今日去左中環做野,收工同同事一齊晚餐,經過中環士丹利街,見到人氣漢堡店Burger Joys,好耐無食過Burger啦,一於叫返個外賣歎下先!芝士牛肉漢堡必點之選,牛肉厚度十足,口感扎實,充滿牛脂香,味道濃郁多肉汁,配以超甜洋葱、新鮮生菜、蕃茄及酸青瓜,口感層次極豐富!再加半溶芝士,極邪惡!而且麵包搽上牛油後再烘底,鬆軟又脆口,正!魚柳漢堡炸至金黄酥脆既魚柳咬落啖啖肉,內裡魚肉嫩滑可口,真正外脆內軟,配以新鮮生菜、蕃茄等,減低油膩感,麵包同樣外酥內軟,推薦~芝士薯條即叫即炸薯條,入口熱辣辣,偏幼身薯條香脆可口唔油膩,淋上芝士醬,既濃郁又邪惡,超正!
今日去左中環做野,
收工同同事一齊晚餐,
經過中環士丹利街,
見到人氣漢堡店Burger Joys,
好耐無食過Burger啦,
一於叫返個外賣歎下先!

芝士牛肉漢堡

必點之選,牛肉厚度十足,
口感扎實,充滿牛脂香,味道濃郁多肉汁,
配以超甜洋葱、新鮮生菜、蕃茄及酸青瓜,
口感層次極豐富!再加半溶芝士,極邪惡!
而且麵包搽上牛油後再烘底,鬆軟又脆口,正!

魚柳漢堡

炸至金黄酥脆既魚柳咬落啖啖肉,
內裡魚肉嫩滑可口,真正外脆內軟,
配以新鮮生菜、蕃茄等,減低油膩感,
麵包同樣外酥內軟,推薦~

芝士薯條

即叫即炸薯條,入口熱辣辣,
偏幼身薯條香脆可口唔油膩,
淋上芝士醬,既濃郁又邪惡,超正!

2020-08-22
2020-07-17 553 views
呢排疫情好嚴重,所以出去食飯都會揀一啲輕便快捷嘅。同事今日話中環有間食Burger , 是全球首五十名必試漢堡店,叫我一定要去試下。Burger Joys- 所以我搵左個漢堡愛好者去同我食漢堡包🍔。🍔芝士牛肉漢堡($109) 一定必點,好食難以形容。濃郁的牛肉味,多汁,又唔會鞋,超級鬆軟。最重要芝士溶化在漢堡內,兩者配合得天衣無縫!仲配有生菜丶蕃茄丶洋蔥和酸青瓜, 口感豐富, 非常滿足。🍔雞肉漢堡 $89呢個好有驚喜,冇諗過咁好食!雞肉好厚身,但又好嫩滑Juicy, 肉汁完全被鎖住,食落去啖啖肉。真係即叫即整,一咬落去雞皮微微薄脆。不得不提個麵包,佢麵包的厚度比一般的漢堡包厚雙倍,但又唔會覺得好硬,反而超鬆軟。我哋其中一個加咗$41轉套餐,有跟薯條同飲品!覺得食漢堡包一定要配可樂,👍🏻我仲問店員可唔可以轉洋蔥圈洋蔥圈外脆內軟,炸得好好,又係即叫即炸。炸得不油膩, 好滋味。食完之後,我明白點解佢係全球五十大麵包漢堡包店。其實比起某啲美國專注嘅連鎖店真係好一百倍。
呢排疫情好嚴重,
所以出去食飯都會揀一啲輕便快捷嘅。

🍔芝士牛肉漢堡($109)
一定必點,好食難以形容。

仲配有生菜丶蕃茄丶洋蔥和酸青瓜, 口感豐富, 非常滿足。

🍔雞肉漢堡 $89
呢個好有驚喜,冇諗過咁好食!
雞肉好厚身,但又好嫩滑Juicy,
肉汁完全被鎖住,食落去啖啖肉。
真係即叫即整,一咬落去雞皮微微薄脆。

我哋其中一個加咗$41轉套餐,有跟薯條同飲品!
覺得食漢堡包一定要配可樂,👍🏻我仲問店員可唔可以轉洋蔥圈

食完之後,我明白點解佢係全球五十大麵包漢堡包店。
其實比起某啲美國專注嘅連鎖店真係好一百倍。
2020-07-14
$120 (Lunch)
  • Chicken burger
2020-06-23 522 views
以前食過西環分店,嗰陣都覺得質素唔錯。最近,起網上和朋友口中都再次聽到burger joys 呢個名字,人氣上升,令我心思思又去試下,希望人氣高左,都依然可以保持水準!今次,就去左中環分店。雖然疫情開始放緩,不過餐廳都有提供酒精搓手液供客人使用!始終食burger ,難免要用手掂到,食前用酒精搓手液食得更安心。Cheese burger $109 + combo $41 (薯條+飲品)加左$11轉芝士薯條Cheese burger 係hot pick,所以揀咗佢好多料,有洋蔥蕃茄生菜,要有的都有,芝士俾牛肉既熱力整溶,食落更cheesyBurger 好juicy,好香牛肉味,都幾厚,咬落啖啖肉包用牛油烘熱,好香,包既質感較為鬆軟,所以吸到好多牛油,唔怕乾硬硬。芝士薯條combo 熱辣辣嘅薯條上面淋上溶岩般既芝士,芝士味濃,食到最後感覺有點膩,兩個人share 會較好想試多啲菜式,所以同男朋友share 一個burger ,再叫兩個小食美式炸雞配車打芝士醬$59份量出乎意料的多!雞炸到幾脆,配上芝士醬,確實有點像美國南部的炸雞!Buffalo wings (6pcs) $59呢個同剛才的

加左$11轉芝士薯條

Cheese burger 係hot pick,所以揀咗佢
Burger 好juicy,好香牛肉味,都幾厚,咬落啖啖肉

芝士薯條combo

美式炸雞配車打芝士醬$59

Buffalo wings (6pcs) $59
呢個同剛才的炸雞有點不同,水牛城雞翼既皮係會硬啲,味道唔錯,如果可以辣多少少就更好,配上甘筍,西芹,可以清清味蕾
  • 美式炸雞
2020-05-25 884 views
在中環最緊要識搵食,今日比我搵到去,本身是行上面行人扶手電梯上去搵食,但因為行錯了,所以行了上去,轉個灣在街角就見到佢,出面係有傳統風味嘅大排檔,但天氣比較熱,都係有冷氣嘅地方好啲,這裡座位唔算多,但感覺唔錯,望主餐牌,好快就可以落單,造裡食物主打以漢堡為主,點了人氣芝士牛肉漢堡,加錢升級為套餐,有汽水加薯條,我就一次過升級埋杯草莓奶昔,而薯條就要扭扭薯條,小食就係最愛嘅經典水牛雞翼,等了一陣,店員就送上美食!扭扭薯條炸得十分香脆,加埋個茄汁,味道十分配合,最緊要夠熱夠脆口!而個經典水牛雞翼都十分出色,雞翼上塗滿了水牛城汁,入口時嗰陣酸辣感覺十分濃郁之餘,外皮脆雞肉嫩滑軟熟加埋個芝士醬入口,味道更濃郁!主角芝士牛肉漢堡,包包外面夠脆身,中間夾住塊牛肉味道濃郁嘅牛肉漢堡同已熔化嘅芝士同埋爽口嘅酸瓜、生菜、醬汁,一啖入口個種感覺十分滿足!肉汁只在口中迴盪,正!草莓奶昔味道香滑濃郁,上面還有香滑嘅cream,大大杯,確實係今晚嘅最佳配搭飲品!一解天氣悶熱嘅感覺!下次唔會行錯都會再來!

下次唔會行錯都會再來!
2020-05-20 649 views
又返來中環開餐,今餐來到食burger ,走到士丹利街的《Burger Joys》,友人點了魚柳漢堡($89)及而我點了磨菇漢堡($89),仲有薯堡、黑松露薯條,飲品點了凍紅茶及苿莉花茶 磨菇漢堡($89)~厚厚的漢堡包身都香脆軟腍,把粒粒磨菇扮成漢堡肉,真是十分有趣,內有新鮮蕃茄片、生菜、芝士、洋蔥及酸青瓜,再有香滑 滋味的沙律汁,讓漢堡的口感清新而美味😃 雞肉漢堡($89)~雞肉肉質豐厚,大大塊又有咬口,炸至香脆,內餡同樣有蕃茄片、生菜、酸青瓜及洋蔥,也是不錯😊 凍檸檬茶+薯堡($41)~薯堡炸至金黃色澤,外脆內軟,再蘸上茄汁真是冇得彈🥰,凍紅茶茶香濃郁,色澤清澈,也不錯 苿莉花茶+黑松露薯條($31)~鋪滿大量黑松露醬,脆香薯條加上啖啖芳幽的菌香,配搭真是一流,苿莉花茶更可輕減油膩 枱上有供應多款汁醬,店中也有供應消毒搓手液俾客人先消毒雙手,地方都好casual,氣氛都感輕鬆

蘑菇漢堡

雞肉漢堡

薯堡

iced tea

黑松露薯條

jasmine tea

2020-05-20
$140 (Lunch)
蘑菇漢堡
雞肉漢堡
薯堡
iced tea
黑松露薯條
jasmine tea
Burger Joys (中環)中環士丹利街82號地舖-----星期六總係特別適合食啲令人心情愉快嘅食物,Burger就係其中一種B仔最愛嘅Saturday food。呢間得獎嘅漢堡包店相信大家都唔陌生,中環分店比較近我屋企,所以時不時都會嚟呢度買外賣返屋企,同屋企人一齊食。🐟魚柳漢堡 ($89)我對魚柳漢堡嘅認識黎自M記,記得細細個第一次食魚柳包嘅時候,真係覺得佢好正,個包又軟,中間嘅魚柳又脆。但當我食過Burger Joys 嘅魚柳包之後,我就發現,原來好食嘅魚柳包味道可以同M記差咁遠。先講一講個包,M記係就咁一塊包,完全冇額外加工過,但係呢度嘅包就唔同,有落牛油先輕煎過,令到成個包都非常香,就算冇餡,齋食個包我都覺得好好食。中間嘅魚柳亦係非常驚艷,Juicy到不得了,魚質滑溜,而且重點係真係非常大條,連個麵包都cover唔曬,非常正。🐥蒜香雞翼 ($99-12隻)香香甜甜嘅泰式醬汁配搭嫩口嘅蒜香雞翼,惹味非常,而且經醬汁煮過之後,感覺香口得來又唔會好熱氣,屋企大人細路都鍾意。🐥奇津辣味雞翼 ($59-6隻)辣味頗強勁,屋企嘅小朋友食唔到,但係大人就好鍾意。獨特嘅辣粉,雖然頗嗆喉,

Burger Joys (中環)
中環士丹利街82號地舖
-----

🐟魚柳漢堡 ($89)

🐥蒜香雞翼 ($99-12隻)

🐥奇津辣味雞翼 ($59-6隻)
辣味頗強勁,屋企嘅小朋友食唔到,但係大人就好鍾意。獨特嘅辣粉,雖然頗嗆喉,但係亦因為咁,而越令人欲罷不能,一路食一路飲汽水🥤,感覺非常爽。

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:外賣yo
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻
2020-09-11 0 views
今次去了中環士丹利街82號地下Burger Joys,估不到晚上6點幾左右去到都好多人,店舖不算大。看店名就知道這裡一定要食Burger,Mushroom Cheese Burger $89,包皮同平時的漢堡包口感不同,好軟熟,好juicy,又大個!另外叫了一個Caesar Salad $69,菜好新鮮。再加了一個小食洋蔥圈,雖然外賣食已經凍了少少,但外層都仲係脆卜卜,洋蔥外脆內軟,好好味。因為方便外賣,叫了罐裝Coconut Water,配burger食都唔錯。

2020-09-03
2020-09-10 15 views
Burger joy喺漢堡包界已經好出名,出名用料新鮮好食🥰本身有三間分店,今次我黎中環分店一探究竟😁中環分店 店面不大,但裏面美國風嘅裝修卻吸引我嘅眼球😍,今日同老公二人order左兩款Combo~漢堡包價錢+$41就有(薯條+汽水)不得不提呢度嘅麵包,夠晒厚身,上枱前明顯有特別烤過,包身夠厚外脆內軟,有淡淡嘅甜味和牛油香味魚🐟~並不是普通嘅炸魚柳,是啖啖嘅魚肉❤️,用吉列嘅方法黎炸,外脆內軟,一試難忘,暫時排上小妹最喜愛嘅魚柳包頭三位😍牛肉🐮~配料有紫洋蔥、生、蕃茄芝士,牛肉漢堡夠晒份量,咬落去咇汁,食一個已經非常滿足!回頭率100分😍😍

本身有三間分店,今次我黎中環分店一探究竟😁

~漢堡包價錢+$41就有(薯條+汽水)

回頭率100分😍😍
2020-09-07 1 views
今日去咗中環行人天橋底下的漢堡包店Burger joys ,漢堡包店在大排檔的旁邊,門口紅黑色招牌及外牆都幾搶眼,幾吸引。之前朋友食過此店漢堡包,覺得水準不錯,所以今日來試一試。店面裝修簡單,有點美式風格,店員都是外籍服務員,門口兩邊都有窗,坐在窗旁邊食嘢,過一個下午感覺幾舒服, 應該係情侶的最佳位置。今日點了一個芝士漢堡,炸魚柳漢堡及一杯奶昔,後來發覺其實點套餐價錢差不多,如果大家鍾意吃薯條,都係跟餐比較化算。芝士漢堡外層的麵包十分鬆軟,形狀似是店家訂做的,厚厚的包身有我喜歡甜餐包的味道,安格斯牛肉漢堡扒煎得香口有肉汁,肉味不錯,當然唔少得漢堡包裏面的蕃茄生菜洋蔥酸瓜及醬汁,每樣味道都好配合。另外朋友點的炸魚柳漢堡,炸魚柳外皮酥脆香口,雖然唔知是什麼魚,但魚柳十分大塊,魚味不錯又夠滑,而他他醬調味剛好,份量又夠多。我在漢堡包店通常都會點奶昔,係小時候的習慣,此店奶昔十分香滑有奶味,再加上忌廉及一些朱古力醬點綴,非常滿足,暫時就忘記卡路里,盡情享受一下吧!此店漢堡包份量不算大,跟薯條飲品比較適合一般男士的食量。另外每台都有茄汁,芥辣,辣椒仔辣汁及辣椒醬料,客人可以根據自己口味去添加。此

此店疫情之下每台間隔做得不錯,枱面都有消毒洗手液,值得一讚。
2020-09-05
$130 (Lunch)
2020-09-07 1 views
今日去開中環,經過哩間burger joys,所以去試試。我叫左個芝士漢堡餐,飲品跟啤酒(因為我本人麻麻地飲汽水),不過外賣啤酒係冇蓋,所以我即時飲,順便等外賣。放工時間都多人叫外賣,我等左大約十五分鐘先有。首先要讚下個包,淨係食個包已經覺得超好味!包本身有好香牛油味,而且好鬆軟,有啲似食緊厚身pancake。牛肉都算厚身,但唔會好實,廚師煎得唔會過熟,食嘅時候有口感兼且有好重牛味。包𥚃面仲有啲配菜:紫洋葱丶生菜,蕃茄丶酸瓜丶芝士。薯條唔係連鎖店咁,炸好先落鹽,而係本身條薯條已經有咸味,不過外賣嘅薯條的確爭啲,我諗即炸即食會好啲!下次會再試其他食物。
今日去開中環,經過哩間burger joys,所以去試試。
啤酒

放工時間都多人叫外賣,我等左大約十五分鐘先有。

芝士漢堡包
包𥚃面仲有啲配菜:紫洋葱丶生菜,蕃茄丶酸瓜丶芝士。

炸薯條

下次會再試其他食物。
2020-09-07
15 Minutes (TakeAway)
炸薯條
2020-08-26 15 views
全港唯一一間入選全球頭50既Burger! -🍔芝士牛肉漢堡($109) 1️⃣安格斯牛肉牛味濃,啖啖都有香濃肉汁,加埋塊溶溶地芝士真係超邪惡!蔬菜配搭經典夠清新,食哂成個都唔會膩。 2️⃣田中上網睇,發現呢到既牛油包好有名堂,係法國米芝蓮餅廚研製既Brioche Buns,有彈性又鬆軟,仲有陣陣牛油香! 👍🏻8/10 - 🍗雞肉漢堡($89) 雞扒輕輕炸過,超香脆,鎖緊哂入邊既肉汁,一咬啲雞油出哂黎,而且個醬甜甜酸酸好開胃! 👍🏻7.5/10 - 🍟 黑松露薯條 Truffle Fries($59) 唔好睇好似好少黑松露醬咁,但其實佢每層薯條都有落醬,而且個醬好濃,脆兼帶有鹹香。👍🏻7/10
全港唯一一間入選全球頭50既Burger!
🍔芝士牛肉漢堡($109)
👍🏻8/10

🍗雞肉漢堡($89)
 👍🏻7.5/10

🍟 黑松露薯條 Truffle Fries($59)
👍🏻7/10
2020-08-24 11 views
去了朋友公司幫忙做義工,晚飯時分朋友外賣了burger給我醫肚.......咦?!😳這不就是被評為香港第一及入選全球Top50漢堡店之一的美式burger shop🤩🤩🤩我未曾品嚐過這享負盛名的burger,頓時令我倍感興趣😆🍔特色雙層芝士牛肉漢堡漢堡選料講究,麵包是由米芝蓮得獎主廚提供配方給Burger Joys自製,並以牛油烤烘,故特別鬆軟而富彈性,牛油味香氣四溢😋 漢堡扒則選用USDA美國優質黑安格斯牛肉手打而成,肉質鬆軟味濃之餘,雙份的牛肉令肉汁更為充盈🤤另搭配番茄、生菜、酸瓜及洋蔥,中和了整體油膩感👍🏻這質素配這價錢,真的無得輸💯🍗美式炸雞配車打芝士醬炸雞份量都幾多,而且炸得非常香脆乾身,灑了一點調味粉,配上車打芝士醬後真的吃不停口,讚👍🏻真不愧為有排名的burger shop👍🏻👍🏻

🍔特色雙層芝士牛肉漢堡

🍗美式炸雞配車打芝士醬

真不愧為有排名的burger shop👍🏻👍🏻
  • 特色雙層芝士牛肉漢堡
2020-08-23 15 views
最正美國漢堡早排睇片見到有介紹Burger joys,被吸引了,所以黎...原本想約埋成班朋友,可惜疫情,諗住人少少都得,但限聚令,好彩都有外賣!入到黎有位靚女問我食嘜,餐牌上樣樣都好吸引,揀左一陣,就揀左以下幾款美食牛肉漢堡$99份量十足,牛肉口感豐富,又多汁,新鮮蕃茄同菜好夾!整個漢堡好好食加$41升級要餐食漢堡一定要有薯條同汽水,幼幼既薯條好得意,食完一條又一條!由於我地都好鐘意食薯條,額外再加多一個薯條,咁就唔怕爭經典水牛雞翼 $59 6隻有少少辣,好好食,肉汁豐富,食左6隻覺得唔夠唉,想再食!
最正美國漢堡

牛肉漢堡$99

加$41升級要餐
由於我地都好鐘意食薯條,額外再加多一個薯條,咁就唔怕爭

經典水牛雞翼 $59 6隻
有少少辣,好好食,肉汁豐富,食左6隻覺得唔夠唉,想再食!

2020-08-22 7 views
在這幾天經常到公司工作時,因為工作比較忙碌,所以經常都會在公司附近買外帶到公司吃。今次選擇了漢堡包,這裡的漢堡選擇及小食吸引了我。今次點了好多唔同嘅小食,點了一個雞漢堡,雞漢堡肉質非常嫩滑,食下去一點也不覺得很肥膩,而且醬汁都好好味。點了個前菜沙律,沙律菜當然系新鮮,但最重要系店裡自家調制嘅沙律汁系好味。Buffalo wings ,店員推介,當然要點,不像普通街食到的一樣,雞翼肉質好入味,再加埋自己調嘅醬汁點。好好味另外薯圈,現在很少地方可以得到,香脆可口。加埋杯非常消暑嘅可樂 。美味享受