灣仔地鐵站附近有間抵食好味土耳其烤肉小店. 店名Cappadocia 卡帕多奇亞係熱門土耳其旅遊勝地. 餐廳佈置色彩繽紛氣氛愉悅,樓底好高超開陽座位舒適寬敞. 牆壁掛上特色馬賽克掛燈、土耳其優美風景相片及圖畫配上土耳其歌曲氣氛好地道. 🤩小店走快餐路線,價錢經濟實惠大部份都係幾十蚊.🤑菜式主要提供各式kebab 烤肉,配以不同主食例如捲餅/飯/麵包/ 沙律等. 餐廳由兩夫妻經營仔仔有時都會幫吓手,呢度主打Homemde 健康,店主話佢哋係用鮮肉而唔係用雪藏肉㗎果然係不惜工本,同埋佢哋係用環保器具承載食物全走塑100% eco-friendly. 👏🏻⭐️土耳其沙律🇹🇷🥗食土耳其嘢點少得呢個沙律啊. 口感清新健康,沙律有洋蔥、紅菜頭絲、紅腰豆、紅蘿蔔絲、蕃茄、羊奶軟芝士、生菜等等. 醬汁偏酸非常開胃. ⭐️羊肉串包裹Wrap餅皮自家製薄薄地質地軟身,女士食就啱晒啦,唔驚太飽. 個包爆多料肉汁滿瀉,內藏滿滿羊肉而且香而不氈,店主簡單以黑胡椒、橄欖油、鹽等配料醃足一日難怪咁入味濃郁,醬汁微辣幾惹味. 羊肉係舖頭最受歡迎㗎,長期Number 1. 💯嚟到嘅記得試吓😙😙⭐️混合烤肉串麵包彼特麵包外

⭐️土耳其沙律🇹🇷🥗

⭐️羊肉串包裹

⭐️混合烤肉串麵包
彼特麵包外層烤得香脆焦香內裏鬆軟滿滿麥香,而且面層有芝麻烘過好香. 羊肉雞肉多汁肉味香濃,混合食口感更豐富,配以特製醬汁包括薄荷醬等及新鮮蔬菜超級滿足又有營養又方便.

🥤飲品soft drinks 等都係賣$10,可能平過便利店,超抵.我哋另外叫咗支青島啤酒🍻開心share都係$25咋. 最近天氣開始熱,附近返工嘅打仔,簡簡單單健康啲又想好味可以試吓堂食外賣都得㗎. 坐住食環境都幾chill好有異國風情平平哋relax下吹吓水散個心都唔錯㗎.

• 土耳其沙律
  • 羊肉串包裹
  • 混合烤肉串麵包
熟悉我既朋友都知我對啲中東啊南亞啊重香料既國家情有獨鍾😂 土耳其菜亦都系其一 但對於香港人黎講 最熟悉既應該就系Kebab🌯 呢間位於灣仔既「Cappadocia Turkish Kebab」🇹🇷 除左可以食到正宗既Kebab 仲有其他土耳其菜式😆Lamb Kebab Wrap $80超級大卷🌯 男仔食都話夠飽肚啊😆 wrap住左滿滿燒過既羊肉 配上生菜 蕃茄 洋蔥等新鮮既蔬菜 啖啖肉之餘又吾會好有油膩感😌6 Pieces Of Falafel $50呢個勁特別 第一次食😙 原來系油炸鷹嘴豆餅 屬於中東既蔬菜球🧆 微微既辣味 外層酥脆 内部細滑 口感對比鲜明😋Chicken Kebab Rice $55滿滿既雞肉燒到微微焦香但又一啲都吾乾 淋上自家製既乳酪醬 味道更豐富😳 配上新鮮既沙律菜同醃菜作解膩 連白飯都食得出有調味過 好味到最後我成個都食哂😂最正系食完正餐 仲可以食埋正宗既土耳其雪糕啊🍦😍 土耳其雪糕既黏稠度較一般雪糕高 因為加左蘭莖粉令佢系在質感上無甘容易溶化 就算拉長個陣都吾會斷開😂 另外餐廳仲有一啲土耳其既特產售賣架😎 雖然店舖以快餐店模式營運 但所有食物都系即叫即製 保

Lamb Kebab Wrap $80

6 Pieces Of Falafel $50

Chicken Kebab Rice $55

雖然店舖以快餐店模式營運 但所有食物都系即叫即製 保證大家品嘗到新鮮既美食👍🏻
2024-04-10
$102.5 (Dinner)
  • Lamb Kebab Wrap
  • 6 Pieces Of Falafel
  • Chicken Kebab Rice
灣仔地鐵站附近有一家土耳其菜餐廳店名「Cappadocia」就是取自土耳其熱門旅遊景點 - 熱氣球之旅的地方餐廳主打多款提土耳其式便當和捲餅肉類主要以雞肉和羊肉為主見他價錢親民就過來試試~土耳其菜常見的烤肉機,這裡當然也有啦~牆上也掛滿土耳其有關的壁畫和人像也有幾盞色彩斑斕的土耳其等作裝飾😍‣ Lamb Kebab Wrap ($80)羊肉捲餅材料包括烤羊肉、番茄、生菜和洋蔥肉的份量不少,女生吃完整個已經夠飽了~‣ Iskender Kebab ($100)這份便當的主角也是烤羊肉,羊肉份量很多,配上蒜蓉醬也開胃的兩旁就放了白飯和Yogurt最底下就是牛油麵包粒臨走之前發現他們店裡有土耳其雪糕好奇之下問店員可否看看是什麼樣的店員很友善,跟我介紹他們自家製的雪糕🍦更請我和朋友吃一球雲尼拿味和草莓味雪糕原來土耳其的雪糕特意增加了蘭莖粉所以土耳其雪糕比常見的雪糕更加黏稠度難怪雪糕看起來平平無奇挖起來被拉長的時候,看到「拉絲」的情況吃起來雪糕口感比較黏,很新奇有趣😯‣ 可樂/雪碧 ($10)💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟香港少有的親民土耳其菜🇹🇷店員親切友善,好奇寶寶可以考慮試試看~💰Tota
灣仔地鐵站附近有一家土耳其菜餐廳

餐廳主打多款提土耳其式便當和捲餅
肉類主要以雞肉和羊肉為主
見他價錢親民就過來試試~

土耳其菜常見的烤肉機,這裡當然也有啦~
牆上也掛滿土耳其有關的壁畫和人像
也有幾盞色彩斑斕的土耳其等作裝飾😍

‣ Lamb Kebab Wrap ($80)
羊肉捲餅材料包括烤羊肉、番茄、生菜和洋蔥
肉的份量不少,女生吃完整個已經夠飽了~

‣ Iskender Kebab ($100)
這份便當的主角也是烤羊肉,
羊肉份量很多,配上蒜蓉醬也開胃的
兩旁就放了白飯和Yogurt
最底下就是牛油麵包粒

臨走之前發現他們店裡有土耳其雪糕
好奇之下問店員可否看看是什麼樣的
店員很友善,跟我介紹他們自家製的雪糕🍦
更請我和朋友吃一球雲尼拿味和草莓味雪糕

原來土耳其的雪糕特意增加了蘭莖粉
所以土耳其雪糕比常見的雪糕更加黏稠度
難怪雪糕看起來平平無奇
挖起來被拉長的時候,看到「拉絲」的情況
吃起來雪糕口感比較黏,很新奇有趣😯

‣ 可樂/雪碧 ($10)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
香港少有的親民土耳其菜🇹🇷
店員親切友善,好奇寶寶可以考慮試試看~

💰Total: $200 ($100pp 無服務費)
📍Cappadocia Turkish Kebab|
灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖
2024-04-10 0 views
灣仔有間土耳其菜門口大大個餐牌加上土耳其雪糕櫃位,非常醒目。入內中東氣氛滿滿,土耳其玻璃燈加上音樂,立刻有種身處異地既感覺。本時間唔中都會食Wrapes,見到價錢又唔貴,所以就選擇左入去試下。.Chicken Kebab Wrap 雞肉串 $50超大一卷絕對可以食一份就飽肚,店家好貼心分好一半唔會食到好狼狽,洋蔥同雞肉既比例好夾,加上生菜等配料,整體唔會好油膩同咸,同埋食得出食材都幾新鮮。.Chinken Kebab Bread 雞肉串麵包 $50麵包無想像中既乾感,加上雞肉汁整體juice,雞肉份量超多,啖啖都食到雞肉,食肉獸可以一試~.Mix Kebab Salad混合烤肉串沙律 $70有羊、牛、豬肉既混合沙律,羊肉有淡淡既羊騷味,但配合酸菜一齊食,神奇地好夾,羊騷味完全被蓋過,對於平時唔食羊既朋友都可以食到

.Chicken Kebab Wrap 雞肉串 $50
.Mix Kebab Salad混合烤肉串沙律 $70
2024-03-29
2024-04-05 17 views
Chicken Kebab Rice(55hkd)烤雞肉好香,邊邊焦脆,刺激嘅小辣,肉量幾多,撈哂成個飯有剩,仲有好多生菜🥬紅蘿蔔🥕等等,顏色好鮮艷,好fresh~Mix Kebab Wrap(65hkd)入面有雞肉同埋羊肉,有羊味但唔膻,啲肉多到爆出嚟,麵皮好薄,兩樣肉mix埋口感香味好rich,我朋友好鍾意呢個!Humus Turkish Pita Bread (50hkd)個包都幾軟,外皮輕輕烘烤過,鷹嘴豆泥係中東菜一大代表,口感綿密細緻,唔係周圍都食到,特別~Falafel (50hkd) 口感有啲似薯蓉,幾辣🌶️🥵外皮炸到酥脆,第一次食呢樣野,有驚喜,下次會encore,做小食不錯!Ps.店舖好乾淨企理,出餐好快😂#foodiblum東南亞
Chicken Kebab Rice(55hkd)

Mix Kebab Wrap(65hkd)

Falafel (50hkd)

Ps.店舖好乾淨企理,出餐好快😂

#foodiblum東南亞
2024-04-05
朋友告訴小編在灣仔有一家土耳其餐廳有特色的雪糕,今天剛好經過就進去試試。雞肉串卷 $50雖然叫做雞肉串卷,但實際上是土耳其卡巴,雞肉使用了獨特的香料調味,味道鮮嫩,配上豐富的蔬菜雞肉串沙拉 $55同樣使用土耳其雞肉卡巴,但改用沙拉作為底部,蔬菜經過醋汁調味,搭配上恰到好處的烤雞肉,清新爽口雞肉串麵包 $50很喜歡雞肉串卡巴,所以點了幾款以雞肉為主題的麵包,麵包的質地微焦酥脆,吸收了雞肉卡巴的精華土耳其皮塔餅鷹嘴豆泥 $50鷹嘴豆泥搭配一塊皮塔餅,餅皮柔軟,易撕開,搭配上鷹嘴豆泥一起吃很適合土耳其雪糕 $40店家說他們的雪糕都是新鮮製作的,所以今天只有兩種口味,分別是香草和巧克力口味,雪糕口味濃郁,質地拉絲狀,吃起來很特別

雞肉串卷 $50

雞肉串沙拉 $55

雞肉串麵包 $50

土耳其皮塔餅鷹嘴豆泥 $50

土耳其雪糕 $40
2024-03-30 12 views
今次試嘗呢間位於灣仔嘅土耳其菜,非常正宗。首先我哋要咗 Lamb Kebab Wrap羊肉串包裹,🌯 呢款包裹以新鮮烤羊肉串包裹著,配合多款香料同醬汁,味道鮮美!每一口都可以感受到豐富嘅香料同肉汁,令人回味無窮!🤤Turkish Salad 土耳其沙拉土耳其沙拉作為一道開胃菜,絕對係出色嘅選擇!🥗 新鮮蔬菜搭配特製醬汁,清新又爽口!每一口都可以感受到蔬菜嘅原汁原味,令人生津!😋 仲有啲羊奶芝士,令味道更加豐富,絕對係一款健康又美味嘅開胃菜!Mix Kebab Bread 混合烤肉串面包如果你對烤肉同麵包一樣都有興趣,咁呢個Mix Kebab Bread絕對係你嘅首選!鮮嫩多汁嘅烤肉配上鬆軟嘅面包,一咬落口,肉汁同面包嘅香味即刻彌漫整個口腔!Cappadocia Turkish Kebab地址 灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖
今次試嘗呢間位於灣仔嘅土耳其菜,非常正宗。
Turkish Salad 土耳其沙拉
Mix Kebab Bread 混合烤肉串面包

Cappadocia Turkish Kebab

地址
灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖
2024-03-27 18 views
自己行開灣仔,見到有間土耳其餐廳,又有卡巴又有雪糕就坐入去試下,環境裝修都富有土耳其色彩。土耳其羊肉串卡巴有獨特的香料調味,而且味道又嫩滑。烤至金黃色,但羊肉味一點也不羶,再加上配很多蔬菜,鮮甜清新。土耳其果仁蜜餅:甜得來是蜜棗的甜,加上是十分天然,而且外皮十分鬆脆,而且內餡是堅果,口感酥脆香甜。至於土耳其雪糕,它以濃郁的牛奶味和獨特的口感著稱,絲滑細膩,加上感覺煙煙un un ,感覺好像食緊mochi ❤️

出了灣仔食土耳其菜,《Cappadocia Turkish Kebab 》是一間由土耳其人主理的烤肉快餐店,主打最具人氣旋轉烤肉,一根大柱串著大片大片已醃製好的肉,一邊旋轉一邊燒烤,去到門口就已經聞到香氣四溢。Alex點了一個《Lanb Kebab Bread》,在烤肉柱上一片片烤羊肉削下,再加上配菜拌好,用麵包夾上,麵包外皮烤成微焦酥脆,每一口都散發著濃濃香氣的烤羊肉味,而且一點騷味都沒有😋而我就點了《Mix Kebab Wrap》,一片薄薄軟糯的餅皮包著香味濃郁的烤羊肉及雞肉,拌有生菜,洋蔥等等配菜,讓我吃了還想再來一個🤣黎得食土耳其菜,當然要試埋個最傳統既土耳其沙律啦!😉土耳其沙律又稱牧羊人沙律,皆因是由遊牧民族發展出來,沙律配有生菜,洋蔥,蕃茄,紅菜頭絲,橄欖及羊奶軟芝士等等,味道較酸,十份開胃。食飽後,時間剛好,接埋亞仔收工一起回家✌🏻

黎得食土耳其菜,當然要試埋個最傳統既土耳其沙律啦!😉

食飽後,時間剛好,接埋亞仔收工一起回家✌🏻

Chicken Kabab Wrap呢個wrap好健康,粒粒雞肉無烤得過份乾,醬汁無蓋過雞味,厚薄適中wrap皮包埋一齊食好好食,感覺健康唔油膩。Lamb Kebab Bread必點!!!呢個包好足份量,羊肉粒多到滿瀉。羊肉無烤到過乾,加埋辣味更加突顯羊肉嘅野口味。Falafel Salad呢個沙拉係 gluten free。肉粒係老闆娘自己整嘅素肉粒。肉粒唔係彈牙嗰種,好似加咗咖哩+豆蓉+薯仔咁,都幾好食。呢個都幾啱 on diet 人士食。蔬菜好新鮮,每口都好爽口。無加多餘嘅沙拉醬,都係酸酸少甜,好開胃。嚟正宗土耳其餐廳,又點少得食佢哋嘅甜品體驗一番呢。Turkey Ice-cream (vanilla / chocolate)口感好特別,唔似得我哋平時食嘅軟綿綿。佢係軟糯口感,有點潺潺嘅感覺。呢個口感體驗好難忘。Baklave必食!!!它被視為土耳其宮廷第一甜點。由層層酥皮製成+內餡裹入碎堅果+天然糖。我第一口以為係用椰絲做,酥皮已經唔太脆,酥皮沾有糖漿,反而唔太甜膩。

Chicken Kabab Wrap

Lamb Kebab Bread

Falafel Salad

嚟正宗土耳其餐廳,又點少得食佢哋嘅甜品體驗一番呢。

Baklave
2024-03-26
$120 (Lunch)
2024-03-24 37 views
原來灣仔都有土耳其菜,而且佢嘅嘢食都唔錯食土耳其菜一定要食佢嘅土耳其卷我哋就叫咗羊肉串 WRAPS,味道有少少辣裏面仲會有洋蔥生菜,同埋其他配料,非常之好食。另外個人建議一定要試吓佢嘅土耳其皮塔餅鷹嘴豆泥,佢嘅麵餅非常之鬆軟,仲可以撕開成一條條條,再點埋佢嘅豆泥一齊食,個配搭好夾。當然食咁多肉嘅話難免會想食返少少菜,所以我哋就叫咗一個雞肉沙律,佢嘅雞肉超多超大份,同沙律嘅比例接近係一比一,非常之豐富。而且加$10就可以有一杯飲品。
原來灣仔都有土耳其菜,而且佢嘅嘢食都唔錯

平時喺灣仔站C岀口一岀,都會經過呢間土耳其餐廳,見到佢啲烤肉kebab好似好正,今晚放工後就決定試下😋餐廳係半快餐形式,有沙律、捲餅、飯類等選擇。羊肉串包($80)個包爆晒餡,有滿滿嘅羊肉,仲有洋蔥等配料,食落非常惹味。個包仲會烘到脆一脆先上枱,外脆內軟,仲有啲煙韌感。一定要試👍🏿烤肉飯($100)Mixed肉飯配上蕃茄醬,再加上sour cream,味道唔錯。Falafel 沙律($55)食中東菜成日都會見到Falafe,佢其實係用鷹嘴豆炸成嘅波波,香脆可口,配上薄荷乳酪醬更美味。不得不提佢個沙律菜都好新鮮爽口~

餐廳係半快餐形式,有沙律、捲餅、飯類等選擇。

羊肉串包($80)
個包爆晒餡,有滿滿嘅羊肉,仲有洋蔥等配料,食落非常惹味。
個包仲會烘到脆一脆先上枱,外脆內軟,仲有啲煙韌感。
一定要試👍🏿

烤肉飯($100)

Falafel 沙律($55)
不得不提佢個沙律菜都好新鮮爽口~

2024-03-22 50 views
最近土耳其都成為一個熱門嘅旅遊地方,Cappadocia亦都係熱門坐熱氣球嘅地方之一!我未去過土耳其,唯有去土耳其店🥹入到呢間餐廳感覺好舒服,Uncle is very kind,同我哋去傾計,All foods is homemade 👏🏻入到去被牆身的畫和裝飾吸引住,彷彿就好似置身在土耳其內!睇完menu後,叫咗一個chicken kebab Bread,外層烤到好脆,裏面仲有洋蔥,蔬菜,味道不錯一個chicken kebab wrap,外層嘅麵餅比較薄,咬落去比較柔軟,裏面嘅餡都係差唔多,個人比較喜歡bread多啲🥰Humus Turkish Pita bread:呢個幾特別,就咁睇好似一碗湯😂其實係一啲類似豆蓉的汁,用嚟點麵包食coconut ice cream:原來土耳奇雪糕食落去比較煙靭😳

🇭🇰 Wan Chai 灣仔|Cappadocia Turkish KebabIt's been a while since I have some tasty kebab, 🥲 and today, I went to try an authentic Turkish 🇹🇷 restaurant in Wan Chai, which tasted awesome! 😆 I tried:🐑 Lamb Kebab Wrap 🐑The lamb kebab is my favourite and the taste is so full 🌝 and I love it!🥗 Falafel Salad 🥗The falafel is very refreshing ☺️ and I like the salad! Their portion is quite large too! 😙🫓 Hummus Turkish Pita Bread 🫓Hummus is my favourite 🥰 and it goes well together with the pita bread! 🤤🍔 Chi

🐑 Lamb Kebab Wrap 🐑

🥗 Falafel Salad 🥗

🫓 Hummus Turkish Pita Bread 🫓

🍔 Chicken Kebab Bread 🍔
The chicken 🐔 kebab bread is juicy 💦 and the chicken taste very tender.

All their meats and vegetables are fresh 😲 and they don't use any frozen meat! 😤 They didn't even add any addictives like MSG or coloring, ensuring their quality are top notch 👍🏻 and healthiest! I would highly recommend everyone to try their tasty baklava and Turkish ice cream! 🍨 They both taste very sweet and the ice cream is very different from what you would expect! 👀

📍118 Lockhart Rd, Wan Chai
💲Price (2 people): $250
Cappadocia Turkish Kebab 📍灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖提到土耳其,大家可能會諗起伊斯坦堡或安卡拉等嘅名字,因為前者係土耳其最大嘅城市,而後者就係首都,但相信更多人會聯想到滿天熱氣球嘅畫面,始終真係喺土耳其先可以見到咁嘅壯觀奇景。而最廣為人知嘅,應該就係卡帕多奇亞呢個地區啦。朋友之前用佢媽咪趁假期去咗一轉土耳其,當然有到訪呢個勝地啦,佢仲食咗唔少地道土耳其美食,時不時都會講想再食土耳其菜。身為100分朋友嘅我,當然要搵返間水準唔錯又正宗嘅土耳其餐廳招呼佢啦,所以我就搵咗呢間係我公司附近以卡帕多奇亞命名嘅餐廳,約咗佢放工後去回味一下土耳其食物嘅滋味。甫進入餐廳,就見到富有土耳其特色嘅裝修同擺設,好似馬賽克掛燈、景色優美嘅風景照、土耳其球衣等,播埋土耳其歌曲,彷彿置身土耳其。餐廳由土耳其夫婦用心經營,嚴選未經雪藏過嘅新鮮肉類製作餐品,又以環保餐具器皿盛載食物,可見其細心同用心。 💰$80Lamb Kebab Wrap 🫔嚟到呢到,當然要食人氣no.1嘅kebab wrap啦,我咁鍾意食羊肉,唔洗諗即刻揀好。友善嘅老闆主動同我哋分享,話羊肉係喺星期
Cappadocia Turkish Kebab
📍灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖

💰$80
Lamb Kebab Wrap 🫔
嚟到呢到,當然要食人氣no.1嘅kebab wrap啦,我咁鍾意食羊肉,唔洗諗即刻揀好。友善嘅老闆主動同我哋分享,話羊肉係喺星期一開始醃製,醃足一日,不入凍櫃。醃料方面只係用咗olive oil、salt同black pepper調味,簡單調料就吊出新鮮羊肉嘅鮮味,食過齒頰留香,愛羊之人必點!

餅皮質地偏軟唔乾身,但即使卷住咁多汁嘅羊肉都唔會淋晒,加上上餐前已切成兩份,食用方便。內裏包裹住嘅生菜亦好食,性價比高,亦能飽腹,吸引唔少人買嚟當lunch或dinner。

💰$80
Lamb Kebab Bread 🍔
同樣夾有大量羊肉,麵包口感就脆口得多,而且包面灑有芝麻,咬落麵包時會聞到好香嘅芝麻味。包身偏薄,外脆內軟,夾住充滿肉汁嘅羊肉kebab、新鮮蕃茄片同塗滿特色醬汁,完勝burger!

溫馨提示,羊肉包實在太多汁,建議大家影完相好快啲開餐,免得肉汁醬汁浸淋呢個咁好食嘅包!

💰$70
Mix Kebab Rice 🍱
老闆娘話好多人都叫wrap同bread,但佢推介我哋食佢哋嘅kebab rice,所以我哋叫咗份mix meat一試。出奇地,佢哋無用較長較瘦嘅印度米做飯底,而係揀咗一般較飽滿嘅白米去煮,所以白飯可以吸盡烤肉嘅肉汁,滋味非常。

Mix Kebab有羊肉同雞肉,羊肉同上面嘅口感味道一樣,但肉汁更多,羊肉味更突出;至於雞肉脂肪比例較少,雞味唔算濃但肉唔會乾柴,以簡單調味醃製後,味道恰到好處。Kebab上唧滿特色醬汁,食次攪拌一下,將碎肉、肉汁、油份同醬汁混合米飯,啖啖滿足。

朋友一向注重均衡飲食,佢好欣賞伴碟嘅沙律菜,認為新鮮蔬菜能平衝營養需要,當中部份菜類略帶酸味,則能中和肉飯嘅油膩感,整體味道出色,推介各位一試。

💰$50
Humus Turkish Pita Bread 🫓
朋友分享,話佢去到土耳其食嘅每餐飯,幾乎都會見到humus嘅身形。佢認為如果要體驗正宗土耳其料理,就必須要叫返份嚟試。我自己去北歐嘅時候,當地人有帶我去摘自家種植嘅chickpeas,然後手把手咁教我整humus。就係嗰次體驗,我知道呢款dip天然健康,唔洗加太多調味就已經好好食。

呢間餐廳主打homemade同用天然食材製作食物,所以呢款humus都係老闆一手一腳調製,加入olive oil後口感變得特別幼滑,chickpeas味道濃厚,即使係素食都可以食得好滿足。

相比起lamb bread用嘅麵包,我更鍾意呢款pita bread。佢比我食過嘅pita bread鬆軟厚身,橫直相間嘅條紋令麵包受熱均勻,表面烤至微焦,聞落麥味濃香,配humus食為之一絕!