6 day(s) ago 67 views
士丹利街一帶向來係OL OB搵食勝地,基本上乜菜式餐廳都有,反而速食店欠奉;疫情關係多咗外賣自取,先發現原來街尾有間Burger Joys。典型美式酒吧餐廳嘅裝潢、黑紅相間嘅用色、節奏明快嘅搖滾音樂,係happy hour嘅relax好去處。漢堡種類唔算多,除主打嘅USDA牛肉外,另有炸雞、魚柳、適合素食者嘅雜菌可供選擇;餐牌亦有salad、all day breakfast同snacks,作為美式餐廳當然大部份都係香口嘢,送酒一流😋是日晚餐為店內NO.1 hot pick嘅cheese burger🍔麵包比同類餐廳厚身,口感鬆軟充實,同時充滿小麥與牛油香;100%純牛肉,紮實有肉味,咬落唔會好散,加咗融化好嘅芝士鹹香十足。欣賞盒裝設計,唔怕食到好邋遢。+$41可以轉餐,跟一份薯條同啤酒/soft drink。推介俾多$11轉甜蕃薯條,高溫加熱後嘅蕃薯更加香甜,忍唔住食完一條又一條🤤🤤Chicken nugget 皮薄,唔似肯爺食粉多過食雞;肉質嫩身,咬落軟熟,真·雞柳質感。本身已灑上辣椒粉同鹽調味,唔蘸芝士醬都好夠味。可惜依家6點後只能外賣,炸嘢始終都係即炸即食最出色,等疫情過後一定

Cheese Burger

麵包比同類餐廳厚身,口感鬆軟充實,同時充滿小麥與牛油香;

欣賞盒裝設計,唔怕食到好邋遢。
Sweet  Potato  Fries

+$41可以轉餐,跟一份薯條同啤酒/soft drink。

Southern  Fried  Chicken  Nuggets  (Cheese)

Chicken nugget 皮薄,唔似肯爺食粉多過食雞;
肉質嫩身,咬落軟熟,真·雞柳質感。
本身已灑上辣椒粉同鹽調味,唔蘸芝士醬都好夠味。

可惜依家6點後只能外賣,炸嘢始終都係即炸即食最出色,等疫情過後一定會再嚟HH🤪
2021-01-15
Sweet  Potato  Fries
  • Cheese Burger
2021-01-08 1 views
如果你要我戒一樣嘢食😂我暫時真係諗唔到係咩~但係一定唔會係burger囉😛 burger 怪今日又出動啦!今次嚟到超多好評既Burger Joys~ 睇下係咪真係咁正先!中環位於士丹利街近扶手電梯,一d都唔難搵。Burger 款式主要以牛為主, 小食方面有雞翼、薯條同埋沙律🥗~ 落單以快餐形式。同朋友仔開心share, 又驚叫得太多食唔晒,最後決定我哋要一個Signature Double Cheese 🧀 Burger加$41 combo同加多份雞翼😋🍔🧀Signature Double Cheese Burger漢堡肉用上等安格斯黑牛製造,啖啖juicy~ 加埋雙層芝士同新鮮番茄、生菜等配料~ so yummy 🤤! 我特別鍾意佢個盒仔設計,方便進食又唔怕d碎屑跌到周圍都係~Combo方面我哋再upgrade 咗做蒜蓉薯條~California style garlic fries 🍟 出面少見既蒜蓉薯條,滿滿的蒜粒,超香濃,唔理大口氣,一於大啖食la!Cajun Wings佢中文名叫奇津辣味雞翼,唔同水牛雞翼,呢個係灑上辣粉炸,口感較乾脆,肉質都幾滑~餐廳門口大大隻字寫住Happ

漢堡肉用上等安格斯黑牛製造,

Combo方面我哋再upgrade 咗做蒜蓉薯條~
出面少見既蒜蓉薯條,滿滿的蒜粒,超香濃,唔理大口氣,
一於大啖食la!
California style garlic fries

餐廳門口大大隻字寫住
Happiness you can taste~ 食完的確令人開心滿足呢~

2021-01-03
$120 (Tea)
California style garlic fries
  • 特色雙層芝士牛肉漢堡
2021-01-06 93 views
現在想吃高級的漢堡包已不用到一些大型的美式餐廳,因為美式漢堡包專門店已開了不少,而這次來到位置甚為隱蔽的「Burger Joys」,位處士丹利街尾大牌檔內的一角,可以說是隱世小店的。為避開中環放飯時段的人潮,特意2:30pm過後才來訪。 走進餐廳內,一派好美式的快餐店設計,不斷播放節拍強勁的流行音樂,氣氛輕鬆;再加上一邊半開放式設計的吧枱位,雖然只是小巷街景,但都甚有在外國小街的感覺。 翻一轉餐牌,除了主打的漢堡包之外,還有沙律、小吃及飲料,而漢堡包的選擇都以貴精不貴多為主。另外,加$41轉為套餐,包了汽水或啤酒及炸薯條,還有其他升級選項。 下好單之後,會有一個號碼牌給客人,安坐耐心等候,所有食物會由店員送上。而枱上有茄汁﹑芥末﹑是拉差辣椒醬及Tabasco辣椒汁供客人自由選用。 結果,我們選了芝士牛肉漢堡及雜菌蘑菇芝士漢堡,一份要轉套餐,食物都是即點即製,大概等了10min左右,全部食物一併送上,漢堡包均以半開放式紙盒包裹,方便食用。 薯條是選用幼身薯條,新鮮炸起,所以,份外香脆,難得更是入口不膩,沾一點茄醬更好吃。 餐牌中已註明,所有漢堡牛肉均是以100%美國安格斯牛肉每天人手打造
芝士牛肉漢堡及雜菌蘑菇芝士漢堡
炸薯條
餐牌中已註明,所有漢堡牛肉均是以100%美國安格斯牛肉每天人手打造,故此,怎可以錯過他們的牛肉漢堡呢!「芝士牛肉漢堡」($109)看起來斤兩十足,除了夾有芝士、生菜,還有大大片蕃茄、酸青瓜、紫洋蔥,配菜令味道更富層次,而牛肉肉味香濃,極富肉汁,果然具水準的安格斯牛肉
,而麵包亦非常鬆軟。
芝士牛肉漢堡
另一款「雜菌蘑菇芝士漢堡」($89)是全素漢堡,很合吃素,或講健康的人士。最初,真是看不出是素漢堡來,因為不是如其他店只用上大傘菇作為主材料,而是把雜菌打碎再搓成漢堡扒型煎香
,功夫自然多幾重。入口確是有種吃漢堡扒的感覺,但清楚是菇菌的味道,配合其他配料及醬汁,實在美味到極
雜菌蘑菇芝士漢堡
近百元一個漢堡確是貴的,但吃過之後,其用料之精,即製的心思,倒會覺得是物有所值,當然,小蟻民如我間中一嚐,確會帶來很滿足的喜樂,正如鋪面上的標語:「Happiness You Can Taste」
$120 (Lunch)
2020-12-08 427 views
一直都好出名既’burger joys’ 想食好耐,難得出到黎港島,緊係要去試下啦!位於橫街內,但又非常吸睛!芝士牛肉漢堡第一次試新餐廳,我會試最基本既漢堡包配搭,牛肉好有肉汁,味道好濃!就連麵包都係鬆軟,雖然價錢偏貴,但係值得,因為漢堡肉係採用左100%美國安格斯牛肉打成,又有咩可能會唔好食,唔值得呢?我另加左$41要套餐 包括蒜茸薯條+$11 及奶昔+$31 薯條係幼身薯條,但香噴噴蒜味,食入口又唔油膩、仲好脆身,作為蒜痴既我表示非常好味!雲呢拿奶昔,好似好普通,飲落就好creamy 好濃雲呢拿味道!美式炸雞配車打芝士醬炸雞既炸醬同平時食開既有點啦同,好脆口,又唔會同雞肉搶味道,成件事好平衡:醬汁、炸皮、雞肉!值得一試食物真係真材實料,好好味,難怪禁具人氣!此外,逢星期四都值得一黎,下午5點到關門時間都係$3雞翼,同朋友過黎食下burger 食下雞翼,飲下野都幾開心!

位於橫街內,但又非常吸睛!

我另加左$41要套餐
包括蒜茸薯條+$11 及奶昔+$31

美式炸雞配車打芝士醬
  • 芝士牛肉漢堡
2020-12-02 281 views
朋友好中意食漢堡包🍔😋, 所以小妹今日就帶左佢去一間之前食過覺得唔錯嘅漢堡包店! E間burger joys並唔係位於普通街道側邊, 而係要入去小巷再直上, 感覺就好似一間隱世小店咁, 但佢個名就一d都唔隱世, 時關有好多明星都慕名而來😁! 入面美式快餐店嘅設計, 加埋流行音樂🎵感覺好似係外國一樣, 想坐入面食望出面又得, 坐出面chill d又得! 餐廳除左有多款漢堡包🍔之外仲有小食🍟, 飲品🥤同酒🍺! Strawberry Milkshake🍓🍼🥤入口好香士多啤梨味, 一d都唔藥水, 奶昔口感好幼滑, 奶味好重!Cheese Burger 🧀🐂🍔麵包外層微脆, 咬落去口感非常鬆軟, 帶微微牛油香同甜味, 牛肉軟熟有質感, 入面仲有酸瓜🥒, 洋蔥, 蕃茄🍅同芝士🧀等配料, 味道依然好食!Fish Burger🐟🍔魚柳熱辣辣炸得好香脆, 肉質厚又結實, 食落啖啖肉, 而且本身亦有少少調味🧂, 所以就算果個位無醬都唔會無味! Garlic Fries🍟一嚟到已經超級香, 食落好脆好香好濃蒜蓉味, 超級入味, 而且唔太油, 就算凍左少少食都依然好味, 推介!😋

Strawberry Milkshake🍓🍼🥤

Cheese Burger 🧀🐂🍔

Fish Burger🐟🍔

Garlic Fries🍟
2020-11-28
$150 (Lunch)
  • GarlicFries
個魚柳包真係次次食都無失望~~~有好一段時間冇食漢堡包 今日行完中環Donki之後 突然包癮到🤣🤣就即刻行去Donki附近嘅Burger Joys食個我最鍾意嘅魚柳包~~~佢哋個魚柳包真係唔講得笑 食完之後真係會顛覆你對魚柳包嘅固有印象 首先個魚唔係正方形嘅😂而係長方形 好長好長嗰種長方形 長到直情凸咗出去個包出面 齋睇個樣 都已經覺得佢好足料 一食落去嘩 真係嘩一聲 超脆嘅魚柳 加埋蛋香味好重嘅包 簡直係完美嘅配搭 雖然之前都食過佢哋個有牛嘅漢堡 味道都唔錯 但係要講令我一食完之後就超級難忘 就一定係佢哋個魚柳包~~~大舊👦🏻好少會覺得魚柳好食過牛 除咗呢度 所以真心推介大家試一試 由於即叫即整嘅關係 唔係好似M記整定擺到 所以佢哋嘅包同埋其他食物 溫度都非常夠熱 雖然係冬天 但係外賣買返屋企 都依然覺得熱辣辣好新鮮~~~除咗個魚柳包之外 亦都推介佢哋嘅雞翼 其實幾款雞翼 我之前都試過 不過如果要揀一種最鍾意嘅話 我就最鍾意佢嘅蒜香雞翼 真係隻隻都有蒜香喺上面 好香口~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥Burger Joys (中環)中環士丹利街82號地舖
個魚柳包真係次次食都無失望
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Burger Joys (中環)
中環士丹利街82號地舖
2 day(s) ago 0 views
朋友介紹了一間被選為全球最佳排名第50和曾獲旅遊網站選為香港第一和亞洲第五名的漢堡店,咁出名,當然要去食下。餐牌有5款漢堡可選擇,亦可加錢加配料,除左漢堡,仲有雞翼、沙律、多款不同口味的薯條。牛肉漢堡賣相好吸引,漢堡好大個,漢堡夾住紫洋蔥、蕃茄、生菜、食材新鮮,麵包好軟熟,黑安格斯牛肉唔乾,而且仲有好多肉汁,一大啖咬落去,口感非常滿足。我非常鐘意佢用紙盒裝住漢堡,食既時候,唔會整Dirty 隻手,D汁唔會滴到成手都係,設計非常貼心。扭扭薯條竟然有我至愛的扭扭薯條,新鮮熱辣辣炸起,非常香脆。黑牛

牛肉漢堡

扭扭薯條
竟然有我至愛的扭扭薯條,新鮮熱辣辣炸起,非常香脆。

黑牛

4 day(s) ago 4 views
近排成日都喺公司叫外賣,食茶記食到悶,今日就去咗中環間burger-Joys,位置好易搵,响中環半山扶手電梯行半分鐘就到。兩個人分別叫咗Cheese Burger同Fish burger再加一個黑松露薯條。Cheese Burger牛肉煎得外脆但仍充滿肉汁,芝士呈半溶狀態,正👍魚堡則炸得香脆,配搭他他汁,微酸的味道中和了熱氣😋最後松露薯條的松露醬,大大提升薯條的新鮮感,好吃。能夠在嚴冬之下食一些高熱量的食物,個人都充滿力量💪

魚堡則炸得香脆,配搭他他汁,微酸的味道中和了熱氣😋

最後松露薯條的松露醬,大大提升薯條的新鮮感,好吃。

能夠在嚴冬之下食一些高熱量的食物,個人都充滿力量💪
被譽為全球排名第32同香港第1嘅Burger 今日就黎試下有幾勁😛😛😛 平時單叫一個有啲貴 但叫lunch set就抵食好多 最平$89有burger有小食又有野飲😋————————————————————————🐕🍔漢堡包🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我地揀咗最基本嘅雞肉漢堡🐔魚柳漢堡🐟同牛肉漢堡🐮包身大家都用上法國嘅Brioche Bun呢種包略帶甜味 相對亦比軟鬆軟 外皮少脆😋不過個人覺得牛油味唔重🧈三款包配料都係一樣 有酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅紅洋蔥🧅不過各自嘅醬汁就唔同:🐔雞肉漢堡用上甜甜嘅蜜糖芥末醬🍯醬汁比得慷慨 所以整體幾濕潤雞扒事先煎至香脆但個人覺得外面煎得老咗少少 有啲乾不過雞扒幾厚身 所以中間就嫩啲但未到會有肉汁嘅程度😯🐟魚柳包則用上他他醬吉列魚柳一絲絲 係真材實料👏🏻但整體冇咩驚喜😂 普通魚柳包味🐮 牛肉漢堡就用上沙律醬因為我唔食牛 所以就唔評論啦😂不過三個之中 朋友們就話雞肉漢堡最好食👍🏻🤣 有朋友話雜菌漢堡都唔錯 係炸雜菌扒 幾juicy 而個人覺得整體質素中等 未到驚艷 可能我事前比太大期望🧐————————————————————————🐕小食🐕⋯⋯⋯
🐕🍔漢堡包🐕

更多食評:
IG: Bunny_woof
雞肉漢堡
5 day(s) ago 0 views
講到漢堡邊度最好食,呢間Burger Joys 都可以話係其中一間幾有人氣既漢堡店。餐廳掛左唔少客人歡樂食漢堡時光,充滿外國風情,店入面播住歐美樂曲,亦令到成間餐廳帶有氣氛。呢到最經典同必點漢堡一定係呢款👉🏻特色雙層芝士牛肉漢堡。芝士同牛肉漢堡係絕搭。加上呢度既牛肉係經過秘制紅酒同牛油,以及100%美國安格斯黑牛製成。單單呢點都可以體現到呢度漢堡既等色。食落層次豐富,牛香十足,麵包都好香軟。點漢堡加$41 做套餐,可以有一份薯條同啤酒/汽水,我道揀咗加錢轉黑松露薯條同埋飲啤酒。薯條幼身,口感香脆,松露香味濃郁,啤酒就正正常常,幾解膩。

5 day(s) ago 1 views
好多媒體都介紹過Burger Joys既漢堡好食,而且仲有全球五十大漢堡既榮譽。其中一個主要特色就係漢堡用左紅酒同牛油黎烹煮安格斯牛,別具風味。-🔸特色雙層芝士牛肉漢堡 💰139盒仔盛載Burger好IGable😍。雙層牛肉選用100%美國安格斯黑牛,再配上芝士、生菜、蕃茄、酸瓜等等既配料,份量十足。牛肉口感軟熟,帶有牛香,口感尚算Juicy。值得一讚,漢堡既麵包香軟有牛油香,配搭得宜。🔸芝士牛肉漢堡 💰 109 食評同上,只係少左一塊牛肉漢堡,適合女士們點選。-🔸套餐1 +💰41 揀左一款 甜薯薯條配啤酒 既套餐。甜薯即係炸蕃薯,呈幼身,幾香脆,有甜薯香。-🔸套餐2 +💰41 + 轉黑松露薯條 +💰21 + 轉士多啤梨奶昔 +💰31 呢個套餐比較貪心🤪轉左黑松露薯條同奶昔!黑松露味香濃,都好足料。奶昔幼滑香甜,有清甜士多啤梨香。又唔會太膩,唔錯!-🔸美式炸雞配車打芝士醬 💰59 炸雞香脆,幾中意呢款炸粉味道,配搭車打芝士醬一流。-✨整體來說,雖然唔算有太大驚喜,但可以食到一款經典美式風情,環境亦富有歐美風格,值得一試。

🔸特色雙層芝士牛肉漢堡 💰139

🔸芝士牛肉漢堡 💰 109
食評同上,只係少左一塊牛肉漢堡,適合女士們點選。

🔸套餐1 +💰41

🔸美式炸雞配車打芝士醬 💰59
炸雞香脆,幾中意呢款炸粉味道,配搭車打芝士醬一流。

5 day(s) ago 1 views
專屬要吃出貼地,無論單點或外賣套餐包你可以吃得滿足兼驚喜幾款招牌漢堡包大大個夠晒邪惡,小店即叫即製作熱辣辣滋味度高,尤其係外脆內軟「芝士牛肉漢堡」相對餡料/醬汁出色吃出美式傳統風格,濃厚牛味以100%美國安格斯牛肉滲透,滿滿鬆軟挺身口感食落不膩實淨漢堡厚度可口又Juicy配上惹味「扭扭薯條」「奇津辣粉雞翼」一啖包一啖薯條一啖雞翼升温必定更上一層樓 !加多$31元嘆飲埋味香濃烈既「曲奇奶昔味」混搭在一起,一頓半小時豐富的晚餐再沒有半點宣言

專屬要吃出貼地,無論單點或外賣套餐包你可以吃得滿足兼驚喜

2021-01-15
TakeAway
Tea
  • 芝士牛肉漢堡
6 day(s) ago 1 views
●酥炸洋蔥圈Battered Onion Rings($39)●真係值得一讚🤩😍🥰🥰作為洋蔥圈fans 呢個絕對係稱得上我人生食過最鍾意嘅洋蔥圈🤩🤩🤩‼️‼️‼️炸粉好薄 同洋蔥嘅比例大概係0.5比人唔似平時間海街邊食開洋蔥圈炸漿厚過洋蔥勁多 😅🤮洋蔥好清爽 絕對唔會炸到出曬水或者擺到乾水 食得出係新鮮洋蔥🐷🐷🐷●水牛城雞翼($56)●少失望,太濃味了...一入口就是滿口的死鹹 掩蓋了應該有的雞味,也令我吃的很膩...雞翼雖然很熱,但是一點都不鬆脆,感覺應該是翻熱的吧...🐷🐷🐷●經典漢堡($98)●也是令人失望之作😪😪一年前在灣仔分店吃過,真的好好吃不過不知道是因為分店的關係還是整體水準下降,味道真的差太遠了😥😖😭😭漢堡竟然是溫溫的only不是我期待熱騰騰的~ 而且麵包的牛油香也沒有我以前吃的好吃💭💭💭好味(7/⑩)抵食 (6/⑩)💭💭💭

🐷🐷🐷
●水牛城雞翼($56)●
少失望,太濃味了...
雞翼雖然很熱,但是一點都不鬆脆,感覺應該是翻熱的吧...

🐷🐷🐷
●經典漢堡($98)●
也是令人失望之作😪😪一年前在灣仔分店吃過,真的好好吃
💭💭💭
好味(7/⑩)
抵食 (6/⑩)
💭💭💭
6 day(s) ago 4 views
來到中環之我要食Burger!!! 門面就已經見到係充滿美式風情既Burger店,一入去就已經感到莫名的溫暖😌 好有FEEL! 入去點可以唔叫返個招牌burger呢! 我地點左外賣有:..🧀🥩 芝士牛肉漢堡 Cheese Burger套餐牛肉採用USDA認證既安格斯牛肉,肉味濃郁,配埋醬汁,好夾好juicy! 加埋塊半溶既芝士,另外仲有洋蔥同蕃茄生菜,真係超邪惡又美味啊!!..🍟黑松露薯條 Black Truffle Fries呢個係套餐+$21 upgrade薯條轉黑松露薯條既,真係好多黑松露! 好香! 我覺得呢個配搭好新鮮! 而且比較少有,唔錯..🐟 魚柳漢堡 Fish Burger塊魚柳真心厚同大🤩🤩 好正啊!! 配埋醬汁同生菜,簡簡單單已經好好味!!! 炸得香脆,惹味🤤..鋪頭有道牆貼左招牌同好多客人既相,包括有明星幫襯既相,仲有唔少靚仔靚女既相,好多都係開心食緊漢堡既相而唔係就咁合照!! 睇得出客人都食得好開心呢!! 真係好溫馨啊,完全係襯返佢既名 Burger Joys,就係Happiness You can Eat! 質素唔錯既Burger店,大家都可以一試!..I lo
🧀🥩 芝士牛肉漢堡 Cheese Burger套餐
🍟黑松露薯條 Black Truffle Fries
🐟 魚柳漢堡 Fish Burger
I love the vibes here and the standard of the burger is quite good! No wonder they have been selected as the best 50 burgers in the World omg!! Using tasty USDA Angus beef and homemade burger sauce, well that's what quality defines! Cheese burger is definitely good with high-quality Angus beef and melted cheese omg!! tempting!! What's the more is, Fish burger is also a surprise! Can you see how thick the fish is! So freshhhhhh !!! Hey Let's go take a bite of their burgers plssssss! No regrets!
2021-01-11
5 Minutes (TakeAway)