2021-04-30 390 views
同伴娘食完飯佢話想去飲杯茶附近有間茶理史,好啦我哋就去試吓佢啦估唔到而家仲有人排隊買呢啲茶到我哋嘅時候伴娘話仲未諗到飲乜我就叫佢跟我😆我就想試吓呢間嘅茶底加奶蓋就嗌咗四季春加奶蓋我發現呢個四季春嘅茶底冇前兩日飲嗰間金鳳茶王咁清香而且啲奶蓋就份量少咗啲啲所以就好容易同啲茶融為一體正常啲奶蓋係好實淨佢呢度就有啲小小稀不過個味道係濃郁好香同好滑嘅不過令我覺得最驚訝嘅係,呢一個茶理史個名應該有幾間分店嘅但係佢個杯完全係冇茶理史呢個名😅
同伴娘食完飯佢話想去飲杯茶
附近有間茶理史,好啦我哋就去試吓佢啦
估唔到而家仲有人排隊買呢啲茶

所以就好容易同啲茶融為一體
正常啲奶蓋係好實淨
佢呢度就有啲小小稀
不過個味道係濃郁好香同好滑嘅
不過令我覺得最驚訝嘅係,呢一個茶理史個名應該有幾間分店嘅
但係佢個杯完全係冇茶理史呢個名😅
2021-04-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
2021-03-21 238 views
幫襯過好多次但今次係最差!😓杯嘢飲正常價錢但係態度極差!!!😕叫咗杯薄荷可可鮮乳地瓜小芋圓🥤30蚊一杯嘢飲但係難飲!!🥴 薄荷味唔夠鮮乳地瓜小芋圓勁難食。😑黃店??我特登幫襯依間黃店!🥺點知就令我失望😞!可以改善下態度同味道咁就完美!👀加油啦黃店,會回購!睇吓有冇改善!💪之前一直都係飲琥珀奶茶!🧋$20 味道係好飲嘅 飲慣咗想轉下口味啦點知就。。可以改善一下啦!加油💪 。。。。。。。
幫襯過好多次但今次係最差!😓

杯嘢飲正常價錢但係態度極差!!!😕

叫咗杯薄荷可可鮮乳地瓜小芋圓🥤

30蚊一杯嘢飲但係難飲!!🥴

薄荷味唔夠鮮乳地瓜小芋圓勁難食。😑

黃店??我特登幫襯依間黃店!🥺

點知就令我失望😞!

可以改善下態度同味道咁就完美!👀

加油啦黃店,會回購!睇吓有冇改善!💪

之前一直都係飲琥珀奶茶!🧋$20 味道係好飲嘅 飲慣咗
2020-12-08 474 views
因為喺對面街買嘅外賣冇包飲品 要飲嘢就要加錢我哋對茶餐廳檸茶檸水又冇乜興趣所以不如留返啲錢嚟茶理史買嘢飲好過琥珀白玉奶茶唔知係咪招牌嘢我見排我前面嗰兩個人都有嗌呢杯顏色同平時飲嘅珍珠奶茶唔係幾同我就跟佢買咗一杯都幾好飲唔太甜 不過茶味唔重芋香鮮乳地瓜小芋圓呢款係鋪頭姐姐推介嘅本身對於芋頭就冇抵抗力嘅我聽到姐姐推介呢個即刻試咗 真係好正好香芋頭味 啲芋圓又有咬口 仲咬到少少蕃薯蓉 真材實料我見佢仲有賣小食 下次試下先
因為喺對面街買嘅外賣冇包飲品

聽到姐姐推介呢個即刻試咗 真係好正
好香芋頭味 啲芋圓又有咬口
仲咬到少少蕃薯蓉 真材實料

我見佢仲有賣小食 下次試下先
💛💛草莓鮮乳地瓜小芋園💛💛請大家支持黃色心心啦,大家明啦!去依間野嘅服務態度都幾好👍因為上次帶嗌個杯木瓜—>苦的😅木瓜就唔使叫了,因為唔好飲。不過佢知道我反映意見之後,好出奇地,佢話再送返一杯俾我,作補償,服務態度真係超班😍但係今次依杯草莓鮮乳地瓜小芋園,好飲💛。。。入邊今日有新鮮草莓㗎,同埋淡淡嘅草莓味,正合我心意🙏🏻啲地瓜小芋園都幾有番薯味,同埋煙煙銀銀好QQ ar...推介😘
💛💛草莓鮮乳地瓜小芋園💛💛請大家支持黃色心心啦,大家明啦!
2020-04-24 834 views
我觉得就是茶理史,奶茶和水果茶都很好喝,但是比起其他奶茶店的话就比较差,因为其他奶茶店的话价钱都差不多,但是容量比茶理史多,所以我觉得希望茶理史有待改善他们的奶茶的容量,不过茶理史的奶茶也很好喝。
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2020-02-16 801 views
食完飯,成班朋友想飲台式飲品,係近牛頭角呢啲位邊度搵野飲呢?好彩係裕民中心附近有茶理史,可以頂一頂奶茶癮。朋友好開心點鮮乳再外加地瓜小芋圓。雖然有啲想試,但自己就飽飽滯滯唔想食珍珠,於是就點左店內報導推介嘅蘭貴人烏龍($20),即係冷泡人參烏龍,即點即攞唔洗等。冷泡茶本身就會比熱泡嘅茶少啲苦澀,加上人參烏龍本身就係甜甜地,飲落非常清爽。支茶附送原個茶包,婆仔如我返去屋企都返沖左一兩次,茶味淡啲,無咁甘甜,但一樣清香。

蘭貴人烏龍

2019-11-06
$20 (Last Night Supper)
蘭貴人烏龍
2020-02-07 523 views
茶理史岩岩新開既時候勁多人幫襯🙆🏼‍♀️ 自從開佐係公司附近lunch就成日忍唔住買黎飲🤤 今日去買既時候發現有新野飲,梗係要試下😍.牛油果鮮乳地瓜小芋圓 $40鮮乳地瓜小芋圓係必嗌!我仲記得我第一次飲果陣覺得好驚艷~點解有咁好飲既奶😳 今次出佐牛油果🥑味咁fresh梗係要trytry🥰 味道好清新唔會話好草 同埋感覺上牛油果好健康無咁邪惡🙈 而且我嗌佐少甜個奶都仲係好好味🙆🏼‍♀️ 地瓜小芋圓一如既往咁香咁好咬 超滿足😍 強推大家試下!除佐依款仲有幾款新品~.另外仲推介大家飲腐竹糖水~從來無諗過佢可以做手搖🙈 飲出黎又無遺和感🥺 仲有仲有冷泡茶同奶蓋都唔錯!外賣自取仲有得平$20🙆🏼‍♀️
牛油果鮮乳地瓜小芋圓 $40
牛油果鮮乳地瓜小芋圓

牛油果鮮乳地瓜小芋圓
2020-01-13 473 views
#hoijun飲品篇#hoijun黃店推薦珍奶真係會上癲架🥺🥺要飲就飲黃店茶理史係特許經營店所以唔係間間麵係黃架!大家一定要check清楚!而位於牛頭角既茶理史就可以放心飲啦🥰🥰今次飲左玄米白玉奶茶,白玉係白色的珍珠,但口感比珍珠更Q彈😋😋😋小店仲有小食賣架吾系魚旦都好好味架,佢係魚型既魚旦,口痕可以試下😚😚~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍茶理史 (牛頭角)🕴🏻牛頭角馬蹄徑1號寶恩大廈地下1號舖
#hoijun飲品篇
#hoijun黃店推薦
珍奶真係會上癲架🥺🥺要飲就飲黃店
茶理史係特許經營店
所以唔係間間麵係黃架!大家一定要check清楚!
而位於牛頭角既茶理史就可以放心飲啦🥰🥰
小店仲有小食賣架
吾系魚旦都好好味架,佢係魚型既魚旦,口痕可以試下😚😚

玄米白玉奶茶

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📍茶理史 (牛頭角)
🕴🏻牛頭角馬蹄徑1號寶恩大廈地下1號舖

玄米白玉奶茶
2019-11-03 553 views
喜歡喝珍珠奶茶的我,今日路經「茶理史」,當然要品嚐一下這台式茶店的珍珠奶茶,跟其他茶店的有何分別。這牛頭角分店位處街道旁,人流不多,無須排隊便可叫買。抬頭望menu,怎麼不見珍珠奶茶?原來,「茶理史」的珍珠奶茶叫琥珀白玉奶茶,名字古樸優雅,每杯20元。相比其他台茶,「茶理史」的奶香味較濃,亦因為奶多,所以較滑。顏色偏橙,但不覺太甜,粒粒白玉沒有黐在一團,很Q彈。喜歡奶香的人,「茶理史」必定啱你口味!

琥珀白玉奶茶

喜歡奶香的人,「茶理史」必定啱你口味!
2019-10-19
TakeAway
$20 (Tea)
  • 琥珀白玉奶茶
上星期二,路過茶理史,叫了一杯海鹽雲頂芒芒,朋友叫了爆果茶王,海鹽雲頂芒芒,一吸啖啖芒果肉,真材實料,上層的白色雲頂配合芒果肉,又好看,又好飲,朋友講爆果茶王,好多水果,偏酸,有好多熱情果,消暑一流,服務比其他店好,會幫我除去飲管套, 方便我即刻飲,另外特別有賣即炸鹽酥雞,啖啖雞肉,不似其他台食店粉醬過厚,下午茶食一絕!第二日再幫襯琥珀白玉珍珠奶茶!好正!喜歡茶餐廳絲襪奶茶加珍珠,夠奶味同好重茶味,下次會同同事叫外賣送下午茶!
2019-07-30
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
上星期開業第一日試左抹茶牛乳芋圓,芋圓有1/3杯咁多!抹茶同奶味幾香芋圓粒粒係亮點,有芋頭/地瓜味好似係$36價錢唔算平,但係有咁多芋圓都算OK收銀個姐姐好好禮貌值得一讚因為今日開業,仲可以試飲支裝既冷泡茶
上星期開業第一日試左抹茶牛乳芋圓,芋圓有1/3杯咁多!
抹茶同奶味幾香
芋圓粒粒係亮點,有芋頭/地瓜味
好似係$36
價錢唔算平,但係有咁多芋圓都算OK

收銀個姐姐好好禮貌
值得一讚
因為今日開業,仲可以試飲支裝既冷泡茶

TakeAway