2022-05-30 321 views
星期六lunch hour 來到Burger Circus 不用等位〰️ 但只剩下窗前的位置 因為不想在外面大汗揼細汗💧 故此照殺了!!!! 點了#Double 和 #The BBB Burger 🍔 兩者都是$138 Double $138 顧名思義漢堡有兩層牛肉漢堡扒 另外還有芝士、煙肉、洋蔥和店內自家製的醬汁💛 漢堡包即叫即做 上枱時真的非常熱騰騰 一直冒煙 而且即使放置了5分鐘 還是很燙 根本拿不起來吃😂 光看那熱溶芝士🧀 已垂涎三尺了吧!! 好愛Circus Sauce 酸酸甜甜的 像是健怡版本的bbq醬😆 清爽又解膩!The BBB Burger 🍔 $138本來我們是點了兩個Double 可是店員極力推介這個期間限定的漢堡 於是我便點了這個試試👅 這個漢堡只有一層牛肉漢堡扒〰️ 焦糖洋蔥、白乳酪、藍莓醬等等 非常好吃🥰🥰!!!!!!!!! 因為藍莓醬完全不會過甜 🫐 酸酸甜甜 非常開胃 而且配搭油膩的漢堡包 🍔 簡直是天使配搭!!漢堡包非常鬆軟 帶甜味 不會過濕 過乾 真的好好吃! 我真的愛上這個漢堡!只有一個漢堡餐加了combo (+$88 連奶昔)因為我們心知一定吃不完

Double $138

The BBB Burger 🍔 $138

只有一個漢堡餐加了combo (+$88 連奶昔)因為我們心知一定吃不完😂 而最後事實證明我們是對的✨ 波浪薯條並非一般在超級市場購買得到的那種 🍟 非常厚身 炸得外脆內軟 有薯仔的味道 🥔 只是略嫌鹽巴下得太多 好鹹😂😂 這個份量2人分著吃 還是吃不完!

Chocolate Milkshake 🍫
好大一杯 面頭還有這麼大一坨奶油 女生很難一個人喝完一整杯吧。。 巧克力味道好濃 配以淡淡的奶香味 不會過甜 質地非常滑溜👅 好喝!

每張枱上都附有鹽巴、蕃茄醬、餐牌、餐紙巾💛

這是水吧的部分〰️
總括而言 食物的質素是比預期中好很多 非常新鮮和美味 🥰 價錢在中環來說 也是合理 而且店內裝潢也是非常適合打卡 很值得再來呀!
2022-05-28
$200 (Lunch)
  • Double
  • The  BBB  Burger
  • Milkshake
  • Fries
2022-06-23 0 views
充滿復古氣息嘅burger店🤍首先喺門口已經好有去咗美國嘅感覺🇺🇸 入到去舖頭真係每一個地方都係打卡位!啲卡位間格真係好似搭緊火車咁🤩 Burger選擇唔算太多,當日同朋友分別叫左spicy chicken burger, chilli fries同lemonade 一齊share😝 一人一個burger再加薯條share其實都幾飽 spicy chicken burger比我想像中辣 但食落去都幾過癮😋 雖然個人認為價錢比較偏貴,但我覺得可以再encore!!
充滿復古氣息嘅burger店🤍

雖然個人認為價錢比較偏貴,但我覺得可以再encore!!
2022-05-22
2022-05-15 280 views
今日嚟到中環嘅Burger Circus📺以前睇美劇成日都會見到主人公去食漢堡包店,今次嚟到呢一間餐廳,覺得真係好似行咗去🇺🇸美劇世界咁,不論係餐廳嘅服務、食物、四周圍嘅環境,都同美劇冇太大落差,值得美劇迷去試吓😆今次我哋嗌咗:The BBB🫐餐廳每一個月都有當月嘅推介,今次呢一個係藍莓醬漢堡包,我見waitress 極力推薦,梗係要試吓啦! 本身都擔心有少少伏😳,始終藍莓醬係甜嘅、漢堡包係鹹嘅,會唔會好怪呢?竟然又OK喎!識落其實好似去咗IKEA食肉丸配紅莓醬咁,🤣鹹鹹地甜甜地,感覺幾得意。佢裏邊亦都有比較少見嘅布里乾酪,唔會有拉斯嘅效果,識落亦都好乾身,不過有一種獨特嘅芝士香味,我覺得係值得一試嘅👌👌👌!CLASSIC BURGER 🍔 呢一個漢堡包係餐廳主打嘅,朋友食落就覺得塊牛肉漢堡有少少乾身♨️,我自己都認同,如果可以濕潤返少少,就會更加易入口,不過佢嘅醬汁都唔錯,係芥辣醬構成嘅,感覺都幾飽🫃。Combo 只要加30幾蚊,就可以將漢堡包升級做套餐,會有多一份薯條🍟同埋嘢飲🥂選擇,我覺得佢嘅薯條揸得幾香脆,只不過係鹹得滯,唔係好適合亞洲人嘅口味,可能要同餐廳講定話少鹽先。🧂Ore
今日嚟到中環嘅Burger Circus

今次我哋嗌咗:

The BBB🫐

CLASSIC BURGER 🍔

Combo

Oreo Milkshake
我朋友嗌咗呢一杯曲奇奶昔🍪,真係好適合打卡、好夢幻,朋友好鍾意甜野嘅,就啱晒佢啦。😍

Arnold Palmer
抱住一試無妨嘅心態,嗌咗呢一杯Arnold Palmer,酸酸地甜甜地,上網查一查先知原來係Lemonade mix ice tea,喺美國嗰邊獨有嘅飲品,可以再戰!😃

最後要提一提就係佢嘅服務真係好正,用餐嘅時候佢會比一頂粉紅色嘅cap或者一副煲呔俾你,感覺好有氣氛同埋好新奇, waitress都好在乎你嘅諗法,會問你用餐嘅體驗如何,好有賓至如歸嘅感覺。😍😍😍

——————為食分界線——————
📍 Burger Circus (中環)
中環蘇豪荷李活道22號地舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $150
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #馬利奧美國菜 #BurgerCircus #中環 #central #荷李活道 #soho #美劇 #BBB #CLASSICBURGER #牛肉漢堡 #乾身 #Combo #薯條 #OreoMilkshake #Oreo #Milkshake #打卡 #夢幻 #ArnoldPalmer #美國 #服務
【裝修好靚VINTAGE打卡🎞】 喺中環嘅街道,呢間店門口睇已經知超特別🚌超VINTAGE嘅美式快餐店裝修🇺🇸一入到去仲有FEEL,燈光暗暗地🚦連啲位都超級值得打卡📸佢啲嘢食連上碟都好值得打卡🎞.🍴CHEESE BURGER(💰: $98)麵包兩邊都烘過,食落好軟熟🍞 入面有牛肉漢堡🐄生菜🥬蕃茄🍅PICKLES🥒同佢哋特別嘅CIRCUS SAUCE🤩.🍴DELUXE BURGER(💰: $108)牛肉味都幾濃,夠JUICY,外皮煎得啱啱好😚入面有洋蔥🧅煙肉🥓WISCONSIN CHEDDAR🧀同佢哋特別嘅CIRCUS SAUCE🤩煙肉烤得幾脆👍食落去成個BURGER夠曬SAUCE🍔.🍴香脆薯條(💰: $48)薯條係粗薯,食落去外脆內軟,加埋茄汁食一流🥫.🍴WINGS(💰: $88)雞翼個人覺得偏鹹,外皮唔太厚,炸得啱啱好👍🏻叫咗BBQ SAUCE 整體好入味😍.🍴M&M CANDY SHAKE(💰: $63)幾大杯,好有M&M 味🍫佢仲好靚🥰中意甜嘅人仔叫呢個一定好開心🥳-🔖可以加錢做COMBO,就會有埋薯條同埋飲品.🎞真係好美式懷舊快餐店嘅VIBES🇺🇸完全係每一個位都係打卡位📸.💡
🍴CHEESE BURGER(💰: $98)

🍴DELUXE BURGER(💰: $108)

🍴香脆薯條(💰: $48)
薯條係粗薯,食落去外脆內軟,加埋茄汁食一流🥫
🍴WINGS(💰: $88)

🍴M&M CANDY SHAKE(💰: $63)

🔖可以加錢做COMBO,就會有埋薯條同埋飲品
💡有加一服務費💲
😷大家記著等疫情好返啲先去試💪🏻
💎推介指數: 💎💎💎(我覺得偏貴🥺)
💡性價比:✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️
Ig: Munchpig_hk
2022-04-20 231 views
美式懷舊馬戲團風漢堡包店🎪,入到去已經好似身在外國咁,侍應都係外國人,雖然呢間唔似其他比較出名嘅舖頭多選擇揀,但佢哋採用5oz厚切牛肉,簡直冇得輸,咬落去嗰下啲汁湧晒出嚟,呢度啲薯條🍟肯定係個個都會鍾意,點解咁講?因為佢哋嘅薯條真係外脆內軟而且唔使茄汁🥫,味道已經好足夠,另外呢度嘅人氣飲品奶昔都好多人叫㗎,差唔多每台一杯,但價錢就偏貴自己就要衡量下啦😚😋食過咁多間嘅burger呢間係食完已經知道肯定下次會再嚟食過❕真係會令人難以忘返,好彩當時小編比較早去到,走嘅時候都開始慢慢有人排隊👥
American cheeseburger
2022-04-11
Lunch
American cheeseburger
2022-04-19 161 views
裝潢參考19世紀末復古車廂設計的Burger Circus看到門口的霓虹燈已經覺得好夢幻了要不是遇上Black Series的折扣優惠平日經過(價錢)高檔的黑羊餐廳𓄃應該會直接無視平日$176+10%起跳的漢堡餐這次$98+10%就能享用雖然論味道和性價比還是嘉寶完勝但是在Burger Circus進餐完全是另一種難忘體驗(桌上的條子水手帽都玩了很久\(≧▽≦)/以$200多的價錢在中環享用浪漫的二人晚餐算是相當不錯啦—————————————————————𓇬 American Cheeseburger (Dinner Set) $98𓇬 Fries𓇬 Chocolate Milkshake𓇬 Deluxe (Dinner Set) $98𓇬 Fries𓇬 Mango Passion Pie (+$18) ·͜· 10% service charges ·͜· 二人消費:$235.4—————————————————————📍 Burger Circus (中環)中環蘇豪荷李活道22號地舖
裝潢參考19世紀末復古車廂設計的Burger Circus

𓇬 Fries
𓇬 Chocolate Milkshake
𓇬 Deluxe (Dinner Set) $98
𓇬 Fries
𓇬 Mango Passion Pie (+$18)
·͜· 10% service charges
·͜· 二人消費:$235.4
—————————————————————
📍 Burger Circus (中環)
中環蘇豪荷李活道22號地舖
每次經過呢間漢堡店都會俾佢好搶眼嘅招牌吸引嚟到諗唔到食咩咁啱見到佢就入咗去裝修充滿懷舊美式風格配合店名馬戲團主題🎪裏面嘅座位係仿照火車車廂咁亦有bar枱位雖然環境唔係好大但係成個感覺勁chill👯‍♀️食物嘅選擇唔算多得幾款經典嘅漢堡仲有啲小食 甜品 飲品等等Classic Burger (Combo) HKD$178唔知會唔會伏所以都係試吓最經典嘅漢堡🤪裡面都係基本嘅材料漢堡牛肉/生菜/番茄/酸瓜包有輕輕咁烘過搽咗啲牛油質感偏向軟熟不過就有啲乾塊牛肉煎得好香🤤好濃牛味 而且係帶肉汁!水準唔錯~經典漢堡就冇芝士夾埋番茄同生菜油膩感冇咁重😎自家製醬汁有少少似千島醬味道唔錯 但就冇太大驚喜Fries漢堡配薯條當然是常識🤪係波浪粗薯條夠熱又夠脆~正常發揮😙Vanilla Milkshake漢堡薯條再加埋奶昔簡直係肥仔餐嘅極致😎Milkshake仲用咗Messina嘅雪糕加持唔洗講 味道有保證😍好好飲 好濃奶香同雲呢拿味❤️又唔算太甜質感好滑好結身飲完真係勁飽🤰🏻-水準平均嘅漢堡店冇想像中咁有驚喜不過個環境同氣氛真係幾正🥰
每次經過呢間漢堡店

搽咗啲牛油
質感偏向軟熟
不過就有啲乾

塊牛肉煎得好香🤤
好濃牛味 而且係帶肉汁!
水準唔錯~

冇想像中咁有驚喜
不過個環境同氣氛真係幾正🥰
Classic Burger
2022-04-01 216 views
😋 Classic burger $88 +套餐$55(薯條+ Lemonade)呢款burger 都有5oz牛肉漢堡,漢堡非常厚身同juice!, 加上生菜、蕃茄、酸瓜、Classic醬,每啖都好幸福同滿足💕😋 Lemonade 飲得出係新鮮檸檬,飲落夠酸超開胃! 岩哂食burger解下膩🍋😋 American cheeseburger$98 +套餐$85(薯條+ Chocolate milkshake)呢款Buber同classic burger既分別係有芝士🤣 配料有洋蔥、酸瓜、Classic醬,食落會比較重口味,中意濃味啲既朋友仔可以揀呢款! 😋 Chocolate milkshake呢杯milkshake 不得了!除左shake shack既chocolate milkshake 已經覺得巧巧飲,呢度既milkshake 都係夠濃郁同結身! 真係同食雪糕冇咩分別💕 😋 薯條 用左原個薯仔製作,整成粗薯,加上少少鹽味,非常香脆! 問問大家中意食粗薯定幼薯呢?!留言話比小妹知💕💕 抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️⭐️食過返尋味:
😋 Classic burger $88 +套餐$55
(薯條+ Lemonade)

😋 Lemonade

😋 Chocolate milkshake

😋 薯條
用左原個薯仔製作,整成粗薯,加上少少鹽味,非常香脆!
問問大家中意食粗薯定幼薯呢?!留言話比小妹知💕💕

抵食程度:⭐️⭐️⭐️
食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐
員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

P.S. 餐廳裝修都好懷舊! 不過中環都有好多舊式建築物,除左多野食,不坊參觀下香港建築啦!
Ordered at about ten past six, and chose 7:45 pm as the estimated pickup time. However, I received a notification saying the food was ready around 6:40 pm, which is way before my pickup time. Lucky the burgers were still warm, but the fries were saggy.
TakeAway
2022-03-12 199 views
呢間用馬戲團黎做主題既漢堡包店少有名氣 呢日經過中環終於的起心干入去試下~店舖既裝修幾有特色 打卡一流 而且以卡位為主 用餐時坐得幾舒服漢堡唔算平 不過定價係中環算係正常 食落幾有肉汁 包身甜甜地 成個包整體幾香口開胃 😋 不過份量唔算大 男仔單點一個burger可能就會唔夠飽喇~

2022-02-24 215 views
I LOVE THE PORTION AND THE FLAVOR 🤩🤩🤩🤩 it’s my first time eating in burger circus, i would live to go back again and again!! My friends ask me to dine in this resto so i gave it a try, it’s literally one of my soul food so far, i love it! The ambiance is good aswell very classy
Lunch
2022-02-11 311 views
做完野好肚餓😶叫左3樣野食😎#2 🐮🍔American Cheese Burger叫左個最經典嘅Burger🥰芝士好香🧀但又唔會太多太油主角漢堡扒🥩好香濃肉味唔乾唔散🐂 Juicy🥰好想食多個🥳🌟🌟🌟🌟🌟#7🐟 🍔 Fish FilletBurger中間嘅炸魚柳外脆內軟🤩新鮮魚味同酸瓜醬🥰 完美balance 到炸野油香同配料嘅freshness❤️🌟🌟🌟🌟🌶Jalapeno Poppers6件炸墨西哥辣椒🧀裏面充滿咗cream cheese🤌🏻再點埋酸奶沙律醬🤤真係好好食🌟🌟🌟🌟🌟餐廳員工好熱心🥰而且都好細心食得好開心💪🏻會再去食
做完野好肚餓😶叫左3樣野食😎
American Cheese Burger & Fish Fillet & Jalapeno Poppers

#2 🐮🍔American Cheese Burger

#7 Fish  Fillet
  • Jalapeno  Poppers
  • American  Cheese  Burger
  • Fish  Fillet
📍中環懷舊風漢堡店‼️• 嫩滑魚柳包😻 -- Burger Circus🎪🍔========================上星期同@neverfullhk 去咗burger circus食burger🤤呢到嘅裝修係仿照咗美國19世紀嘅餐車設計,打卡一流~😻------------------------------⭐️Deluxe $108 (+$85 combo fries+milkshake) (4.2/5)呢個有5oz牛扒、煙肉、洋蔥、車打芝士同埋特製嘅circus sauce!!牛扒幾厚身,牛味都尚算濃,但略嫌唔夠juicy🙈煙肉好脆身,脆到好似豬肉乾咁🙈洋蔥調味幾有鹹香唔錯~但包體一上檯嘅時候已經壓皺咗,呢個位可以改善一下呢🙈------------------------------⭐️Fish Fillet $98 (+$85 combo fries+milkshake) (4.5/5)小編同朋友都幾中意呢個包!🤩魚柳炸得香脆,完全唔厚粉,魚肉好嫩滑😍加埋他他醬同埋酸瓜,好開胃食唔停口😻------------------------------⭐️Chili Fries (4

========================

⭐️Chili Fries (4.7/5)

呢個好好食‼️😋薯條係波浪型,條條都好飽滿~面頭淋滿sour cream同肉醬,酸酸哋又惹味😻正呀🤩
⭐️Reese’ Pieces Milkshake (4.5/5)

Milkshake係用咗雪糕打成,Texture好smooth好濃稠~reese piece就係花生醬餅乾,blend埋落milkshake真係好正😍
⭐️Chocolate Milkshake

• Reese  pieces  milkshake
  • Chili  fries
  • Fish  fillet
2022-01-12 361 views
以前諗起食漢堡包就會諗起食麥當勞,但係今次食完呢一間之後你就唔會再食麥當勞嘅漢堡包了。對於好鍾意食漢堡包嘅我咁一定要去試下啦,去到店舖門口已經畀佢個好classic嘅店舖面吸引住,入邊啲裝修都好美國式嘅風味,今次去到點咗個classic burger再加個薯條再加一杯檸檬特飲。個漢堡包黎到個賣相就同影相一樣層次分明,厚厚嘅一塊漢堡一口咬落去啲汁必曬出嚟非常之好味,佢仲有分幾多成熟嘅,點咗個7成熟,口感十足,份量也十足,慢慢食個漢堡包,薯條我放咗十分鐘先食都仲係脆嘅,非常之滿足,杯檸檬特飲就一般般,都係建議飲可樂好😂店舖環境唔差,不過佢啲油煙就比較大,店員服務都好好質素,都會推介我點一啲特飲,可以再翻食呢間餐廳👍🏻👍🏻PS大家去食嘅時候記得帶手套,塊漢堡真係好多汁,如果唔係搞到成日手都係汁
2021-11-26
  • Classic Burger
2022-01-08 237 views
𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝑪𝒊𝒓𝒄𝒖𝒔-🍔 Deluxe Burger🍔 Classic Burgerᴍᴀᴋᴇ ᴀ ᴄᴏᴍʙᴏ ᴡɪᴛʜ ғʀɪᴇs ᴀɴᴅ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ被Big 7 Travel譽為The 7 Best Burgers in HK!甚至係亞洲50間最佳burger店!實至名歸♪(´ε` )用Circus 馬戲團作為主題,參考左19世紀的餐車設計,然後店員仲要著埋soda jerk uniform, 好有氣氛!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 食物上,menu共有7款burger選擇!而每個beef burger都係特別選用美國既Prime牛肉製成!(๑˃̵ᴗ˂̵)仲要每塊係足料5安士!burger包好軟熟,當咬一下就將牛肉汁一滴滴,滴落嚟!可想言之佢嘅牛肉有幾咁Juice(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)除咗牛肉Juice之外,好濃牛肉味,係新鮮的(≧∇≦)Delixe burger既bacon一啲都唔乾身,煎香之餘仲保留bacon原有嘅厚度同埋咬口!絕對抵讚!去到我哋最關注嘅薯條( ͡° ͜ʖ ͡°) 平時一定係要食幼薯條嘅我,絕對對粗薯條另眼相看,原來粗薯條都可以做到咁脆!外面夠脆卜卜,一咬落去食到啖啖薯仔蓉,而且夠
𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝑪𝒊𝒓𝒄𝒖𝒔
🍔 Deluxe Burger
🍔 Classic Burger

甚至係亞洲50間最佳burger店!實至名歸♪(´ε` )

去到我哋最關注嘅薯條( ͡° ͜ʖ ͡°) 平時一定係要食幼薯條嘅我,絕對對粗薯條另眼相看,原來粗薯條都可以做到咁脆!外面夠脆卜卜,一咬落去食到啖啖薯仔蓉,而且夠熱!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)但係熱得來,又唔會焗到最底部嘅薯條淋晒!(๑˃̵ᴗ˂̵)
Overall值得特登嚟試,又唔使排隊,質素又好,環境又舒服(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)係邊搵?
再一次證明Black Sheep真係一個好東西!

📍 22 Hollywood Rd, Central
#jcfoodgasm @burgercircushk