2023-01-16 43 views
觀塘嘅工廈真係隱藏住好多美食,比我發現呢間值得下次再嚟嘅餐廳菜式係由酒店總廚主理,食物方便相當有質數一於揀幾款小食.主菜 同甜品✨蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁雲吞裡面嘅餡料係蟹肉,好香蟹肉味,配上黑松露忌廉汁好creamy✨焗田螺薯蓉一隻隻田螺融入幼滑嘅薯蓉之中,幾乎想再叫多碟✨香煎澳洲帶皮豚肉扒厚厚嘅肉扒,口感好軟腍,煎得金黃香口✨驚喜法式香草芝士牛油雞翼呢款雞翼同平日食開嘅好有分別,雞翼面層舖上厚厚嘅芝士牛油,超足料,令味道更香✨冰糕 藍莓乳酪味呢款甜品好有特式,藍莓乳酪酸酸甜甜,好正期待下次嚟可以試另一款口味

觀塘嘅工廈真係隱藏住好多美食,
比我發現呢間值得下次再嚟嘅餐廳
菜式係由酒店總廚主理,食物方便相當有質數

一於揀幾款小食.主菜 同甜品

✨蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁

雲吞裡面嘅餡料係蟹肉,好香蟹肉味,
配上黑松露忌廉汁好creamy

✨焗田螺薯蓉

一隻隻田螺融入幼滑嘅薯蓉之中,幾乎想再叫多碟

✨香煎澳洲帶皮豚肉扒

厚厚嘅肉扒,口感好軟腍,
煎得金黃香口

✨驚喜法式香草芝士牛油雞翼

呢款雞翼同平日食開嘅好有分別,
雞翼面層舖上厚厚嘅芝士牛油,
超足料,令味道更香

✨冰糕 藍莓乳酪味

呢款甜品好有特式,藍莓乳酪酸酸甜甜,好正

期待下次嚟可以試另一款口味
  • 法式焗田螺
  • 蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁
  • 冰糕
2023-01-16 47 views
Bro's Cuisine (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓13室士多啤梨梳打甜蜜蜜,賣相靚爆。冰糕冰糕口感香滑食落好似雪糕,但入面有一層海綿蛋糕同忌廉,又有蛋糕嘅質感。香煎澳洲帶皮豚肉扒肉富彈性,油脂分布均勻,吃起來滑潤,特別調味齒頰留香。焗田螺薯蓉(8粒)香草同紅酒嘅香爆炒田螺肉,自家製薯蓉面層放上田螺同牛油焗,溶入牛油嘅奶油香,田螺肉可以吸收到配料精華。牛肝菌忌廉汁長通粉好喜歡菇菌類意粉,牛肝菌,帶有獨特的香濃味道,而且有豐富營養價值。忌廉意粉帶有奶香又不膩,醬汁creamy😍
Bro's Cuisine (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓13室

士多啤梨梳打
甜蜜蜜,賣相靚爆。

香煎澳洲帶皮豚肉扒
肉富彈性,油脂分布均勻,吃起來滑潤,特別調味齒頰留香。

焗田螺薯蓉(8粒)

牛肝菌忌廉汁長通粉

2023-01-16 38 views
重要嘅嘢講咗先,必食冰糕😎冰糕開心果味 - 又似雪糕叉係蛋糕既甜品,食落似雪糕,但事實係蛋糕,佢有6種口味 (開心果、伯爵茶、玫瑰荔枝、朱古力、藍莓乳酪、熱情果乳酪),我叫開心果係因為覺得特別啲,外面食唔到,呢個我覺得必食!蝦肉蟹肉千層粉 - 我嘅第二推介,香港好難食到高質千層麵,因為落料唔夠狠,但呢度做到個效果,都好夠味😎帕爾馬火腿手工薄餅 - 好足料,每塊都有一塊火腿,脆卜卜好正😝牛肝菌忌廉汁長通粉 - 煮同林汁嘅pasta一食就食得出,呢度係煮嘅,好入味💗伯爵茶心太軟配雲呢拿雪糕 - 朱古力心太軟開始會覺得甜,呢嗰伯爵茶嘅配搭感覺好fresh,唔錯👍🏻
重要嘅嘢講咗先,必食冰糕😎

2022-12-30 62 views
觀塘工廈好推介,發現一間幾高質又唔貴嘅西餐,位於成業工廠大廈嘅二樓,唔係朋友介紹都真係幾難發現,餐廳由前身酒店總廚兄弟主理,食物好高質。帕爾馬火腿雜菜沙律,$128好開胃好豐富嘅沙律,火腿舖滿成碟沙律,下面除咗沙律菜,仲有青瓜蕃茄洋蔥等等,加上我最愛嘅黑醋汁,新鮮又好味。👍🏻蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁,$34/粒一定要試呢個雲吞,好特別,入面係啖啖蟹肉,出面係勁creamy嘅黑松露忌廉汁,食落香濃好滋味,真係好鍾意☺️驚喜法式香草芝士牛油雞翼,$48雞翼嘅汁都好特別,不過冇雲吞咁有驚喜,可能俾頭先啲黑松露汁冚過,佢係炸雞翼,外層加咗啲香草芝士醬汁,其他地方食唔到嘅味道。蝦肉手工pizza,$178見佢寫手工pizza,就好想試,佢係薄底嘅,好似餅乾嘅餅底,上面好多蝦肉,加上芝士同埋冰糕,$38唔好睇佢包裝好老土,但係好好味。佢係蛋糕,不過將蛋糕雪凍,食落就有啲似雪糕,但係質地又係蛋糕,我要咗伯爵茶味,茶味好濃,甜而不膩,好好味🤩之後以優惠價$110/4盒,打包咗返去俾屋企人食。cocoron,$16又係呢度特有嘅,佢唔係馬可龍,口感更加似曲奇,但係入面又有夾心,好特別。試咗三隻味,開心果、芝

帕爾馬火腿雜菜沙律,$128

蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁,$34/粒

驚喜法式香草芝士牛油雞翼,$48

蝦肉手工pizza,$178

冰糕,$38

cocoron,$16

又係呢度特有嘅,佢唔係馬可龍,口感更加似曲奇,但係入面又有夾心,好特別。試咗三隻味,開心果、芝士、綠茶,當中開心果喺呢度嘅特色,自己買材料自己磨,食得出好濃郁嘅開心果味。堂食之後可以優惠價$115/10粒買返去送朋友。

餐廳唔大,不過食得出廚師好用心去做,全部都即叫即整,真係工廈先可以食到又抵又有心機煮嘅西餐☺️
2022-12-22 45 views
今日去觀塘區搵食,眾所周知係工廠區不嬲都好多好嘢食,今次搵多一間好有實力嘅西餐廳,估唔到都幾有驚喜——————🐽 帕爾馬火腿雜菜沙律首先叫一個健康嘅雜菜沙律,沙律菜好新鮮,配埋酸酸地嘅沙律汁一齊食好開胃!帕爾馬火腿有好濃烈嘅醃製火腿味,同沙律一齊食好夾🐽 焗田螺薯蓉焗田螺大大粒,面頭嘅蒜蓉牛油醬好開胃,醬汁亦都落去薯蓉度,令到味道好豐富🐽 香煎美國prime肉眼扒肉眼扒今次叫咗七成熟,食落好Juicy,亦都有好大浸嘅炭香味,份量都好大塊好大抵食

——————

🐽 帕爾馬火腿雜菜沙律

🐽 焗田螺薯蓉

🐽 香煎美國prime肉眼扒
2022-12-17 116 views
餓到望天打卦,不如抬頭望吓邊間工廈有樓上餐廳其中呢間樓上西餐,好似冇乜人知,但又好高質呢間嘅拿手菜之一,就係焗田螺,一兜有成8粒田螺,粒粒都又彈又綿,連埋香口薯蓉冇得輸另外佢地嘅雲吞都好正,黑松露忌廉汁多到淹沒咗,雲吞質感實淨,裡面滿滿蟹肉,好足料千層麵嘅火候控制得完美,麵底唔會糊,反而幾堅挺每一層都鋪滿蝦肉蟹肉,啖啖香濃,絕冇揸流攤秘製燒雞最有期待感,製作需時半個鐘肉質非常香嫩,外皮有啲脆口,薯蓉好綿冇乜食菜,為咗促進消化系統,於是嗌咗杯熱情果yogurt,果香滿滿有啲酸甜
餓到望天打卦,不如抬頭望吓邊間工廈有樓上餐廳

其中呢間樓上西餐,好似冇乜人知,但又好高質

蝦肉蟹肉千層粉

千層麵嘅火候控制得完美,麵底唔會糊,反而幾堅挺

每一層都鋪滿蝦肉蟹肉,啖啖香濃,絕冇揸流攤

秘製燒雞最有期待感,製作需時半個鐘

大廚秘製燒雞

肉質非常香嫩,外皮有啲脆口,薯蓉好綿

2022-12-16
$329 (Dinner)
蝦肉蟹肉千層粉
大廚秘製燒雞
  • 法式焗田螺
呢間餐廳係觀塘工廠區臥虎藏龍 係由兩位兄弟創業兩位都大有來頭😏一位係前法國知名品牌甜品部生產經理🧁一位係前酒店行政總廚👨‍🍳有兩位咁有經驗嘅大廚食物價錢一啲都唔高😍免加一 每位只須$5️⃣服務費非常高性價比👍🏻佢地餐廳有賣自家制冰糕同cocoron (同普通macaron唔同 cocoron用曲奇代替蛋白 改良配方後保質期可到半年)可以外賣冰糕/cocoron番屋企慢慢食🥰一坐底店員介紹田螺同蟹肉雲吞係招牌菜毫不猶豫就點左黎試試❣️.🌟法式焗田螺 $92田螺好彈牙🤩已經幫你除左殻自家制香草油滲入田螺入晒味薯蓉焗到金黃色索晒香草牛油🧈同田螺精華好香 好綿滑👍🏻.🌟蟹肉雲吞配黑松露忌廉 $34/pcs一上枱黑松露味香氣撲鼻忌廉醬好濃稠蟹肉微微炒香過有陣鹹香味❣️雲吞皮厚 裝滿蟹肉吸滿黑松露香味💕好match😍.🌟香煎澳洲帶皮豚肉扒 $168帶皮嘅豬扒好少見!皮煎到好似燒肉咁脆🤩皮下仲連住1cm厚嘅肥肉好邪惡🙈連骨嘅豚肉都會嫩啲豚肉好厚身依然嫩滑😍又夠juicy仲配有意大利黑醋做醬汁酸酸地好match伴碟有沙律菜🥗同黑松露薯蓉🥔薯蓉冇顆粒 好綿滑🧈帶有陣陣松露香👍🏻.🌟蝦肉蟹肉千層麵 $198好少有
呢間餐廳係觀塘工廠區

雲吞皮厚 裝滿蟹肉
吸滿黑松露香味💕
好match😍

🌟香煎澳洲帶皮豚肉扒 $168
帶皮嘅豬扒好少見!
皮煎到好似燒肉咁脆🤩

師傅送左兩款口味嘅年糕比我地試🤣
係佢地黎緊新年會推出嘅新品🧧
年糕十分煙靭🥳
味道都好特別
兩款味都係第一次見!
開心果味比較重果仁味
柚子味用左日本頂級柚子汁
柚子味酸酸地 又好夾到年糕嘅甜
覺得好fresh🍋食極都唔濟💯
大家想試下新口味都不妨試下🤩
📍 Bro's Cuisine (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓13室
法式焗田螺
熱情果乳酪
年糕
  • 蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁
🐑焗香草芝士牛油澳洲羊架 (3支) $188W小姐非常鍾意食羊,所以一見到羊架就毫無抵抗力,羊架上面鋪左d香草芝士一齊焗,非常香,外脆內軟☺️-🐓無激素雞肉千層麵 $178餐廳特別用左無激素雞胸肉,再用肉醬、白醬、四種芝士同麵皮逐層堆砌既千層,加上原個蕃茄攪成蓉,雞肉嫩滑,酸酸甜甜好開胃😍-🦀蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁 (2粒起) $34/粒 $120/4粒意大利雲吞配上黑松露已經夠吸引,切開雲吞仲有滿滿既蟹肉,勁足料,超級正🤩鍾意食蟹既朋友仔一定要試👍🏼-🐚焗田螺薯蓉 (8粒) $92呢道係餐廳推薦既前菜,薯蓉同田螺份量都岩岩好,焗得非常出色😋-🍫特濃朱古力冰糕 $38冰糕係呢間餐廳著名既自家製甜品,佢有6款味道,除左堂食之外,仲可以外賣,我地就揀左最鍾意既朱古力味,入面有海綿蛋糕同忌廉,但食落又有雪糕既口感,非常特別,值得一試😎
🐑焗香草芝士牛油澳洲羊架 (3支) $188

Type of Meal
Dinner
焗香草芝士牛油澳洲羊架
冰糕
🍴觀塘新開高質西餐廳 — Bro's Cuisine 🐮香煎美國Prime肉眼扒250g($328)配上黑松露薯蓉同沙律菜,肉眼扒叫左三成熟,沙律菜沾上啲牛扒肉汁一齊食幾好味🥗塊扒好juicy!勁多汁💦調味岩岩好,牛扒旁邊煎得微脆🍪COCORON 曲巧奇($16@1)係由法式甜品變奏而成的曲奇,以香濃鬆脆的曲奇夾著煙韌細滑的法式朱古力軟心,口感層次豐富。外層曲奇好鬆脆,好香牛油味,微甜不油膩,裏面夾心,令人好想一吃再吃😋👍蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁($120/4粒)呢一款意大利雲吞係餐廳獨家自創,以洋蔥🧅黑椒、白酒,炒香蟹肉🦀再包上雲吞皮,每一粒雲吞都充滿蟹肉,十分飽滿,一上枱好熱辣辣♨️雲吞皮好彈牙,裏面嘅蟹肉絲好足料, 單食黑松露醬嘅味道都好濃郁,再配搭埋意大利雲吞雲吞一齊食真係好滋味😍🧁冰糕($38)冰糕有六款口味可以選擇,包括有:開心果、伯爵茶☕️荔枝玫瑰🌹熱情果乳酪🧀️藍莓乳酪🫐特濃朱古力🍫今次揀咗開心果🥜係我其中最鍾意嘅味,唔係間間餐廳都有呢種口味可以選擇,冰糕係好似雪硬左嘅忌廉咁,開心果味濃郁,一淡蛋糕一啖忌廉咁,食晒成杯都好飽,真係好邪惡😈🍦伯爵茶心太軟配雲呢拿雪糕($68)心太
🍴觀塘新開高質西餐廳 — Bro's Cuisine

🐮香煎美國Prime肉眼扒250g($328)

🍪COCORON 曲巧奇($16@1)

蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁($120/4粒)

🧁冰糕($38)

🍦伯爵茶心太軟配雲呢拿雪糕($68)
心太軟一切開勁大浸伯爵茶味🍵真係好香🤤真係超流心,好澎湃,而且食到伯爵茶碎,而心太軟邊亦好香脆,好少有甜品店整心太軟真係茶味都足夠,而且仲要流心,真係勁好味!而且旁邊仲配上百香果醬可以解膩~

整體嚟講,呢間西餐廳無論主食定係甜品都真係幾高質!值得推薦比大家食😌👍
2022-11-29 574 views
本身只是想去觀塘的工廠大廈購買香茜魚肉燒賣,卻見到樓下有一間環境優雅而寧靜的西餐廳🍴結果在肚子的驅使下,去餐廳大快朵頤🫢🤭餐廳由前身是酒店總廚兄弟主理,主要提供pasta、扒類和甜品等菜式🧆菜式豐富而美味,且具酒店級水準🥹而且餐廳只收取每人$5的服務費,非常超值🤑環境🌴餐廳採用較柔和的黃色燈光,令人眼睛感覺舒服😌是關工作一整日,眼睛已經非常疲累🥱門口的攤位則放有餐廳招牌出品Cocoron,它與Macaron的分別在於:前者用曲奇夾著一層不同口味的軟心朱古力,口味多元,而且不會太甜🧆另外還有冰糕售賣,何謂冰糕?Bingo,就係冰凍的蛋糕🍰🧊雪凍之後享用,很有口感😝😝食物🍱差不多來到12月的冬天,這一兩天的氣溫更會降至13度❄️🥶就試一試餐廳新推出的芝士火鍋吧😋差不多來到12月的冬天,就試一試餐廳新推出的芝士火鍋吧😋1. 芝士火鍋套餐(2人份量)🧀🫕($399/set)🔸配料:紐西蘭牛柳、澳洲豚肉、煙鴨胸、帕爾馬火腿、司華力腸、法包、西蘭花、娃娃菜🔸芝士味香濃易入口,溫度煮得剛剛好,芝士汁亦很掛汁。特別要稱讚一下鴨胸:它的煙熏味與芝士汁很夾,感覺唔會太飽滯😋2. 0麵粉醜陋朱古力蛋糕切餅🍰🍫

環境🌴

食物🍱

1. 芝士火鍋套餐(2人份量)🧀🫕($399/set)
芝士火鍋套餐(2人份量)

2. 0麵粉醜陋朱古力蛋糕切餅🍰🍫($65)
🔸Chocolate Browny 頂層灑上大量朱古力粉,蛋糕香濃鬆軟,佐以雲呢拿雪糕及芒果醬,酸酸甜甜,很開胃🤗
0麵粉醜陋朱古力蛋糕切餅

3. 蜜柑雪糕新地🍨🍦($42)
🔸蜜柑味雪糕,味道很fresh;周圍以曲奇、腰果及士多啤梨作點綴。雪糕及鮮果能夠消油解滯🙂
蜜柑雪糕新地

4. 開心果年糕、柚子年糕🍡🥠
🔸餐廳額外送給客人的甜品:淡淡的開心果香,年糕內裡有開心果碎,口感軟身不黏牙;反而柚子年糕的柚子味較搶,但不會難吃👍🏻
開心果年糕、柚子年糕

服務🧑🏻‍⚖️
店員工作非常細心,例如芝士火鍋的芝士汁把枱面弄髒,他們會細緻地把枱面擦乾淨;又會向客人介紹店舖的各種特色食品🍡🍨

2022-11-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$257.5 (Dinner)
0麵粉醜陋朱古力蛋糕切餅
開心果年糕、柚子年糕
黎得觀塘梗係要試返間隱世高質工廈餐廳😜呢間餐廳主打意大利同法國菜🇮🇹🇫🇷由前五星級酒店總廚主理✨餐廳裝修簡潔 有半開放式廚房 可以睇到d廚師煮食情況~睇一睇menu 見到唔少高級菜式🤩 但係價錢又唔算貴喎 工廈舖租相對商場租金平d 都有回饋比食客🤟🏻 幾有誠意我地呢日係閒日晚飯時段黎食 都有7-8成滿✨ 比唔少工廈餐廳旺場~🐚焗田螺薯蓉八粒 $92店主強烈推介😂同埋見網上其他foodie都推薦呢個 咁就試下~作為薯蓉愛好者🙋🏻 approve this✔️ 口感綿滑 充滿牛油香味 田螺軟腍 已經脫左殼 方便食食到田螺有些微紅酒味🍷 應該係用黎辟味同提鮮~🐏香煎羊排配黑松露薯蓉 $178呢個有三件羊排 都幾大件!同埋好邪惡 半肥瘦咁夾住d肥膏🤪烤得好香 完全唔痴牙 呢個配埋既黑松露薯蓉都幾多truffle🤗🦀蝦肉蟹肉千層粉 $198呢個千層麵係海鮮麵底 夾住蕃茄醬 質地會濕少少💦超多芝士 切開一半已經有拉絲質感🫕另外顧名思義 千層麵既每一層麵中間都夾住一粒粒蝦肉同埋蟹肉絲 所以係真係好飽肚😂 質感厚實 真係要同朋友share食先搞得掂🤪🍋青檸梳打 $25最普通既飲品 純粹本人想飲d spa

黎得觀塘梗係要試返間隱世高質工廈餐廳😜
呢間餐廳主打意大利同法國菜🇮🇹🇫🇷由前五星級酒店總廚主理✨
餐廳裝修簡潔 有半開放式廚房 可以睇到d廚師煮食情況~
睇一睇menu 見到唔少高級菜式🤩 但係價錢又唔算貴喎
工廈舖租相對商場租金平d 都有回饋比食客🤟🏻 幾有誠意

🐚焗田螺薯蓉八粒 $92
作為薯蓉愛好者🙋🏻 approve this✔️
口感綿滑 充滿牛油香味 田螺軟腍 已經脫左殼 方便食
食到田螺有些微紅酒味🍷 應該係用黎辟味同提鮮~

🐏香煎羊排配黑松露薯蓉 $178
呢個有三件羊排 都幾大件!同埋好邪惡 半肥瘦咁夾住d肥膏🤪

🦀蝦肉蟹肉千層粉 $198
呢個千層麵係海鮮麵底 夾住蕃茄醬 質地會濕少少💦
超多芝士 切開一半已經有拉絲質感🫕

🍋青檸梳打 $25
最普通既飲品 純粹本人想飲d sparkling drinks 清下👅

🍹士多啤梨乳酸 $38
酸酸甜甜 開胃又解滯🤭

順道一提呢度係免收加一✨ overall食完咁多野都係大約$500 坐得舒服~
2022-10-13 255 views
觀塘除咗塞車,仲出名多嘢食,有好多隱世高質工廈餐廳!呢間餐廳主打意大利同法國菜,由前五星級酒店總廚主理,食物水準同品質有返咁上下保證!餐廳嘅菜式比較特別,係真係去高級西餐廳先會見到嘅菜式,仲有自家製嘅甜品冰糕🍰同埋Cocoron,每款都好精緻。喺觀塘工廈平平地就食到酒店嘅水準✨,同朋友慶祝一齊食都好ok!------------------------------🦀◖蝦肉蟹肉千層粉◗ $198出面食到嘅千層麵多數都係肉醬面,呢個係海鮮面,個千層粉會索咗啲海鮮嘅鮮味,加上自帶嘅麵粉香,味道比較特別!加入咗粒粒蝦肉同埋蟹肉絲埋喺千層粉入面,質感比較厚實,好掛汁,仲有少少拉絲!🐚◖焗田螺薯蓉八粒◗ $92薯蓉超級軟滑,一啲顆粒都冇,面頭有啲咖喱粉,仲食到陣奶香,好好咁帶出薯蓉嘅味道!田螺煮得軟腍但食落有少少苦,冇乜鮮味。🥠◖蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁◗ $34/pc $120/4pc散嗌兩粒起($34/pc),可以每人試一粒,黑松露好香但係會有啲漏。外皮夠煙韌,包住滿滿嘅蟹肉,帶有少少鹹香!🧀◖芝士火鍋◗ $399/2人呢個份量絕對唔止兩人份量,建議可以四至五人分享!火鍋食材有紐西蘭牛柳、澳洲豚
🦀◖蝦肉蟹肉千層粉◗ $198

🐚◖焗田螺薯蓉八粒◗ $92

🧀◖芝士火鍋◗ $399/2人
呢個份量絕對唔止兩人份量,建議可以四至五人分享!火鍋食材有紐西蘭牛柳、澳洲豚肉、煙鴨胸、帕爾瑪火腿、司華力腸、西蘭花、法包同娃娃菜,有肉有菜,好豐富!用咗兩隻芝士去做個底,係古椰同大孔芝士,可以keep住食到後期都冇咁重顆粒感。個芝士底比較淡味,相對冇咁漏,咁多樣配料入面覺得煙鴨胸同澳洲豚肉最好食!鴨胸嘅煙熏味同芝士嘅奶香味好夾;澳洲豚肉係半熟,烚吓佢去到七成左右,熱辣辣咁食,肉質軟嫩!食到後期燒乾煲,可以叫店員加忌廉,繼續慢慢食~

🍨◖伯爵茶自家製冰糕◗ $32
冰糕係可以擺得入雪櫃嘅蛋糕,雪凍佢口感軟滑,介乎於蛋糕同雪糕之間嘅口感,好特別嘅一道甜品!今次試咗伯爵茶,茶味香濃,裏面嘅茶味忌廉同蛋糕mix埋一齊,入口即溶!佢仲有有開心果、伯爵茶、荔枝玫瑰、藍莓乳酪、熱情果乳酪、特濃朱古力同埋貓山王榴槤口味可以揀,全部都勁吸引!

🍍◖菠蘿梳打◗ $25
粒粒菠蘿果肉,酸酸甜甜咁~

🍹◖熱情果乳酸◗ $32
質地好濃厚,酸酸地唔會漏,係乳酪嘅口感!

🌟Encore指數:8.5/10
建議可以多少少人一齊share個芝士火鍋,實在太足料兩個人一定食唔曬!
2022-10-02 216 views
《Bro’s Cuisine – 觀塘》其實呢一個甜品都真係試咗好耐,但係一直都唔記得介紹😂事緣有一排我勁瘋狂開心果嘅甜品,然後四圍去搵邊度有好食嘅開心果曲奇或者蛋糕😜而最後比我搵到開心果冰糕呢一樣嘢,所以特登去到觀塘嘅工業中心買黎試吓😎當日除咗買咗一個冰糕之外,其實我仲買咗四粒Cocoron,分別買咗玫瑰、開心果、鹹蛋黃同埋黑松露味Cocoron個外型睇落好似macaron,但相對來講佢冇咁甜之餘仲多咗一份煙靭感,有啲似食緊夾心軟曲奇🍪不過佢價錢都唔平㗎,細細粒都要$16一粒,但係勝在冇咁甜而且多咗份新鮮感👍🏻我其實幾鍾意呢一個質感㗎🤓另外要特別推介佢嘅開心果同玫瑰味,食落唔會有香精感,味道天然,而黑松露味相對嚟講比較特別,好少食甜食會有呢種味道,由於佢細細粒嘅關係,我相機先食完就已經一次過啪晒四粒落肚😂好食係好食嘅,唯一毛病係價錢囉🥲因為佢太容易入口一次過都可以食晒成盒🤨等我下次再試埋佢個開心果朱古力先
《Bro’s Cuisine – 觀塘》

2022-08-09
TakeAway
  • 玫瑰味Cocoron
  • 黑松露味Cocoron
2022-08-24 319 views
私螺係杯裝既田螺焗薯蓉,一杯放入微波爐高溫叮約2~3分鐘就食得真係好方便,入面有足料田螺(數落應該有5隻噢~) 田螺口感彈牙配埋勁香牛油味同香料味既薯蓉,薯蓉仲吸收埋到螺肉精華~好好食不得了~開心果冰糕又係不得了。冰糕係Bro's Cuisine 自家特別秘方製作🍰冰糕並唔係雪糕,而係海棉蛋糕同忌廉,但雪凍之後食落就有雪糕一樣既口感~ 冰糕質地軟滑,仲有勁香開心果味,最緊要係唔甜又唔漏。唔覺唔覺就食晒成杯

2022-08-03
TakeAway
$70 (Other)
  • 開心果冰糕
  • 私螺
2022-08-11 361 views
Bro’s Cuisine🍽📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓13室-▫️由酒店大廚主理👨🏻‍🍳▫️位於觀塘工廈,APM行過去大約5分鐘▫️店面唔大,大約容納到20-30人▫️平日夜晚去,唔算多人唔會覺得好逼▫️餐廳裝修簡潔,半開放式廚房-嚟之前已經睇咗好多食評,都揀好咗想食咩,但去到發現轉咗menu😱後來問店員佢地會不定期轉menu,咁啱8月頭就轉咗,佢地會視乎食材供應量而轉。最後叫咗2款前菜+2款主菜。-🔹蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁 (2粒起) $34/1賣相睇落平平無奇嘅雲吞,食落好濃黑松露味,而裡面嘅蟹肉係好甜好新鮮,完全唔係雪藏蟹肉嗰種味。好味:4/5😋-🔹法式焗田螺 (8粒) $92又係另一個好多人推介嘅焗田螺,上枱前已經拆曬殼,薯蓉充滿牛油香同個田螺十分夾,薯蓉亦都打到好綿嘅感覺。好味:5/5😋-🔹蝦肉蟹肉千層粉 $198上枱嗰時仲出緊煙,呢個絕對係有驚喜嘅一道菜,好豐富嘅蝦肉同蟹肉,食得出蝦肉同蟹肉都好新鮮,蝦肉食落有啲似龍蝦肉,個sauce係用蕃茄醬,呢個配搭好好食,食落都唔會太膩好味:5/5😋-🔹香煎澳洲帶皮豚肉扒配黑松露薯蓉 $158原本諗住食咗法式焗田螺個薯蓉就夠,但店
Bro’s Cuisine🍽
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓13室
▫️由酒店大廚主理👨🏻‍🍳
▫️位於觀塘工廈,APM行過去大約5分鐘
▫️店面唔大,大約容納到20-30人
▫️平日夜晚去,唔算多人唔會覺得好逼
▫️餐廳裝修簡潔,半開放式廚房
最後叫咗2款前菜+2款主菜。
🔹蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁 (2粒起) $34/1

好味:4/5😋
🔹法式焗田螺 (8粒) $92

好味:5/5😋
🔹蝦肉蟹肉千層粉 $198

好味:5/5😋
🔹香煎澳洲帶皮豚肉扒配黑松露薯蓉 $158

原本諗住食咗法式焗田螺個薯蓉就夠,但店員推介佢地個黑松露薯蓉係signature,(揀任何肉類主菜都會配黑松露薯蓉),所以就點咗一試,薯蓉係好濃郁嘅黑松露味,呢個薯蓉比起田螺嗰個更加綿滑同香。豚肉連皮好大塊,個皮邊係幾脆,但中間比較靭我個人覺得好難咬開,配埋啲火箭菜食先感覺無咁肥膩,豬肉好軟腍腍但唔算特別有豬味,最後都因為太肥而食唔曬。可能配牛扒或豬手會好啲
好味:豚肉 3/5😋 薯蓉 5/5😋

👍🏻整體嚟講都係一間性價比高嘅餐廳,兩個人埋單都只係500幾蚊,無收加一,反而係每人收取$5服務費。
👍🏻餐廳員工同廚師都好似有留意你食到邊,總之你食完一道菜,下一道就會出現,確保每道菜上到枱面都係熱辣辣,而且隻碟都係熱嘅。

最後都因為食到太飽,所以就冇叫甜品,不過知道佢地整咗款冰糕好出名,係隨住溫度會變蛋糕/雪糕質感,店員話可以外賣賣走,拎返屋企大約可以擺半年,想食嘅時候再拎出嚟。但最後都冇買走,可能下次再嚟嘅時候再試下😬

Type of Meal
Dinner