2025-07-08 981 views
香港吃到的泰國菜普遍水準不俗,例如已經屹立多年在 The One 的 Cambo 金寶,烹調地道,味道豐富,環境舒適,價錢合理,不失為一好選擇。活蝦刺身 $112招牌菜之一,泰式刺身的特色是極之夠辛辣,配合新鮮軟熟的蝦刺身,刺激滿足!泰式串燒拼盤 $188(推廣價)Cambo 的串燒,最大特色是調味濃郁,香辛豐富,非常滋味。點個拼盤最理想,牛仔骨、豬頸肉、雞肉、牛肉、豬肉、雞皮、雞翼、魷魚鬚,配三款醬汁,有辣有酸,即點即做,熱辣辣上菜,記得趁熱食。泰式青咖喱軟殼蟹配法包 $118(推廣價)抵食滋味的好選擇,咖喱、軟殼蟹及法包皆分開上菜很細心。泰式青咖喱相比紅黃咖喱味清,特別適合配海鮮,酥脆的軟殼蟹,蘸些咖喱更加惹味,再配法包非常合拍。去骨海南雞半隻 $128半隻雞都非常大隻,皮與肉都非常滑,配備濃郁的醬汁,錦上添花。蒜蓉炒椰菜苗 $82炒得爽口味香。泰式鴨肉湯粉 $78深色的鴨肉湯頭,清而味濃,不油膩,面頭五片肉片配上炸蒜,河粉盡吸湯汁,我覺得好食,但記得趁熱食。精選甜品拼盆 $123意猶未盡,再點一個甜品拼盤。亮點當然是芒果糯米飯,有兩款飯,配椰漿,芒果偏酸是理想的配搭,酸甜交替,黏
活蝦刺身 $112
活蝦刺身
泰式串燒拼盤 $188(推廣價)
泰式串燒拼盤
泰式青咖喱軟殼蟹配法包 $118(推廣價)
泰式青咖喱軟殼蟹配法包
抵食滋味的好選擇,咖喱、軟殼蟹及法包皆分開上菜很細心。
去骨海南雞半隻 $128
蒜蓉炒椰菜苗 $82
炒得爽口味香。
蒜蓉炒椰菜苗
泰式鴨肉湯粉 $78
泰式鴨肉湯粉
深色的鴨肉湯頭,清而味濃,不油膩,面頭五片肉片配上炸蒜,
泰式鴨肉湯粉
河粉盡吸湯汁,我覺得好食,但記得趁熱食。
精選甜品拼盆 $123
精選甜品拼盆
意猶未盡,再點一個甜品拼盤。
亮點當然是芒果糯米飯,有兩款飯,配椰漿,芒果偏酸是理想的配搭,酸甜交替,黏黏的口感。
百香果綠茶特飲 $36
椰青水椰果特飲 $45
兩款特飲皆清涼可口,視乎個人口味,我最喜歡椰香,所以椰青水椰果正合我意。
百香果綠茶特飲, 椰青水椰果特飲
設置室內及開陽位置,提升空間感,運作暢順,上菜有效率,星期日晚自然不乏食客,頗有氣氛!
2025-06-29
百香果綠茶特飲, 椰青水椰果特飲
2025-07-03 969 views
🍢 串燒拼盤($188)一個串燒拼盤有齊哂雞皮、雞肉、牛肉、豬肉、豬頸肉、雞翼,魷魚鬚同牛仔骨,配上三款各有特色嘅泰式酸辣汁,泰式海鮮汁同花生味濃嘅沙嗲醬,食到舔舔脷👍🏻豬頸肉燒到有脆邊之餘唔乾柴,雞皮燒得香口,魷魚鬚香辣惹味有嚼勁,牛仔骨惹味得嚟肉質偏韌,其他串燒都燒得入味保持juicy🥘 冬蔭功($98)冬蔭功真材實料,落左滿滿嘅香茅、檸檬葉,蝦同草菇,味道偏酸辣好開胃,兩隻大頭蝦夠大隻之餘蝦肉結實彈牙🦀 泰式青咖哩軟殼蟹配法包($118)青咖喱椰香味重,仲有茄子、豆角,翠肉瓜等豐富配料,味道偏甜唔辣,唔食得辣嘅朋友都食得;軟殼蟹啖啖肉,包住薄薄嘅脆漿炸得金黃香脆,法包配埋咖喱汁一齊食,yummy 🐓 去骨海南雞(半隻)($128)海南雞唔好睇佢係半隻,份量比我想像中多,雞肉肉質嫩滑而不肥膩,同埋佢哋嘅海南雞係去左骨,啱晒我呢啲唔鍾意噒骨嘅人🥬 泰式炒通菜($75)通菜炒得爽脆,加上蒜蓉同辣椒一齊炒,非常惹味,送飯一流🍽️ 泰式甜品拼盤($123)甜品拼盤可以一次過食晒佢地有嘅甜品款式,有焦糖燉蛋、香芒糯米飯、椰汁千層糕,椰汁西米糕同泰式椰青糕;焦糖燉蛋好燉滑,面頭嘅焦糖係即叫即燒,
🍢 串燒拼盤($188)

🥘 冬蔭功($98)

🦀 泰式青咖哩軟殼蟹配法包($118)

🐓 去骨海南雞(半隻)($128)

🥬 泰式炒通菜($75)
通菜炒得爽脆,加上蒜蓉同辣椒一齊炒,非常惹味,送飯一流

🍽️ 泰式甜品拼盤($123)
甜品拼盤可以一次過食晒佢地有嘅甜品款式,有焦糖燉蛋、香芒糯米飯、椰汁千層糕,椰汁西米糕同泰式椰青糕;焦糖燉蛋好燉滑,面頭嘅焦糖係即叫即燒,非常脆;芒果好香甜多汁,仲好貼心咁切好哂一塊塊方便食用;椰汁千層糕煙韌唔痴牙;泰式椰青糕有椰子肉之餘好清甜;椰汁西米糕中間仲夾有芋頭粒,有驚喜

🍹 百香果綠茶特飲($36)

🥥 椰青水椰果特飲($45)
串燒拼盤
冬蔭功
泰式青咖哩軟殼蟹配法包
去骨海南雞(半隻)
泰式炒通菜
泰式甜品拼盤
2025-06-25
$446 (Dinner)
串燒拼盤
冬蔭功
泰式青咖哩軟殼蟹配法包
去骨海南雞(半隻)
泰式炒通菜
泰式甜品拼盤
  • 青咖喱軟殼蟹
  • 去骨海南雞
  • 百香果綠茶特飲
  • 椰青水椰果特飲
今年父親節帶咗爸爸去The One一間舒適又好味嘅泰國餐廳🍴,就係Cambo ขุนทอง喇🥰 呢間泰菜菜式選擇超多,人多食就最開心,可以叫好多嘢happy share🥳🥳🍢 串燒拼盆 ($188)串燒每串都好大串,啖啖肉🤤 有雞、牛、魷魚、豬頸肉等等,燒得超香之餘仲有三種醬汁選配😚 🦀 肉蟹鍋 ($380)肉蟹鍋以魚形嘅鍋上,好打卡able👍🏻 隻蟹好大隻,好多肉,湯底酸辣開胃🤤🐷 豬手豬髀 ($128)豬手豬髀都好好食😋😍 佢用煲上,越煮就越入味,肉質煙韌又唔太硬!🍛 青咖喱雞 ($108)我一向最鍾意食青咖喱雞,又香又creamy🥰🐥 海南雞 ($128/半隻)海南雞半隻都好大份,肉質仲超嫩滑添😚🥬 椰菜苗 ($82)叫咗咁多肉,點都要食返個菜嘅,呢度連蔬菜選擇都好多🥳🥳🍜 鴨肉湯粉 ($78)澱粉方面呢個鴨肉湯粉都好正!湯底濃郁入味☺️🍍 大蝦菠蘿飯 ($118)仲有必叫嘅菠蘿炒飯!呢個仲有三隻大蝦🦐 yum yum yum 😋 🍡 甜品拼盤 ($123)甜品拼盤有香芒糯米飯、燉蛋、千層糕2件、西米糕2件、椰青糕2件,芒果原隻切上,配上暖暖嘅糯米飯同椰漿超正🤩🥤 特色飲品百香果綠茶

🍢 串燒拼盆 ($188)

🦀 肉蟹鍋 ($380)

🐷 豬手豬髀 ($128)

🍛 青咖喱雞 ($108)
我一向最鍾意食青咖喱雞,又香又creamy🥰

🐥 海南雞 ($128/半隻)
海南雞半隻都好大份,肉質仲超嫩滑添😚

🥬 椰菜苗 ($82)
叫咗咁多肉,點都要食返個菜嘅,呢度連蔬菜選擇都好多🥳🥳

🍜 鴨肉湯粉 ($78)
澱粉方面呢個鴨肉湯粉都好正!湯底濃郁入味☺️

🍍 大蝦菠蘿飯 ($118)

🍡 甜品拼盤 ($123)

🥤 特色飲品
百香果綠茶 ($36)
鮮椰青椰果 ($45)
紅豆冰 ($32)
蘆薈柑桔檸 ($36)
椰青($60)
凍柚子蜜 ($29)
仲有超多特色飲品選擇,我哋一家大細都超滿意呀🥰

好多年前同朋友食過the One呢間泰菜,印象深刻,今晚帶男友嚟二訪,食物品質比以往更出色,食落更正宗,估唔到經歷多年洗禮,仍保持高水準👍🏻🦐 活蝦刺身 蝦隻食得出即開,蝦肉晶瑩剔透好彈牙,咬落肉質緊實帶甜味,完全感覺鮮美海味。配搭自家調配嘅酸辣醬汁,甜中帶酸又麻麻辣辣,令蝦味更加突出。🍲 泰式明爐烏頭鍋 鍋湯用多種泰國香料慢燉,香味濃郁,帶有淡淡香茅、南薑同檸檬葉嘅清香,辣度適中。烏頭魚肉鮮嫩肥美,切件大啲,入口滑嫩帶彈性,完全冇腥味。湯底味道層次豐富,鍾意酸辣嘅人必點!🐷 泰式酸辣醃豬頸肉 豬頸肉切得厚身但唔厚,帶啲脂肪位,口感彈牙有咬口,入口香氣四溢。酸辣醃汁用咗新鮮檸檬汁、辣椒同魚露,好醒胃,酸辣味道均勻滲入肉裡,每一啖都刺激味蕾,唔會死辣,係泰式經典口味。🐚 辣椒糕炒元貝 元貝粒大而厚實,炒到金黃帶香氣,肉質彈牙甘甜。辣椒糕醬汁咸中帶微辣,帶啲甜味同蒜香,味道複雜豐富。每粒元貝都吸滿辣椒糕醬汁,甜辣惹味,十分過癮!🥬 泰式炒椰菜苗 椰菜苗保持青翠鮮嫩,炒得火喉十足,有啲微焦香氣。加咗大量蒜蓉爆香,令菜更惹味,入口爽口清甜,簡單卻好夠味,係清新解膩之選。🥥 椰青 椰青

🦐 活蝦刺身

🍲 泰式明爐烏頭鍋

🐷 泰式酸辣醃豬頸肉

🐚 辣椒糕炒元貝

🥬 泰式炒椰菜苗

🥥 椰青
椰青水冰鎮至凍涼,飲落清甜清澈,去辣又解渴。椰肉新鮮爽口,軟硬適中,清新無負擔,好適合夏天飲配上泰菜一絕!

2025-07-24
Type of Meal
Dinner
我6:30入座,當時都無員工同我地講有限時。。我自己再上openrice睇6點入座限時1.5小時,當時我食完晚餐都係7點15分,個女員工無端端攞張單,話有限時要埋單,態度勁差,😡😡,如果係我應該可以坐到8:00啦!無出聲轉頭就走左出,唔會再黎食,雖然好食但好似趕客走
2025-07-24 240 views
🚩Cambo ขุนทอง 近排發現咗The One嘅一間人氣泰國菜平日晚市都坐滿晒人(´▽`ʃ♡ƪ)"員工服務積極|野食份量大 難怪咁多人支持〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈泰式串燒拼盤 $188每款串燒都帶有濃郁焦香味|一份有齊海鮮豬牛雞雞肉肉質啖啖嫩滑|表面帶少許焦脆牛肉則肉味|突出咬落有韌性雞中翼鮮嫩多汁|魷魚鬚彈牙帶咸鮮雞皮烤得脆而不膩 食落唔會成口油大大大推佢地嘅沙嗲醬|超級香濃🌈活蝦刺身 $112鮮蝦厚肉彈牙|入口清甜無腥味蝦身晶瑩剔透|醬汁微酸帶辣 凸顯蝦肉的鮮味🌈泰式青咖喱軟殼蟹配法包 $118軟殼蟹外層炸得金黃香脆|法包亦都不乾硬青咖喱蔬菜種類豐富|微辣帶椰奶香 味道層次豐富🌈泰式酸辣元貝鍋 $118元貝肉質肥美 厚潤多汁湯底酸酸辣辣|帶有檸檬葉清香 非常開胃仲有粉絲吸滿湯汁|整體好酸爽🌈去骨海南雞半隻 $128半隻份量巨多|4-5人share都無問題雞肉嫩滑無骨|皮層油香滑潤(๑´ڡ`๑)🌈泰式炒粉(Pad-Thai)$88粉身屬爽口不黏牙|整體偏濕潤 味道突出蝦仁彈牙|花生碎及酸青檸帶來多層味感🌈蒜蓉炒椰菜苗 $82椰菜苗新鮮翠綠|莖部粗身爽脆蒜蓉香氣撲鼻|炒得火侯剛
🚩Cambo ขุนทอง
近排發現咗The One嘅一間人氣泰國菜
平日晚市都坐滿晒人(´▽`ʃ♡ƪ)"
員工服務積極|野食份量大 難怪咁多人支持

湯底酸酸辣辣|帶有檸檬葉清香 非常開胃
仲有粉絲吸滿湯汁|整體好酸爽

🌈去骨海南雞半隻 $128
半隻份量巨多|4-5人share都無問題
雞肉嫩滑無骨|皮層油香滑潤(๑´ڡ`๑)

🌈泰式炒粉(Pad-Thai)$88

♡椰青糕|椰香突出 質感偏爽彈
♡西米糕|細膩軟糯 椰汁香濃
♡斑蘭糕|淡淡斑蘭清香 啖啖軟Q
♡芒果糯米飯|糯米微溫煙韌 芒果偏酸
♡Crème brûlée|表層焦糖脆薄 內裡滑溜 蛋香濃郁

🌈百香果綠茶特飲 $36
果香清新|酸甜平衡 綠茶回甘

🌈椰青水椰果特飲 $45
椰子味道清甜自然|椰果粒粒爽口
Dining Offer
Tasting Event
2025-07-20 212 views
今日朋友指到明話想食泰國嘢,揀咗The ONE呢間餐廳🌸🌟串燒拼盤 $188有香茅燒豬頸肉、串燒雞中翼、串燒魷魚鬚、香茅燒牛仔骨、串燒豬、串燒牛、串燒雞、串燒雞皮🤩
本身唔想煩先叫拼盤,結果嚟到真係多款到O曬嘴🤣會唔會太豐富🤩而且仲會有三個醬俾你根據自己喜好去蘸,一啲都唔係交Hea貨🫶🏽-最正嘅係香茅燒牛仔骨,肉質唔韌,入口有油香同牛味🧡好食😋🌟活蝦刺身 $112
刺身肉質彈牙,泰式靈魂醬料酸酸辣辣,After taste帶啲天然甜味🫶🏽推介😘🌟咖哩軟殼蟹 $118
咖喱係青咖喱🌸另外有個爐 keep住㷫熱,炸軟殼蟹會分開上,外脆內嫩😝份量正常🥳好鍾意食佢個青咖喱,同出面唔同㗎😚一入口先係椰奶嘅香甜溫柔包圍成個口腔,跟住獨特嘅香料慢慢滲出,帶住少少 earthy 嘅底蘊。而佢個辣度唔會一下子攻過嚟,而係食到尾先至慢慢 feel 到個後勁,係甜大過辣🥰咖喱汁杰身得嚟唔漿口,仲有啲瓜同茄子非常索汁😋個味道層次好豐富,雖然係甜甜哋但由頭到尾都唔會覺得膩,食完個嘴仲留有香料餘韻,配埋香軟法包一齊食!好正!-🌟泰式炒通菜 $75
今日朋友指到明話想食泰國嘢,揀咗The ONE呢間餐廳🌸

🌟串燒拼盤 $188

最正嘅係香茅燒牛仔骨,肉質唔韌,入口有油香同牛味🧡好食😋

🌟活蝦刺身 $112

🌟咖哩軟殼蟹 $118

🌟泰式炒通菜 $75
泰式炒通菜炒得爽口清甜,啲蒜香同微辣味滲透入菜,解膩效果一流,份量適中🧡

🌟無骨海南雞半隻 $128
半隻都好大份😋雞肉好嫩滑,啖啖肉😝配啲醬汁超夾🫶🏽

🌟甜品拼盤 $123
食到呢個位已經好飽,但係朋友又話想食甜品😂結果又叫咗個甜品拼盤🤣有香芒糯米飯、燉蛋、千層糕、西米糕、椰青糕,有啲仲要係兩件😳

香芒糯米飯糯米軟腍,有白糯米同紫糯米😆椰漿香濃唔會太甜,芒果有兩大塊份量多

燉蛋表面個焦糖脆好吸引,入口即化,見到有粒粒雲呢拿籽,真材實料🤩
千層糕層次分明,椰香撲鼻,口感係煙煙韌韌🥳
西米糕係傳統綠色斑斕葉包住嗰隻,實冇死啦🤣嗰隻不嬲好好食😽
椰青糕帶啲天然椰香,口感係大菜糕嗰種挺身,偏實嘅🙌🏻

🌟鮮椰青椰果特飲 $45
用咗椰青汁,飲落清甜,底下仲有椰果,有啲咬口😽
🌟百香果綠茶 $36
味道酸甜清新,後勁有綠茶香,飲落解渴又開胃🧡
整體嚟講,食物質素高,又有特價,落單同上菜嘅速度都好快,成個用餐體驗都幾正,推介🌸
Type of Meal
Dinner
  • 活蝦刺身
  • 海南雞飯
  • 泰式青咖喱軟殼蟹配法包
喜歡吃泰國菜, 尤其喜歡吃泰式炒粉。它並不是平凡的炒河, 而是一款非常受歡迎的泰國街頭小食。它的吸引力在於其味道獨特。材料很豐富, 除了河粉本身, 還有很多配料, 例如蝦、雞肉、蛋和新鮮蔬菜組成。它的特點是五味調和, 酸、甜、鹹、辣各種味道都食得出, 而且平衡得好好,吃起來非常過癮。最喜歡店家的特製醬汁,通常炒河會用了魚露、糖、檸檬汁和辣椒粉, 店家的版本還有股特別風味, 這種特色的味道令炒粉吃起來更有特色和層次, 是很獨特的味道。廚師亦炒得很好,粉會吸收所有嘅醬汁,口感滑溜,而且配料新鮮,吃起來很有層次感。尤其喜歡表面的花生碎和芫茜, 味道又香又清新, 色香味俱全。
2025-04-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
餐廳位於尖沙咀大型商場,交通便利,需要離地鐵站4分鐘距離,特色的泰國菜,這裡應有盡有。᪥招牌串燒拼盤這個串燒拼盤包含牛肉肉、雞肉、豬肉、雞翼、魷魚須、雞皮、豬頸肉、牛仔骨,種類繁多,真的是你想吃的串燒也可以找到。還有重點他配合的醬汁。三款醬醬汁分別由沙嗲醬、甜酸醬、辣醬。᪥泰式鴨肉湯粉鴨胸肉帶有濃郁香氣,肉質鮮嫩,還有鴨血很有口感,是泰式獨特的飲食文化。᪥活蝦刺身帶有海鮮的鮮甜味道,蝦肉質地結實,口感也很滑嫩。這道菜式帶點酸辣風味,清爽又開胃。᪥泰式青咖喱軟殼蟹配法包喜歡軟殼蟹肉質鮮嫩,口感酥脆,經過烹調後更加美味。法包可用來沾新鮮青咖喱醬,吸收醬汁的風味,增添口感。青咖喱醬汁中還有茄子,茄子沾滿了青咖喱特別美味。᪥泰式酸辣大蜆鍋這道菜式較為新穎,酸辣元貝泡在粉絲湯中,很入味。酸辣湯中各種配料,酸酸甜甜。᪥去骨海南雞雞肉鮮嫩,肉質嫩滑,保留了原汁原味。即使不配搭米飯同樣地可以用美國感受到雞肉吸收了雞汁滴香味口感豐富。在海南雞飯的底層配搭新鮮的蔬菜清新爽口,平衡了雞肉的油膩感覺。᪥甜品拼盤十分豐富的拼盤包有香芒糯米飯、燉蛋Creme Brulee、千層糕、西米糕、椰青糕,分享最適合。᪥飲

᪥招牌串燒拼盤

᪥泰式鴨肉湯粉

᪥活蝦刺身

᪥泰式青咖喱軟殼蟹配法包

᪥泰式酸辣大蜆鍋

᪥去骨海南雞

甜品拼盤

᪥飲品方面,百香果綠茶特飲,百香果清新怡人,配上綠茶,椰青水椰果特飲,椰青水內有椰果,小朋友至愛,兩杯飲品同樣地是夏日消暑飲品,最近天氣那麼熱真適合。

2025-07-06
$250 (Dinner)
  • 泰式炒通菜
  • 泰式鴨肉湯粉
2025-07-14 132 views
同男朋友係the one睇戲之前想搵間餐廳食飯經過見到呢間泰式野食就入黎試下😋呢間餐廳嘅環境都幾舒服 位置都闊落 同埋都幾有氣氛 好適合拍拖同埋各種嘅gathering我地嗌咗一個招牌串燒拼$188、原隻菠蘿焗飯$118同埋香芒糯米飯$68我哋係食咗串燒同埋焗飯先,香芒糯米飯要後上,發現都要需要好長嘅時間先可以上到,由於我哋嗰陣時趕時間所以轉咗外賣都等咗差唔多25分鐘,所以建議大家如果想嗌呢一個香芒糯米飯,上最後一道餸嘅時候就可以嗌定!
同男朋友係the one睇戲之前想搵間餐廳食飯
經過見到呢間泰式野食就入黎試下😋

招牌串燒拼盤
原隻菠蘿焗飯
2025-06-18
$207 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
招牌串燒拼盤
原隻菠蘿焗飯
  • 香芒糯米飯
  • 串燒拼盤
  • 菠蘿焗飯
🦆 泰式鴨肉湯粉($68)湯粉都算幾大碗,除左鴨肉同河粉,仲有鴨血同通菜;湯底係用左泰式肉骨茶,聞落好香但飲落藥材味唔重,冬菜頗多味道偏咸,食落好口渴要不斷飲野;鴨肉份量頗多,驚喜嘅係竟然有埋嫩滑嘅鴨血,通菜好爽脆,唯獨係河粉有啲碎,比較難夾起;因為佢係套餐嘅緣故,本身有包一杯檸檬茶/奶茶/咖啡,但我選擇左轉特飲龍眼冰,原價要$32,而家只需要加$8就飲到🍹 龍眼冰龍眼冰都好足料,有成7-8粒龍眼肉,味道偏甜,系而家咁熱嘅天氣下飲真係好解暑🤵🏻‍♂️ 就算餐廳仲有好多吉枱同出面無客排隊等,職員見你食完飲完所有野就會即刻主動遞張單叫你埋左佢,感覺有啲chur同唔希望客人掗住佢哋張枱
🦆 泰式鴨肉湯粉($68)

🍹 龍眼冰

2025-07-03
$84 (Tea)
2025-06-23 355 views
閒日去食午餐, 叫咗一個青咖哩牛腩, 只有兩嚿牛腩, 其餘係牛筋同蔬菜, 有用蠟燭熱住嚟食有誠意, 可惜牛腩太少, 另外叫咗大蝦炒金邊粉, 有三隻蝦, 金邊粉太甜, 太油, 味道似番茄炒蛋, 整體兩個餸都係偏甜, 建議廚師煮畀香港人食少油少甜
2025-06-18 598 views
今日約咗朋友食泰菜,位於The One既Cambo ,午餐時間都好多人幫襯。除了set lunch 還有多款單點可選擇。我同朋友點咗泰式生蝦、鳳爪沙律、午餐泰式鴨肉湯粉同pad Thai ,加咸檸梳打同青檸梳打。兩個小食都好味,泰式生蝦爽口,配上特製醬汁更美味,而且份量也多。泰式鳳爪沙律酸甜開胃,多重口感而且多料,推介。泰式鴨肉湯粉有驚喜,湯底香濃,味道剛剛口,配上鴨肉片嫩滑,我同朋友都大讃好食。Pad Thai 大碟,酸甜度剛好,用料新鮮,大蝦鮮甜彈牙,很不錯。2杯特飲透心涼,吃完泰菜喝一口十分滿足,整體用餐很好,店員有禮,座位舒適,有點感覺自己到了泰國一趟!

泰式鳳爪沙律酸甜開胃,多重口感而且多料,推介。

• 活蝦刺身
  • 泰式酸辣鳳爪
  • 泰式鴨肉湯粉
  • 青檸梳打
2025-06-15 583 views
兩個禮拜前已經book咗八位,去到先同我講冇安排到,要坐隔籬個 la viet. 之後態度非常惡劣,不停咁重複問我同行友人「你哋幾多位先?你哋幾多位先?」一開始已經book咗8位。之後我問返接待員,點解我book咗你哋呢間但係要坐隔籬嗰間,成個環境完全唔一樣,如果一開始係無位嘅話就應該book位嘅時候喺電話講聲,而唔係去到先同我哋講要坐隔籬嗰間餐廳。而且態度非常之惡劣。去到最後仲要冇問過我地就掉左我地個蛋糕盒。有得揀千祈唔好揀呢間食飯,比錢買難受
有得揀千祈唔好揀呢間食飯,比錢買難受
2025-05-19 1128 views
呢一間泰國菜餐廳,已經喺The ONE屹立多年,泰國菜味道正宗得黎,價錢又唔貴,都值得大家嚟試吓!香茅烤豬頸肉🐷$98成餐飯入面最欣賞佢哋嘅豬頸肉,好多地方烤豬頸肉都會整到好乾,呢度嘅豬頸肉烤完出嚟,肉質仍然保持嫩滑,點埋甜酸醬一齊食就Perfect啦!豬肉生菜包🐖 $86豬肉餡料入味得來又唔會太鹹,用生菜包住食清新又好味!冬蔭大蝦湯粉🦐 88呢個冬陰功湯底嘅河粉都幾足料,有足足三隻大蝦,冬陰功湯底亦都非常濃味!蒜蓉炒椰菜苗🥬 $82佢哋用嘅椰菜苗好新鮮,菜苗本身仲帶少少鮮甜味,所以炒出嚟零舍好食!

香茅烤豬頸肉🐷$98

豬肉生菜包🐖 $86
豬肉餡料入味得來又唔會太鹹,用生菜包住食清新又好味!

冬蔭大蝦湯粉🦐 88

蒜蓉炒椰菜苗🥬 $82