工作壓力大,放工後要飲返杯食好西,釋放同慰勞自己🥴 今晚去左太子一間充滿西班牙風情嘅酒吧,chill下同時懷緬疫情前的西班牙之旅🫶🏻酒吧播放著西班牙音樂,我地坐bar枱睇住bartender哥哥調酒☺️ 短短幾分鐘就已經調好一杯靚靚cocktail🤩 不過我哋只係點左Sangria🍷同啤酒🍻🍻💕 Tapas 烤和牛舌配蕃茄莎莎 $28/件食西班牙菜點Tapas是常識吧😝 牛舌牛味濃郁,微微烤至金黃。鋪上清新的蕃茄莎莎,味道恰到好處👍🏻💕西班牙香煎蟹餅 $128蟹餅相當厚身扎實,蟹味濃✨咬落爽口彈牙,又食到一絲絲蟹肉。配上黑醋及沙律醬,唔錯唔錯❣️💕龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $138喜歡這龍蝦汁❣️大蝦彈牙,配搭青口、魷魚、蜆肉及螺肉✨闊條麵條軟硬適中有𡁻頭。💕西班牙傳統香燒乳豬 $258乳豬燒烤得皮脆肉嫩💕豬皮脆得像薯片一樣!乾身不油淋淋,但食落非常有油香🤤 肉質保持鬆軟嫩滑✨就算不蘸醬汁,都已經很入味👍🏻 個人非常欣賞呢隻乳豬🤤🤤以為酒吧食物會很普通,但令人喜出望外喎😍 食物非常出色👍🏻 推介必點:✅烤和牛舌配蕃茄莎莎、✅西班牙傳統香燒乳豬💯 當然sangria亦好好飲😆

不過我哋只係點左Sangria🍷同啤酒🍻🍻

• 西班牙香煎蟹餅
  • 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
  • 西班牙香燒乳豬仔
  • 烤和牛舌配蕃茄莎莎
🇪🇸 太子熱情洋溢西班牙餐廳這次挑選了一間太子的酒吧,相約朋友晚飯閒聊。餐廳環境不錯,有吧枱或普通餐桌,坐普通餐桌時店員會外置鐵架在桌邊,以後把客人的食物掛在架子上,一來可更有效利用空間,二來亦可以讓客人開心打卡。🧀 芝士墨西哥脆片 (Nuts) $40餐前小食是芝士墨西哥脆片,可以無限任添。芝士脆片香脆,蘸點芝士醬吃,味道不錯。🍈 帕爾瑪火腿配蜜瓜 $24/件前菜可兩件起計,賣相相當精緻,以帕爾瑪火腿包着哈密瓜球,最特別之處是配以一支小吸管。吸管內是甜甜的紅莓汁,整個味道清爽開胃,打卡必點🌟🐮 燒和牛舌配番茄莎莎 $28/件插上西班牙國旗的是燒和牛舌配番茄莎莎。厚切和牛舌油脂足,以少許海鹽調味,燒得香味四溢,配以清新的蕃茄和洋蔥為主的莎莎,中和了牛舌的油膩感,搭配新穎得宜。🐮 墨西哥傳統牛肉餡餅 $98一客有4件呈三角狀的墨西哥傳統牛肉餡餅,牛肉餡帶有黑胡椒香味,內藏芝士,香濃可口,可上餡餅熱辣辣,鬆軟美味,感覺有點想吃牛肉批,是相當富特色的菜式。🐷 西班牙傳統香燒乳豬 $258在西班牙餐廳,來一份烤乳豬是必須的,烤乳豬外皮燒得金黃香脆,當刀鋒與乳豬皮交疊之時,發出清脆俐落的「咋咋聲
🇪🇸 太子熱情洋溢西班牙餐廳

🧀 芝士墨西哥脆片 (Nuts) $40

🍈 帕爾瑪火腿配蜜瓜 $24/件

🐮 燒和牛舌配番茄莎莎 $28/件

🐮 墨西哥傳統牛肉餡餅 $98

🐷 西班牙傳統香燒乳豬 $258
在西班牙餐廳,來一份烤乳豬是必須的,烤乳豬外皮燒得金黃香脆,當刀鋒與乳豬皮交疊之時,發出清脆俐落的「咋咋聲」,未吃已感受到爆脆感。乳豬皮香脆富油香,肉質保持濕潤鬆軟,入口即化。配以黑醋沙律菜,多吃一件乳豬,味蕾也不會覺得太厚重。

🍹 Cinderella $62
一杯無酒精以菠蘿汁及橙汁混合而成的飲品,配以紅色的小糖水,外觀吸引,味道清新香甜。

🍹 Sexy on the beach $75
(Vodka, Peach, Cranberry juice,Pineapple juice, Orange juice)
外貌協會可選擇帶酒精成分的Sexy on the beach,飲品杯邊會打上一個汽泡,大家謹記剛快打卡,因汽泡只會在空氣中停留大概1-2分鐘。飲品微甜,容易入口
🌟點這杯來打卡一流🌟

🔸小總結:
餐廳會播放著大熱的西班牙歌曲,熱情奔放,讓客人在心情愉悅的環境下用膳。剛好碰到鄰桌有一位女士生日,細問下原來可以預訂生日甜品,店員會在甜品碟寫上生日朋友的名字,並燃點仙女棒作慶祝。餐廳食物味道不錯,店員主動有禮,會再回訪。

💡提提大家現時防疫措施,由於餐廳屬於酒吧類別,所以需要跟從最新的防疫政策,在進入餐廳前需出示24小時內快測陰性結果,相片需清晰顯示客人姓名,檢測日子及時間。餐廳亦有提供快速測試包給客人,可進入餐廳前即場檢測。

👅味道:4.8/5
💰CP值:4.7/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.8/5
🍽 餐廳:Channel 3 Tapas Bar & Restaurant
🌐地址:太子通菜街228號地下

🐮 #cowing吃在太子
#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #太子美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 # Channel3TapasBarnRestaurant
2022-06-22
2022-07-28 118 views
放工約左朋友去食下野飲下野,所以去左呢間bar,呢間5年前都有去過,估吾到仲系到,所以再去encore。一入到去都已經幾多人,店員拎左啲薯片小食比我地先。不過留意小食吾系免費,我賣單時先知需要收費。芒果蟹肉沙律 $108呢個沙律擺得好靚,而且好好食好開胃,上層系芒果,個味好出,中間系蟹肉,下層系蕃茄。西班牙蝦肉卷配黑魚子3件 $66蝦肉餅外面再加左啲青瓜片。上面再加左黑魚子,咬落卜卜聲。天多尼雞肉pizza $118芝士好多好香濃,岩哂芝士控。pizza邊位幾脆。西班牙啤酒燴慢煮牛面肉 $198牛面肉份量好多,肉質有部分好嫩,亦有少部分較硬。肉下面有好多薯蓉,薯蓉夠滑,但吾夠牛油香味。

芒果蟹肉沙律 $108

西班牙蝦肉卷配黑魚子3件 $66
蝦肉餅外面再加左啲青瓜片。上面再加左黑魚子,咬落卜卜聲。

天多尼雞肉pizza $118
芝士好多好香濃,岩哂芝士控。pizza邊位幾脆。

西班牙啤酒燴慢煮牛面肉 $198

2022-07-28 96 views
喺呢個工作壓力咁大嘅社會,吾只係星期五先Happy,係應該日日都要Happy🤣,太子就有一間食西班牙菜嘅酒吧,可以同三五六個朋友一齊放鬆下。餐廳內有個大屏幕,播放將西班牙歌曲嘅MV,有種置身於西班牙嘅感覺。芝士墨西哥脆片,Nuts (🌟82.43/100)💲40一坐低先會送上餐前小食,墨西哥脆片沾滿芝士粉,點上餐廳自家調製嘅醬汁,識到微微酸忌廉嘅味道和芝士咸香香煎美國頂級肉眼扒,12oz(🌟89.68/100)💲268 用一隻比臉仲大嘅碟承載着,牛扒表面油光閃爍,小編叫咗5成熟,切開時感覺上有啲似7成😂但都完全冇咗佢嘅質素,食落牛味喺口中爆發,而且有肉汁,好嫩滑,油脂入口即溶。個人鍾意吾點醬汁,淨係點鹽,咁能食到牛本身嘅味道。底下有四片燒茄子調味啱啱好軟腍焦香,忌廉薯蓉份量好多,軟滑細膩忌廉芝上煙三文魚波(🌟88.54/100)💲98一啖一粒三文魚波,包裏著一粒嘅忌廉芝士。鮮味嘅煙三文魚配上濃郁嘅忌廉芝士,配上檸檬汁減低膩感,口味更清新,令人一試難忘,值得一試嘅下酒菜🍻牛肉他他配香脆鍋巴(🌟88.66/100)💲38/件,兩件起店家好貼心地小食類可以自行選擇數量,眼闊肚窄嘅你哋就可以叫

芝士墨西哥脆片,Nuts (🌟82.43/100)💲40

忌廉芝上煙三文魚波(🌟88.54/100)💲98

店家好貼心地小食類可以自行選擇數量,眼闊肚窄嘅你哋就可以叫多幾樣都唔怕👍🏻牛肉他他入口即化無筋,鍋巴脆卜卜甜甜哋,口感特別

Cosmopolitan💲74
酒Menu有分甜酸辣嘅cocktail,亦有為吾飲酒人士配搭無酒精飲品。Cosmopolitan屬於偏酸類cocktail ,酸甜酸甜,好易入口適合女仔

Sunset Song 💲82
位於home favourite ,口感甜甜,慢慢先會feel到酒味
2022-07-27 80 views
好耐無去過太子酒吧街,今日去接男朋友收工,去咗酒吧街道搵食,不過而家入酒吧就要提前做快速測試,要喺快測上寫晒名先可以入去🫣 但都係果句啦有得食好食啦🫠呢間Channel 3睇個名係主打西班牙菜入到酒吧梗係叫杯酒飲下先,我就叫咗杯 Cocktail Sweet Day,係杯益力多溝菠蘿汁味嘅Cocktail,男朋友就叫咗杯Gin Tonic而我見到擺杯個櫃,有堆酒杯係鸚鵡樣,男朋友就Request咗Bartender用鸚鵡杯裝杯Cocktail🥰🥰 好得意我杯sweet day就真係好似飲緊果汁咁,唔係好飲到酒味,好啱女仔飲😂食物就叫咗黑松露炒野菌、龍蝦汁海鮮大蝦闊條麵、西班牙繪慢煮牛肉黑松露炒野菌嘅黑松露味唔係太出,但勝在份量好多,同埋啲菇本身都好香,最後竟然多到食唔晒😂而闊條麵嘅龍蝦汁好重味,佢隻大蝦都真係好大隻同埋係新鮮嘅,而且配料好多,基本上每啖麵都會食到啲魷魚呀蜆啊細蝦仔咁慢煮牛肉就有啲驚喜,估唔到個牛肉煮到好冧,根本唔需要用刀切都已經可以撕開啲肉!仲要份量都好大下,中間加埋個薯蓉,食到好飽🌝 如果樹熊都煮得好好食,好棉同埋有啲蒜頭配住黎食,好香口買單七百幾蚊,嘢中以酒吧來講佢

呢間Channel 3睇個名係主打西班牙菜

買單七百幾蚊,嘢中以酒吧來講佢嘅嘢食都算係有質素,同埋份量好足夠,其實我哋嗌少個野菌都夠食有餘

另外提一提佢餐前有個墨西哥脆片,係要收費嘅,不過都真係幾好食,最鍾意佢配個sour cheese sauce,送酒一流!如果唔係食到咁飽我一定會refill再食😂😂
Channel 3 Tapas Bar & Restaurant📍太子通菜街228號地下今次來酒吧同朋友傾下計Relex下🤪一入去坐低侍應會上餐前小食$40nachos 墨西哥脆片配特製沙律醬覺得個沙律醬好正🫣配埋脆片好好食食👍🏻😆邪惡但超好味跟住叫左2款Sweet Cocktail ❤️Mojito $98入面有爆多薄荷葉同埋青檸😁好好飲🌱🍹🧊感覺好FreshSingapore Sling $72 石榴糖漿+🍋 檸檬梳打🍸配上櫻桃🍒白蘭地朋友話味道好岩飲🥂西班牙小食拼盤$178呢個小食拼盤抵食又好味入面有4款小食🥜🥄辣肉腸忌廉芝士煙三文魚波黑松露薯條🍟招牌炸雞翼款款都好好味我個人喜歡佢既招牌炸雞翼❤️少少辣又香脆👍🏻墨西哥傳統牛肉餡餅🥙$98一共有4塊牛肉餡餅入面除左牛肉碎之外仲有爆多芝士😁🧀趁熱食有微微拉絲好食👍🏻西班牙黑毛豬腸三文治🥪$32 2件起叫🥪都係迷你size😁岩哂飲野傾計食👌🏻整體來講環境好舒服😆提提大家現時所有進入酒吧一定要出示24小時內快速測試的陰性證明
📍太子通菜街228號地下

岩哂飲野傾計食👌🏻

整體來講環境好舒服😆
提提大家現時所有進入酒吧一定要
出示24小時內快速測試的陰性證明
星期日晚想去chill一chiill, 選擇了太子鬧市中的酒吧餐廳,老實說第一次在酒吧食晚飯原本期望不太高,但去到食物同氣氛都有驚喜🤩一坐低就提供了nuts $40芝士脆片好夠芝士味仲可以無限任添,好抵食👍🏻😋白酒忌廉煮青口 $98足足有成8隻青口!冇沙亦冇海水味,忌廉汁好好味🤤🥩香煎美國頂級肉眼扒 $2684成熟剛好,大大塊唔韌又有肉汁,另外有驚喜係個薯蓉好滑好好味!🐂西班牙啤酒燴慢煮牛面肉 $198推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我係第一次食牛面肉,真係好滑好嫩,另外d汁同薯蓉加埋一齊食,完美😋😋一羹一羹咁食唔停口!🌭德國紐倫堡腸拼盤 $188拼盤有三款腸,煎得好香口,搭配啤酒一流👍🏻

一坐低就提供了nuts $40
芝士脆片好夠芝士味仲可以無限任添,好抵食👍🏻

😋白酒忌廉煮青口 $98
足足有成8隻青口!冇沙亦冇海水味,忌廉汁好好味🤤

🥩香煎美國頂級肉眼扒 $268
4成熟剛好,大大塊
唔韌又有肉汁,另外有驚喜係個薯蓉好滑好好味!

🐂西班牙啤酒燴慢煮牛面肉 $198
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌭德國紐倫堡腸拼盤 $188
拼盤有三款腸,煎得好香口,搭配啤酒一流👍🏻

2022-07-10
2022-07-10 77 views
想食飯加飲番杯就去左太子酒吧街簡左Channel 3 tapas bar & restaurant 疫情關係酒吧都少左唔少生意所以久唔久都要幫襯下既咁呢間見佢都多主食又可以飲番杯一坐底都有碗chips可以食住簡野食我地兩個人食咁就叫兩個main兩杯野飲如果唔夠再叫小食啦香煎美國頂級肉眼扒12oz($268)豬同肉眼既選擇之下我就覺得肉眼吸引啲啦😂份量十足味道都唔輸蝕出面啲西餐廳5成熟 岩岩好唔會好韌 又唔會食到鬆肉粉味配菜就有啲沙律菜同薯茸個薯茸仲幾滑添😏😆😆😆😆😏蘑菇帕爾馬火腿自家手打pizza($128)每塊都有大大塊帕爾緊火腿蘑菇唔會切到好細粒會feel到幾多野咬口感幾好Pizza底都唔會太厚整體都幾好因為我鐘意多芝士,如果再多啲芝士就更好😆😆😆😆———Sexy on the beach ($75)😆😆😆😆叫呢杯既主因梗係打卡啦影完相個泡泡就爆左味道都ok男女都岩飲Pinacolada ($82)我鐘意呢啲杯😂同埋都好好飲有椰汁同鳳梨甜味大過酒味仲有啲cream 係面好好飲😆😆😆😆😆都係男女都岩飲———總結食野同飲番杯都唔錯既地方價錢合理唔太貴記得試下肉眼同pincacolada
想食飯加飲番杯

又可以飲番杯
一坐底都有碗chips可以食住簡野食我地兩個人食

咁就叫兩個main兩杯野飲
如果唔夠再叫小食啦
香煎美國頂級肉眼扒12oz($268)

豬同肉眼既選擇之下
唔會好韌 又唔會食到鬆肉粉味
配菜就有啲沙律菜同薯茸
個薯茸仲幾滑添😏
😆😆😆😆😏
蘑菇帕爾馬火腿自家手打pizza($128)

每塊都有大大塊帕爾緊火腿
蘑菇唔會切到好細粒
會feel到幾多野咬
口感幾好
Pizza底都唔會太厚
整體都幾好
因為我鐘意多芝士,如果再多啲芝士就更好😆😆😆😆
———
Sexy on the beach ($75)

😆😆😆😆
叫呢杯既主因
梗係打卡啦
影完相個泡泡就爆左
味道都ok男女都岩飲
Pinacolada ($82)

我鐘意呢啲杯😂
2022-07-07
  • 香煎美國頂級肉眼扒
  • Pinaccolada
2022-07-06 53 views
Channel 3 Tapas Bar & Restaurant太子站附近有條酒吧街 九龍飲酒勝地見到呢間餐廳主打西班牙菜 🍽 🍴主打西班牙菜既酒吧 播緊既都係西班牙音樂長條型既餐廳 見到調酒師係度調緊酒見到有bartender 嬴過調酒比賽 就試下佢地既cocktail 酒既Menu都好詳細 好多連名都唔識點讀happy hour 既啤酒又唔貴喎✨西班牙菜傳統必食tapas 有各種小食類可以揀本來諗住點一個tapas試下 發覺幾正 之後再加order 牛肉他他配和脆鍋巴牛肉他他幾特別 生牛肉用刀剁碎 加少少雞蛋即使生牛肉 都夠新鮮脆鍋巴上面都nuts 甜甜地配上脆脆地既口感加埋牛肉他他就更加多一種口感美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️燒和牛舌配蕃茄他他🐂👅牛舌好厚身 牛鮮味好都出估唔到牛舌配蕃茄都幾夾美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️墨西哥傳統牛肉餡餅😊🥙牛肉餡餅好大份 好足料牛肉餡滿滿係入邊 仲有芝士夾埋一齊食美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️西班牙海鮮飯有大蝦同埋青口 新鮮肉都係飯入邊搵到份量好足 同埋個飯煮得好香美味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️Mojito😈好大杯 好抵飲 平時bar個杯細好多仲有個冰模係個杯頂 幾特別美味程度:⭐️⭐️⭐️

太子站附近有條酒吧街 九龍飲酒勝地

⏰ 15:00-04:00

付款方式
AlipayHK 支付寶 現金
2022-06-24 73 views
呢間喺太子嘅酒吧🍻環境都唔錯~同朋友嚟飲酒吹水就最啱💕最推介係佢哋個西班牙傳統香燒乳豬🐷外皮燒到金黃色 勁香脆 肉質鬆軟 唔會好鞋 再加埋層油脂 食落入口即溶 超級甘香😍
好耐都無同過老公一齊去食飯喇🙈為左趕走Blue Monday,所以決定放工就去食個西班牙菜,再飲返杯chill下🍹🍸門外嘅店員姐姐元氣滿滿的熱情地招待,門外亦設有快測套裝,方便客人入去前做檢測以便符合返政府最新嘅防疫要求👍🏻🌿牛肉他他配和脆鍋巴牛肉他他肉質嫩滑,鍋巴味道食落甜甜地而且好香脆,最開心係可以根據自己想要嘅件數去落單(兩件超)☺️咁就可以試多幾款唔同嘅小食啦👏🏻🌿西西里海鮮自家手打薄餅無諗過酒吧餐廳有自家手打薄餅咁有誠意😳配料用上黃椒,魷魚&八爪魚等海鮮製作,鍾意佢個餅底唔會太厚😍不過得兩個人食份量確實有d大,3-4人分會比較理想☺️🌿板燒西班牙黑豚豬有得揀8成或全熟,不過可能我地掛住影相,所以最後切開後都偏向全熟,但口感仍然非常好,食落去依然軟熟👍🏻🌿Nothing用上Vodka,Melon & Pineapple Juice 去沖調,鳥形酒杯實在太可愛🥰🌿Lychi Martini呢杯餐牌上無嘅,由調酒師為我地特製,因為我想要飲品上的氣泡,但由於我手腳太慢,結果相機都未開氣泡就爆了🥹白白浪費左打卡嘅好機會🥲餐廳氣氛及食物質素整體不錯,如果第二日唔洗返工嘅話真係想飲多兩杯先走啊

🌿牛肉他他配和脆鍋巴

🌿西西里海鮮自家手打薄餅

🌿板燒西班牙黑豚豬

板燒西班牙黑豚豬

🌿Nothing

🌿Lychi Martini

餐廳氣氛及食物質素整體不錯,如果第二日唔洗返工嘅話真係想飲多兩杯先走啊😛
2022-06-20
板燒西班牙黑豚豬
  • 板燒西班牙黑豚肉
2022-06-15 118 views
德國蜜汁燒豬手$228呢個上菜個陣真係嚇親 真係好大份🫣應該可以夠3-4人食 外皮超香脆🥳入面肉質正常 有肉香 唔會過鹹 如果中意豬手真係唔可以錯過 真係好抵食!🥹👍🏼忌廉芝士煙三文魚波$98Cream cheese 同三文魚本身都偏鹹 但因為有檸檬汁同甜甜地既沙律醬味道豐富左之餘仲清新左✨加上忌廉芝士好厚身雪凍左 好creamy ‼️🤤龍蝦汁大蝦扁意粉$138 隻蝦都幾彈牙唔錯 醬汁方面蕃茄味會多啲 龍蝦汁偏淡 意粉軟硬適中Pina colada $82 椰奶味香 有啲菠蘿粒 好夾 酒味唔會太重 Sexy on the beach$75呢個上嚟度即刻影低先😝 甜甜地但偏藥水味🫣
德國蜜汁燒豬手$228

2022-06-13
  • 德國蜜汁燒豬手
  • 忌廉芝士煙三文魚波
2022-06-13 98 views
平日經過開太子花墟嗰邊,都見到有好多酒吧,行過時候見到有職員攞住本Menu,推介佢哋嘅特色菜,先發現原來呢間酒吧除咗飲酒,仲喺主打食西班牙菜,見到個Menu勁吸引所以就入咗去試吓間餐廳氣氛幾有情調,燈光比較暗嘅適合情侶或者朋友傾偈,音樂聲唔會太嘈坐得幾舒服我先叫左兩個小食鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬$58第一次見鵝肝配蟹肉一齊食,蟹肉嘅鮮甜味可以解鵝肝嘅油膩感,估唔到配合埋一齊係咁夾,再加上魚子醬小小嘅鹹香味,成個配搭好出色帕爾瑪火腿配蜜瓜$48Parma ham係可以逐件叫,兩件起跳,啱晒兩個人又食得唔多又想試多啲其他款式,最特別嘅係配埋少少紅莓汁,同Parma ham 的鹹香味好夾我哋帶咗兩個主菜係平日西班牙餐廳比較唔常見的菜式來試吓西班牙啤酒慢煮牛面肉$198平日牛肋骨或牛扒就食得多,牛面肉就真係第一次食,牛面肉嘅質感有少少似牛腩,因為慢煮嘅關係,已經炆到好淋,一切開就已經好鬆化,可能因為牛嘅面部位,肉質一啲都唔會乾,而且係一層肥一層瘦肉,亦都食得出淡淡的啤酒香味。佢底層嘅薯蓉亦都一啲都唔輸蝕,非常之creamy幼滑西班牙傳統香燒乳豬$258平日豬手就得多,乳豬就比較少西餐廳見到,一上

我先叫左兩個小食
鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬$58

帕爾瑪火腿配蜜瓜$48
Parma ham係可以逐件叫,兩件起跳,

我哋帶咗兩個主菜係平日西班牙餐廳比較唔常見的菜式來試吓
西班牙啤酒慢煮牛面肉$198

西班牙傳統香燒乳豬$258
平日豬手就得多,乳豬就比較少西餐廳見到,
一上菜嘅時候已經睇得出,乳豬皮燒得非常之香脆,一刀切落去索索聲,唔會因為食緊豬皮的關係而覺得好油膩,豬皮配合乳豬肉一齊食,有入口即化嘅感覺

離開時見餐廳Bartender 攞過2019年調酒師冠軍,但由於朋友今日有揸車嘅關係,下次我哋會再黎試吓佢啲cocktail

2022-06-10 113 views
今日行開到花墟買花,就順便係附近搵間餐廳食飯,見到呢道係食西班牙菜好似唔錯就入左去呢間酒吧餐廳有野食又有野飲,好適合約朋友仔食飯吹水飲下酒我地Order左幾樣野:煙三文魚沙律 $98燒和牛舌配番茄莎莎 $28/件鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬 $58/件墨西哥傳統牛肉餡餅 $98西班牙傳統香燒乳豬 $258Cinderella $62西班牙傳統香燒乳豬賣相好吸引,外皮望落已經覺得一定好脆,食落發覺燒豬皮係比較薄身,但燒到十分之脆口,而且入面既肉依然充滿肉汁,但油脂就已經迫走哂,所以食落口唔會好油膩。加上燒乳豬既調味比較淡,點汁食就會岩岩好,鍾意食到豬原味更加可以唔點醬食添墨西哥傳統牛肉餡餅黎到時熱辣辣,即刻食就最好,呢個餡餅味道反而較濃,牛肉加上芝士餡味道好豐富,雖然較為重味,但外加上少許既香醋汁解一解個味道,少少點綴令口感更多層次燒和牛舌配番茄莎莎,莎莎唔辣的,牛舌的牛味極濃,但只係用左少少既調味,反而更能夠食到和牛舌的牛脂味道鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬,外表賣相不錯,蟹肉一絲絲加埋醬食落酸酸甜甜,但加埋鵝肝既味道,就有少少被蓋過,鵝肝的油香加上魚子醬的加持,口腔先係一陣鵝香再有一陣鮮咸既魚子香
呢間酒吧餐廳有野食又有野飲,好適合約朋友仔食飯吹水飲下酒

我地Order左幾樣野:
煙三文魚沙律 $98
燒和牛舌配番茄莎莎 $28/件
鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬 $58/件
墨西哥傳統牛肉餡餅 $98
西班牙傳統香燒乳豬 $258
Cinderella $62

鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬,外表賣相不錯,蟹肉一絲絲加埋醬食落酸酸甜甜,但加埋鵝肝既味道,就有少少被蓋過,鵝肝的油香加上魚子醬的加持,口腔先係一陣鵝香再有一陣鮮咸既魚子香味,成個配搭都好出色。

煙三文魚沙律份量好充足,沙律汁非常醒胃,沙律菜好新鮮好爽口