2022-07-31
今日同男朋友去咗將軍澳踩單車,踩到夜晚肚餓嘅時候去openrice見到一間餐廳, 好似好有情調,所以就去試下。入到餐廳,座位好闊落,我哋被安排去一個卡座,啲裝飾好靚,好多燈飾,我覺得好浪漫。而且我好欣賞佢地嘅侍應超nice,服務好好。 叫完嘢食之後就會上麵包做前菜 ,有麵包片同埋有餅乾條,配埋一個好特別嘅醬汁,酸酸地有啲似沙律醬,好開胃初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉😍呢個意粉做得好出色,首先意粉個熟度煮得剛好,帶有少少咬口,橄欖油令到每條意粉都好滑,蒜香味唔算好重,而蜆每一粒都好飽滿,肥嘟嘟,食落好新鮮,仲有微微嘅海水鹹味,幾清新!炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒(升級至忌廉千層薯)豬鞍扒燒得 好好 有檀香味之餘食落超嫩滑塊扒好厚 食落juicy得嚟好有口感 夜半菜一啲都唔怕苦好建議大家升級去到呢個千層船 千層樹嘅薯蓉好綿密好鹹香巴馬火腿及蜜瓜配火箭菜 伴黑醋汁 巴馬火腿發揮正常,就似平時自助餐食到嘅火腿,但係個密瓜就真係好好食超甜,勁juicyBlueberry Banana 呢杯飲得出好重藍莓味同埋香蕉味,而且甜度超級天然,飲得出係鮮榨嘅,好清新解膩Blue Lagoon呢杯雞
初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉😍
炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒
(升級至忌廉千層薯)
巴馬火腿及蜜瓜配火箭菜 伴黑醋汁
Blueberry Banana
Blue Lagoon
呢杯雞尾酒來到顏色好夢幻,係藍色嘅,飲落有好清新嘅青檸味,仲有微微嘅菠蘿味,而酒味唔會好濃,好易入口