2020-07-18 1071 views
其實我很喜歡品嚐英式下午茶,因為除了可以拍照「打卡」外,更可以和朋友一邊享受甜品,一邊慢慢聊天,可惜卻一直因價錢太昂貴而不了了之剛巧最近帝景酒店新推出了夏日悠悠下午茶,只需 $280便可以享用二人份量的英式下午茶,於是我立即二話不說帶朋友來嚐試一下了$280的雙人英式下午茶,大家便不要對它抱有太高的期望了,全部甜品/咸食的賣相都只是普普通通而已,並不算特別小巧精緻,精美絕倫,而且味道亦沒有太大的驚喜,但是整體味道都算中等至中上的水平,所以我覺得性價比相當之高,絕對對得住它的價錢!英式下午茶總共分為三層,最底層是英式鬆餅、青蘋果蟹肉撻以及蟹籽煙三文魚熱香餅,中層則是龍蝦沙律包和吉列炸蝦,最後的頂層便是一系列的甜品,其中包括柚子芝士蛋糕、抺茶紅豆慕絲蛋糕、木糠布甸以及意大利芝士餅No.1【英式鬆餅】我們按照傳統由英式下午茶的「靈魂」,即是最底層的鬆餅開始品嚐,可惜當我一刀切下去的時候,便知道已經「出事」了!因為鬆餅的質感非常結實和堅固,我需要用力一點才能切得開...可想而知,它的口感不單止十分乾巴巴和堅硬,更缺乏蛋香味,淡而無味的,需要依賴旁邊的香檸果醬來調味,整體的味道簡直比 KFC的鬆

No.1【英式鬆餅】
英式鬆餅
因為鬆餅的質感非常結實和堅固,我需要用力一點才能切得開...可想而知,它的口感不單止十分乾巴巴和堅硬,更缺乏蛋香味,淡而無味的,需要依賴旁邊的香檸果醬來調味,整體的味道簡直比 KFC的鬆餅更差,完全沒有酒店應有的鬆餅質素!

英式鬆餅
No.2【青蘋果蟹肉撻】
青蘋果蟹肉撻
雖然它稱為蟹肉撻,但是蟹肉的份量卻少之又少,我根本嚐不到一絲蟹肉的氣息,反而青蘋果的質感十分爽脆,味道酸酸甜甜的,口感清新而清爽,都算是讓人食指大動的開胃菜

青蘋果蟹肉撻
No.3【蟹籽煙三文魚熱香餅】
蟹籽煙三文魚熱香餅
餐廳一早把蟹籽放在匙羹上,可惜份量卻有點少...
不過煙三文魚的肉質都算豐腴肥美,柔軟嫩滑,每一口都嚐到三文魚的鮮甜味,香甜可口,甜香四溢,讓人口舌生香,回味無窮

No.4【吉列炸蝦配金蜜瓜醬】
吉列炸蝦配金蜜瓜醬
由於我們「打卡」用了太長時間,所以當我們品嚐的時候,炸蝦已經冷卻了,不過它的外皮依然酥脆香口,而內裡的蝦肉則爽脆彈牙,質嫩爽口,美中不足的是金蜜瓜醬略為酸了一些,有點酸溜溜的感覺,所以個人比較喜歡不沾醬來吃

No.5【龍蝦沙律包】
龍蝦沙律包
雖然沙律包內只是一些龍蝦碎而已,但是它的味道依然非常香甜可口,鮮美多汁,小口品嚐的時候,淡淡的蝦肉氣息迴旋在口中,甜甜的,香香的,芳香四溢,香飄十里,美味得讓人陶醉其中,吮指回味

No.6【柚子芝士蛋糕】
柚子芝士蛋糕
雖然柚子的味道略為酸了一些,但是蛋糕的口感卻十分鬆軟和輕盈,入口非常軟綿綿之餘,質感更十分幼滑柔軟,軟綿香糯,含在嘴裡便立即溶化了,讓人唇齒留香,念念不忘

No.7【抺茶紅豆慕絲蛋糕】
抺茶紅豆慕絲蛋糕
雖然抺茶的味道並不算特別濃郁醇厚,但是我們依然在唇齒間嚐到一絲絲淡淡的抺茶清香,香氣洋溢,茶香四溢,最後配上細滑柔順的慕絲以及香甜軟糯的紅豆醬,味道立即更上一層樓,美味得讓人久久縈繞,吃在嘴裡甜在心裡

No.8【木糠布甸】
木糠布甸
由於蛋糕的奶油比例適中, 所以口感非常清新和輕盈, 完全嚐不到一絲甜膩的感覺之餘, 更充滿著淡淡的忌廉氣息,口感細膩而綿延,最後配上木糠脆脆後,口感立即變得豐富而有層次,讓人唇齒生香,難以忘懷

No.9【意大利芝士餅】
意大利芝士餅
最後便來到今次甜品的主角~意大利芝士餅,由於它是四款甜品中最重口味的,所以我們便放到最後才享用
雖然是芝士餅,但是芝士的口感一點也不甜膩之餘,更完全沒有飽滯的感覺,而且可可粉的味道亦非常濃郁和惹味,誘人美味,滋味無窮,是全場最出色的甜品

意大利芝士餅
今次下午茶酒店只提供兩款飲品,分別是草莓梳打和蜜桃梳打,可惜由於蜜桃梳打已經缺貨了,所以改為提供青檸梳打
不過對比起有滋有味的甜品,梳打的味道便遜色得多了,當中青檸梳打更是「極品中的極品」!

No.10【青檸梳打】
青檸梳打
朋友本來以為點青檸梳打會比較安全正常一些,怎料青檸的味道卻非常酸溜溜,而梳打本身是沒有任何味道的,所以根本不能中和青檸的酸澀味,導致這杯飲品簡直是酸得嗆喉,完全是酸到入心的程度,朋友嚐了一小口便已經想放棄了

No.11【草莓梳打】
草莓梳打
本身我純粹為了「打卡」更漂亮一些才選擇草莓梳打,以為它只不過是一杯「金玉其外,敗絮其中」的飲品,沒想到它的味道竟然都算不錯,至少比青檸梳打正常得多
雖然這杯梳打只是由草莓果醬調製出來,但是草莓醬的味道一點也不甜膩或酸溜溜之餘,每一口更嚐到一絲絲淡淡的草莓氣息,甜甜的,香香的,清甜可口,甜香四溢,讓人一試傾心,鳳髓龍肝

青檸梳打&草莓梳打
價錢方面,二人英式下午茶 $280,餐廳設有加一服務費,兩人總共 $308,即是平均一人 $154,以酒店下午茶來說,價錢真的非常便宜

總結來說,今次英式下午茶大部份食物的味道都算中上的水平,而且酒店的環境都算寧靜舒適,可以悠閒地坐在餐廳內慢慢和朋友聊天「打卡」,最重要是它的價錢十分便宜,所以個人覺得它的性價比相當之高,非常值得大家來嚐試一下
2020-07-12
$154 (Tea)
柚子芝士蛋糕
抺茶紅豆慕絲蛋糕
草莓梳打
  • 青檸梳打&草莓梳打
2020-08-13 810 views
之前見到上網有推介$280 食個tea set 加完一除番開每人都係$150 好似好抵咁呀 一於嚟試試佢 望下menu有咩食先 先上特飲 士多啤梨梳打同桃梳打 桃好飲過士多啤梨好多 無咁假同埋無咁甜 3層架嚟啦 最頂甜點 中間咸 打完卡記得食熱野先呀 剛剛炸起嘅蝦仲係脆ga 呢個好食 其他甜點都正正常常啦都打大佬個scone啦 表面望落去已經好硬好乾 所以留到最後先食佢啦 用把刀切佢 連把刀都插唔到入去啊 硬到好似石頭咁 用嚟扔死人都得 點解會有啲咁難食嘅scone ga 到底係點做到㗎 唔該間酒店改善下佢嘅質素啦 一件甜品就搞到成個觀感差晒 明明其他都幾好食嘅 呢舊scone我咬左一小啖就放棄左

3層架嚟啦 最頂甜點 中間咸
夏日悠悠下午茶

打完卡記得食熱野先呀 剛剛炸起嘅蝦仲係脆ga 呢個好食

其他甜點都正正常常啦

Scone

呢舊scone我咬左一小啖就放棄左
幾日連假,又就到母親節,就同母親大人去帝景酒店2樓帝景軒食下午茶,這個set有共10款甜鹹點,個人認為最推薦既係芒果龍蝦撻同草莓牛柳粒!酒店服務人員親切,交通亦十分方便,下次會再來光顧!最高層甜點中間層鹹點最底層鹹點
幾日連假
,又就到母親節
狂想朱古力下午茶😙🥧☕️🍽

最高層甜點

中間層鹹點

最底層鹹點

2020-05-01
$140 (Tea)
Celebration
Mother's Day
狂想朱古力下午茶😙🥧☕️🍽
  • 芒果龍蝦撻、草莓牛柳粒
2020-04-25 2088 views
因為家居裝修要住酒店數天,順便選了其中一晚點Room Service。點了中式的二人餐。有湯、飯、二餸。我們點了黃金骨和蝦醬通菜炒鮮魷。黃金骨細粒,不夠咸香,口感不佳。蝦醬通菜味道正常,但鮮魷只是很少,也不「鮮」。例湯嘛!「例水」般水。飯呢……OK啦……所以總括來說,這個價我可以賣其他飯菜回酒店吃還化算!不值,很不值!
我們點了黃金骨和蝦醬通菜炒鮮魷。
黃金骨細粒,不夠咸香,口感不佳。
蝦醬通菜味道正常,但鮮魷只是很少,也不「鮮」。
例湯嘛!「例水」般水。
飯呢……OK啦……
二人餐
Other Info. : 值得一讚,送餐的叔叔好好禮貌!
2020-04-22
20 Minutes (Delivery)
2020-02-09 2308 views
剛剛碰上農曆新年, 餐廳佈置 充滿新年喜氣洋洋節日氣氛。價錢: $280兩人帝景軒與 Hershey's 聯乘合作,設計出創意和精緻甜點, 朱古力粉絲不可錯過!凡享用兩位下午茶, 更可獲贈Hershey's 獨家禮盒裝朱古力, 讓大家迎接一個甜蜜蜜的鼠🐭年!5款精選鹹點:▪草莓一口牛肉配草莓醬蓉▪芝士配Hershey's 朱古力醬▪蟹肉芒果撻撻配芒果芒果粒▪香辣水牛城雞翼▪鵝肝配茄子粒和脆茄子最喜歡草莓一口牛肉, 新鮮草莓與一口size牛肉串上, 牛肉肉嫩多汁, 與草莓一起吃, 鹹鹹甜甜感覺特別。 炸芝士, 咬開鬆脆的外層, 發現有拉絲和香濃的芝士, 配上Hershey's 朱古力醬, 錦上添花, 十分滋味。 蟹肉芒果撻 , 撻皮外層好酥脆,中心填滿香甜的芒果粒, 加上蟹肉的鮮味, 配搭創意。 香辣水牛城雞翼, 雞翼外皮微辣, 內裏雞肉保持滑溜, 特別惹味。 鵝肝茄子蓉, 鵝肝入口即溶, 充滿油香, 配上茄子蓉, 味道融合,恰到好處。5款精選甜點:▪石榴籽乳酪配草莓醬▪荔枝慕士蛋糕 ▪朱古力brownie配杏仁粒▪黑松露朱古力▪apple crumble配蘋果粒和 吉士醬▪石

剛剛碰上農曆新年, 餐廳佈置 充滿新年喜氣洋洋節日氣氛。

[狂想朱古力下午茶]

▪黑松露朱古力
▪apple crumble配蘋果粒和
吉士醬
▪石榴籽乳酪配草莓醬
石榴籽乳酪配草莓醬, 石榴子 乳酪, 酸酸甜甜, 令人胃口大開。 荔枝慕士蛋糕,蛋糕軟綿, 幼滑的慕士沁出荔枝果香。朱古力brownie配杏仁粒, 蜜甜的朱古力, 加上杏仁粒, 口感更加豐富和滋味。 黑松露朱古力, 幼滑的朱古力, 配上黑松露獨特幽香, 帶來驚喜。 Apple crumble配蘋果粒, 爽脆的蘋果粒粒, 加上我最喜歡的玉桂, 十分搭配。

下午茶跟配 Hershey's朱古力 奶特飮, 上面有焦糖醬拉花 , 十分別緻, 朱古力奶入口柔順、滑溜 ,不太甜,我最怕甜到膩的感覺, 今天享受一個甜蜜下午茶之餘, 還可以欣賞著海邊日落,令人樂在其中。

2019-12-19 2659 views
酒店12週年推廣優惠,二人同行,第一位正價,第二位可以12元享用,怎料中伏了酒店餐廳: 地方極細,應該只提供50位客人。男女洗手間竟然只有1格,幸好還算整潔。食物: 擺放食物位置東南西北,不夠集中。食物和飲品款式極少,而且質素普通,全部食物的器皿蓋子都打開了,食物不夠熱。長腳蟹沒有鮮味。贈送的黑松露芝士焗龍蝦也很難吃。唯一好處有haagen 雪糕,有多款口味。喇沙面味道不錯。平均每位$250,但都覺得不值得,一定不會再惠顧。

贈送的黑松露芝士焗龍蝦也很難吃。

唯一好處有haagen 雪糕,有多款口味。喇沙面味道不錯。

平均每位$250,但都覺得不值得,一定不會再惠顧。

2019-12-16
2019-11-22 5980 views
自助晚餐以名貴海鮮入饌,呈獻多款滋補窩心菜式,包括芙蓉燕窩扒野菌、花膠白菌煙肉長通粉、花膠黑木耳鮮雞煲、蟲草花豬展湯等,美味又暖胃。除此之外,每位客人更可額外獲贈「花膠扣原隻鮑魚」一客,令人食慾大開! 花膠扣原隻澳洲鮑魚,口感煙韌、滑溜,極為鮮味,滋味停不了。大廚更預先把花膠浸泡一至兩晚至腍身,然後加入高湯以慢火炆煮,炮製出黏糯、細滑花膠,每口如綿花般彈牙,滿滿的骨膠原,適合養顏愛美的女士。冰鎮海鮮選擇多:阿拉斯加鱈場蟹腳、圓滑爽口的智利青口、充滿嚼勁的加拿大翡翠螺及海蝦等,長蟹腳用較剪剪開,見到一絲絲蟹肉,肉質潔白,鮮甜細嫰,十分新鮮。除了冰鎮海鮮,海鮮熱葷同樣吸引,芝士波菜焗生蠔肉質柔滑,放上芝士及菠菜焗至微微焦香,令鮮味當中帶點惹味,教人一嘗再嘗。花膠白菌煙肉長通粉必然是我的最愛,充滿白汁菌香長通粉中,加入粒粒爽滑花膠,中西合璧,味道富層次感。還有薑蔥三文魚、椰汁紅咖喱青口、萵荀銀耳炒蝦仁等,炒蝦仁彈牙,配上爽翠的萵荀銀耳,配搭清新。蟲草花豬展湯十分䁔胃,火候充足,盡是蟲草花的甘甜,綿軟的豬展,吃完有暖笠笠的感覺。肉類有照燒豬柳、燒羊架等,平常不吃羊肉的我,覺得燒羊架很有水準,內
蟲草花豬展湯十分䁔胃,火候充足,盡是蟲草花的甘甜,綿軟的豬展,吃完有暖笠笠的感覺。肉類有照燒豬柳、燒羊架等,平常不吃羊肉的我,覺得燒羊架很有水準,內裡肉質粉嫰,入口軟腍,帶著微巧的羊羶味,肉香味濃。
甜品環節也令人驚喜,除了大愛的朱古力噴泉,班蘭蛋糕絕對是必食推介,入口蓬鬆而空氣感十足,散發陣陣班蘭幽香,啖啖滋味。藍莓芝士蛋糕、芝士蛋糕、葡撻、及任食Häagen-Daz雪糕等,令人甜思思,真的很想把全部都吃進肚子。甜品櫃裏包羅萬有:木糠布甸、芒果布丁、紅豆綠茶奶凍、牛奶泡芙、桂花糕及鮮果等,令人意猶未盡。
2019-11-21
2019-11-21 898 views
Häagen-Daz雪糕一向是我的摯愛,草莓味道不太甜,帶新鮮果肉,口感清新誘人。帝景軒與Häagen-Dazs聯乘合作,以全新雪糕杏仁脆筒系列為靈感,設計出多款精緻甜點,為味蕾帶來甜思思的感覺!凡享用兩位用下午茶,可獲贈Häagen-Dazs獨家雨傘及記事本,令人愛不釋手。五款精選鹹點:他他煙三文魚蛋白撻意式巴馬腿蜜瓜筒開心果仁香檸紅花炸意大利飯團辣肉醬牛油果筒北京烤鴨卷喜歡三文魚蛋白撻,鬆脆的撻皮,入口充滿牛油香,盛載著柔嫩的三文魚肉,拌合軟綿蛋白絲及蘿蔔絲,賣相精緻,口感豐沛。牛油果筒模仿為迷你甜筒,捲餅中填滿牛油果和辣肉醬,清新之餘又不失惹味,令人胃口大開。五款精選甜點:Häagen-Daz士多啤梨雪糕咖啡酒意大利芝士蛋糕比利時朱古力慕絲筒紅豆綠茶奶凍配柚子啫喱薄荷芒果瑞士卷吃過最迷人的草莓雪糕,便趕緊品嚐七彩繽紛的甜點。Tiramisu插上小試管,為蛋糕注入baileys甜酒,蛋糕軟綿,咖啡香中沁出酒香,十分吸引。芒果瑞士卷質感綿彈,包裹著芒果蓉及薄荷葉,蜜甜中啖啖清新,充滿驚喜。最喜歡紅豆綠茶奶凍,綠茶香濃郁,入口柔順香滑,配上綿密紅豆,口感香潤。下午茶跟配兩杯青檸薄荷梳打
五款精選鹹點:
咖啡酒意大利芝士蛋糕
比利時朱古力慕絲筒
紅豆綠茶奶凍配柚子啫喱
薄荷芒果瑞士卷
下午茶跟配兩杯青檸薄荷梳打特飮,淡甜醒胃,我最怕薄荷強至嗆喉的感覺,這杯混合分量青檸香較濃,味道清爽解膩。於午後忙裡偷閒,與閨蜜來一場甜蜜之旅,令人疲勞盡消。
2019-11-16
Tea
2019-11-04 1550 views
食物的味道OK,但種類非常少,地方也很細,只得少量熱食,湯河粉一點味也沒有,而且沒有凍飲,可選擇種類也少,甜品不好吃,而且食物盤多是零碎的食物,好似吃剩似的,有點中伏的感覺,不會再去。
2019-10-23 1512 views
話說朋友見到呢間酒店12週年自助晚餐優惠原價未計加一,一個人要四百蚊倒依家優惠每兩個人去食夜晚自助餐第二人就可以計$12蚊去食訂位仲送每人一碟花膠同一粒鮑魚計埋加一,兩個人賣單四百幾蚊倒除返開都係二百幾蚊一個人嘩,仲可以由6點食到9點,抵到呢又見到d好評有百幾個,差評都唔算多話晒酒店自助餐喎,應該都唔差嘅咪諗住試下好啦,去到點知伏到無人有見到d頭盤沙律就知奶嘢沙律菜好似放左好耐咁,變變地色又爛爛地咁得煙三文魚同長腳蟹係正常幾好味熟食都有十種選擇嘅,無架啦味道一般,不予置評刺身係出面拎同朋友拎完食左兩塊唔夠膽再食,好似放左好耐咁西冷牛扒勁細舊,每次切都勁細塊同埋唔係熱嘅,可能個一舊切左好耐啦甜品選擇少都算啦有樣熟食叫菠菜焗生蠔食左五隻,有兩隻上面都係得菠菜入面我係搵唔到粒蠔去左邊估下飲品有咩揀?得熱水、熱紅茶同埋咖啡機附上檸檬幾片同奶,冰都無粒如果你想飲汽水呀?額外加多25蚊丫唔該下???呢d基本嘢都要再加錢先飲得?食完搭車返去個陣我同朋友都搞肚痛朋友直情痛到出冷汗,返到屋企痾左一餐第一次食嘢食到咁嬲,離晒譜你可能話,二百幾蚊食自助晚餐咁平仲想點真心,情願比二百幾蚊食放題好過至少有杯可樂
話說朋友見到呢間酒店12週年自助晚餐優惠
原價未計加一,一個人要四百蚊倒
依家優惠每兩個人去食夜晚自助餐
第二人就可以計$12蚊去食
訂位仲送每人一碟花膠同一粒鮑魚
計埋加一,兩個人賣單四百幾蚊倒
除返開都係二百幾蚊一個人
嘩,仲可以由6點食到9點,抵到呢
又見到d好評有百幾個,差評都唔算多
話晒酒店自助餐喎,應該都唔差嘅
咪諗住試下

好啦,去到點知伏到無人有

見到d頭盤沙律就知奶嘢
沙律菜好似放左好耐咁,變變地色又爛爛地咁

得煙三文魚同長腳蟹係正常幾好味

熟食都有十種選擇嘅,無架啦
味道一般,不予置評

刺身係出面拎
同朋友拎完食左兩塊唔夠膽再食,好似放左好耐咁

西冷牛扒勁細舊,每次切都勁細塊
同埋唔係熱嘅,可能個一舊切左好耐啦

甜品選擇少

都算啦

有樣熟食叫菠菜焗生蠔
食左五隻,有兩隻上面都係得菠菜
入面我係搵唔到粒蠔去左邊

估下飲品有咩揀?
得熱水、熱紅茶同埋咖啡機
附上檸檬幾片同奶,冰都無粒
如果你想飲汽水呀?額外加多25蚊丫唔該
下???呢d基本嘢都要再加錢先飲得?

食完搭車返去個陣我同朋友都搞肚痛
朋友直情痛到出冷汗,返到屋企痾左一餐

第一次食嘢食到咁嬲,離晒譜
你可能話,二百幾蚊食自助晚餐咁平仲想點
真心,情願比二百幾蚊食放題好過
至少有杯可樂飲下丫
12週年優惠,都唔係hea到咁丫嘛
完全係無誠意嘅酒店
2019-10-22
  • 長腳蟹
2019-10-22 4670 views
上次同朋友黎食Tea既時候留意到,酒店呢度既自助晚餐都有做梗promotion,折左之後成人平日既人均都300蚊左右,價錢非常相宜啵加上睇到呢期呢度既buffet主題係花膠鮑魚,聽到都覺得滋陰又養顏,所以呢晚就專程同埋家中既女皇大人入黎進補下先首先,當然唔少得有一般大眾都喜愛既冷海鮮,當晚仲有龍蝦同長蟹腳添喺沙律冷盤區入面,常見既沙律冷盤都好齊全西式、泰式同日式既冷盤涼拌都有得食另一邊亦有幾款刺身由店員即切架當晚既重點就係每位客人都會有一份花膠炆鮑魚!!!!花膠厚身黏口,鮑魚彈牙入味仲有中式既燉湯可以無限添飲之後就去左熟食區拎下各款既熱莗食下先,當中有唔少菜式都加入左燕窩同花膠,令到成件事都即刻upgrade左咁身為一個小甜魔,食完一大輪咸食,飽左六、七成……咁就緊係要去進攻主食(甜品)啦除左有常見既朱古力噴泉同新鮮生果之外,當然都有唔少既蛋糕撻點啦大部份既甜點質素都幾好,女皇大人更盛讚呢個班蘭蛋糕香而鬆軟,味道唔會過甜,見佢encore左兩三次呢度更有六款不同口味既 哈根大斯雪糕任食!!!!小甜魔表示呢晚既甜胃係獲得絕對既滿足呀

喺沙律冷盤區入面,常見既沙律冷盤都好齊全

西式、泰式同日式既冷盤涼拌都有得食

另一邊亦有幾款刺身由店員即切架

當晚既重點就係每位客人都會有一份花膠炆鮑魚!!!!
花膠厚身黏口,鮑魚彈牙入味

仲有中式既燉湯可以無限添飲

2019-10-06 2767 views
難得平日有假放,專程同好姐妹入左黎汀九呢邊嘆返個“港女高茶”先好姊妹知我一向愛食雪糕,突登揀黎呢間酒店,因為今期酒店同“哈根大斯”做crossover呀,所有即使遠少少都無有怕酒店四處都有大型既雪糕擺設,打卡一流!而窗外更有美景觀看,環境非常唔錯本身以為係酒店嘆個tea要四五百蚊先落到樓,但原來呢個afternoon tea set又唔貴,HKd$280+10% for two,包埋2 drinks,價錢相當合理啵TeaSet一共有三層,總共有10款食物,5款鹹點 5款甜點,每款兩件-成個teaset入面既食物質素都唔錯,當中有幾款仲幾有驚喜添!!!就好似呢兩個綠色既迷你雪糕筒咁,本身以為係抹茶雪糕,但原來係用上脆筒盛載住牛油果蓉混合辣肉醬整成既小球體,幾有驚喜之餘,食落都幾惹味“他他煙三文魚蛋白撻”同“意式巴馬腿蜜瓜筒”呢d不敗既組合當然係一貫既滋味啦,特别欣賞當中既撻底做得唔錯,即使影完一輪打卡相先食都依然夠脆身而呢個“開心果仁香檸紅花炸意大利飯團”又係另一個小驚喜,第一次食炸既意大利飯,口感外脆内綿,炸得香口而不油膩!幾款甜點既水準亦唔差,蛋糕卷蛋保持到鬆軟唔乾身整體既甜點都無過

酒店四處都有大型既雪糕擺設,打卡一流!
而窗外更有美景觀看,環境非常唔錯

幾款甜點既水準亦唔差,蛋糕卷蛋保持到鬆軟唔乾身

整體既甜點都無過甜既情况,當中既“紅豆綠茶奶凍配柚子啫喱”做得尤其出色,抹茶奶凍香滑帶有些少回甘,配上微甜既紅豆蓉一齊食,味道平衡得岩岩好

話明同哈根大斯做crossover,咁就當然唔少得佢地既雪糕啦,底層仲有餅碎墊底,令香甜富密度既雪糕多左一層脆脆既口感添

飲品方面,我地兩個都要左teaset入面所設特飲:青檸薄荷梳打特飮,味道好fresh好清新

呢個set除左有得食,仲有得拎xppp
每個set都會附送埋一把會遇水變色既縮骨遮同內頁都係彩印既 schedule book,夠曬實用
Tea
2019-09-15 2372 views
中秋節同屋企人黎左呢到食晚餐自睇餐。主題《鮑魚 花膠 海鮮》食物方面:海鮮種類唔多算多。唔知係咪人多關系,龍蝦,龍蝦鉗一轉就冇晒。至於花膠,行晒成個場都搵唔到邊到有。鮑魚就佢每人派一隻。食物種類唔多,又係一個可以食晒所有野既自助晚餐。甜品都幾好味。至少有Haagen-Dazs 雪糕。環境方面:地方好細,呢到有另外一間房。被安排去個到既,就行得比較遠。服務方面:員工有禮貌,食完好快就會有人收碟。衛你生方面:都算ok既,等一隻飛飛。
中秋節同屋企人黎左呢到食晚餐自睇餐。
主題《鮑魚 花膠 海鮮》

食物方面:

至於花膠,行晒成個場都搵唔到邊到有。

鮑魚就佢每人派一隻。

食物種類唔多,又係一個可以食晒所有野既自助晚餐。

甜品都幾好味。至少有Haagen-Dazs 雪糕。

環境方面:
地方好細,呢到有另外一間房。被安排去個到既,就行得比較遠。

服務方面:
員工有禮貌,食完好快就會有人收碟。

衛你生方面:
都算ok既,等一隻飛飛。