Restaurant: Café Allegro
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2010-08-24 144 views
一個不錯的lunch buffet!難得一天假期, 跟友人到了富豪吃個lunch buffet。熱盤沒有什麼特別, 一般質素, 沒有那樣令我留下記憶。相反, 魚生和刺身也不錯, 蠻新鮮的!說到甜品了, movenpick雪糕正!白朱古力噴泉; 正正正!麵包布甸mix白朱古力; 正正正正正!very yummy!可惜的是與雪糕絕配的米通, 可能放了太耐, "林哂", 一點也不趣 !!還有自助茶啡的紅茶不好喝,對我來說, 一杯味美的午後紅茶, 是一頓豐富午餐後的必需品。但整體而言也是不錯的, 用了openrice的coupon就更抵食!(;
一個不錯的lunch buffet!

熱盤沒有什麼特別, 一般質素, 沒有那樣令我留下記憶。

相反, 魚生和刺身也不錯, 蠻新鮮的!

說到甜品了, movenpick雪糕
正!

白朱古力噴泉; 正正正
!

麵包布甸mix白朱古力; 正正正正正!

very yummy!

!!

還有自助茶啡的紅茶不好喝,

2010-08-24
$153 (Lunch)
  • 白朱古力噴泉
2010-08-07 117 views
我這次光臨的原因是因為有折扣(45%off),但上一次光臨已經覺得這間酒店的自助餐非常一般,我今天光臨是抱着給它多一次機會的態度。我大約六時半到達餐廳,當時餐廳已經很多人,並出現了不夠快補充的情況。當我安頓好後,便開始拿取食物了。我第一碟拿了不同種類的壽司和刺身。日本薑有兩款選擇,抵讃。但非常可惜的是刺身不新鮮(死罪) ,壽司飯也弄得不好,蝦壽司的蝦也不新鮮。接着,我拿了沙律,我選的沙律菜,即羅馬生菜,不新鮮,咬下去竟然沒有爽的感覺,比Starbucks 的凱撒沙律差很多(其實Starbucks 的凱撒沙律是非常好吃的) 。長腳蟹不新鮮,而且非常鹹,鹹得有點奇怪。中華沙律和冷麵是普通之作,沒有驚喜。我又嘗試了栗米忌廉湯,果然只有栗米和忌廉湯。由7月1日至8日31日的主都是泰國菜,但泰國菜等如沒有食物食。它把普通的中國菜變成泰國菜,但很可惜的是它的泰國菜全都淡而無味,非常「健康」。我之後還吃了海南雞飯,海南雞非常生,生得連負責烹麵的員工也看不過眼,要用熱水烹一烹那些海南雞。至於那些飯則做得不錯。自選麵我選了米粉和其他不同的配料,但最大問題是湯底淡而無味,令一碗好食的米粉變成失敗之作。不過

我第一碟拿了不同種類的壽司刺身。日本薑有兩款選擇,抵讃。但非常可惜的是刺身不新鮮(死罪) ,壽司飯也弄得不好,蝦壽司的蝦也不新鮮。接着,我拿了沙律,我選的沙律菜,即羅馬生菜,不新鮮,咬下去竟然沒有爽的感覺,比Starbucks 的凱撒沙律差很多(其實Starbucks 的凱撒沙律是非常好吃的) 。長腳蟹不新鮮,而且非常鹹,鹹得有點奇怪。中華沙律和冷麵是普通之作,沒有驚喜。我又嘗試了栗米忌廉湯,果然只有栗米和忌廉湯。由7月1日至8日31日的主都是泰國菜,但泰國菜等如沒有食物食。它把普通的中國菜變成泰國菜,但很可惜的是它的泰國菜全都淡而無味,非常「健康」。我之後還吃了海南雞飯,海南雞非常生,生得連負責烹麵的員工也看不過眼,要用熱水烹一烹那些海南雞。至於那些飯則做得不錯。自選麵我選了米粉和其他不同的配料,但最大問題是湯底淡而無味,令一碗好食的米粉變成失敗之作。不過,此酒店也有可讚之處,就是食客可以自行製作Hotcake,其實只不過是按一按“ok” ,但很有噱頭,Hotcake的味道也不錯。

當我吃到一半的時候,致命的問題開始浮現。第一,根據Openrice的資料,此餐廳可容納186人,但很可惜,此餐廳待應生人數嚴重不足,導致收碟收得不夠快。第二,此餐廳的碟嚴重不足,導致我有時拿不到碟。第三,此餐廳的剪刀(剪長腳蟹) 嚴重不足,導致我們要7個人分享1把剪刀。第四,Refill 不夠快。

此外,燒羊架完全沒有味道,好像煲過湯的羊肉一樣,不過,原來燒羊架分完後,竟然會以燒魷魚代替! 簡直豈有此理! 至於叉燒和燒鴨的味道只屬一般。
甜品方面: Pancake屬不合格之作,忌廉全部溶化成水。黑糯米布甸和其他不知名的甜品全部屬於「奇怪」之作,而且不好吃。朱古力慕絲蛋糕食味一般,但大部份都溶化成水,有點噁心。不過,最「有特色」的甜品是冬陰功慕絲蛋糕,味道完全不夾,垃圾的作品。反而Cheese Cake 味道不錯,推介之作。雪糕則為Mövenpick,我一向都知道(認為)Mövenpick比Häagen-Dazs 更好吃,所以也是推介之作。

總結來說,此餐令我極度失望,我也相信它是沒有希望的,所以我不會再光顧了。雖然此餐廳有Mövenpick,但我很想講句:「你啲野咁難食,神仙都難救呀!」
嘔心的蛋糕
Hotcake
Cheese cake
海南雞飯
Hotcake 機
海鮮
Pancake
2010-07-27
$180 (Dinner)
Hotcake
Cheese cake
  • Mövenpick雪糕
  • Cheese Cake
2010-06-28 67 views
我估好多人都係因為有贈卷既優惠所以先會去試下啦...今日我都唔例外同家人去試下佢既下午茶餐...由於塞車遲左十五分鐘(buffet時間 3:30pm-5:30pm)...去到急不及待走去睇吓有咩食.....嘩嘩嘩~~~~竟然全部熱野無野食???? 真係o 晒咀...我未食過一間酒店係全部野食無晒都無人refill...跟住去另一邊再睇..粉麵就仲有好多料....三文治都有既...沙律都算多款,不過呢樣唔應該係主菜啦...冷盤..得番蝦頭同少許青口...壽司梗係無晒啦...甜品個邊都有人食緊啦~~係咁既情況吓真係係咁講"有無攪錯",唔係完全唔洗錢架喎....點解遲左十五分鐘會可以無晒野食...D人又坐唔滿...十五分鐘可以掃晒咁多野???? 於是我問下waiter到底呢度幾點開始?? 佢都係話3:30pm,咁我話點解無晒野食...會唔會再refill???? 佢話一陣會....於是食住先...後來都真係加番D蝦,青口,同翡翠螺..我都係咁啱出去先可以夾到...蝦無甜味,青口好冰,而翡翠螺見到都知唔多新鮮,但都想試下..點知一入口即吐番出黎,好多沙..唔新鮮啦總之...後來唯有食吓粉麵啦(

係咁既情況吓真係係咁講"有無攪錯"

後來唯有食吓粉麵啦(最飽肚但無咩特別)...跟住D熱野開始refill番..但真係唔吸引同唔好味啦...後來有機會食到兩件壽司,但真係差過去超市買,個度真係新鮮好多....

甜品方面到我想食都無咩啦...D cake唔得啦...我相信最正常同好味既係雪糕啦...飲品後來先知自己任沖...但我去到又無咩水同檸檬...所以都只係飲一杯咁多...

總結就係,真係唔值咁既價錢去食啦..時間短,食物無質素,再平都無咩意思呀!!! 如果兩個人比一份錢又只係想食飽而無咩要求既...話...都可以去既..但我相信我個人就唔去啦...加上咁既經驗,應該都唔去試午餐或晚餐啦...
2010-06-25 41 views
食物種類都幾多,對於我這種著重甜品多D既人尤其甜品選擇較為多,當然是好事,仲有雪糕的確唔錯~不過至於愛吃熱盆既朋友,就唔好車望太高喇,雖然種類都多,不過味道就不夠又不夠熱,我全程都投入左甜品同D雪櫃度~服務員D態度都幾好好鬼有禮貌~不過笑容再多D就好~!若果下次我再去都係搵埋我D甜野老友比較好~~
我全程都投入左甜品同D雪櫃度~
服務員D態度都幾好好鬼有禮貌~不過笑容再多D就好~!
若果下次我再去都係搵埋我D甜野老友比較好~~
蕉蕉PANCAKE
楊枝甘露
熱盆
刺身
2010-06-24
$350 (Dinner)
蕉蕉PANCAKE
2010-06-11 42 views
食呢餐之前,見到OP有咁多劣評,都有點擔心質素不過抱住咩都試一餐的心態,價錢又咁平,就試下啦!6:30準時來到,個場都有唔少人開緊餐!樓底係幾低,不過我覺得還可以(老一輩的就覺得好焗...)五至六月主打日式自助餐必食凍蝦算大隻,肉質有彈性,加埋千島醬好MATCH,見唔到有"梅"左的蝦,應該揀過麵豉醬焗蠔蠔唔算大隻,面層有D麵豉醬,底下有菠菜幾入味,少少咸,不過如果唔食面層的醬就OK麵豉醬魚生三文魚幾新鮮肥美,不過睇師傅切邊部份俾你壽司這裡的壽司值得一讚!吃過好多五星級酒店的自助餐,都是飯還飯,魚生還魚生,飯團好大件,驚死食你唔飽咁但係呢度的壽司就同平時日式餐廳差不多,不錯!象拔蚌同瀨尿蝦都幾好日式海膽蒸蛋細細個,面頭有搶眼的橙色海膽,蛋好滑,有水準鹵味鹵牛肚,鹵豬腸都好林好入味,仲有燒味,不過無試Moovenpick雪糕呢餐自助餐的噱頭!有好多種味!師傅每樣俾少少,唔會好飽食左兩杯,每一隻味都好正!推介青擰雪杷,乳酪,楓糖合桃,榛子Apple Crumble自助餐亦好少有得食呢類英式甜品酷似APPLE PIE餡料的蘋果餡與好脆的餅面,正!長腳蟹幾大隻,不過就好咸!其他熱葷就一般啦,關東
食呢餐之前,見到OP有咁多劣評,都有點擔心質素
不過抱住咩都試一餐的心態,價錢又咁平,就試下啦!

6:30準時來到,個場都有唔少人開緊餐!
樓底係幾低,不過我覺得還可以(老一輩的就覺得好焗...)
五至六月主打日式自助餐

必食
凍蝦
麵豉醬焗蠔
蠔唔算大隻,面層有D麵豉醬,底下有菠菜
幾入味,少少咸,不過如果唔食面層的醬就OK
麵豉醬
魚生
三文魚幾新鮮肥美,不過睇師傅切邊部份俾你
壽司
這裡的壽司值得一讚!
日式海膽蒸蛋
細細個,面頭有搶眼的橙色海膽,蛋好滑,有水準
鹵味
鹵牛肚,鹵豬腸都好林好入味,仲有燒味,不過無試
Moovenpick雪糕
呢餐自助餐的噱頭!有好多種味!師傅每樣俾少少,唔會好飽
食左兩杯,每一隻味都好正!
推介青擰雪杷,乳酪,楓糖合桃,榛子
Apple Crumble
自助餐亦好少有得食呢類英式甜品
酷似APPLE PIE餡料的蘋果餡與好脆的餅面,正!

長腳蟹幾大隻,不過就好咸!
其他熱葷就一般啦,關東煮唔夠入味,蒸魚唔夠滑
甜品選擇唔多,有特式日本甜品,不過味道平平,寒天唔知乜....唔好食,三色丸子賣相不俗,可謂無咩味,紅豆白色椰汁麵就幾好

二百零食咁多野係幾抵食。雖然水準不算高,但多野揀,如果唔想俾三四百食一餐的話,可以一試呢度
2010-06-08
$210 (Dinner)
  • Moovenpick雪糕
(Non-member)
2010-06-10 34 views
我一直係openrice既fans,去食自助餐前例必上0黎參考發覺好多人都0係果個vwinwin.com網站贏到免費自助餐,於是膽粗粗走去參加,幾經辛苦加上我既無限創意,終於比我贏到個九龍富豪酒店自助晚餐,開心個獎本來可以星期日去食,成$358架!但我最怕人迫爭野食,於是我寧願蝕少少平日去食,點知都出乎意料地多人以人數之多,食物檯相對出奇地少,種類亦不多,問心講,如果要我自己比錢食,我覺得最多值兩舊水…

於是膽粗粗走去參加,幾經辛苦加上我既無限創意,
終於比我贏到個九龍富豪酒店自助晚餐,開心

個獎本來可以星期日去食,成$358架!但我最怕人迫爭野食,
於是我寧願蝕少少平日去食,點知都出乎意料地多人

以人數之多,食物檯相對出奇地少,種類亦不多,
問心講,如果要我自己比錢食,我覺得最多值兩舊水…
長腳蟹幾鮮、青口大隻兼肥美,但翡翠螺就勁唔掂…
和牛串燒的烹調方法太差,搞到油淋淋,浪費…
日式湯麵普普通通啦…細食既人可以唔食!
隻焗蠔鹹到苦,仲攞左2隻添,大鑊…
魚生都算新鮮,食多d可以抵番!
新果pancake即叫即整,好味到爆!
甜品全是例牌貨,無驚喜!
2010-06-08
$210 (Dinner)
長腳蟹幾鮮、青口大隻兼肥美,但翡翠螺就勁唔掂…
魚生都算新鮮,食多d可以抵番!
新果pancake即叫即整,好味到爆!
2010-06-07 48 views
朋友給了我一張要同一個或以上成人一齊幫襯就有得free嘅coupon,所以就去咗,食前同食後諗法都無變,就係如果唔係有coupon都唔會去,另外就係,如果你好似我,平時都幾定時食我嘅三餐,食完呢餐,真係有啲辛苦!食物質素都有酒店應有嘅水平,ok啦!
有張枱俾你自己沖,凍熱都得
麵包布丁,迷你葡撻,芝士蛋糕
凍蝦
蕃茄忌廉湯,豬仔骨,燒牛肉
2010-06-06 19 views
為了用百老X送的優惠卷, 今日便同黃兔去食下午茶自助餐,入到去已見到款食不多! 有冷盤-涷蝦,螺,青口,沙拉三,四款及冷喬麥面 - 涷蝦最受歡迎,因為蝦肉新鮮爽口,沙拉味道都不錯熱盤 - 羊架,春卷,印度飯,印度雜菜,炒飯,炒河,瑞士汁雞翼,燒牛肉,豬肋骨,湯面,還有中,西湯 - 總類比較少,春卷外皮"淋",牛肉太"淋",印度飯味道好,湯面比較一般,瑞士汁味道剛好,不太咸甜品有白,黑朱古力噴泉,雪糕,糖水,西瓜,布甸等 - 種類也不算太多,只有棉花糖,窩夫等點朱古力,但沒有其他水果點朱古力,蛋糕類只得一兩款比較少,而味道方面也沒有什麼特別咖啡,茶任斟不過有優惠都覺得算抵因為當食埋晚餐呢
有冷盤-涷蝦,螺,青口,沙拉三,四款及冷喬麥面
- 涷蝦最受歡迎,因為蝦肉新鮮爽口,沙拉味道都不錯

甜品有白,黑朱古力噴泉,雪糕,糖水,西瓜,布甸等

咖啡,茶任斟

不過有優惠都覺得算抵
因為當食埋晚餐呢

2010-06-06
$95 (Tea)
2010-05-31 59 views
爸爸生日去食buffet慶祝, 因為咁啱有張6折coupon, 如果唔係我一定唔會去食, 因為富豪集團出名麻麻, 果然不出所料.....................未夠7點去到, 見到周圍已經排哂隊, 好多人已經開始食, 我地都急不及待放低袋就去巡視下.............發現食物種類同數量都係好少, 似百零至二百零蚊果d buffet, 呢度話哂都係$358/位(正價, 未計加一), 點會咁少野食架,,,,,,,,,?? 就係因為太少關係, 差不多試勻所有我想食的食物, 絕對冇一樣值得加許............... 冷盤 青口-> 見佢發育不良, 冇食 蟹腳 -> 冇味, d肉痴殼 翡翠螺 -> 超大隻, 但可惜好多沙 蝦 -> 幾大隻, 都算爽口 魚生 -> 得三文魚, 八爪魚, 立魚, 只食過三文魚, 都幾厚切, 但每次只比3塊 壽司 -> 好似冇乜款, 又係d cheap cheap款 湯 麵豉湯 蕃茄薯仔湯2樣都冇興趣, 想飲中湯又冇熱盤 燒牛肉 -> d肉地好假, d纖維痴埋一舊, 好似食熏蹄, d肉好紅

冷盤
青口-> 見佢發育不良, 冇食
蟹腳 -> 冇味, d肉痴殼
翡翠螺 -> 超大隻, 但可惜好多沙
蝦 -> 幾大隻, 都算爽口
壽司 -> 好似冇乜款, 又係d cheap cheap款

麵豉湯
蕃茄薯仔湯
2樣都冇興趣, 想飲中湯又冇

熱盤
燒牛肉 -> d肉地好假, d纖維痴埋一舊, 好似食熏蹄, d肉好紅, 但見唔到一滴血, 真神奇
燒羊仔脾 -> 唔羶, 因為連肉味都冇
魚湯浸什菜 -> 都唔覺有魚湯味
蒸蛋 -> 老咗, 見到有 "豆皮"
日式白麵豉燒蠔 -> 有波菜底, 面有好細隻的蠔, 面果pet白麵豉醬鹹到死, 又燒得唔夠香
其他仲有扁意粉, 印度牛肉, 印度薄餅................
選擇唔多, 十樣左右, 又唔吸引

其他
叉燒 -> 好瘦, 好un, 又唔夠蜜糖
鹵水鵝 -> 超肥
鹵水牛肚 -> 林到冇牙都食到
豉油雞 -> 有色冇味
天婦羅 -> 冇炸蝦, 得茄子+三色燈籠椒, 熱食都ok, 幾脆口, 但見佢好似放好耐都冇人夾
仲有艇仔粥, 白飯等...........

甜品
雪糕 -> 係moovenpick(唔記得點串) 最正係呢個, 有over 10款味, 你可以一次過要哂, 不過食到唔知自己食緊咩味, 同埋溶得好快............
糖水 -> 芝麻糊(淡如水), 楊枝甘露(甜到死), 豆腐花(都滑, 不過冇乜豆香味)
cake類 -> 冇cheese cake, 但有其他唔知乜cake, 味道一般
生果 -> 菠蘿(好甜), 西瓜(一般), 哈蜜瓜(冇味), 火龍果(酸酸地)
葡達 -> 唔錯, 但可惜凍咗
pancake -> 即叫即整, 但d粉漿唔得lor..........一d都唔似pancake, 而且生果好少款比你選
仲有其他甜品, 真係甜到你死, 一係酸到你暈..............

飲品
咖啡or奶茶or檸茶/水 -> 自己沖啦~~ 但d冰成日都冇...........
實在太少種類, 又冇汽水, 如果要就加錢啦~~

當然仲有其他湯粉麵及芝士, 麵包頪, 但本人不感興趣, 冇試過..................no comments~

由於太open, 坐到差不多走時, 雙眼非常辛苦, 不停標眼水, 又澀, 因為太大油煙, 又焗, d位又逼..........下次就算唔駛錢都要考慮下, 因為真係冇野好食.............但都唔知點解仲咁多人, 不過我見大部份都用coupon, 就算冇, 好多credit card都有discount, 但以呢個價錢, 响其他地方食到, 相信好過呢度多多聲..................
2010-05-30
$250 (Dinner)
2010-05-26 10 views
我們的2週年紀念,諗住食好d~咁岩有張百記送的6折coupon,就去試下!起初都諗住自助餐就算冇正野食都有好多不同種類的食物。點知一去到,就非常失望,冇樣岩食~長腳蟹普通,翡翠螺雖然大粒,但有沙~ 三文魚都唔錯,好肥美!不過每次只得3件,要成日出去拎!唯一係得這間酒店最出名的雪糕,真的很好食~ 特別是朱古力同士多啤梨粒雪糕很捧!!!甜品都OK~如果以這個價錢食這些食物真的不抵!
甜品都OK~
如果以這個價錢食這些食物真的不抵!
2010-05-11
$222 (Dinner)
Anniversary
2010-05-11 51 views
估唔到母親節都只有數張枱食客,去到吃:長腳蟹(極咸)、翡翠螺(多沙又梅)、炸雞軟骨(油口又乾)、印度餅(又濕又林)、雪糕(有D超甜)...唯獨三文魚好吃,服務不錯。印象中,富豪派酒店的食物麻麻!
估唔到母親節都只有數張枱食客
,去到吃:長腳蟹(極咸)
、翡翠螺(多沙又梅)
炸雞軟骨(油口又乾)
、印度餅(又濕又林)
、雪糕(有D超甜)
...唯獨三文魚好吃
,服務不錯
。印象中,富豪派酒店的食物麻麻
2010-05-09
Mother's Day
  • 三文魚
2010-05-11 32 views
環境: 樓底不夠高,有點侷促感覺,不過地方乾淨,環境舒適,但是比較嘈,因為客人多。首先來一個碗仔翅,隔離的蒜茸包睇上去好似好脆,本身我不太喜歡包,所以沒有染指。翅一啖飯落,令我留下印象,幾好味,有濃厚的火腿味,湯底好足料。湯類隔離是一些熟食,小菜,沒怎特別,所以我要了一客燒牛肉,牛肉香口,多汁,肉質爽,唔錯。跟住再來一碟海鮮拼盤,有大大隻翡翠螺,彈牙新鮮基圍蝦,沒有雪味的蟹腳和青口,配上廚師特製的酸甜味茄汁,好食。有點飽,休息了一陣,再向日本料理進發,三文魚,吞拿魚,墨魚剌身雖然唔係貴價貨,但是唔見得失禮。最後到甜品,青蘋果啫哩雲尼拿忌廉,層次分明,不太甜,好好味,再加上一杯白酒啫哩燴紅酒,酒味好濃,可能因為白酒撞紅酒的關係,我有一點醉意,坐了一會,品嚐了一杯好好味的Movenpick青檸味雪糕,然後決定埋單回家寫食評。食物種類繁多,侍應服務態度唔錯

食物種類繁多,侍應服務態度唔錯
2010-04-06
  • 碗仔翅,燒牛肉,蝦,蟹腳,翡翠螺,青口,剌身壽司,甜品,雪糕
2010-05-10 24 views
數日前得知有免費Buffet食,想講句:酒店員工福利真的不錯!謝謝Daniel W的幫忙,Book了星期六晚上....由於早早知道質素如何!所以沒太大的期望,只抱著一種新鮮感去試!同主要係想食甜品&雪糕!店內格調不錯,一眼望落去食物款式都幾多凍海鮮 - 長腳蟹、翡翠螺、凍蝦&青口等,是日沒有蠔&龍蝦...最喜歡的翡翠螺竟然有沙!!!失望失望~其他一般....壽司 - 種類真的很少!刺身只有三款(三文魚、八爪魚&鱆紅魚)壽司有點不新鮮,刺身就OK熟食 - 有多款!飯、菜&扒類!自己沒有試~要留肚~試了幾隻焗蠔,蠔又是裝假狗不但之又小得很!油炸鬼爙蝦肉,這個香口做得不錯!蛋白燉蛋也是出乎意料意料好驚喜!蛋白很滑很香~串燒類 - 有蝦、牛肉&墨魚,牛肉時間燒得剛剛好加上醬汁一流~墨魚太靭~到了下一Part:甜品時間:首先試了小蛋撻、麵包布甸&蘋果批,果然甜品方面比以上的好得多!麵包布甸~正~之後就拿了好幾款甜品芥辣味/朱古力cheese cake、綠茶味焦糖燉蛋、朱古力小丸子、香滑牛奶腸粉、咖啡冰、杏仁味冰、 梅果子等...其中最正係焦糖燉蛋&腸粉~其實仲有好多款未食朱古力噴泉&pancak

到了下一Part:甜品時間:

之後就拿了好幾款甜品
朱古力噴泉&pancake冇食~但已經超飽狀態中...放棄了沙律、生果&糖水~

最後12款Mövenpick雪糕只試了五款而已!
可惜雪糕不是自行拿,要captain先可以打開~幫你[不]而且每次份量一種味1、2啖左右KO,太小家了......

其實以正價黎食就一定唔會再黎,半價都可以考慮下(If only 食甜品&雪糕)
長腳蟹、翡翠螺、凍蝦&青口
三文魚、八爪魚&中華沙律
焗蠔、油炸鬼&菜
串燒
小蛋撻、麵包布甸&蘋果批
乳酪&士多啤利味
2010-05-08
Type of Meal
Dinner
乳酪&士多啤利味
2010-05-03 33 views
一去到,根本無秩序可言﹗明明係尖沙咀,好心就處理得好d喇.睇住人地打尖既.照比佢入.連講聲排隊or something else都冇. 唔通尖沙咀都要好似大陸咁鬥惡!?入到去,比張中間枱我地.要求轉枱.但用好差既態度話唔得!!(但個刻只有小貓數隻. 張張都係吉枱. 仲有.book位個陣已經講左話唔好比咁中間!)不過..好彩食物搭救. 幾唔開心都好.見到d野食無理由蝕底架嘛.刺身呀.甜品呀.甚至和牛都ok! 海鮮類亦唔錯(尤其是魚! 整得真係好好食!)特色既係有好多野食..起碼比到200蚊既水準你. 不過食幾多就因人而異喇.仲有pancake既特別服務. 不錯!最差既係焗蠔!!!! 強差人意. 一食已經知唔新鮮! 所以大家小心d!真係唔好去咁盡...唔對路就算喇.食多2隻青口補數囉.整體價錢唔貴. 又無麥時間限制. 後尾d服務都ok. 建議大家搵d閒日去食下. (同埋比較少自由行! 乾淨同清靜好多!)
一去到,根本無秩序可言﹗

入到去,比張中間枱我地.要求轉枱.但用好差既態度話唔得!!

仲有pancake既特別服務. 不錯!

真係唔好去咁盡...唔對路就算喇.食多2隻青口補數囉.

整體價錢唔貴. 又無麥時間限制. 後尾d服務都ok.
2010-03-30
$250 (Dinner)
  • 刺身
  • 青口
  • pancake
  • 和牛
  • 龍俐柳
2010-03-11 17 views
整體味道一般, 7折的話都會再去吃過...... 因本人超喜歡吃甜品.主角和牛只是一般而己, 和牛串燒很硬+有根, 不好吃食物種類很小, 如果不喜吃甜品的話, 沒什麼可吃啊很可惜, 旦糕種類只有一個而已, mouse就有4-6款.

主角和牛只是一般而己, 和牛串燒很硬+有根, 不好吃
食物種類很小, 如果不喜吃甜品的話, 沒什麼可吃啊

很可惜, 旦糕種類只有一個而已, mouse就有4-6款.
2010-03-07
$300 (Dinner)
  • 甜品