2019-10-29 346 views
某日去大館時經過一間很閃亮的小店~因為店前有一部超巨型的古董Gameboy😆 初以為是裝飾但原來是可以玩的!只要在店內消費滿$50加按金$100,就可以免費玩10分鐘,有多種街頭霸王等經典遊戲,充滿童年回憶🥰。這家提供一系列港式小吃,賣相一流而且名字都改得很有趣,取材自動畫、電影等。炸燒賣外層炸得很香脆,大大粒很好吃!是高質的炸燒賣~ 蜜糖雞翼也很香口,而且是單骨,吃的方便又更入味😋 再喝一口陽光檸檬茶,爽💛

2019-10-16 371 views
吾知你地知吾知中環荷李活道天橋底下有間好棧鬼既小食部以懷舊gameboy為主題雖然的的骰骰咁,但相當搶眼🙈·小食部主打港式地道小食如炸雞脾,撈麵,炸燒賣等等每次經過,都忍不住入去食番串回味一下兒時最愛既小食💕·🔸炸戰斧雞脾 $35其實係炸雞脾,仲係即叫即炸果隻所以要等十五分鐘到雖然有幾隻味可以揀,但始終椒鹽係PERFECT架!雞脾大大隻,外皮炸至金黃色,聞一聞已經流哂口水🤣肉質嫩滑,一D雪藏味都冇外脆內嫩,真係好鬼正😍·🔸食鬼燒賣 $10$10一串有五粒,以中環地帶黎講,可謂相當抵食LU講起炸燒賣,兒時既我真係超中意食每次都可以食十幾粒🤣外脆內彈牙,加上椒鹽香,愈食愈想食🥰·🔸花輪同學 $20其實係曾經風摩一時既印尼撈面睇落簡單,要整得好食,都要一定既技巧麵條吾可以煮得太耐,否則失去彈性,就吾好食啦呢碗麵條硬度恰到好處,入口彈牙,吸收哂醬汁,正!P.s 食鬼紙碗仔好Q呀😍P.s 套餐價包埋飲品,抵食D又可以食多D呢🤩
吾知你地知吾知
中環荷李活道天橋底下有間好棧鬼既小食部
以懷舊gameboy為主題
雖然的的骰骰咁,但相當搶眼🙈

小食部主打港式地道小食
炸雞脾,撈麵,炸燒賣等等
每次經過,都忍不住入去食番串
回味一下兒時最愛既小食💕

🔸炸戰斧雞脾 $35
其實係炸雞脾,仲係即叫即炸果隻
所以要等十五分鐘到
雖然有幾隻味可以揀,但始終椒鹽係PERFECT架!
雞脾大大隻,外皮炸至金黃色,聞一聞已經流哂口水🤣
肉質嫩滑,一D雪藏味都冇
外脆內嫩,真係好鬼正😍

🔸食鬼燒賣 $10
$10一串有五粒,以中環地帶黎講,可謂相當抵食LU
講起炸燒賣,兒時既我真係超中意食
每次都可以食十幾粒🤣
外脆內彈牙,加上椒鹽香,愈食愈想食🥰

🔸花輪同學 $20
其實係曾經風摩一時既印尼撈面
睇落簡單,要整得好食,都要一定既技巧
麵條吾可以煮得太耐,否則失去彈性,就吾好食啦
呢碗麵條硬度恰到好處,入口彈牙,吸收哂醬汁,正!

P.s 食鬼紙碗仔好Q呀😍
P.s 套餐價包埋飲品,抵食D又可以食多D呢🤩
2019-10-14
$40.5 (Tea)
2019-10-15 78 views
今日去中環石板街,遊覽一番,沿途都有好多特色建築物,忙到一一打📸😚去到中環長梯附近,有一間位於角落嘅小食店,出面有大大嘅game boy, 真係好懷念呀🤩📸📸"操場小食部" 售賣小食上至雞髀,下至燒賣、魚蛋, 有幾款醬汁選擇下單, 而且食物名嘅也相當搞鬼, 以打機遊戲名,卡通片命名,小食最少十蚊就有交易👍 飲品自取,去櫃面落單😌叫咗一份炸食鬼燒賣,炸獨臂雞翼灑椒鹽粉、 2罐汽水, 份量都ok喎,食咗50幾蚊😊👩‍⚖ 十蚊就有交易, 款式多, 有幾款醬汁任揀, 而且消費到特定銀碼,可以喺店外嘅大型game boy打機, 有得食,又有得玩👍

2019-10-14
2019-10-12 67 views
中環行街被呢間鋪頭門口部特特大遊戲機吸引咗視線,覺得裝修幾得意!一於試下佢啲野食得唔得😌結果非常有驚喜,好正啊!炸獨臂雞翼 $25即係單骨雞翼,調味好惹味又唔會過咸!炸食鬼燒賣 $10 (椒鹽味)+星際墨魚丸 $15 (椒鹽味)呢2樣都非常好食啊!大力推薦!外皮炸得啱啱好外脆內軟🥰二椒鹽同炸物簡直係配合得天衣無縫!好夾啊!唐僧飛佛 $10而咁多款之中我就最鍾意呢一個豆皮啦😋豆皮煮得好腍,個麻辣汁又好好味!爆烈牛筋丸 $15又彈牙又多汁我覺得呢間嘢食幾好食價錢又唔貴值得推薦👍🏻

炸獨臂雞翼 $25
即係單骨雞翼,調味好惹味又唔會過咸!

唐僧飛佛 $10
而咁多款之中我就最鍾意呢一個豆皮啦😋
豆皮煮得好腍,個麻辣汁又好好味!

爆烈牛筋丸 $15
又彈牙又多汁

我覺得呢間嘢食幾好食價錢又唔貴值得推薦👍🏻
2019-10-11 107 views
每一次經過中環,在天橋上也會在遠處看到一部好像人那麼大的「GAMEBOY」,心想真的很有趣。一天,在好奇心驅使下,走下樓梯,慢慢走到去「GAMEBOY」前面,才發現原來是一間小吃店。然後,令我驚訝的是這個並不是擺設,而是真的可以玩的巨型「GAMEBOY」門面的裝修,有點舊香港復古的感覺餐牌的食物名字也很有趣,好像唐僧飛佛,我和朋友就完全猜不到是什麼(雖然英文有寫,哈哈)炸彈人(白魚蛋)$15 沙嗲汁  /  唐僧飛佛 $10 麻辣汁 /  爆烈牛筋丸 $15  沙嗲汁炸彈人:口感很彈牙,不錯唐僧飛佛:吸收了麻辣汁的豆皮,會有點辣爆烈牛筋丸:一咬下去,真的有很多汁噴出來,這個很好吃!炸獨臀雞翼 $25香料味濃而不膩,份量大約是8隻單邊雞翼炸食鬼燒賣 $10 椒鹽味 / 星際墨魚丸 $15 椒鹽味新鮮炸起,所以熱辣辣又很脆!這兩個很值得大家點炸戰斧雞脾 $18性價比很高的雞脾,因為只需要$18就可以吃到手掌大小的雞脾我個人覺得調味可以再濃一點,但是整體上外層脆內層又多汁腸粉是最遲才來的,因為看到店員是即點即蒸所以這個腸粉很滑又加上混醬,不錯!總結來說,價格不費,又有質素。

門面的裝修,有點舊香港復古的感覺

炸彈人+唐僧飛佛+爆烈牛筋丸
炸彈人:口感很彈牙,不錯
唐僧飛佛:吸收了麻辣汁的豆皮,會有點辣
爆烈牛筋丸:一咬下去,真的有很多汁噴出來,這個很好吃!

炸獨臀雞翼
炸獨臀雞翼 $25
香料味濃而不膩,份量大約是8隻單邊雞翼

炸食鬼燒賣,星際墨魚丸
炸食鬼燒賣 $10 椒鹽味 / 星際墨魚丸 $15 椒鹽味
新鮮炸起,所以熱辣辣又很脆!這兩個很值得大家點

炸戰斧雞脾
炸戰斧雞脾 $18
性價比很高的雞脾,因為只需要$18就可以吃到手掌大小的雞脾
我個人覺得調味可以再濃一點,但是整體上外層脆內層又多汁

腸粉是最遲才來的,因為看到店員是即點即蒸
所以這個腸粉很滑又加上混醬,不錯!

總結來說,價格不費,又有質素。
2019-10-03
$40 (Last Night Supper)
炸彈人+唐僧飛佛+爆烈牛筋丸
炸獨臀雞翼
炸食鬼燒賣,星際墨魚丸
  • 炸食鬼燒賣
  • 星際墨魚丸
  • 爆烈牛筋丸
  • 炸彈人
2019-10-10 18 views
成日返工都經過呢間細細個打機🎮會玩既鋪頭,去到今日終於同女朋友黎左呢間港式懷舊小食店。離遠望到間鋪頭,就俾佢既特或燈光吸引住。門內外都鋪滿左2D 食鬼遊戲造型既logo燈光同貼紙。而門外仲有部大gameboy, 只要消費一定金額,就可以免費玩啦。gameboy仲有好多懷舊遊戲,絕對啱哂wqww 啲80,90年代既大細佬,或者小朋友黎體驗下。到左主題啦, 咁就梗係食啦~!!小食店最重要既係咩呢!? 當然係丸同雞脾。未食之前就心諗,店主將鋪頭開係中環既商業地段,絕對係對自己既野食有信心, 可以吸引足夠既客人去應付租金。 我地叫左兩個套餐架果然,間鋪既炸雞脾同炸丸無令我失望。炸雞脾個能夠保持水份同內汁,而鬆脆既外皮上有香香既椒鹽。 最怕嘅大細仲大過我嘅手掌呀!另外,彈牙肉丸加上味道好夾既沙嗲醬汁,令我諗番起兒時食魚蛋既快樂時光,幾好味能夠喺呢個時間捱得住,呢間小食店絕對值得一試!!

離遠望到間鋪頭,就俾佢既特或燈光吸引住。

門內外都鋪滿左2D 食鬼遊戲造型既logo燈光同貼紙。

到左主題啦, 咁就梗係食啦~!!
小食店最重要既係咩呢!? 當然係丸同雞脾。

而鬆脆既外皮上有香香既椒鹽。

最怕嘅大細仲大過我嘅手掌呀!
另外,彈牙肉丸加上味道好夾既沙嗲醬汁,
令我諗番起兒時食魚蛋既快樂時光,幾好味

能夠喺呢個時間捱得住,呢間小食店絕對值得一試!!
2019-10-02 188 views
上次我因為光顧其他食店中環到半山,經過依山而建的「中區半山行人扶手電梯」的時候,發現扶手電梯旁邊剛剛開了新港式小食食店,食店的名稱感覺頗為貼地,叫做「操場小食部」。顧名思義,「操場小食部」裡面售賣的,主要是一些跟學生時代,經常會在學校操場小食部裡面購買得到的小食食品,還有汽水果汁飲品。經常我們在學校操場小食部裡面,可以購買得到的小食,不外乎四類食品。第一是「肉丸類」食品,例如牛丸、魚蛋,第二類是即食麵,至於第三類小食則是跟雞肉有關的小食,包括有(炸或滷水汁亦可)「雞髀」跟「雞翼」。還有第四類學校操場小食部裡面食品,是麵包類的食品包括有「熱狗」、「漢堡包」,這些「操場小食部」就沒有提供了。「操場小食部」餐牌裡面有提供給食客的小食食品,亦都不外乎頭三類的食品。而事實上,「操場小食部」在「中區半山行人扶手電梯」「荷李活道」附近的實際舖位面積,其實只是很單薄的彈丸之地而已,從而建構出一個,成功模擬學校操場小食部的港式立食小食店。「操場小食部」舖位實際的內部擺設安排,就只有一個廚房,和讓食客購買和等候食品的「樓面」,「樓面」感覺頗為狹窄,擺放只有一個體積不算很大的雪櫃,跟一些雜物而已。我覺得「操

我覺得「操場小食部」裡面的招牌食品,應該是「巨型」版本的生炸雞髀,正式名稱叫做「戰斧雞髀」。估計「操場小食部」是想以類似「斧頭扒」的概念,向食客推銷的生炸雞髀食品。

由於「操場小食部」售賣給食客的小食「戰斧雞髀」,屬於生炸雞髀食品,所以需要在「戰斧雞髀」食品的表面上,加一些調味料去增加味道,醬料包括「咖喱汁」、「麻辣汁」跟「沙爹汁」。

除了一般比較流質的醬料之外,原來「操場小食部」廚房還容許食客,選擇在「戰斧雞髀」的表面上,灑一些例如「椒鹽」的粉劑調味料,又或者是「蜜糖」。

可惜當時我因為怕選擇在醬汁的「戰斧雞髀」,會導致自己及時享用「戰斧雞髀」的過程中,因為醬汁倒流下來意外濺在的身上,導致任何的尷尬,所以我最後只選擇了「椒鹽味」。

結果我就要為自己選擇「椒鹽味」味道的「戰斧雞髀」,而需要付出代價,代價就是「戰斧雞髀」製成品的味道,因為「操場小食部」廚房店員加入了「椒鹽」過份重手,因而令「戰斧雞髀」實際味道變得非常之鹹。

本來「操場小食部」的廚房店員,若然在灑椒鹽到「戰斧雞髀」過程中手勢輕一點點的話,椒鹽的鹹味本來是可以為「戰斧雞髀」,增添一些滋味的鹹味感覺。

結果「操場小食部」廚房製作的「椒鹽」味道「戰斧雞髀」,成為另一個有名的反面教材,說明「椒鹽」這一種調味料,放太多「椒鹽」到雞髀上面,就會招致適得其反,過猶不及的下場。

本來「操場小食部」已經把「戰斧雞髀」炸到全熟,雞肉口感又不會太過乾身,可惜「戰斧雞髀」包味道最後還是被大量鹹味「椒鹽」所破壞,變成味道超鹹兼難以入口的「戰斧雞髀」。

相對味道鹹得過份的「戰斧雞髀」,「操場小食部」安排以套餐食品身份,與「戰斧雞髀」一同售賣的小食,味道反而比「戰斧雞髀」更有吸引力。

我選擇「操場小食部」的炸類小食,以油炸方式製作完成的白魚蛋小食「炸彈人」,「炸彈人」白魚蛋的質地,沒有因為高溫油炸過程而收縮。

所以「炸彈人」炸白魚蛋食品製成品,除了實際賣相仍然澎脹飽滿之外,白魚蛋的外層魚蛋皮層,也能炸到有香脆的口感感覺。

至於「炸彈人」白魚蛋本身的口感,即使經過油炸,仍然保留有彈牙的感覺,再配上「操場小食部」製造的「沙爹醬」,味道辣中帶甜的「沙爹醬」,令白魚蛋味道變得有甜有辣,十分香口。

炸戰斧雞髀

最後「操場小食部」有個值得一提的地方,就是「操場小食部」全店只有一名女店員,在廚房裡面默默工作,和接待招呼光顧「操場小食部」顧客。

就連食客購買「操場小食部」套餐的食客,領取罐裝汽水飲品的過程,也需要以自助方式,自行在雪櫃裡面拿飲品,可想而知「操場小食部」店員跟顧客之間,極之需要互信和自律,才能構成理想的食店空間。
2019-09-05
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$48 (Tea)
炸彈人
在中環長電梯下有一間不起眼的小店 外牆是GAMEBOY,食鬼等舊時代之物 好有趣! 原來小店是賣操場小食部有的食物店舖有不少combo set 價錢都很相宜 就買來作下午茶。炸戰斧雞髀(蜜糖) 生炸雞脾,肉嫩。用了木糠炸,外皮香脆。 食鬼燒賣 加了甜醬、麻醬的燒賣好好味炸星際墨魚丸炸墨魚丸好大粒加了蜜糖,好搭配! 炸彈人(沙嗲汁) 白魚蛋,有魚味,不會腥。花輪同學 就是撈麵啦~📍操場小食部 中環荷李活道23號金珀苑地舖

在中環長電梯下有一間不起眼的小店
外牆是GAMEBOY,食鬼等舊時代之物
好有趣!
原來小店是賣操場小食部有的食物

店舖有不少combo set
價錢都很相宜
就買來作下午茶。

炸戰斧雞髀(蜜糖)
炸雞脾,肉嫩。用了木糠炸,外皮香脆。

食鬼燒賣
加了甜醬、麻醬的燒賣好好味

炸星際墨魚丸
炸墨魚丸好大粒加了蜜糖,好搭配!

炸彈人(沙嗲汁)
白魚蛋,有魚味,不會腥。

花輪同學
就是撈麵啦~

📍操場小食部
中環荷李活道23號金珀苑地舖
2019-09-28 20 views
去完大館影相 經過見到大大部game boy 好多人影相 先留意到原來係1間小食店 係這個半山電梯下 應該收著昂貴的租金 但望下佢既牌 $10已經有交易 即刻好有興趣睇落去😂😂😂最後嗌左2隻炸雞腿🍗 一隻椒鹽 一隻蜜糖 2隻都炸得好香脆 啖啖肉之餘又唔乾 重要內裡都入到味個下先勁👍🏻👍🏻另外重嗌左牛丸同墨魚丸 牛丸配沙嗲汁 口感強大 比較實 我幾鐘意而墨魚丸炸完好大粒 這個都係要蜜糖 燒烤風嘛🤪不過差d辣親 估唔到炸墨魚丸會咁juicy 👍🏻👍🏻下次去開中環都要食 因為實在又抵食又好味 下次日頭黎同部gameboy打下卡先👻👻
但望下佢既牌 $10已經有交易 即刻好有興趣睇落去😂😂😂
行過荷李活道 俾呢間超得意嘅打機佈置嘅”操場小食部”吸引左見到一隻隻細細個玩過既”食鬼”公仔~你一定有共鳴啦!店舖專賣各種香港street food小食] 燒賣魚蛋、炸雞脾、印尼撈麵 任君選擇!戰斧炸雞脾:炸到熱辣辣夠晒香脆爽口嘅肥美雞脾 配上香甜蜜糖抓住大啖大啖咁咬~好鬼爽!唐僧飛佛:滷水豆腐球煙煙韌韌 甜甜地。絕對係唔想食熱氣野嘅首選重點係雖然小食店開係中環區 但係價錢絕對平民級!買串魚蛋過嚟打卡 呢個價錢抵晒啦!PS: gameboy 唔單只係佈置之一 佢真係可以用來同frd子打翻兩鋪嘅遊戲機嚟㗎!等緊炸脾嘅時候過嚟玩返兩鋪時間話咁快就過啦~
行過荷李活道 俾呢間超得意嘅打機佈置嘅”操場小食部”吸引左
見到一隻隻細細個玩過既”食鬼”公仔~你一定有共鳴啦!
店舖專賣各種香港street food小食
] 燒賣魚蛋、炸雞脾、印尼撈麵 任君選擇!
戰斧炸雞脾:炸到熱辣辣夠晒香脆爽口嘅肥美雞脾 配上香甜蜜糖
抓住大啖大啖咁咬~好鬼爽!

2019-09-23 53 views
對於住係上水鄉下仔既我來說,唔係有特別事要整都唔會黎中環😂😂經過呢間小食店叫【操場小食部】,完全吸引左我😂😂咁岩肚仔有點餓了,就入小食部買野食食先😆門口有部大型GameBoy🤖👾雖然係普通通既小食,但睇到餐牌見到小食的名字創意💯呀!有ᴄᴏᴍʙᴏ sᴇᴛ又可以散呀!我就散叫左幾款黎食~有得簡唔同既醬汁,咖喱、椒鹽、麻辣、蜜糖、沙嗲🔹炸獨臂雞翼 $25雞翼係單骨,食落好方便..炸得好香口,而且配上蜜糖汁sᴏ ᴍᴀᴛᴄʜ ~🔹燒賣 $10 、星際墨魚丸$15燒賣係可以選擇炸或者唔炸,平時成日食開蒸燒賣,我當然簡炸啦!燒賣同墨魚丸落了椒鹽🧂夠曬味呀~🔹廚師金剛棒 $10、爆裂牛筋丸$15食左幾樣炸野,呢2樣就簡左唔炸...金剛棒就係廚師腸!配上了沙嗲汁,沙嗲汁好濃花生🥜味

門口有部大型GameBoy🤖👾

雖然係普通通既小食,但睇到餐牌見到小食的名字創意💯呀!

有ᴄᴏᴍʙᴏ sᴇᴛ又可以散呀!
我就散叫左幾款黎食~

有得簡唔同既醬汁,咖喱、椒鹽、麻辣、蜜糖、沙嗲

🔹炸獨臂雞翼 $25

🔹燒賣 $10 、星際墨魚丸$15

🔹廚師金剛棒 $10、爆裂牛筋丸$15

食左幾樣炸野,呢2樣就簡左唔炸...
金剛棒就係廚師腸!
配上了沙嗲汁,沙嗲汁好濃花生🥜味
2019-09-23 21 views
蘭桂芳是旅客熱點,今晚同老朋友去遊覽,晚餐過後經過見到這部特大遊戲機,勾起不少童年回憶套餐有幾款,我選了花輪同學+炸獨臂雞翼+飲品 $48撈麵當然選擇最愛的麻辣,又辣又香,還可選擇不辣/沙嗲/麻辣,獨臂蜜糖雞翼炸得皮脆肉嫩炸彈人 白魚蛋炸得爽口彈牙炸戰斧雞脾必食雞脾炸得非常香脆,內裡肉汁豐富,肉嫩又唔乾店內食物可以自由選擇辣或不辣,職員態度友善,消費滿$50,放下按金$100已可以免費打機10分鐘,有特色的小店

套餐有幾款,我選了花輪同學+炸獨臂雞翼+飲品 $48

白魚蛋炸得爽口彈牙

炸戰斧雞脾必食
雞脾炸得非常香脆,內裡肉汁豐富,肉嫩又唔乾

2019-09-21
$50 (Last Night Supper)
2019-09-23 19 views
今晚與朋友到蘭桂芳遊覽,經過見到這部特大遊戲機,即時勾起童年回憶,見到原來消費滿$50,放下按金$100已可以免費打機10分鐘花輪同學+炸獨臂雞翼+任何飲品撈麵可選擇不辣/沙嗲/麻辣,麻辣辣度勁,辣得又香又麻,蜜糖炸雞翼皮脆肉嫩炸彈人 白魚蛋炸得香,爽口彈牙爆裂牛筋丸炸得香脆,肉汁豐富,一咬漏汁炸戰斧雞脾雞脾肉厚,炸得外層非常香脆,內裡肉汁豐富,外層內軟又唔乾,還可選蜜糖口味店內食物可以自由選擇辣度或不辣,飲品有檸檬茶/菊花茶,汽水,清水選購,上菜快,職員態度友善,有特色的小店

花輪同學+炸獨臂雞翼+任何飲品

炸彈人
白魚蛋炸得香,爽口彈牙

爆裂牛筋丸
炸得香脆,肉汁豐富,一咬漏汁

炸戰斧雞脾

2019-09-21
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
2019-09-21 24 views
放工比一個大gameboy 吸引左原來係間小食店 《操場小食部》好得意,原來係主打香港懷舊小食入左去醫肚🍢爆裂牛筋丸$15呢個必食,即係醬爆牛筋丸❤️佢炸到外脆,一咬入而d汁即刻必哂出嚟🍗炸戰斧雞髀 $35個雞髀炸得出面好脆,而入面啲肉都有都好有肉汁,唔會好乾🐔炸獨臂雞翼 $25 呢個必食❤️❤️❤️❤️好好味椒鹽同蜜糖平衡得好好又咸又甜😌部Game Boy其實真係可以畀大家打機,只要消費滿$50,畀$100按金就可以借手掣🤣
放工比一個大gameboy 吸引左
原來係間小食店 《操場小食部》
好得意,原來係主打香港懷舊小食
入左去醫肚

🍢爆裂牛筋丸$15
呢個必食,即係醬爆牛筋丸❤️
佢炸到外脆,一咬入而d汁即刻必哂出嚟

🍗炸戰斧雞髀 $35
個雞髀炸得出面好脆,而入面啲肉都有都好有肉汁,唔會好乾

🐔炸獨臂雞翼 $25
呢個必食❤️❤️❤️❤️好好味
椒鹽同蜜糖平衡得好好
又咸又甜😌

2019-09-21 30 views
放工嚟中環,邊個話一定落老蘭?過海面對另一番風景,散步又散心,未嘗不可吖!不過今次有胃弟同行,睇嚟又黐餐,等大胃揀返啲啱學生哥食嘅嘢塞飽佢先跟餐送嘢飲,陽光同可樂,咩回憶都返返嚟呀Indomie叫做花輪同學,大胃揀咗沙嗲醬,味道超夾,不過胃弟食完都冇變成花輪同學咁款雞翼用咗啲特別醃料醃製,味道好獨特!燒賣炸完仲係煙煙韌韌,幾彈牙吓估唔到腸粉好滑,醬料睇落好多,其實又啱啱好雞髀好大隻吓,醃料味道同雞翼一樣唔只食物,舖面裝修都滿有兒時回憶

跟餐送嘢飲,陽光同可樂,咩回憶都返返嚟呀

花輪同學+獨臂雞翼+可口可樂

飛天少女豬腸粉

估唔到腸粉好滑,醬料睇落好多,其實又啱啱好

炸戰斧雞髀+食鬼燒賣+陽光菊花茶

雞髀好大隻吓,醃料味道同雞翼一樣

唔只食物,舖面裝修都滿有兒時回憶
2019-09-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
花輪同學+獨臂雞翼+可口可樂
飛天少女豬腸粉