2023-09-16 602 views
一早流流又係出去搵早餐食既時候,今次黎到一間以美國隊長為裝修主題既一間西式小店歎返個靚早餐呢間早餐好抵食,$50 一個set , 我就叫左個芝士牛角包,炒蛋,腸,沙律,其實都唔差,所有野都OOKK 👌 女人叫左個VEGAN all day breakfast, 個菇好juicy , 最鐘意杯亞籽子布甸杯,淡淡既椰香味,配上果肉nuts, 好食!👍叫左杯凍hazelnut latte, 同凍mocha. 咖啡就麻麻地,杯mocha 無咖味呢間餐廳亦都有提供KETO 既餐單,給人多一份選擇。唯一不太滿意就係服務態度,悔悔氣氣咁😮‍💨

呢間餐廳亦都有提供KETO 既餐單,給人多一份選擇。

唯一不太滿意就係服務態度,悔悔氣氣咁😮‍💨

Vegan  all  day  breakfast
芝士牛角包,炒蛋,腸,沙律
Vegan  all  day  breakfast
💕 ᴄʜᴇғ’s ᴍᴏᴠᴇᴍᴇɴᴛ♥提供生酮餐單的餐廳👍🏻♥呢一間見到好多生酮既朋友都推介,所以趁假期,立即入元朗試吓😗♥Keto All Day +香煎西班牙豬肉眼($178)呢個all day breakfast 真係好正,唔駛怕食完唔岩,唔駛落單時要走呢樣走個樣😋份量超級多,塊豬扒夠晒大!配上牛油果、啡菇、菠菜、炒蛋、蕃茄!真係成個份量絕對夠飽同夠晒油脂😋😋😋值得一提既係個炒蛋😙😙😙真係好實在、唔係一個「空氣蛋」🤣,同埋好香好滑😚😚😚♥Keto Light ($68)+半個牛油果($18)Keto Light本身係有芝士菠菜奄列+法蘭克福腸+英式豬肉腸+切肉腸+沙律,自己本身怕唔夠飽,就再加多半個牛油果🥑 咁就夠晒飽😛 個牛油果絕對要讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻因為唔係貧瘠既牛油果🧏🏻‍♀️ 夠晒大份夠晒飽滿💁🏻‍♀️♥呢間既生酮餐廳,個價錢相對親民❤️❤️♥作為生酮之人,如果重要嚴酮期間想出街食真係唔易🥺🥺搵到間咁出色既coffee shop , 真係要book marked 啊‼️‼️
💕 ᴄʜᴇғ’s ᴍᴏᴠᴇᴍᴇɴᴛ

♥提供生酮餐單的餐廳👍🏻

♥Keto All Day +香煎西班牙豬肉眼($178)

♥Keto Light ($68)+半個牛油果($18)

♥呢間既生酮餐廳,個價錢相對親民❤️❤️

2023-03-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • Keto All Day
2022-12-27 990 views
This restaurant becomes our staff canteen, basically every week a day, we will have our breakfast here. The price and quality of food won’t disappoint you and I am highly recommend this restaurant
2022-11-11 768 views
元朗出名都好嘢食!想試下西餐就試下呢間!環境優美坐得舒服服務態度唔錯薯條夠脆~煎魚亦都夠香脆~ 夠新鮮!特別推介黑色漢堡夠有特色打卡一流!最後叫咗個忌廉意粉夠飽肚!整體唔錯可以回頭!
元朗出名都好嘢食!想試下西餐就試下呢間!
環境優美坐得舒服服務態度唔錯
薯條夠脆~煎魚亦都夠香脆~ 夠新鮮!
特別推介黑色漢堡夠有特色打卡一流!
最後叫咗個忌廉意粉夠飽肚!
整體唔錯可以回頭!

朋友最近以生酮飲食法減左30公斤,雖然效果顯著,不過飲食選擇方面難免要作出少少犧牲。但朋友話其實坊間都有唔少Keto Menu,今日就去左元朗陪佢試下。餐廳menu分兩款,朋友當然係生酮menu,我地就揀返正常menu。但其實對比之下可選擇既數量都差不多,我地正常menu就叫左澳洲肉眼、德國咸豬手、炸魚薯條,而Keto Menu就叫左生酮漢堡飽,同埋白汁煮蜆。澳洲肉眼因為朋友唔食得太生,所以我少有叫左medium well,切開後見到火喉控制不錯,唔會太熟,但附送的醬有少少太咸,而且比較多筋,叫做勉強合格。本身已經叫左炸魚薯條,想配薯蓉,但餐廳冇哂,唯有都係食薯條。薯條係粗身款,外皮炸得幾脆,正常發揮。德國咸豬手豬手上時冇特別切,但如果餐廳可以俾多把利點既刀會較好。豬手外皮咬下去好脆,真係有「卜卜聲」,但肉質有少少鞋,而且都係太咸(一陣會再見到哩句)。驚喜位係佢配脆蕃薯,甜甜地中和返。炸魚薯條炸魚係「實的的」款,同出面炸開既「鬆軟」款好唔同,佢雖然唔係正餐,但食落會好飽。生酮漢堡飽配炸牛油果因為朋友都唔係食得太多其他野,我地就冇同佢爭食,聽佢講個漢堡係一般既,而個炸牛油果有點苦,嚼多幾

餐湯

炸魚薯條
炸魚薯條

生酮漢堡飽配炸牛油果
生酮漢堡飽
因為朋友都唔係食得太多其他野,我地就冇同佢爭食,聽佢講個漢堡係一般既,而個炸牛油果有點苦,嚼多幾嚼重有少少油益味。

白汁煮蜆
白汁煮蜆
一咬落去D蜆時,海水味湧出黎,加埋本身D汁,都係太咸。

總結,野食真係傾向咸,而且埋單先知無得比credit card,一個人都食左300蚊,你知有時出街未必有咁多現金,如果早少少提醒/貼喺當眼位置會好點。

餐廳:Chef's Movement
地址:元朗鳳攸北街11號益發大廈地下15號舖
Address:Shop 15, G/F, Yik Fat Building, 11 Fung Yau Street North, Yuen Long

#肥誠 #肥誠搵食 #fatshinghk #instagramhk #instagramfood #food #餐廳 #香港美食 #香港餐廳 #灣仔 #觀塘 #屯門 #元朗 #早餐 #午餐 #晚餐 #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #food #foodie #foodiehk #wine #winelover #winelovers #steak #元朗dinner系列  #ChefsMovement
2022-10-18
有Keto Eggs Benedict 及Keto all day breakfast 每日仲會有不同多款Keto cake今次試了Keto Eggs Benedict $118包括了生酮麵包、煙三文魚、菠菜,生酮包似是蛋白包,比較空氣感,表面煎到十分香脆,配埋菠菜及煙三文魚食,味道十分夾,再配埋蛋黃,真係無得輸至於Daily Keto cake 就選了海鹽焦糖卷蛋 $62十足凡人蛋糕既味道,質地食唔出有咩分別,好驚訝,只是甜味淡了點,下午茶陣係過黎食個Keto cake配杯咖啡,一定好滿足。😋我要試埋其他既Keto Cake 呀! IG: hkfoodie_.lowcarblife
每日仲會有不同多款Keto cake
今次試了Keto Eggs Benedict $118
我要試埋其他既Keto Cake 呀!
 IG: hkfoodie_.lowcarblife
2022-07-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)
  • Keto Cake
2022-05-13 847 views
門口泊到車,如果唔洗排隊,早餐一流👍環境帶點英倫風,坐玻璃窗邊較開揚,仲睇到車。熱辣辣牛角包早餐係不二之選,有法蘭克福腸仔,有炒蛋,有沙律菜,有鮮果,有香脆牛角包🥚🥐🍖🍊🍎補差價飲埋杯mocha☕️,香濃既朱古力加咖啡,提神得黎又帶點bitter sweet🥰,肚仔滿足晒小店人手唔多,由派飛等位,落單,執枱,埋單都係得一個人,所以大家可能要放鬆一下,放慢一點,體諒吓小店經營都唔係容易,俾 d d 耐性。香港有良心又好食既小店係值得支持💪🏼
門口泊到車,如果唔洗排隊,早餐一流👍
環境帶點英倫風,坐玻璃窗邊較開揚,仲睇到車。

牛角包早餐
牛角包早餐
2022-04-18 604 views
元朗好多野食,但會令我食完又食既餐廳其實一隻手數得晒。今次要介紹既係chef's movement,已經幫襯左2年幾,我地叫佢做美國隊長,因為佢裝修好統一,連牆身都係有花心思,傢俬都有配合主題,就算坐樓梯底,都覺得自己似入左間主題房咁。食物方面,我最愛係燕麥多士,其次係牛角包,egg benedict係抵食,但英式鬆餅比較難切,所以少叫d。每次黎都會估下時令生果係咩,同常都唔同,蜜瓜,橙,西瓜,每次既小驚喜。我地另外會再叫炸魚柳,手掌咁長既魚柳,咬落去啖啖肉,炸粉唔薄唔厚,唔會太油膩,或者食粉多過食魚肉。價錢方面,大約$45一份早餐,加$20一杯飲品,性價比超高!!黎過咁多次,每次都見到唔同人,有一家大細、有行山人士,有良朋知己,地方細,傾偈大聲少少都會俾人聽到,呢樣係美中不足既地方。
元朗好多野食,但會令我食完又食既餐廳其實一隻手數得晒。
2022-03-26 501 views
喺元朗附近搵吓有啲咩休閒早餐 友人就揀咗呢個 我就揀咗set A (+半個牛油果)圖中可見厚身 焗完好脆👍🏼蘑菇炒蛋都啱啱好 牛油果、沙律、腸各樣都好食 有人就加多左個牛角包 但係賣相好似我個個靚d😁凍檸茶都幾好飲的 但唔記得影相 總括間嘢各方面都唔錯有機會可以下次再過嚟慢慢食😋
喺元朗附近搵吓有啲咩休閒早餐 友人就揀咗呢個

我就揀咗set A (+半個牛油果)

圖中可見厚身 焗完好脆👍🏼
蘑菇炒蛋都啱啱好
牛油果、沙律、腸各樣都好食

有人就加多左個牛角包
但係賣相好似我個個靚d😁

凍檸茶都幾好飲的 但唔記得影相

總括間嘢各方面都唔錯有機會可以下次再過嚟慢慢食😋
~Deluxe($108)🍳其實已經唔記得咗第一次嚟食咗啲咩🤨,不過見到egg benedict幾吸引就揀咗呢個😝。識我嘅人都知我其實唔係咁鍾意食腸😅,呢個餐有法蘭克福腸🌭,切肉腸同英式豬肉腸三種咁多🙃,梗係要開心share咗佢啦😎。另外幾抵讚係佢嘅薯條🍟,夠晒新鮮熱辣辣又夠脆口😋。egg benedict都唔錯😙,係食到啲蛋汁差啲滴埋落件衫到姐🤣。~All day($98)🥐屋企人叫咗呢個每樣都有少少嘅all day🤓。牛角包夠熱同埋鬆脆🥐,配埋黑松露味濃郁嘅炒蛋🍳絕對係all day breakfast嘅基本配搭呀😆。黑醋沙律🥗食得出帶有少少柚子嘅味道🤔,食落去更加清新😙,仲有兩粒時令嘅車厘子做水果添🍒。~意大利濃朱古力(+$14)🍫飲落去真係幾香濃嘅朱古力味😌,原先見到濃朱古力仲以為會係比較苦澀同埋濃稠少少嘅黑朱古力味🤔。不過相比起我更加鍾意呢一杯甜道同質感啱啱好嘅😚,唔會太膩冬天飲落去更加暖笠笠啊❄️。~ Hazelnut latte($14)☕️記得之前喺度飲過vanilla latte幾好飲諗住試返😚,點知嗰日冇🥲,最後就揀咗Hazelnut黎試吓😌。咖啡加上淡淡嘅榛子味都唔
~Deluxe($108)🍳

~All day($98)🥐

~意大利濃朱古力(+$14)🍫

~ Hazelnut latte($14)☕️
記得之前喺度飲過vanilla latte幾好飲諗住試返😚,點知嗰日冇🥲,最後就揀咗Hazelnut黎試吓😌。咖啡加上淡淡嘅榛子味都唔錯🤓,但我個人都係鍾意甜多少少嘅vanilla多啲😗。
2022-01-10 347 views
今日早上起身聽朋友介紹就去咗呢間chef moment嘅餐廳食早餐,我朋友話呢間餐廳嘅早餐好抵食,我就嗌咗呢個全日早餐仲加咗兩個炸魚柳添,整體味道都唔錯,最緊要係價錢實惠!

早C
2022-01-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$75 (Breakfast)
2021-12-18 358 views
一家三口到這家西餐廳吃午餐。小女及我也不是太餓,我點了酸種麵包配牛油果泥水波蛋,麵包鬆軟,牛油果足料,香濃牛油果味,而水波蛋則十分軟滑,三者配搭天衣無縫,配上黑醋沙律菜醒神開胃,我食半份已足夠。小女的芝士蛋糕,充滿濃濃的芝士味,小女吃一口便大叫好味,整件蛋糕也被她一人獨佔,幾經辛苦才可說服她讓我吃一小口,可想而知這件蛋糕對她多吸引。我先生則點了阿拉斯加鱈魚他他醬漢堡配粗薯條,魚柳外脆內軟,炸得不會太乾身,炸得剛剛好,漢堡包也香脆可口,配上熱咖啡,畫上完美的句號。
酸種麵包配牛油果泥水波蛋

是日芝士蛋糕

阿拉斯加鱈魚他他醬漢堡配粗薯條
2021-12-15
酸種麵包配牛油果泥水波蛋
是日芝士蛋糕
阿拉斯加鱈魚他他醬漢堡配粗薯條
all day breakfast 其實每次食之前都會諗一個all day breakfast 講緊既都係炒蛋 牛角包 腸 蕃茄 磨菇 熱咖啡 完只不過擺到好靚好精緻 就收100蚊以上🙉但其實都唔係咁簡單咖今次就講下元朗呢間chef’s movement 其實都唔係第一次黎食☺️ 我諗住呢頭又或者鐘意食西餐既 都有聽過呢間餐廳Deluxe $108Egg Benedict配煙三文魚, 法蘭克福腸, 英式豬肉腸, 切肉腸, 粗炸薯條, 黑醋沙律, 火龍果Egg benedict 都正正常常既 但我其實本身唔太鐘意食鬆餅 可能對鬆餅既印象就係M記果款 又乾又硬🙉但佢地呢度既英式鬆餅 好鬆軟 配埋流心蛋黃汁一齊食 好正🥰加埋煙三文魚 唔會過咸過淡 幾好既配搭薯條 好食啊❤️‍🔥 外脆內軟 熱辣辣Vegan $138牛油果半隻, 烤焗大咖菇, 酸種麵包, 奇亞籽布丁杯, 炒滑蛋, 炸薯餅, 黑醋沙律 , 火龍果鐘意食牛油果🥰🥰 以前試過買一袋番屋企 無一隻係食到 隻隻都係爛🙉 求指教 點揀牛油果好鐘意食奇亞籽布丁杯 佢好重既椰香味 同埋唔好以為會唔夠飽 呢杯布丁都幾飽肚炒蛋我就覺得一般般 覺得有少
all day breakfast

我個人好鐘意果布丁杯果杯❤️‍🔥
HAVE A GOOD DAY

提提你 只收現金
2021-12-02 328 views
元朗鳳琴街個頭可以話係美食集中地,今次就去左間係角落既西餐廳,Chef's Movement😻-//環境🌕🌕🌕🌕🌑間餐廳其實好細,淨係坐到幾檯,仲有D逼,但勝在佢無咩客,我地坐左成晚都係得我地一檯,好岩同fd去吹水🤣-//食物🌕🌕🌕🌕🌑我地3個叫左個Set for 2,前菜就有清酒煮硯同沙律,主食我地就揀左煙三文魚墨魚汁意大利飯同澳洲牛柳,甜品就一舊tiramisu🙉前菜就正常發揮,無咩特別😂 兩樣主菜入面個牛就好好食! 咬落去係爽得黎好鮮嫩同juicy,配菜薯條都炸得夠香脆🥰個Risotto都Creamy既,但同個牛有同一個問題,就係份量太少🥲雖然我地係3個人share,但就算兩個食都應該未必夠飽😖//總結呢間D食物其實係幾好既,但除左上面提到份量少既問題,仲有服務態度既問題🤔由行入間餐廳到坐低,條女都係低頭禁電話無理過我地,到落單上菜等等,都係串串貢咁,問佢有無得比credit card,又答得勁惡,明明成間餐廳都無其他客,但對我地都係零服務可言,走既時候如果可以簡單講句byebye都會好好多囉☹-所以總結係,雖然好食,但無謂再去比錢買難受😂
//環境🌕🌕🌕🌕🌑
//食物🌕🌕🌕🌕🌑

//總結
所以總結係,雖然好食,但無謂再去比錢買難受😂
Type of Meal
Dinner
2021-10-30 514 views
《Chef's Movement》元朗今日一早入左元朗處理事務,10點幾已完成就想去揾食 😂但這個時間好多餐廳都末開,但又唔想食茶餐廳早餐,行下見到這間餐廳仔都幾多人,早餐又多選擇所以就一試🥰《Keto Light Breakfast》$68另一半今日唔想食有包既野,好開心佢有生酮既選擇,真心讚下佢個菠菜芝士拉絲奄列,好多菠菜芝士成個奄列有差不多20cm,到底用左幾多隻蛋🤣🤣豬肉腸同法蘭克福腸都不錯,不會太咸切肉腸就無咩特別,沙律菜都算新鮮🥗《Breakfast C》$45熱熔芝士牛角包,不過不失交返黎既係咁上下,加芝士去焗返有點誠意又加返分😂炒滑蛋好厚,份量好多而且炒得不錯👍法蘭克福腸脆脆面好味,我特別喜歡佢既沙律有二片火龍果,感覺清新好多,整體係好抵食既😌《Mocha》《Rose Latte》跟餐+$14這個就不太建議,二杯都好甜,甜到只甜味,飲左一半就放棄了😛下次都係飲返正常餐飲比較穩妥😅
Chef's Movement》元朗

《Keto Light Breakfast》$68