2021-10-06 1135 views
試過打電話去訂位,從來冇諗過聴以為佢關門。又試過親身去試吓有冇位,店長和女服務員正在打牙較,問有冇位,店長輕描淡寫説冇人,剛才很忙,又设有進一步問你需要等待否。這樣的熊度已經知道是甚麼料子,如果不是有海港城的食物優惠卷,真的不會償試,問都不會問。要知道店的定價在酒店級。還好,不試為妙。人家老闆都不管,就等他們自食其果吧,香港多老襯,大多都是食盲,又唔假意服務的人大有人在,所以他們可以開業到現在。自己想想吧!

自己想想吧!
2021-09-29
Dining Offer
Coupon
  • 金錢雞
[追月夜]OpenRice 網上訂位8點才有位,7點去到餐廳問可以提前入座,入到去全餐㕔只係吾夠10張枱用餐,好多吉枱位置,工作人員也不忙,我們3位被安排圓柱枱邊位,其他好多吉枱,我問可否安排其他比較舒適坐枱,例如後面上的一張枱,那位男主管只係猛問我想飲咩茶,我覺得先安頓好客人要求用茶才恰當,他反應極差語氣「張枱好細,餸菜放得不多」好啦我見對面玻璃窗一枱客人埋單,我答可以等待安排另一張枱,他猶疑説「你要出去同門口招侍問換枱」這是什麼服務態度,此刻真的發🔥了,我們客人是否要自己服務自己才是,他應該待為我們安排,來到一家高級品牌餐館,想不到服務質素態度會是極度失望。
2021-09-16 686 views
唐人館出名高級,點心每件計。但係pandemic之後要自救,開始有平易近人既外賣午餐。$88蚊連老火湯,份量十足,大男人都覺得好飽。 外賣午餐選擇都多,櫻花蝦帶子炒飯,楊州炒飯,XO醬炒牛河,鼓椒班球炒河粉。如果唔係因為疫症期間,相信餐廳都唔會做一個咁嘅外賣午餐set。老火湯都火候十足,非常之有誠意,令到沉悶嘅返工日子,lunch hour可以抖頭戲,得到一個滿足嘅午餐。因為疫情之後,其實都好少出去食lunch, 主要都係買外賣返office食,但係又唔想食快餐外賣。總括來講,幾款炒粉麵質素都好,燒味就未試過。
2021-09-16
Type of Meal
Lunch
2021-08-31 1052 views
話說我哋今晚一行八人去食飯。由於防疫關係,所以我哋需要分開兩張枱坐。我哋同行嘅一位小姐問:「請問洗手間喺邊呀」,個待應回覆話:「直行左手邊呀,呀靚」,我哋所有人呆咗。到我哋叫餸嘅時候,一張枱叫晒兩張枱嘅餸,我哋希望侍應幫我哋將啲餸分開兩碟上,待應直接拒絕,話:「我哋唔分餸㗎,你攞隻碟你自己分啦。」我哋就忍唔住要投訴…啲嘢食係可以接受嘅,但係服務態度認真麻麻,加上待應不足,無乜人理我哋咁。一餐飯4千蚊,大排檔嘅服務。總而言之,唔會再去!

我哋就忍唔住要投訴…

一餐飯4千蚊,大排檔嘅服務。

總而言之,唔會再去!
2021-08-31
服務超級差,尤其是一位女士,應該唔係香港人,說話態度用字非常不禮貌,一餐飯差唔多$5000,因為疫情關係,要分枱,所以叫嘅餸都要分碟,各位女待應竟然話”我哋唔分碟個喎,你要分你自己攞兩隻碟分啦”。不過同經理講呢個問題,要求換另外一位侍應上菜,個經理有處理到嘅,換咗一位有禮貌的男侍應,不過以後都唔會再嚟,要去都去中環分店,食物和服務好好多。如果去開中環分店嘅就真係唔使嚟尖沙咀呢間,侍應的服務根本配不上呢個價錢同裝修。
2021-08-31
 米芝蓮餐盤推介! 精美月餅禮盒!▫▫▫▫▫🍽菜式介紹: ❝ 經典雙黃白蓮蓉月餅 $308(特價) $388(原價) ❞▫▫▫▫ ▫🔴食評:位於中環的 唐人館🔸,是一間著名的米芝蓮餐盤推介中菜館。品牌以典雅亮麗、時尚高貴的中菜打響名堂,今年唐人館再次推出兩款月餅🥮,包括: 經典雙黃白蓮蓉月餅 和 迷你匠心奶黃月餅。經典雙黃白蓮蓉月餅✨,以時尚花梟為設計藍圖,復古窗框精美特別,送禮大方得體。月餅採用頂級蓮子、原個金香🥚鹹蛋黃以 和 🥜純正花生油製成,金黃色的蛋皮,配上幼滑香軟白蓮蓉和甘香鹹蛋黄,油香豐潤,非常好吃哦!▫▫▫▫▫🌟 優惠資訊: 在9月20日前預訂,可享用優惠價$308購買。

米芝蓮餐盤推介! 精美月餅禮盒!
▫▫▫▫▫
▫▫▫▫ ▫
🔴食評:

▫▫▫▫▫
2021-08-26
TakeAway
2021-08-06 1719 views
今日去一間由名人構思及設計的唐人館食午餐。由於點心選擇唔多,最後我哋揀咗午市套餐。我哋三個人份量要加$298。普通湯料煲得好濃。餡料切得很碎,味道適中,勝在炸得很脆,唔會一口油。每人一份。燒賣同一般無太大分別,但調味很好,一小片羊肚菌只是裝飾吧!上素餃是用菇類、菜做餡,晶瑩通透,有口感。蝦球爽口,辣辣哋,加埋醬汁最普通的一碟餸,有沙爹味,但牛肉有啲硬,菜心好似未熟。好足料,但唔夠鑊氣,淡淡哋,唔油。豆腐滑,細細冬菇和白菜墊底。香滑唔太甜套餐菜式普通,份量偏少,大食的人未必夠飽。除咗裝修靚之外,侍應不算殷勤、不算好有禮貌。服務同食物價錢唔成正比
今日去一間由名人構思及設計的唐人館食午餐。
合掌瓜煲唐排
普通湯料煲得好濃。
三絲上素春卷
餡料切得很碎,味道適中,勝在炸得很脆,唔會一口油。
羊肚菌燒賣、晶瑩上素餃
每人一份。
燒賣同一般無太大分別,但調味很好
,一小片羊肚菌只是裝飾吧!
上素餃是用菇類、菜做餡,晶瑩通透,有口感。
大千爆蝦球
蝦球爽口,辣辣哋,加埋醬汁
沙爹炒菜心牛肉
最普通的一碟餸,有沙爹味,但牛肉有啲硬,菜心好似未熟。
金柱薑米蛋白炒飯
好足料,但唔夠鑊氣,淡淡哋,唔油。
紅燒豆腐煲
豆腐滑,細細冬菇和白菜墊底。
凍芋頭西米露
香滑唔太甜

合掌瓜煲唐排
三絲上素春卷
羊肚菌燒賣、晶瑩上素餃
大千爆蝦球
紅燒豆腐煲
凍芋頭西米露
服務員態度語氣都好差,都唔係一間高級嘅酒樓。我地一家人食飯,問野黑口黑面。叫佢包野就走開,問出再次序就亂咁回答,叫佢打包好似得罪佢。嘢食係都OK,不過服務真係唔係一間高級酒樓應有嘅態度。
2021-07-03 1770 views
服務員阿姐態度欠佳,差過一般連鎖茶餐廳,這點是我以想不到的。食物質素與價錢不成正比,非常失望,例湯味道平平,咕嚕肉的肉味不夠,火候亦不夠;薑汁炒芥蘭冇薑汁味,菜有渣; 薑蔥龍躉煲太多油及不夠新鮮。
2021-06-30
2021-06-30 1663 views
有朋友去食飯,正常等位無問題,第二日紅日等耐少少啲都合理嘅,但係明明叫左朋友可以入座,但係無啦啦都可以比人打到尖入座先,原因係要寫紙仔所以慢左,比左下一台客入去先,之後叫番我朋友去等,如果咁睇,我自己覺得其實少少唔尊重,因為叫得你入去,就應該有位係比你,就算寫紙仔,都可以比佢入座之後坐低寫紙仔先再落單,咁大家都舒服,唔駛驚因為紙仔嘅policy餐廳要負責任,客人又舒服,加上本身已經叫左人入座,明白飲食行業需要尊重,但係尊重係相向嘅,同埋紙仔可能寫一陣已經ok,有冇必要去叫下枱客入去先,應該有更加好嘅處理方法而唔係就咁叫人出去再等過,咁樣對人其實唔太尊重,排左隊遵守規矩,但係可以比人打尖,想搵經理又唔比,比人整體感覺服務差。如果寫紙仔慢左就可以skip,咁其實認真公平,連通知都無句,寫完行入去又話滿左。
我明明到先跟住就喺出面企喺度等位,跟住因為要填紙仔慢咗30秒跟住店主帶咗我下一個人入去, 服務態度極差,跟住,因為內心有點不忿, 所以入去門口右手邊嗰條走廊,跟住有個侍應同我講話冇位,但係明明經理啱啱同我講有位嘅。 入去之前話所有菜品都齊嘅,坐低咗之後點十樣嘢冇八樣,總之就想食嘅都基本上冇,唔知去做乜嘢。完全係俾錢買難受, 如果你哋好鍾意感受下排隊俾人插隊,跟住叫乜嘢冇乜嘢,再俾人黑面嘅話大家可以去!問個經理名, 連經理名都唔肯講,態度極傲慢。

問個經理名, 連經理名都唔肯講,態度極傲慢。
2021-06-06 2755 views
假日帶著坐輪椅的媽媽到唐人館飲茶,這𥚃可以提前訂位,又可有coupon, 又寬躺,雖然仍然有疫情,有限聚令,但感覺清靜咗。有傳統點心,個鮮竹卷的餡料, 肉質彈牙,伴湯鮮甜,另外腸粉造得皮薄,餡脆,個燒賣比較普通,推介特式點心:玫瑰龍蝦餃、鮑魚蛋撻、燒腩仔非常脆口,爸爸熱愛。再加多個班片炒河,四位用膳。非常十分味美。好開心位高級主管送咗份甜品,好窩心😋,豐富午餐扣減優惠卷,平宜好多,有時間會再來👏👏
今日難得出去海港城做嘢,約咗同事去唐人館食午餐。環境幾舒適,好耐無飲茶啦,枱與枱之間都闊落不過對比上一次來,佢嘅枱櫈、裝修明顯殘舊咗,門口地氈都有破損😅 這點是有點失色食物方面:味道都可以但又未見好深刻印象係讚這碟 脆皮響鈴鮮蝦腸腸粉皮薄、響鈴好脆、蝦鮮味,做得唔錯幸好可以用海港城dinning coupon, $1000可減$200,叫做優惠返啲,其實在海港城有海景嘅餐廳好多,佢嘅食物質素及硬件要提升啦!
今日難得出去海港城做嘢,約咗同事去唐人館食午餐。

環境幾舒適,好耐無飲茶啦,枱與枱之間都闊落

食物方面:味道都可以但又未見好深刻印象

係讚這碟 脆皮響鈴鮮蝦腸
腸粉皮薄、響鈴好脆、蝦鮮味,做得唔錯

2021-06-02
$300 (Lunch)
2021-05-24 1725 views
唐人館出名高級,點心每件計。但係pandemic之後要自救,開始有平易近人既外賣午餐。$88蚊連老火湯,份量十足,大男人都覺得好飽。外賣午餐選擇都多,櫻花蝦帶子炒飯,楊州炒飯,XO醬炒牛河,鼓椒班球炒河粉。如果唔係因為疫症期間,相信餐廳都唔會做一個咁嘅外賣午餐set。老火湯都火候十足,非常之有誠意,令到沉悶嘅返工日子,lunch hour可以抖頭戲,得到一個滿足嘅午餐。因為疫情之後,其實都好少出去食lunch, 主要都係買外賣返office食,但係又唔想食快餐外賣。總括來講,幾款炒粉麵質素都好,燒味就未試過。

櫻花蝦海鮮炒飯
2021-05-21
TakeAway
$88 (Lunch)
2021-05-05 2582 views
之前去食仲係四人一台,所以坐得好闊落。環境非常舒適,望海景。一路望住海,一路飲茶係幾正嘅。食物質素亦都相當高,龍蝦餃同埋其他點心都相當精緻,碟炸雞仲有驚喜。可以經常去嘅選擇。
Type of Meal
Lunch