蝴蝶酥😆 !
另外每逢8:00就會響中推出新鮮製造嘅古早味蛋糕,蛋味十足,仲非常鬆軟添😚。

——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 3.7/5
✨性價比: 3.7/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
當中最令我印象難忘絕對係選擇豐富嘅甜品,反而主菜就仲有進步空間🙈🤣。但整體來講都算係價錢合理選擇頗多嘅半自助餐

2022-01-02 306 views
在klook買$303一位,上網見餐牌主食都不錯。到了當日,主餐牌選擇少了6個,有點失望。我本想叫羊架,鯛魚,都是没有。最後叫了普通不過的三文魚同雞卷,三文魚都幾好味,雞卷就好漏。自助餐食物真是好一般,三文魚,凍蝦,青口硯都有,仲有包,pizza那些飽肚野。選擇真是不多。我覺得衛生都麻麻,廁所清潔又一般,廚房開晒門。
在klook買$303一位,上網見餐牌主食都不錯。

我覺得衛生都麻麻,廁所清潔又一般,廚房開晒門。
2021-12-30 290 views
還有幾天就到聖誕節,想好了和另一半及好友吃什麼來慶祝嗎?今個聖誕節銅鑼灣如心酒店 Corner 18 推出耳目一新的環球美饌半自助餐,即自選主菜一款及無限到自助區添食,主菜有六款選擇,我和朋友選了半邊芝士焗龍蝦配炭燒西冷牛扒及半邊芝士焗龍蝦配香煎春雞,西冷牛扒肉質有彈性而肉味香濃,龍蝦新鮮爽彈,表面舖滿芝士呈焦色,啖啖肉。提議大家先到自任區以各式冷鎮海鮮、沙律、芝士作頭盤,再享用主菜和其他小吃,他們精選推介熱盤小食有海鮮炸蟹餅、蒜蓉牛油芝士焗蠔及特色手工意粉等。飯後甜品當然少不了,甜品區最深得我心的有Tiramisu、Häagen-Dazs雪糕及即點即製班戟。另外還提供無限量香檳添飲,想享受一個醉人聖誕之夜確實沒難度。環球美饌半自助晚餐供應時間 18:30-21:30成人:HKD518 (星期日至四及公眾假期)HKD618 (星期五,六及公眾假期前夕)兒童及長者:HK$​468(星期日至四及公眾假期)HK$568(星期五,六及公眾假期前夕)

環球美饌半自助晚餐供應時間 18:30-21:30
成人:
HKD518 (星期日至四及公眾假期)
HKD618 (星期五,六及公眾假期前夕)
兒童及長者:
HK$​468(星期日至四及公眾假期)
HK$568(星期五,六及公眾假期前夕)
2021-12-27 210 views
黑松露迷不容錯過的經典之作,餐廳嶄新推出以黑松露入饌的 「黑鑽醉人下午茶」當中的鹹點配以多款上乘選料入饌,製作別出心裁,讓大家再三回味黑松露的味道食物方面:Black Truffle Indulgence Afternoon Tea 下午菜分為鹹點及甜點,當中鹹點以黑松露入饌非常特別鹹點黑松露風乾牛肉芝士雲吞 : 以意大利風乾牛肉代替傳統麵包皮包成雲吞,帶出豐富的層次感黑松露炒蛋多士 : 用上黑松露醬炒蛋,香滑味濃,加上原片黑松露,口感更加豐富煙火雞芝士迷你三明治 : 煙火雞芝士迷你三明治以鬆軟的意大利軟包夾著煙燻火雞及布里芝士,滋味十足自家醃紅菜頭三文魚伴鱒魚子醬 : 三文魚加上紅菜頭汁,賣相非常吸晴,配上鱒魚子醬,食得出的鹹鮮味卡真蝦伴牛油果醬 : 彈牙的卡真蝦配上牛油果醬,簡單配搭又吃出鮮味甜點榛子四重奏配黑松露 : 有榛子、榛子碎、榛子醬及麵包,配上黑松露醬,非常甜美柚子芝士蛋糕、綠茶紅桑子慕絲蛋糕  : 一口蛋糕,味道不俗,感覺輕盈意式栗子馬卡龍 : 吃得出的淡淡栗子味 玉桂紅莓乾鬆餅 : 紅莓乾鬆餅配上味道濃郁的黑松露忌廉,相當特別Ours Tips : 預訂時記住要預留梳

食物方面:

下午菜分為鹹點及甜點,當中鹹點以黑松露入饌非常特別

鹹點

甜點

意式栗子馬卡龍 : 吃得出的淡淡栗子味

Ours Tips : 預訂時記住要預留梳化位置,打卡拍照會比較靚
2021-12-25
$250 (Tea)
Black truffle is my thing, especially when it pairs with scambled egg, what a classic delight! The minute my friend told me there's a black truffle tea set at this café, I can't wait to try it!Black Truffle Indulgence Afternoon Tea Set黑鑽醉人下午茶Savoury▪︎鹹點Black Truffle Ricotta Cheese Bresaola Dumpling黑松露風乾牛肉芝士雲吞>Wrapped by air-dried beef with ricotta cheese & black truffle, this tiny trumpet-shaped dumpling tasted rich in both meat & truffle noteBlack Truffle Scambled Egg on Toast黑松露炒蛋多士>Sti

黑鑽醉人下午茶

Savoury▪︎鹹點

黑松露風乾牛肉芝士雲吞

黑松露炒蛋多士

>Still hot when served; we enjoyed every bite of this warm creamy silky titbit with truffle smelled & tasted so good

Smoked Turkey and Brie Cheese Mini Cibatta
煙火雞芝士迷你三文治

>Turkey paired with brie cheese to complete a festive sando, tasted a bit bland imo

Marinated Beetroot Salmon & Trout Caviar
自家醃紅菜頭三文魚伴鱒魚子醬

>This was truly a stunning snack in a well-crafted rosette form; salmon was marinated & infused with orange zest, lemon & herbs for 2 days to achieve a critus-fruity light flavor, topped with trout caviar was a star to elevate the savoury taste to the next level

卡真蝦伴牛油果醬

>Curled in an interesting shape & decorated with black truffle & edible flowers, shrimp had a spicy cajun kick & crunchy mouthfeel; I love anything goes with creamy guacamole

Sweet▪︎甜點

Hazelnut Quartet with Black Truffle
榛子四重奏配黑松露

>This dessert was outstanding; crunchy caramelized hazelnuts with black truffle covered on top, underneath were soft hazelnut flavored cake & smooth hazelnut cream, what a blissful sweet-craving experience

Yuzu Cheesecake
柚子芝士蛋糕

>A beautiful cheesecake made with Korean yuzu marmalade, sheer refreshing & critrusy

Green Tea Raspberry Mousse Cake
綠茶紅桑子慕絲蛋糕

>The contrast color from matcha's jade green to raspberry's red made this delicious dessert an eye candy

Cinnamon Scone with Truffle Clotted Cream and Apricot Jam
肉桂紅莓乾鬆餅

>This is the TEXTURE I like most! Extremely tender & flaky in core, right moistness, crunchy on outside. Packed with cinnamon fragrance & dried cranberries, this scone was perfect match w/truffle clotted cream & fruity apricot jam

Chestnut Macaron
意式栗子馬卡龍

>Overall not too sweet, could tell it's freshly made, love at first bite! Crispy on the outside, soft and chewy in the centre
2021-12-19 434 views
半自助餐是真的,我們一行6人,訂位朋友未有通知是半自助餐,他因工作關係1點才到。我們12點到,緊係食野先,點知見到熱暈咁少又無粉麵,問侍應,佢話無粉麪同飯嘅。是但,志在聚吓會。到訂枱朋友到,先話有main course, 當堂呆左,仲要問侍應至俾餐牌。其中一人食包同蛋都飽左。朋友無通知係有責任,但他無諗過無講侍應唔俾餐牌囉!以前食半自助餐,坐低就有侍問你要咩main course 。其實隔枱一對情侶睇住佢地食完走,無叫到main course。侍應亦無提!半自助午餐$395+10%其實都唔平。
2021-12-15 469 views
聖誕節又到啦🎄! 與親朋摯愛盡情度過一個甜蜜温馨嘅聖誕佳節 𐂂♡我嘅傳統慣例一定要食一頓豐富嘅自助餐😋🍽 去咗銅鑼灣如心酒店食半自助晚餐 𓌉◯𓇋, 晚餐主菜包括半邊芝士焗波士頓龍蝦🦞, 再配上扒類或魚類自助吧枱有多國美食、刺身、冷盤海鮮 (海蝦、麵包蟹、翡翠螺🐚)、沙律、芝士焗蠔🦪、炸物、甜品、即叫即製窩夫及班戟等等𓎩 𓌈 𓌉◯𓇋 𓎩 𓌈 𓌉◯𓇋👍🏻推薦菜式 - 半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒羊扒焗波士頓龍蝦口感彈牙, 龍蝦肉有芝士及膏蝦來豐富味道。羊扒用炭燒方式烹調, 特別香口, 羊扒無羶味, 肉質鮮嫩甜品方面, 個人推介蝴蝶酥🥨、栗子蛋糕🍰, Häagen-Dazs雪糕任食🤤! 當晚仲有我喜愛的古早味蛋糕😍! 新鮮出爐, 超級鬆軟, 軟綿濕潤, 充滿蛋香味, 我自己都食咗兩件呢ꕀ
我嘅傳統慣例一定要食一頓豐富嘅自助餐😋🍽

𓎩 𓌈 𓌉◯𓇋 𓎩 𓌈 𓌉◯𓇋

👍🏻推薦菜式 - 半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒羊扒

2021-12-14
Type of Meal
Dinner
  • 古早味蛋糕
  • 甜品
🎄聖誕節又到, 小編率先去咗銅鑼灣如心酒店嘅corner 18 打卡📸, 食肉獸嘅我哋揀咗半自助晚餐, 除咗自助區拎嘢食之外仲有得點一個Turf and Surf嘅豐盛海鮮+扒類主菜😋🍽️首先講下環境, 枱與枱之間嘅空間闊落, 所以大家可以盡情暢所欲言🗣️, 而且坐得非常舒適。🤩食物方面, 餐廳侍應馬不停蹄供應多款多國美食, 冷盤海鮮、沙律前菜、 pizza、炸物、熱食、甜品雪糕丶 即叫即做窩夫及班戟等等,更推出節日限定美食包括: 清酒煮鮑魚、 芝士焗龍蝦、意式燒豬腩、燒原隻火雞、阿拉斯加白比目魚配香檳汁、香燒羊架配芥末子汁等等。 🔆甜品控更加唔可以錯過餅廚嘅聖誕特別推介: 聖誕樹頭蛋糕、冬日栗子山、香港薑餅人曲奇、乾果聖誕布甸等等。✨小編推薦菜色✨🔸半邊芝士焗波士頓龍蝦配炭燒西冷牛扒: 靚嘅食材再配搭適當嘅烹調方法, 簡簡單單已經將食物既美味呈現出來, 牛扒肉質鮮嫩無比🤤, 五成熟最正👍🏻除咗食主菜, 小編大部分嘅quota都留咗畀冷盤海鮮同埋甜品, 呢度嘅甜品 賣相好吸引, 而且口味唔會過份甜😌, 比較輕盈。🔊 平安夜同埋聖誕節自助晚餐期間, 聖誕老人仲會派禮物畀小朋友, 仲有派對小玩

✨小編推薦菜色✨

🔊 平安夜同埋聖誕節自助晚餐期間, 聖誕老人仲會派禮物畀小朋友, 仲有派對小玩意推高全晚聖誕氣氛💃🕺。

🎟 早鳥優惠: 凡於2021年12月10日或之前預訂自助餐並繳付全費, 可享8折早鳥價優惠‼️

💰 自助餐價錢
🔸節日自助午餐: $398(成人) 及$318( 小童及長者) 起
🔸 節日自助晚餐: $538(成人) 及$428( 小童及長者) 起
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8.5/10
🛋️環境:8.5/10
💁‍♂️服務: 8.5/10
💎性價比: 8.5/10
💲人均:$508每位(平日)
⏪回頭率:90%
~~~~~