每次去台灣都會見到「鐵路便當」一個便當營養均衡又大份,拎上火車食特別滿足黎「小胖台灣便當」食返餐回味一下☺️便當款式有七款,另外有七款麵食套餐亦有不同夜市小食:鹽酥雞、脆地瓜、鹽酥菇、刈包等我哋每人叫咗一個餐,加兩份小食▶️ 三杯蜜汁烤雞扒便當 ($62)烤雞扒手板咁大,成寸厚雞皮塗上蜜汁,甜甜地,仲有芝麻粒雞肉軟腍鮮嫩🐔帶少許油脂調味鹹中帶微辣,好濃味,餸白飯啱晒配菜有白菜仔、青瓜粒、炒粉絲、粟米粒,令便當更豐富菜圃蛋鹹香爽脆,夠特別🍳我幾鍾意飯份量超多🍚起碼兩碗,飯質飽滿似珍珠米,有醬油調味,食完好飽飽▶️ 台灣古早味烤豬肉 ($62)烤豬肉薄片,肉質鬆散軟腍🐷唔肥膩又唔乾柴,比預期中好食調味方面都做得幾好,同樣好餸飯▶️ 士林鹽酥大雞腿 ($68)鹽酥大雞腿啱啱炸起,咬落「嚓嚓」聲,好香口不過冇雞扒咁厚肉,同埋唔夠椒鹽味🤏🏻失色少少▶️ 虎咬雞刈包 ($38)好多材料,除咗厚雞扒,仲有酸菜、紫洋蔥、煎荷包蛋、青瓜、辣椒仔有多重口感之餘,味道豐富😮刈包質感唔錯,唔會太淋濕,甜甜地似饅頭鍾意佢冇咩醬汁,唔會過鹹▶️ 虎咬豬刈包 ($38)相對少啲材料,入面一塊厚豬腩肉,一啲酸菜同大量芫荽呢個淡味
每次去台灣都會見到「鐵路便當」
一個便當營養均衡又大份,拎上火車食特別滿足
黎「小胖台灣便當」食返餐回味一下☺️
便當款式有七款,另外有七款麵食套餐
亦有不同夜市小食:鹽酥雞、脆地瓜、鹽酥菇、刈包等
我哋每人叫咗一個餐,加兩份小食

▶️ 三杯蜜汁烤雞扒便當 ($62)
烤雞扒手板咁大,成寸厚
雞皮塗上蜜汁,甜甜地,仲有芝麻粒
雞肉軟腍鮮嫩🐔帶少許油脂
調味鹹中帶微辣,好濃味,餸白飯啱晒

配菜有白菜仔、青瓜粒、炒粉絲、粟米粒,令便當更豐富
菜圃蛋鹹香爽脆,夠特別🍳我幾鍾意
三杯蜜汁烤雞扒便當

▶️ 台灣古早味烤豬肉 ($62)
烤豬肉薄片,肉質鬆散軟腍🐷
唔肥膩又唔乾柴,比預期中好食
調味方面都做得幾好,同樣好餸飯
台灣古早味烤豬肉

▶️ 士林鹽酥大雞腿 ($68)
鹽酥大雞腿啱啱炸起,咬落「嚓嚓」聲,好香口
不過冇雞扒咁厚肉,同埋唔夠椒鹽味🤏🏻失色少少
士林鹽酥大雞腿

▶️ 虎咬雞刈包 ($38)
有多重口感之餘,味道豐富😮
刈包質感唔錯,唔會太淋濕,甜甜地似饅頭
鍾意佢冇咩醬汁,唔會過鹹
虎咬雞刈包

▶️ 虎咬豬刈包 ($38)
相對少啲材料,入面一塊厚豬腩肉,一啲酸菜同大量芫荽
呢個淡味啲,因為豬腩肉冇咩調味,完全靠芫荽🌿(食芫荽者表示OK hehe)

▶️ 芙香蘋果茶
用個靚靚透明水樽裝住,飲完可以重用😗
蘋果味超出,帶少少甜味,似一個冇咁甜嘅蘋果汁🧃

▶️ 珍珠奶茶
可能因為揀咗少甜,奶茶味偏淡
然而珍珠口感唔錯🧋

▶️ 百香Q果
係椰果加珍珠組合,茶底本身較淡,甜味來自椰果
配搭唔錯,鍾意呢個多個珍珠奶茶~

佢啲便當的確幾好食,足料豐富
味道上亦好有台式風味🇹🇼
推介烤雞扒同烤豬肉便當🍱

環境ok,座位位於二樓,可以感受鬧市中嘅一點寧靜
加上有好多獨立位,自己一個去食都唔尷尬😌
服務亦好好,啲姐姐有禮貌,上菜快手,餸菜仲暖笠笠
性價比高,便當大份飽肚,包埋特飲都唔使$70/餐,抵食啦!
尖沙咀同沙田都有分店,路過不妨試試
三杯蜜汁烤雞扒便當
台灣古早味烤豬肉
虎咬雞刈包
今日我地要同大家分享返個超平民又好味嘅台灣小食啊!🍽️ 喺旺角嘅豐怡中心,有一間叫做「小胖台灣便當」嘅地方,佢嘅菜單真係豐富多樣!💰台灣鐵路大排骨,佢哋嘅大排骨真係夠肉夠大塊,炸得香脆,每口咬落去都有咬勁!🤩 配埋啲醬汁,真係味道獨特,令人回味無窮♾️ 而最驚喜係佢只係$68,真係超抵食啊!另外,我仲試咗椒麻豬柳配肉燥手工湯麵🍜 湯底熬得好濃郁,有肉燥嘅香味,加埋豬柳椒麻味道,真係好開胃!手工湯麵有嚼勁,配上湯底,每一口都係一種享受,同樣只係$68😋虎咬雞刈包同虎咬豬刈包都係$38,真係超平價!🫓 我試咗虎咬雞刈包,麵包軟綿綿,內裡塞滿咬勁十足嘅雞肉,加埋特製醬汁,真係好好食!😍喝嘅方面,「小胖台灣便當」有芙香蘋果茶同梔子花綠茶,每杯只係$2️⃣2️⃣ 我試咗芙香蘋果茶,茶味濃郁,加上蘋果嘅清甜,真係消暑又解渴!🍏下次再去旺角,一定會再嚟呢度食!👍總括而言 (5個💛係最高)好味指數 : 💛💛💛💛🤍服務態度 : 💛💛💛🤍🤍環境打卡 : 💛💛💛🤍🤍回頭指數 : 💛💛💛🤍🤍📍小胖台灣便當 (豐怡中心) (旺角)🏢 旺角彌敦道591號豐怡中心1樓🕗星期一至日 11:90 - 22:00#旺角美食 #旺角必

下次再去旺角,一定會再嚟呢度食!👍

總括而言 (5個💛係最高)
好味指數 : 💛💛💛💛🤍
服務態度 : 💛💛💛🤍🤍
環境打卡 : 💛💛💛🤍🤍
回頭指數 : 💛💛💛🤍🤍

📍小胖台灣便當 (豐怡中心) (旺角)
🏢 旺角彌敦道591號豐怡中心1樓
🕗星期一至日 11:90 - 22:00

#旺角美食 #旺角必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-10-20
2024-04-07 13 views
昨天下午5時想買外賣回家吃,當想起這店時兼近我乘的巴士站附近,我便前往該亦,去到時才發現已關門大吉結了業!之前都在這店堂食,食物質素未至於很好食,但都不差味道還可,間中吃一餐都可,但昨天去到才知太突然可惜!香港食店真不長久!!😓
在油麻地旺角彌敦道591號位置路過這間《小胖台灣便當》分店,首先見到有吸引的台灣便當及冷泡茶飲品😃😋 好掛住台灣美食🥹也見有可下載Apps免費登記做會員儲積分及得到不少優惠,生日折扣及指定時間折扣,迎新優惠有送一客小份的《懷念鹽酥雞》😋見主餐牌見有好多吸引的便當及麵,由下午2:00-5:30有下午茶揀😃😃也下午茶當午餐😋😋選了食的下午茶套餐:小份的古早味烤豬肉便當 😋😋 豬肉好好食😍 飲梔子花綠茶 (揀無糖飲品💪🏼) 加埋迎新優惠贈送的懷念鹽酥雞 😋 味道唔錯另外座位都多,不同款式座位,都坐得舒適😃

飲梔子花綠茶 (揀無糖飲品💪🏼)
加埋迎新優惠贈送的懷念鹽酥雞 😋 味道唔錯
下午茶:台灣古早味烤豬肉便當(小) +梔子花綠茶 + 迎新優惠贈送的懷念鹽酥雞
台灣古早味烤豬肉便當(小)
懷念鹽酥雞
梔子花綠茶

另外座位都多,不同款式座位,都坐得舒適😃
2024-03-15
$38 (Tea)
台灣古早味烤豬肉便當(小)
懷念鹽酥雞
梔子花綠茶
今日去旺角食台灣野。呢間小胖台灣便當提供多款台式便當、麵類、小食同埋飲品。價錢都係大概60-70蚊,包埋飲品,完全係cp值之選。 1⃣️三杯蜜汁烤雞排便當($62) 雞排面頭蜜汁味甜甜地,灑上少少芝麻,肉質非常嫩滑。另外便當配菜非常豐富,有粟米、炒粉絲、青瓜粒、菜脯蛋、小棠菜,食到好滿足。  2⃣️台灣鐵路大排骨湯麵($70) 排骨係同湯麵分開上既,咁就唔會浸淋啲肉。食落啲肉係入味唔乾😋另外湯麵係豬骨湯味,唔會太濃太鹹味,配上滷肉、彈牙手工麵,仲有啲菜👍  3⃣️虎咬豬刈包($38) 好少可以係香港食到咁原始台灣風味既刈包!豬係帶肥既五花腩,食落係入口即溶🤤望落會覺得好肥膩,但係食落一啲都唔覺。軟熟既包身夾住腩肉、酸菜、花生碎、海量芫茜,真係完全一秒去左台灣!  4⃣️虎咬雞刈包($38) 呢個配料搭配都有啲唔同,兩種唔同既風味。呢個係配上蜜汁燒雞,雞肉皮香肉嫩,配上煎蛋、酸菜、青瓜、花生碎,一樣都係好好食~  5⃣️梔子花綠茶(跟餐) 跟餐有得跟冷泡茶飲,帶清清既花香。  6⃣️百香Q果綠茶(跟餐+$6) 酸酸甜甜,而且入面有好多椰果,解渴一流!
1⃣️三杯蜜汁烤雞排便當($62)

三杯蜜汁烤雞排便當
2⃣️台灣鐵路大排骨湯麵($70)
台灣鐵路大排骨湯麵
  3⃣️虎咬豬刈包($38)
虎咬豬刈包
4⃣️虎咬雞刈包($38)
5⃣️梔子花綠茶(跟餐)
百香Q果綠茶
跟餐有得跟冷泡茶飲,帶清清既花香。
 6⃣️百香Q果綠茶(跟餐+$6)
 酸酸甜甜,而且入面有好多椰果,解渴一流!
百香Q果綠茶
想食台灣嘢又唔想食咁貴呢到平均$6X就有一個套餐🤩仲包埋熱飲/冷泡茶加$5仲有手搖🧋環境仲幾寬敞 啱哂約飯局😋-🤍台灣古早味烤豬肉便當 $62覺得有啲似台灣嘅鐵路便當🍱有烤得幾香 食落幾甜嘅豬扒配菜都有唔少 有小棠菜同粟米🌽最特別嘅仲有蛋角同炒粉絲🍳撈埋一齊食都幾惹味 營養幾均衡-🤍麻辣鴨血肉燥寬粉 $64🤍三杯蜜汁烤雞扒手工湯麵 $64🤍芝芝雞 $43🤍鹽酥雞(下載手機apps即送)冇點食 但朋友就話不過不失吧🤣-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌗🌑抵食 🌕🌕🌕🌕🌑-
想食台灣嘢又唔想食咁貴
撈埋一齊食都幾惹味 營養幾均衡
🤍麻辣鴨血肉燥寬粉 $64
🤍三杯蜜汁烤雞扒手工湯麵 $64
🤍芝芝雞 $43
🤍鹽酥雞(下載手機apps即送)
冇點食 但朋友就話不過不失吧🤣
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌗🌑
抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
坐巴士成日經過彌敦道都會見到呢間台式便當店,位於旺角嘅豐怡中心2樓,入面裝修主打橙白色主題設計,簡潔明亮。平時放飯自己或同朋友想搵個平平地又坐得舒服既地方既話,呢度的確係個好選擇。便當配料都算多,有紅蘿蔔、翠玉瓜、粟米等,營養均衡幾健康。主食雞扒同豬扒嘅口感同味道不過不失,勝在份量夠大份。另外建議加錢叫埋海苔或者滷肉,用黎餸飯更加好味。另外加左2個刈包,雞包嘅雞肉煎香咗,配搭花生粉同甜酸嘅醬,同埋青瓜絲同蛋餅,好足料。豬包有一好大塊嘅五花肉,配咗巨量嘅芫荽,加上酸菜,比較重口味。✦ 台灣古早味烤豬肉便當 (加海苔及飲品)$73 ✦ 三杯蜜汁烤雞排便當 (加海苔及飲品) $73✦ 虎咬豬刈包 $38✦ 虎咬雞刈包 $38

✦ 台灣古早味烤豬肉便當 (加海苔及飲品)$73
✦ 三杯蜜汁烤雞排便當 (加海苔及飲品) $73
✦ 虎咬豬刈包 $38
✦ 虎咬雞刈包 $38
2024-01-23 45 views
小胖台灣便當(旺角)南投紅燒牛腩便當🥩🥩🍱紅燒牛腩燉煮❤️❤️牛腩肉質鮮嫩多汁👍👍每一口都能品味到牛肉的鮮美和紅燒醬汁的香氣,讓人回味無窮😙😙便當🍱仲有好多配料🥰🥰台灣古早味烤豬肉台灣麵食🍖🍝烤豬肉搭配彈牙的台灣麵條,豬肉煎到好香脆😋😋虎豬刈包🍖刈包以鬆軟的饅頭包裹著豬肉🤩🤩搭配上特製的醬料和蔬菜👍👍口感豐富💕💕台灣小吃裡的經典之一😃😃虎雞刈包🍗刈包包裹著雞肉,雞肉的鮮嫩和饅頭的軟綿❤️❤️珍珠奶茶🧋珍珠奶茶Q彈的珍珠,奶茶的香濃😊😊百香Q果綠茶🥤百香Q果綠茶是一款清爽的茶飲❤️❤️綠茶的香氣和百香果的酸甜口感👍👍旺角彌敦道591號豐怡中心1樓整體評分:4/5味道:4/5環境:5/5抵食:4/5
小胖台灣便當(旺角)

南投紅燒牛腩便當🥩🥩🍱

台灣古早味烤豬肉台灣麵食🍖🍝
烤豬肉搭配彈牙的台灣麵條,豬肉煎到好香脆😋😋

虎豬刈包🍖

虎雞刈包🍗
刈包包裹著雞肉,雞肉的鮮嫩和饅頭的軟綿❤️❤️

珍珠奶茶🧋
珍珠奶茶Q彈的珍珠,奶茶的香濃😊😊

百香Q果綠茶🥤

旺角彌敦道591號豐怡中心1樓

整體評分:4/5
味道:4/5
環境:5/5
抵食:4/5
2023-12-20 49 views
辣椒微辣豬柳便當+熱金橘檸檬茶 ➰ $64豬柳一粒粒,好易入口。好似蜜汁豬肉乾嘅味。飯上面有好多蔬菜粉絲仲有蛋絲。好豐富。價錢同份量好高性價比。熱金橘檸檬茶出面一杯都要$30呢度包埋好抵飲。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️士林鹽酥雞大雞腿便當+芙香蘋果茶 ➰ $68 炸雞有一個手板咁大,外皮好酥脆,喺台灣鹽酥雞嘅調味。好香椒鹽味。便當同樣有好多蔬菜做襯托。芙香蘋果茶好清香,飲完個口都香晒〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️虎咬雞刈包 ➰ $38雞肉好嫩滑,配花生粉同甜甜酸酸嘅醬好夾。仲有青瓜絲同蛋餅,好好味🤤〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️虎咬豬包 ➰ $38有一大大塊嘅五層肉,但配咗巨量嘅芫荽,一齊食好清新,一啲都唔油膩。加上嗰啲酸菜口感好豐富。

辣椒微辣豬柳便當+熱金橘檸檬茶 ➰ $64

好豐富。價錢同份量好高性價比。

熱金橘檸檬茶
出面一杯都要$30呢度包埋好抵飲。

士林鹽酥雞大雞腿便當+芙香蘋果茶 ➰ $68

芙香蘋果茶
好清香,飲完個口都香晒

虎咬雞刈包 ➰ $38

虎咬豬包 ➰ $38

2023-12-15 55 views
⭐️三杯蜜汁烤雞排麵蜜汁烤雞排 皮微脆肉質軟嫩 味道帶蜜甜台灣手工湯麵 麵質爽滑 另跟左肉燥 套餐附冷泡茶或熱飲 另可加錢加小食⭐️南投紅燒牛腩便當紅燒牛腩入味軟腍 飯量唔少軟硬適中配料好豐富 有台灣腸 蛋角 粟米粉絲同小棠菜等 足料好味⭐️虎咬雞刈包配料有雞扒 煎蛋 青瓜 酸菜同洋蔥等雞扒厚肉 煎蛋脆邊 口感味道都好豐富⭐️虎咬豬刈包軟熟包身 夾住豬腩肉 酸菜同芫荽等配料食落甘香 又唔會好油膩 ⭐️芙香蘋果茶蘋果味道清香 飲落好清新⭐️冬瓜茶熱辣辣 味道香甜 總結:味道唔錯 份量足環境服務都可以 價錢合理性價比好高 可以一試
⭐️三杯蜜汁烤雞排麵

總結:味道唔錯 份量足
環境服務都可以 價錢合理
性價比好高 可以一試
2023-12-10 40 views
今日出左旺角食下台灣野,#小胖台灣便當🍱,有多款台灣麵食、飯類、滷肉飯、鹽酥雞、麻辣鴨血、刈包同地道小食,真係唔駛去台灣都可以食到台灣美食。台灣古早味烤豬肉便當🍱,在豬肉的上面塗了蜜糖,以及撒滿了芝麻,肉質唔鞋,食落多汁帶有蜜糖甜味,配菜很多有紅蘿蔔🥕、小棠菜、粟米🌽、青瓜🥒同粉絲,拌勻吃很可口。南投紅燒牛腩湯麵🍜,(麻辣湯)牛腩同麻辣湯麵分開裝好,牛腩煮得夠淋入味,麻辣湯唔會好辣,麵質爽口。虎咬雞刈包,雞嘅味道都夠,配料夠多,個包質地好煙韌,餡料肉汁豐富。檸檬茶,大杯解渴解膩一流。
今日出左旺角食下台灣野,

南投紅燒牛腩湯麵🍜,(麻辣湯)
牛腩同麻辣湯麵分開裝好,牛腩煮得夠淋入味,麻辣湯唔會好辣,
麵質爽口。

檸檬茶,大杯解渴解膩一流。
2023-12-09
Type of Meal
Dinner
2023-11-21 44 views
士林鹽酥大雞腿:金黃酥脆外皮,咸香鹹脆雞肉,帶來滿滿的滿足感。台灣鐵路大排骨台灣手工麵:濃郁的排骨湯底,彈牙的手工麵,口感豐富滋味。虎咬猪刈包:脆皮熱狗,加上豐滿的豬肉餡,層次豐富的口感,搭配多種醬料,令人回味無窮。虎咬雞刈包:香脆的雞排,夾在軟綿綿的刈包中,帶來滿口的鮮嫩和咬勁。日月潭檸檬紅茶:清新的檸檬香氣,甜而不膩的茶味,帶來一口涼爽的口感。珍珠奶茶:嚼勁十足的珍珠,濃郁的茶香,與香甜的奶相融合,帶來一口口感豐富的飲料。

今日同宅男🐯一齊去信和中心2X樓拎Figure公仔,出黎見有d肚餓,諗緊食咩之際,望到對面街有個好sharp既橙色肥仔頭吸引眼珠,又因為幾趣致,仲令我地兩個走左上去幫襯😂⭐️麻辣鴨血肉燥寬粉🐯揀左依碗夠晒惹味香辣,我食左幾口,煙韌彈牙嘅寛粉索滿麻辣湯頭, 而鴨血少許Q彈,夠滑又夠嫩,入晒味好多汁,麻辣度岩岩好,夠晒過癮⭐️台灣古早味烤豬肉便當烤豬肉厚薄均勻,烤得入味,外皮微甜內裡軟嫩,流出肉汁,好食👍🏻配菜都係超讚,有炒冬粉配上冬菇絲同紅蘿蔔絲,帶少許麻油香好惹味;小蛋角有菜圃同豬肉碎,配埋時菜同粟米粒,同粒粒分明既米飯,令我諗起台灣傳統豐富又美味既便當盒😌⭐️虎咬豬刈包⭐️虎咬雞刈包刈包即割包,因為好似老虎打開口既形態而命名,用上饅頭白包中間再夾上餡料。我個「虎咬豬」就係夾住滷左既豬五花肉,肥瘦相間既五花腩食起黎滑順,甘香鬆軟;佐以海量芫茜,少量酸菜與花生粉有增加香氣之餘,仲中和了豬腩肉的膩感😙「虎咬雞」都唔弱!烤過既嫩滑Juicy雞扒加煎蛋,再配埋酸菜同花生粉,好味又飽足⭐️百香Q果綠茶不約而同叫左依款百香果飲品,百香果加綠菜味道清新無負擔,仲有咬口既椰果條同珍珠,解渴解膩效果一流👍🏻「小胖

⭐️麻辣鴨血肉燥寬粉

⭐️台灣古早味烤豬肉便當

⭐️虎咬豬刈包
⭐️虎咬雞刈包

⭐️百香Q果綠茶

「小胖」環境乾淨寛敞,而且座位坐得舒服;便當同粉麵size更係份量十足,飽足感超高。咁超值既價錢,的確有好強CP值,我諗好快我又會再黎喇😄
  • 麻辣鴨血肉燥寬粉
  • 台灣古早味烤豬肉便當
  • 虎咬豬刈包
  • 虎咬雞刈包
2023-11-11 43 views
被佢喺彌敦道入口裝修所吸引,而且見到餐牌亦都唔貴,所以就去試吓,嗰日我點咗古早味豬肉便當同埋金橘檸檬茶飲品,味道都唔錯,性價比非常之高$62有一個飯同一個嘢飲係非常之超值,喺今時今日香港咁高消費水平嚟講好抵呀,而且佢嘅服務都好好,有好多職員喺度幫你清理枱面同埋安排座位,係非常之抵食之選!肉質就不能要求太高,味道和材料配搭較高分環境方面,乾淨整齊,同埋唔太多人,所以就算午餐繁忙時段都坐得好舒服,我應該會再嚟幫襯
台灣古早味烤豬肉便當
2023-11-09 40 views
同老公在旺角揀完小米手機,在附近食晚餐,見到有間台式餐廳,都要開動了。旺角分店環境開揚,堂食都坐得好舒服,點餐後只要提供枱號就送到你面前,服務唔錯。台灣鐵路大排骨便當想起台北車站附近的便當,大大碗好夠飽。呢個便當有大大塊大排骨,其實係豬扒連骨,非常易咬又入味。仲有其他配料,有蛋餅,粉絲,蔬菜,營養豐富。南投紅燒牛腩麵牛腩粒相當多,醃得入味,唔辣的。湯麵的辣度我接受到,你當係某米線品牌十小辣既程度。麵質有彈性。虎咬雞刈包,虎咬豬刈包見刈包都幾有趣,叫虎咬剎包都明既,大大個包夾住肉黎食,大口大口咬係好爽既。雞剎包有雞蛋,雞肉嫩滑多汁。豬刈包的腩肉大塊又肥美。仲有芫茜,酸菜,花生粉,中和肉的肥膩感。飲品要加錢既,我哋飲半糖珍珠奶茶,珍珠煙韌,開胃既酸梅汁,有青檸,梅,好正。

台灣鐵路大排骨便當

南投紅燒牛腩麵

虎咬雞刈包,虎咬豬刈包