2020-11-30 892 views
上網見到人地食炸雞,搞到我都想食炸雞於是就去寶勒巷搵炸雞的踪影,今次就去chirchir(唔知係咪韓文呢?!)menu主要係以炸雞為主,有好多款炸雞,但除左炸雞就好似冇乜其他主菜、小食類選擇但唔緊要啦,今次就係想食炸雞我地揀左芝士炸雞同炸彈飯糰熱辣辣的炸雞,脆卜卜,好香口,芝士仲可以拉絲好好味炸彈飯糰個外型真係好似emoji裡面個炸彈但原來炸彈飯糰有我唔食得ge材料所以唔知咩味而且份量好大,食左幾件就開始有d飽
上網見到人地食炸雞,搞到我都想食炸雞

但唔緊要啦,今次就係想食炸雞

我地揀左芝士炸雞同炸彈飯糰

熱辣辣的炸雞,脆卜卜,好香口,芝士仲可以拉絲
好好味

炸彈飯糰個外型真係好似emoji裡面個炸彈

但原來炸彈飯糰有我唔食得ge材料

所以唔知咩味

而且份量好大,食左幾件就開始有d飽
2020-06-03 1156 views
呢餐飯叫咗雙拼炸雞,炸彈紫菜飯團,半份玫瑰年糕,嘢食全部都好大份幾好味。不過,我一直以為每間韓國餐廳都會有一杯冰水,可惜連水都冇一杯,發現咗餐牌要$10一杯水。今日享用嘅係係OpenRice book既八折優惠,一入到門口,登記嗰時話今日炸雞食,再問第二次先話有。之後坐低後,冇人拎餐牌俾我哋,枱上設有響中落order,個響鐘係壞嘅,另外睇住隔離枱不斷㩒成10分鐘都冇人回應。食飯1個鐘,除咗落單同買單,全程冇任何Service。雖然大件夾抵食,不過我會建議注重Service嘅人事先考慮😕
食飯1個鐘,除咗落單同買單,全程冇任何Service。
2020-06-03
  • 雙拼炸雞
  • 年糕
  • 炸彈紫菜飯團
2020-05-23 873 views
平日來訪,今次主要想試下佢既炸雞,同樣都係無骨雞肉有原味炸雞或甜味炸雞~都可以雙拼酸辣/辣味,炸雞既粉衣由自家特製,食起上黎係特別香脆另外仲有芝士薯條,炸彈飯團,韓式雞蛋卷,炸士洋蔥圈,南瓜餅等等小吃也有湯品類,海鮮湯,雞蛋海鮮湯,魚糕湯鍋唔想食炸雞也有三種口味既烤雞,蒜香味道,BBQ味 沙律都有4款,田園,酸甜炸雞沙律,三文魚沙律,芒果酸奶沙律,主食類,串燒拼盤,泡菜大蔥炒五花肉,炒年糕,天婦羅麵包年糕咁講返炸雞先!麵衣的確夠香脆,硬脆,但雞肉不算好嫩滑,有改善空間尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓
平日來訪,今次主要想試下佢既炸雞,同樣都係無骨雞肉
有原味炸雞或甜味炸雞~都可以雙拼
酸辣/辣味,炸雞既粉衣由自家特製,食起上黎係特別香脆
也有湯品類,海鮮湯,雞蛋海鮮湯,魚糕湯鍋
唔想食炸雞也有三種口味既烤雞,蒜香味道,BBQ味
主食類,串燒拼盤,泡菜大蔥炒五花肉,炒年糕,天婦羅麵包年糕
尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈1樓
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-03-29 1186 views
見到呢間17:30至到19:30都有八折優惠,就同鍾意食炸雞嘅友人一齊去食上前菜後覺得好特別,有粟米沙律,醃蘿蔔同埋沈左糖既餅乾覺得加左糖嘅餅乾好好有創意好好食,就好似食緊冇咁肥膩無咁油嘅冬甩一樣粟米沙律入邊加咗提子乾,更加醒胃更加刺激食慾,酸蘿蔔亦都係自家醃制嘅,中和食炸雞嘅油膩感。同友人兩次去都係食半半炸雞,甜辣醬、蒜味同原味都食過覺得完美已經夠晒出色因為佢炸粉落得唔多但已經食到好脆!而且啲雞都幾嫩滑。聽講佢哋嘅女神芝士醬用咗好多種芝士去整,不過實在太飽所以決定下次再去食友人好鍾意比較唔同店鋪既紫菜飯團所以就叫左佢哋嘅紫菜炸彈嚟食。個人比較少食飯但都覺得佢哋嘅飯團好有黏性而且好煙韌,結果我都食咗唔少

上前菜後覺得好特別,有粟米沙律,醃蘿蔔同埋沈左糖既餅乾

同友人兩次去都係食半半炸雞,甜辣醬、蒜味同原味都食過
覺得完美已經夠晒出色
因為佢炸粉落得唔多但已經食到好脆!而且啲雞都幾嫩滑。

• 雙拼炸雞
2019-12-31 1276 views
呢間chirchir雞係同隔離hancham係相連的同一間,建議坐hancham,因為chirchir雞個場係得一個 侍應,而且成日行開的😔特別推介呢度嘅 馬格利酒,加左cream honey非常軟滑好味, 今次試咗醬油蟹參雞湯同沙律, 份量都好多,但醬油蟹 點一隻或兩隻都只有一個飯,所以點一隻得可以, 兩隻要488,但係蟹膏不香,可以不試。蔘雞湯108算好低食,都好味, 入邊係有全隻雞都好足料。 但係最大碟都係沙律, 三文魚刺身都八件。 下次再來會試佢嘅玫瑰雞,見隔離枱有個爐煲住都幾香嘅芝士味都好似唔錯。
2019-12-31
  • 玫瑰女神芝士雞
2019-11-05 1285 views
唔小心嚟到呢度,經歷咗一個驚心動魄嘅晚餐,下次有機會嘅話,我會...芒果酸奶蔬菜沙律$108芒果都算新鮮,然後就喺好普通嘅沙律菜,上枱時會諗點解我會入咗嚟🤪玫瑰芝士女神雞 $188一大個瓦斯爐放上盛滿醬汁和炸雞,店員再將芝士淋喺炸雞同粗薯條面頭,開火暖住啲雞,視覺效果一流☺️炸雞個皮喺軟腍腍,炸粉好厚身,雞肉較少🙂味道靠醬汁同芝士,而且因為芝士淋喺面頭,個爐暖唔到啲芝士,芝士凍凍哋,單靠爐嘅醬汁,做唔到拉絲效果。好睇唔好食,食完都嬲嬲哋🌝好伏
芒果酸奶沙律

芒果酸奶蔬菜沙律$108
玫瑰芝士女神雞

玫瑰芝士女神雞 $188
玫瑰芝士女神雞

前菜

前菜
2019-10-28 719 views
二人晚餐,點了炸雞雙拼(OK),炸彈飯團(👍),海鮮純豆腐辣湯(不值一試)及啤酒。來這邊進餐,準備是沒有服務的。另外最差勁的是註明是韓式,Korean,但在韓國餐廳最基本會提供的冰水,這裏卻欠奉。這一点,餐廳便跟隨高級餐廳,提議客人點枝裝水。這是我第二次來這店,比第一次差得多,相信沒有第三次。不過,如果其他餐廳沒位置,這是不錯的選擇,因為整個晚餐包括我們只有兩台客😂
2019-10-02 726 views
服務員對Menu 完全吾熟識,回答只敷衍了事,服務質素真的很差,想即時離開!食物有點偏貴,尤其薯條,而且量太多,應該分少份或大份供消費者選擇;飲品選擇又少要杯水又要另比錢,真的無言甘差既服務仲要收+1雞係炸得幾好食,如果要食埋 service 吾會再去!
要杯水又要另比錢,真的無言

甘差既服務仲要收+1

雞係炸得幾好食,如果要食埋 service 吾會再去!
2019-09-28
2019-09-26 566 views
星期六日夜晚臨時想book位,基本上係唔可能嘅事!openrice book位太方便,我相信有少許係留定位先最後可能冇到或者取消...難得有四個人食,當然食炸雞呢d多人先食到嘅野啦!其實一直心儀希慎果間,食過覺得好食得黎有驚喜,不過香港呢排咁我都唔敢落港島區,怕番唔到屋企!尖沙咀係我們四個的中間點,可以book嘅得番呢間,唯有試下囉!七點幾入到去得一枱,走果陣都係得四枱到,連住隔離同集團嘅烤肉就迫爆,唔明喎,都唔係咁難食啫!前菜冇泡菜,有隻甜餅乾我覺得幾好食!玫瑰女神芝士雞,入面加埋薯角,點埋d醬惹味啊,仲有個火爐一路暖住d雞雞,不錯!蟹籽石鍋飯第一次見,幾好食,佢本身有味道,唔係就咁掉d料落個鍋整熟晒,比你自己加辣椒醬當調味就算!海鮮煎餅同飲品就不過不失啦!你問我比分,我覺得好食過呢間大有人在,難食過如是,如果真係搵唔到位食飯,呢間係不錯嘅選擇,仲可以book位儲分添!
Type of Meal
Dinner
在这家吃的时间是2019.9.3晚上九点左右,本来我自己吃完吐了一晚拉稀了一晚就算了,但过了三天的现在,晚上还是经常有那种翻腾的感觉,喝水也会,不吃东西就没事。今天和友人聊天,发现友人也告诉我他们那晚吃完也吐了。我就觉得不能沉默了,我在这里写下这家店的食物可能存在问题,大家去吃饭前三思。一般不轻易卸下这种评论,这也是我下载openrice第一次写评论,所以真的很不满意才会写出来。老实说味道是不错的,人均200+,但吃后的体验真的太难受了,目前肚子还是难受,决定回去看医生。给大家参考。
2019-09-03
$200 (Last Night Supper)
2019-09-01 434 views
玫瑰芝士雞佢有個爐一直燒住,所以吾會涷曬。職員會幫我地𣺉啲芝士,非常邪惡!本身有啲千島醬,再加啲芝士,簡直係相得益彰,拎啲雞昇華。啲雞仲要冇骨所以食得好方便。泡菜三文魚子石頭鍋飯辣醬另上。所以可以自行調配辣嘅程度。泡菜亦都唔係好辣,啱晒唔食辣嘅朋友。三文魚子令到成個飯好有口感,而且有好多唔同嘅配料,令到成個飯都好豐富。海鮮煎餅裏面真係有好多海鮮!有魷魚仔!葱!蝦!皮都煎得好香脆卜卜!飲品試左soda色彩繽紛,好啱女仔打卡!最特別嘅係blue lemon,吾係檸檬水咁簡單,少少甜,又靚,好特別!美中不足:啲職員吾係好夠,要等好耐先有人落單!
玫瑰芝士雞
泡菜三文魚子石頭鍋飯
海鮮煎餅
裏面真係有好多海鮮!有魷魚仔!葱!蝦!皮都煎得好香脆卜卜!
飲品
美中不足:
啲職員吾係好夠,要等好耐先有人落單!
2019-07-30 496 views
同朋友去咗尖東一間飲Happy Hour, 飲完又肚餓 ,三個人齊齊行咗去食雞 !但係咁夜又唔想食咁熱氣嘅炸雞,就食咗好似健康啲嘅烤雞 !要注意呢度係冇水提供嘅 ,而且小食同埋煮菜都比較重口味 ,好似焗住你要嗌嘢飲咁 !😅 前菜係可以任添嘅,個人就鍾意嗰個提子粟米 同醃蘿蔔!玄米烤雞 $168 (Teriyaki sauce + Fordue Cheese + Rose sauce) 評分:3.4/5其實個烤雞都ok嘅 ,係嫩滑嘅 !不過個完咪就係好似用個名做賣點咁 ,食唔出有咩特別 !比較扣分係個醬汁 ,佢嚟到之後我哋唔知乜嘢打乜嘢 ,問個店員佢竟然都唔知喎 !唯一食得出嘅係個芝士口味 ,其餘兩個真係唔知咩味 ,玫瑰冇玫瑰味 ,食到個辣味後來個店員又話玫瑰味 ,好confused🤣。所以唯一點評到嘅係芝士味,比較稀,絕對唔係我哋想像中拉斯嘅芝士 ,有啲似白汁芝士咁 !

評分:3.4/5

玄米烤雞

2019-06-15 646 views
見網上book early dinner (1730)有半價所以試吓,點知嘢飲係冇半價,但係tap water都唔肯畀😅 所以焗住叫咗幾杯嘢飲(citron tea, kiwi soda),但係全部都落咗好多好多syrup,真係好甜😫 所以都有啲被伏嘅感覺。炸雞都算中規中矩啦,夠大份而且肉質都夠滑,但係個炸粉就略嫌厚咗少少,個皮亦都偏淋。另外叫咗個50cm長嘅蛋餅,都好夠大份,而且幾好食有芝士味。如果繼續有半價都可能會再嚟食,但係希望佢嘅service好少少啦,好多次要㩒好多次鐘再揮手先有人嚟。😪
2019-06-15 599 views
CHIR CHIR CHICKEN主打韓式炸雞,食炸雞梗係要用手食先好食!店舖會貼心咁提供手套,咁就可以豪邁原始地咁用餐! 豪華炸雞拼盤分別係薯條 炸蝦 炸雞以及烤雞,全部都係新鮮出爐,熱辣辣嘅炸物點會唔好食呢?雖然全部油炸,但炸得乾身又夠脆,所以唔會過份油膩。加上有酸酸甜甜既醬汁點下,一盤炸物意外地好快就被秒殺。芝士薯條非常之大碟,幼薯條撒上大量芝士粉同芝士醬,薯仔配搭鹹香既芝士同甜甜既蜜糖芥末醬~就算份量好多,呢個芝士薯條惹味又濃郁,芝士控一定啱晒!麵包芝士炸雞一定要趁熱食!如果唔係麵包會淋哂,口感會爭好遠!呢個炸雞相對無咁脆身,炸雞個醬似咕嚕肉隻甜酸醬,所以都幾開胃。炸彈飯團粒粒都好大粒。飯團外層包住勁多紫菜碎同芝麻粒,飯團加左麻油調味,幾樣野加埋一齊食絕對係平凡中嘅美味!沙律有芒果,車厘茄、藍莓、生菜撈埋乳酪醬,可以中和一下味蕾,平衡一下炸雞嘅油膩感。

2019-05-04 680 views
放工後,相約食炸雞🍗,於是試左哩間chir chir ~人得兩個又唔算太肚餓!就叫左一碟蒜香炸雞及半份女神年糕加支beer~首先,香蒜炸雞,炸皮好味,但雞肉內裡醃得唔入味,要不斷點汁~雞肉用雙眼望落juicy ,一食是’鞋‘ 的~就連雞脾肉都‘鞋‘就真的很失惜!不斷要beer beer 佢。但整體都是好吃的女神年糕:冇期望,冇失望,芝士唔太漏。但就像送頭送尾煮埋一碟菜色咁樣~所以唔推介。。環境是很嘈很嘈,如果想傾計,這裡就不建議了。
環境是很嘈很嘈,如果想傾計,這裡就不建議了。

蒜香炸雞
女神年糕(half)