2024-03-21 276 views
第一次係到食晚餐,嗌咗個椰香咖喱雞扒飯,照片上有五舊薯仔,但係嚟到只有兩舊。我向侍應反映,侍應拿着餐牌入廚房問師傅,出返嚟最後都同我講話我哋只會俾兩舊薯仔。OK! 祝佢生意興隆。唔好怪香港人返深圳消費

OK! 祝佢生意興隆。唔好怪香港人返深圳消費
😡😡🥵🥵😨😨😰😰服務奇差,食物不見好來過這裏幾次:2次漏單,等了30分鐘仍未有仲話嚟緊…2次落錯單,仲逼我要接受落錯咗嗰個餐如果係你,你話仲有冇下次?午餐送來的飯,不至於是凍的冷飯,但是距離熱飯實在相差太遠價錢仲唔便宜!例如:一個餐蛋一丁麵加杯咖啡早餐,盛惠HK$53!!! 落單嘅時候,見到侍應會將張單放在枱面,然後同每一張枱都講:睇清楚張單,如果咗唔關我事呀。咁樣嘅服務態度,香港點會有人鍾意呀。唔好話遊客啦,本地人都激嬲晒啦。大家自己決定啦
😡😡🥵🥵😨😨😰😰服務奇差,食物不見好

來過這裏幾次:

2次漏單,等了30分鐘仍未有仲話嚟緊…

2次落錯單,仲逼我要接受落錯咗嗰個餐

如果係你,你話仲有冇下次?

午餐送來的飯,不至於是凍的冷飯,但是距離熱飯實在相差太遠

大家自己決定啦

2024-02-09 240 views
搵食真係一件開心嘅事,今次我遇到一家令我味蕾爆燈嘅餐廳!一入到去,聞到嗰陣香噴噴,口水都忍唔住流晒出嚟😍。嚟到就即刻叫咗它們家嘅招牌,雜錦海鮮Pizza,真係講到我心郁咁。海鮮鮮甜,同脆底Pizza咬落去嘅震撼回響,啊!真係正到喊出嚟!咬落去啲芝士好似拉絲咁,彈牙彈牙嘅。接住,手打闊條麵個香濃黑松露味,質感啱啱好,啖啖奶油菇菌嘅馥郁,食起上嚟正到不得了!再講落去,個香烤美式豬肋骨真係魔鬼身材!肉質嘅鬆軟同汁液,啖啖肉肉都令人滿足到起飛~配上既薯角更加係外酥內軟,一啖一口樂無窮!最後嘅提拉米蘇,我只能講,天堂都唔會有嘅滋味!唔會過甜,每啖都感覺到濃郁嘅咖啡同啫喱間嘅絕妙平衡。個飯局就噉,滿足咁結束。下次一定要再嚟,已經等唔刻想喺度食多餐!

以前嘅chowtime係幾好的,但自己轉左餐牌後己經變左兩點事!特別係某個員工態度!我去收銀講我要個炸雞脾煎蛋飯,個收銀阿姐(中年略胖身材)話唔知咩黎,叫我俾個number佢,我話:「下你問返我轉頭?我要去menu搵返個number俾你?」皆因當時menu不在收銀櫃,要行去拎先見到,我就行過去搵返個number俾佢,佢先講「唔好意思我地你跟number落單!」喂大佬你咁樣做野架?要個客人搵返個number俾你,而唔係你自己搵完同客人confirm? 好啦,我叫完出去等外賣,我仲特登行返入去問係咪會拎個外賣出黎叫number, 佢話係,之後我等左好耐,大約20分鐘都未有,我就行入去,點知個外賣俾人放埋左一邊,我即時問點解無人拎出黎?個阿姐就指住其他員工,其員工話唔知道呀咁。之我仲有跟餐凍檸茶少甜,但當我返屋企一喝,好大陣煙味,係超勁,我嚴重懷疑俾人加左料,我即時倒左杯野無飲!其實哩間野嘅某位阿姐服務態度差都唔係第一次,我己體驗過幾次,有次係一野大力放杯野喝落我枱,乜都無講,啲水啲差飛出黎!請你地好好檢討你地嘅服務態度!否則再好食都無用,心情都無晒!

2023-09-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$63 (Lunch)
2023-09-14 346 views
餐廳自從轉了餐牌後, 生意好了很多,餐牌跟對面的牛奶冰室也很相似。這星期已幫襯左幾次,因為價錢合理,嘢食一般,但係坐得舒服過對面牛奶冰室。今日同屋企人落去食下午茶,叫咗個雞扒飯多飯多汁,點知類似經理企喺收銀位置嘅大嬸話下午茶冇得多飯,我話一個星期嚟咁多次,加少少飯唔使蝕餐廳好多錢呀? 佢話下午茶要加多$10先可以多飯,你唔食就算。真係小小人情味都冇
2023-08-09 297 views
不知道是不是前人分享的多为扒餐体验的原因,不同于大家的感觉我一家四口晚餐体验并不理想. 咖喱牛腩饭:第一次见过咖喱牛腩里面的牛肉用纯瘦牛肉片,标注椰香但吃不到什么椰子的味道吉列鱼柳饭:鱼柳略油,整体中规中矩肉扒拼盘?配意粉:猪扒很薄很干,鸡扒正常有肉汁,其他未品尝咸牛蛋治:35分钟全家食完都还没上,退单ps:两款饭真的就是一碗饭 配主菜, 除此之外一片菜叶都欠奉;自助的免费饮水,有消毒水的味道,怀疑甚至不是过滤水,喝了一口没再动
吉列鱼柳饭:鱼柳略油,整体中规中矩
肉扒拼盘?配意粉:猪扒很薄很干,鸡扒正常有肉汁,其他未品尝
咸牛蛋治:35分钟全家食完都还没上,退单

2023-07-10 286 views
烏溪沙一向少食肆, 一向怕餐廳多味精雞粉, 不過都大膽來試 Chowtime set lunch牛扒午餐, 意粉外表很乾, 食了一啖食到滿口咸味, 牛扒亦咸, 原來來貨牛扒已預先調味, 不能走鹽, 祇有配菜冇咸, 不會再來。
2023-07-08
2023-07-01 239 views
烏溪沙再唔係美食沙漠😙 呢間係迎海嘅西餐首先係門面吸引咗我,晚餐時段都係全日免加一,所以吸引左我去試😋佢嘅安格斯西冷牛扒真係好好味。首先,牛肉嘅質地非常嫩滑,每一口都充滿咗濃郁嘅肉汁,口感豐富。烤嘅恰到好處,肉嘅外層炭燒香味十分濃郁,肉嘅內部則係鮮嫩多汁。搭配嘅烤蔬菜都好好味,烤得恰到好處,保留咗蔬菜嘅清甜。另外,薯角非常好味,又厚身又跪。整道菜嘅味道非常平衡粟米忌廉例湯係呢間西餐廳另一個非常推薦嘅菜式。湯嘅質地非常順滑,粟米嘅甜味同忌廉嘅濃郁味道相得益彰,入口後令人感到十分滿足。湯嘅味道非常濃郁,但又唔會太油膩,非常適合作為開胃菜,值得一試。炸薯條🍟真係非常好食。佢哋炸嘅恰到好處,外層酥脆,裡面仲保持住濕潤嘅口感。每一條薯條都十分香脆,而且油脂唔會太重,食落啱啱好!

2023-06-18 123 views
今日收工同屋企人黎馬鞍山食特色西餐,餐廳位置在地鐵站附近,食品種類豐富,座位舒適,職員好有禮貌地介紹餐牌。🐽德國鹹豬手 $198豬手燒到又脆又煙韌,肉香多汁,非常惹味,肉質柔嫩,豬手好入味,旁邊仲有好多薯角,薯角燒得脆卜卜,又大件。🍕珍寶雜錦薄餅 $168薄餅餅底好香脆,配料非常多,有意大利風乾火腿,辣肉腸,莎樂美腸,雜菌,洋蔥,青椒🫑,菠蘿🍍,配上蕃茄醬🥫同芝士🧀️好香口,份量都夠晒多。🥦焗芝士西蘭花$68西蘭花同椰菜花配合溶化嘅芝士🫕口感特別。🍵法式蒙布朗-八女抹茶 $58抹茶味幾香濃,蒙布朗嘅栗子蓉香甜幼滑,裏面有忌廉同蛋糕,配上香濃朱古力雪糕🍨配搭唔錯。🍹芒果梳打 $28🥭用咗濃縮芒果汁,甜酸度剛剛好,又不會好甜。

🐽德國鹹豬手 $198

🍕珍寶雜錦薄餅 $168

🥦焗芝士西蘭花$68
西蘭花同椰菜花配合溶化嘅芝士🫕口感特別。

🍵法式蒙布朗-八女抹茶 $58

🍹芒果梳打 $28
🥭用咗濃縮芒果汁,甜酸度剛剛好,又不會好甜。

2023-06-17 1094 views
馬鞍山近幾年開咗好多靚餐廳,唔再係美食沙漠,呢間餐廳喺迎海薈商場,同地鐵站相連好方便~ Set Dinner幾抵食,意粉$65起,主菜$128起,仲送餐湯同飲品~ 香煎三文魚配牛油果醬 $128三文魚柳幾厚身,外皮煎到好香脆,三文魚肉細嫩鮮味,夾帶魚油香~ 配上refresh減低油膩感~ 配菜同薯角嘅份量都幾多,薯角炸得好香脆~ 波士頓龍蝦尾配牛油果醬芝士漢堡 $168材料豐富,有原條龍蝦尾,流心蛋,生菜,蕃茄,芝士同牛油果醬~ 龍蝦尾起左肉,啖啖肉幾鮮味,肉質爽口彈牙~ 漢堡包都好鬆軟,焗到外脆內軟~酥炸芝士條配雜莓醬 $68芝士條炸得幾酥脆,切開會有芝士拉絲,配埋雜莓醬減少油膩感又幾開胃~牛角窩夫& 黑雜莓醋蛋白餅配雪糕 $78同一般窩夫質感唔同,偏向似牛角包~ 中間係脆卜卜嘅蛋白餅,配埋雜莓醬同雲呢拿雪糕幾特別~ 菠蘿汁/熱情果梳打 $28 (跟餐加$13)菠蘿汁味道清新,酸甜開胃~ 熱情果梳打夠晒氣,加上熱情果漿酸酸甜甜,夏日消暑一流~

香煎三文魚配牛油果醬 $128
香煎三文魚配牛油果醬

波士頓龍蝦尾配牛油果醬芝士漢堡 $168

酥炸芝士條配雜莓醬 $68
酥炸芝士條配雜莓醬
酥炸芝士條配雜莓醬

牛角窩夫& 黑雜莓醋蛋白餅配雪糕 $78
牛角窩夫&黑雜莓醋蛋白餅配雪糕

菠蘿汁/熱情果梳打 $28 (跟餐加$13)
菠蘿汁/熱情果梳打

香煎三文魚配牛油果醬
菠蘿汁/熱情果梳打
2023-06-04 131 views
周打蜆海鮮忌廉湯濃郁忌廉入面放滿蜆仔,青椒同紅椒粒,口感好正。法式蟹肉龍蝦湯好濃郁嘅龍蝦味,龍蝦愛好者必飲。凱撒沙律沙津菜同多士粒配沙律醬,睇落分量有啲少,但其實食完係飽肚的,額外加配蘇格蘭煙三文魚,味道同口感有更多變化。芝士和牛漢堡配煙肉熟蛋足料漢堡,芝士,和牛,煙肉,雞蛋夾埋超厚,差小小一口都咬唔曬,味道好正,口感一流。熱經典朱古力朱古力苦苦地甜甜地,入口非常舒服,上碟時有個好靚既拉花,即刻手機食先。熱抹茶鮮奶抹茶味濃加埋鮮奶,口感順滑,味道唔錯。法式蒙布朗 八女抹茶配朱古力雪糕見到八女抹茶就即刻想試試,蒙布朗上面放左條狀樂的抹茶,mix 埋味道非常好食,如果太甜,可以食旁邊嘅濃郁朱古力雪糕平衡下。
周打蜆海鮮忌廉湯
濃郁忌廉入面放滿蜆仔,青椒同紅椒粒,口感好正。

法式蟹肉龍蝦湯
好濃郁嘅龍蝦味,龍蝦愛好者必飲。

凱撒沙律

芝士和牛漢堡配煙肉熟蛋

熱經典朱古力

熱抹茶鮮奶
抹茶味濃加埋鮮奶,口感順滑,味道唔錯。

法式蒙布朗 八女抹茶配朱古力雪糕
2023-06-02
平時都比較少踏足烏溪沙,其實烏溪沙迎每底下都開了不少小店呢,今次與朋友到訪的洋食日餐卻是性價比不錯呢店面面積闊落,在商場室內有擺放露天茶座,感覽寫意。侍應都很有禮貌,態度下錯,不同於平時普通屋村餐聽。 (\ (\ („• ֊ •„)𓐍 炸薯條+芝士 $58薯條新鮮熱辣辣炸起,非常脆!而且份量很多,作為餐前小食份量很夠,不過我不太喜歡這個芝士醬。有點奇怪的味道𓐍 蜜糖炸日式雞粒 $58有足足五大塊,蜜糖醬在每塊炸雞表面都雨露均霑熱辣辣而且瘋狂流出雞汁,雞肉炸過依舊滑嫩。𓐍 墨魚汁虎蝦帶子意大利飯 $128大大隻虎蝦同帶子在漆黑的墨魚汁飯上特別吸引和顯眼份量十足,份量足夠兩個小鳥骨的朋友分享。雖然沒有說很驚喜,但份量與價錢成正比。𓐍 北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒汁意大利粉 $128麵條很爽又很掛汁,而且奶油忌廉很濃厚。頂頂的帶子都很爽,擺盤很精緻好看。𓐍 羊架 $248羊架整整有三大架,與朋友三人剛好一人一塊。羊架沒有羊羶味就更容易入口,保留住的肉汁更滲透到旁邊薯菜更加惹味。𓐍 荔枝梳打 $48這個反而比想像中貴,特意用上與餐廳環境合襯的貓貓長羹装飾。味道是荔枝紅茶的感甓,不算特别
平時都比較少踏足烏溪沙,
其實烏溪沙迎每底下都開了不少小店呢,
今次與朋友到訪的洋食日餐卻是性價比不錯呢
店面面積闊落,在商場室內有擺放露天茶座,感覽寫意。
侍應都很有禮貌,態度下錯,不同於平時普通屋村餐聽。

(\ (\
(„• ֊ •„)

𓐍 炸薯條+芝士 $58

薯條新鮮熱辣辣炸起,非常脆!
而且份量很多,作為餐前小食份量很夠,
不過我不太喜歡這個芝士醬。有點奇怪的味道

𓐍 蜜糖炸日式雞粒 $58

有足足五大塊,蜜糖醬在每塊炸雞表面都雨露均霑
熱辣辣而且瘋狂流出雞汁,雞肉炸過依舊滑嫩。

𓐍 墨魚汁虎蝦帶子意大利飯 $128

大大隻虎蝦同帶子在漆黑的墨魚汁飯上特別吸引和顯眼
份量十足,份量足夠兩個小鳥骨的朋友分享。
雖然沒有說很驚喜,但份量與價錢成正比。

𓐍 北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒汁意大利粉 $128
麵條很爽又很掛汁,而且奶油忌廉很濃厚。
頂頂的帶子都很爽,擺盤很精緻好看。

𓐍 羊架 $248

羊架整整有三大架,與朋友三人剛好一人一塊。
羊架沒有羊羶味就更容易入口,
保留住的肉汁更滲透到旁邊薯菜更加惹味。

𓐍 荔枝梳打 $48
這個反而比想像中貴,特意用上與餐廳環境合襯的貓貓長羹装飾。
味道是荔枝紅茶的感甓,不算特别,不過適合解膩。

2023-05-26 107 views
【馬鞍山•CHOWTIME】————————————————————————收工見朋友入到烏溪沙🤣係佢屋苑商場食個晚飯。餐廳有室內室外,揀了室外方便傾計,環境也寧靜舒服。🍯 |黑松露醬大啡菇一囗牛柳配薯菜|HK 103愛吃大啡菇,微微的黑松露味,牛柳粒軟腍,薯菜菜蔬仲有茄子條。加HKD15有酥皮湯及蒜蓉包。🍯|大蝦薯仔沙律配芒果沙律汁|HKD 35蝦肉彈牙,薯仔蓉加了沙律醬及芒果汁食落開胃,作為前菜不錯。🍯|香煎三文魚配牛油果果醬|HKD 128三文魚魚皮脆口,香煎後帶岀油香,加了牛油果果醬也不錯,同樣地也有薯菜。🍹|熱紅絲絨朱古力|HKD 12加入了牛奶,味道不過不失。🍹|熱情果梳打 | HKD 18酸酸甜甜,飲落開胃,食得飽嘅時候飲一啖好適合。
【馬鞍山•CHOWTIME】
————————————————————————

🍯 |黑松露醬大啡菇一囗牛柳配薯菜|HK 103

🍯|大蝦薯仔沙律配芒果沙律汁|HKD 35
蝦肉彈牙,薯仔蓉加了沙律醬及芒果汁食落開胃,作為前菜不錯。

🍯|香煎三文魚配牛油果果醬|HKD 128

🍹|熱紅絲絨朱古力|HKD 12
加入了牛奶,味道不過不失。

🍹|熱情果梳打 | HKD 18
酸酸甜甜,飲落開胃,食得飽嘅時候飲一啖好適合。
2023-05-19 104 views
到底馬鞍山係咪好似傳說中所講係美食沙漠呢?咁啱喺烏溪沙開工出於好奇心就試吓喺烏溪沙站連接住嘅迎海薈食lunch試咗呢一間西餐「CHOWTIME」見到有啲貓貓logo同掛牆畫..突然好想食羊架就叫咗炭烤澳洲羊架 ($218)揀5成熟羊架有3件幾嫩滑 羊味重 有少少騷個醬汁調得幾好配餐湯加飲品叫咗熱玉桂風味鮮奶咖啡 (加$12)非常極之重玉桂糖漿味飲唔出係咖啡..Lunch set 有平有貴由60到200幾都有..
到底馬鞍山係咪好似傳說中所講
係美食沙漠呢?
咁啱喺烏溪沙開工
出於好奇心
就試吓喺烏溪沙站連接住嘅迎海薈食lunch
試咗呢一間西餐「CHOWTIME」
見到有啲貓貓logo同掛牆畫

突然好想食羊架
就叫咗炭烤澳洲羊架 ($218)
揀5成熟
羊架有3件
幾嫩滑 羊味重 有少少騷
個醬汁調得幾好
配餐湯加飲品
叫咗熱玉桂風味鮮奶咖啡 (加$12)
非常極之重玉桂糖漿味
飲唔出係咖啡

Lunch set 有平有貴
由60到200幾都有
2023-05-17 89 views
#輕格局西式扒房白石driving range⛳️ 練習完 咁啱同事係地膽 跟佢去咗住宅商場裏面一間餐廳食嘢 -🫐藍莓梳打 $28 ☕️熱薑汁鮮奶咖啡 $26Drink list種類多 價錢親民 拉花latte大大杯 正價廿幾蚊咋😍 薑汁同咖啡比例仲唔錯添-🦞波士頓龍蝦拼香草燒春雞 $288原隻黃油雞一分為四 唔駛用手食咁狼狽😅 雞皮燒到少少燶 湊近聞到焦香同香料味 雞肉幼嫩 有適量皮下脂肪 唔點燒汁食都得 不過龍蝦肉有啲over-cooked-🍝腐乳卡邦尼意粉 $88呢個又平又正‼️ 自家製醬汁好特別 有腐乳鹹香 又不失carbonara滑滑creamy口感 煙肉條吸收腐乳汁之後 份外惹味-🥧檸檬蛋白批 $58檸檬🍋吉士餡雪得結實 味道尚算鮮酸醒胃📍CHOWTIME馬鞍山烏溪沙路w8號迎海薈2樓6號舖
#輕格局西式扒房
🫐藍莓梳打 $28