Hiring
$16,000-$20,000
$15,000-$19,500
$16,000-$20,000
2022-07-31 273 views
今日同男朋友去咗將軍澳踩單車,踩到夜晚肚餓嘅時候去openrice見到一間餐廳, 好似好有情調,所以就去試下。入到餐廳,座位好闊落,我哋被安排去一個卡座,啲裝飾好靚,好多燈飾,我覺得好浪漫。而且我好欣賞佢地嘅侍應超nice,服務好好。 叫完嘢食之後就會上麵包做前菜 ,有麵包片同埋有餅乾條,配埋一個好特別嘅醬汁,酸酸地有啲似沙律醬,好開胃初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉😍呢個意粉做得好出色,首先意粉個熟度煮得剛好,帶有少少咬口,橄欖油令到每條意粉都好滑,蒜香味唔算好重,而蜆每一粒都好飽滿,肥嘟嘟,食落好新鮮,仲有微微嘅海水鹹味,幾清新!炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒(升級至忌廉千層薯)豬鞍扒燒得 好好 有檀香味之餘食落超嫩滑塊扒好厚 食落juicy得嚟好有口感 夜半菜一啲都唔怕苦好建議大家升級去到呢個千層船 千層樹嘅薯蓉好綿密好鹹香巴馬火腿及蜜瓜配火箭菜 伴黑醋汁 巴馬火腿發揮正常,就似平時自助餐食到嘅火腿,但係個密瓜就真係好好食超甜,勁juicyBlueberry Banana 呢杯飲得出好重藍莓味同埋香蕉味,而且甜度超級天然,飲得出係鮮榨嘅,好清新解膩Blue Lagoon呢杯雞

初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉😍

炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒
(升級至忌廉千層薯)

巴馬火腿及蜜瓜配火箭菜 伴黑醋汁

Blueberry Banana

Blue Lagoon
呢杯雞尾酒來到顏色好夢幻,係藍色嘅,飲落有好清新嘅青檸味,仲有微微嘅菠蘿味,而酒味唔會好濃,好易入口

2022-07-27
2022-07-13 474 views
Bread Basket點咗餐無耐,店員就送上麵包。入邊有三款麵包,三隻都非常好味!有意式香草包、面包條,三隻都熱烘烘,配襯埋佢自家製嘅芥末醬,非常匹配!我最鍾意脆脆嘅餅乾條,上邊撒有海鹽粒,脆卜卜。Appetisers Platter $178非常豐富,有香草豬仔脾、脆炸雞、煙三文魚青瓜多士、車打芝士青辣椒。呢件煙三文魚多士不得了,細細件,但係你見佢啲三文魚仲大過件多士,非常抵食!煙三文魚嘅鹹香配襯清新嘅青瓜,一啖趣卜卜,連埋多士同埋鋪喺上面嘅魚子醬,非常之滋味!呢個青椒入邊塞滿左車打芝士,炸完之後溶化晒!包裹住喺入邊,好正,鍾意芝士嘅朋友千祈唔好錯過。今次食飯,朋友帶埋佢嘅BB嚟。順帶一提,呢度嘅店員非常細心,攞咗BB櫈啦,而且提供左BB餐具,仲成日同個BB玩氹佢開心,所以BB都非常之開心。Fettuccine with U.S. braised Beef Cheek $188佢個寬條麵食得出係自家製、新鮮製造,特別有彈性,而且顏色比起現成嘅意粉更加深色,所以蛋味濃郁。加上闊條麵好襯呢一個濃郁嘅醬汁,醬汁掛滿左係每一條麵嘅上邊。個牛面珠dum肉亦都煮到非常稔同入晒味道。Pan Fr

Bread Basket
Appetisers Platter $178

Pan Fried Norwegian Salmon $188
三文魚魚皮炸到脆卜卜,入邊嘅肉就煮得啱啱好,仍然好濕潤!同埋佢個白蘑菇汁有啲薯仔同埋雜菌,將三文魚嘅鮮味更加提升!
Sunflower $38
朋友點嘅果汁沙冰,睇落非常吸引而且見到都係用鮮果打製製成,都算健康啊!

Pandan Pineapple $38
我飲呢一杯斑斕菠蘿果汁就非常好味,好似食緊甜品咁。有清香嘅斑斕葉味,有一層奶泡,入口creamy!

呢度嘅餐廳環境都好靚,外邊好似行過一個果園咁樣,有歐陸氣息。入邊嘅座位亦都非常寬躺,適合朋友嚟、情侶嚟或者一家大細嚟都冇問題啦!
2022-07-12
Dinner
2022-06-10 1012 views
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝘾𝙝𝙚𝙛'𝙨 𝙎𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖✦ 德國香脆鹹豬手配薯仔沙律 酸椰菜呢個好好食呀!勁大隻!個皮超級脆,無乜太多多餘肥膏,隔離嘅薯仔沙律同酸椰菜都好好味(〃ω〃)✦ 經典肉醬千層麵一上枱已經見到岩岩焗起個d泡泡,勁熱辣辣,食到最後都仲好暖,肉醬嘅比例剛剛好,芝士又夠多,幾好。✦ 精選小食拼盤入面有炸雞翼、烤豬仔脾、車打芝士青辣椒、煙三文魚多士仲有d黑醋汁秋葵沙律菜,幾樣小食都好食,最印象深嘅係雞翼同多士,雞翼脆得黎又Juicy,煙三文魚多士就係簡單好味無得輸系列。✦ 餐包呢到餐包好好食,好軟熟,其實最正係佢個自家醬,勁加分!✦ 鴛鴦冰粒係濃縮咖啡整成,然後加入奶茶,有幾種口味選擇,我地揀左原味,好飲,而且唔同時候飲個層次又會唔同,因為冰粒愈溶得多咖啡味就會再出d。✦ 菠蘿斑斕葉如果鍾意斑斕味一定要試呢個,菠蘿味同斑斕味都好平均,好好飲!

☆ 𝘾𝙝𝙚𝙛'𝙨 𝙎𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣
將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖

✦ 德國香脆鹹豬手配薯仔沙律 酸椰菜

✦ 經典肉醬千層麵

✦ 精選小食拼盤

✦ 餐包
呢到餐包好好食,好軟熟,其實最正係佢個自家醬,勁加分!

✦ 鴛鴦

✦ 菠蘿斑斕葉
  • 餐包
2022-05-11 1343 views
每次經過這間餐廳都見到好多人等位,今次一早訂定位試下(早訂可預留卡位),6點去到餐廳唔算多人,環境好舒服,座位寛闊唔擠迫, 亦設有室外坐位,落單後侍應會隨即送上麵包,有3款唔同麵包,全部都烤得好香好鬆軟,再配上特製醬料好好味。炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒肉扒表層帶有焦香,肉質鬆軟多汁,配菜有燒蕃茄,燒薯仔,蘆筍及椰菜花,加埋芥末醬一流新鮮活藍青口伴意大利軟包平時餐廳多數都是忌廉汁煮,今次揀了蕃紅花白酒汁煮,非常新鮮嫩滑,配以蕃茄仔,青瓜絲,洋蔥同蒜片調味,感覺好清新好開胃黑松露粗薯條黑松露薯條係偏粗既薯條, 面頭仲落咗好多黑松露醬同黑松露碎,送來時仲熱辣辣,真係食到停唔到口精選小食拼盤拼盤包含了四款~ 有炸雞翼,烤豬仔脾,車打芝士青辣椒, 煙三文魚多士同黑醋汁秋葵, 食物出到來時十分之熱,睇得出是即叫即整的,樣樣都好味意大利芝士餅估唔到份量咁大,2個人食完超滿足,蛋糕質感好滑溜, 酒香濃郁,咖啡味都重,食得出真材實料,層次分明*整體樣樣食物都好好味,侍應個個都好有禮,環境又坐得舒服,值得來試。
新鮮活藍青口伴意大利軟包
  • 新鮮活藍青口伴意大利軟包
  • 黑松露粗薯條
  • 意大利芝士餅
2022-02-26 2009 views
呢日黎到將軍澳呢間Chef's stage! 成個環境都好chill, 同屋企人,男女朋友又或者係一大班朋友黎都好舒服! 佢既餐牌仲有唔少選擇, 一定揀到唔同人想食既野! 估佢唔到仲有生蠔食, 佢既生蠔都幾抵食, 仲似係好快賣哂, 所要想食就記住早D 落單~我地叫左一個chefs caesar, 豬手, portobello linguine, 一個就要左正常餐湯,佢既是日餐湯係紫薯湯, 另一個就升級+$18要左磨菇湯, 佢既紫薯湯好香好creamy, 同埋真係食到好重既紫薯味! +$18 要既磨菇湯估佢唔到仲濃味同香磨菇味, 中意濃味野同磨菇既朋友一定要加! 真係值回票價!chefs caesar入面有雞肉同埋好大塊既煙肉,真係食得超過癮, 估唔到食沙律都可以食到啖啖肉! 真係超開心, 成個沙律既醬都好夾好好食! 沙律菜又勁新鮮! 豬手又超脆口, 同埋份量十足, 超大份! 仲要配埋個醬同埋D 酸菜食, 食到人停唔到口! portobello linguine係磨菇意粉, 意粉醬痴住哂D意粉食落超正! 唔會係唔夠汁!D菇係厚切真係夠哂啖啖肉咁! 我地另外仲叫左Chocolate cof

我地另外仲叫左Chocolate coffee同埋gunner! 真係夠哂chill 可以慢慢嘆!
2022-08-04 0 views
今日收咗工同同事行吓呢個將軍澳嘅時候行吓行吓就經過呢一間餐廳,覺得佢一間餐廳感覺非常之舒服同埋浪漫於是就兩個女仔去撐枱腳將軍澳地鐵站一出大概行路至8分鐘就會到非常之方便!入到去餐廳感覺裝修係非常之舒服佢係以綠色作為一個主題。而且呢度嘅侍應係非常之有禮貌同埋超級Nice態度非常之好因為我哋嚟嘅時間尚早啦所以呢就暫時未坐滿行半個鐘之後呢就全場爆滿啦不過餐廳嘅座位亦都非常之寬敞坐得非常舒服㗎叫完嘢食之後Na就會有一個麵包做前菜,呢度嘅麵包款式係有三款嘅除咗兩款唔同嘅麵包條之外仲有一個餅乾條配上今日嘅餐湯我覺得係非常之夾嘅!今日呢一個係黑松露牛肝菌蘑菇湯!黑松露味非常之濃郁而且個湯做得好潔身用嚟點麵包簡直係一流!飲品方面我就叫做杯玫瑰花茶甘甘地嘅玫瑰花味好香而我朋友就叫咗呢一杯係snow white 飲落去好Freag充滿左濃厚嘅青蘋果味飲完湯之後我哋就食咗呢一個嘅鵝肝擺盤非常之吸引呀!呢度嘅鵝肝唔好好似出邊咁樣咁油膩再配埋呢個蒜蓉包一齊食入口即溶做得唔錯!主菜方面我同朋友分別就係叫咗今日嘅廚師推介燒法國春雞呢個下面仲配上一個秋葵雙椒同埋杏鮑菇,配西子燒汁,食落去酸酸甜甜又幾開胃喎!唔會烤得太
今日收咗工同同事行吓呢個將軍澳嘅時候

坐得非常舒服㗎

飲落去好Freag充滿左濃厚嘅青蘋果味

飲完湯之後我哋就食咗呢一個嘅鵝肝

主菜方面我同朋友分別就係叫咗今日嘅廚師推介燒法國春雞

呢個下面仲配上一個秋葵雙椒同埋杏鮑菇,配西子燒汁,食落去酸酸甜甜又幾開胃喎!唔會烤得太dry,仲係保持到肉汁嘅鮮嫩
另一個主菜我哋就叫咗大蝦帶子三文魚飯茄汁闊條麵

闊條麵配上呢個蕃茄汁又可以做到好開胃嘅!好香係非常之爽口彈牙三文魚係雖然播片但係煎嘅時間啱啱好

呢個做得相當唔錯
整體來講呢一個都算係一間高質嘅餐廳下次會再嚟試㗎
2022-08-02 0 views
疫情後少到將軍澳食飯,通常都會出海傍諗住空氣流通啲。之前經過睇到呢間Chef's Stage Kitchen都幾多人食,今日就帶埋狗狗🐶黎試吓。因為有狗狗所以安排咗我哋坐室外,當值嘅Staff好好服務超有禮貌,怕我哋熱就安排我哋坐喺風機旁邊,即使係炎炎夏日嘅傍晚都冇食到身水身汗。餐廳提供嘅係薄荷水,仲主動問我哋洗唔洗幫狗狗準備普通水添,好貼心。先上嘅南瓜湯、磨菇湯,真材實料,磨菇湯入面仲有超多磨菇碎!麵包籃有3款唔同嘅麵包,配上一小碟沙律醬,另外仲有2杯沙冰🍹😋6點半個天未黑晒加埋周圍環境好似去咗渡假咁,連我隻狗都搶住係咁問我攞麵包😂可能天氣太熱,2杯沙冰非常吸精,行過嘅途人都不停望住👀熱辣辣飲真係好爽。另外叫咗:鮮芒果及扒虎蝦肉沙律($148)呢一道係我哋一致認同最中意嘅,蝦肉非常新鮮彈牙爽口,配上芒果片,酸酸甜甜好開胃。燒法國春雞($208)呢一道係廚房今日推介,佢嘅配料有焗雞脾菇,三色椒,秋葵。三色椒事前用醋醃過,配上燒汁,同埋個雞好嫩。大蝦,帶子及三文魚蕃茄汁寬蛋麵($188)呢道主食有3種肉,大蝦、帶子同三文魚都各有2片,啱啱好2個人share。總括黎講,呢餐好滿意,無論環境

先上嘅南瓜湯、磨菇湯,真材實料,磨菇湯入面仲有超多磨菇碎!

另外叫咗:

鮮芒果及扒虎蝦肉沙律($148)

燒法國春雞($208)

大蝦,帶子及三文魚蕃茄汁寬蛋麵($188)

總括黎講,呢餐好滿意,無論環境、服務定係食物都喺水準之上,將軍澳越黎越多好食嘅餐廳,正👍
2022-08-01 0 views
職員推介豬鞍扒,亦是我最喜愛的一道菜,肉質感軟熟,配料也不馬虎。還有蜆肉炒意粉,蜆肉都非常新鮮,沒有雪藏味道。店員也不停替客人水杯內加水,服務態度很好。整體食物質素好,會推介給其他朋友。

2022-08-01 0 views
最近朋友生日想找一間西餐廳慶祝🥳,經過將軍澳附近看到掛滿燈飾的地方,被餐廳內的高級裝潢及有點森林大自然☘️的感覺吸引進去了。我們點了兩杯水果飲品,都是真材實料加滿水果的,前菜有忌廉汁煮青口,很新鮮入味,加上蒜蓉包沾上剩餘的忌廉汁,口感香濃鬆脆。
我們點了兩杯水果飲品,都是真材實料加滿水果的,

2022-08-01 0 views
這裏平日晚市時段人流也頗多,今晚早收工就和朋友食個早飯,還可以自選位坐,見到餐牌都幾多選擇,兩個人就簡簡單單的吃個這裏最出位的豬胺及意粉,份量剛剛好呀! 薯仔濃湯入口非常幼滑,加入炒香的洋蔥碎煮更香甜美味,帶點煙肉的咸香,十分暖胃。 香脆麵包條和香草多士各兩份,還配酸酸甜甜的醬汁好開胃,單是餐前包已覺得幾有質素。 初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉,帶微辣的意粉,被滿滿的蜆肉蓋滿了在意粉上,入口蒜香是非常的吸引,意粉爽口又彈牙,海鑽蜆大大隻好清甜。 豬鞍扒好大件好厚身,慢煮的豬鞍,外層燒得好靚有網 ,入口時肉汁超級的豐富,好嫩滑, 薯蓉入口軟滑好味好正,只得兩支骨真是啖啖肉,肉質仲好嫩,加入了香草,令黑毛豬味道更有層次,中和了豬扒的肥膩感,美味無窮! 薄荷朱古力入口清涼爽,最合這個火辣的季節,吸一啖當堂熱氣全消,即時溶化了,那香濃的朱古力在薄荷的點綴下,更添清爽的口感,相當的滋味。
2022-07-28
  • 初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
2022-07-29 0 views
🍽香煎挪威三文魚伴百里香忌廉汁 $188伴燴薯仔、菠菜及白菌香嫩煎三文魚真係令人垂涎三尺🤤 除左啖啖都係肉之外,白里香忌廉汁一啲都唔漏,同三文魚十分之搭配😻 而旁邊仲配埋切成一粒粒嘅薯仔,健康得黎仲飽肚感滿分💯🍽慢煮甜酒燴和牛面頰肉配闊蛋麵 $188呢碟闊蛋麵真係唔可以錯過😍和牛面頰肉入口即溶🥩 而且和牛味濃郁,仲有微微酒香,香氣撲鼻、味道誘人🤤而肉質超級軟腍,好易切開,牛味仲有啲骨膠原黏稠嘅感覺,真係好過癮😆🍽新鮮活藍青口伴意大利軟包 $198(配刁草忌廉汁)一黎到已經被呢碟堆到滿滿嘅青口吸引咗眼球🤩 呢度嘅藍青口係由澳洲新鮮空運到港,絕對唔係雪藏貨品,相當新鮮😋😋 青口簡直係鮮甜肥美可口🦪 而且creamy嘅忌廉汁配上烤至微燻香脆嘅意大利軟包,真係食到停唔到口啊😋🥄TIRAMISU $78食完啲咁和味嘅主菜,飯後甜品當然要食Tiramisu🥰 帶有濃郁咖啡酒香嘅Tiramisu,唔單止香氣誘人,食到嘴裡有香、滑、甜、膩,柔和中帶有質感的變化,爽俐醇郁的口感~~🍹菠蘿斑斕葉 $58☕️偽鴛鴦 $58
🍽香煎挪威三文魚伴百里香忌廉汁 $188
伴燴薯仔、菠菜及白菌

🍽慢煮甜酒燴和牛面頰肉配闊蛋麵 $188

🍽新鮮活藍青口伴意大利軟包 $198
(配刁草忌廉汁)

🥄TIRAMISU $78

🍹菠蘿斑斕葉 $58

☕️偽鴛鴦 $58
第一次寫食評,因為對呢間餐廳太滿意♥️朋友生日預訂了8時的座位8時到達,雖然要稍等一下,但因天氣很熱,待應很有禮的請我們在內坐著等。而且只等了大約5分鐘,座位已準備好。待應一直用禮貌而誠懇的態度介紹今天的set dinner 最後我們沒有點set dinner,點了頭盤青口、蜆肉扁意粉和豬鞍扒,還有1支白酒Vinci。青口的份量很足,而且味道新鮮。完成頭盤才接著上主菜,能看到待應的細心。主菜的蜆肉扁意粉,蜆肉非常鮮甜,意粉的辣道也適宜。而豬鞍扒更是出色,肉質不煙韌,易咀嚼。另外,因為朋友生日入座時點了個甜品 crème brûlée,請待應幫忙在甜品上寫句Happy Birthday,可是因為太臨時了,待應說無法寫字,但會幫忙插上生日牌和蠟燭,那當然也很好。當吃完主菜上甜品的時候,餐廳竟然播起生日歌來配合,而且待應和經理們還刻意請廚房師傅寫上生日字句,朋友也很驚喜和高興,覺得餐廳太貼心了。當然,crème brûlée的味道也很好。總括而言(5⭐️滿分)食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一定會再次到訪💓
第一次寫食評,因為對呢間餐廳太滿意♥️

朋友生日預訂了8時的座位
而且只等了大約5分鐘,座位已準備好。
待應一直用禮貌而誠懇的態度介紹今天的set dinner

青口的份量很足,而且味道新鮮。
完成頭盤才接著上主菜,能看到待應的細心。
主菜的蜆肉扁意粉,蜆肉非常鮮甜,意粉的辣道也適宜。
而豬鞍扒更是出色,肉質不煙韌,易咀嚼。

另外,因為朋友生日

總括而言(5⭐️滿分)
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

一定會再次到訪💓

Dinner
Celebration
Birthday
  • 新鮮活藍青口伴意大利軟包
2022-07-16 22 views
環境幾好,座位都寬闊食物賣相好好,打卡唔錯食物味道好好,2人套餐好抵(餐湯,牛肉他他,海鮮寬條麵,牛扒拼龍蝦尾,餐飲)2個人食到好飽,樣樣都好味值得回頭再黎,會繼續支持
環境幾好,座位都寬闊
食物賣相好好,打卡唔錯
2個人食到好飽,樣樣都好味
值得回頭再黎,會繼續支持
2022-07-11 47 views
▫️𝘾𝙝𝙚𝙛'𝙨 𝙎𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G03號舖浪漫西餐之選🍽 廚師凱撒沙律沙律的配搭非常豐富,有雞胸、流心蛋、煙肉、脆意大利火腿!口感豐富之餘,雞胸煙肉也非常入味。A very good starter!🍽 波士頓龍蝦意粉龍蝦肉質鮮美多汁,兩隻蟹鉗肥大肉厚,配上龍蝦汁意粉真的無懈可擊。🍽 炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒豬扒非常厚身,肉感十足,醬料有黑椒汁和芥末醬,兩者各有千秋。🍸 Dirty Chocolate Vodka 和 baileys 混合的雞尾酒,很重朱古力味,喜歡喝甜酒的女生不能錯過。
▫️𝘾𝙝𝙚𝙛'𝙨 𝙎𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣

🍸 Dirty Chocolate
廚師凱撤沙律
波士頓龍蝦意粉
2022-07-10 51 views
好少嚟將軍澳呢頭食飯,但假日嘅話呢邊好多人,成日都要排隊。呢一間可能位置唔係喺popcorn入面,所以少好多人,但唔使排隊唔代表中伏禾。我地叫lunch set﹐一個係炭燒牛扒,$168加一, 跟嘢飲但冇前菜,我哋嗌咗玫瑰花茶,係唔使加錢嘅。扒嘅size好大,而佢話係炭燒真有炭燒味嘅,order七成熟都唔會好硬,係夠淋,底下仲有啲薯仔、 藜麥同鷹嘴豆,所以係非常之有飽! 另外一個嗌咗嘅係漢堡包配粗薯條同 colesaw salad, 漢堡扒聲稱係home made﹐好食嘅, 除咗牛肉味仲有一啲芝士鹹味冇好多其他調味醬,唔會食到好"漏"﹐沙律嘅size 亦比我想像中係大份嘅。酸瓜係分開兩條放喺側邊嘅,我自己都幾鍾意咁,因為我自己唔鍾意食酸瓜。我哋仲每人加咗28蚊,可以配餐湯同一個牛角包。牛角包係好細個嘅,細過一個手掌心。湯我哋嗰日係粟米湯,雖然睇落去呢一啲都唔黃色,但係食落去粟米味都濃嘅。另外特別一讚嘅係佢啲服務員都幾殷勤,會不斷過嚟幫你收嘢呀,包括你拆開一次性飲筒嗰張包裝紙,佢都會特登走過嚟幫你執走嗰張紙。我哋去嗰日有另一台應該係生日,就見到佢哋播啲生日歌,氣氛都唔錯。

2022-07-10
$200 (Lunch)