2018-03-11 78 views
其實我一百個想食牛扒🥩,好啦,帶左我去又話唔比食生野(包括見紅既牛扒🙄),好啦,我免為其難揀食海鮮啦👀,為左寶寶,食魚啦🍴食魚啦🍴,鱈魚滑到可以sir一聲入左喉嚨!媽!滑到咁,如果可以煎到每邊都好似個面咁香脆就perfect, 海鮮好味在最簡單既鹽巴就把海鮮提升鮮味😌食左少少龍蝦(因為一直都被禁食🤦🏼‍♀️)龍蝦好彈牙😍,雖然食得半隻既半隻,我仲high到少少膏食😌,好鮮甜😍😍😍,扇貝好大隻,一樣好甜,當然只食圓形⭕️部位😌, 仲有好大堆熱辣辣脆薯條,其實我得個海鮮食,又唔係成碟我食哂,我唔會飽架,好彩我好醒咁一早飲飽個餐湯-周打蜆湯,成個麵包裝住d濃湯慢慢飲,兩隻大蜆塞爆左個包,重點係飽痴見到熱辣辣咁脆既包係唔會放過,最後我食左2/3個因為大肚所以見紅的牛不能吃,我老公就好有技巧咁切左d熟既邊邊我食,旁人睇以為佢刻薄我呀陰公😂😂,不過靜係邊條我已經覺得好好食😱😱😱14oz 咁大大塊食到佢飽,Medium rare肉質軟軟咁,唔會有根,肉味夠濃🥩,切開粉嫩男人至愛😂😂😂, 喂📣,記得生完再帶我黎食,我好想好想好想食牛🥩,我好懷念食生野既時光最後來一客焦糖cheese cake同豬古力蛋糕作
其實我一百個想食牛扒🥩,
好啦,
帶左我去又話唔比食生野(包括見紅既牛扒🙄),
好啦,我免為其難揀食海鮮啦👀,
為左寶寶,食魚啦🍴食魚啦🍴,
鱈魚滑到可以sir一聲入左喉嚨!
食左少少龍蝦(因為一直都被禁食🤦🏼‍♀️)
龍蝦好彈牙😍,
雖然食得半隻既半隻,
我仲high到少少膏食😌,
好鮮甜😍😍😍,
扇貝好大隻,一樣好甜,
當然只食圓形⭕️部位😌,
仲有好大堆熱辣辣脆薯條,
其實我得個海鮮食,
又唔係成碟我食哂,
我唔會飽架,
好彩我好醒咁一早飲飽個餐湯-周打蜆湯,
成個麵包裝住d濃湯慢慢飲,
兩隻大蜆塞爆左個包,
重點係飽痴見到熱辣辣咁脆既包係唔會放過,
最後我食左2/3個

因為大肚所以見紅的牛不能吃,
我老公就好有技巧咁切左d熟既邊邊我食,
旁人睇以為佢刻薄我呀陰公😂😂,
不過靜係邊條我已經覺得好好食😱😱😱
14oz 咁大大塊食到佢飽,
Medium rare
肉質軟軟咁,
唔會有根,
肉味夠濃🥩,
切開粉嫩男人至愛😂😂😂,

喂📣,記得生完再帶我黎食,
我好想好想好想食牛🥩,
我好懷念食生野既時光

最後來一客焦糖cheese cake同豬古力蛋糕作完美總結,好滿足
2018-03-09 54 views
一直都好想嚟呢度, 但係日日都夜收工。 今日見可以早啲走,17:10 即刻用eatigo book 18:00 食個早飯! 用呢個apps book位有折,18:00 仲係半價!!!一入到去侍應哥哥已經好殷勤咁招待我地( 備註:之後全程都係), 因此更加想知道, 佢嘅食物質素係咪一樣咁好……🤔🤔🤔可能因為個心一直諗住喺半價好抵, 所以係咁解, 好似剛剛放監咁!先先嚟咗一籃包, 胡生一搣開, 發現咗係蒜蓉包, 就開始狂食, 搞到我相都影唔切, 我都只係食咗一塊胡生嗌咗碗龍蝦湯, 佢話如果係食自助餐佢一定會添! 我唔飲湯,就嗌咗個crab cake, 兩樣都好好味! 龍蝦湯好濃郁, crab cake入面真係一絲絲蟹肉, 十分足料!之後我哋嗌嘅主菜份量應該嚇親侍應哥哥!😂😂😂 胡生嗌咗個rack of lamb, 我就要咗個14 oz USDA ribeye, 都覺得仲未夠,再嗌多客龍蝦! 羊架勁厚肉,燒得啱啱好, 切開啲肉係粉紅色, 完全冇血水流出嚟, 啲肉仲要好軟熟! 塊肉眼扒都係, 軟熟又juicy, 食到完全唔想傾計, 只係想享受食物! 連d配菜都唔馬虎,cream corn 嚟到
一直都好想嚟呢度, 但係日日都夜收工。
用呢個apps book位有折,18:00 仲係半價!!!

連d配菜都唔馬虎,cream corn 嚟到仲係熱到有泡泡,明顯剛剛焗起, 薯條又好香脆! 真係冇得彈!

下次一定會再嚟!
  • Lobster Bisque
  • 蒜蓉包
  • 蟹餅
2018-03-08 435 views
今晚收工去咗大坑Bovini撐枱腳,地點十分方便易搵,在天后站B出口出見到電車路,然後過對面馬路,Market place轉入去那條街(銅鑼灣道),再繼續向前行(皇仁書院舊生會對面)。門外掛上「是日晚餐」的餐牌👇店內的環境,夠寬敞可以安靜下來享受美食。我們今晚order咗(Deluxe 3 course dinner set for two)$1199,分別有前菜,餐湯,主菜和配菜。落完餐之後,職員為我們送上4片蒜蓉餐包,我食咗麵包既邊位,外皮脆卜卜。蟹餅Classic Crabcake這碟蟹餅是前菜之一,食到啖啖蟹肉,因為用煎的煮法,味道比較香口,建議點醬食。鵝肝多士 Pan Sear Foie Gras這碟鵝肝亦是前菜來的,廚師把鵝肝兩面微微煎過,食起嚟外面香脆,裡面甘香(最緊要夠熱)。龍蝦湯 Lobster Bisque聽職員講,這個龍蝦湯是以龍蝦殼餚製的。(但只有湯,沒有龍蝦肉的喔)。若果個湯可以落多返上少忌廉,令到個湯creamy d咁就更好喇。餐湯亦可以選擇蘑菇湯 Forest Mushroom Soup。洋蔥圈 Onion Ring (配菜)我略嫌這個洋蔥圈太油,下次我會

門外掛上「是日晚餐」的餐牌👇

店內的環境,夠寬敞可以安靜下來享受美食。

蟹餅Classic Crabcake

鵝肝多士 Pan Sear Foie Gras

龍蝦湯 Lobster Bisque

洋蔥圈 Onion Ring (配菜)
我略嫌這個洋蔥圈太油,下次我會試下Salted Mushroom 蘑菇或者French Fries 🍟。

主菜就是這碟海鮮包喇!
Seafood Cara Fata(有龍蝦,蜆,扇貝和鮮魷)
這份海鮮的汁是以蒜蓉,牛油煮的。

還配上一碗溶好的牛油用嚟點海鮮!

龍蝦肉好新鮮和爽口,配埋牛油汁超正!

煮帶子和蜆少不免會有點「沙」,好彩我今次食唔到。
2018-03-05
2018-03-03 53 views
一個人走到大坑食咩好?朋友介紹一間西餐廳,我見今日早放工就一個人去試下。服務好好,我一個心入到黎都可以坐梳化,而且好體貼咁介紹餐牌。先來一杯紅酒和麵包。麵包塗上厚厚蒜蓉,好香好惹味,好快食哂一盤麵包。海鮮周打忌廉湯。賣相好吸引,香脆麵包吸哂湯汁好好味忌廉幼滑唔膩,入面仲有兩隻大蜆。叫左海鮮餐。鱈魚超滑超鮮甜,帶子大大隻無過多調味,食出最新鮮味道。龍蝦爽口彈牙,好鮮呀最後我叫左Cheesecake,入口香滑芝士味濃,食哂一件都唔覺膩。
先來一杯紅酒和麵包。
麵包塗上厚厚蒜蓉,好香好惹味,好快食哂一盤麵包。
海鮮周打忌廉湯。
賣相好吸引,香脆麵包吸哂湯汁好好味
忌廉幼滑唔膩,入面仲有兩隻大蜆。
叫左海鮮餐。

2018-03-03 40 views
今晚同女朋友食飯,難得佢放假我地夜晚就見見面。佢鐘意環境好啲既餐廳,上網見到好多朋友介紹大坑一間西餐廳我就訂位試下。女朋友一定會好鐘意坐低就有餐包。超讚蒜香味極重極濃,麵包非常香脆,必食!再點兩杯酒同女朋友浪漫浪漫海鮮周打湯。用麵包上枱好有心思!麵包香脆好好味,忌廉湯唔會好濃好膩,清清忌廉香味。炒蘑菇。女朋友好欣賞肉眼排。肉質軟腍粉嫩,伴焗薯。牛味極濃郁好惹味,旁邊有牛仔脆餅好可愛。女朋友食海鮮,味道清甜鮮味濃郁突出,無過多調味就食出海鮮鮮味。甜品是必點!朱古力蛋糕女朋友好欣賞,幼滑濃郁朱古力味好重!唔甜唔膩
女朋友一定會好鐘意

坐低就有餐包。超讚
蒜香味極重極濃,麵包非常香脆,必食!
再點兩杯酒同女朋友浪漫浪漫

海鮮周打湯。
炒蘑菇。
女朋友好欣賞

肉眼排。
肉質軟腍粉嫩,伴焗薯。
牛味極濃郁好惹味,旁邊有牛仔脆餅好可愛。
2018-02-25 424 views
雖然平日行為說話有時較像男生,但心裡其實也是挺浪漫主義的。有時侯餐廳的食物質素不一定很好,但環境舒適雅緻,讓人放鬆心情,便足以彌補食物的不足。當然,要是兩者都能兼得,價值又是不菲。幸運地,在朋友的推介下,今晚遇到了 兩者都出色的西餐廳,讓我渡過了滿足的晚上。餐廳面積不大,大概只能容納二十位客人左右,卻亦來得清靜。餐廳一邊是開放式的酒吧,另一邊是座位;以黑色作主調的裝潢格局,帶來昏暗的氣氛;而餐桌上一絲燭光,能增添一份浪漫美意。主菜選擇不多,海鮮或牛肉,大概就是選擇自己較為喜歡的肉質而已,但也正好不用為此而苦惱太久。先有蒜蓉包上桌。大大個蒜蓉包已切開一片片方便客人吃用,蒜蓉牛油香相當濃郁,麵包質感亦軟熟非常!是我暫時吃過最好吃的蒜蓉包!再來每人一客周打蜆忌廉湯。蜆肉份量不少,鮮甜美味;忌廉湯質感亦幼滑,與麵包配著吃很相當美味。但麵包不易吃太多,因為要留著肚子吃主菜呢!主菜可選擇不同的配菜,最後我們選上了洋蔥圈和薯條。洋蔥圈是分開上的,炸得相當香口脆身,洋蔥味十足,沾上沙律醬,滋味無窮!12oz牛柳配鵝肝($598)是絕對推介! 食物以鐡板盛載,香氣洋溢,令人食指大動! 份量比想像中多,鵝

蒜蓉包

周打蜆忌廉湯

再來每人一客周打蜆忌廉湯蜆肉份量不少,鮮甜美味忌廉湯質感亦幼滑,與麵包配著吃很相當美味。但麵包不易吃太多,因為要留著肚子吃主菜呢!
洋蔥圈

12oz牛柳配鵝肝

12oz牛柳配鵝肝($598)是絕對推介! 食物以鐡板盛載,香氣洋溢,令人食指大動! 份量比想像中多,鵝肝放於牛柳之上,真的相當吸睛! 鵝肝外層煎得香口微脆,內裡保持軟腍。五成熟的牛柳做得稱職,切問後是偏紅嫰的顏色,油脂豐富,肉味香濃,質感軟腍!爸爸真是吃得"肉"罷不能呢!薯條亦炸得香脆誘人,薯條控必點!

海鮮拼盤

海鮮拼盤($568) 有半隻龍蝦,帶子和煎鱈魚,份量相對少了一點,但剛好適合我這個胃口較細的人,如胃口大的人未必夠飽的。然而味道絕不失色,龍蝦肉質爽彈,帶子鮮甜,兩者都燒得香口,魚肉嫰滑,味道偏淡,海鮮控的我對味道表示滿意。唯一要彈的是性價比不算高啊!

芝士蛋糕

甜品當然是不能缺少的環節!有兩款蛋糕選擇,分別是芝士或朱古力蛋糕,我們便每人點上一款試試。連蛋糕都相當足料,比一段飯後甜品的份量多!芝士蛋糕口感幼滑細膩;朱古力蛋糕香濃實在,是偏甜了一點,兩款都相當好吃!

如最後有咖啡或茶,將會是更完美的結束。這晚,我與爸爸有相當難忘又美好的晚餐。幸福,就是如此。
蒜蓉包
洋蔥圈
芝士蛋糕
一排無去大坑食飯, 早前便去了Bovini Steakhouse & Bar食飯. 見到新推出的鐵板餐餐牌,當中包括湯, 主菜和甜品, 主菜六選一, 配菜四選一, 甜品二選一, 價錢由$498- $698. 我便決定試下. 店員先奉上餐包. 這是法國包, 好脆身, 非常好味. 接着係湯 - New England Clam Chowder. 賣相相當精緻, 以包裝着湯. 湯面上放了一隻大蜆. 隻蜆夠鮮甜. 對於我來講, 湯最基本要夠熱, 湯的稀杰度非常啱我口味. 最後, 也要食部份包, 非常脆身, 加上牛油就更正. 主菜出場. 鍾意食海鮮的我, 選了Mixed Seafood Pan Grill (Lobster, Fish, Scallop). 以鐵板上枱. 扇貝好大隻, 平日甚少食到. 肉質幾爽身, 唔會太乾身. 龍蝦用义幾易起出來, 肉質夠彈牙, 仲要啖啖肉. 最後就係魚. 魚肉夠雪白. 配菜選了Salted Mushroom. 食了幾款肉, 蘑菇可以中和一下. 最後就係甜品, Strawberry Cheesecake Sundae. 芝

店員先奉上餐包.

這是法國包, 好脆身, 非常好味.

New England Clam Chowder

賣相相當精緻, 以包裝着湯.

湯面上放了一隻大蜆.

隻蜆夠鮮甜.

對於我來講, 湯最基本要夠熱, 湯的稀杰度非常啱我口味.

最後, 也要食部份包, 非常脆身, 加上牛油就更正.

主菜出場.

以鐵板上枱.

扇貝好大隻, 平日甚少食到.

肉質幾爽身, 唔會太乾身.

龍蝦用义幾易起出來, 肉質夠彈牙, 仲要啖啖肉.

最後就係魚.

魚肉夠雪白.

配菜選了Salted Mushroom.

食了幾款肉, 蘑菇可以中和一下.

芝士蛋糕的質感幾幼滑, 入口有幾濃的芝士味, 但又不會令人感覺太肥膩.

這一餐相當豐富.
2018-02-17 67 views
本身經apps online booking 左六點,但因為男朋友生日是年初二,令我好擔心餐廳是否真的營業,所以都打電話去double confirm, 職員好肯定話年初二會正常營業,我大為放心亦好期待當天晚餐。但到了年初二的下午三點,有職員致電不能開門做生意,因為廚師請了假。我好嬲,一,因為我沒有後備餐廳二,我好質疑一間餐廳只因為一個廚師請假而不能夠做生意?!這你們應該要想辦法吧!三,因為今天是男朋友的生日,滿心歡喜帶佢食餐好,但因為餐廳這麼不負責任,令到生日飯很掃興!我希望呢間餐廳要認真考慮經營手法,而不是那麼不負責任!

我好嬲,一,因為我沒有後備餐廳

我希望呢間餐廳要認真考慮經營手法,而不是那麼不負責任!

朋友說慶生,當然要吃得好一點,而其中一位友人是食肉獸來,點名要吃扒,負責安排的朋友不敢怠慢,找了幾遍,卒之找來位處大坑,風評不俗的「Bovini Steakhouse & Bar」,以高質扒房而言,價位相對便宜,這晚一行3人,就來鋸扒盡興。雖然說是位處大坑,但屬於較近天后得一方,於銅鑼灣道近街口位,從所以,由天后站走過來十分便利。餐廳屬小店格局,裝潢簡約而富情調,感覺很有氣氛。由於我們來得早,客人不多,但離開時場面熱鬧。店長推介了新出的套餐經典美式鐵板燒,當然有興趣試試看。套餐包餐湯、鐵板燒及甜點,定價為$498-$698。因為扒類有14安士份量,我們就點了兩款,再加些散點菜式。餐前來一點香蒜法包,法包烘得脆口,而蒜味香濃。散點了一道沙律「Classic Caesar Salad」($92),以大型剔透的玻璃碗盛載,賣相很別緻,而且,更將煙肉分開放,方便怕肥的客人。食材沾勻醬汁,清爽新鮮,巴馬臣芝士都是用即刨貨色,有誠意。套餐只提供「New England Clam Chowder」一款餐湯,可以說是不用煩選擇。對周打蜆湯絕不陌生,但這裡的就有高級的演繹。以農夫包作為盛器,包身十分脆口
,這晚一行3人,就來鋸扒盡興。
。由於我們來得早,客人不多,但離開時場面熱鬧。
餐前來一點香蒜法包,法包烘得脆口,而蒜味香濃。
香蒜法包
Classic Caesar Salad
套餐只提供「New England Clam Chowder」一款餐湯,可以說是不用煩選擇。對周打蜆湯絕不陌生,但這裡的就有高級的演繹。以農夫包作為盛器,包身十分脆口,也怪不了我們抱整知麵包吃掉!而驚喜位是兩隻巨型花甲,既厚肉,又鮮甜,平常所見的雪藏蜆肉粒不能相比
,再者,忌廉湯很綿滑,內裡還有迷你帶子粒喔。
New England Clam Chowder
由於我們只點了兩客套餐,所以,就額外散點一客「Wild Mushroom Soup」($98),一送來已嗅到濃濃菌香,入口果然不得了,湧出澎湃菌味
,質感順滑而帶點杰身,皆因湯內仍有很多幼小雜菌粒。
Wild Mushroom Soup
主菜選了一道混合海鮮「Mixed Seafood Pan Grill」($568),包括龍蝦、黑鱈魚及帶子,龍蝦燒得爽口,肉質很有彈牙感,黑鱈魚十分嫩滑,而且,充滿油香,帶子一看就知是新鮮貨色,彈牙是預期得到的狀態
Mixed Seafood Pan Grill
另一道主菜則選了「14 oz USDA Ribeye」($498),14安士果然不同凡響,十分巨型,而且燒得焦香誘人。選五乘熟,切開一看弄得恰到好處,肉色保持粉嫩而沒有半滴血水,細嚼口感軟熟,肉味濃郁
,是一件很有質素的肉眼。
14 oz USDA Ribeye
每一道主菜都包一款Side Dish,其一是選了炒蘑菇,炒得很香;而另一款選了焗薯,焗薯已放在肉眼旁同上,加了酸忌廉及煙肉碎,十分好吃。
炒蘑菇
焗薯
看餐牌時,甜品是美式新地,以配合套餐為美式鐵板,有點可惜是轉了朱古力蛋糕及美式芝士餅。不過,兩款甜點亦出色好吃,前者朱古力十分突出,質感軟滑,後者芝士味香濃,面層還有點似焦糖似的,薄薄脆脆
美式芝士餅
綜觀用料,是高質素貨色,師傅手勢也不俗。服務非常貼心,外間天氣甚寒,主動幫我們換上熱水
,又知道我們是共享主菜,而吃過沙律,就即時換上新碟,大家也吃得非常稱心滿足
Classic Caesar Salad
Wild Mushroom Soup
美式芝士餅
2018-02-13 262 views
餐廳環境 地方唔大但感到舒服 服務也不錯 店員成日倒水 冇叫野飲都唔怕Classic American pan grill❤️Price range from $498 - 698.為慶祝呀姊我生日所以友人帶左我去一間我覺得幾貴下既浪漫情調西餐廳食飯😮.講到明價錢貴當然個menu係英文黎架啦😂好彩我一早查定字典免得失禮 餐廳既店員十分nice 會同你講解食乜好咁 咁我就簡左鵝肝加牛柳set $598既 😁.首先會上麵包先 個麵包真係超級好食 麵包皮香脆好有口感 塗上牛油既麵包又係另一個味覺既層次 每人兩塊都唔會嫌多😁.之後就好快上個湯 佢叫new England clam chowder 平時飲開既周打蜆湯邊有蜆肉 但哩款就唔同😍我真係見到蜆架!大大隻夠鮮甜 其中特別之處在於用個麵包裝住d湯 個麵包索晒d汁好好味 但細食既我要留肚 唯有忍痛停口😕Filet mignon with pan sear foie gras.中文即係牛柳配鵝肝 因為我唔太喜歡食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 個set 望落幾精緻 有塊牛牛型既物體插左係度 大大塊鵝肝踏住塊牛柳 仲有少量沙律作為配菜 感覺都冇咁

Classic American pan grill❤️
Price range from $498 - 698

中文即係牛柳配鵝肝 因為我唔太喜歡食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 個set 望落幾精緻 有塊牛牛型既物體插左係度 大大塊鵝肝踏住塊牛柳 仲有少量沙律作為配菜 感覺都冇咁肉😁
味道真係唔錯架 鵝肝做到入口即溶既口感 而牛柳都有肉汁流出黎 但係我個人覺得牛柳肉感覺冇我想像中咁嫩口 如果哩個做得好少少成碟野都好perfect

哩個係小食 有幾類菇撈埋一齊整 既健康又有心思

Cheesecake
餐後甜品☺️食完個餐包 飲完個忌廉湯 再食完個主菜 飽到上心口既時候其實仲有個甜品 咁既情況之下其實食龍肉都唔會特別有驚喜😂
之但係呢 個cheesecake係真心覺得好食 面有焦糖 加分加分 質地唔算好soft 硬硬地咁 香濃芝士味 雖然好食不過太飽真係食唔晒 有少少傷心😕希望下次又有人帶我去食啦
Celebration
Birthday
  • 餐前麵包
2018-02-12 55 views
想食扒、想燭光晚餐但又唔想咁貴,就算唔怕貴,但又怕份量少到食唔飽?前幾日去左大坑食Bovini真係out of expectation😝 $1200兩人我覺得fair環境舒適,食物好高質,服務態度仲好好如果情人節仲未捻到食咩,可以考慮呢間😉今次叫左2個最新推出的Classic American Pan Grill$498-$698 per course 🐮由頭到尾無一樣野可以挑剔😳而且服務態度好到😆食得好開心💕餐包望落係平平無奇的蒜蓉包🍞但一入口就感動到想喊😭脆得黎又好鬆軟!同平時硬到死的蒜蓉包相比,呢道真係超哂班!😍至於餐湯,唔係平日白碟飲兩啖就無嗰啲第一次試到咁正的New England Clam Chowder其實即係周打蜆湯🍲非常足料😍 勁新鮮的蜆肉,仲有好多薯仔同洋蔥☺️ 呢個湯真係好用心煮💕 調味剛剛好呀😋 經理仲會主動幫忙落pepper😉第一個Main dish 係12 oz fillet Mignon with Pan Sear Foie Gras $598(配side dish Jacket Potato)由於fillet mignon賣哂所以轉左ribeye呢個係用鐵
想食扒、想燭光晚餐但又唔想咁貴,
就算唔怕貴,但又怕份量少到食唔飽?
前幾日去左大坑食Bovini

環境舒適,食物好高質,服務態度仲好好

如果情人節仲未捻到食咩,可以考慮呢間😉

$498-$698 per course 🐮
由頭到尾無一樣野可以挑剔😳
而且服務態度好到😆食得好開心💕

餐包望落係平平無奇的蒜蓉包🍞
但一入口就感動到想喊😭
脆得黎又好鬆軟!
同平時硬到死的蒜蓉包相比,
呢道真係超哂班!😍

至於餐湯,唔係平日白碟飲兩啖就無嗰啲
其實即係周打蜆湯🍲
非常足料😍 勁新鮮的蜆肉,
仲有好多薯仔同洋蔥☺️
呢個湯真係好用心煮💕
調味剛剛好呀😋 經理仲會主動幫忙落pepper😉

(配side dish Jacket Potato)
由於fillet mignon賣哂所以轉左ribeye
呢個係用鐵板上碟😳 所以keep到溫度😘
牛扒勁勁勁巨型😂 男仔一定中意!
呢道的牛扒有陣碳燒的香味,肉質非常嫩滑,
我們選的是medium rare,完全沒有過熟的情況❤️ 重點‼️‼️ 這個餐仲有我最愛的鵝肝( ´▽` )ノ
吃到這裡其實我已飽到覆天覆地😜
已經感到很很很滿足了😆

第二個maindish叫左 14os USDA Ribeye $498
今次係配union rings😝好香脆
ribeye一樣大塊到爆🤣 好嫩好好味呢

最後仲有甜品😘😭❤️
係店家自家製的American chocolate sundae🍰
完全唔係平時細細件又無特別嗰種囉!
係我獨愛的好濃好濃mousse cake

甜品都咁有誠意,
真係一間令我好想encore 的西餐!

附上menu比大家參考
2018-02-08
  • 蒜蓉包
  • New England Clam Chowder
  • 12 oz fillet Mignon with Pan Sear Foie Gras
  • American chocolate sundae
2018-02-04 80 views
如果我想食一块铁板铺满胡椒既港式牛排我就会去XX茶餐厅啦!一够几水就可以落楼。快牛柳本来叫7成熟,但因为块铁板继续煮住就变咗10成熟。鹅肝一定要有鹅肝配既酱先得加,佢又冇。岘汤嚿岘都几大但又系放系A餐白汤里面呢。我柠檬蛋糕有清新的感觉。以为老公既士多啤梨芝士蛋糕听起来好特别但原来系一够甜到留几芝士蛋糕再旁边加一块士多啤梨就系所为既士多啤梨芝士蛋糕。然后支酒饮落明明系入货白玲文出边饮三白玲文,佢就收4 5 白文。老公觉得饮杯咖啡先系完整既西餐。佢居然咖啡又未融既咖啡粉同我地讲咖啡机坏咗要自己攪。两人卖单1700文。好后悔贪得意式新嘢,早知就正正经经去米芝莲recommend间Town食块排冇咁啦!招呼x生前x生后都冇用啦!
啦!招呼x生前x生后都冇用啦!
2018-01-27 57 views
今天男友接我收工,他說要帶我到大坑約Bovini 吃牛扒,這一間Bovini在大坑都頗為有名氣的牛扒屋,男友訂了7時,果然是一間很有氣氛的扒房!今次我們2位不約而同地都点了波士頓龍蝦牛扒鐵板餐!首先待應送來一籃子的麵包,麵包很鬆很軟也十分香!龍蝦湯很濃很香配這些麵包,果然很好的一個組合!主角龍蝦牛扒伴着鐵扒熱辣辣地盛着來,放到面前己經感受到香味,待應把芥茉放到我們的碟孑裏,龍蝦份量很大隻而且很新鮮,啖啖肉及啖啖膏,牛扒很厚,而是6成熟,剛剛好把肉汁鎖住,而且很嫰,我覺得很入味,口感一流,而且放在鐵扒上面,是保持着牛扒的熱度,在寒冷的冬天裏吃着窩心約牛排,真的很窩心!草莓芝士蛋糕是自家制的,果然很香很軟,我和男友說情人節不作他選,再吃另一款鵝肝牛扒鐵扒餐吧!

今次我們2位不約而同地都点了波士頓龍蝦牛扒鐵板餐!

首先待應送來一籃子的麵包,麵包很鬆很軟也十分香!

龍蝦湯很濃很香配這些麵包,果然很好的一個組合!

2018-01-25
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2018-01-27 58 views
We have gone there multiple times but wanted to try their new menu which included a soup, entrée, and dessert.  Too start with their Clam Chowder served in a Bread Bowl was to die for.   Never have I polished off bread bowl clam chowder without leaving a spec of bread crumb or chowder left on the plate.  It was a perfect combination.  Then came out the entrée which for me was the surf n turf which came out with a succulent Boston lobster and a tender and tasty steak.  I forgot which steak cut it

Then came out the entrée which for me was the surf n turf which came out with a succulent Boston lobster and a tender and tasty steak.  I forgot which steak cut it was but both the lobster and the steak were cooked to desired taste and left me feeling for more despite being already full and waiting for the desert.

I did try my friends Fillet Mignon with Foie Gras on top that was also a taste to remember as it was juicy and melted in my mouth. The foie gras was both tasty without gaminess and served in a generous portion.

The desert was a strawberry cheesecake and was perfect for me as I don’t like my cheesecakes too sweet. For those who like cheese cake factory overly sweet taste this is not the place to get it but rather instead of being overpowered by sweetness they had just the right mixture cheese, crust, and sugar. Overall, I would say for a small, personalized dining experience this place is a hidden gem that one must try if you enjoy steaks and relaxed dinner.
2018-01-26
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2018-01-22 60 views
見到餐廳有 2 人 set,價錢其實同單點差不多最後決定單點,咁就可以揀返自己想食嘅野叫完野食,店員會上一份包,好好食呀!外脆內軟嫁!🤤Home-made crab cake with Tarter Sauce ($138) 蟹餅睇落細細份,但超好食!脆脆地嘅表面,切開後,入面啖啖蟹肉 一定要食!USDA Prime Grade New York Strip Loin 14oz ($458) Side dish : sautéed mushroom ($68)叫左 medium,上到枱後唔會 un份量大,足夠 2 人分享旁邊塊牛形脆脆其實無乜味個菇都好好食!叫 1 份 share 就啱啱好餐廳唔算多位,建議先訂枱!店員服務有水準,亦好有禮貌
見到餐廳有 2 人 set,價錢其實同單點差不多
最後決定單點,咁就可以揀返自己想食嘅野

叫完野食,店員會上一份包,好好食呀!
外脆內軟嫁!🤤

蟹餅睇落細細份,但超好食!
脆脆地嘅表面,切開後,入面啖啖蟹肉

一定要食!
Home-made  crab  cake

叫左 medium,上到枱後唔會 un
份量大,足夠 2 人分享
旁邊塊牛形脆脆其實無乜味
個菇都好好食!叫 1 份 share 就啱啱好
USDA  prime  grade  New  York  Strip  Loin  14oz

餐廳唔算多位,建議先訂枱!
店員服務有水準,亦好有禮貌
Home-made  crab  cake
  • 蟹餅
  • USDA  prime  grade  Strip  Loin