救命‼️我叫嘅係芋泥吐司‼️係芋泥吐司‼️‼️係芋泥吐司呀‼️‼️‼️呢份係乜嘢嚟…⁉️大家睇下佢啲餡‼️芋粒嚟㗎(係粒呀‼️仲係大大粒)+超甜糖漿,我食緊糖水咩⁉️大粒到粒粒分明💢💢💢係台飲店叫芋泥大家都應該唔expect芋泥會係糖漿+大大粒芋粒……太令人失望‼️太令人失望‼️太令人失望‼️你整碎dd芋粒我都無咁大怨氣‼️無心做就唔好賣啦‼️如果唔係外賣自取咗返屋企,一定退返俾佢自己食‼️‼️‼️
救命‼️
大粒到粒粒分明💢💢💢

太令人失望‼️太令人失望‼️太令人失望‼️
你整碎dd芋粒我都無咁大怨氣‼️
無心做就唔好賣啦‼️
如果唔係外賣自取咗返屋企,一定退返俾佢自己食‼️‼️‼️
芋泥吐司
2024-03-12 140 views
呢家分店嘅員工都幾nice,態度幾好成日都好少人喺度買嘢飲,我落完單等咗冇幾耐就有得飲烏龍鮮奶茶($30)轉咗做鮮奶所以貴啲香濃嘅烏龍茶味👍🏻叫咗半冰,但係仲有唔少冰,令到鮮奶冇咁濃香😪
呢家分店嘅員工都幾nice,態度幾好
成日都好少人喺度買嘢飲,我落完單等咗冇幾耐就有得飲
烏龍鮮奶茶($30)
轉咗做鮮奶所以貴啲
香濃嘅烏龍茶味👍🏻
叫咗半冰,但係仲有唔少冰,令到鮮奶冇咁濃香😪
2023-03-29 464 views
🇭🇰春芳號·玉荷青蘆薈蜜$36同場加映呢間我同事推介左我好耐既春芳號🌸因為我哋見仲有15分鐘先出爐 所以就決定一個排隊 一個去買嘢飲😗佢呢個玉荷青蘆薈蜜真係幾好飲 佢個茶好香 而且青青地咁 唔會話太甜 好適合下午茶銀 好夾啲麻糬波波🍵而且佢入面真係好多蘆薈 質感仲要好好 所以飲落口感好豐富 果然無介紹錯😈😈·📍天后宏安道2-12號宏暉大廈地下4號舖·#rbyeat#rby甜品飲品#rby北角 #rby炮台山
🇭🇰春芳號
玉荷青蘆薈蜜$36
玉荷青蘆薈蜜

📍天后宏安道2-12號宏暉大廈地下4號舖
#rbyeat
#rby甜品飲品
#rby北角 #rby炮台山
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$36 (Tea)
玉荷青蘆薈蜜
推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑—————————————————————📍HK 中環/觀塘/尖沙嘴/炮台山 - 春芳號 🍵近排多咗去炮台山附近間studio 做瑜伽🧘‍♀️ 做完運動梗係去飲返杯嘢啦!「春芳號」係嚟自台中嘅茶飲,近排出咗新款奶蓋 (。・ω・。)☻︎ 柚桃梳乎 $39 |7/10果茶底酸甜,葡萄柚 + 水蜜桃 🍑 味道開胃清新 ♪ 綠茶做茶底,水果味偏重/茶味略啖。奶蓋都有半隻手指咁厚,奶蓋味道較light,可以再重少少芝士陣鹹香味🫣 不過飲品咁大杯都surprise嘅,同埋打卡真係一流 📸️ ☻︎ 玉荷梳乎青 $38|6.5/10睇menu 好似「玉荷青」係皇牌人氣王!咁姐係乜呢?!? 原來係荔枝味嘅茶,比較少見之餘,唔伏頗有新意 😂 個荔枝香味我likey,但唔知係咪嗌半糖… 個味道好「曖昧/尷尬」?建議嗌返全糖‼️🥢 @chunfunhowhk📍地址:天后宏安道2-12號宏暉大廈地下4號舖

推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑
—————————————————————
📍HK 中環/觀塘/尖沙嘴/炮台山 - 春芳號 🍵

☻︎ 柚桃梳乎 $39 |7/10

☻︎ 玉荷梳乎青 $38|6.5/10

🥢 @chunfunhowhk
📍地址:天后宏安道2-12號宏暉大廈地下4號舖
1K
平時都好鍾意飲奶蓋茶😋😋見到春芳號推出左「梳乎奶蓋系列」新品🆕,感覺幾特別!一於黎試試先~~☁️梳乎柚 $39✨梳乎奶蓋☁️➕柚子青茶🍹的組合~~梳乎奶蓋入口滑溜,比一般奶蓋冇咁杰身🤤🤤口感軟綿綿,並帶淡淡雲呢拿香!!柚子茶味道清新,仲飲到粒粒果肉🍊!幾好飲👍🏻👍🏻☁️梳乎烏龍 $30✨烏龍茶茶味香濃,帶點回甘~~配上軟綿綿既梳乎奶蓋,口感層次豐富❤️❤️同系列仲有「梳乎菠蘿🍍」、「柚桃梳乎🍑」同「玉荷梳乎青🍒」等新品,下次要試埋🤩🤩
平時都好鍾意飲奶蓋茶😋😋

☁️梳乎柚 $39✨
梳乎奶蓋☁️➕柚子青茶🍹的組合~~
梳乎奶蓋入口滑溜,比一般奶蓋冇咁杰身🤤🤤
口感軟綿綿,並帶淡淡雲呢拿香!!
柚子茶味道清新,仲飲到粒粒果肉🍊!幾好飲👍🏻👍🏻

☁️梳乎烏龍 $30✨
烏龍茶茶味香濃,帶點回甘~~
配上軟綿綿既梳乎奶蓋,口感層次豐富❤️❤️
2022-03-09 490 views
台式熱壓吐司說穿了就是「港式飛碟」。看到餐牌上有芋泥吐司,筆者是芋泥控,(甜味的芋頭蓉)二話不說就點了一份,店員再問要加芝士嗎?要加肉鬆嗎?不了,試味淨食才可以品嘗芋泥是否合格,不讓其他味道左右。芋泥「飛碟」來了,熱騰騰的多司差極有限,除非麵包麵粉太差,多士脆卜卜,下午茶一流。再咬幾口,終於食到芋泥,味道幾好,芋泥甜度足,食得芋泥就不要小甜,唯芋泥心是冷的,跟熱辣辣的飛碟格格不入,可惜。如果找到芋泥,用自家飛碟也可製作,應該不難。
台式熱壓吐司
說穿了就是「港式飛碟」。

看到餐牌上有芋泥吐司,
筆者是芋泥控,
(甜味的芋頭蓉)
二話不說就點了一份,
店員再問要加芝士嗎?
要加肉鬆嗎?
不了,試味淨食才可以
品嘗芋泥是否合格,
不讓其他味道左右。

芋泥「飛碟」來了,
熱騰騰的多司差極有限,
除非麵包麵粉太差,
多士脆卜卜,下午茶一流。

再咬幾口,
終於食到芋泥,
味道幾好,
芋泥甜度足,
食得芋泥就不要小甜,
唯芋泥心是冷的,
跟熱辣辣的飛碟格格不入,
可惜。

如果找到芋泥,
用自家飛碟也可製作,
應該不難。
2022-01-28 437 views
原來炮台山開左間春芳號,因之前未試過幫襯呢個品牌,經過行過唔好錯過既心態就停底睇睇有咩好飲,一行幾人心思思諗緊飲咩既同時,店員好細心咁推介佢地既飲品,令到有選擇恐懼症既我唔駛咁煩。佢地推介左一杯叫“橙柚青蘆薈蜜”我覺得非常好飲,青甜得黎又唔係好甜,仲有一絲絲既香橙味配合得天衣無縫,同埋真係有橙柚趙口,我覺得好正,我女友嗰杯“紫薯珍珠鮮奶綠”,一向好口刁既佢都話沖得非常好飲,另外還嗌左玉荷青蘆薈蜜冬瓜檸檬珍珠甘蔗青菜冬瓜烏龍紫薯珍珠鮮奶綠朋友飲完都話唔錯,可以encore,總括黎講除左佢既位置唔係大街大巷之外(要轉入宏安道先搵到),員工態度都相當有禮,下次如果再經過呢頭附近一定會再黎幫襯。

冬瓜檸檬珍珠
甘蔗青菜
冬瓜烏龍
紫薯珍珠鮮奶綠
2022-01-28
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$25 (Lunch)
  • 紫薯珍珠鮮奶綠
  • 橙柚青蘆薈蜜