2016-05-02 3295 views
這是一間以Snoopy漫畫人物作為主題的咖啡店我們點了兩杯咖啡, 一款小食首先是是Tall Size 的 Caffé Latte, 只要是熱的咖啡, 都會在咖啡上加上不同的Snoopy角色人物, 而咖啡味道香濃, 口感幼滑然後是是Grandé Size 的 Chocolate Mint Coffee Frappa, 不管是嗅覺還是味覺, 都有濃濃的薄荷味, 但又不會蓋過咖啡的味道小食是炸薯角, 份量也不少, 味道上應該加了胡椒, 所以有一點點辣, 整體上正正常常店內客人數目不多, 以主題式Cafe來說環境舒適, 價錢不算貴, 是與朋友聊天的好地方
這是一間以Snoopy漫畫人物作為主題的咖啡店
我們點了兩杯咖啡, 一款小食

Coffé  Latte
Chocolate  Mint  Coffee  Frappa
炸薯角
2016-04-29
$69 (Tea)
Coffé  Latte
2016-04-26 2652 views
三點幾本來應該食下午茶,因為未食午餐,小朋友又想食史路比飯,一共點左兩個史路比肉漿飯,咖喱雞飯同薄餅薯條餐。史路比肉漿飯為得兩個寶貝點, 佢地好快就一人吃了一碟,吃得好知味, 佢地好少可以一個一吃完碟飯,史路比做形的飯好吸引人, 不過9x 蚊一個飯其實有點貴。另一個飯係咖哩飯, 都幾吾錯,但沒有公仔做形跟住飲品是凍朱古力同萍果茶、都不錯最後兩個女孩子點了stockwood頭布丁,呀女話好好吃,30秒就KO了,未吃到就冇左除了食物,環境好緊要,呢度好舒服,可能是平日,冇乜人, 坐位任坐,雖然有帶位,好有自由度選自己坐得舒服既位, 所以好relax , 梳化都坐得好舒服, 小朋友有史路比漫畫,同卡通片睇。大人可舒舒服服傾計。 下次來要好好試下甜品同咖啡, 見咖啡有史路比公仔,不過今次冇試到。

另一個飯係咖哩飯, 都幾吾錯,但沒有公仔做形

跟住飲品是凍朱古力同萍果茶、都不錯

2016-04-26
$100 (Tea)
小妹早前同snoops迷朋友去尖沙咀snoops cafe潮聖!甫入餐廳,店內有不少snoops入面角色造型公仔,而牆身電視都係播花生漫畫,喜歡snoops嘅朋友一定要去呀!由於小妹選擇週末去,所以人都比較多,特別係小朋友。餐廳以自助形式的,所以可以先搵位坐再到點餐處點餐!小妹同朋友就分別點了 Cappuccino 及 Caffe Latte,每杯都有不同拉花及snoopy卡通造型公仔!小妹杯Latte係snoopy公仔,好得意呀!Latte入口奶味重,咖啡亦算香滑,溫度只是微微涼了一點~另外小妹和朋友點了小食拼盤,拼盤內有洋蔥圈、薯角、雞亦、芝士球及炸香椒芝士。炸物炸粉薄而且香脆,口感不錯!洋蔥圈味甜,薯角香脆,雞亦香口。小妹喜歡的是芝士球,一拉開芝士絲成一條條,而炸香椒芝士的芝士味濃。*餐廳要上樓梯,所以如果有BB車或輪椅就要注意~

小妹杯Latte係snoopy公仔,好得意呀!

Latte入口奶味重,咖啡亦算香滑,溫度只是微微涼了一點~

炸物炸粉薄而且香脆,口感不錯!

洋蔥圈味甜,薯角香脆,雞亦香口。

*餐廳要上樓梯,所以如果有BB車或輪椅就要注意~

2016-02-06
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2016-04-07 824 views
每逢星期三就是上學天,慶幸仍然有人記得這小事,聚會都會試約在上課前,簡單一個小聚,更新下大家的工作狀況,舒服悠然就好了。 來到到處都是可愛查理一家裝潢的尖沙咀店,很想大叫一聲:很可愛啊!但是在被社會同化後,曾經謹有的童真已經不知跑到那兒去,背著工作的壓力,又憑什麼在撒嬌呢? 座位舒適,下午5時多人還不算多。 遲到的我,5:25分來到,還有5分鐘可以點選下午茶餐牌。咖哩牛肉TORTILLA,薄餅皮輕輕被烤過,少少香脆,內裡咖哩味香濃,是清真派的味道,配上灑上煙肉粒的蛋沙律,下午茶小吃還算可以。 新出的咖啡香草沙冰,忌廉也用上咖啡味,整體就是個很融和的感覺,內裡還有粒粒咖啡豆的,咬開整口都是咖啡香。快樂的時光眨眼就過,又要上學去,在這個又可愛又舒適的環境真的很想再相聚片刻。

座位舒適,下午5時多人還不算多。

遲到的我,5:25分來到,還有5分鐘可以點選下午茶餐牌。

2016-04-06
$100 (Tea)
2016-04-06 746 views
今天和囝囝到訪,與數年前的裝修截然不同,感覺較從前温暖,四周都放置了有關查理布朗的擺設,很細緻,就連放煙門都是查理的頭型。座位很舒適寛敞。食物方面:這餐廳標榜無添加味精,使用有機食材。是次點了兩個茶餐,鮮茄海鮮意粉和查理布朗至尊三文治。鮮茄海鮮意粉 - 海鮮新鮮大大件,包括蝦,帶子和青口,鮮味十足; 意粉軟硬度適中,伴有新鮮雜菇,蕃茄味濃郁且酸味適中。查理布朗至尊三文治 - 夾有雞肉,煙肉,新鮮爽脆的生菜,蕃茄和青瓜。伴有即炸的脆薯角,很熱很脆。查理布朗朱古力咖啡(凍) - 咖啡味濃厚,有水準,唯搶過了朱古力的味道。服務生態度和藹,有耐心。是次囝囝加入了VIP行列,有8折優惠(因為囝囝的生日月份),其他月份9折。

查理布朗至尊三文治
查理布朗朱古力咖啡(大)
鮮茄海鮮意粉
2016-04-05
$110 (Tea)
查理布朗至尊三文治
查理布朗朱古力咖啡(大)
鮮茄海鮮意粉
  • CharlieBrownSandwish
2016-04-02 647 views
同朋友係尖沙咀食完野想搵間café坐下,諗起snoopy café已經係尖東開左好耐但都無試過,所以上去感受一下有公仔的咖啡如何。上到去環境好寬敞,有snoopy大公仔,帶小朋友去一定樂而忘反。 叫左一杯hazelnut caramel latte,咖啡上面有snoopy主人的樣,味道甘甜,caramel 好濃郁,咖啡味好香,泡唔算多,咖啡黎講算係中上,不過去呢d café都係為左同朋友坐下又食下環境,不妨一去。
2016-03-26 647 views
平時下午的時候我都喜歡自己休憩系一個好安靜、舒適的小角落度渡過屬於自己的下午茶時間,查理布朗系我好難得的發現的一間好令我滿意的咖啡店。下午三點左右去到,尼個時間人不多,照舊點了一杯查理咖啡同一個提拉米蘇。咖啡好快就上臺喇,一點都不拖拉。查理咖啡是屬於那種咖啡味道很濃鬱的咖啡,不知道是那種咖啡豆磨出來的,雖然總體上是捎帶甜味的,但係經過舌尖的觸角同品嘗之後,可以發現到其實仲有小小的苦澀味道,但係我覺得勝在間店的氣氛好棒,所以很令人安寧。提拉米蘇的話系飲完咖啡之後先會令人覺得更加的甜,蛋糕的內裡都係好認真的製作出來的,口感都好細膩的,完全沒有粗糙的觸感。

2016-03-22
2016-03-25 619 views
喜歡charlie brown 的朋友一定會去呢間主題cafe,因為四處都係影相位,好多大公仔俾你影相。 連張枱都有公仔,擺埋杯咖啡係枱到,絕對係一個影相好地方,又多張呃like相。 而我就中意買杯有公仔既拉花咖啡,再坐係到同朋友吹水閒聊 講返杯咖啡先, 香醇濃郁而且香氣四溢,進口有點微苦,但從口中釋放,就是大愛這特別的氣息。
而我就中意買杯有公仔既拉花咖啡,再坐係到同朋友吹水閒聊
2015-10-25
$50 (Tea)
  • COFFEE
  • Charlie Brown Mocha
2016-01-29 1226 views
中午很多時候我是會放棄休息,轉而去周圍發現新鮮事物的,今日就俾我發現咗一間查理布朗咖啡專門店,感覺居然還不錯的。、餐廳是史努比主題,裝飾的很Q。咖啡整體來看說是一件藝術品都不為過,上面的圖都是卡通的,味道很純,咖啡的味道飄散在空氣之中,十分的濃郁,可以在品嘗咖啡的時候欣賞播放的片段,很有浪漫的情懷。下午方式的時候過來是十分正確的。當然還有他們的布朗蛋糕,味道也是不錯,甜膩甜膩的,但是不會過分,絕對可以媲美高級點喇。墨魚仔意粉好吃,不過分量有點少,軟硬程度是岩岩好的,適合下午茶時間的食量。價錢公道。
2016-01-23
Waiting Time
13 Minutes (Dine In)
$90 (Tea)
2016-01-27 1092 views
下午的時候我就去了尖沙咀的咖啡店,約了一個朋友在附近見面,最後去了查理布朗店,這也是我第一次去那裡。全當是下午茶,點了巧克力味道的查理布朗蛋糕,樣子還做得很是可愛,單單用來欣賞都是十分不錯的,巧克力味道為主,入口味道濃郁之中感覺有點小苦澀,矛盾的是同時又覺得好像有點過甜呢。整個店都是卡通人物為主題的,史努比的形象到處可見,環境很可愛漂亮。。查理布朗咖啡很好喝的,畢竟招牌都是有一點水準的。布朗咖啡味道很純正,咖啡圖案很卡哇伊,很受女生歡迎。價錢稍微貴了點,環境不過很放鬆呢。
2016-01-23
Waiting Time
13 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
1K
2016-01-22 1005 views
因為電影令這漫畫又成為熱話,雖然自己不算是超級粉絲,但因著這時勢而經過這餐廳,總能叫人進去嘗試一下。餐廳內當然有很多影相位,而這主角絶對不可放過。食物方面也是自己的新嘗試,是第一次吃素食漢堡。這個大磨菇扒真很大型,單從外表看真的很像一塊大肉扒。味道呢?當然就是磨菇味。而因為真的很真材實料,咬下去的感覺很有質感。與蕃茄、酸瓜、芝士及包一起吃的時候味道也可以。配合薯條一起吃後真的很有飽肚的感覺。
餐廳內當然有很多影相位,而這主角絶對不可放過。

食物方面也是自己的新嘗試,是第一次吃素食漢堡。
大磨菇扒漢堡
2016-01-07
2016-01-13 1098 views
snoopy係我細個最鐘意噶卡通人物,最近發現附近有間以snoopy為主題噶咖啡館,所以就鼓起勇氣入嚟試下啦 意粉噶軟硬度適中,而且魷魚俾左好多,再加上一啲配菜一齊食,意粉非常入味。 咖哩飯咖哩味好香,而且落噶料好多,拿嚟送飯啱曬而且啲紅蘿蔔同薯仔煲得好淋,將佢督碎撈埋飯一齊食正吖 嚟咖啡主題館點少得飲咖啡吖,拉花拉得好犀利,而且咖啡好香好滑,唔該再嚟多杯 芝士焗麵味道唔錯,有好香噶芝士味,而且唔會好漏,麵噶軟硬度啱啱好
2016-01-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$76 (Lunch)
2016-01-03 983 views
行過tst 想坐低飲柸野 見到呢間以Charlie brown 做主題 就入去試下原來係自助式的我同朋友叫左一柸 double shot expresso同Charlie brown Mocha.Double shot expresso 咖啡味濃 而mocha 上面既cream 香滑朱古力味又唔會搶左咖啡。環境非常舒服 可以慢慢坐下又唔嘈
原來係自助式的
我同朋友叫左一柸 double shot expresso
同Charlie brown Mocha.

Double shot expresso 咖啡味濃
而mocha 上面既cream 香滑
朱古力味又唔會搶左咖啡。

環境非常舒服 可以慢慢坐下又唔嘈
2015-12-30 997 views
今期Snoopy 大熱, 就去咗Charlie Brown 歎杯咖啡, 食件cake.榛子咖啡超甜之外, 侍應的服務態度都奇差  食完咁甜嘅嘢, 諗住問侍應攞杯水; 點知佢話冇水供應, 只有$20/枝嘅樽裝水提供
榛子咖啡超甜之外, 侍應的服務態度都奇差

超甜的榛子咖啡

2015-12-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2015-12-21 976 views
同個fd行街行攰左,見到呢間Snoopy主題餐廳,樓下門店都已經好可愛,我哋都直奔主題,先搵位坐,好彩剛好仲有位,今日人都幾旺下,兩個人都未曾餓,點左兩杯嘢,我喺卡通控,點個coffee,連拉花都喺卡通頭像,好得意,都幾香滑,仲要左兩個cake,同樣卡通味十足,細細啖食先感覺到好味,唔會好甜,出品OK,但分量就少左D,想食多啖都無。隔離臺個幾個妹妹仔,連食都唔食,瘋狂自拍,呵呵。服務態度都算好了,個個都有笑容,作為客人見到都心情靚d。感覺好多人都喺過來享受個環境,滿滿童趣,自己都唔另外。個fd話要帶個侄子來試試,下次我都要來,人多試嘅嘢先多
,我哋都直奔主題,先搵位坐,好彩剛好仲有位
2015-12-19