Burger Mate 📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖💁🏻‍♀️不得不推介好食過晒連鎖快餐店嘅尖沙咀Burger Mate!🍔位於尖沙咀韓國街一個轉角角位,落地玻璃好Eye Catching, 路過都必定會留意到佢!🍽️店仔細細但Menu 選舉都算多,USDA Prime 之外都仲可以揀日本和牛,另外仲有天婦羅蝦漢堡、雞同素食款式添!💁🏼‍♂️老闆話佢地對於食材好講究,🇮🇹親自到意大利精挑細選黑松露醬, 採用嘅都係入口食材,就連漢堡包都係自己焗!💗🍔💗必食推介係黑松露蘑菇安格斯牛漢堡!‼️師傅出手好闊綽,每次都係大大羹不斷加,滿到就嚟瀉出!松露控真係不能錯過!鐘意食芝士就都強烈建議配埋瑞士芝士,同肉汁滿滿又細嫩嘅牛肉真係好香好夾!😋💗🍔💗男士們可以食雙層安格斯牛芝士漢堡,一邊食一邊流好多肉汁出嚟,好吸引😋🍟最後係必叫黑松露薯條!絕對唔係平時西餐廳嗰種黑松露沙律醬😌,真材實料好好味!
Burger Mate
📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

💗🍔💗必食推介係黑松露蘑菇安格斯牛漢堡!

2024-04-06
Type of Meal
Dinner
最近去左一間尖沙咀高質手工美式漢堡包店. 餐廳由兩位外籍人士主理,一入去想買嘢店主就好熱情介紹食物. 餐廳喺鬧市比較隱蔽嘅角落靜靜地幾舒服,小店以簡約風格裝修,只有10個座位,開放式廚房可以睇到廚師預備食物更有親切感,亦令到成間餐廳充滿各式各樣香味,未開始食聞到啦已經流晒口水😋😋呢度主打靚牛肉漢堡(❣️標明USDA Prime優質安格斯牛❣️)餐廳仲有提供和牛、蝦、雞同素食,仲有幾款常見小食. 飲品有Soft drinks 啤酒同埋奶昔等. 好可惜今次想試嘅日本和牛漢堡已經全數沽清,要試唯有下次請早.⭐️黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍄🐮🍔個包非常足料勁厚身. 上菜已經聞到香氣撲鼻,炒香左嘅松露香、濃郁肉香仲有用牛油烘過嘅麵包香味. 咬落有多重滋味,有溶咗嘅芝士澎湃滿瀉(我哋仲加左extra 芝士),牛肉優質夠厚夠Juicy, 蘑菇都勁多汁,新鮮蕃茄生菜好清新,仲有酸瓜同洋蔥好開胃,口感好豐富. 個包真係超多汁,舖頭好細心提供手套,咁就唔會食得好狼狽. ⭐️瑞士芝士安格斯牛漢堡🇨🇭🧀🍔奶香味比較重. 雖然香濃但又唔會搶咗牛肉嘅香味,食落反而令牛嘅質地更加嫩. 好夾!⭐️黑松露薯條🍟估唔到黑松露嘅份量勁多

⭐️黑松露蘑菇安格斯牛漢堡🍄🐮🍔

⭐️瑞士芝士安格斯牛漢堡🇨🇭🧀🍔

⭐️黑松露薯條🍟
估唔到黑松露嘅份量勁多,咁$65就好抵食!老闆話啲黑松露粒係意大利進口唔係用醬料㗎好有誠意. 薯條即炸金黃酥脆唔油膩,每一條薯條都可以沾上松露醬,好幸福啊!

食美式手工漢堡點少得奶昔啊.呢杯🍌🥤香蕉奶昔感覺幾健康唔算甜飲落好滑,不過同平時有啲唔同就係香蕉味重過奶味同埋唔會杰撻撻. 兩個人share就啱啱好啦.另外食薯條叫返個coke zero感覺冇咁邪惡啊😆整體價錢合理唔算特別平,但食物足料優質用餐體驗良好,都值得支持呢啲誠意小店💪🏻

2024-01-16 351 views
尖沙咀高質burger ‼️ 呢個舖位好似不嬲都係做burger😙 成日經過都心思思💓小店位置唔多但都坐得舒服 最緊要burger高質🥰 好有肉味🍔❣️SWISS CHEESE BEEF $85食呢啲美式burger一定要嗌牛肉💁🏻‍♀️ 下次再試其他🥰 用咗smash style嘅patty 牛肉咬到個質感 邊位仲要煎得香脆🍳🔥 唔會好油USDA牛肉味道有保證✅🐄瑞士芝士乳白色 軟身又唔會好咸😆🧀 最基本已經配咗 酸瓜生菜蕃茄焦糖洋蔥🥒🍅🥬🧅 超新鮮勁解膩 勁高分嘅burger🍔‼️❣️BLACK TRUFFLE MUSHROOM BEEF $128呢個就更加享受‧⁺◟︎( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ ) 大‼️滿‼️足‼️極有重量嘅包 感覺係其他漢堡店1.5倍大🫡仲要麵包用牛油烘得非常脆🍔不過食嘅時候要留意好多汁流出💦 因為中間有成個大啡菇🤣 松露醬好慷慨 同burger又幾夾😆❣️BLACK TRUFFLE FRIES $65即叫即炸嘅粗薯 金黃香脆🍟 除咗松露醬仲配咗個酸酸地嘅芝士醬 又可以要蕃茄醬😙建議一定要share🤣❣️Stella 食burger最夾都係啤酒 生啤更加分🍻

❣️SWISS CHEESE BEEF $85

建議一定要share🤣

❣️Stella
食burger最夾都係啤酒 生啤更加分🍻
  • 瑞士芝士安格斯牛漢堡
最近在尖沙咀發掘了一間超高質的漢堡小店!位於金巴利道的 Burger Mate 主打美式手工漢堡,不但用料上乘,份量更是驚人!.Black Truffle Mushroom Beef $125.Signature Double Beef Cheese $152這兩款都是餐廳招牌之一🍔 漢堡用上 USDA PRIME 牛肉製作而成,肉味濃郁又多汁🐮 醬料方面,黑松露蘑菇安格斯牛漢堡所用上的黑松露醬絕對是瘋狂‼️ 黑松露醬由意大利直接進口,又香又濃郁,每口都超滿足的🤩 重點是又不會感到太膩,真的很推介!.Black Truffle Fries $65同樣用上意大利進口的黑松露醬,與平時的黑松露粉/黑松露沙律醬真是天淵之別啊😳 老闆還很好的幫我們加了芝士醬,開心🧀 餐廳除了汽水還有啤酒和奶昔供應,爽喔🍻

.Black Truffle Fries $65

Type of Meal
Dinner
尖沙咀街頭 美式經典手打牛肉漢堡🍽️Burger Mate🍔 黑松露薯條搶fo經過尖沙咀行街,都會想尋找一啲隱世小店去醫肚,間唔中都唔會想食正餐,漢堡包薯條係冇得輸嘅配搭,食極都唔會厭,對於漢堡包迷既我,必定有興趣去比較每間漢堡店嘅分別,而呢一間比我嘅感覺有抵食,又有美式地道風味。🍟黑松露薯條 黑松露醬份量超級多,而且味道比較獨特,粗薯條金黃外殼散發陣陣薯仔本身獨有的香氣,口感同味道都發揮得淋漓盡致日式炸雞粒鮮嫩雞肉配搭上外香酥脆嘅金黃外殼,小朋友和大人必定一次愛上,吃不停口瑞士芝士安格斯牛漢堡油脂豐富的牛肉咬落質感豐厚,與鹹香芝士搭配得宜,肉質柔軟嫩滑又多汁,散發濃濃「牛香」,令人有大大的滿足感黑松露蘑菇安格斯牛漢堡黑松露醬味突出,同香港食開嘅醬唔同唔會溝沙律醬,松露醬同蘑菇份量滿滿,毫不吝嗇,安格斯漢堡牛肉質柔軟,肉味濃厚,麵包香氣充滿口腔
尖沙咀街頭 美式經典手打牛肉漢堡
🍽️Burger Mate🍔 黑松露薯條搶fo

🍟黑松露薯條

日式炸雞

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡
2024-04-27
$150 (Tea)
2024-05-05 0 views
大胃好耐冇食連鎖漢堡包喇,因為小店嘅漢堡都已經好高質尖沙咀佐敦中間嘅位有間外籍店長經營嘅漢堡店,品質好高水準佢地嘅手工漢堡係招牌,由麵包起,已經會認真烤烘,脆得嚟保持濕度,口感一流漢堡扒用美國牛肉手工打出嚟,安格斯牛肉香突出,肉質juicy,仲有瑞士芝士嘅加持,令人肉鮮欲食,配上新鮮菜蔬同酸瓜,層次更豐富除咗牛肉,雞肉都可以係漢堡嘅主角,佢地嘅炸雞炸得非常出色,炸到脆卜卜裡面嘅雞肉好嫩滑,仲有醬汁同蔬菜嘅配搭,太完美了黑松露薯條好堅,啲黑松露好似唔使本嘅倒落薯條堆度,勁足料,每條薯條都唔怕點唔到黑松露,成份勁香黑松露味,薯條粗切炸口感爽脆,食得好過癮
大胃好耐冇食連鎖漢堡包喇,因為小店嘅漢堡都已經好高質

尖沙咀佐敦中間嘅位有間外籍店長經營嘅漢堡店,品質好高水準

香脆雞扒漢堡

裡面嘅雞肉好嫩滑,仲有醬汁同蔬菜嘅配搭,太完美了

2024-05-05
$124 (Lunch)
香脆雞扒漢堡
2024-05-04 0 views
受朋友推薦嚟到呢間人氣漢堡包店,一試便愛上💯 全店漢堡都係用USDA認證嘅優質牛肉製成,質素絕對有保證👍 今次試咗兩款漢堡同埋薯條,抵食又飽肚,性價比好高!餐廳會主動提供手套,唔怕食到污糟晒~ 店主十分之 nice同有 heart,大家要多多支持🫶🍔SWISS CHEESE BEEF (Lettuce, tomato, onion, pickle, swiss cheese)瑞士芝士安格斯牛漢堡 🍔MUSHROOM BEEF (Lettuce, tomato, onion, pickle, mushroom)蘑菇安格斯牛漢堡漢堡勁大份,要壓扁先放到入口😆 賣相非常吸引,材料份量多,口感非常豐富👍 牛肉味好濃郁,蘑菇漢堡比起芝士漢堡更加Juicy,兩款 burger都非常美味~🍟BLACK TRUFFLE FRIES黑松露薯條好有誠意,超多黑松露!!薯條新鮮炸起好脆口,香味撲鼻🤤🥤SOFT DRINKS 汽水🥛BANANA MILKSHAKE 香蕉奶昔推薦香蕉奶昔,香甜濃郁😋

蘑菇安格斯牛漢堡

漢堡勁大份,要壓扁先放到入口😆

🍟BLACK TRUFFLE FRIES
黑松露薯條
好有誠意,超多黑松露!!薯條新鮮炸起好脆口,香味撲鼻🤤

🥤SOFT DRINKS 汽水
🥛BANANA MILKSHAKE 香蕉奶昔
推薦香蕉奶昔,香甜濃郁😋
2024-04-25 5 views
之前朋友介紹呢間漢堡好Juicy好地道,一直都好想試,上次終於去咗,果然冇介紹錯!而且老細好好人,會細心推介漢堡,下次一定要試黑松露!😍🍴mushroom beef burger 我哋額外加咗車打芝士,蘑菇好香濃,安格斯牛肉超級Juicy,食落去有邪惡嘅感覺,會令你一啖接一啖,食過返尋味🤩🍴Swiss cheese beef瑞士芝士特別Creamy,芝士味亦都更香濃,手打嘅安格斯漢堡扒一樣咁好食,有漢堡嘅滿足感之餘又唔會覺得太滯!🍟fries 老闆話薯仔係來自比利時,果然好食好脆!

🍴mushroom beef burger

🍴Swiss cheese beef

🍟fries
老闆話薯仔係來自比利時,果然好食好脆!
用心Homemade嘅漢堡包店真係少有。繼上一次嘅漢堡包店,今次又俾我揾到間好正嘅漢堡包店。呢間漢堡包店由外籍人士打理,食材全部從外國購入,漢堡牛從美國,雞肉從新西蘭。廚師用心每天製作漢堡牛扒,麵包。。。🍔瑞士芝士安格斯牛漢堡單層安格斯牛由美國進口。上下麵包比其他店薄,一咬成個漢堡嘅主角就係牛肉,再配有奶味比較濃嘅瑞士芝士,好惹味😋Must Eat❗🍔黑鬆露蘑菇安格斯牛漢堡如果你食量比較大,呢個漢堡就啱晒你喇!呢個漢堡係我食過咁多間最份量十足嘅!兩層安格斯牛,啖啖肉,由美國進口嘅牛肉煎起上黎牛味更重。一咬落去啲牛肉肉汁zi哂出黎,再配有足料黑松露+粒粒蘑菇,成件事簡直係完美👍🏻Must Have‼️🍟黑松露薯條食漢堡梗係要有埋薯條啦。呢個間店好似當黑松露唔洗錢甘,成份薯條佈滿哂黑鬆露。基本上每條薯條都可以俾黑松露包圍住。🐥雞翼炸得香脆可口嘅新西蘭雞翼,炸粉唔厚,雞味十足!配有香濃嘅醬汁,好惹味。

🍔瑞士芝士安格斯牛漢堡

Must Eat❗
🍔黑鬆露蘑菇安格斯牛漢堡
如果你食量比較大,呢個漢堡就啱晒你喇!
呢個漢堡係我食過咁多間最份量十足嘅!

Must Have‼️
🍟黑松露薯條

🐥雞翼

2024-04-17
2024-04-19 5 views
Burger Mate 位處尖沙咀,只有十個座位左右。小店主打正宗美式漢堡, 麵包同漢堡都係自家新鮮製造,同岀面嘅連鎖店賣嘅口感同味道完全不同,難怪七點多左右已滿坐了。餐廳好貼心,仲有手套搵供,唔怕食到勁污糟👍瑞士芝士安格斯牛漢堡 $85有小青瓜,軟滑芝士,番茄,爽脆生菜,與多汁的安格斯牛肉完美融合,一路食,啲肉汁一路滴,加埋佢個秘製醬汁,令人一試難忘。 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125賣相好吸引,加入蘑菇同黑松露,香氣在口中彌漫,蘑菇同牛肉的組合融合得天衣無縫,朋友食得好開心。黑松露薯條$65薯條炸得金黃酥脆,上面有滿滿嘅黑松露醬,每一根薯條都蘸滿了黑松露的風味,味道更加豐富。香蕉奶昔 $42見有我最愛嘅香蕉奶昔就要咗一杯試下。奶昔濃稠滑順,充滿了新鮮香蕉的自然甜味,又唔會太膩,正!

餐廳好貼心,仲有手套搵供,唔怕食到勁污糟👍

瑞士芝士安格斯牛漢堡 $85

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125

黑松露薯條$65

香蕉奶昔 $42

眾所周知金巴利道係一條出名嘅食街,餐廳嘅種類林林總總,要喺呢一個競爭咁大嘅環境突圍而出,真係少啲心思都唔得,今日就嚟到呢一間主打手工制嘅漢堡店,真係令到我一試難忘!🙂‍↔️🧀是日推介:車打芝士安格斯牛肉漢堡$85問咗當日嘅主廚,叫佢推介一款漢堡包俾我同行嘅朋友,呢個漢堡包一上到枱超有驚喜,係超級經典傳統嘅漢堡包,中間塊牛肉勁厚,一咬落去Juicy到,留到成口都係汁!💦食得出牛肉係由新鮮嘅牛肉手打而成絕對唔係用冰鮮肉!車打芝士嘅味勁濃,仲有拉絲添!😋🍔黑松露蘑菇安格斯漢堡$125而一向好鍾意食松露嘅我,就梗係要試吓佢嘅松露安格斯漢堡包 😋漢堡包一上枱已經令我哋好有驚喜啦,因為廚師一啲都冇吝嗇食物嘅材料,放咗超多松露落去,幾乎滿瀉晒成個包,我食落每一啖都係松露同埋安格斯牛肉,所有嘅材料都好新鮮!🥰🍟黑松露薯條$65食漢堡包又點少得薯條呢?見佢松露份量咁多,我就再試埋佢嘅松露薯條!同樣松露嘅份量都係好多!🥰🥰而且薯條都係新鮮即炸,每一啖都係松露嘅味道,不知不覺我哋用咗10分鐘都唔使就食晒成包薯條😋😚外國人打理嘅手工漢堡店,真係能夠將傳統嘅美式手工漢堡帶黎香港,仲保留住廚師同客人之間嘅互動,會因

🧀是日推介:車打芝士安格斯牛肉漢堡$85

🍔黑松露蘑菇安格斯漢堡$125

🍟黑松露薯條$65

外國人打理嘅手工漢堡店,真係能夠將傳統嘅美式手工漢堡帶黎香港,仲保留住廚師同客人之間嘅互動,會因應客人嘅喜好為佢作出推介,特別覺得親切!☺️
2024-04-11
  • 車打芝士安格斯牛肉漢堡
2024-04-09 15 views
Cheddar Cheese Burger $85好大個burger! 係有quality嘅Bun🤌🏼 底同面都有加牛油煎過,令到個包無咁軟身,可以hold住個structure。牛味未算好重,但好多汁好juicy,再配Grill Onion同新鮮嘅菜一齊食,好食。Japanese Tempura Shrimp Burger $105係一個出色嘅蝦堡,重好食過cheese burger! 入面起碼有5條天婦羅蝦,令到個包好高身,想一口咬哂都有啲難🤣。食落去卜卜脆,入面有足夠嘅醬,唔會覺得dry,Truffle Fries $65又係好大份🤣! 超多黑松露係面,好滿足🥰
Cheddar Cheese Burger $85

Truffle Fries $65
又係好大份🤣! 超多黑松露係面,好滿足🥰
Cheddar Cheese Burger
Truffle Fries
2024-04-06
Cheddar Cheese Burger
Truffle Fries
2024-04-08 10 views
舖頭細細,有大約五張枱見啱啱有一張枱淨,唔使等就入去坐低睇落幾靚仔,第一啖好juicy但一路食一路變得冇乜味芝士味比車打嗰款香,又係第一啖好juicy繼續食落去又係變得冇香味食晒就發現,成個袋都係汁,所有香味流走晒所以一路食一路覺得唔香同個肉乾乾地反而薯條$45 有驚喜,睇落個樣冇特別但佢外表好脆,又唔會硬到𠝹口,裏面都係鬆軟
舖頭細細,有大約五張枱
見啱啱有一張枱淨,唔使等就入去坐低
車打芝士安格斯牛漢堡
睇落幾靚仔,第一啖好juicy
但一路食一路變得冇乜味
瑞士芝士安格斯牛漢堡
芝士味比車打嗰款香,又係第一啖好juicy
繼續食落去又係變得冇香味

食晒就發現,成個袋都係汁,所有香味流走晒
所以一路食一路覺得唔香同個肉乾乾地

反而薯條$45 有驚喜,睇落個樣冇特別
但佢外表好脆,又唔會硬到𠝹口,裏面都係鬆軟
2024-04-03
2024-04-07 6 views
今日嚟咗尖沙咀,呢間主打美式傳統漢堡嘅burger店!佢地選用美國USDA Prime牛肉, 肉味濃郁而且好juicy😋漢堡同小食即叫即製,非常新鮮👍🏼 -我地叫左一個黑松露蘑菇安格斯牛漢堡、一個瑞士芝士安格斯牛漢堡同一個黑松露薯條🍽️ 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡超香嘅黑松露加上份量十足嘅安格斯牛肉,肉汁飽滿,配上番茄、生菜、洋蔥、蘑菇。牛肉煎到微焦香,味道濃郁,口感煙韌。正👍🏻🍽️ 瑞士芝士安格斯牛漢堡安格斯牛好鬆軟,容易入口,舊肉好juicy,肉味好香濃,亦都好厚配料好多,有煙肉、生菜、小黃瓜、番茄等,啲料多到一啖咬唔晒😂🍽️ 黑松露薯條黑松露薯條係即叫即炸粗薯條,香脆可口唔會好油膩👍🏻每條薯條都均勻沾上黑松露,味道濃郁,鐘意食黑松露嘅朋友一定要試下!
今日嚟咗尖沙咀,
呢間主打美式傳統漢堡嘅burger店!
佢地選用美國USDA Prime牛肉,
肉味濃郁而且好juicy😋
漢堡同小食即叫即製,非常新鮮👍🏼

🍽️ 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡
超香嘅黑松露加上份量十足嘅安格斯牛肉,
肉汁飽滿,配上番茄、生菜、洋蔥、蘑菇。
牛肉煎到微焦香,味道濃郁,口感煙韌。正👍🏻

🍽️ 瑞士芝士安格斯牛漢堡
安格斯牛好鬆軟,容易入口,
舊肉好juicy,肉味好香濃,亦都好厚
配料好多,有煙肉、生菜、小黃瓜、番茄等,
啲料多到一啖咬唔晒😂

🍽️ 黑松露薯條
黑松露薯條係即叫即炸粗薯條,
香脆可口唔會好油膩👍🏻
每條薯條都均勻沾上黑松露,
味道濃郁,鐘意食黑松露嘅朋友一定要試下!
2024-04-04 9 views
burger mate 位於尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖係滿滿韓國菜的街道上有一間食美式漢堡的餐廳餐廳有5張檯,望住同一個方向就係開放式廚房位置,等待著美食製作同上菜餐廳的牛肉係用美國new york 仲有USDA Prime呢個標誌,保證新鮮多汁牛肉方面仲會提供日本A5上洲牛和牛漢堡或者天婦羅蝦漢堡,素漢堡同香脆雞扒漢堡總有一款岩口味漢堡麵包係每日新鮮,保證軟鬆我一向對A5和牛係愛好者,當然食日本A5上洲牛和牛漢堡$130餡料有新鮮生菜,多汁蕃茄,炒香左既洋蔥,酸青瓜<沒有一般既酸味,非常清爽>重點 和牛漢堡肉汁多,非常香,肉質嫰餐廳非常貼心提供膠手套,方便人客用手進食又保持到衛生黑松露薯條$45脆卜卜薯條加上滿滿矜貴的黑松露醬價錢抵,份量多,薯條簡單用鹽調味重點黑松露散發出香味餐廳職員會用英文簡單介紹同溝通食物即叫即製
burger mate
位於尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

係滿滿韓國菜的街道上有一間食美式漢堡的餐廳

牛肉方面仲會提供日本A5上洲牛和牛漢堡

或者天婦羅蝦漢堡,素漢堡同香脆雞扒漢堡

總有一款岩口味

漢堡麵包係每日新鮮,保證軟鬆

餡料有新鮮生菜,多汁蕃茄,炒香左既洋蔥,
酸青瓜<沒有一般既酸味,非常清爽>
重點 和牛漢堡
肉汁多,非常香,肉質嫰

餐廳非常貼心提供膠手套,方便人客用手進食又保持到衛生

黑松露薯條$45
脆卜卜薯條加上滿滿矜貴的黑松露醬
價錢抵,份量多,薯條簡單用鹽調味
重點黑松露散發出香味

餐廳職員會用英文簡單介紹同溝通
食物即叫即製

2024-04-04
$130 (Lunch)
  • 頂級A4日本上州牛和牛漢堡