5 day(s) ago 7 views
今次再訪位於西營盤嘅Coffee By Zion❤️ 點了店內幾款推薦美食:杜拜朱古力咖啡、杜拜朱古力 croffle、杜拜開心果巴斯克蛋糕、自家製 Tiramisu、全日早餐,以及一杯 espresso tonic✅ 整體走的是質感與甜感並重的路線,嗅覺先行,口感跟上😋 杜拜朱古力咖啡🌟 表面嘅美少女拉花好靚😚 可可香濃而不苦澀,奶泡幼滑,入口先是朱古力的厚實,尾段才帶出咖啡的焙香🤤 甜度偏中高,適合嗜甜的朋友🥰 杜拜朱古力 croffle🌟 外皮酥脆、內裡仍有彈性,不會乾到刮口👍 朱古力醬與牛油香疊在一起,熱食時最動人😚杜拜開心果巴斯克蛋糕📍 切面帶微微流心感,開心果堅果香直上但不膩,與奶香融合得挺自然😘 甜度控制得好,單吃已很平衡😋 自家製 Tiramisu😘 忌廉輕盈不厚重,手指餅濕潤但仍保留一點結構👍 酒香與咖啡苦韻層次分明,收口乾淨😋 全日早餐✅ 份量對得住價位,整體食物品質穩陣🤩 炒蛋香滑,油脂處理不會過頭,鹹香有層次😚 Espresso tonic😍 氣泡俐落,咖啡與湯力水的苦甜比例舒服,柑橘調性在鼻息之間冒出來,非常適合午後解膩😋

Type of Meal
Tea
星期六同朋友來到西營盤這間人氣Cafe,主打 **杜拜風朱古力甜品**,一試就愛上!霓虹燈+工業風打卡一流📸 今次幸運地不用排隊,不過朋友話經過幾次都見到人龍,建議想吃要早點來。 🍫 HK$129 杜拜朱古力Croffle店員上枱後會即場噴 **金粉**✨,儀式感滿分!Croffle外脆內軟,牛角包嘅酥脆 + 窩夫嘅彈性,配上中東Knafeh脆絲及開心果醬,口感超豐富!朱古力雪糕慢慢融化,冰火交融,真係幸福到震😍 🍰 HK$69 杜拜開心果巴斯克蛋糕第一啖就食到超濃郁開心果味,芝士蛋糕質地絲滑,中間流心,蛋糕面撒上開心果碎堅🥰開心果控必點☕️ HK$53 杜拜朱古力咖啡($53)杯邊沾滿開心果碎同朱古力醬,呷一啖香濃順滑,拉花公仔是可愛的三眼仔。🍫 HK$49朱古力配上全脂奶,朱古力味香濃但不會太甜,帶飯是三眼仔坐太空船超級有趣。🍝 HK$99黑松露意大利粉($99)黑松露香氣濃郁,意粉掛滿順滑醬汁卻不顯膩口,搭配菇片更添層次! 🍮 HK$69 自家製Tiramisu($69)酒香突出,手指餅濕潤,芝士層輕盈,可可粉微苦平衡甜度,層次分明。
星期六同朋友來到西營盤這間人氣Cafe,
主打 **杜拜風朱古力甜品**,一試就愛上!霓虹燈
+工業風打卡一流📸

🍫 HK$129 杜拜朱古力Croffle

🍰 HK$69 杜拜開心果巴斯克蛋糕

☕️ HK$53 杜拜朱古力咖啡($53)

🍫 HK$49朱古力

🍝 HK$99黑松露意大利粉($99)

🍮 HK$69 自家製Tiramisu($69)
2025-06-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$232 (Dinner)
依排「杜拜朱古力」咁hit,我都要Join埋一份,今次就黎到主打杜拜朱古力的打卡Cafe: Coffee By Zion,還可以借油王衫打卡,穿上去拍照,瞬間變身中東大油王,心情超嗨!位置這間Cafe方便到爆,西營盤地鐵站一出就到,對懶人來說簡直是福音,連我這個「懶得走路」的港女都忍不住開心得想跳舞環境戶外和室內都有座位,裡面嘅氛圍超chill木質裝飾配合植物,有種「我可以在這裡坐到天荒地老」的感覺食物這裡主打西餐小吃、主食及甜點,簡直是味蕾的狂歡派對🥣全日早餐這份全日早餐真是早餐界的盛宴炒滑蛋滑膩,香煎煙肉多汁,炒菇香氣撲鼻,豬肉腸味道十足,茄汁豆開胃外脆內軟的酸種麵包完美搭配絕對係da油王的心頭好🍰杜拜開心果巴斯克蛋糕芝士界的超級明星巴斯克蛋糕外焦內綿,開心果味道好出和芝士完美合奏份量十足,好味到讓我心裡默默感謝上天!🥐杜拜朱古力Croffle一口咬下去,外酥內軟,嘴裡瞬間開了場小派對一整球朱古力雪糕再淋上開心果醬和朱古力醬,簡直是味道的轟炸🥧自家製Tiramisu這個隱藏的MVP,入口即化,馬斯卡彭芝士滑到心坎裡,微苦的可可粉平衡了甜度,感覺就像在享受高級餐廳的待遇!☕️杜拜朱古力

位置

戶外和室內都有座位,裡面嘅氛圍超chill
木質裝飾配合植物,有種「我可以在這裡坐到天荒地老」的感覺

食物
這裡主打西餐小吃、主食及甜點,簡直是味蕾的狂歡派對

🥣全日早餐

這份全日早餐真是早餐界的盛宴
外脆內軟的酸種麵包完美搭配絕對係da油王的心頭好

🍰杜拜開心果巴斯克蛋糕

芝士界的超級明星
巴斯克蛋糕外焦內綿,開心果味道好出和芝士完美合奏
份量十足,好味到讓我心裡默默感謝上天!

🥐杜拜朱古力Croffle

一口咬下去,外酥內軟,嘴裡瞬間開了場小派對
一整球朱古力雪糕再淋上開心果醬和朱古力醬,簡直是味道的轟炸

🥧自家製Tiramisu

☕️杜拜朱古力咖啡

咖啡杯邊沾滿開心果碎和朱古力醬,入口瞬間感覺自己在朱古力天堂
拉花還是可愛的stitch 圖案,心情瞬間UP UP UP!

💜Matcha Blue Lagoon

上層是綿密的抹茶奶蓋,下層是蝶豆花染色的椰子水
味道清新岩哂夏天

這次的體驗就像一次美食旅行,讓我和度過了一個愉快的難忘的「油王」打卡之旅!
  • all day breakfast
  • 杜拜朱古力系列
2025-05-03 1125 views
好耐都冇介紹過高質嘅Cafe!今次嚟到依間Cafe真係令我幾驚喜😍黎到已經見到有條小人龍👥已經急不及待好想快啲試吓佢嘅招牌!等得唔算好耐,職員已經好細心安排咗座位俾我哋入😊呢度有幾款甜品都幾出名的🤤嚟到一定要試一試!第一款係杜拜朱古力Croffle🤎 呢個牛角包窩夫好鬆脆香口,配上面頭脆脆嘅朱古力,同埋香濃嘅雪糕,真係好滋味嘅配搭🥰必食甜品‼️第二款甜品就係要介紹杜拜開心果巴斯克蛋糕💚蛋糕有濃濃嘅開心果味道,蛋糕中間亦有少少軟心,鍾意食開心果嘅朋友,值得試試🥰第三款甜品亦都係餐廳嘅招牌😛就係Tiramisu啦✨ 好幼滑亦都唔溜,份量都慷慨👍層次分明又好食!又係必食甜品之一🤭介紹完餐廳三款出名嘅甜品,梗係要介紹返個主食啦!其實除咗甜品好食,佢嘅主食亦都唔差✨我叫咗一個新出既海膽醬蟹肉意粉🤤醬汁真係好Creamy好濃郁,每條意粉都沾滿海膽醬嘅味道!蟹肉亦都足夠👍真係好好食呀!而且主食都幾多選擇🥰最後要推介埋兩杯嘢飲☕️叫咗一杯芝麻鮮奶同埋杜拜朱古力咖啡🍫芝麻鮮奶就偏淡一點,適合唔太鍾意甜嘅朋友,而杜拜朱古力咖啡就非常濃郁,仲有啲開心果脆脆喺側邊,賣相都幾睇得😍整體都非常滿意依間餐廳!會再嚟幫襯

第二款甜品就係要介紹杜拜開心果巴斯克蛋糕💚

整體都非常滿意依間餐廳!會再嚟幫襯🥰
2025-04-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
2025-04-29 967 views
一場味覺與視覺的雙重盛宴,有一段時間沒和女兒好好吃一頓飯了。這次選了西營盤一間主打「杜拜朱古力」主題的Cafe,沒想到竟是一場驚喜連連的美食之旅! 🥐 杜拜朱古力Croffle酥脆與濃郁的完美碰撞這道甜點一上桌就令人驚豔!牛角窩夫即叫即烤,外層酥脆,內裡卻保持鬆軟,淋上濃郁的開心果醬與朱古力醬,再搭配中東傳統的Kataifi增添酥脆層次。最加分的是旁邊的朱古力雪糕,冰火交融的口感,讓人想起杜拜經典甜點Knafeh的靈魂。🧀 杜拜開心果巴斯克蛋糕芝士控必試這款巴斯克蛋糕絕對是驚喜之作!表層焦香,內裡綿密到幾乎「黐牙」,開心果味雖不搶戲,但與濃郁芝士香完美融合,頂層還淋上一抹深綠色開心果醬,濃郁卻不膩口。最貼心的是份量十足,兩人分享剛剛好☕ 杜拜朱古力咖啡拉花與風味雙重驚喜咖啡杯緣沾滿開心果碎與朱古力醬,入口先是濃郁的朱古力香,接著是堅果的香脆與咖啡的醇厚,層次分明。最可愛的是拉花竟是貓貓圖案。至於拿鐵咖啡,奶泡綿密,拉花也十分吸睛,非常特別🍴 烤牛柳&牛油大蝦配薯條鹹食也毫不馬虎原本擔心甜點太搶戲,沒想到主菜同樣出色!牛柳烤得焦香嫩滑,蒜蓉牛油汁香氣撲鼻,搭配的虎蝦超大隻,蝦肉彈牙鮮甜

🥐 杜拜朱古力Croffle
酥脆與濃郁的完美碰撞

🧀 杜拜開心果巴斯克蛋糕
芝士控必試

☕ 杜拜朱古力咖啡
拉花與風味雙重驚喜

🍴 烤牛柳&牛油大蝦配薯條
鹹食也毫不馬虎
原本擔心甜點太搶戲,沒想到主菜同樣出色!牛柳烤得焦香嫩滑,蒜蓉牛油汁香氣撲鼻,搭配的虎蝦超大隻,蝦肉彈牙鮮甜。薯條是粗切版本,外脆內軟,沾上特製醬汁更昇華滋味。

🍮 自家製Tiramisu
酒香與咖啡香的極致平衡
提拉米蘇絕對是「隱藏MVP」!手指餅吸滿咖啡酒,入口即化,馬斯卡彭芝士香滑不膩,可可粉的微苦完美中和甜度。這個非常推介

- 杜拜朱古力熱潮源自中東甜點Knafeh,以酥皮、開心果流心為特色,全球山寨版雖多,但原創風味仍值得一試。
- Cafe的甜品份量較大,建議多人分享,留肚試多款口味!

這間Cafe不只「打卡able」,更是用心融合中東與西洋風味的誠意之作,真心推介🙌🏻
2025-04-24
Type of Meal
Lunch
  • 杜拜朱古力Croffle
2025-08-04 0 views
2025.08.02去過西營盤幾次 每次一出地鐵站就會見到 @coffeebyzion 但一直都無試過 今日再去西營盤 係無計劃之下就近近地試下估唔到有驚喜!All day breakfast - 西冷牛扒七成熟 + 煎蛋/ 另加牛油果 蘆筍 薯餅 煙肉炒蛋 Bagel凍美式咖啡榛子 Latte首先食物有擺盤 簡單得黎有格調All day breakfast 既西冷牛扒係menu 註明係七成熟 實際出品都無令人失望 剛剛好七成熟 肉質保持鮮嫩太陽蛋煎得好靚 鋪係上面既酸種包火喉亦剛剛好 烤得鬆脆煙肉炒蛋 bagel一片片煙肉和炒得厚厚既蛋夾係bagel 入面Bagel 表面烤得慢慢燶上枱嗰刻已覺得好靚樣!Bagel 擺左一陣先開始食 但仍然保持到好鬆軟 表面亦唔會烘得過乾Bagel 搽左薄薄的牛油 令個包更加香 煙肉同炒蛋調味適中 厚厚既炒蛋亦好有口感!Double shot 美式咖啡係用左 Nutty 豆好香亦好有nutty 味榛子 latte 夠啡味 唔算好濃 但同奶既比例好配合 唔會飲完淨係得成口肥仔奶味既感覺 @coffeebyzion 係下一次再去西營盤時可以再食既小店!
2025.08.02

太陽蛋煎得好靚 鋪係上面既酸種包火喉亦剛剛好 烤得鬆脆

煙肉炒蛋 bagel
一片片煙肉和炒得厚厚既蛋夾係bagel 入面
Bagel 表面烤得慢慢燶
上枱嗰刻已覺得好靚樣!

Double shot 美式咖啡係用左 Nutty 豆
好香亦好有nutty 味

2025-08-02
$200 (Lunch)
2025-07-27 71 views
一心過嚟係諗住試吓杜拜朱古力咖啡,但係因為實在太飽飲唔落,所以叫咗味道比較清新嘅菠蘿美式咖啡,同埋一杯冷泡茶。兩杯都好好飲,而且個杯睇上嚟真係好靚。大約$60一杯嘅價錢,喺西營盤講算係合理。坐坐吓其實好後悔冇嚟呢一度食午餐,因為見到周圍隔離嘅食物都好吸引,而且週末都有午市套餐,只係一百幾蚊連埋一杯美式咖啡所以覺得好抵,下次想嚟試吓。環境好好,但係店員服務一般般。而且店裏面其實好細同埋好大油煙,一入去嘅時候有少少想咳嘅感覺。因為隔籬枱喺度嗌嘢食,我哋都忍唔住嗌咗一件Tiramisu。我覺得實在太甜了,但係朋友都幾鍾意食。總括嚟講下次都會再嚟呢一度同朋友catch up, 覺得所有方面都都幾平均,而且咖啡都真係幾好飲!

以前同朋友嚟過呢間cafe度食飯, 朋友話最近佢哋出咗人氣杜拜開心果朱古力產品添蟹肉海膽醬意粉叫咗一個主菜蟹肉海膽醬意粉, 配料除咗有蟹肉絲、海膽醬之後仲落咗唔少魚子、洋蔥、豆角,意粉爽口,被濃稠海膽醬汁包裹住,鮮味十足杜拜朱古力croffle 呢款杜拜朱古力牛角窩夫有兩舊,一舊表面灑上大量杜拜朱古力,另一塊就有一整球朱古力雪糕。 窩夫烘得乾身香脆,加入杜拜朱古力有爽脆口感, 想濕潤一啲,就可以加埋朱古力雪糕一齊食杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕 好鍾意呢款開心果巴斯克蛋糕,望落外表結實但內裏流心,側邊仲有開心果醬,齋食蛋糕本體已經有明顯嘅開心果味,但加埋開心果醬成個濃郁口感更上一層樓!自家製Tiramisu呢款自家製提拉米蘇真係好足料,表面灑上灑一層可可粉, 中間有忌廉夾心,底下嗰層蛋糕體吸飽酒液,帶明顯酒香,令蛋糕味道更有層次杜拜朱古力咖啡呢款朱古力咖啡表面有一個好可愛既卡通拉花, 杯邊緣加入咗一圈杜拜朱古力碎。朱古力嘅味道完美咁融合係咖啡入面,加埋杜拜朱古力就更有口感凍檸檬橙乾青檸茉莉花茶另外叫咗一杯茉莉花茶,加入香橙果乾點綴,茶入邊就加咗檸檬同埋青檸,淡淡嘅茉莉花香茶中有檸檬同埋青檸清新

蟹肉海膽醬意粉

杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕

自家製Tiramisu

杜拜朱古力咖啡

凍檸檬橙乾青檸茉莉花茶
另外叫咗一杯茉莉花茶,加入香橙果乾點綴,茶入邊就加咗檸檬同埋青檸,淡淡嘅茉莉花香茶中有檸檬同埋青檸清新香氣,清爽的感覺好適合呢個炎炎夏日
2025-07-13 90 views
突發興起嘅開心果熱潮似乎久久未退,因為開心果真係好百搭,配落唔同食物嘅效果都依然好出色,身邊唔少朋友都為之著迷🥰依間Cafe,一早有朋友講過想試,終於抽到時間去,只可以講係超驚喜,勁多開心果選擇,而且每款嘅開心果味係癡曬線咁濃,我地食完個樣係「🫨🫨🫨🫨」咁樣!完全係可以再encore嘅狀態!好難得cafe嘅質素咁好,勁推🥰⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯♥ 杜拜朱古力咖啡 $53意想不到!個拉花係Chiikawa😍勁有心思,成個杯邊同咖啡中間都係杜拜朱古力,見到心心眼♥杜拜朱古力croffle $129 👍🏻本身croffle已經係外脆內軟好好味,個醬完全係杜拜朱古力入面嘅開果心脆脆料,完全毫不吝嗇咁佈滿曬成個croffle,好鬼正♥杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕 $69 👍🏻依個係勁驚喜,超級濃嘅開心果味,芝士有質感又滑,下次一定要再食!♥自家製Tiramisu $69我係100% tiramisu迷,相信佢係用左mascarpone cheese,呢個芝士就係靈魂所在,適中嘅咖啡酒味唔會太搶,有個好好嘅balance♥蟹肉海膽醬意大利粉 $149意大利粉個質感都好好,係手工意粉嘅彈牙質感,係

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

♥ 杜拜朱古力咖啡 $53

♥杜拜朱古力croffle $129 👍🏻

♥杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕 $69 👍🏻

♥自家製Tiramisu $69

♥蟹肉海膽醬意大利粉 $149
意大利粉個質感都好好,係手工意粉嘅彈牙質感,係一般cafe真係難啲食到呢種質素

♥ Camellia Iced Latte $53
1K
2025-07-11 143 views
Zion 嘅黑芝麻latte絕對係我嘅三甲但呢排見最多讚嘅係個「油王」系列食個甜品仲玩埋噴金粉「油王」級別嘅盛宴試過係過癮嘅!全枱都係嘅「油王」items有。杜拜朱古力咖啡。杜拜朱古力croffle 。杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕 杜拜朱古力入饌當然真係可能要杜拜油王笑有條皇帝脷可以試到高低作為香港平均嘢食賣相同味道誠意我覺得都有滿分朱古力窩夫淋上開心果脆脆同雪糕Behind the scene 仲有噴金粉環節至於朱古力咖啡可可同果仁香氣沿杯邊愈飲愈濃建議趁熱飲會更有驚喜 至於最多選嘅杜拜⁠開心果巴斯克我反而覺得佢奶香更勝開心果後者嘅果仁香係喺中後尾釋出而另一款招牌甜品係Tiramisu啱鍾意creamy 口感嘅朋友咖啡香味極濃郁~~~
Zion 嘅黑芝麻latte絕對係我嘅三甲
但呢排見最多讚嘅係個「油王」系列
食個甜品仲玩埋噴金粉
「油王」級別嘅盛宴試過係過癮嘅!

全枱都係嘅「油王」items有
。杜拜朱古力咖啡
。杜拜朱古力croffle
。杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕

杜拜朱古力入饌

我反而覺得佢奶香更勝開心果
後者嘅果仁香係喺中後尾釋出

而另一款招牌甜品係Tiramisu
啱鍾意creamy 口感嘅朋友
咖啡香味極濃郁~~~

明太子大蝦波浪手工意粉套餐$139Ice Chocolate+$26杜拜朱古力croffle $129杜拜朱古力mocha$53杜拜開心果巴斯克蛋糕$69好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️最近好喜歡開心果味的食物及飲品,知道西營盤這間cafe 推出2款杜拜朱古力甜品及飲品,就馬上相約朋友來用餐。吃甜品前先吃主食。原來weekend 都有供應超值lunch set! 百多元就有頭盤,主食及飲品。是日餐湯是加了煙肉的忌廉湯。明太子大蝦波浪手工意粉🍝口感彈牙又掛滿青醬及明太子。意粉大約有4-5隻爽口的蝦仁🍤及數粒車厘茄。意粉份量頗多。杜拜朱古力croffle 擺盤好看。最驚喜是侍應在我們面前噴上金粉!朱古力🍫味雪糕特濃又不太甜。帶有開心果味的脆脆令整體口感更豐富。杜拜開心果巴斯克蛋糕呈半熟狀態。中間是流心,口感香滑。蛋糕上加了不少香口的開心果碎。另外配了幼滑的忌廉。杜拜朱古力mocha拉花極可愛!是chiikawa的兔兔!杯邊有邪惡的朱古力醬及開心果碎。Ice chocolate 正常發揮水準。
+$26
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️

杜拜朱古力mocha

Ice chocolate 正常發揮水準。
Ice Chocolate
🇦🇪🍫 杜拜朱古力+開心果💚|西營盤期間限定Cafe小店!必試打卡甜品☕️最近放假搵到呢間超有驚喜嘅Cafe,甜品同咖啡都好出色,環境又舒服,推介俾大家去Chill一Chill!💚 開心果巴斯克芝士蛋糕 $69開心果迷必食!超濃郁開心果味,口感綿滑,幸福感爆燈~🥐🍦 杜拜朱古力開心果可頌窩夫 $129上枱即噴金粉✨,牛角包壓成窩夫,外脆內軟,配杜拜朱古力+朱古力雪糕,層次感十足,打卡一流!🍰 Tiramisu $69輕盈幼滑,入口即化,唔會膩,咖啡味剛剛好~🦐🍝 明太子羅勒醬蝦意粉 $129每日限量‼️波浪意粉掛汁力強,青醬+明太子醬超濃郁,蝦新鮮彈牙,好有驚喜!☕️🍫 杜拜朱古力咖啡 $53咖啡配杜拜朱古力,杯邊沾滿果仁朱古力,香濃推介!🍵 lol Jasmine Green Tea $53

💚 開心果巴斯克芝士蛋糕 $69
開心果迷必食!超濃郁開心果味,口感綿滑,幸福感爆燈~

🥐🍦 杜拜朱古力開心果可頌窩夫 $129

🍰 Tiramisu $69
輕盈幼滑,入口即化,唔會膩,咖啡味剛剛好~

🦐🍝 明太子羅勒醬蝦意粉 $129

☕️🍫 杜拜朱古力咖啡 $53
咖啡配杜拜朱古力,杯邊沾滿果仁朱古力,香濃推介!

🍵 lol Jasmine Green Tea $53
2025-06-26 112 views
想起杜拜想起帆船酒店、駱駝🐫沙漠、陽光與海灘、創業以來朋友都方便我約聚會在銅鑼灣吃飯今日我們😆跨區去飲杜拜朱古力😋😮杯杜拜朱古力咖啡☕️真是好邪惡好好飲期待鎮店甜品之前當然要食個主菜先真是必點大蝦青口意粉仲可以額外加三文魚同Ham火腿甜品必點杜拜basque cheesecake杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕鐘意開心果的朋友一定要點叫呢個croffle :杜拜🥐🧇朱古力croffle 上面好多開心果粒粒太好味🤤大蝦青口意粉🍤🍝
約聚會在銅鑼灣吃飯

上面好多開心果粒粒

太好味🤤

大蝦青口意粉🍤🍝
2025-06-19
$300 (Tea)
  • 杜拜朱古力咖啡
  • 大蝦青口意粉
  • 自家製Tiramisu
  • 杜拜⁠開心果巴斯克蛋糕
  • 杜拜朱古力croffle
Cafe超方便 一出地鐵站就到🚉木系裝潢搭配植物 環境寫意🪵全新杜拜開心果主題甜品有驚喜💚.📌明太籽大蝦手工波浪意大利粉 配自家制香醬 $129每日限量供應嘅手工意粉⚠️波浪意粉爽彈掛汁 每條不均 食落更有口感🍝醬汁濃稠清新 啖啖羅勒香 好開胃🌿明太籽蝦仁爽彈有鮮味🦐.📌杜拜開心果朱古力可頌窩夫 配朱古力雪糕 $129大推必食❤️‍🔥店員即時噴上金粉✨Croffle 即叫即焗 酥脆鬆軟 牛油香濃郁🥐淋上開心果醬同朱古力醬🍫再搭配酥脆Kataifi同開心果碎💚絕對係神還原↩️拌以朱古力雪糕 可可甘甜醇厚🍦夾埋食 冰火交融 口感味道層次十足💯.📌自家製⁠檸檬巴斯克芝士蛋糕 $69芝士蛋糕表層焦香 入口綿密軟滑 仲做到軟心效果🍰濃郁芝士味同檸檬酸香 完美平衡🧀🍋酸酸甜甜 清新開胃💛.📌自家製提拉米蘇 $69鍾意濃酒味Tiramisu 呢款啱你🙌🏻Mascarpone綿滑creamy🤍比例以手指餅佔多 索滿咖啡酒 濕潤柔軟🥃整體偏重甘香酒味 再帶微苦咖啡同可可味☕️.📌杜拜朱古力咖啡 $53Chikawa拉花超可愛😍入口先係咖啡嘅甘醇☕再到朱古力嘅香甜🍫加埋杯邊開心果碎朱古力醬💚🤎真係有食緊杜拜朱古力
📌明太籽大蝦手工波浪意大利粉 配自家制香醬 $129
📌杜拜開心果朱古力可頌窩夫 配朱古力雪糕 $129
📌自家製⁠檸檬巴斯克芝士蛋糕 $69
📌自家製提拉米蘇 $69
📌杜拜朱古力咖啡 $53
Chikawa拉花超可愛😍入口先係咖啡嘅甘醇☕再到朱古力嘅香甜🍫加埋杯邊開心果碎朱古力醬💚🤎真係有食緊杜拜朱古力嘅感覺‼️
📌Americano Large $43
揀左Nutty House Blend 甘醇濃厚 係我鍾意嘅口味🤎
如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦
2025-06-23 105 views
同媽媽去Coffee By Zion cafe嘆下午茶,超級寫意!我哋一齊試咗杜拜朱古力咖啡,香濃又有異國風情,再配杜拜朱古力croffle,外脆內軟、朱古力香氣爆燈。杜拜朱古力咖啡香濃帶點異國風,朱古力croffle外脆內軟、朱古力味好突出。開心果巴斯克蛋糕口感滑順、堅果香氣豐富;自家製Tiramisu層次分明、甜度啱啱好;蟹肉意粉鮮味十足,意粉彈牙。😋開心果巴斯克蛋糕香滑濃郁,自家製Tiramisu甜而不膩,最後仲有蟹肉意粉,鮮味十足,大家邊食邊傾計, 假日應該chill chill 好好休息!