🚇交通:近屯門站 B 出口,在StagE戲院那一層,一芳水果茶店旁邊。🏠環境:面積大,近門口有一排的滑浪板掛牆,對面是四人的木枱,走進大廳,有一排落地玻璃窗卡座,中間是掛有一行燈泡的二人座位,後方是廚房,可見烤爐正烈火熊熊地燃燒,牆身掛上了海灘的風景畫,帶出加洲的陽光與海灘風情。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️午市:提供多款套餐,價錢由HKD68起,我們決點散點自己喜歡的。🍕The Works/意大利特色薄餅 $132以辣肉腸、意式肉腸、🥓辣味火腿片、🍄蘑菇、🧅洋蔥、🫑青椒和黑水欖為配料,餅底薄而邊緣位厚身而帶軟韌,可加芝士🧀絲,提升味道層次,會有點點的辣味☺️,卷起來吃更會有口感😆。🧄特色蒜香橄欖油意粉🍝 $112份量很多,🍝意粉幼身較軟,配上大量🍄蘑菇和🐔雞肉粒,用蒜爆炒意粉,所以🧄蒜香味十分突出🤩,亦不會過油膩。🥭Mango Tango🍹 $38顏色很有層次,打卡一流,入口除了🥭芒果味,亦加了石榴糖漿,🥰二者味道挺配合,不錯。🍓Strw.Lemonade🍹 $28士多啤梨的梳打水,很清甜透涼。
🏠環境:面積大,近門口有一排的滑浪板掛牆,
對面是四人的木枱,
走進大廳,有一排落地玻璃窗卡座,
中間是掛有一行燈泡的二人座位,
後方是廚房,可見烤爐正烈火熊熊地燃燒,
牆身掛上了海灘的風景畫,
帶出加洲的陽光與海灘風情。
🤵🏻服務:
QR Code下單,收取加一。
🍽️午市:
提供多款套餐,價錢由HKD68起,
我們決點散點自己喜歡的。
🍕The Works/意大利特色薄餅 $132
The Works/意大利特色薄餅
餅底薄而邊緣位厚身而帶軟韌,
🧄特色蒜香橄欖油意粉🍝 $112
Mango Tango
🥭Mango Tango🍹 $38
Strw.Lemonade
🍓Strw.Lemonade🍹 $28
士多啤梨的梳打水,很清甜透涼。
2024-04-25
$170 (Lunch)
Mango Tango
Strw.Lemonade
  • The Works
#foodieintern學英文👩🏻‍🏫 未有得去旅行,去住啲𝒋𝒆𝒏𝒈 𝒋𝒆𝒏𝒈餐廳先餐廳好闊落,仲有個開放式廚房睇到晒食物製作嘅過程,好似外國餐廳啲廚房咁🏖️Pizza定價又幾reasonable,around $100左右😯тнαι cнιcĸeɴ🍕平時食經典𝒕𝒉𝒆 𝒘𝒐𝒓𝒌𝒔多今次搞搞新意思食得出都係即叫即烤非常正宗美式pizza🍕Pizza個底用咗泰式花生醬上面鋪咗甘筍,芫荽洋蔥口感新穎有趣,鍾意fusion菜嘅就好適合ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ɢᴀʀʟɪᴄ ғᴇᴛᴜᴄᴄɪɴᴇ🍝 蒜香濃郁,醬汁好Creamy一直都係我嘅最愛🤭香氣撲鼻嘅蒜香Yummmm~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~pínєαpplє cσlαdα 🍍 啖啖都有菠蘿香氣甜度適中 好似去咗沙灘🏖️夏日飲品消暑 正😘cucumвєr rєvívєr 🥒 唔好甜味嘅可以揀呢款清新啲 都帶有熱帶水果嘅味道好爽好refreshing🍃~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~California Pizza Kitchen📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖#californi
#foodieintern學英文👩🏻‍🏫
未有得去旅行,去住啲𝒋𝒆𝒏𝒈 𝒋𝒆𝒏𝒈餐廳先
餐廳好闊落,仲有個開放式廚房
睇到晒食物製作嘅過程,好似外國餐廳啲廚房咁🏖️

тнαι cнιcĸeɴ🍕
平時食經典𝒕𝒉𝒆 𝒘𝒐𝒓𝒌𝒔多
今次搞搞新意思
食得出都係即叫即烤
非常正宗美式pizza🍕
Pizza個底用咗泰式花生醬
上面鋪咗甘筍,芫荽洋蔥
口感新穎有趣,鍾意fusion菜嘅就好適合

ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ɢᴀʀʟɪᴄ ғᴇᴛᴜᴄᴄɪɴᴇ🍝
蒜香濃郁,醬汁好Creamy
一直都係我嘅最愛🤭

唔好甜味嘅可以揀呢款
清新啲 都帶有熱帶水果嘅味道
好爽好refreshing🍃
📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖

#california #californiapizzakitchen #pizzahk #屯門美食 #美式pizza #tuenmunfood
2024-06-07 0 views
估唔到入到黎屯門市廣場都可以食到美式pizza,呢間美式pizza專門店,裝修好加州風。好,坐低睇下有咩好食先。蒜香忌廉汁闊麵加雞肉,闊麵煙韌有口感,個surface掛住忌廉汁,帶少少蒜香味。雞肉表面煎香,肉質嫩又有肉味。泰國風味薄餅,試下fusion野,呢個pizza有芽菜、蘿蔔絲、芫茜,都係泰菜會岀現既配菜,今次用落pizza,非常特別!海盜,呢杯mocktail幾好飲,我喜歡佢甜中帶微酸,又唔會太酸,用左幾款果汁,甜味有層次。果味檸檬特飲,個梳打好清涼,加上檸檬酸有火花。

好,坐低睇下有咩好食先。

雞肉表面煎香,肉質嫩又有肉味。

果味檸檬特飲,個梳打好清涼,加上檸檬酸有火花。
2024-06-02 0 views
近來對美式pizza 好有興趣🍕真係一吃再吃!『烤蒜雞肉薄餅』HK$129烤蒜有種獨特嘅香味. 原來配係芝士同pizza 上係咁夾, 雞肉亦有烤過痕跡, 食落特別惹味🌪️『中式宮保意大利粉 (雞肉)』HK$119中式餸菜配意大利粉依種 fusion 食法, 夠哂有創意, 雞肉花生指天椒做成宮保雞丁🔥宮保雞丁個油香帶意粉到☄️意粉唔乾再帶點微辣👍🏻『Straw Cooler』HK$38士多啤梨夠哂鮮甜, 杯邊仲有粒士多啤梨添🍓『Peach Lemonade』HK$28蜜桃味清甜, 大大杯抵飲🍹另收加一服務費°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°California Pizza Kitchen @cpkhk📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #烤蒜雞肉薄餅 #中式宮保意大利粉
近來對美式pizza 好有興趣🍕真係一吃再吃!

『烤蒜雞肉薄餅』HK$129

『中式宮保意大利粉 (雞肉)』HK$119

『Straw Cooler』HK$38
士多啤梨夠哂鮮甜, 杯邊仲有粒士多啤梨添🍓

『Peach Lemonade』HK$28
蜜桃味清甜, 大大杯抵飲🍹

另收加一服務費

📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖

2024-06-01 0 views
員工態度極差!我一家五口(4大1小)晚上6點半左右享用晚餐,一位女服務員給我們提供服務!點餐後,不提供足夠餐具給客人!仲有上菜只係隨手放在枱邊,一句說話都無講!飲熱檸水又無攪棍同砂糖,叫佢拎餐具同糖給我們,又黑口黑面一d禮貌都無!我地自問都有唔該前唔該後,佢心情唔好唔代表我地客人要受氣!同經理講只係話這位員工係part-time學生員工所以態度有待改善。請問貴公司,加一服務費係要黎受氣?!你地經理嘅回覆都痴q線!我要忍受你嘅所謂part-time員工嘅不友善對待?!我好有心去join會員諗住之後都會再光顧,但係經過今晚,我會同我所有住新界嘅親朋戚友講叫佢地絕對!一定!唔好幫襯你地!因為唔係黎食嘢!係一肚氣!
2024-05-28
2024-05-27 39 views
係屯市等朋友,同🐷先生試下e間餐廳位於商場既角落位,所以有好好既採光,而且枱與枱之間闊落,唔會好擠迫。同埋滑板、海灘既裝飾,成件事令我好有係美國既感覺😚🔸水蜜桃檸檬特飲水蜜桃味唔會過濃,幾清爽🔸mango tango由芒果汁、7-Up、石榴組成,漸層色好靚🔸摩洛哥風味雞肉沙律由地中海雞肉、烤焗南瓜、牛油果、可口杏仁、紅菜頭、雞蛋碎及紅莓。配以秘製蜜糖油醋汁,分量都足,而且一口食落好豐富🔸原味燒烤雞肉薄餅Pizza係餐廳既招牌,佢有個大pizza爐可以見到,令我有種唔使去美國都可以食到正宗美國美食咁~因為有煙燻車打芝士,所以食落有陣碳烤味,pizza皮有口感,而且有得加芝士,睇住職員咁刨落去pizza面,好治癒💕當日見到唔少媽媽都帶埋小朋友過嚟,職員會好貼心咁比小朋友餐具同埋小朋友玩具,令到小朋友冇咁易扭計🫶🏻
係屯市等朋友,同🐷先生試下e間

🔸水蜜桃檸檬特飲
水蜜桃味唔會過濃,幾清爽
🔸mango tango
由芒果汁、7-Up、石榴組成,漸層色好靚

🔸摩洛哥風味雞肉沙律

🔸原味燒烤雞肉薄餅

$100 (Lunch)
2024-05-26 35 views
屯門少有加州風味餐廳 位於頂層既角落入面位置都幾大 坐位好闊落 唔駛驚同人逼住晒呢度既pizza全部都係用火山石既爐焗製 即叫即焗 ✨牛油果蛋卷呢個都幾得意 用雲吞皮包住牛油果 雞肉 煙肉同芝士拎去炸入口唔會好油膩 配埋沙律醬都幾好食✨蕎麥羽衣甘藍沙律份量好大 入面有啤梨 核桃 紅莓 南瓜 羊奶芝士 蕎麥同羽衣甘藍 加上蜜糖油醋汁口感好清爽開胃 ✨烤蒜雞肉薄餅即叫即製 上檯熱辣辣香噴噴雞肉份量都幾多 薄餅底煙煙韌韌咁 幾有口感✨蒜香忌廉汁大蝦闊麵好香濃既蒜香芝士忌廉汁包住意粉夠晒creamy 闊麵好掛汁✨海盗用士多啤梨 菠蘿 芒果汁整既特調都幾特別 意外地夾✨Peach lemonade 有淡淡蜜桃味 酸酸甜甜 幾開胃環境同食物都唔錯 坐得幾舒服 適合一大班朋友黎聚餐 咁可以試多幾樣野

屯門少有加州風味餐廳 位於頂層既角落

有淡淡蜜桃味 酸酸甜甜 幾開胃

環境同食物都唔錯 坐得幾舒服
適合一大班朋友黎聚餐 咁可以試多幾樣野
2024-05-26 26 views
屯門市廣場有一間非常之大嘅薄餅店😍,終於嚟試到😘,門口嘅裝飾非常之特別好清新嘅感覺今日叫咗辣肉腸芝士pizza 辣肉腸非常之好食,最值得讚嘅係芝士pizza嘅芝士非常之濃郁,可以做到拉絲效果,pizza嘅餅底亦都非常之脆卜卜,而且入邊係軟,真係外脆內軟😍,我哋兩個女仔都食停唔到口食晒成個Pizza檸檬汁意粉呢個意粉非常之開胃,又係酸酸美美咁樣,面頭嗰兩個豬扒非常之大塊,而且豬扒肉身非常之腍,最食得讚賞係佢嘅檸檬汁調校得非常之好唔會太過酸,但係又可以帶出成個意粉嘅重點菠蘿沙冰味道非常之重菠蘿味,酸酸甜甜甜甜嘅感覺,而且賣相非常之獨特檸檬特飲味道又係酸酸甜甜🤣真係非常之開胃,好適合夏天🤣California Pizza Kitchen (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖

今日叫咗辣肉腸芝士pizza

檸檬汁意粉

菠蘿沙冰
味道非常之重菠蘿味,酸酸甜甜甜甜嘅感覺,而且賣相非常之獨特

檸檬特飲
味道又係酸酸甜甜🤣真係非常之開胃,好適合夏天🤣

屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖

Type of Meal
Dinner
2024-05-26 18 views
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏C出口 步行大約6-7分鐘🚶‍♀️今日👭去食🥗🍕 餐廳以加州 陽光 海浪作為主題🏄‍♀️環境寬敞明亮 有度假Feel chill~~主打即叫即烘手拉薄餅 沙律 湯 意粉甜品 手工啤酒 款式多樣豐富😚#泰式風味爽脆沙律 🥗 💰89🥗 配料豐富 集齊爽脆嘅蔬菜 芫茜 烤雞肉 花生 脆炸雲吞皮 炸米粉 入口層次豐富 配以泰國沙津醬汁 酸爽開胃 即時降溫🌡️🥵#意大利特色薄餅 🍕 💰132👆 食之前 加多層🧀🧀😆意式經典食材 辣肉腸 黑水欖 蘑菇mozzarella芝士 奧勒綱香草....…睇住師父拉餅皮 接住入爐烘烤過程💯最喜歡食薄餅邊 入口有少少焦脆煙韌😋迎夏降溫降溫🌡️果味飲品 🧊#士多啤梨檸檬特飲 🍓 💰28#菠蘿飄香 🍍 💰46
屯馬沿線🚈找美食 下一站屯門🚏
C出口 步行大約6-7分鐘🚶‍♀️

今日👭去食🥗🍕
餐廳以加州 陽光 海浪作為主題🏄‍♀️
環境寬敞明亮 有度假Feel chill~~

主打即叫即烘手拉薄餅 沙律 湯 意粉

酸爽開胃 即時降溫🌡️🥵

#意大利特色薄餅 🍕 💰132

👆 食之前 加多層🧀🧀😆

意式經典食材 辣肉腸 黑水欖 蘑菇
mozzarella芝士 奧勒綱香草....…
睇住師父拉餅皮 接住入爐烘烤過程💯
最喜歡食薄餅邊 入口有少少焦脆煙韌😋

迎夏降溫降溫🌡️果味飲品 🧊
#士多啤梨檸檬特飲 🍓 💰28
#菠蘿飄香 🍍 💰46
2024-05-20
California Pizza Kitchen品嘗到美國披薩,真是不用飛去美國都可以食到正宗美國美食。燒烤雞肉沙律 燒烤雞肉舖上沙律,啖啖雞肉,配搭清新口感的食材,配料有黑豆、甜粟米、沙葛粒、新鮮芫茜及羅勒、墨西哥薄脆,蒙特利芝士、蕃茄、青葱,加入秘製香草沙律汁。沙律菜同墨西哥薄脆一併夠爽脆,真的refeshing!原味燒烤雞肉薄餅 經過燒烤雞肉,仍然保持酥脆肉嫩,喜歡餐廳秘製燒烤醬,味道濃郁且令雞肉味道更加提鮮,加入配料煙高打芝士同紅洋蔥,令口感更加豐富。青瓜特飲 青瓜片裝飾好美,飲了一口梳打,有清新薄荷同青瓜味,味道好夾。士多啤梨特飲紅色夠鮮艷奪目,士多啤梨清香,甜度剛好,口感冰涼。California Pizza Kitchen地址 : 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖
真是不用飛去美國都可以食到正宗美國美食。

燒烤雞肉沙律

原味燒烤雞肉薄餅

青瓜特飲

士多啤梨特飲
紅色夠鮮艷奪目,士多啤梨清香,甜度剛好,口感冰涼。

地址 : 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖
  • 原味燒烤雞肉薄餅
2024-05-24 9 views
California Pizza Kitchen進駐屯門市中心已經一段時間,今日帶埋阿女去食🍕先店鋪位於商場1期3樓內,裝潢美式風情,簡約舒適,座位寬敞,Open kitchen 特別吸睛👀🍕秘制鮮磨菇·辣肉腸·肉腸薄餅鮮蘑菇烤完很香,少少乾身菇菌味,辣肉腸好惹味,芝士份量都夠,這個薄餅食起嚟好Juicy但唔會太油膩,餅底好與別不同,係煙韌有口感🍝特色蒜香欖油意大利粉好豐富嘅配料😍雞肉+蘑菇,意大利粉加上橄欖油、香蒜、紅辣椒乾碎、帕爾馬芝士,微辣,惹味非常😍🍹果味檸檬特飲有齊士多啤梨、蜜桃、熱情果嘅清新飲品炎炎夏日,好fresh好解渴🍹草莓涼夏有齊草莓果泥、菠蘿汁、橙汁同雪碧調製而成,草莓嘅甜配上其他水果嘅酸互相輝映為呢餐劃上完美句號。。。。❤️

🍕秘制鮮磨菇·辣肉腸·肉腸薄餅

🍝特色蒜香欖油意大利粉

🍹果味檸檬特飲
有齊士多啤梨、蜜桃、熱情果嘅清新飲品
炎炎夏日,好fresh好解渴

🍹草莓涼夏
為呢餐劃上完美句號。。。。❤️
2024-05-09 61 views
係屯門想食pizza,點可以唔黎California Pizza。試下佢哋嘅招牌菜─原味燒烤雞肉薄餅。咁多年來一直係呢度嘅招牌之一,價錢$132。薄餅上面有燒烤醬、煙燻高打芝士、紅洋蔥同順時芫荽,每一口都好濃郁嘅燒烤味道。薄餅底酥脆,同埋配料嘅口感形成絕佳對比,真係好好味!然後,嚟試下佢哋嘅燒烤雞肉沙律。$139,材料黑豆、甜粟米、沙葛粒、新鮮芫茜同羅勒,再加埋蒙特利芝士同墨西哥薄脆,最後淋上秘製香草沙律汁。每一口都好新鮮同豐富嘅層次。燒烤雞肉嘅香味同各種配料嘅結合,真係令人回味無窮!最後飲杯草莓涼夏$38,你就可以享受到草莓果泥、菠蘿汁、橙汁同雪碧調製而成嘅清新飲品。草莓嘅甜香同其他水果嘅酸甜味道相互融合,加上氣泡,真係令人愛不釋口。California Pizza Kitchen (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖#美食日記 #好味道 #食物愛好者 #Califoniapizza#pizza#drinks#salad

屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖

2024-05-05
. 📍#California Pizza Kitchen (屯門市廣場1期)今日突然想食美式pizza🤩揀咗間pizza專門店,點咗個2人餐,都好豐富😍頭盤包括湯(2人份) ,主食有2個,可以揀沙律或者意粉我哋揀咗意粉,最後仲會有兩杯嘢飲可以揀,我哋點咗檸檬茶同埋青瓜特Cucumber Reviver😀餐廳環境舒服,坐得好闊落,一家大細黎都岩食架💛🍕烤蒜雞肉薄餅批嘅厚度適中,好鬆軟,有拉絲效果,食到啖啖芝士,好香烤蒜味,雞肉唔乾身,2人都食唔哂🫣好抵食!🍝蒜香忌廉雞肉闊麵由於我係蒜頭愛好者😍叫埋呢個意粉,忌廉同埋蒜頭融為一體,闊條麵好掛汁☺️雞肉勁多塊,成碟都好食!🍸Cucumber Reviver見夏日炎炎叫咗杯青瓜特飲💚有驚喜,好fresh!可以成杯飲哂😜——————————————- 📍 California Pizza Kitchen (屯門市廣場1期)🏠 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3218號舖#hkfoodstep#hkfoodstep屯門#hkfoodstep 薄餅 #hkfood #hkfoodie #hkcouple

🍕烤蒜雞肉薄餅

#hkfood #hkfoodie #hkcouple
  • 烤蒜雞肉薄餅
  • 蒜香忌廉雞肉闊麵
2024-05-06 54 views
今日落雨, 近近地去屯門市中心食lunch , 經過California pizza kitchen , 突然之間好想食pizza , 同埋見到個set lunch 都唔貴,$68 起已有一個餐, 已包-個自選餐湯/ 沙律, 和一杯餐飲, 另外可加配其他小食.藜麥羽衣甘藍沙律:d 個沙律好清新, 個source 酸酸甜甜,非常開胃,有菜,藜麥, 核桃, 芝士…健康之選, 有時想食清啲, d 個都係一個唔錯嘅選擇, 都幾好食夏威夷燒烤薄餅: 薄餅即烤, 個餅底唔會好厚, 煙煙銀銀, 口感唔錯, 雞肉舖滿成個pizza , 又唔會太多汁叫咗兩杯特飲,賣相幾靚, 味道又唔錯, 推介

叫咗兩杯特飲,賣相幾靚, 味道又唔錯, 推介
2024-04-26
Type of Meal
Lunch
2024-05-03 43 views
California Pizza Kitchen餐廳環境餐廳座位十分多,枱亦都十分闊落,適合擺大大塊嘅Pizza,而且我地坐嘅位置可清楚望到Pizza師傅整pizza🤣The Works Pizza呢個Pizza有秘製嘅醬料,連埋青椒同沙樂美之後腸食落個口感同埋味道都好夾,又唔會太鹹。Kung Pao Chicken Spaghetti呢個宮保雞丁意粉食落少少辣,啱晒鍾意食辣嘅我,而雞肉果part都煮到好入味,食落又唔會覺得太油。青瓜特飲食完啲辣嘢同Pizza,飲番杯杯青瓜飲就啱啱好,可以中和一啲辣味同少少熱氣嘅感覺,飲落好清涼。蜜桃梳打呢杯特飲飲落感覺唔會太甜,飲落亦覺得好清新,而家呢個天氣飲落就覺得好爽。

餐廳環境

The Works Pizza