2021-04-12 125 views
黎到元朗國真係好多選擇,花多眼亂。不過朋友介紹一間食日式定食的餐廳 – 「稚」。由西鐵站朗屏站落車後,沿天橋一直到餐廳,都不算難找。朋友推介性價比頗高的日式定食,我們點了兩款試試。1.招牌蒲燒鰻魚- 半條$72 >>>轉定食 + $30 = $1022.日式和風牛肉 - $60 >>>轉定食 + $30 = $90***定食是包括了(前菜·漬物·煎茶·味增湯·珍珠米)前菜: 除了麻醬玉子豆付是我的喜好,最令我驚喜是似海哲,又似帶子裙邊的小食,加了一點似麻辣的秘製汁,很香佷特別! 非常開胃!味增湯: 這個味增湯,裏面的蘑菇絕不吝嗇,入面的蘑菇令湯更鮮甜,繼前菜再次加分。主食: 平時我是不太喜好鰻魚,因為有些餐廳煮出來的鰻魚會有種似鐵锈的味道。但這個真的是出乎意外地味道很好,面上用火槍燒過,增加了一份焦香的味道,沒有鐵锈味,而且魚比較厚身而且有汁,半條份量都不少,愛上了這個鰻魚,完全對鰻魚改觀,絕對推介及好評。主食: 日式和風牛肉肉味濃郁,面上還加上香辣七味粉,提升了牛肉的味道。份量之多,一啖肉一啖飯,吃完了整碗飯都還有牛肉剩,真的很厲害!

***定食是包括了(前菜·漬物·煎茶·味增湯·珍珠米)

最後埋單,餐廳是沒有加一服務費,$200有找吃到這個質素的定食,真的非常抵食!
2021-04-08
2021-04-10 130 views
最近先發現呢間匿藏元朗嘅平價日式定食店簡單唔花巧,就做日式定食室內地方偏小,陳設都係日本動畫餐牌寫明8款主食都可配上定食套餐由$60至$122都有,豐儉由人,最貴都唔算好貴,都可負擔得起加$30包含前菜、漬物、煎茶、味噌湯、珍珠米,甚豐富前菜簡單,但有別於一般定食選用胡麻醬配玉子豆腐、調味海蜇,幾開胃味噌湯含豆腐粒、冬菇片,唔算太鹹,有味噌香重有杯煎茶,比較清淡,略有茶香,呷下口會發現稍有菊花香套餐用日式托盤,擺盤精緻招牌蒲燒鰻魚$72/半條鰻魚份量算適中,總算肥美嫩滑,夠厚肉燒製時火喉控制得好,魚皮焦脆,魚肉彈牙,無骨有油脂香,唔太肥膩,醬汁略有微微甘甜旁邊有大量爽脆椰菜絲沙律,可解膩珍珠米飯份量充足,暖笠笠,飽滿+煙韌,有少量紫菜碎點綴日式和風牛肉$60 撈飯一流,牛肉舖滿一大碗,份量足夠牛肉入味,牛肉汁唔太鹹配料有清甜洋蔥、香蔥,灑上用作調味嘅七味粉整體帶香辣,味道提升厚燒玉子$30/4件僅略有甜味,甜味唔重,有足夠蛋香味,尚算滑溜配少量醬汁+木魚碎+紫菜整體增加層次感,畫面夠豐富味淋雞泡魚干$42 燒得香口,表面有惹味燒汁,鹹中帶甜色澤光鮮,表面稍硬身,入口逐漸變軟,並非乾柴感
最近先發現呢間匿藏元朗嘅平價日式定食店
簡單唔花巧,就做日式定食
室內地方偏小,陳設都係日本動畫
餐牌寫明8款主食都可配上定食套餐
加$30包含前菜、漬物、煎茶、味噌湯、珍珠米,甚豐富

前菜簡單,但有別於一般定食
選用胡麻醬配玉子豆腐、調味海蜇,幾開胃
味噌湯含豆腐粒、冬菇片,唔算太鹹,有味噌香
重有杯煎茶,比較清淡,略有茶香,呷下口會發現稍有菊花香
套餐用日式托盤,擺盤精緻

招牌蒲燒鰻魚$72/半條
鰻魚份量算適中,總算肥美嫩滑,夠厚肉
燒製時火喉控制得好,魚皮焦脆,魚肉彈牙,無骨
有油脂香,唔太肥膩,醬汁略有微微甘甜
旁邊有大量爽脆椰菜絲沙律,可解膩
珍珠米飯份量充足,暖笠笠,飽滿+煙韌,有少量紫菜碎點綴
招牌蒲燒鰻魚

日式和風牛肉$60
撈飯一流,牛肉舖滿一大碗,份量足夠
牛肉入味,牛肉汁唔太鹹
配料有清甜洋蔥、香蔥,灑上用作調味嘅七味粉
整體帶香辣,味道提升
日式和風牛肉

厚燒玉子$30/4件
僅略有甜味,甜味唔重,有足夠蛋香味,尚算滑溜
配少量醬汁+木魚碎+紫菜
整體增加層次感,畫面夠豐富

味淋雞泡魚干$42
燒得香口,表面有惹味燒汁,鹹中帶甜
色澤光鮮,表面稍硬身,入口逐漸變軟,並非乾柴感覺
配沙律醬可減低燒製魚干滲出嘅鹹味
日式和風牛肉
雞泡魚干
2K
2021-02-15 2604 views
「稚」可算元朗數一數二的日式小店,它受深不少食客喜愛,即使需要稍稍等候入座,大家毫不介意。今天亦不例外,為了吃好吃的,付出些許耐性不算甚麼回事。「稚」的午市定價廉物美,由50元至72元不等,定食包括前菜,煎茶,味噌湯及珍珠米,極度豐盛,我跟朋友分別選吃和風牛肉定食和招牌蒲燒鰻魚定食。是日前菜為胡麻醬青瓜,胡麻醬青瓜非常清爽,扮演一個開胃的角色。味噌湯一上桌馬上有一股濃郁的味噌香撲鼻而來,味噌湯輕易撈到豆腐和冬菇,完全不死鹹。和風牛肉定食太棒了,大碗裡擺了滿滿牛肉,光看就很爽。和風牛肉煮得入味,加上香辣的七味粉,和風牛肉味道超有層次,還有洋蔥的甜味,即使吃再多也不會有膩口感,這和風牛肉挺厲害。我另加10元升級做貓飯,貓飯簡直是神之誘惑,熱呼呼的珍珠米上的木魚絲正在跳舞,我欣賞了一下,趁還有溫度時趕快下肚。煎茶蠻好喝的,淡淡的茶色聞來茶香十足,所以別被它清淡的外表騙了。朋友強烈建議點招牌蒲燒鰻魚定食,鰻魚有夠巨大,跟她想象的相符,厚度令她大感滿意。鰻魚肥厚,魚皮焦脆帶點黏嘴甘甜的膠質,鰻魚肉質鬆軟細緻,鹹甜醬汁使鰻魚甜味提升,發揮得淋漓盡致,好吃。

2021-02-11 1105 views
元朗嘅小店臥虎藏龍, 其中呢一間位於西鐵站附近嘅「稚」, 係一張非常親民嘅居酒屋。 價錢貼地不特止, cp值亦相當之高。一個和式定食都只係60蚊左右, 質素亦同樣有保證。所以亦得到好多年青人同埋網民嘅推介。今日離開元朗, 就試下佢呢度好出名嘅招牌蒲燒鰻魚貓飯。 一個鰻魚定食包含咗大大條嘅蒲汁燒鰻魚, 一睇賣相都已經知道鰻魚勁之吸引。鰻魚肉厚肥美, 而且肉質彈牙結實, 絕對唔係平價貨咁樣淋pat pat。 而且最重要係燒得非常之香口, 鰻魚本身屬於比較肥美嘅魚, 燒炙過後油脂爆發, 滿口都是魚油嘅香氣。再加上淋上咗鰻魚汁, 美味非常。再講下呢碗貓飯, 可謂店舖嘅名物, 貓飯其實係日本人平時最簡單嘅飯, 以前大多用嚟餵貓。熱辣辣嘅白飯上面加上咗大量嘅木魚絲同紫菜。 木魚絲係熱辣辣嘅白飯上面蠕動, 個人喜歡加上少少麵豉湯一同吃, 熱辣辣相當滿足。另外定食仲包含了一碗麵豉湯,麵豉湯味道唔會太鹹, 但又有麵豉嘅香。加上熱辣辣嘅日本茶作結,消膩解滯。估唔到細細嘅小店都能夠將蒲燒鰻魚整得咁高質素, 下次必定要試下其他。

所以亦得到好多年青人同埋網民嘅推介。

另外定食仲包含了一碗麵豉湯,

麵豉湯味道唔會太鹹, 但又有麵豉嘅香。

加上熱辣辣嘅日本茶作結,消膩解滯。

• 招牌蒲燒鰻魚定食
2020-11-10 2095 views
今天屋企人不在家沒飯吃,所以跟妹妹外出吃飯,路過這餐餐廳看完餐牌後感覺不錯,就選這間餐廳來作晚餐了!看到餐牌有鰻魚我就不能忍了,所以叫了原條鰻魚和汁煮豬軟骨,再加一份小吃。招牌蒲燒鰻魚(原條)(122元)(+30元轉定食)一送到,鰻魚真的很大條,差不多快跟餐盤一樣長了,而且我看到店員在送餐前更加用火槍燒一下鰻魚的表面,幫鰻魚增加了焦香感,這個好評!鰻魚吃起來味道很好,有濃濃的蒲汁味,鰻魚肉比較厚,而且充滿油脂,吃進口後口裡盡是鰻魚的香味和魚油的甘甜味,配上彈牙的珍珠米,真的令人一口接一口停不下來!吃到最後,只能感慨為什麼飯是那麼少!定食還配有蘑茹味噌湯,這裡加了大量的蘑茹為味噌湯增添了鮮味,味道不錯!前菜是帶點辣味的青瓜,吃起來很特別。最後是煎茶,喝起來不會太濃,但剛好能解解鰻魚的油膩感,不錯!汁煮豬軟骨(70元)(+30元轉定食)這個送上的時候,真的令人充滿食慾,飯上全是滿滿的豬軟骨,還蓋有邪惡的芝士,而且這個也有被店員用火槍燒過表面,那個焦香感真的令人慾罷不能!豬軟骨經過長時間的燉煮,已經變得軟爛,不用吹灰之力就可以挾開豬軟骨,而豬軟骨本身的油脂更是已經入口即熔的感覺,滿口都豬肉的

招牌蒲燒鰻魚(原條)(122元)(+30元轉定食)
招牌蒲燒鰻魚(原條)

汁煮豬軟骨(70元)(+30元轉定食)
這個送上的時候,真的令人充滿食慾,飯上全是滿滿的豬軟骨,還蓋有邪惡的芝士,而且這個也有被店員用火槍燒過表面,那個焦香感真的令人慾罷不能!豬軟骨經過長時間的燉煮,已經變得軟爛,不用吹灰之力就可以挾開豬軟骨,而豬軟骨本身的油脂更是已經入口即熔的感覺,滿口都豬肉的香味!這個用作拌飯真的是一流!不過就可能會有人會感到比較油膩,但店員也有提供醃蘿蔔,醃薑和煎茶,更好地幫你解膩!
汁煮豬軟骨

厚燒玉子(4件)(28元)
這個可以說是日本料理的家常小菜,每一份都加入了大量雞蛋和高湯,所以你既能吃到雞蛋的香味,也能吃到一絲絲的甜味,再配上醬汁,木魚碎和紫菜,為玉子燒增加了不同的味道和口感,值得一試!
厚燒玉子(4件)
2020-11-09
汁煮豬軟骨
厚燒玉子(4件)
店門擺放兩張長櫈,店名一個”稚”,門面格局似咖啡店,有悠閒感覺😚。食店牆身掛左幾幅日本動漫嘅畫,有幾張2/4人枱。店舖雖小但每枱都可自成一角,私密度高。木質裝修,環境都幾舒服😌。今次試了一份蒲燒鰻魚定食🍱 ($72)—— 包括前菜麻醬青瓜、麵豉湯、珍珠米、煎茶厚身鰻魚燒得軟稔,魚肉肥美有鮮味。淋面醬汁均匀,甜而不膩。鰻魚夠大份,配上軟硬適中白飯,一啖接一啖好快清碗了。🤪一般麵豉湯對我來說太鹹了,這裡的調味剛好,吃完整份定食離開,相當滿足啊!🥰

今次試了一份蒲燒鰻魚定食🍱 ($72)
—— 包括前菜麻醬青瓜、麵豉湯、珍珠米、煎茶

6 day(s) ago 0 views
前排去左元朗做野,放晏順路行過見到呢間日式小店,午市價錢都算平,就即刻入去試試🥰。每個定食都會配上前菜,茶同味噌湯~味噌湯另外仲配上超多冬菇係入面呀 😆 🐖 汁煮豬軟骨定食 $68一上枱見到個碟😱,啲豬軟骨大大塊而且份量超級多~肉質較淋身夠入味❤️ 豬軟骨上面仲加左炙燒沙律醬 😆 正到~~🤧 🐣照燒雞扒定食 $58照燒雞扒雞皮夠脆,肉質脆口嫩滑,醬汁香濃😚啲汁用嚟撈飯都好正啊~!大推介❤️呢間小店地理位置方便,朗屏站一出行條天橋就到~而且平靚正!晏晝去仲好多人等位添啊~😆 大大大大推介 😉#伏遊元朗#元朗美食📍稚 (元朗)元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖

🐖 汁煮豬軟骨定食 $68

🐣照燒雞扒定食 $58

#伏遊元朗
#元朗美食

📍稚 (元朗)
元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖
2021-04-13 8 views
行完山已經好攰 ⛰翻元朗就隨便睇睇有咩好食有時路過稚都見有好多人等位今次時間可能比較晏 無咩人等位於是就入去食咯🤤唔好睇佢門面好細 其實裏面都大 重有個半開放式廚房 有時候都可以睇到廚師煮野😂佢地用好多唔同既漫畫做裝飾而且又會播d漫畫主題曲有時聽到岩自己既歌 又會諗起兒時回憶我叫既係汁煮豬軟骨首先一黎到好興奮🥰色香味俱全,有肉有蔬菜🥬豬軟骨勁軟,筷子都可以夾爛d肉,就知有幾淋啦重要舊肉係吸左d汁 佢個汁真係好入味,肉既分量都多 多到每啖飯都可以配肉,而且肥瘦均勻 啖啖骨膠原😋吉列豬扒和風紫菜豬扒炸到皮簿 外脆內軟,肉質鮮嫩,最主要佢係炸得乾身,唔係油淋淋,沾燒汁醬食一流酸酸地,夠開胃佢每份主食都配有一份涼拌同味增湯我幾鍾意食佢既海蜇絲同共菜佢既辣好特別味增湯多菇同豆腐真係正我地重叫左分小食酥炸生蠔🦪埋相好靚炸到金黃色粒粒生蠔大大粒 粒粒都漲卜卜咬落去有汁落出黎 好彩我地放左陣先食 唔係就熱到咀食落無生蠔既腥味 反而帶有鮮甜味 真心好欣賞佢d炸物 炸粉小 所以做到皮簿睇得出佢著重食物既本質👍👍👍
行完山已經好攰 ⛰

而且又會播d漫畫主題曲
有時聽到岩自己既歌 又會諗起兒時回憶

我叫既係汁煮豬軟骨
首先一黎到好興奮🥰
色香味俱全,有肉有蔬菜🥬
豬軟骨勁軟,筷子都可以夾爛d肉,就知有幾淋啦

佢每份主食都配有一份涼拌同味增湯

2021-04-12
酥炸生蠔
  • 吉列豬扒定食
  • 汁煮豬軟骨定食
今日收工去左大西北搵朋友, 順便食埋晚餐先番屋企! 最後揀左係大街旁邊嘅一間日本餐廳<稚>, 一入到去就見到大大少少80至90後嘅動漫, 充滿著童年回憶! 小妹同朋友點左一人一個主食再追加做定食🍱, 入面會有埋前菜, 漬物, 煎茶, 味噌湯同珍珠米!😊🌟芝麻醬玉子豆腐/香辣帶子裙邊涼拌玉子豆腐口感清涼, 岩哂e家嘅天氣, 帶子裙邊幾爽脆, 食落辣辣地幾開胃🌟味噌湯🌟和風紫菜吉列豬扒吉列豬扒炸粉唔厚, 外層酥脆, 豬肉軟腍有肉汁, 單食已經幾好味!🌟海塩燒鯖魚鯖魚表面焦香微脆, 食落肉嫩唔腥, 有少少魚油溢出!

🌟芝麻醬玉子豆腐/香辣帶子裙邊

🌟味噌湯

🌟和風紫菜吉列豬扒

🌟海塩燒鯖魚
鯖魚表面焦香微脆, 食落肉嫩唔腥, 有少少魚油溢出!
2021-03-29
2021-03-23 109 views
🎐較早前告知朋友,元朗有一間日式小店 ,製作有水準的食品🎏朋友很有興趣光顧,那天中午12點前已到達,等它開門,皆因製作需時,可能約20分鐘或以上,為免多人等候太久,所以即入即叫「香烤雞扒定食」,可選蜜糖/照燒/日式咖喱🔰香烤雞扒定食(蜜糖)$58,水準依然🤩🔰蜜糖雞扒,將雞扒放在烤網上,慢慢翻烤,將雞皮的油迫出,故雞皮烤得薄脆香口,最後翻烤時,將蜜糖掃在扒上,美味的蜜糖雞扒呈現眼前🔰白飯裏有惹味的燒肉汁和少許紫菜條🔰麵豉湯,味道合我胃口,不像坊間的偏鹹。今天很幸運,湯裏的小豆腐粒和菇粒比平時的多😁
🎐較早前告知朋友,元朗有一間日式小店 ,製作有水準的食品

🔰香烤雞扒定食(蜜糖)$58,水準依然🤩
香烤雞扒定食(蜜糖)

蜜糖雞扒

🔰白飯裏有惹味的燒肉汁和少許紫菜條
白飯

麵豉湯
$58 (Lunch)
香烤雞扒定食(蜜糖)
蜜糖雞扒
白飯
麵豉湯
今日Day off入左元朗探個朋友,夜晚佢話帶我去食價錢親民既好野😆原來係呢間的的色色裝修好日本風既日本餐廳🍱🍛我地叫左半條招牌蒲燒鰻魚定食,和風紫菜吉列豬扒定食同埋一份厚燒玉子~一上菜就覺得真係好有係日本食野既感覺,托盤上面有齊前菜,漬物,煎茶,味噌湯,主菜同埋靚靚既珍珠飯,見到就開胃😍味噌湯幾鮮味唔會太鹹👍鰻魚燒得好香,個汁送飯一流😋肉質肥美,半條份量都唔少😁吉列豬扒岩岩炸起勁香脆,炸粉唔會太厚,食落完全唔油膩👍 配左個類似日式酸梅既醬汁就更加開胃👏厚燒玉子幾滑,本身都夠味,搭配沙律醬同酸梅汁就有另一種風味😊地頭蟲街坊果然無介紹錯🤗
原來係呢間的的色色裝修好日本風既日本餐廳🍱🍛
半條招牌蒲燒鰻魚定食

半條招牌蒲燒鰻魚定食

味噌湯幾鮮味唔會太鹹👍
鰻魚燒得好香,個汁送飯一流😋
肉質肥美,半條份量都唔少😁

地頭蟲街坊果然無介紹錯🤗
  • 味噌湯
  • 麵豉湯
  • 浦燒鰻魚
2021-03-22 51 views
好日都唔入元朗 一入梗係要突登search下有咩好野食啦🤪見呢間小店都幾多人推薦一於試試佢 位置亦唔算好搵 兜兜轉轉左幾圈先搵到 🥢 招牌蒲燒鰻魚(半條) $72諗唔到食咩既 絕對推薦呢款招牌菜💕鰻魚層皮燒到有焦香 肉質都係嫩滑 完全食唔到腥味 加埋甜甜地醬汁好好食!🥢 汁煮豬軟骨 $70豬軟骨好淋亦又好入味 仲要大大舊 份量唔少 送飯一流🥢 定食 +$30定食有前菜 煎茶 味增湯 珍珠米4樣💭另外我地加左$10再轉做茶漬飯 前後total要$40·前菜係麻醬豆腐🙈豆腐好滑 加埋芝麻醬調味仲開胃·味增湯唔算鹹仲要有冬菇同豆腐粒調下味咁 ·完全無後悔+$10轉茶漬飯 口感好豐富 配料亦都好多 個味道好夾 食完一啖又一啖 飽晒😬

🥢 招牌蒲燒鰻魚(半條) $72

·味增湯唔算鹹仲要有冬菇同豆腐粒調下味咁
·完全無後悔+$10轉茶漬飯 口感好豐富 配料亦都好多
個味道好夾 食完一啖又一啖 飽晒😬
2021-03-16 146 views
今日難得放假,同朋友喺朗屏行完,搵到間日式小店入去試吓個lunch,入到去座位唔多,好彩我哋係平日兩點嘅時間所以唔駛等好耐,職員都好有禮貌!Menu可以揀嘅款都唔少,我就揀咗一個蒲燒鰻魚定食平日食真係好抵,另外佢哋都有假日午市定食,佢係好食嘅鰻魚燒得來外面有少少脆肉質好厚,佢呢個係半條,但係其實都好夠。我幾鍾意佢個湯,味增湯但放左唔少冬菇🙆🏻‍♀️仲有驚喜嘅位就係個飯,佢有得揀轉貓飯、茶漬飯或者烏冬不過我冇特別加我朋友食另外一個定食就試咗貓飯都幾特別(佢係有埋紫菜木魚花日本醬油同牛油)但係我食普通珍珠米嘅飯佢都煮得好好。一個定食我覺得飯係最重要呢個位我覺得高分❤️地鐵站行過嚟又方便我諗我都會好快再嚟🙆🏻‍♀️😊
今日難得放假,
同朋友喺朗屏行完,
搵到間日式小店入去試吓個lunch,
入到去座位唔多,
好彩我哋係平日兩點嘅時間所以唔駛等好耐,
職員都好有禮貌!

Menu可以揀嘅款都唔少,
我就揀咗一個蒲燒鰻魚定食
蒲燒鰻魚定食

平日食真係好抵,另外佢哋都有假日午市定食,
佢係好食嘅鰻魚燒得來外面有少少脆肉質好厚,
佢呢個係半條,但係其實都好夠。
我幾鍾意佢個湯,
味增湯但放左唔少冬菇🙆🏻‍♀️
仲有驚喜嘅位就係個飯,
佢有得揀轉貓飯、茶漬飯或者烏冬不過我冇特別加
我朋友食另外一個定食就試咗貓飯都幾特別
(佢係有埋紫菜木魚花日本醬油同牛油)
但係我食普通珍珠米嘅飯佢都煮得好好。
一個定食我覺得飯係最重要呢個位我覺得高分❤️

地鐵站行過嚟又方便我諗我都會好快再嚟🙆🏻‍♀️😊

和風牛肉定食(貓飯)
2021-03-16
$65 (Lunch)
蒲燒鰻魚定食
和風牛肉定食(貓飯)
2021-03-16 73 views
同朋友食lunch 見到一間有好有日式風格既小店Lunch又唔算啊決定一試Lunch set都有幾多選擇啊我叫左和風牛肉定食+貓飯貓飯係多咗紫菜,木魚花,日本醬油,牛油成個飯香左好多啊!定食有個香菇湯 牛肉係有小小甜味 牛都好滑 好開胃啊朋友叫咗蒲燒鰻魚定食本身我自己唔食鰻魚嘅但係朋友話好好食叫我試吓點知原來真係好好食😋完全冇腥味好香鰻魚味!好似日本食果種咁香估唔到會有咁好既質數!因為食既多數都係好難食所以我有驚喜呢
同朋友食lunch
見到一間有好有日式風格既小店
Lunch又唔算啊
決定一試

Lunch set都有幾多選擇啊

我叫左和風牛肉定食+貓飯
貓飯係多咗紫菜,木魚花,日本醬油,牛油
成個飯香左好多啊!
定食有個香菇湯

但係朋友話好好食叫我試吓
點知原來真係好好食😋
完全冇腥味

好香鰻魚味!好似日本食果種咁香
估唔到會有咁好既質數!
因為食既多數都係好難食
所以我有驚喜呢
2K
2021-03-13 128 views
好耐無黎稚到食啦,是日咁啱過黎呢邊,順便食個午餐先。無黎一排,餐牌無乜轉喎,價錢比起舊年都係加左兩蚊咋。點左招牌蒲燒鰻魚定食,再轉左做貓飯。飲啖麵豉湯先,鹹鹹鮮鮮幾好味,入面仲有菇菇㗎。午市定食鰻魚有半條,賣相幾靚。鰻魚厚身好肥美,個皮煙煙韌韌有咬口,加上甜醬汁好味呀。係貓飯呀~加十蚊就可以轉食啦。飯入面加左紫菜,木魚,醬油同牛油,混埋一齊好好味,就算無餸都可以食到幾碗!仲有個前菜小青瓜,鹹鹹地仲有小小辣味幾得意㗎。最後飲埋杯茶夠完美。晏少少去人唔多,可以慢慢嘆個午餐。
好耐無黎稚到食啦,是日咁啱過黎呢邊,順便食個午餐先。
無黎一排,餐牌無乜轉喎,價錢比起舊年都係加左兩蚊咋。
點左招牌蒲燒鰻魚定食,再轉左做貓飯。
飲啖麵豉湯先,鹹鹹鮮鮮幾好味,入面仲有菇菇㗎。
午市定食鰻魚有半條,賣相幾靚。
鰻魚厚身好肥美,個皮煙煙韌韌有咬口,加上甜醬汁好味呀。
係貓飯呀~加十蚊就可以轉食啦。