呢間𝙲𝚊𝚏𝚎推出邪惡熱香餅漢堡🥞🤩我係日本仲未食過🥲依家好開心唔使特登飛去日本都食到🤭店內面積空間細約有𝟻-𝟼張枱為左榻榻米座位等左半個鐘😂三層熱香餅煙肉漢堡🥓🥞賣相澎湃打卡一流🤩,最面層係太陽蛋🍳煎得好靚,切開時蛋汁流出來,熱香餅🥞口感軟熟而每一塊餅分別夾住炒蛋,豬柳及煙肉🥓,炒蛋加$𝟼轉黑松露炒蛋🥚嫩滑帶有蛋汁,再淋上蜜糖漿🍯鹹甜風味,味道層次更加豐富,另加配$𝟷𝟸薯寶只有𝟼粒比較少,但炸得幾香脆可口,全部食完感到大滿足🤰🏼𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 𝙱𝚘𝚠𝚕🥗慢煮雞胸切開約有𝟻片,紫洋蔥🧅,南瓜,蘑菇🍄,蕃茄粒🍅,香蕉🍌,堅果,酸種麵包🍞,大量沙律菜🥗新鮮爽脆配搭紅酒醋,啱晒想減脂增肌的人,食得飽又有營養,低脂健康之選👍🏻,但味道就唔會好驚喜正常發揮,而紅酒醋好有存在感超酸,唔建議全部掉落沙律,要慢慢自己調味百利甜酒咖啡☕拉花係天鵝圖案好靚😍,美酒加咖啡估唔到原來咁夾,咖啡豆揀左𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢,入口帶點微微的酒味,又不失咖啡的甘香
呢間𝙲𝚊𝚏𝚎推出邪惡熱香餅漢堡🥞🤩

百利甜酒咖啡☕
百利甜酒咖啡
2024-05-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
百利甜酒咖啡
全部員工十分友好,又靚女又Nice野食好食 ,咖啡雖然唔係我最愛嘅味,但我都覺得可以一試🥰當日係同阿B等老公收工,行到太熱頂唔順,所以去咗呢間試吓順便食下野坐住等。只喺小小舉動,已經幫左我同BB好大忙,服務超加分!下次會再去😘
全部員工十分友好,又靚女又Nice

野食好食 ,咖啡雖然唔係我最愛嘅味,但我都覺得可以一試🥰
只喺小小舉動,已經幫左我同BB好大忙,服務超加分!
下次會再去😘
2024-07-17 325 views
🇭🇰coffee question🇭🇰🍔Three-layer hot pancake bacon burgerIn general, the content is adequate. The presentation is also attractive, and the syrup offers a delightful blend of sweetness and saltiness. The pancake is soft enough and kinda brings me back to McDonalds in japan. 🍝Garlic cigarette salmon fried spaghettiIt tastes good, but the pasta is too hard to chew🤧🤧The cafe is small and the queue took a while. There are not enough waiters but everyone is very diligent. I can feel that the shop is al
🇭🇰coffee question🇭🇰

The cafe is small and the queue took a while. There are not enough waiters but everyone is very diligent. I can feel that the shop is always busy and in a hurry so probably is not a very nice place to sit and chill.
—————————————————————————————
🇭🇰coffee question🇭🇰

🍔三層熱香餅煙肉漢堡
整體來說 ,料很足。外貌也美觀,還有糖漿👍甜咸甜咸的。pancake 也很鬆軟,的確可以令我回想到日本 Mcgriddle

🍝蒜香煙三文魚炒意粉
味道不錯,但意粉也太硬了吧🤧🤧

店面很小,排隊也排了一段時間。服務員不夠但每一個人都挺勤快的。在這裡都很趕,沒辦法多待聊天。
2024-06-22 344 views
長沙灣荔枝角深水埗一向有不少質素高的cafe,很可惜這並不包括Coffee Question。-今日點了最近熱賣的熱香餅漢堡($88)以及芥末牛油果醬慢煮雞胸Bagel($76),飲品則點了普通咖啡及抹茶鮮奶。價錢正常,是這區一般的收費水平,可惜質素如題,Hea到令人懷疑人生 - -熱香餅漢堡($88)有一說一,熱賣的熱香餅漢堡味道是合理的。沒有很驚喜,但也不差。建議到店只需點這一道就可以了。-芥末牛油果醬慢煮雞胸Bagel($76)打大佬之作。上菜時見到映入眼簾的一片綠油油已感覺怪怪的,到底為什麼一個牛油果Bagel會有這麼多羅馬生菜… (而且也不是新鮮的)?其後進食幾啖都依然只有羅馬生菜就知道事態絕對不簡單。用叉幾經辛苦撥開重重的羅馬生菜障礙後,駭然發現雞胸只有5粒,對,是粒,不是片。而牛油果醬亦只有薄薄的抹在一邊的Bagel。-咖啡:淡 多泡到我誤會左自己叫了cappuccino-呢一刻,我決定食左果5粒雞胸後去轉角既Cafe再食過。

熱香餅漢堡($88)

芥末牛油果醬慢煮雞胸Bagel($76)

咖啡:淡 多泡到我誤會左自己叫了cappuccino

呢一刻,我決定食左果5粒雞胸後去轉角既Cafe再食過。

熱香餅漢堡
芥末牛油果醬雞胸Bagel
2024-06-22
$100 (Tea)
成日路過打算試下個pancake 豬柳蛋,入到等冇人等位,叫左個pancake 包一杯咖啡。俾完錢3分鐘包就上,明顯pancake 煎定好多塊唔新鮮。之後影左幾張相,等左十分鐘,咖啡仲未到。好似個老闆娘掛住整飲品送俾自己朋友飲,非常待慢客人。我行左出去追,然後職員都好唔想理我。我都好無奈,大佬你上左個包十幾分鐘仲唔整杯coffee黎,我係咪乾口咬個包呢? 個包凍哂都唔黎咖啡,原因係入左幾個客黎買外賣咖啡,佢地招呼左外賣客先,外賣客一分鐘就有咖啡,而我個包黎左,追左兩腐先有。職員眼神態度非常不友好,遲左20分鐘,沖哂俾其他人先沖俾我,結果上果時一句唔好意思都冇。其實香港飲食業,服務態度真係好差好唔合理,堂食客係咪唔係你客人?你送俾朋友杯咖啡慢慢拉花就有時間? 憑咩要浪費我20分鐘等你1分鐘可以整好既咖啡?而我係早過果幾個外賣客落order!!! 😑😡😡Blacklist 呢間野,仲一定要話俾人知佢地既待客之道。唔歡迎外來唔係你既朋友來堂食既,就貼大字係門口嗎,等你20分鐘仲要黑我面。大家想試下黑面神超慢咖啡,俾人唔尊重,可以黎體諒下,真係好離譜

呢間Cafe因為港版McGriddle而近期大熱,今次Bellyjai就黎到一探究竟🤤🤤店鋪以木系裝修為主,擺設左唔同嘅小植物,仲有塌塌米座位,如果人唔多堂食都比到人放鬆嘅感覺☺️————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣▪️三層熱香餅煙肉漢堡 $88 + 薯寶 $12🥔熱香餅鬆軟有蛋香,加上流心蛋漏出嘅蛋黃幾好食🥚而且漢堡唔鹹唔重口味,整體食落都係蜜糖味居多,而且相當足料。薯寶炸得幾脆幾香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)▪️Question all day breakfast $108全日早餐有齊香草腸、炒雜菇、煙三文魚、茄汁豆、沙律菜、煙肉、薯餅、 蕃茄仔、黑松露滑蛋,非常豐富,味道同一般Cafe all day breakfast差唔多🥲▪️Hot Bailey’s Chocolate $40好香而唔會太甜,幾好飲推薦🍫————————————————

▪️三層熱香餅煙肉漢堡 $88 + 薯寶 $12🥔
三層熱香餅漢堡

Question  All  day  breakfast

▪️Hot Bailey’s Chocolate $40
好香而唔會太甜,幾好飲推薦🍫
Hot  Bailey’s  chocolate

————————————————
三層熱香餅漢堡
Hot  Bailey’s  chocolate
  • 三層熱香餅煙肉漢堡
2024-05-07 285 views
呢間裝潢走木系簡約風,擺放不少植物同裝飾擺設,設有塌塌米座位🪴食物主打全日早餐、意粉、貝果、蛋糕類等輕食🍴💗三層熱香餅煙肉漢堡 ($88)三層熱香餅鬆軟濕潤有蛋香,夾入煙肉、漢堡扒同炒滑蛋🥞上面再加一隻半生熟太陽蛋,拮穿蛋黃流出蛋汁超治癒🍳食嘅時候再淋上蜜糖,整體食落鹹鹹甜甜🍯💗問號全日早餐 ($98)全日早餐有齊香草腸、炒雜菇🍄‍🟫、煙三文魚🐟、茄汁豆🍅、沙律菜🥗、煙肉🥓、薯餅🥔、 蕃茄仔、黑松露滑蛋🍳、窩夫🧇,非常豐富💗開心果鮮奶 ($54)開心果latte飲落超濃開心果仁香,面層打成奶泡口感更細膩🥛💗香橙苿莉花茶 ($30)香橙苿莉花茶以原壺熱茶奉上,帶清淡嘅果香同花香🫖

💗三層熱香餅煙肉漢堡 ($88)
三層熱香餅煙肉漢堡

💗問號全日早餐 ($98)
問號全日早餐

💗開心果鮮奶 ($54)
開心果鮮奶

💗香橙苿莉花茶 ($30)
香橙苿莉花茶以原壺熱茶奉上,帶清淡嘅果香同花香🫖
香橙苿莉花茶
問號全日早餐
開心果鮮奶
香橙苿莉花茶
紅日假期,因為book左係荔枝角做facial。諗起之前已經想試既熱香餅漢堡。Coffee Question記得第一次去已經係2019年,個時仲係舊鋪位,搬黎新店都未黎支持。朝早大概10點幾到左餐廳,估唔到咁早鋪頭入面已經有唔少人食緊野。好在高檯仲有一個位。▪︎三層熱香餅煙肉蛋漢堡▪︎$88面層係好流心既荷包蛋,中間有煙肉、漢堡扒同煎蛋,相當足料,荷包蛋下層,中間同底層都各有一塊熱香餅。旁邊有蜜糖漿,落埋個熱香餅度都幾夾,不過唔落都好夠味。熱香餅本身有少少甜味,質地厚過m記同埋係綿密既質地,唔會鞋同乾,同蛋煙肉漢堡扒mix埋一齊食落都幾夾。食左8成熱香餅漢堡已經飽,所以沙律都無食到🤣▪︎Cappuccino ▪︎$40咖啡飲落感覺fruity,不過都幾順喉好飲。整體係會回頭既cafe👍

紅日假期,因為book左係荔枝角做facial。
諗起之前已經想試既熱香餅漢堡。

個時仲係舊鋪位,搬黎新店都未黎支持。

▪︎三層熱香餅煙肉蛋漢堡▪︎$88

食左8成熱香餅漢堡已經飽,
所以沙律都無食到🤣

▪︎Cappuccino ▪︎$40

咖啡飲落感覺fruity,不過都幾順喉好飲。

整體係會回頭既cafe👍
2024-05-01
$128 (Breakfast)
2024-04-16 166 views
之前已經有食一次呢度嘅熱香餅漢堡但係今日經過最近減肥就睇吓有其他咩食🫢🫢點知原來佢哋個沙律都好精彩決定一試,有慢煮雞🍄南瓜菇,果仁同🍌香蕉都有🥬🥒🥦仲有酸種包,係用紅酒醋味道特別💫啱晒我而家做緊運動,飽肚又豐富🩷🩷🩷🩷時間關係我叫咗外賣咖啡外賣咖啡都有拉花好驚喜🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 同埋而家啲咖啡有得簡咖啡豆啱晒我呢啲三心兩意嘅人🤤🤣🤣🤣同埋有燕麥奶真係太好
之前已經有食一次呢度嘅熱香餅漢堡
但係今日經過最近減肥就睇吓有其他咩食🫢🫢
點知原來佢哋個沙律都好精彩決定一試,
有慢煮雞🍄南瓜菇,果仁同🍌香蕉都有🥬🥒🥦
仲有酸種包,係用紅酒醋味道特別💫
啱晒我而家做緊運動,飽肚又豐富🩷🩷🩷🩷

時間關係我叫咗外賣咖啡

Latte
沙律碗
Latte
2024-04-14 187 views
星期日的下午本打算入去食個tea歎咖啡,我地入去後,個店員完全無安排要排隊或問下我地堂食還是外賣,只係同bar枱前既人吹水。其實一直都無咩服務,不過呢d係基本既樓面安排⋯由於都幾full, 所以都坐得迫,都唔好預可以輕鬆坐,感覺似去左大x活一樣,隔離個客仲要不停地講野⋯算係嘈吵,最後飲品外賣。唔想再被佢轟炸Order 左cold brew 都不錯。食物就係豬柳蛋熱香餅,只係一般,叫做即叫即做,夠熱。但不算是出色,如果要模彷豬柳蛋飽,就是欠缺了芝士。有機會的話可試其他食物。但不會揀星期日了,外在因素太差了。
唔想再被佢轟炸
有機會的話可試其他食物。但不會揀星期日了,外在因素太差了。
👧🏻Wodafoodie in Lai Chi Kok每次去🇯🇵日本都必食既McGriddle鬆餅漢堡早餐,依家香港都有得食,仲要係升級豪華版,值得一試😍‼️餐廳坐位較少,假日記得早d黎食啦~✨ 🥞三層熱香餅煙肉漢堡 $88 + 薯餅 $12三層熱香餅漢堡上面有隻太陽蛋,中間夾住嫩滑炒蛋、厚身漢堡扒、仲有香煎煙肉,超豐富‼️‼️😍😍切開漢堡,太陽蛋蛋汁仲漏曬出黎⋯⋯🤤最正當然係個三層厚厚既熱香餅,超鬆軟呀~!🥰自己倒上蜜糖漿,入口鹹鹹甜甜,味道有層次,真係食到日本既感覺,好好食!😭😭 ❤️‍🔥❤️‍🔥✨ 🍝明太子櫻花蝦帆立貝意粉 $88除左必食既熱香餅漢堡,呢個明太子意粉賣相都超靚🤩意粉上面灑左好多蟹籽同櫻花蝦,每條都食到明太子,帆立貝又煎得好香口,好食😋✨ 🍰巴斯克芝士蛋糕 $58為食仲叫多件巴斯克,雖然焙茶賣曬,但原味中間都焗到軟心狀態,好好食!🥰✨ 🍵Matcha Tonic $45Matcha tonic 無加糖,好濃抹茶,又可以解膩👍🏻😚✨ ☕️Mocha $40Brunch飲返杯熱mocha好舒服,苦澀帶甜味,拉花仲係貓貓☺️📍 Coffee Question (荔枝角) 荔枝角長沙灣道
👧🏻Wodafoodie in Lai Chi Kok

✨ 🥞三層熱香餅煙肉漢堡 $88 + 薯餅 $12

✨ 🍝明太子櫻花蝦帆立貝意粉 $88

✨ 🍰巴斯克芝士蛋糕 $58

✨ 🍵Matcha Tonic $45

✨ ☕️Mocha $40

📍 Coffee Question (荔枝角)
荔枝角長沙灣道680號麗新商業中心地下G61號舖
今日襯weekday去呢間大熱cafe✨我接近lunch時間去,都有人排緊隊,但係入客速度都好快,所以等咗15分鐘就有有位置了!入到去感覺良好環境好靚,好多好精緻嘅擺設,好可惜坐唔到最想坐嗰張榻榻咪位🥹🥹🥹最後坐咗喺吧枱位置,可以近距離睇到店員沖咖啡!店員姐姐話更新咗menu!熱香餅燴飯意粉包類都多咗好多新款式!一於試試佢💓
今日襯weekday去呢間大熱cafe✨

香辣冬陰功奶香蜆肉意粉
墨魚汁炸蝦意大利燴飯
鮮奶咖啡
香辣冬陰功奶香蜆肉意粉
墨魚汁炸蝦意大利燴飯
鮮奶咖啡
次次睇住人系日本/韓國食熱香餅漢堡就心心念念諗住自己幾時有得去🥺 有日,喺IG見到有人介紹香港都有,就即刻走去食。環境黎講,印象中得兩張4人枱,一張榻榻米,之後4位系望窗既Bar枱。嗰日去食,冇4人枱,得榻榻米位,但坐吾慣,吾太舒服。食落好神奇,吾系我想像中既鬆軟,我估系因為D蛋,令到個熱香餅再淋D。但系,尼個組合,好正,盡量切到可以食晒所有料,然後一啖食晒,個蛋好襯,應該系當成個All day breakfast都系你個口入面。不過,誠實地講,尼樣野屋企自己整黎食都可以甘正,系因為懶,所以先比功夫錢食。我覺得唔系唔好食,但可能因為期待左好耐,食落同預期中唔同,就會有少少覺得OK la咁。原本想食三品料理,點知太晏去,冇晒。就轉Tea Set,吐司好味,但又系淋左D,令佢有D難切。雪糕系雲尼拿雪糕,好好味,同吐司襯都好夾。跟Tea Set送,得黑/白啡揀。有拉花都好有心思,同平時飲既咖啡一樣好味。

焦糖。奶油生吐司

白咖啡

Type of Meal
Tea
焦糖。奶油生吐司
白咖啡
2024-03-27 123 views
@coffeequestion -其實呢間咖啡店想去好耐,尤其係想試試近期IG大熱嘅 三層熱香餅 McGriddles 🥹🥞難得今日平日得閒終於去到拜訪! 雖然晏晝時段都係要排隊,不過10分鐘左右就入咗去,店員亦都好有禮貌咁盡快比Menu 我,帶我入座!👍🏻-🥞三層熱香餅煙肉漢堡($88)💫首先賣相打卡一流📸🤣的確同日本McGriddle好相似, 去唔到嘅日本一定黎試!熱香餅口感鬆軟,配埋楓糖漿,好滿足!😋椰青冰美式 ($50)🧊🥥呢個配搭幾特別,咖啡味濃郁,再搭配淡淡清甜嘅椰青水,好適合今日嘅天氣♨️🥹有機會會再嚟!☺️🤍
@coffeequestion

難得今日平日得閒終於去到拜訪!
🥞三層熱香餅煙肉漢堡($88)💫

椰青冰美式 ($50)🧊🥥

有機會會再嚟!☺️🤍

2024-03-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-03-25 110 views
見到網上有好多foodie / 社交平台 介紹就試吓,個豬柳蛋pancake 催咗兩次單先到,味道好一般,可以話同麥當勞10幾蚊差不多,價錢真係好貴。咖啡亦都平平無奇,真心奉勸去之前諗清楚!!

咖啡亦都平平無奇,真心奉勸去之前諗清楚!!
2024-03-22