2006-11-16 14 views
昨晚和家人一起,一行6人到此食火鍋。叫左一個醉蟹蛤肉湯底。上鍋時又點火,即場炒蛤。勁!之後d 燒晒後才放上湯落去。d 湯底料入晒酒味,如果你是一個愛花雕湯底的一定會喜愛。特價野一定要叫1-花雕牛肉一定要試- 只是HKD18蚊- 勁抵2- 本地手切牛- HKD28蚊, 新鮮推介1. 芝士牛丸- 嘩嘩嘩....好好食2. 炸腐竹- 嘩.. 油D, 不過真係好好食3. 小麥草蘆薈及烏梅汁- 清甜4. 墨丸- 彈彈彈我地食左3碟花雕牛, 兩碟本地手切牛。埋單HKD68X.00 - 抵食啦!又新鮮!
昨晚和家人一起,一行6人到此食火鍋
叫左一個醉蟹蛤肉湯底。上鍋時又點火,即場炒蛤。勁!
特價野一定要叫
1-花雕牛肉一定要試- 只是HKD18蚊- 勁抵
2- 本地手切牛- HKD28蚊, 新鮮

推介
1. 芝士牛丸- 嘩嘩嘩....好好食
2. 炸腐竹- 嘩.. 油D, 不過真係好好食
3. 小麥草蘆薈及烏梅汁- 清甜
4. 墨丸- 彈彈彈

我地食左3碟花雕牛, 兩碟本地手切牛。
埋單HKD68X.00 - 抵食啦!又新鮮!

2006-11-08 22 views
見到食評咁positive,就訂位去試.訂位:電話冇人聽,當時係下午2時,駁咗去個冇講係邊嘅mailbox,唔知點,不過都留咗要訂幾位同時間。再打去PCCW check電話,佢地話冇呢個登記,港島只得北角店,再打去,都係冇人聽。4時再打,先打得通,但佢話冇收到留言,不過唔緊要可以再book,態度ok,不過覺得唔係好professional。食物:叫咗下列食物鴛鴦鍋1. 頂級手切肥牛($68果隻)2. 芝士牛丸3. 鮮牛肉粒4. 鱔片5. 魚皮餃6. 靈芝菇7. 秀珍菇8. 白菜仔9. 豆卜10. 粟米11. 2jar竹庶茅根水頂級手切本地肥牛最初來的一碟每片牛肉都有一舊大肥糕,佔成片牛肉70%,唔知點食,叫佢過,都肯換,之後果碟好d。食落都有牛味,但唔鬆化,唔咁口,謙記同火鍋本色果碟好味好多。芝士牛丸幾得意,幾好味,唔太膩,一定要試。鮮牛肉粒係我覺得佢咁多款牛制品中最好味: 有牛味,咁口,有咬勁,必試。鱔片用嘅係脆鱔,新鮮,幾好。魚皮餃最失望,唔係幾新鮮。竹庶茅根水唔夠竹庶茅根味,太淡口。其他都不過不失。老實講唔會再去,因為有d吊腳,而佢嘅食又未能令我再回味。因為席上有孕婦,所以冇叫魚
見到食評咁positive,就訂位去試.

訂位:

食物:
叫咗下列食物
鴛鴦鍋
1. 頂級手切肥牛($68果隻)
2. 芝士牛丸
8. 白菜仔
9. 豆卜
10. 粟米
11. 2jar竹庶茅根水

芝士牛丸幾得意,幾好味,唔太膩,一定要試。

鱔片用嘅係脆鱔,新鮮,幾好。

魚皮餃最失望,唔係幾新鮮。

竹庶茅根水唔夠竹庶茅根味,太淡口。

其他都不過不失。

老實講唔會再去,因為有d吊腳,而佢嘅食又未能令我再回味。因為席上有孕婦,所以冇叫魚生,生蠔。臨走前佢地送錯咗碟石蠔來,只係喺枱放咗一陣,已聞到腥味,唔知係個種定係咩原因,真係腥。
2006-08-26 19 views
生牛肉- 好食生蝦- 一般特價牛肉- 好食芝士牛丸- 好味小食- 炸魚皮,鷄軟骨- 美味其他料例如菜等等- 新鮮服務- OK價錢- 物有所值值得再去食
生牛肉- 好食
生蝦- 一般
特價牛肉- 好食
芝士牛丸- 好味
小食- 炸魚皮,鷄軟骨- 美味
其他料例如菜等等- 新鮮
服務- OK
價錢- 物有所值

值得再去食

見網評幾好, 星期六便和幾位朋友一行五人往此店吃飯. 幸好早幾天已訂了位, 一入到去已全滿. 裝修一般, 服務員非常忙碌, 要叫他們才落柯打. 叫了豬骨煲做湯底. 另叫了油麥菜, 什菌拼盤, 蝦滑, 炸腐皮, 炸魚皮, 10蚊牛肉, 鮮牛肉粒, 八爪魚刺身, 北寄貝刺身, 鵝肝墨魚丸, 加拿大桶蚝. 當中蝦滑及炸腐皮極力推介, 刺身40蚊一碟, 以為只得四至五片一客, 原來至少有十多片, 非常抵食亦很新鮮.各個服務員都很有禮貌. 他們送了一個鮮雞子來, 說是我們叫的, 我說沒有, 後來原來是自己大意, 畫錯了. 他們的態度很好, 幫我更換. 完全沒有因為客人弄錯了而強迫客人要或態度不好. 是很好的服務態度(試過有某一些火鍋店如客人弄錯, 一定要客人要, 就算更換都誅多不滿). 我和友人都決定下一次可以再叫其他朋友一齊再試這間店, 因有很多特別的配料我們也沒試過.