芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
2024-05-01 493 views
芝加哥串燒酒場 中環店地址:中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖電話: 97777532明天放假,弟妹又有空,約埋一齊去位於蘭桂坊的芝加哥串燒酒場,放鬆下,感受下熱鬧的氣氛,飲杯凍啤酒,食下串燒,好好慰勞自己,盡情享受!⭐️極品即燒乳豬串肉質鮮美,外皮脆卜卜,唔會太乾身,外脆內嫩,絕不肥膩,十分惹味。⭐️招牌無骨白鱔串白鱔肉質鮮嫩,經過炭火燒烤後,外表會變得微焦,內部依然保持著鮮嫩的口感,味道很濃郁,使人一試難忘。⭐️鹽燒牛舌芯選用牛舌最軟腍的舌芯位置,外層焦香,內裏粉嫩,入口充滿彈性,爽口彈牙,油香四溢,配酒一流!⭐️燒廣島蠔 廣島蠔肉質肥美新鮮,再加上香蔥和蒜蓉的調味,鮮味更加突出,每一口都是滿滿的滿足感。⭐️燒汁牛仔骨有三大件,牛仔骨經過燒烤後,表面呈現出金黃色的外皮,內部肉質鮮嫩多汁,令人食指大動。⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯鰻魚超大條,經過烤製,皮脆肉嫩,加上特製蒲燒醬汁與珍珠米飯,配合一起,口感豐富,妹妹讚不絕口。餐廳裝修十分型格又時尚,設有室外同室內座位,環境舒適,食物選擇多,串燒火喉十足,調味適中,啤酒買一送一,價錢合理,非常適合一大班朋友飲酒暢聚!
芝加哥串燒酒場 中環店
⭐️燒廣島蠔
⭐️燒汁牛仔骨
⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯

• 串燒
我哋呢啲夜鬼👻👻每年正日生日🎂前一晚都會諗吓去邊度過12點慶生🎉無意中發現蘭桂坊呢間芝加哥串燒酒場幾啱食又開得夜,一於Try Try😊一坐低即刻點番兩杯cocktail Chill Chill先✌️✌️Rainbow🌈 多層次色彩令我印象深刻,仲有我鍾意嘅菠蘿和椰果,酸酸甜甜,好好飲😍 而Blue Lagoon則如同名字一樣,帶來了一抹蔚藍的清新,感覺冰爽🩵🩵串燒系列🍡🍢🌟蔥燒半殼扇貝 - 鮮甜與炭火的香氣完美結合,扇貝肉厚,多蒜多蔥,超正!🌟原隻魷魚 - 保留了魷魚的彈牙與鮮美,簡單的烤制方式凸顯了食材本身的高質感🌟香蒜蔥花廣島蠔 - 無疑是今晚的主角,廣島蠔的肥美與香蒜的濃郁交織出難以忘懷的滋味🌟香蔥燒蟶子王 - 蟶子王獨特的口感和蔥香好夾,讓人一試難忘💚💚🌟荔枝豚肉卷 - 將豚肉的鮮嫩與荔枝的甜蜜巧妙結合,荔枝軟綿綿,豚肉熱辣辣,每一口都是驚喜🌟車厘茄雞髀肉 - 燒過的車厘茄特別好食 ,鹹香的雞髀肉好滑🌟招牌雞皮墨魚滑卷 - 好巨型😆雞皮的酥脆與墨魚滑的柔滑形成鮮明對比🌟最後忍唔住點埋蔬果類串燒🥒翠玉瓜 - 青脆爽口🌟鳳梨燒🍍作結尾以其獨特的熱帶風味,為整個晚餐增添了一抹甜蜜💕原

串燒系列🍡🍢

🌟最後忍唔住點埋蔬果類串燒🥒
翠玉瓜 - 青脆爽口

原來蘭桂坊都有性價比咁高嘅串燒酒吧🍻
店員服務亦都好好,提早10分鐘拎定個蛋糕🎂出嚟俾我哋影吓相,拆吓禮物💝仲好主動幫我地影合照,等我可以準時搭正12點許願✨✨嘻嘻😁

📍芝加哥串燒酒場
  • 車厘茄雞髀肉
  • 荔枝豚肉卷
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 蔥燒半殼扇貝
收工出蘭桂芳Happy Hour,沿著斜路上有好多間酒吧+餐廳 睇到我地花多眼亂,突然見到呢間個招牌”Chicago”好搶眼門口放左串燒Menu,就咁睇已經有過百款可以揀環境音樂令人好relax舒服,今晚就揀呢度,啤酒做緊買一送一優惠,不過是夜同閨蜜談談心 都係點cocktail開心D兩杯都係果汁味 紅色的就西柚味濃 藍色的就微微酸而好香椰子味,口感都偏fresh 甜甜的帶少少酒味 好易入口🍹Sea Breeze $118Vodka, Cranberry, Juice, Grapefruit puree🥥Blue Hawaiian $128Coconut, Rum, Blue Curacao, Pineapple Juice揀揀下串燒 唔覺意揀左10幾款,食物質素唔錯,有幾款個印象特別深刻...拉絲水牛芝士條 $58每一件都脆卜卜,咬開有長長拉絲,Mozzarella式Creamy口感 香滑又唔會太濃烈既味道 必點香蒜蔥花廣島蠔 / 轉芝士燒 $32蠔鮮嫩多汁 大大隻啖啖肉,除左Classic蒜蔥 仲可以免費轉芝士放面燒牛油果豚肉燒 $28第一次試配牛油果,比起配搭車厘茄或者荔枝 除了

門口放左串燒Menu,就咁睇已經有過百款可以揀

🍹Sea Breeze $118

🥥Blue Hawaiian $128

拉絲水牛芝士條 $58
拉絲水牛芝士條

香蒜蔥花廣島蠔 / 轉芝士燒 $32

牛油果豚肉燒 $28
第一次試配牛油果,比起配搭車厘茄或者荔枝 除了清新更多添了一份軟滑感,入口好似加左厚醬咁香滑,豚肉面掃左少少燒汁 微微甜甜的 配搭幾好
牛油果豚肉燒

椒鹽薄燒白鱔 $28
外層香脆 加少少鹽提鮮 咸鮮肥美,有少少魚鰭在邊邊位 可以直接咬碎一齊食

魔鬼魚翅乾 $63
表面烤得夠香夠乾身,肉質比雞泡魚乾來得厚肉鬆化,最愛在咀嚼時會慢慢滲出鮮甜

雞皮餃子 $26
鹽燒牛舌芯 $33
阿波美雞肝串 $25
日本博多雞心串 $26
孜然燒羊腩 $26
一口和牛串 $29
燒豬大腸 $26

*可選: 不辣/ BB辣/ 小辣/ 中辣/ 大辣,揀左BB辣

*現場燈光音樂 氣氛好好 gethering一流

*QR code落單,cocktail有圖睇 可以揀覺得靚靚既cocktail
2024-04-24
Dinner
拉絲水牛芝士條
牛油果豚肉燒
  • 魔鬼魚翅干
2024-04-08 636 views
一段時間冇嚟LKF, 又想飲野又想食下好西。離遠見到大大個Chicago牌吸引我,就試下呢間啦✅呢度有我最愛Kirin frozen beer呀!唔係好多酒吧有架咋,我點咗柚子味,最正係上面嘅泡泡,好清新,大愛🤩✅第2杯試下佢地嘅Chicago logo beer, 呢杯好驚喜!係有菠蘿汁嘅啤酒,味道好夾,大推!✅️紙鷂雞皮好特別,未食過咁大塊嘅雞皮,燒到好脆好香✅️香蒜燒鮑魚 一份有3舊,燒得好香蒜味,又夠味好好食✅️黑松露醬燒牛油果第一次咁去食牛油果,味道好夾好食喎✅招牌雞皮墨魚滑卷呢個超級大推🤩 雞皮燒到好脆,墨魚滑juicy, 同雞皮好夾,邪惡得來又好送酒,堅正✅煙熏和牛牛舌 牛舌好淋,送酒一流✅常餐沙嗲牛串 見餐牌有點嚟試下,比較濃味嘅,有茶餐廳風味lol✅️自家製和牛棒 呢個幾好食,用蛋淋上去味道更豐富👍🏻✅燒豬大腸 哇~呢個燒得好食,好淋又冇平時咁多油益味,好正😌✅明太子玉子燒甜甜地又有醬汁,幾好食✅燒雞泡魚乾 幾大塊厚身,唔錯✅黑松露薯條都幾大份,同埋上面會有黑松露醬,再加黑松露醬係隔離,正。

✅️紙鷂雞皮
好特別,未食過咁大塊嘅雞皮,燒到好脆好香

✅️香蒜燒鮑魚
一份有3舊,燒得好香蒜味,又夠味好好食
✅️黑松露醬燒牛油果
第一次咁去食牛油果,味道好夾好食喎

✅招牌雞皮墨魚滑卷

✅煙熏和牛牛舌
牛舌好淋,送酒一流

✅常餐沙嗲牛串
見餐牌有點嚟試下,比較濃味嘅,有茶餐廳風味lol
✅️自家製和牛棒
呢個幾好食,用蛋淋上去味道更豐富👍🏻

✅燒豬大腸
哇~呢個燒得好食,好淋又冇平時咁多油益味,好正😌
✅明太子玉子燒
甜甜地又有醬汁,幾好食

✅燒雞泡魚乾
幾大塊厚身,唔錯

✅黑松露薯條
都幾大份,同埋上面會有黑松露醬,再加黑松露醬係隔離,正。

• 明太子玉子燒
  • 香蒜燒鮮鮑魚
2024-03-05 755 views
又黎食串燒飲啤酒中環係我工作同RELAX 地方之前同同事黎飲酒吹水,今日都係因為工作壓力大.又不可以早放工.過了放工 時間落芝加哥串燒酒場飲啖啤酒, 食下野今次食D特別D既野乳豬:極品即燒乳豬.不像平日買的乳豬但皮脆肉香不是太肥剛好炭燒豬頸肉之前未食過肉嫩滑沒有”鞋”口感蔥燒半殼扇貝愛吃蔥必食牛油帆立貝大隻厚肉如果燒耐D更好食甘多熱氣野飲支1664朋友5飲酒精飲品Magners再配上煙燻和牛牛舌好入味. 又”淋”蜜汁燒黑豚肉豬扒. 比較乾身雞肉軟骨棒抵食.整舊都是雞肉攪成棒配上生雞蛋. 好味食了太多肉加翠似瓜同菠蘿.正因為食了太多美味燒物叫多支blue girl比較失望. 5夠涷下次落order 前. 要涷啤.. yeah
又黎食串燒飲啤酒

中環係我工作同RELAX 地方

之前同同事黎飲酒吹水,

今日都係
因為工作壓力大.
又不可以早放工.
過了放工 時間

整舊都是雞肉攪成棒
配上生雞蛋.
好味

食了太多肉
加翠似瓜同菠蘿.

因為食了太多美味燒物
叫多支blue girl

比較失望. 5夠涷

下次落order 前. 要涷啤.. yeah
2024-02-27
2 day(s) ago 0 views
◐中環串燒酒場|睇波一流歐洲盃就快決賽啦,最近係中環搵到一間睇波一流嘅餐廳😯 有部好大嘅電視Live睇⚽️ 仲可以一邊食串燒一邊啤一啤☺️ 有好多日式串燒都好啱口味。***特別推介呢幾款串燒***安格斯牛肉蘆筍 - 呢個組合冇得輸椒鹽日本黑豚肉 - 豚肉幾嫩滑黑糖雞脾肉串- 黑糖味幾特別鹽燒牛舌心 - 爽嫩得嚟有咬口招牌雞皮墨魚滑卷 - 有新意加蜜糖勁好食鹽燒豬頸肉 - 燒得幾香口香辣雞翅包飯 - 台式糯米飯好入味加上雞皮味道好夾自家製和牛捧 - 蘸雞蛋汁幾特別牛肉嫩滑燒魚肉燒賣 - 燒得幾香口*** Normal***培根年糕卷烧蜜糖叉燒招牌無骨白鱔串 - 如果燒得再脆啲就更好啦香蒜蔥花廣島蠔蔥燒半殼扇貝 - 蔥蒜味好濃郁味噌甲羅燒 - 如果有餅乾更加好一口和牛串蜜糖雞翼 - 有啲太瘦啦
◐中環串燒酒場|睇波一流

味噌甲羅燒 - 如果有餅乾更加好
一口和牛串
蜜糖雞翼 - 有啲太瘦啦
5 day(s) ago 0 views
「芝加哥串燒酒場」座落於中環蘭桂坊附近,是一間集串燒及酒吧於一身的消閒好去處。這裡提供多款風味獨特的燒烤美食,定能滿足食客的味蕾。首先要推介的是他們的鹽燒雞翼串和土匪雞翼串,雞肉嫩滑多汁,鹹香味十足,令人回味無窮。牛舌芯以鹽味烹調,口感軟滑,肉質鮮嫩,絕對是一絕。新鮮翠玉瓜、茄子及韭菜等時令蔬菜,也以燒烤方式烹調,保留了原有的爽脆口感,別有一番風味。 另外,黑糖雞髀肉串、荔枝豚肉卷和鹽燒多春魚都是我的推介之選。黑糖雞髀肉汁香甜可口,荔枝豚肉卷混合了豬肉和新鮮荔枝,口感清新可口。鹽燒多春魚更是出色,魚肉鮮嫩,入口即化。 至於飲品方面,店內供應各式啤酒,其中 Samuel Adams 是我的最愛。總括而言,「芝加哥串燒酒場」不僅提供優質的燒烤美食,更有舒適的用餐環境,非常適合與好友享受歡聚時光。我誠意向各位推介這間串燒酒場,相信定能帶來一次難忘的用餐體驗。

今日我同女朋友決定去試吓新開嘅芝加哥串燒酒場,真係冇白去呀! 餐廳就位於鬧市中環蘭桂坊都幾旺嘅地段, 四周圍夜晚非常熱鬧, 去到再夜啲嗰陣人來人往,氣氛好好!我地食咗好多道正宗嘅港式同日式串燒,包括:-明太子汁喺上邊做嘅香脆多士-鹽燒牛舌心-燒雞泡魚乾-鹽燒雞翼-雞肉軟骨棒-金黃焦脆嘅炸饅頭-拉絲香濃嘅水牛芝士條不得不提係佢哋嘅炸饅頭,外皮金黃酥脆,入口即溶,仲有幾股熱氣噴出來,超級新鮮!芝加哥串燒酒場嘅食物質素真係一流,絕對配得上中環呢個地段。我同朋友兩個都玩得好high,相信以後會經常嚟呢度光顧啦!

我地食咗好多道正宗嘅港式同日式串燒,包括:

-明太子汁喺上邊做嘅香脆多士
-拉絲香濃嘅水牛芝士條

Dinner
  • 炸饅頭
2024-07-09 0 views
餐廳環境非常有氣氛,放工後落嚟飲杯野或者同朋友聚會,都係一個十分適合嘅地方,呢度除咗有吧枱位置之外,仲有sofa座位,食物種類都比較多,🈶小食、西餐及串燒,串燒嘅款式都多選擇,好啱我食😍燒雞泡魚乾咬落香口,又唔會太硬。黑松露烤蝦多士都係必食,多士好香脆,食落特別美味。味噌甲羅燒充滿蟹膏香味,玉子燒外香甜內滑溜,燒羊架唔會羶,香辣雞翅包飯同埋忌廉蟹肉薯餅都非常不錯💕呢度仲有串燒乳豬,極品即燒乳豬,個皮燒到脆卜卜,十分惹味串燒仲叫咗牛油果豚肉燒、蒲燒鰻魚串、鹽燒多春魚、燒三文魚鰭、原隻魷魚串➕招牌雞皮墨魚滑卷,每樣都值得一試😋仲有粟米燒、黑松露醬燒牛油果🥑及芝士年糕都非常可口脆炸3.6牛乳卷咬落酥脆香甜,冇油膱味,仲配有士多啤梨醬Wednesday (Bubble)好igable😍飲落酸酸甜甜Blue Hawaiian顏色好靚🩵飲落以菠蘿味為主,都幾好飲

燒雞泡魚乾咬落香口,又唔會太硬。

黑松露烤蝦多士都係必食,多士好香脆,食落特別美味。

味噌甲羅燒充滿蟹膏香味,玉子燒外香甜內滑溜,
燒羊架唔會羶,香辣雞翅包飯同埋忌廉蟹肉薯餅都非常不錯💕

呢度仲有串燒乳豬,極品即燒乳豬,個皮燒到脆卜卜,十分惹味

仲有粟米燒、黑松露醬燒牛油果🥑及芝士年糕都非常可口

脆炸3.6牛乳卷咬落酥脆香甜,冇油膱味,仲配有士多啤梨醬

中環呢一間人氣非常之高嘅串燒酒場🍢每次經過都非常熱鬧 都成日放工之後同一班同事朋友嚟幫襯🍺今晚放工又想嚟輕鬆chill下 🍸 好多cocktails都好特別 我揀咗 🍷 餐酒Barton & Guestier from France呢度串燒🍡種類真係好多 有多款肉類🥩海鮮🦞蔬菜🥬 可以選擇用嚟送酒 嘅話我特別鍾意食⭐️串燒金菇牛肉卷薄切牛肉燒到好香 同金菇好夾⭐️雞肉軟骨棒 配上鵪鶉蛋 好鮮美嫩滑 ⭐️極品即燒乳豬喺呢度嘅推介之作 皮超到外脆內軟 豬肉嘅油脂好香非常好食 ⭐️極品紅東星斑柳用牛油去燒 牛油味好香 魚柳淡淡肉好正⭐️安格斯和牛蘆筍串 食材新鮮上乘 清新健康 ⭐️香蔥燒蟶子王 真係比較矜貴 香蔥加蒜蓉燒 好嘢味 所以一定會點 ⭐️蒲燒原條鰻魚珍珠飯 超大條鰻魚 超級滿足 配上 珍珠米 超級豪華 ⭐️燒宮琪雞腿扒珍珠飯 真係好抵食 雞扒無骨 雞味好濃鬱 配上珍珠米真係好滿足 呢度地點好方便就喺蘭桂坊 🍽 啲嘢好食又夠曬熱鬧 🍹係放工嚟飲酒嘅好地方🥃

我揀咗

⭐️燒宮琪雞腿扒珍珠飯
真係好抵食 雞扒無骨 雞味好濃鬱 配上珍珠米真係好滿足

原條鰻魚珍珠飯
2024-07-03 0 views
睇Andy哥條片睇到流哂口水,好味嘅表情係呃唔到人,一試真係好好味。招牌雞皮墨魚滑卷已經超越咗串燒嘅水平,媲美居酒屋嘅創意料理。 一咬落去雞皮酥脆,墨魚滑爽彈得黎夠鮮,有齊油脂嘅甘香同海鮮嘅甜,點埋蜜糖有種燒烤嘅風味,冇得輸。孜然午餐肉接近5cm咁厚,值得一讚佢係優質嘅午餐肉唔會有粉感,表面燒得甘香仲灑左孜然粉,同自己煎相比係另一種風味。 不過真係好大件,兩個人share都夠。 燒尖椒同翠肉瓜都好新鮮,尤其鐘意尖椒辣辣地有椒香。即燒乳豬香脆有肉汁,做到西餐乳豬嘅水準,有少少骨都算啖啖肉。紙鷂雞皮好有心機咁將一整片雞皮張開,每個位都燒得好透,夠晒酥脆。燒茄子同預期一樣咁大塊,茄子軟滑有孜然香,非常抵食。 燒蟶子王夠鮮甜,配大量蔥同炸蒜好惹味。黑松露薯條炸得乾爽夠脆,難得食到尾都仲keep到脆,黑松露醬好濃郁,點少少已經好夠味。炸雞軟骨大大塊有咬口,脆皮有啲似鹽酥雞咁幾香。脆炸3.6牛乳卷有驚喜,鐘意個脆皮好薄,真正外脆內嫩,有奶味唔會好甜。

炸雞軟骨大大塊有咬口,脆皮有啲似鹽酥雞咁幾香。

2024-07-03 0 views
🌇 在香港一片繁華的城市裡,竟然在這裡找到一份獨特的氣息!場內氣氛十足,流轉的燈光,💃🏻 酷炫的音樂,把場內氣氛直接拉滿。🖥️ 場內大螢幕播放各種球賽,更可和三五知己一起暢敘🍖 再來點小燒烤,🦪 也有不少海鮮選擇,🥩 各種肉類都有,🍗 烤得恰到好處,😋 各類燒肉鹹香入味,🪔 彌漫的燈光,把浪漫氣息拉的滿滿的,⚜️ 這裏的裝修風格,異國風情十足!
🌇 在香港一片繁華的城市裡,竟然在這裡找到一份獨特的氣息!

場內氣氛十足,流轉的燈光,
💃🏻 酷炫的音樂,把場內氣氛直接拉滿。
🖥️ 場內大螢幕播放各種球賽,
更可和三五知己一起暢敘

🍖 再來點小燒烤,
🦪 也有不少海鮮選擇,
🥩 各種肉類都有,
🍗 烤得恰到好處,
😋 各類燒肉鹹香入味,

🪔 彌漫的燈光,把浪漫氣息拉的滿滿的,
⚜️ 這裏的裝修風格,異國風情十足!